Csak mondom

Csak mondom

Az oroszlán bajsza

2017. január 27. - pettra01

Tegnap megint ámulhatott a magyarság, a mi rettenthetetlen miniszterelnökünk elment Brüsszelbe és ott tartott egy világrengető beszédet. Az erről szóló híradást néztem, és közben nagyon furcsa érzéseim támadtak, amelyekkel meglehet, hogy egyedül vagyok, de azért csak beleszórom itt a semmibe. 

Egyhuzamban Orbán Viktort láthattuk, aki angolul beszélt, közben a tolmács szorgalmasan alámondta, mit is hallunk éppen. Hosszasan hallgattuk az okosságokat, mialatt időnként vágóképeket mutattak. Nekem úgy tűnt, hogy a vágóképek nem ott és nem akkor készültek, hanem az Európai Parlament valamelyik tanácskozásáról játszottak be egy archív felvételt. Számomra nem derült ki, hogy az Antall József Tudásközpont és a Konrad Adenauer Alapítvány kinek és milyen célból szervezte az ominózus konferenciát és miért éppen Brüsszelben, éppen ezért jó néven vettem volna legalább valami képeket a közönségről, hogy a szervezőkön és a stábon kívül ki a nyavalya tolongott még ott, hogy megvilágosodjon, de hát ilyet nem kaptunk. Az udvari elemzők viszont már tegnap este ott ömlengtek a kormánycsatornákon, hogy miniszterelnökünk Brüsszelben rángatta meg az oroszlán bajszát. Bátor ember, na. Nem fél vásárra vinni a bőrünket, megérdemli, hogy megtapsoljuk érte. 

Lehet persze, hogy ez tényleg egy konferencia volt, valóban jelen voltak mindenféle európai potentátok, talán hozzá is szóltak, de ha úgy is volt, ezt nem kötötték az  orrunkra. Addig azt is hihetjük, hogy ez az egész csupán egy szemfényvesztés volt, a felvétel itt készült egy stúdióban, csak a nagyobb hihetőség kedvéért hangzott el angolul a beszéd...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr6412160543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.01.27. 16:57:35

Már ilyen következtetéseket is levontak az eseményről:

"Lehet olyan hangokat hallani, hogy Európa új vezetője Orbán Viktor - mondta Lánczi Tamás, a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1-en csütörtök este."

hvg.hu/vilag/20170126_lanczi_tamas_orban_europa_uj_vezetoje?s=hk

pettra01 2017.01.27. 17:36:43

@CsipkeRózsa: Hát hogy ő úgy gondolja, az nem vitás, de hogy Európa mit szól hozzá, az más kérdés...

osszian 2017.01.28. 11:46:33

Ettől függetlenül ma Trump nem az új vezetőt, hanem Merkelt és Hollande-t hívja fel.

pettra01 2017.01.28. 22:13:50

@osszian: Éppenséggel őt is felhívhatná, de mit is mondana neki? Ebbe fog belebetegedni ez a nyomorult, hogy akármit csinál, akkor is csak egy ordító egér marad.

pietnik 2017.01.29. 11:26:26

Olvasva az alternatív(ma már mélyen hallgató,és titkolózó) híreket,akkor semmi sem elképzelhetetlen Orbánnal kapcsolatosan!Trump nagyon sokmindent mondott ahhoz,hogy azokból sokminden(így egybeírva!) meg is valósuljon,pláne,ha figyelembe vesszük,hogy sokak között ellentmondás van!
Putyinnal mindenesetre már beszélt,mint ahogy februárban Putyin beszélni fog Orbánnal is!
Hogy aztán az udvarias protokollon kívül mit mondanak neki(már mint Trump,és Putyin!) azt nem valószínű,hogy nyilvánosságra hozzák!Sem azt,hogy támogatják,hogy ő legyen az EU legújabb vezetője(hiszen Juncker képében már volt egy gazdasági szélhámos a vezető ülésben,és egy másik pseudó vezető,Merkel!),és a menekült ügy kapcsán nem elképzelhetetlen,hogy benne látják az új bábot!(?),aki annak örömében,hogy a két súlyos vezető tárgyal vele,hajlandó mindenre!
Azt sajnos egyik vezér sem fogja neki mondani,hogy egy piti,de nagyformátumú tolvaj,és az nem ország-vezetés,amit tesz,hanem egy ország szétrablása,és semmi szükség arra,hogy az EU maradék vagyonát,egy arcátlan,de gyakorlott tolvaj lopja széjjel!
Abban nagyon igazad van,hogy lehet,hogy csak műtermi bohóckodás volt az egész,amivel valakinek alájátszanak,vagy éppen Orbán készül a jövő évi nagy választásokra....

pettra01 2017.01.30. 15:29:39

@pietnik: Igazából semmi realitása nincs annak, hogy Orbánból EU-s vezető legyen, de ma már olyan bolond a világ, hogy itt semmi sem elképzelhetetlen. Aztán majd legfeljebb az uniót is felvirágoztatja, lesz sok stadion mindenfelé meg kisvasutak, aki meg nem bírja ezt a tempót, esetleg menekültjogot kér mondjuk Szíriában.

CsipkeRózsa 2017.03.16. 18:44:16

Tisztelt Pettra,

hiányzol a társaságnak, jó volna, ha megint jelentkeznél írásaiddal, hozzászólásaiddal. Mindig van valami időszerű témád, ami érdekes, sokan olvasnák most is.

pettra01 2017.03.16. 18:59:04

Kedves Csipkerózsa! köszi, már gondoltam rá, hogy folytassam a blogolást, igazából hiányzik is.
süti beállítások módosítása