Csak mondom

Csak mondom

A szerencse forgandó

2018. augusztus 04. - pettra01

jegesmedve.JPGNem kell ahhoz vészmadárnak lenni, hogy az ember sötét jövőképet fessen. Egyre több jel utal arra, hogy a katasztrófa elkerülhetetlen. A sarkvidékek jégtakarója olvadozik, egyre-másra szakadnak le hegynyi darabok belőlük, és ez nemcsak a jegesmedvék számára rossz hír. A Föld egészén óriási változások készülődnek, egymást érik a természeti katasztrófák. Van, ahol soha nem látott szárazság pusztít, van, ahol pont az ellenkezője, hatalmas esők okoznak árvizeket, sárlavinákat. A notórius rettegők készülődnek a nehéz időkre, búvóhelyeket alakítanak ki, hatalmas készleteket halmoznak fel tartós élelmiszerekből, vízből,gyógyszerekből, de gondoskodnak arról is, hogy tudjanak majd világítani, tüzet gyújtani a biztos rejtekben, ahol meggyőződésük szerint akár évekkel is túlélhetik a majdani világvégét. Na és persze fegyverre is igyekeznek szert tenni, hiszen meg kell majd védeniük a biztonságukat az esetleges többi túlélőtől. 

Eljátszhatunk a gondolattal, mennyire törékeny is a jövő. Ha másféle kihívásokkal szembesülünk, gyökeresen megváltozhat az értékrendünk. A mostani problémáink elveszítik jelentőségüket és mások léphetnek a helyükbe. Ha kiszáradnának a folyók, a növényzetet elpusztítaná az aszály, egy palack víz többet érne, mint egy sokszobás villa, egy adag élelemért akár egy aranytömböt is adna, akinek van. Mi lenne velünk,ha elsivatagosodna az országunk? Hová mennénk, hogyan próbálnánk menteni az életünket? Lehet, hogy elindulnánk akár Szíria felé is, ha azt hallanánk, hogy ott még lehetséges élni, és nem vennénk jó néven, ha egyszer csak azzal találnánk szemben magunkat, hogy az ottaniak kerítéssel próbálják utunkat állni, nem akarnak minket beengedni olyan indokokkal, hogy nekünk más a vallásunk, más a kultúránk, és különben is, maradjon mindenki a szülőföldjén. 

Most szerencsénk van, pillanatnyilag szenvedünk ugyan a nagy hőségtől, de tudjuk, hogy nemsokára jön az enyhülés, eső is lesz, béke van, senki se lő ránk, nem bombáznak bennünket, de azért nem lenne szabad elfelejtenünk, hogy a szerencse forgandó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr314161505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 09:26:07

Annyira jó ez a cikk, és ekkora csend van körülötte?

Drizari 2018.08.05. 12:08:06

Fikcióhoz valamit hozzászólni? Hát jó. Játsszunk el a gondolattal, hogy menekülnünk kell. Nem merülök el benne, hogy milyen módon lehetne elindulni, nyilvánvalóan mindenki a lehetőségei és a képességei szerint akarja majd legyűrni a nagyjából 2500 (kettőezerötszáz) kilométeres utat. Egyvalami azonban biztos, elsőre vagy Románián, vagy Szerbián kell túljutnia. Aztán folytathatja az útját Bulgáriát átszelve, majd a görög határ mentén lép be török területre. Mivel irányban van, kis kitérővel rögtön fölkeresheti Rodostót, és úja nagy-részén élvezheti a török-magyar történelmi barátságát. Miután hosszas török utazás után eléri Szíria határát, felüdülés lesz számára az addig nagyjából leküzdött 2300-2400 kilométer után megkezdeni a felállított tüskésdrót kerítés bontását, vagy az azon keresztüli túljutást, hogy eljuthasson a már közelinek tűnő Aleppoba, ahová anno nagyon sok magyar leányzó ment férjhez és szült gyereket, akik mára már akár a negyedik ikszüket is betöltötték és közelítenek az ötödikhez.

Mindehhez mindössze annyi nemzetközileg elfogadott valutát kell magaddal vinni, mondjuk eurót, amivel életben is maradsz. Ja, és ne feledkezz meg okostelefont is vinni magaddal, mint azt teszik a jelenlegi "menekültek".
És lehetőleg légy 20-30 év körüli fiatal férfi.

ZorróAszter 2018.08.05. 13:21:34

Kedves Pettra!

Mint általában mondani szoktam, az emberek csak azt böfögik vissza, amit a kedvenc sajtójukban olvasnak. Önállóan nemhogy válaszolni, de kérdezni sem képesek. A kérdést is csak akkor tartják kérdésnek, ha a kedvenc lapjukban már egy kedvenc újságíró megkérdezte.

Arról már nem beszélve, hogy ki emlékszik már arra, mit hazudozott a kedvenc lapom és újságíróm a kérdésről akárcsak fél éve is.

Pláne kit érdekelnek a tények, például hogy az EU és az USA együttesen, szándékosan, összefogva indították el ezt a menekülthullámot azzal, hogy megkurtították a menekültügyi költségvetés, holott nagyon jól tudták, hogy nem kevesebb menekült lesz, hanem sokkal több. És a kevesebb ellátás miatt a menekülteknek nem lesz más választása, mint továbbmenni például Európa felé.

Ez tehát közönséges összeesküvés volt. Azok részéről is, akik látszólag a menekülteket védik.

Orbán pedig nem azért menekültellenes, mert csak, hanem mert megparancsolták neki. Ha az ellenkezőjét parancsolják mondjuk péntek este, akkor szombat reggel már az lesz. Ha azt parancsolják neki, hogy telepítsen be egymillió arabot a Dunántúlra és egyenként nyalja ki a seggüket, akkor majd azt teszi.

A kérdés tehát csak az, hogy az EU és az USA miért szabadította ránk mindezt?
Lehetséges válaszok:
1. Európa fasizálása, a baloldal teljes kiirtása
2. A környezeti hatások pár éven belül százmilliókat fognak menekülésre késztetni, ami váratlanul érné Európát és az USÁ-t. Ezért kirobbantottak egy kis válságot felkészülésül az óriási hullámra.
3. Vagy valami más amit majd csak eztán tudunk meg.

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 14:02:42

@Drizari:

Mindennemű szögesdrót lebontásában majd a Mészáros-Orbán duó jeleskedik. :) Vállalnak embercsempészést, tüskés kerítések megmászáshoz 2rul kesztyűk és teljes testet fedő ruházat forgalmazását, buszoztatást és a pihenőhelyeken fociedzések megtartását. Bizalommal forduljunk hozzájuk, ha menni kell, mert ledobott minket a hátáról a szülőföld. Annyira fognak várni minket!

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 14:08:43

És akkor most komolyabbra fordítva: nem egyszer filózgatok azon, hogy a tengerszint emelkedése miatt veszélyhelyzetbe kerülő államok közül milyen jó lenne, ha ide települnének a hollandok. A fantáziám szárnyal, ha a fejlett mezőgazdasági technológiákra gondolok, a felelős gazdálkodásra, legyen szó az almatermesztéstől a méhészkedésig, a gyógyvizek felhasználásától az erdők visszatelepítéséig terjedően
a gazdaság minden területéről.

Drizari 2018.08.05. 14:48:31

@Edit exnolbloggerina:

Egy görögországi szír menekülttáborban dolgozó magyar önkéntes lánytól olvastam a következő sorokat:

"Egyvalamit megtanultam: ha tiszteletben tartod a másikat a szokásaival és kultúrájával együtt, akkor olyan kapcsolat alakulhat ki köztetek, ami jóval túlmutat a kulturális különbségeken.

Szóval most ezért viselem a hosszú nadrágot a vízben, mert tiszteletben tartom az ott élőket, hogy ők is tiszteletben tarthassanak engem."

Ugyanis, ha bikiniben ment volna velük fürdeni, napokon belül szexuális erőszak áldozata lett volna.
Na most.

Idejön 2500 kilométert utazva a menekülő, nem sajnálva az útra elkölteni több ezer eurót, aztán kurvának nézi az európai kultúrának megfelelően öltözködő nőt.
Ezzel a magatartásával (és egy sor mással) beletojik ebbe az európai kultúrába, nem tiszteli, és nem is akar hozzá alkalmazkodni.
Felmerülhet a kérdés: akkor miért nem megy a jó büdös ..... ? Na, ott kérjen menedéket!

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 15:13:26

@Drizari:

Számomra az az ellentmondás tűnik ki leginkább, hogy az a Közel-Kelet, amely bizonyítottan a tudományos kultúra bölcsője, hogy változhatott bigott, autoriter társadalmak sokaságává.
És közben a térségben egyetlenként értelmiségi létet kialakító júdeai népet örök ellenségként üldözik.

A tisztelet: a legelemibb, hogy nem sértem meg a menedéket adó környezet írott és íratlan törvényeit. A menekültáradat számára óriási lehetőség kilépni az ősi bigottságból. Ez némelyeknek sikerül és sikerülni is fog, de többség számára talán évtizedek, évszázadok is szükségesek az új kultúrába való beilleszkedéshez. Ez nekünk, európaiaknak, tengerentúliaknak is akkora önismereti, tanulási időszak, amely valószínűleg nem véletlenül szakadt a nyakunkba.
És nézd meg, hogy mely nemzet a legelutasítóbb a menekültek felé: a széthúzó. Ennél nyilvánvalóbban nem jöhet szembe a gyorsvonat.
Egyébként én sokkal szigorúbb vagyok a menekültkérdésben, mint sok nyugati állam. Aki megsérti a törvényeinket, annak le is út, fel is út.
De az embercsempészeket kapcsolnám le először, teljes vagyonelkobzás mellett súlyos éveket sóznék rájuk a dutyiban.
Azokat az államokat pedig, amelyek felelősek a kialakult helyzetért, kötelezném a befogadásukra. Ennyi.

pettra01 2018.08.05. 15:23:49

@Drizari: Egy másik kultúrát még látszólag elfogadni se könnyű. A kérdéses lány viseli a vízben a hosszú nadrágot, de ez csak kis része annak a kultúrának, ez aránylag könnyen megvalósítható, de egészen biztosan vannak olyan elemek, amelyeket minden igyekezete ellenére sem tudna elfogadni. Ha csak a divatot nézzük, jön egy új irányzat, ami nagyon eltér a megszokottól, annak is idő kell, mire elfogadja a többség, és mindig maradnak olyanok, akik ragaszkodnak a régihez. A muzulmánoknak olyan az egész testet takaró ruha levetése, mintha nekünk teljesen meztelenül kellene fürödnünk - más kérdés, hogyha egy új környezetben nem tudok az ottani szokások szerint viselkedni, akkor nemcsak azt tehetem meg, hogy a saját kultúrámat csakazértis felvállalva pukkasztom őket, hanem inkább kerülöm a lehetőséget, hogy az én másságom nekik feltűnjön. A dánoknál, vagy hol most meghozták a burkatörvényt, hát van egy olyan opció is, hogy soha többet nem megyek ki az utcára, mert otthon kedvemre üldögélhetek a burkámban, tehát ez egy nagyon kétoldalú dolog. Azért ha megnézzük, nagyon sok muszlim nő, aki már egy ideje Európában él, sokat feladott az eredeti szokásaiból, nem lehet azt elvárni, hogy máról holnapra megtegyék.

pettra01 2018.08.05. 15:29:55

@Edit exnolbloggerina: A legröhejesebb, hogy azok az országok kiabálnak leghangosabban a menekültek ellen, akik gyakorlatilag nem is érintettek benne, akiken legfeljebb csak átmennek, de náluk letelepedni ezer okból nem akarnak. Azzal teljesen egyetértek, hogy nagyobb szigorúságra lenne szükség, eddig még akikről kiderült, hogy terroristák voltak vagy olyan szándékaik voltak, mindnek volt olyan múltja, hogy legalább tízszer ki lehetett volna már utasítani, érthetetlen, hogy miért nem tették.

ZorróAszter 2018.08.05. 15:40:22

@pettra01:

"érthetetlen, hogy miért nem tették"

Tessék szíves lenni utána olvasni az Al Kaida és az Iszlám Állam családfájának, hogy kik alapították, és kik is voltak azelőtt, és akkor érthetőbb lenne.

Például honnan tudhatjuk, hogy mondjuk Osama bin Láden 2001. szeptember 11-n már nem állt az amerikaiak zsoldjában?

Onnan tudjuk, hogy az amerikaiak azt mondják, hogy már rég szakított vele a CIA, és már rég nem állt az amerikaiak zsoldjában.

Márpedig az amerikaiak és a CIA arról híresek, hogy mindig igazat mondanak.

ZorróAszter 2018.08.05. 15:48:31

@Drizari:

Az persze magának eszébe sem jut, hogy a menekültellenes sajtó az pontosan ugyanúgy össze-vissza hazudozik, mint a menekültbarát sajtó.

És hogy a menekültellenes sajtó ugyanazoknak a kezében van, mint a menekültbarát sajtó.

Továbbá hogy a menekülthullámot maga az EU és az USA összefogva indította lesz szándékosan ki tudja milyen megfontolások alapján. Csak azt lehet róla tudni, hogy ezekről a célokról nem beszélhet senki az állítólagos szabad sajtóban.

Drizari 2018.08.05. 16:39:17

@ZorróAszter:

Dévai Boglárka lóugrásban aranyérmes lett, Európa bajnok!

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 17:01:14

@Drizari:

Szép! :) Tornában utoljára valamelyik őskori ( még. szoc.idő ) olimpián értünk el sikereket. Azt hiszem, 4. lettünk, ami óriási eredmény volt. Vagy 6. ? Lusta vagyok megnézni.

pettra01 2018.08.05. 19:49:49

@ZorróAszter: annak idején, amikor a magyarok bevándoroltak a Kárpát-medencébe, ki állt mögötte? Nyilván akkor is volt valamiféle háttérhatalom, akinek érdekében állt, vagy akkor lehetett spontán folyamat, most viszont nem az? Érdekes ez az egész Miénk az ország felfogás, hát mitől a miénk? Élünk valahol a golyóbison, ennyi, amihez jogunk van, nem több. Ha már abszurd elképzeléseket vonultatunk fel, jól nézett volna ki Noé, hogyha a bárkájával sehol se engedték volna kikötni, nem?

ZorróAszter 2018.08.06. 08:49:26

@Drizari:

"Dévai Boglárka lóugrásban aranyérmes lett, Európa bajnok! "

És hogy jön ez ide? Vagy maga volt a bizonyos ló?

:o)

ZorróAszter 2018.08.06. 08:58:03

@pettra01:

Nekem az a bajom, hogy a kommentelők gondolkodás nélkül szajkózzák vissza a kedvenc sajtójuk előrerágott, előemésztett kliséit - gondolkodás nélkül. És verdesik egymás fejéhez ezeket.

Konkrétan itt a migráncsokat/menekülteket pro és kontra.

Ahelyett, hogy bármelyiküknek eszébe jutna a lényeg: például ki és miért indította be szándékosan a menekülthullámot Európa ellen.

És ha az orruk elé teszem, hogy az EU és az USA összehangoltan kurtította meg szándékosan a menekültügyi büdzsét, akkor mindenki befogja/behúzza fülét-farkát-egyéb lukát, és igyekszik kimenekülni a lehető legrövidebb időn belül a környékről is.

Mintha a gondolkodásért halálbüntetés járna - ha a legkisebb jelét is meglátja a hatóság.

Noéval és a honfoglaló magyarokkal most had ne foglalkozzam.

Drizari 2018.08.06. 12:52:42

@ZorróAszter:

""Dévai Boglárka lóugrásban aranyérmes lett, Európa bajnok! "

És hogy jön ez ide? Vagy maga volt a bizonyos ló?"

Idióta.

ZorróAszter 2018.08.06. 13:14:43

@Drizari:

Látom, sokat kivett magából ez a verseny. Majd szólunk Boglárkának, hogy ne hajszolja ennyire.

És főleg ne sarkantyúzza az oldalát ennyire mert azzal csak ilyen ingerültté teszi.

:o)
süti beállítások módosítása