Csak mondom

Csak mondom

Vona-kodás

2016. október 20. - pettra01

Nem mintha mostantól fontolóra venném, hogy esetleg a Jobbikra fogok szavazni, de azért el kell ismerni, hogy Vona most olyat lépett, ami tapsot érdemel. Egészen eddig ott lármáztak, hogy módosítani kell az alkotmányt a bevándorlás miatt, ettől aztán a fideszesek nagyon biztosak voltak a dolgukban, hogy innentől kezdve a többi ellenzéki akár zászlókkal is kivonulhat, a módosítás egészen biztosan sínen van. Ekkor látta úgy Vona, hogy most jött el a pillanat, hogy előhúzza az ütőkártyát. Ó igen, természetesen ők megszavazzák, hogy ide aztán ne jöhessen senki, de csak akkor, hogyha tényleg senki, szóval az se, aki megveszi a letelepedési államkötvényt. 

Ez a kötvény-biznisz már egy ideje forog a közbeszédben, de valójában senki nem tud ellene tenni semmit. Vona zsarol? Hát persze, de az miért baj? Ha jól megnézzük, senki más nincs abban a helyzetben a parlamentben, hogy számítana a véleménye, A Jobbik most azt mondta, vagy engednek a feltételnek, vagy nem lesz elfogadva a módosítás és kész. Hát ez tényleg nagy lehetőség, kár lett volna kihagyni. Kufárkodásnak kufárkodás, de nem pont most kellene ilyen finnyásnak lenni. 

Azt meg, amit az MSZP frakcióvezető-helyettese elővezetett, nem is tudom hova tenni. Azt mondta ugyanis Szakács László, hogy a Jobbiknak most már el kellene döntenie, hogy ez nemzeti ügy vagy nem. Mit akart ezzel mondani? Érdekesen viszik a szót abban a pártban mostanában. 

Orbánnak most el kell döntenie, mit is kezd ezzel a csávával. Rendezett egy népszavazási fesztivált, utána teleóbégatta a világot, hogy mekkora diadal volt, kicsit se zavarta, hogy amúgy nem volt érvényes, aztán előhúzta a módosítási javaslatát és nyugodtan aludt abban a meggyőződésben, hogy ez is el van intézve. Most meg kiderült, hogy mégsincs elintézve. A kérdés már csak az, hogy beáldozza-e a Rogán-kötvényeket a nagy célja érdekében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr2811823371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 05:38:29

A Jobbik egyetlen esélye, hogy a Fidesz ellen forduljon, ellenkező esetben le lesz nyelv. Azaz Vona lépése racionális.

A valószínű eseménysorozat az lesz, mint Szerbiában: a nyugat fő helyi embere a Jobbik lesz. 2022-re ez biztos, miután a ballibek 2018-ban ismét választást fognak veszteni.

osszian 2016.10.20. 13:11:26

Én is töprengtem, hogy mi akart lenni, de utánanézve látom, hogy irónia akart lenni, de ügyetlennek bizonyult. A nemzeti ügy terminológiát okvetlenül időzőjelbe kellett volna tenni, + utána az mszp-s ki is fejtette, hogy minek tartja a népszavazást és az alaptörvény módosítást annak tatja ami: nem nemzeti ügynek, hanem a hatalom megtartása okából szervezett bulinak.

"a Jobbiknak el kell döntenie, nemzeti ügynek tekinti a módosítást, vagy “seftel” vele.

Az ellenzéki politikus felszólította a Fideszt, hogy mutasson egy olyan kötvényvásárlót, akinek letelepedése nemzetgazdasági szempontból indokolt volt.

Elmondta, az MSZP még szeptemberben nyújtott be törvényjavaslatot, amely a letelepedési kötvények azonnali megszüntetését kezdeményezte. Ezt az Országgyűlés nem vette tárgysorozatba."

A folytatásból látszik, hogy gúnyolódni akart. Hisz Vona lehazaárulózta a tavasszal azt, aki nem akarja a módosítást migráns ügyben...
Az ötlet különben olyan, mintha a fidesz ötölte volna ki fénykorában. Mindegy - egy haszna már van: a kondást biztosan a guta kerülgeti, és töprenghet, hogy melyik ujját harapja meg.
Ha vége a kötvény seftnek, egy sereg maffiatag rövidül meg, ha nem szavazza meg a jobbik a módosítást, égés az egész, a népszavazástól, a 20 ráköltött milliárdtól, az eredménytelenségtől kezdve a módosítás kudarcáig.

pettra01 2016.10.20. 13:18:52

@a BircaHang Média szerk.: Hát ne legyen igazad, de sajnos, valóban ez a fajta jövőkép formálódik.

osszian 2016.10.20. 13:21:03

"A valószínű eseménysorozat az lesz, mint Szerbiában: a nyugat fő helyi embere a Jobbik lesz. 2022-re ez biztos, miután a ballibek 2018-ban ismét választást fognak veszteni."

Bátor jóslat...:-D

A fidesz és Orbán addig marad, amíg a háttérhatalmak úgy látják jónak, és amíg több szempontból nagyon hasznos a számukra. (Ezt Zorro is megírta a minap). Addig hagyják, hadd szórakozzon itthon - amikor szükséges úgy is behúzza fülét farkát, megszavaz, aláír - játszhatja a külföldi lapoknak a nagyfiút - holott csak Hüvelyk Matyi, akin nagyon jót szórakoznak a nyugati civilizáció prominensei. Akiknek ez egy percig sem ballib vagy jobbillib kérdés - ez fel se merül, ezt csak az itthoni nagyon agyatlanok képzelik.
Ha orbánt meg akarják buktatni, nyilvánosságra hoznak valami oltári nagy simlis ügyet, korrupciót, bankszámlát, ami lemondásra kényszeríti. A slepp bukik vele.
Most még nem akarják, nyilván nem érdekük. Azt pedig tudják, hogy Orbán az országa számára kb olyan kártékony, mint a török volt 150 évig, de ez cseppet sem érdekli őket.
Persze, ha az az 5 millió, akik nem vettek részt az álnépszavazáson nagyot lépne, itthonról is meg lehetne buktatni, csakhogy a nép lusta, vagy nem érdekli, annyira lecsúszott, vagy a sültgalambra vár.

osszian 2016.10.20. 13:26:09

Felhívom szíves figyelmeteket, hogy a jobbik sosem szerzi meg az egyéni mandátumok nagyobbik részét, márpedig anélkül nem nyer választást.
Eddig egyetlen egyéni mandátumot szerzett, azt is időközi választáson.

Ha a teljes baloldal + Bokros (ő jobboldali liberálisnak vallja magát, ebből is látszik, mennyire üres már a jobboldal-baloldal terminológia) közös miniszterelnök-jelöltet és 106 közös egyéni jelöltet állít, van esély sokkal több egyéni mandátumot szerezni, mint 2 éve.

pettra01 2016.10.20. 13:28:38

@osszian: Égés itt már jó ideje sok minden, de a csodalényt ez kicsit se fogja zavarni. Egyre inkább önműködő, pillanatok alatt gyárt mindenféle nyakatekert ideológiát bármiről, az elméleteit pedig lelkesen átveszik és tovább kürtölik a lakájok, olyan mennyiségben és hangerővel, hogy nagyon sokan gondolkodás nélkül elhiszik. Leginkább kárörvendő vagyok, élvezem, hogy végre valakinek sikerült rajzszövet tenni a székére, de hogy ettől nagy változás lenne, azt azért nem hiszem. Amúgy meg a Jobbik magát is elég spéci helyzetbe hozta ezzel, mert igazából nekik is menekült-fóbiájuk van, szóval kíváncsian várom, hogyan másznak ki ebből a gödörből mindketten.

osszian 2016.10.20. 13:45:49

Utolsó kommentem Max felvetésére volt válasz, aki Jobbik kormányt vizionált.

A kárörvendés jogos. Ma már nem csak idehaza beszél marhaságokat a csodalény, hanem a külföldi sajtónak is.

Mert most is miket hordott össze?
A német Passauer Neue Presse-nek adott interjút, és nem kevesebbet állított, mint hogy a nyugati baloldal azóta folytatnak ellene hajtóvadászatot és azóta üldözi, amióta megverte nagy legendájukat, Horn Gyulát 1998-ban.
Minden zsarnoknak üldözési mániája van. Nem csak most tört ki rajta, régen tudjuk. Csak az a kérdés, hogy az uniós "jobboldal" amelyik majdnem ugyanolyan mértékben bírálja, miért "üldözi"? Egyébként a kritika mióta üldözés? Normális ember fejében nem is az, főleg, ha politikus, de Orbán elmebeteg - ideje, hogy ezt az Unió illetékesei is észrevegyék végre.
Egyébként az interjúban végig migránsozott, hibás ezügyben mindenki, osztrákok, németek, svédek, csak ő a vizibicikli.

pettra01 2016.10.20. 16:19:42

@osszian: Most a szokásosnál is jobban meg van bokrosodva, keresi az alkalmat, hogy okosakat beszélhessen. Ráadásul most Brüsszelben is megküzd a sok-sok ellenséggel, jól legyőzi őket, jönnek a végeláthatatlan sajtótájékoztatók. Illetve nem is tudom, most már minek lehet ezt nevezni, az olyan sajtótájékoztatót, ahová a sajtó nem mehet be? A Kossuthon mondjuk a műsorvezető nem sok vizet zavar, így ő meg maradhat, de lehet, hogy előbb-utóbb őt is kiküldik? Lehet, hogy TEK szűri a népességet és vannak kiválasztottak, akik a közönséget alkotják a mindenféle ünnepségeken. Tegnap valami gépről fölhívtak október 23-a ürügyén, nem volt kedvem meghallgatni, de gondolom, ez is a Rogán-művek egyik terméke. Tényleg a kétfarkúakra fogok szavazni, elvégre ez egy viccország, hát akkor vezesse egy viccpárt. (a lányom félrehallotta a nevüket, és megkérdezte: miért kékfarkúak? Így nálunk rajtuk maradt már ez a név...)

ZorróAszter 2016.10.20. 19:02:16

Kedves Pettra!

Ne nagyon tessék örülni. Mindez annak a bizonyítéka, hogy a teljes politikai paletta dróton rángatott marionett-figura a teljes médiával együtt.

És most azt a parancsot kapta mindenki, hogy most tessék Vonát és a Náciprtját sztárolni.

A politikai paletta pedig FIDESZtől MSZPig, a média MTV-től ATV-ig, Népszavától Magyar Hírlapig összecsapta a bokáját, és "Parancs, értettem!" után munkához látott.

Mindet el kéne küldeni a jó húha anyjába.

ZorróAszter 2016.10.20. 19:02:58

Aztán azokat, akik ezeket a marionett-bábokat rángatják.

osszian 2016.10.20. 19:07:54

Aztán meg azt a sok marhát, Zorro, akik bedőlnek a machinálásoknak és az ostoba propagandáknak.

ZorróAszter 2016.10.20. 21:00:11

Hát ideje lenne végre.

Mert egyelőre én se akarom elhinni, hogy tényleg a Nácipártot akarják a nyakunkba ültetni Orbán után, de nagyon úgy néz ki. De hátha csak valami újabb hülye politikai sakkhúzásnak szánják.

Ám az megdöbbentő, hogy mennyire hülyének nézik a jónépet, hogy még csak el se akarják ímmel-ámmal se fedni ezt a fordulatot, hogy legalább ne legyen ennyire nyilvánvaló.

De lehet, hogy a tapasztalat már megmutatta, hogy a magyar nép tényleg ennyire hülye, úgyhogy nem kell feleslegesen ilyesmire költeni.

pettra01 2016.10.21. 01:40:35

Már látszik, hogy ez is olyan lesz, mint a vasárnapi boltzár vagy a netadó esete. Ott is az volt, hogy amikor látták, hogy biztosan elbukják, akkor hamar úgy döntöttek, hogy hát akkor mégse. De nem azért, mert bárki ezt kérte, követelte, nem azért, mert eleve egy nagy szemétség volt, hanem ők is így akarták. Olyanok, mint a mesebeli kismadár a fűszállal, húzta, húzta, aztán amikor az elszakadt, ő meg seggre esett, egyből kiabálni kezdett: én is így akartam!
süti beállítások módosítása