Csak mondom

Csak mondom

A honvédelem nevében

2018. szeptember 06. - pettra01

Jókora vihart kavart Zacher Gábor felmondása. Korábban persze az ott léte is kavart viharokat, mert a Honvédkórház sürgősségi osztályán történtekért mindenki őt tette felelőssé, a végén aztán megelégelte, hogy ő legyen a bűnbak és felmondott. Egyben ki is pakolt, mert megindokolta a döntését, hogy az osztályon sem a személyi, sem a tárgyi feltételek nem állnak rendelkezésre a megfelelő munkavégzéshez. A felsőbb szerv reakciója erre természetesen az volt, hogy ez az egész valójában egy műbalhé, mert Zacher szerződése mindjárt lejárt volna és eszük ágában nem volt, hogy meghosszabbítsák vele a szerződést - ennek ugye az volt az üzenete, hogy ők nem voltak elégedettek Zacher munkájával, ezért mindenképpen megszűnt volna az ottani munkaviszonya. 

Ez a Honvédkórház amúgy számomra teljesen átláthatatlan konstrukcióban működik. Mert ugye egészségügyi intézmény létére a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozik, és hogy ez mit jelent, azzal talán az ott dolgozók tisztában vannak, de azért ebben nem lennék biztos. Tény, hogy a kórházigazgató valami tábornok, még egyenruhája is van neki, de hogy ezen kívül mi közük van a honvédséghez, a fene se tudja. Állítólag a legjobban felszerelt magyar kórház, ahol az ellátásban valamiféle elsőbbséget élveznek a katonák, rendőrök, tűzoltók és más állami alkalmazottak, de tulajdonképpen bárki bekerülhet betegként, és nemcsak protekcióval. Én kétszer is élvezhettem az ottani ellátást, egyik alkalommal se én akartam, a mentő vitt oda, Különösebben jó emlékeim nincsenek, az első alkalommal egy CT-vizsgálatról küldtek oda, mert az eredményemből úgy ítélték meg, hogy azonnali műtétre van szükségem, ott aztán nézegettek néhány órán keresztül, majd közölték, hogy mégse vagyok életveszélyben, ezért elmehetek. Mindez este tízkor történt, én ott álltam egy szál pizsamában, még a telefonom is egy másik kórházban maradt, de szóba se jött, hogy visszavisznek oda vagy legalább szállást adnak éjszakára. Szerencsémre a gyerekeim elkezdtek keresni és végül kinyomozták, hol is vagyok éppen és értem jöttek, különben talán még most is ott ülnék az előtérben. A második alkalmat is túléltem - ha kellő kórházi rutinunk van, akkor tudjuk, hogy ez már önmagában egy kunszt. Összességében az a véleményem, hogy a Honvédkórház kicsit se jobb, mint bármelyik magyar kórház, aki odakívánkozik, meg is érdemli.

Zacher Gábor mégiscsak érdemel egy szobrot legalább, mert ő indította el a lavinát, amelynek eredményeképpen most valami javulás talán mégiscsak történik azon az osztályon, kifizetik az orvosok és nővérek pluszmunkáját, emellett technikai fejlesztések is voltak, talán lesznek is, ennek köszönhetően az ellátás javulása várható. Igazán jó persze nyilván nem lesz, mert továbbra is drámai az egészségügyben az emberhiány, és lehet, hogy a betegirányítás is valamiféle reformra szorulna, mert mégsincs az jól, hogy olyan mennyiségű beteg tódul be egy sürgősségi osztályra, amennyit busásan megfizetett orvosok hada se lenne képes tisztességesen ellátni. Én nem tudom, mi lenne erre a megoldás, de hogy szükség lenne egy élhető megoldásra, az egészen biztos. 

Az meg egy másik kérdés, hogy ilyen helyeken, ahol sok ember hosszú ideig várakozik, arra is oda kellene figyelni, hogy ezt a várakozási időt emberi körülmények között tölthessék el. Nem kerülne az annyira sokba, hogy elegendő ülőalkalmatosságot helyezzenek el és hogy arról is gondoskodjanak, hogy a kórházi illemhelyek kinézzenek valahogy, mert amilyen állapotban vannak jelenleg, az botrányos. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr7314226429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2018.09.07. 05:40:46

Valóban "a legjobban felszerelt magyar kórház, ahol az ellátásban valamiféle elsőbbséget élveznek a katonák, rendőrök, tűzoltók és más állami alkalmazottak," de ebbe a részébe nem kerülhet be akárki, csak akiket felsoroltál.

Ezen kívül kijelölték lakossági (körzeti) járó és fekvőbeteg, meg sürgősségi ellátásra. Ezt a civil részét a többi közkórházhoz hasonlóan működtetik, vagyis ugyanolyan lepukkant helyzetben. Kivételezett helyzetét mutatja, hogy hirtelen lettek marha drága műszerek és plusz bérköltség, amit egy másik közkórház képtelen lenne produkálni.

CsipkeRózsa 2018.09.07. 13:38:54

A Honvéd kórház addig működött jól, ameddig Hende Csaba akkori miniszter ki nem rúgta Szilvásy Istvánt a kórház éléről. Eljárást is indítottak ellene, külsős megbízási szerződésekre hivatkozva. Közreműködött Budai Gyula.

mno.hu/belfold/lefejeztek-a-honvedkorhaz-vezetoseget-1111597

pettra01 2018.09.07. 14:11:32

@Drizari: Gondolom, ha bármelyik másik kórházban előáll egy ilyen válsághelyzet, ott is történnének csodák, persze ezt csak feltételezem, de nyilván a problémát meg kell oldani valahol. Most valamelyik kórházban felmondott az intenzív osztály teljes személyzete, ott is történni fog valami, mert azt mégse lehet, hogy megszűnjön egy intenzív osztály, vagy igen?

pettra01 2018.09.07. 14:12:50

@CsipkeRózsa: Ez a Budai már annyi kárt okozott, hogy felér egy sáskajárással, mostanában legalább csöndben van, már ennek is tudunk örülni.

Ficzek Úr 2018.09.07. 20:22:32

A Honvéd kórház addig volt "elit" ameddig honvédség volt. Ami a mellékhelységet illeti csak akkor lehetne vigyázni rá,ha fegyveres őrt állítanának elé. Hozzáteszem,nem az orvosok teszik tönkre.

pettra01 2018.09.08. 01:41:49

@Ficzek Úr: Akkor most megint fellendül majd, elvégre hadinemzet lettünk, már az iskolások is ki lesznek képezve. A mellékhelyiségek állapota valamiféle hungarikum, elhiszem, hogy azok teszik tönkre, akik használják, de ha ilyen tirpák népség vagyunk, akkor nem stadionprogramra van szükség, hanem wc-programra, ha hetente fel kell újítani, akkor hetente fel kell újítani, de ezt nem lenne szabad így kezelni, ahogy mi tesszük.

ZorróAszter 2018.09.08. 14:46:36

Mikor lehet nekikezdeni az egészségügy rendbetételének?

Majd ha a gyarmattartóink szólnak, hogy már be van töltve náluk minden hiányzó orvos és ápolónő státusz, és már nem kell többet ideüldöznötök.

Addig az a parancs a mindenkori kollaboráns bábkormánynak, hogy igyekezzenek minnél több orvost és ápolónőt elüldözni, az állapotok javítását meg mindenféle barom magyarázattal elodázni.

A kollaboráns hazaárulók meg teljesítik a parancsot. Az se zavarja őket, hány magyar hal meg csak amiatt, hogy nem hajlandó orvoshoz, kórházba menni még ha az élete függ is tőle akkor se.

Mocskos patkányok ezek mindahányan.

Az összes rühes kollaboráns bábkormány 1990-től napjainkig.

Ficzek Úr 2018.09.08. 19:05:50

@pettra01: WC programból nem lehetne visszaosztani annyit,amennyivel az érintettek jól tudnának lakni. Ha ez változni fog,azt észrevesszük.

pettra01 2018.09.09. 12:57:52

@ZorróAszter: Azt hiszem, az egészségügy problémája összetettebb annál, semhogy le lehetne egyszerűsíteni a gyarmattartós elméletre.

pettra01 2018.09.09. 13:03:54

@Ficzek Úr: Én még emlékszem rá, volt olyan időszak, hogy a köztéri virágoskertekből mindig ellopták az összes virágot, erre volt, aki úgy reagált, hogy nem érdemes itt ilyesmit csinálni, mert a emberek úgyis tönkreteszik, aztán ma már túljutottunk ezen, de kellett hozzá kitartás, hogy újra meg újra megcsinálják, amíg felnőttünk odáig, hogy békén hagyjuk a köztéri ágyásokat. Ugyanezt kellene eljátszani a wc-kkel is.

ZorróAszter 2018.09.09. 17:01:34

@pettra01:

Főleg ha mindent elkövetünk, hogy egy pillanatra se forduljon meg a fejünkben, hogy Magyarország egy kollaboráns bábkormányok vezette gyarmat.

Isten ments, hogy egy pillanatra is elgondolkodjunk rajta.

Inkább nézzük meg, miről cikkezik, mit tematizál a kérdéssel kapcsolatban a német tulajdonban lévő kedvenc újságunk. Mit ajánlanak legújabban a németek kollaboráns bábkormányának leváltására.

:o)

Ficzek Úr 2018.09.09. 19:12:30

Láttad a Kútvölgyi körházról készült képet,ami Amerikába is eljutott? Ott átvették és állítólag rajtunk röhögnek. A facebukon terjed,már többször feltették. Az is elit kórház volt,ma romhalmaz. Mint egy 20 éve elhagyott épület,csak ebben még betegeket kezelnek.

pettra01 2018.09.09. 20:50:21

@Ficzek Úr: Hát igen, a Kútvölgyi fogalom volt, halandó ember oda nem is kerülhetett be, de azt olvastam, hogy igazából csak leverték a vakolatot, mert fel akarták újítani, de közben valami vita támadt és félbemaradt az akció. Aztán lehet, hogy belülről meg pazar :) bár nehéz ezt ma Magyarországon elképzelni.
süti beállítások módosítása