Csak mondom

Csak mondom

A biztos forrás

2018. augusztus 14. - pettra01

Ha valami megjelenik az újságban, akkor azt az emberek igen nagy hányada készpénznek veszi. Idézi, hivatkozik rá, mint pontos információra, elvégre az újság is megírta. Valamikor ez így is volt, magára valamit is adó sajtótermék kínosan ügyelt arra, hogy légből kapott híreket ne közöljön, de mára ez már a múlté. Bizonyos újságok esetében feltétlenül, itt van mindjárt ez a Pesti Srácok nevű termék, ahol a hírközlést felváltotta a hírgyártás. Mindemellett persze hitelesnek akarnak látszani, ezért a legvadabb rémhíreket úgy közlik, hogy forrást jelölnek meg, olyan forrást, aki természetesen a neve elhallgatását kéri, mindemellett azonban teljesen megbízható, legalábbis a lap állítása szerint. 

Hogy milyen fantasztikus látomások jelennek meg a Pesti Srácokban, arról jobb érzésű ember nem közvetlenül ebből a szennylapból értesül, mert nem olvassa, de a többi fideszes média rárepül a koholmányra, kiszínezi, ízlelgeti, hetekig képes lovagolni egy-egy ilyen közlésen. Ma is az M1-től az Echo TV-ig mindenhol alaposan körbejárták Staudt Gábor ügyét, mely szerint egy áfacsaló bűnbanda tagja volt, netán még most is az, és Lengyelországban  csaltak áfát. Igaz, az érintettet is megszólaltatták, aki annyit mondott, hogy ez egy teljesen valótlan állítás, továbbá hogy már tavasszal beperelt valakit amiatt, hogy ezt terjeszti róla, és a bíróság első fokon ki is mondta, hogy ez nem igaz, de ez csak egy picike rész volt a terjedelmes hírben, amely leginkább azt részletezte, hogyan működött a bűnszervezet. Az informátor állítólag a banda egykori tagja, akinek olyan mértékben szólalt meg a lelkiismerete, hogy egyenesen a lengyel ügyészségen tett feljelentést, bár nem mulasztotta el gonoszul belefogalmazni, hogy azért ott bűnöztek Staudték, mert szerintük a lengyel hatóságoknak könnyű túljárni az eszén, vagyis buták. 

Hogy vannak bűnözők, azt tudjuk, politikus bűnözők is vannak, azt is tudjuk, de azért én háromszor is meggondolnám, hogy hitelt adjak-e egy olyan információnak, amely a Pesti Srácoktól származik. Lassan már ott tartok, hogyha a Pesti Srácok befeketít valakit, az illető eleve szimpatikussá válik nekem, és nagy pénzben mernék fogadni az illető ártatlanságára. Az, hogy rádióadók, tévécsatornák, lapok tucatjai hírforrásként használják, az eléggé megdöbbentő, az meg pláne, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón az erre vonatkozó kérdésre nem azt válaszolja, hogy nincs információja, mert ugye ő is csak a Pesti Srácokból értesült a dologról, hanem belebonyolódik egy hosszas fejtegetésbe, hogy hát ugyan nem tudjuk, mi az igazság, de Staudt Gábornak feltétlenül tisztáznia kell magát, illetve mivel ezt nem teszi, le kell vonnia a konzekvenciát. Azt azért jó lenne tudni, milyen tisztázásra gondol, mert nem tudom, azon kívül, hogy pert indított a híresztelővel szemben Staudt, mi egyebet tehetne még? 

Minden esetre Gulyás Gergelynek, miután ilyen parádésan túlexponálta magát a Kormányinfón, szintén nem ártana levonni a konzekvenciát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr5914181651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ficzek Úr 2018.08.15. 20:56:53

Semmit sem kellene csinálnia,mert semmit sem tehet.A választások előtt az összes kormánypárti média a Jobbik lejáratásával volt elfoglalva,beleértve a Bors szennylapot is.( A baloldal már ennyit sem ért.) Nem kevés pert nyertek,pénzt is,bocsánatkérést is. Semmit sem kaptak. Mert jogállam van. Staudt Gábor legfeljebb megnyer néhány pert,de ennyi. Ameddig a sajtó vele foglalkozik,addig se foglalkozik egy mai hírrel: az idén adható utoljára az iskolakezdési támogatás,mert a cafetéria rendszer"átalakítása" ezt is érinti,azaz gyakorlatilag jövőre megszűnik. Ugye hogy egy hívőnek mennyivel jobb olvasni a Staudt Gáborról mint erről?

pettra01 2018.08.15. 22:33:26

@Ficzek Úr: Nyilván ehhez is fűznek majd egy magyarázatot, hogy valójában az iskolakezdési támogatásra már nincs is szükség, annyira agyontámogatja a kormány a családokat, hogy az iskolakezdés ma már nem jár kiadással, sőt, inkább tiszta nyereség a családoknak.

KapitányG 2018.08.16. 07:43:40

@Ficzek Úr: adható az iskolakezdési támogatás továbbra is, csak éppen munkabérként adózik majd, ergo nem éri meg a munkáltatónak

ZorróAszter 2018.08.16. 13:44:24

Kedves Pettra!

Sajna a sajtó, a világsajtó egészére is igaz mindez.

A megmaradt állítólagos baloldali sajtó is elsősorban a hazudozási versenyben akarja legyőzni a fidesznyiket. Ki tud hatásosabbakat és ütősebbet hazudni.

Holott a népnek nem az lenne az érdeke, hogy az egyik hazudozó machiavellista pszichopatát leváltsuk egy picit állítólag más színű hazudozó machiavellista pszichopatára.

Ez csak a mai Magyarország realitása.

Ezért vonul ki egyre több ember a politikából.

Ahelyett hogy megpróbálná kikövetelni azt, ami szerinte helyes. És nevén nevezni a sok hazudozó barmot elküldve őket oda ahová valók.

Ficzek Úr 2018.08.16. 16:36:46

@KapitányG: Tudom. De a végeredmény ugyan az.

Ficzek Úr 2018.08.16. 16:41:56

@ZorróAszter: hónapok óta először ránéztem a Népszavára,meglepődtem hogy nem lehet hozzászólni semmihez. Tanultak a Népszabadság és a Hír tv történetéből. József Attila után egy szó módosításával: Bírálni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.

ZorróAszter 2018.08.16. 17:08:08

@Ficzek Úr:

Kedves Ficzek Úr!

Visszatekintve az láttuk, hogy a német gyarmattartóink parancsára a megvásárolt, kollaboráns politikai és újságírói elit kialakította a megkíván politikai és média palettát.

Megsemmisítették a baloldalt. Hazug és aljas módon axiómaként a liberalizmust helyettesítették be a baloldal helyébe. A Népszabadság szétlövése pedig ennek csak egy mozzanata volt. Hogy onnan a liberálisok szétrajzzanak mint a pestis a maradék baloldali médiákat is elliberalizálni.

A fizikai megsemmisítés még elmaradt.

De valamikre jók lesznek majd azok a látszólag ma még cél nélküli stadionok. Chilében legalábbis kipróbáltan jó szolgálatot tettek.

pettra01 2018.08.16. 17:24:42

@ZorróAszter: Igen, hát az lenne a tudatos médiafogyasztás, hogy az ember szelektál a hírek között és saját maga szűri ki, mi az igaz és mi nem az. Csak hát amikor már ott tartunk, hogy lassan semmi nem igaz, akkor mi a teendő? Az egyszerű polgár csak abból tud fogyasztani, amit eléraknak, nincs abban a helyzetben, hogy saját maga járjon utána bárminek. Ilyenkor jön az, hogy inkább lemondunk a hírekről, vagy ami talán még rosszabb, hogy megpróbálunk következtetni, mi lehet az egyes információk hátterében, és akkor esetleg mindenféle vad elméletek születnek. De hát jók vagyunk mi így is állampolgárnak.

ZorróAszter 2018.08.16. 23:08:52

@pettra01:

Kedves Pettra!

Az itt a baj, hogy a sajtó - az amerikaiak által uralt és cenzúrázott világsajtó és a német gyarmattartóink uralta és cenzúrázta magyar??? sajtó - nemcsak hazudik, hanem központilag irányítva tematizál általában és hallgat el tényeket konkrétan.

Példa erre Juscsenko hatalomra jutását követő gusztustalan törlesztési hullám túlkapásai, vagy Welsz Tamás igazságszérumos öngyilkossága, amiket a sajtó EGÉSZÉBŐL cenzúráztak ki.

Válasz?

1. Lemondok minden lapot, a tévét átkapcsolom ha politika szagra emlékeztető kezd bűzölögni belőle. És választani se megyek el, hanem inkább Győzikét vagy Fekete Pákót nézem.

Főleg ha nem veszem észre, hogy épp erre ment ki a játék hogy ezt tegyem.

2. Minden alkalommal a képükbe igyekszünk vágni, hogy hazug patkányoknak, a népük elárulójának tartjuk őket. Minden alkalommal elküldeni őket a sunyiba. És hogy egy szavukat se hisszük el.

De minden alkalommal és minden ilyen hazudozó patkánynak. Nemcsak a fidesznyik ellenfélnek!!!

Nekünk nem érdekünk, hogy Orbánt a hazudozó verseny győztese győzze le.

Nekünk az az érdekünk, hogy Orbánt a hazudozó patkány mivolta és a kollaboráns hazaáruló mivolta kergesse a történelem szemétdombjára és ne a nála is nagyobb és rafináltabb hazug pszichopata.

pettra01 2018.08.16. 23:38:37

@ZorróAszter: Na igen, de mégiscsak muszáj híreket olvasni, mert ha egyáltalán nem olvasunk, honnan tudjuk, hogy mi van bennük? Közben megjavulnak és elkezdenek csupa igazat írni, mi meg nem is szerzünk róla tudomást :)

KapitányG 2018.08.17. 07:23:10

@Ficzek Úr: Igen, ugyanaz. De ha az ember nem fogalmaz pontosan, könnyen belefuthat, hogy megvádolják, hazugságot terjeszt.

ZorróAszter 2018.08.17. 07:24:33

@pettra01:

Kedves Pettra!

Nem tetszett figyelmesen olvasni. De nem baj. Elismétlem. :o) Én nem az 1. pontot javaslom, amit a többség követ.

Hanem a 2.-at.

Vagyis minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy ennek a hazudozó patkány csürhének a képükbe vágjuk, hogy egy szavukat se hisszük el. És kollagoráns hazaárulóknak tartjuk őket a politikusi gárdával egyetemben,

A szarba kell taposni ezeknek a patkányoknak a tekintélyét. Már annyira kiépült és összezárt a rendszer, hogy már nincs más eszköz a kezünkben.

De ezt MINDEN újságíróval! Nem csak a fidesznyikkel, hanem a többi liberálissal is!

Nincs olyan, hogy az én állítólagos baloldali újságíró gárdám értem hazudozik. Értem fog hazudozóversenyben FIDESZt győzni.

MINDEN hazudozó patkánynak tessék a képébe vágni MINDEN lehetséges fórumon.

pietnik 2018.08.19. 11:44:03

Aszter kérem!
De hogyan vágjuk a képébe bárkinek,hogy nem mond igazat,tévútra terel,visszaélve azzal,hogy eddig józan hírekkel,elemzésekkel terelte jobb irányba a politikával foglalkozók figyelmét?
Nyaralásom alatt nem foglalkoztam a blogászattal,csak éppen elolvastam az aktuálisnak hitt híreket(török lyra gyengítése,újabb szankciók Oo. ellen stb.)
Aztán kipihenve a fáradalmakat,meg a nyaralók által egymásnak okozott streszt,elolvastam elsőnek Pupu volt bloggertárs legújabb postját,és durván szólva ,majdnem hanyat b...tam magam!!
Orbán és nyegle ellenzékének bírálata közben szinte érdemei elismerése mellett magasztalja a világ legnagyobb ismert gazemberét,Soros Györgyöt!!
Ez,szerintem,kimeríti a hiteltelenség lehetséges tárházát,hiszen minden itteni vélemény ellenére én Sorost a háttérhatalmi politika legsunyibb,legvéresebb kezű,legkártékonyabb alattomos képviselőjének tartom!
Azt most nem sorolom fel,hogy miért,mert oldalakat lehetne vele megtölteni,és ami bűnlajstrom mellett eltörpülnek azok az állítólagos jótéteményei,amelyek néhány,pénz,és hatalom-éhes személy,és
civil,és ellenzéki szervezeteknek nyújtott!
Már nem kísérletezek azzal,hogy belépjek hozzá,hogy elmondjam,mekkora benyalás ez az ön által is elmarasztalt háttérhatalom hátsójába,mert nehezített a belépés,és nem teszi lehetővé a spontán választ az előtte,talán figyelemelterelést szolgáló rejtvények megfejtésére fordított idő!
Így is lehet szolgálni baloldaliként a háttérhatalmat,a hamis hírek gyártását!
Csupán egyetlen ,illetve két hozzászóló kérdőjelezi meg pupu Soros iránti elkötelezettségét,de azt a többi hozzászóló szinte lehurrogja ,és nevetségessé teszi!
Ha már a baloldalon így állunk,akkor az elkötelezett hívőkön miért csodálkozunk!?

pettra01 2018.08.19. 14:14:57

@pietnik: Ne találjuk már fel az objektív igazságot. Pupu kiszolgálja a háttérhatalmat és megtéveszti az olvasókat, csak mert nem egyezik a véleménye a tiéddel? Mitől vagy annyira biztos benne, hogy a te világlátásod az egyedül helyes? Nem vagyok abban a helyzetben, hogy Soros életművét megítéljem, mellesleg ugyanez rád is vonatkozik - azonban az, hogy Orbán ilyen engesztelhetetlenül gyűlöli, nekem már önmagában szimpatikussá teszi, persze ez az én dolgom, az meg a te dolgod, hogy inkább Orbánnak segítesz haragudni.

pietnik 2018.08.19. 19:26:06

Kösz,aranyos vagy!
Csak egy kicsit nyugodtabban kellene a dolgokat kezelni!Bizonyára találkoztál már olyan cikkekkel,amelyben Soros György disznóságairól hallhattál eleget,amiket most nem sorolnák fel.Nem tudom,hogy miért kellene egyeznie az én véleményemnek pupuéval,viszont azt nyugodtan mondhatom,hogy Soros György úgy,miint magánvállakozó,pénzügyi zsonglőr,nem rendelkezhetne olyan befolyással a világban,amellyel narancsos forradalmakat(lássd :Ukrajna)polgárháborúkat,generálhat,országok pénzügyeit döntheti be,vagy pl. bírálhatja az EU működését,vagy éppenséggel Magyarországon Orbánék csordáját kinevelte a szocializmus ellehetetlenítésére,és a mai országrontó helyzetbe hozza őket.Vagy egy egész Európát tönkretevő migráns áradatot támogasson Európába,amely végveszélybe sodorja azt.
Orbánnak én nem segítek haragudni,mert ezt az egész cirkuszt csupán szinjátéknak tekintem,és gyanolyan gazembernek tartom mind a kettőt,akiknek a szereplése sötét jövőt jósol Magyarország,és Európa számára,és azt is feltételezem,hogy egymással szinkronban cselekdnek-nyilatkoznak,meg politika-cselszőnek!
Egyikük tevékenységéből sem sült még ki semmi jó a hétköznapi emberek számára,és csak azt a véleményemet szerettem volna elmondani,hogy a bloggazdának ,politikai elkötelezettsége folytán,amit kérlelhetetlenül kifejez,nem szabadott volna Orbán gyűlölete folytán Sorost védelmébe venni,mint ahogy én sem tettem olyan kijelentést,hogy Orbánt támogatom Sorossal szemben,amire utaltam is a fentiekben!
Az is érdekes,hogy te hogy vélekedsz,mégpedig az,hogy Orbán ,fedezetül a saját itthoni piszkos dolgai fedezésére támadja Sorost,pedig a bérence volt Sorosnak(még ma is az!!) és ezért számodra szimpatikus a másik gazember!
Ehhez nem tudok mit szólni,mert nem is lehet!Nagyfokú érzelmi telítődésre,és politikai tájékozatlanságra vall!
Sajnálom!
süti beállítások módosítása