Csak mondom

Csak mondom

Az ember, akit taszít a politika

2020. január 06. - pettra01

Figyelemre méltó írásra akadtam a Facebookon. A szerző indulatosan kikelt azon állítólagos magyarok ellen, akik politizálnak és mindenféle borzalommal árasztják el a közösségi oldalt ennek jegyében. Hogy pontosan mit is akar, azt kideríteni végig kell olvasni a terjedelmes fogalmazványt - én megtettem, hát mit mondjak, okosabb nem lettem tőle. 

Rögtön az elején leszögezi, hogy ő aztán nem politizál, mi több, undorodik a politikától, abból viszont elege van, hogy nagyon sokan olyasmiket tesznek közzé, amivel támadják Orbán Viktort. Holott ez teljességgel indokolatlan, mint az utána következőkben részletezi. Nem idézek belőle, mert minek, összegezve arról szól a hősköltemény, hogy hálátlanok vagyunk és persze ostobák, nem tudjuk értékelni mindazt a csodát, amit Orbán varázsolt nekünk, nem fogjuk fel, hogy soha ilyen remek életünk nem volt, a lányok, asszonyok és nénik biztonságban vannak, nem kell rettegniük az erőszakolós migránsoktól, végre odafigyelnek ránk a világban és fényes jövő áll előttünk, persze mindez csak akkor, ha mindörökre Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, mert csakis ő tudja garantálni nekünk. Természetesen belekeveri a világhatalmat is, a földönkívüliekről valószínűleg csak azért nem szól, mert azok éppen nem jutottak eszébe. 

Az ő mércéje szerint tehát azokkal van a baj, akik ellenzékiek, az olyanok ne politizáljanak, csak rontják itt a közhangulatot meg a levegőt, nélkülük - bár most is gyönyörűséges - sokkal kellemesebb lenne a környezet, még a Facebook is megváltozna és az Orbánt szidalmazó bejegyzések helyett szépséges virágok, kutyák, cicák, egyebek uralnák a közösségi oldalt. Azért az érdekelne, hogy a hatalom magasztalása miért is nem politizálás szerinte, de attól tartok, ezt soha nem fogom megtudni. 

Hogy mennyire irritálja a más világnézetűeket, ha  valaki nyilvánvalóan nem kormánypárti, azt jól példázza egy ismerősöm, aki az általam megosztott ellenzéki írásokat rendszeresen nem kifejezetten pozitív megjegyzésekkel látja el. Nemrég megkérdeztem tőle, mivel érdemeltem ki ezt a figyelmet, mire az volt a válasza, hogy aggódik értem. Nocsak. Értem haragszik, nem ellenem. Meg kell az ilyen jó barátot becsülni, kitartóan próbálja felnyitni a szemem, hogy helyesen lássam az eseményeket, és ha ez mégsem sikerül neki, annak egyedül én vagyok az oka, mert csak rohanok a vesztembe. 

Orbánnal sajnos nem történhet meg, ami Saullal, pedig ha megesne ez a csoda, valószínű, hogy az ellenzék nem lenne ennyire ellenzéki, de ez nem fordulhat elő. Mint ahogy az sem, hogy ellenzékit megtérítsen egy fideszes, bármilyen kitartó is legyen. 

És persze fordítva sem. Én már meg se próbálom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr3715395700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2020.01.07. 18:09:55

Egy nem politizáló ember, aki kizárólag Orbánról és tetteiről áradozik. Azért ennyire nem lehet valaki buta, hogy azt hiszi, az ő részéről ez nem politika.

pettra01 2020.01.07. 19:46:33

@CsipkeRózsa: Én is azt hiszem, ez inkább valami propagandafogás lehet, én nem vagyok fideszes, hozzá se szagolok a politikához, csak itt élek és virágokat szedegetek a réten vagy terelgetem a nyájamat, de még én is látom, hogy te bezzeg milyen ostoba vagy, mert neked nem felel meg ez a tejjel-mézzel folyó kánaán. Mint az ismerősöm, aki aggódik értem, nagy aggodalmában általában hozzáteszi, hogy áldás vagy béke vagy mindkettő, mert ő olyan szentéletű jó ember.

Drizari 2020.01.07. 20:46:31

Éleződik az osztályharc ... a NER tisztára Hazafias Népfront, a KISZ megfelelője a Fidelitas. A Kossuth Rádió vezetésére meg kineveztek egy Orbán-imádó antiszemitát.

pettra01 2020.01.07. 21:39:59

@Drizari: Nagyon egy irányba szaladnak ezek. Már igazán megdöbbenni se tud az ember, a napi kérdés csak az, milyen újabb baromsággal hozakodnak elő. Mert normális ötletük, gondolatuk még véletlenül sincsen.

midnightcoder2 2020.01.08. 09:27:56

A baj nem azzal van, ha valaki ellenzéki, hanem azzal, hogy ha baloldali. Anno Hitler a Holocasutban megölt úgy 6 millió embert, és azóta õ a fõgonosz és rettentõ ciki nácinak lenni, a másik oldalon a komcsik kinyírtak úgy 10-20 Holocaustra való polgárt, és egyik agyhalottban sem merül fel, hogy ezek után a baloldal legalább olyan ciki a náci, és hogy a mai "mérsékelt" baloldal, Pl. zöldek legalább olyan veszélyes szélsõséges társulat mint a mai szélsõjobb.

pettra01 2020.01.08. 09:33:59

@midnightcoder2: A baj azzal van, ha valaki szélsőséges, egyúttal saját magát tartja normálisnak, tehát mindenki más a szélsőséges, aki nem olyan, mint ő. Ez kire illik?

nemecsekerno_007 2020.01.08. 09:39:49

A magyar nyelv jellegéből adódóan kiválóan alkalmas a mellébeszélésre és a szómágiára, nálunk értelmiségi körökben ez már alapkövetelmény és sajnos máshol is. Túl sok a szöveg, nyílván ez a legolcsóbb...

pettra01 2020.01.08. 09:42:49

@nemecsekerno_007: Kérdés, hogy mennyire eredményes.

midnightcoder2 2020.01.08. 09:44:18

@pettra01: "Ez kire illik?"
Nagyjából az egész európai baloldalra, különös tekintettel a magyarra. Viszonylag kevesen járnak olyan pólókkal amikre náci tömeggyilkosok arca van nyomtatva. Ezzel szemben van ugye a Che Guevara...

pettra01 2020.01.08. 09:53:49

@midnightcoder2: ,,Viszonylag kevesen járnak olyan pólókkal amikre náci tömeggyilkosok arca van nyomtatva." Leginkább azért, mert tiltott, ha nem így lenne, másképpen nézne ki a helyzet. Az efféle szimbolistákat nem kellene azonosítani a többséggel. Ha ebből ítélnénk, az lenne az eredménye, hogy a jobboldaliak jámbor, visszafogott emberek, ezzel szemben minden baloldali egy vérnősző barom.

chrisred 2020.01.08. 10:05:49

@midnightcoder2: Fals a logikád, Hitler tettei miatti kiközösítés nem terjed ki minden jobboldalira, csak azokra, akik példaképként tekintenek rá. Sztálin tetteiért se vonható felelősségre minden baloldali, csak az, aki büszke rá. A közös kettőjükben, hogy egyaránt elutasították a polgári világrendet, tehát a mérsékelt baloldalt és a mérsékelt jobboldalt is.

chrisred 2020.01.08. 10:10:53

@midnightcoder2: Che Guevara a kommunista tömeggyilkosok elvtársa és szövetségese volt, míg mondjuk Horthy a náci tömeggyilkosok szövetségese. Úgy illene, hogy a Che Guevara pólót viselőket és a Horthy szobrokat avatókat ugyanabba a kategóriába soroljuk. (Azzal a különbségtétellel, hogy Che Guevara tetteinek nem sok következménye volt a magyar társadalomra, ellentétben Horthyval.)

Sir Galahad 2020.01.08. 10:19:55

Nekem a fb-on vannak kormánypárti és ellenzéki ismerőseim is. A többségük minimális mértékben politizál, semmi baj nincs velük. Engem nem zavar, ha valaki megoszt egy akár Orbánra, akár Gyurcsányra vagy bárkire nézve kellemetlen infót - de hiteles forrásból. Az viszont kifejezetten zavar, amikor olyat osztanak meg, amiről nyilvánvalóan ordít, hogy hazugság; odateszik egy politikus vagy színész képét, majd aláírják, hogy ezt meg ezt mondta, idézőjelek között és természetesen az illető soha nem mondott ilyet. A sok szerencsétlen meg felháborodva kommentálja. Tipikusan ilyen pl. az ötpercpihenő c. oldal. Na, aki ilyet oszt meg, azt általában rövid idő után kivágom.

pettra01 2020.01.08. 10:31:39

@Sir Galahad: Igen, szerencsére a mérsékeltek azért többen vannak - nem azért, hogy magasztaljam az ismerőseimet, de túlnyomórészt ilyenek. Sajnos a másfajták eléggé megrögzöttek, hiába figyelmeztetik őket sokan, hogy marhaságokat osztanak meg, nekik ezek a rémhírek tetszenek a legjobban és jókat háborognak, nem szoktam őket se törölni, hát sokfélék vagyunk és kész. De ha valaki kimondottan engem céloz meg és agitál, azt elég rosszul viselem. Osszon meg olyan írásokat, tényeket, amelyek az igazát bizonyítják, és reménykedjen benne, hogy majd megtérek, ha akarok.

midnightcoder2 2020.01.08. 10:58:34

@chrisred: "Fals a logikád, Hitler tettei miatti kiközösítés nem terjed ki minden jobboldalira, csak azokra, akik példaképként tekintenek rá."

Ma nagyon kevesen tekintenek Hitlerre példaképként, de a kiközösítés kb. mindenkire kiterjed aki nem fogadja el a mainstream balliberális értékrendet.

"Che Guevara a kommunista tömeggyilkosok elvtársa és szövetségese volt, míg mondjuk Horthy a náci tömeggyilkosok szövetségese. "

Azért Horthy nemigen írt le olyanokat, hogy
"Forradalom egy lövés nélkül? Nem vagy normális.". Meg hogy A gyűlölet nélkülözhetetlen eleme a harcnak. Az ellenség könyörtelen gyűlölete teszi lehetővé, hogy túllépjünk természetes korlátainkon, és hatékony, hidegvérû gyilkológéppé váljunk."

A csávó nagy valószínûséggel több ezer ember haláláért felel. Ha már abból az idõszakból keresel párhuzamot, sokkal inkább Szálasi mint Horthy.

konrada 2020.01.08. 11:16:33

...egyben igaza van: a faszbuk a cicák, a fényképekre kirakott kaják, cojelhó bölcseletek, esetleg még a cuki gyerekek helye, és nem a politikáé.

Szóval tényleg hülye az, aki ott - ezek közé - önti bele politikai epegörcseit.

...mint ahogy az is, aki nem tovább görgeti - vagy ha túl tolakodó, akkor letiltatja az elmeroggyantat a hírfolyamáról - hanem erről nyavalyogni kezd....

chrisred 2020.01.08. 11:17:14

@midnightcoder2: "Ma nagyon kevesen tekintenek Hitlerre példaképként, de a kiközösítés kb. mindenkire kiterjed aki nem fogadja el a mainstream balliberális értékrendet"

Teszem azt? Mostanában a ballibeket szokták a kormánypártiak nácizni, ha összefognak a Jobbikkal. Például olyanok, mint Kocsis Máté, aki a miépes idöszakában még ünnepelgette Hitler születésnapját.

"A csávó nagy valószínûséggel több ezer ember haláláért felel. Ha már abból az idõszakból keresel párhuzamot, sokkal inkább Szálasi mint Horthy"

Ez is rossz példa, Szálasi sajátkezűleg semmit nem csinált. Akkor már inkább Prónay vagy Héjjas, akik végrehajtották azt, amit Horthy mondott (vagy gondolt), hogy a nagy embernek ne legyen véres a fehér kesztyűje (lova).

Utó Pista 2020.01.08. 12:20:09

Azért az pozitív, hogy a post írója József Attila egyik verséből idéz.... :)

Utó Pista 2020.01.08. 12:21:53

@chrisred: Ráadásul Karsai történész Szálasi politikáját jobbnak tartja, mint az elődeiét.

midnightcoder2 2020.01.08. 12:41:22

@chrisred: "Mostanában a ballibeket szokták a kormánypártiak nácizni, ha összefognak a Jobbikkal."
Mostanában. Viszont ha picit visszanézel az idõben, mondjuk a Jobbik alapításától a legutóbbi idõkig amikor a balfék politikusok olyanokat nyilatkoztak, hogy a jobbikkal csak befogott orral lehet koalíciót kötni... De arra is gondolhatsz amit Pl. az Osztrák Szabadságpárttal kapcsolatban mûvelt a mainstream EU-s politika, még "fénykorában".

"Ez is rossz példa, Szálasi sajátkezűleg semmit nem csinált."
Akkor mondjuk úgy, hogy a félhülyék egy olyan ember portréjával mászkálnak, aki rosszabb volt mint Szálasi.

"Akkor már inkább Prónay vagy Héjjas, akik végrehajtották azt, amit Horthy mondott (vagy gondolt)"
Horthy nélkül kb. egy magyar zsidó sem maradt volna életben. Amíg a németek meg nem szállták az országot, egy magyar zsidót sem hurcoltak el - és ez ügyben elég komoly konfliktus is volt köztük Hitlerrel, aki a zsidókérdés drasztikusabb kezelését szerette volna. Ehhez képest Pl. a szlovákok 500 márkát fizettek fejenként a zsidók elhurcolásáért.
Lásd még:
www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=13_4_
www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=2_2_4

chrisred 2020.01.08. 14:22:58

@midnightcoder2: "Viszont ha picit visszanézel az idõben, mondjuk a Jobbik alapításától a legutóbbi idõkig amikor a balfék politikusok olyanokat nyilatkoztak, hogy a jobbikkal csak befogott orral lehet koalíciót kötni..."

Igen, de közben azoknak a java része, akik miatt orrot kellett befogni, már a nerközeli mihazánkba cuccoltak át.

"De arra is gondolhatsz amit Pl. az Osztrák Szabadságpárttal kapcsolatban mûvelt a mainstream EU-s politika, még "fénykorában"."

Mert Haider pont azok közé tartozott, akik a Waffen SS-ről példaképként beszéltek. Az ilyen alakokat ne mossuk össze a polgári jobboldallal.

"Horthy nélkül kb. egy magyar zsidó sem maradt volna életben."

Ez amolyan "ha a nagymamámnak kereke lenne" típusú érvelés. Mintha azt mondanánk, Che Guevara nélkül a latin-amerikaiak milliói éltek volna rabszolgasorban. Ez is, az is légbőlkapott. A tény, hogy Horthy volt, és a politikája következményeként magyarok százezrei pusztultak el.

midnightcoder2 2020.01.08. 14:41:41

@chrisred: "A tény, hogy Horthy volt, és a politikája következményeként magyarok százezrei pusztultak el."
Tény, de ezt a tényt az adott helyzet fényében és a szóbajöhetõ alternatívák figyelembe vételével érdemes vizsgálni.

pietnik 2020.01.12. 10:55:36

MIért csak Horthy esetében?Mi oka volt belépni a háborúba,és pusztulásba sodorni közel egym millió magyart?!
Ugyanis Sztálint nyakra-főre a Sátánnak,kommunista tömeggyilkosnak tituláljátok,na,meg a kommunistákat,ugyanúgy Kádárt is,és a szocializmus eszméjét is!Sztálinnak,azaz a SzU-nak nem volt más választása a 14 ország inváziója közepette másra,mint a kegyetlen viszonttorlásra!Az amerikaiaktól kezdve a japán imperialistákig mindenki fosztogatta az országot,és gyilkolta a népet,és intervencióik által meghódított területeken a hódítást örök érvényűnek tekintették,és még ma is igényt tartanak orosz területekre!
Horthynak csak annyi indoka lehetett a belépésre,hogy amit 19-21 között elvesztegetett,és elfogadta a román "hódítás" utánim kormányzóságot,és gyilkolta a TK résztvevőit,és zsidó pogromokat szervezett,azt megpróbálta korrigálni egy SzU ellenei rabló-háborúval!(A "Fosztogatók" c.-ű könyv rávilágít az okokra!)
És akkor jönne egy másik kérdés,hogy akkor,ha Horthy megérdemli a "kegyes" vizsgálatot,akkor Kádárra miért is szórtok annyi mocskot?!

pettra01 2020.01.12. 12:49:16

@pietnik: Azt mondjuk, hogy a történelem a helyükre teszi a dolgokat, hát időnként jönnek valakik és átrendezik a történelmet is, utcákat neveznek át, szobrokat cserélnek ki, megváltoztatják az alaptantervet, és így tovább. Kérdés, hogy mekkora az az időbeli távolság, amely képes igazságot tenni, az pedig még nagyobb kérdés, hogy egyáltalán létezhet-e ilyen, vagy mindig az éppen élők, és közülük is az éppen hatalmon lévők döntik el, hogy ki volt ezer éve hős és ki volt gazember?

pietnik 2020.01.12. 13:02:59

Mindenkinek más és más az igazsága,legfeljebb egyeseké igazabb!
Példa egy hajmeresztő indokra!
A kommunisták tönkretették a szocializmussal Magyarországot!
Mára ez nagyon igaz,és ráadásul azok között,akik ezt tették,mindenki a szocializmusban kezdte meg dicstelen karrierjét!Ma trianonoznak,szidják Kádárt,mert néhányukat hazaárulásért bitóra küldte,és rendszerváltáskor revansért ugattak!
A jobboldal rendre magyarázza,hogy a kommunizmusnak 100 milliós áldozata van,ezért kellett metgbuktatni,de azt sosem említik,hogy a klérusnak,a feudalizmusban,és a kapitalizmusnak,a klérussal karöltve a gyarmarosítással,meg a szegénység-rabszolgaság újrateremelésével hány milliárd embert gyilkoltak le,vagy hagytak meghalni!(A 100 milliós áldozat nem igaz ugyan,de biztos ,hogy volt jó pár,de ha fordítjuk a szekeret,akkor el kell mondani,hogy azok is a kapitalizmus áldozatai,mert támadásra,lázadásra biztatta őket a kapitakista rendszer azért,hogy kizsákmányolhassa a megtámadottat!Nos,lehet válogatni az" igazságok "között,és eldönteni,hogy melyik igazabb!
Azt hiszem,hogy ebben az emberiség kiszolgáltatottak igaza az igazabb!!És hogy mi okán?!
Mert.......a többi a kipontozott részen található!

pettra01 2020.01.12. 13:38:15

@pietnik: Ha már áldozatok: a legutóbbi rendszerváltásnak is vannak szép számmal áldozatai, ki az életével, ki az egzisztenciájával fizetett, és most ugyan van egy réteg, amelyik örvendetesen gazdagodik, a társadalom sokkal jelentősebb hányadának nemhogy a gazdagodásra, de még az emberi életre sincs esélye. És ne mondja nekem senki azt, hogy azok az emberek, akiket évről évre mélyebbre tapos a nagyszerű rendszer, nem áldozatok, nem kell ahhoz elhurcolni, börtönbe zárni valakit, hogy az egész élete reménytelenné váljon, de még az ivadékainak is. Ezt a nyomorúságot, amiben most élnek nagyon sokan, én a szocializmus évei alatt nem ismertem, csak a szüleim elmondásából, a háború előttről.

pietnik 2020.01.13. 11:01:35

Pettra!
Érdemes elolvasni pupu mai postját(az előzőt,amelyben az angol királyi család sorsán siránkozik azt ne!,mert minden eddigi jó,és igaz postja ellenére ez egy nagy tévedése!)
Nagyon igaz,csak ,sajnos,sötét képet fest Magyarországról(ha még van ilyen!)
süti beállítások módosítása