Csak mondom

Csak mondom

Csalás, ámítás

2018. április 13. - pettra01

Ami engem illet, én belebetegedtem a kétharmadba. Újraszámolják vagy nem, már nem is érdekel, nem tartom persze kizártnak, hogy a számolásnál is történtek fura dolgok, de annyi trükk nem létezhet, ami végül egy ilyen eredményhez vezet. A csalás az egész megelőző időszak volt, az elmúlt nyolc év, ami már azzal kezdődött, hogy mindent a maguk képére formáltak, elvéve ezzel az esélyt, hogy itt még bármikor bárki labdába tudjon rúgni rajtuk kívül. A legnagyobb szemfényvesztés maga a választás, amiről ráadásul elhittük, hogy tényleg van értelme, lelkesen özönlöttünk az urnákhoz, aztán tessék. Nem azért nyertek, mert olyan jók, az ellenzék pedig nem azért maradt le, mert annyira megosztott, a szisztéma csakafideszre van kitalálva. Ha minden választópolgár elment volna, ha az összes ellenzéki összefog, akkor se született volna más eredmény, mert csak ez születhetett. Tényleg okosabban tettük volna, ha bojkottáljuk az egészet, ha rajtuk kívül senki se megy el szavazni és akkor érvénytelen lett volna az egész cirkusz, így most lobogtathatják, hogy nekik van nem is akármilyen felhatalmazásuk. 

Ki kellene mondani, hogy ezt a választási rendszert nem vagyunk hajlandóak többé elfogadni. De mivel övék a kétharmad, kár is lenne a parlamentben ezzel előhozakodni, inkább valami uniós megoldás kellene, például az Európai Parlamentben kezdeményezni, hogy létre kellene hozni egy választási rendszert, amelyet az unió összes tagállamában alkalmazni kell. Amely működőképes, kipróbált, amelyben a csalás lehetősége leginkább kizárható, és amelynek eredménye valóban a választópolgárok akaratát tükrözi. Például a kamupártok kérdése. Röhej, hogy ma kitalálok egy pártot, és már indulhatunk is a választásokon. Gyakorlatilag nincsenek előfeltételei, hogy mondjuk létezett és tevékenykedett már évekkel korábban is folyamatosan, bárkit indíthat jelöltként, listára felveheti a boldogot és a boldogtalant. A pártlistás szavazólapon olyanok jelentek meg, hogy csak nézett az ember nagyokat. Az is nagy kérdés, mit kerestek a nemzetiségi önkormányzatok az országgyűlési választásokon jelöltállítókként? Mi értelme volt ennek azon kívül, hogy a lehető leginkább áttekinthetetlen legyen a szavazólap? Jó, persze nem is kaptak ezek számottevő szavazatot, de zavarkeltésnek nem volt utolsó. 

A lényeg tehát az, hogy lehet itt most tüntetni, újraszámlálást követelni, amivel legfeljebb annyit lehet elérni, hogy a kétharmad nem lesz kétharmad, ami eredmény ugyan, de nem hiszem, hogy ettől bárki is boldog lenne. Attól még ők fognak kormányozni, ők lesznek többen a parlamentben, és ugyan kétharmados törvényeket nem tudnak elfogadni maguknak, de minden mást igen, tehát gyakorlatilag azt csinálnak megint négy évig, amihez kedvük van. Addig kellene az uniós lehetőségeket kihasználnunk, amíg benne vagyunk ebben a közösségben, ami a balsejtelmeim szerint nem tart már sokáig. A demokratikus választások uniós szabályozásának szükségességét tehát minél előbb fel kellene vetni, más lehetőségünk egyszerűen nem maradt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr5313831404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit exnolbloggerina 2018.04.13. 09:42:25

Tegnap beszélgettünk az egyik szomszédasszonyommal. Régen lakunk egy házban, kölcsönös a szimpátia, de politizálni még sosem álltunk le. Hát, ezt most bepótoltuk. Azt mondta, hogy nem tud magához térni. Hogy ezt elhinni sem akarja. Mondtam, hogy dettó.
Az egész hetem úgy telt el, hogy lestem a híreket, mikor derül ki megdönthetetlen bizonyossággal, hogy a fidesz, a népharagtól való félelmében olyan gyalázatos választási csalást követett el, ami akár új választások kiírását teszi szükségessé.

Mert, amik vasárnap történtek, azok példa nélkül valók. A határon túlról még Csepelre is jöttek, igaz, ide hiába, mert Szabolcsot nem tudták kipiszkálni. Elárasztották az egész országot a kettős állampolgárok, tömegével jelentkeztek be egy-egy lakáscímre, hogy egyéni jelöltekre is szavazhassanak, és kétszer a listára. Egyszer levélben, egyszer pedig személyesen.

Az összes anomália, amiről olvashatunk, igenis a szervezett csalás gyanúját kelti, és ennek a kivizsgálását nem lehet, nem szabad a kormány szervezeteire bízni. Egészen biztos vagyok abban, hogy nincs kétharmada a fidesznek, ami ebben a pillanatban nagyon is fontos, mert nem mindegy, milyen pozícióból nyitják meg a számukra még megmaradt időt.
Még azt is remélem, hogy az Együtt, igenis, meghaladta az egy %-ot. Simán el tudom képzelni, hogy a Juhász Pétertől való félelem a párt, és az ő személyes ellehetetlenítését tűzte ki azzal, hogy 1 % alatti eredményt hozzanak ki.

A szocialisták pedig menjenek a büdös francba, oszoljanak fel végre. Molnár azzal házal a tévécsatornákon, hogy ők aztán semmiről nem tehetnek, bezzeg, mindenki más! Bangóné már egyenesen Szabó Szabolcsot vádolja a kétharmadért. Nem mehet ez így tovább.

ZorróAszter 2018.04.13. 11:39:23

Kedves Pettra!

Nem tetszik látni annak a jeleit, hogy itt a TELJES politikai elit és a TELJES sajtó/média paletta összejátszva juttatta hatalomra és tartja hatalomban Orbánékat?

Hogy a baloldaliakat szép lassan fű alatt összehangoltan marták el a politikától 30 év alatt?

Hogy minderre a legjobb bizonyíték, hogy szigorúan tilos firtatni, hogy kik és miért nem járnak már választani?

littke 2018.04.13. 14:05:03

Az egyedüli megoldás egy közös ellenzéki párt, azaz, hogy csak 2 párt indul, avagy max 3. Megjegyzem hogy ha 3 indul, akkor 34%-os többséggel is lehet többségi kormány (itt Kanadában erre volt számos példa) és ha 2 párt indul akkor is nyerhet egy párt 49%-al pl az US-ben, Donald Trump, és a Republikánus párt. Ez abból ered hogy a körzeti jelöltek kerülnek a parlamentbe.

Szóval nincsen csalás ilyen a legit választási rendszer, amit angolul ""first pass the post"-nak hívnak. Az EU-ban is sok helyen létezik, nemcsak MO-n, az okokba most nem megyek bele.

És befejezésként, kell hogy MO-n sokan nem ugy gondolkoznak mint te, és a Fideszre szavaztak. Nem kellene ezt már egyszer elismerni? És nem a külföldi választókat okolni?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.13. 17:15:40

Amíg ballib győzelmet hozott az aránytalan választási rendszer, persze nem volt semmi baj vele.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.13. 17:16:55

"létre kellene hozni egy választási rendszert, amelyet az unió összes tagállamában alkalmazni kell"

S melyik legyen az? Pl. az angol, melyben most a Fidesznek 85 %-a lenne?

Brix 2018.04.13. 17:36:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ne gyertek màr folyton az angol példàval, az egy sajàtos helyzetű orszàg, egyedi a vàlasztàsi rendszere. Vegyünk példàul egy " etalon" európai orszàgot, Svédorszàgot, ott szinte szàzalékra ugyanannyi parlamenti helyet kap a pàrt, amennyit listàn szerzett...A német es a francia is sokkal arànyosabb mint a magyar. A jó példàkat kövessük màr, ne a rosszat! Arànyosítani kell nekünk is és\ vagy visszahozni a màsodik fordulót!

Lator1 2018.04.13. 17:41:25

"Amíg ballib győzelmet hozott az aránytalan választási rendszer, persze nem volt semmi baj vele."

1, Az aránytalan választást (a fidesz javára), a szavazó körzetek újrarajzolását, az új alkotmányt, az egy fordulós választást, mind a fidesz vezette be , Nem a "ballibek". (Ezt a fidesz is elismerte)

2, Miért van az hogy a fideszesek és hozzád hasonlóak szerint, aki nem fidesz szavazó, az ballib, Soros bérenc, vagy mindkettő.!?

Én és sok-sok ismerősöm egyik sem, csak:
a, nem vagyunk a fidesz rendszer haszonélvezői
b, nem fenyegettek meg bennünket, hogy elveszik a közmunkánkat, ha nem a fideszre szavazunk.
c, nem vettek meg bennünket krumplival, Bözsi utalvánnyal
d, nem csak a fideszes médiából tájékozódunk és nyitott szemmel járunk.
e, nem vagyunk romániai magyarok, akik esetleg életükben nem jártak Magyarországon, de 30 milliárd júdáspénzért elárulták az anyaországot.

Lehetne folytatni, de tapasztalatom szerint fideszessel észérvekkel nem lehet vitatkozni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.04.13. 17:42:05

Ha én úgy nyernék el egy állást mások elől, hogy hazudnék az interjún és ezzel megtéveszteném a döntéshozókat, akkor ennek napvilágra kerülése után rögtön kirúgnának.
Ha meghallgatjuk a Fideszre szavazókat, akkor lejön, hogy arra a hazugságra szavaztak, hogy a Fidesz az ide özönölni akaró migránsok millióitól védené meg őket. Ez a hazug gyűlöletpropaganda folyt kontroll nélkül a közpénztévékből, rádiókból és plakátokról. Hazugsággal mosták át milliók agyát.
Amúgy tényleg nő a migráció, csak nem ide be, hanem innen el...

Cycmen 2018.04.13. 17:56:50

Petra,a nemi életet javaslom, attól megnyugszol!

Behajtó70 2018.04.13. 17:58:38

@Frady Endre: ha ez igaz, akkor mit keresett a választásokon a gyurcsány, az mszp, a jobbik? Mert ezek mind telehazudták a szavazótáborukat, szemenköptek mindenkit aki szembejött.

Cycmen 2018.04.13. 17:59:27

@Frady Endre: Amúgy tényleg nő a migráció, csak nem ide be, hanem innen el...

Az a baj, hogy nem így van. Az ilyen elmenősök,mindig maradnak mert kint nem élnének meg!

Behajtó70 2018.04.13. 18:06:05

@Lator1: azért megpróbálok rávilágítani a butaságokra, amiket írogatsz. Tételesen:

a, nem vagyunk a fidesz rendszer haszonélvezői: neked nem 15% az adód? Nem kapsz családi adókedvezményt? Nincs SZÉP kártyád?...hosszan sorolhatnám
b, nem fenyegettek meg bennünket, hogy elveszik a közmunkánkat, ha nem a fideszre szavazunk.: Az nem fenyegetés, hanem tény: az ellenzék 7 éve szapulja a közmunkát, szerintük jobb volt a segíjke, emiatt hatalomrakerülésük esetén nyilván megszüntetnék - nem? Hátakkor?!
c, nem vettek meg bennünket krumplival, Bözsi utalvánnyal: Másokat sem! Tegyél feljelentést!
d, nem csak a fideszes médiából tájékozódunk és nyitott szemmel járunk. - nem tűnik úgy a fentiek alapján!
e, nem vagyunk romániai magyarok, akik esetleg életükben nem jártak Magyarországon, de 30 milliárd júdáspénzért elárulták az anyaországot. - ez netttó gyűlölet. Nam vagy te civil, kisapám, csak valami volt munkásőr ivadéka, és hiányzik az ingyenvirsli! Van pofad így beszélni a külhoni magyarokról! Szar ember vagy!

Behajtó70 2018.04.13. 18:07:50

@Edit exnolbloggerina: miért nem mész gyógykezelésre, mh?

Sir Galahad 2018.04.13. 18:11:17

Az ötlettel kapcsolatos racionális ellenérveket mások már megírták, nem akarom ismételni, inkább egy pozitív dologra hívnám fel a figyelmet. A t. szerző a gyászfeldolgozásban a tagadás és a düh fázsián már túl van, most az alkudozásnál tart. Ha ilyen szépen halad, még egy lépcsőfok és következhet a belenyugvás. Úgy legyen!

nemecsekerno_007 2018.04.13. 18:11:43

@Frady Endre: ez a Fidesz kormánnyal is pontosan így van és ezt ők is tudják. Tisztában vannak vele, hogy a víz az úr. Az ellenzék a bukta miat most már szintén tudja, csak még nem sikerült elfogadni. Amint ez sikerül, lehet építkezni, minden más rinya.

zokogjatok 2018.04.13. 18:13:30

" Például a kamupártok kérdése. Röhej, hogy ma kitalálok egy pártot, és már indulhatunk is a választásokon. Gyakorlatilag nincsenek előfeltételei, "

És ha lenne, akkor egyből indulna a sírás, hogy "az orbán elnyomja a friss pártokat hogy lehet ez"

zokogjatok 2018.04.13. 18:17:58

" Addig kellene az uniós lehetőségeket kihasználnunk, amíg benne vagyunk ebben a közösségben, ami a balsejtelmeim szerint nem tart már sokáig. "

8 éve lebegtetitek hogy Orbán ki akar lépni az EU-ból, ehhez képest a britek léptek ki mi meg nem. Gáz ez a nyafogás. Az EU-val vannak politikai vitáink, de gazdaságiak (tehát lényegesek) nem igazán.

" A demokratikus választások uniós szabályozásának szükségességét tehát minél előbb fel kellene vetni, más lehetőségünk egyszerűen nem maradt. "

És miből gondolod hogy az nem kétharmadot hozna? :D Franciáknál Macronnak 43%-ból van majdnem háromnegyede. Briteknél ilyen eredménnyel a Fidesznek majd' 90%-a lenne. A győztest minden választási rendszerben jutalmazza a rendszer, mert szilárd stabil kormányzás mindenkinek az érdeke.

Lehet persze értelmes gondolat az EU országainak választási rendszerének egységesítése. Még szimpatikus is lenne. No de ne gondoljátok, hogy attól majd nem lesz itt Orbán, dehogynem.

Gleccsertetű 2018.04.13. 18:19:55

@Lator1: mit ismert be? Dobnál erről egy linket?

zokogjatok 2018.04.13. 18:22:57

@Lator1: "Az aránytalan választást (a fidesz javára), "

nincs a "fidesz számára előnyös" rendszer, a győztes számára előnyös rendszer van.

"a szavazó körzetek újrarajzolását,"

A válaszókörzeteket mindenképp újra kellett rajzolni. Viszont te gerryzést lebegtetsz, csak annak több feltétele hiányzik, pl. MO-n nincs olyan rég demokrácia, hogy pontosan tudni lehessen hol kire szavaznak, van viszont győzteskompenzáció, ami enyhíti a gerrym hatásait.

MACISAJT 2018.04.13. 18:26:50

Már megint az agyonvert ballibák állandó kreatív választási számolgatását illeti.
Mert egyfelől azt midig valahogy kifelejtik hogy az egyéni mandátumok 91:15 aránya hány százalékot is jelent?
Mert bizony, kedves elvtársaknak elég lett volna megnyerniük ezeket az egyéni mandátumokat. és akkor nemhogy fideszes kétharmad, de kormányváltás lett volna.De nem ment nekik, persze. Ahogy korábban sem, bár 2010 óta kétségtelenül javultak:P
Ha így folytatják 2226-ban egyenlőek lehetnek...

Ami pedig a mostani 49%-ot illeti, idézném az 1994-es választások eredményét, mely nyomán létrejött akkor a "dicsőséges" mszp-szdsz kétharmad:

Szervezet Szavazatok száma Mandátumok száma Mandátumok aránya Parlamenti szerepe
Magyar Szocialista Párt (MSZP) 1 689 081 31,27% 209 képviselő 54,15% kormánypárt
Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) 1 005 766 18,62% * 69 képviselő 17,62% kormánypárt

Na szóval. 1,6 millió szavazattal, a voksok 31 (!)%-val az mszp abszolút szerzett, a parlamentben 53%-ot és lett kormánypárt.
Cimboráik, az szdsz pedig 1 millió szavazattal, a voksok 18%(!)-al pedig 28%-ot.
És így együtt, éppen 49%-al a parlamentben lett 73%-os kétharmaduk.
A demokrácia legnagyobb dicsőségére, mert nem láttam még ballibát aki akkor vagy azóta ezen fennakadt volna.

Úgyhogy hagyjuk a púdert hogy a választási rendszer miatt nem lehetett leváltani Orbánékat.
Azért nem lehetett őket megverni/leváltani 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban( és még jó darabig ha ez így megy) mert az ellenzék nem kormányképes, mert úgy néz ki mint egy Dohány utcai lakodalmas kutya hányása, gárda mellényes heller ágnesek és simicskás zazriveczek, apró piroska veje és az mszmp hivatalos utódpártja...
Ilyenekre épeszű ember nem bízza az országot csak ha 1. elmebeteg 2. gyűlöli azt.

És egyáltalán nem bánom, ha egyesek emigrálnak/Dunába lövik magukat etc.
Legalább megtudják mi mit éreztünk a 2002-es werberi választási csalások , illetve a gyurcsanyizmus közben.

Egy igazabb ember 2018.04.13. 18:26:56

Megnéztem néhány szavazókörzetet. A DK vidéken a legtöbb helyen 1% körül volt, budapesten sem kapott 10%-nál többet, de a legtöbb helyen még annyit sem. Mégis, hogy jött össze neki 294 ezer szavazat és 5,64%? Ha másért nem , ezért is támogatnám az újraszámolást, nem véletlenül - ők sunyítanak!

jandera 2018.04.13. 18:29:37

@Behajtó70:

a, nem vagyunk a fidesz rendszer haszonélvezői: neked nem 15% az adód? Nem kapsz családi adókedvezményt? Nincs SZÉP kártyád?...hosszan sorolhatnám
b, nem fenyegettek meg bennünket, hogy elveszik a közmunkánkat, ha nem a fideszre szavazunk.: Az nem fenyegetés, hanem tény: az ellenzék 7 éve szapulja a közmunkát, szerintük jobb volt a segíjke, emiatt hatalomrakerülésük esetén nyilván megszüntetnék - nem? Hátakkor?!
c, nem vettek meg bennünket krumplival, Bözsi utalvánnyal: Másokat sem! Tegyél feljelentést!
d, nem csak a fideszes médiából tájékozódunk és nyitott szemmel járunk. - nem tűnik úgy a fentiek alapján!
e,nem szavaztunk a fideszre!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.13. 18:32:13

"Ki kellene mondani, hogy ezt a választási rendszert nem vagyunk hajlandóak többé elfogadni."

Szerezz kétharmadot és változtasd meg. Addig viszont viselkedj demokrata módjára és vedd tudomásul a törvényesen megválasztott törvényhozás által hozott választási törvényt.

Sorrybori77 2018.04.13. 18:38:11

@Cycmen: attól mert neked az ondótól duzzadó töködet időnként ki kell verni, különben átmész pszichopatába, még nem jelenti azt hogy a nőknek is szükségük volna az agyament kefélésre. Inkább te rántsd le magad gyorsan, de most cserélj kezet, csináld azzal amelyiket még nem recskáztad széjjel bőrkeményedésig. Ha ezzel megvagy gyere vissza és töröld az ostoba primitìv hozzászólásodat.

De felhìvhatod anyádat is és megkérdezheted tőle ő hogy bìrja, amikor nem kefélik orrba-szájba.

Kivlov 2018.04.13. 18:38:13

2,6m szavazó a fityiszt akarta. Még kérdés?
Hisztizni meg az óvodában kell...

jandera 2018.04.13. 18:38:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem tud senki 2/3 -ot szerezni! A választáson az ellenzék nem a fidesszel állt szemben, hanem a magyar állammal!

jandera 2018.04.13. 18:41:07

@Kivlov:
3,6m szavazó pedig nem a fityiszt akarta. Kérdés nincs...

jandera 2018.04.13. 18:44:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"S minek az arányos rendszer? Az se igazságos."
Akkor az arányos adórendszer sem?

Tempus.Anh 2018.04.13. 18:50:30

Fogadd el, hogy nemzetben gondolkozol. Tudom, hogy nehéz, mert kozmopolita internácinak lenni ma trendi, de mégis. Akkor talán nem leszel beteg.

metal · http://electric.blog.hu 2018.04.13. 19:00:46

Ha a nép nem rátok szavaz, akkor a demokrácia védelmében kell egy külső beavatkozás. És nem értitek, miért nem nyertek?

Stephen Lakos 2018.04.13. 19:04:14

@zokogjatok: mert mindenkepp szignifikansan nagyobb szamot kellett kihanynia hogy sajat deluziojat igazolni tudja.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.13. 19:06:00

@jandera:

Ugyanaz mint av'álasztéási rendszer: van érv az arányosság és az aránytalanság mellett is.

József Kodácsi 2018.04.13. 19:09:01

@Lator1: A Hornéknak nagyobb felhatalmazásuk volt,mégsem azzal kezdték hogy átírják az alkotmányt és megpróbálják vissza állítani a diktatúrát.

consul 2018.04.13. 19:09:26

Legszebb öröm...
Még sok-sok ilyen blogot és kommentet!
Olyan jó olvasni és rajtatok röhögni már ötödik napja!

Edit exnolbloggerina 2018.04.13. 19:12:05

@Behajtó70:

Ezt jól kifejtetted. Csak mint a fidesz, ha nem mikrofonállvány tesz fel kérdést a politikusaiknak.

Lator1 2018.04.13. 19:13:00

@Behajtó70

a, "Neked nem 15% az adód?" De, viszont ez az adócsökkentés csak propaganda, amit beveszel. Nem csak az adó mértéke számít, hanem a munkára rakódó bérterhek. Ha csak 5% lenne az adó, de ugyanúgy elveszik a fizetésed jelentős részét, csak egyéb jogcímen, akkor teljesen mindegy. Ami számít az a Nettó, mert te is csak abból tudsz vásárolni.
Nézzünk egy példát.
Keresel bruttó 300.000Ft-ot.
A munkáltatódnak 363.000Ft.-ba kerülsz.
Ebből kézhez kapsz: 199.500Ft-ot.
Ebből a kézhez kapott 199.500Ft-ból még fizeted egy-két termék kivételével a 27%-os Áfa-t.

Nem kapsz családi adókedvezményt? Nem kapok
Nincs SZÉP kártyád?. Nincs

b, Ez nem igaz. A ideiglenes közmunkát több párt is támogatta - a jobbik is - és itt most kimondottan a szavazásra megfenyegetett emberekről van szó. Persze, hogy megijednek, ha megfenyegetik őket, a nem a fideszre szavaznak, akkor vége a kis 50-60ezer Ft.-os éhbérüknek is. (erről többen is nyilatkoztak, tessék utána nézni)

c, Lehet, hogy téged és engem nem, de sokakat igen.

d, Ezen nincs értelme vitatkozni. Nekem a párom és sok ismerősöm van az egészségügyben, ápolótól, professzorig.
Rohad szét a rendszer, nincsenek korszerű műszerek, nincs elég orvos, ápoló, rettenetesek a munkakörülmények és majdnem mindenkinek másodállása van, hogy meg tudjon élni. Ez csak egy ágazat, ami ugyan soha nem volt jó, de a fidesz alatt mélyebbre süllyedt, mint valaja.

e, "Nam vagy te civil, kisapám, csak valami volt munkásőr ivadéka, és hiányzik az ingyenvirsli! Van pofad így beszélni a külhoni magyarokról! Szar ember vagy!"
Van pofám. Aki nem itt él és nem ide adózik, hanem a románoknak, az igenis ne szavazzon az anyaország sorsáról!
Trianon sajnálatos és igazságtalan, de már nincs ma élő ember, aki erről tehet.
Ellenkező esetben mi sem támogatnánk/támogattunk egy Ceaușescu féle diktátort.
Egyébként nem voltam soha, semmilyen pártnak a tagja, nem voltam sem KISZ tag, sem párttag (mint a fél Orbán kormány) és nincs a felmenőim között sem munkásőr! Kapufa...

JorEl 2018.04.13. 19:14:23

Vicces ez a hozzáállás a poster részéről. Nem a fidesz győzte le az ellenzéket, vagy csalta el a választást, egyszerűen a jelenlegi statisztikailag mérhető támogatottságú magukat ellenzékinek tartó (egyes esetekben - pl.: monumentum, lmp - magukat annak hazudó) pártok simán kicsinálták és hiteltelenítették egymást és saját magukat. Sajnos nem volt valós opció a kormányváltás, így akinek volt hozzá gyomra, vagy érdekelt volt a kormány hatalmon tartása (képzeljétek kibaszott sokan sokkal jobban élnek, mint 8 évvel ezelőtt, és nem kifejezetten az új gazdasági "elit"-re gondolok), az a fideszt választotta, mások egyszrűen otthon maradtak, mások szándékosan érvénytelenül szavaztak, és voltunk páran, akik eléggé megutálták a jelenlegi politikai elitet és az MKKP-re dobták az ikszeket.
Isten hozott a zárt facebook csoportokon túli valóságban :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.13. 19:15:59

@jandera:

"Nem tud senki 2/3 -ot szerezni! A választáson az ellenzék nem a fidesszel állt szemben, hanem a magyar állammal!"

1994-ben Hornéknak valahogy mégis sikerült. A Fidesznek is háromszor.

A helyzet az, hogy TI nem tudtok 2/3-ot szerezni, de attól még lehet.

Pop40 2018.04.13. 19:17:35

A fideszes söpredék elcsalta a választásokat.
Innentől fogva nincs miről beszélni, az ellenzéknek bojkottálnia kell a parlamentet, a vajda, meg a maffiája üljön csak ott egymaga.

MACISAJT 2018.04.13. 19:17:55

@József Kodácsi: "A Hornéknak nagyobb felhatalmazásuk volt,mégsem azzal kezdték hogy átírják az alkotmányt "

Méretes tévedés.
Hornék szinte azonnal nekiláttak egy új alkotmánynak, ez volt a Vastagh Pál-féle.
Aztán hál Istennek az SZDSZ olyan pofátlanságokkal állt elő, hogy Horn jobbnak látta kukába dobni az egészet és hogy békén hagyják, bevezette a ciklus végén automatikusan megszűnő hírhedt négyötödös szabályt.

itepgolab 2018.04.13. 19:18:01

En csak azt sajnalom, hogy az ilyen primitiv , buta embereknek-- mint pl. a blogiro-- is ugyanannyit er a szavazata, mint a normalis gondolkodasuake (parthovatartozastol fuggetlenul).

Lator1 2018.04.13. 19:18:56

@József Kodácsi

Végre valaki emlékszik az ilyen dolgokra is..... ( amellett, hogy nem voltam Mszp szavazó, elismerem, hogy ők nem éltek vissza a 2/3-ukkal ilyen gusztustalan mocskos módon, mint a fidesz)

Jakab.gipsz 2018.04.13. 19:21:40

T. pettra01

"Ami engem illet, én belebetegedtem a kétharmadba" . Nyafi, nyafi!

Ez idáig rendben is lenne. Gondolkodni mikor szoktál, ha csak betegeskedni tudsz.

Például azon, hogy a politikailag korrekt gender diktátor Soros György azt akarja elhitetni a magas munkabérű európai polgársággal, hogy a nyugdíjukat, fél analfabéta hím soviniszta muzulmán migránsok kitermelik.

Pop40 2018.04.13. 19:29:26

@Jakab.gipsz:

"Például azon, hogy a politikailag korrekt gender diktátor Soros György azt akarja elhitetni a magas munkabérű európai polgársággal, hogy a nyugdíjukat, fél analfabéta hím soviniszta muzulmán migránsok kitermelik."

Ez nagyjából ugyanaz, mint mikor a tolvaj Geci gazdád azt hiteti el a segghülye szavazóival, hogy majd Mészáros, meg a többi fideszes tolvaj kitermeli a nyugdíjukat, miután minden kicsit is képzett ember elhúzott külföldre. :D

Persze ha a ner retardált szavazórétege az első válságban éhenhal, az abszolút kívánatos fejlemény lesz, szóval a hazug propagandátoknak ezt a részét 100-ig pártolom. :-)

élveteg 2018.04.13. 19:32:06

"Gyakorlatilag nincsenek előfeltételei, hogy mondjuk létezett és tevékenykedett már évekkel korábban is folyamatosan, bárkit indíthat jelöltként"

Ez mióta lett probléma ? Mert a Centrum párt idején még nem volt

Pop40 2018.04.13. 19:35:14

Ja, amúgy teljesen igazas van, posztoló.

Ez már csak abból is látszik, hogy a pártközpont összes bérnyalonca itt nyüzsög fikázni.

torró 2018.04.13. 19:36:45

Ezt a választási rendszert az akkori ellenzék is elfogadta! Eltöketlenkedtek 8 évet, ahelyett hogy felépítettek volna egy erős pártot. Nem az utólsó hónapban kínlódni ezzel a közös ló esetével. A sok szétszórt identitású párt nem tud összehangolódni. És Gyurcsány megmondta, hogy nem lesz jó vége ha 3 -4 párt áll össze ,mert csak káosz lenne. Tessék erős pártot összehozni aki birtokolni tud annyi szavazót mint a FIDESZ. Az hogy 6-7 párt vagy több kapott együttesen 3.6 millió szavazatot, az nem jó! Nem értem a felháborodást. Félre vezették a választóit az ellenzéki pártok azzal, hogy a választás megnyerését sulykolták, holott semmi esély nem volt rá. A választók meg elhitték. És most itt a csalódás!

Cycmen 2018.04.13. 19:37:31

@Sorrybori77: Köszönjük Emese anált bírod?
Azért valamit csak kéne kezdenetek magatokkal, mert ez a nyüszítés unalmas!

jandera 2018.04.13. 19:37:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Már bocsi, de kissé feledékenynek teccik lenni! Hornnak nem volt 2/3 -a, csak a szadasszel koalícióban.
A fidesznek egyszer sikerült, pártokkal(!) szemben, de a másik kettőt már mint állam (saját alkot.. bocs alaptörvénnyel, választási rendszerrel, stb.) szerezték.

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Szóval szerinted a választásnál az aránytalanság, az adózásnál meg az arányosság mellett van több érv?

@zokogjatok:
"miért pont 3,6" csak úgy saccoltam, de legyen 3,4m. Így jó lesz???

Tempus.Anh 2018.04.13. 19:43:18

A fideszes tábor hatalmas tömege egy irányban halad az autósztrádán. A töredék ellenzék ellenkező irányban és tele torokból pofázik, tüntetést szervez, anarchiát szít. Kiben van a hiba ? Ki nem képes veszíteni, hanem toporzékol, veri magát habzó szájjal a földön tekerőzve ?

Gerolsteiner 2018.04.13. 19:44:59

Nyígjatok még sokáig, hadd hízzon a májam!

Edit exnolbloggerina 2018.04.13. 19:55:54

@Tempus.Anh:

Orbán az, aki nem tud veszíteni. Sem 2002-ben, sem 2006-ban, sem most. Abban a hiszemben leledzik, hogy amíg él, ő már csak miniszterelnök lehet, sőt, úgy gondolja, eljöhet az idő, amikor Európának is ő szab irányt. Nos, a küldetéstudattal párosuló megalománia mindig elnyeri a maga büntetését. És ebben majd osztozik vele mindenki, aki részese az orbáni ámokfutásnak.

nick papagiorgo 2018.04.13. 19:57:13

Kedves Petra,
"A demokratikus választások uniós szabályozásának szükségességét tehát minél előbb fel kellene vetni,"

Ilyen az unióban nincs. Ahogy az EU-t elnézem, nem is lesz, mert képtelenek lennének erről megegyezni. Ahány ház, annyi szokás.

Egyébként ne tessen elkeseredni, mert ha más példát vettünk volna át (pl. nem lenne listás, csak egyéni mandátum), akkor a Fidesznek nem 2/3-a, hanem kb 4/5-e lenne, tekintve, hogy Budapest és 2 vidéki körzet kivételével kb az egész országot elvitte.

Ne itt tessék a hibát keresni, a hiba teljesen máshol van. Például, ha a Jobbik nem a "cukiságkampányt" tűzte volna ki célul, és nem indult volna el baloldali szavazókra vadászni, akkor a csalódott Fideszesek nagyobb számban szavaztak volna rá.
Aztán Márki-Zay úr is sikeresen mozgósított - a Fidesz mellett. Az ő győzelme után a Fideszesek beszartak, hogy a végén mindenhol ez lesz, és nem restelkedtek, és tömegesen mentek el szavazni, ahelyett, hogy otthon ültek volna a gumójukon.
Két olyan dolog, amit nálam is bölcsebbek leírtak már.

A választási rendszer meg olyan, hogy ha van egy nagy tömegpárt meg egy szétaprózódott ellenzék, akkor a tömegpárt nyer. Nem új dolog ez, és nem is a mostani választási rendszer hibája, 94-ben így nyertek Hornék, illetve 2002-ben és 2006-ban Gyurcsányék. Orbán Viktor nem véletlenül "szalámizta le" az MDF-et meg a kisgazdákat (más kérdés, hogy azok is eljátszották a maguk szerepét), hanem rájött, hogy egy nagy párt jobb, mint sok kicsi.

És ez mindig így is lesz, választási rendszertől függetlenül. Ebben az irányban tessék tapogatózni :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.13. 20:06:57

@Pop40:

Szerencsére akárhogy ugatsz, nem az lesz, amit te szeretnél vagy vizionálsz. :)

nemecsekerno_007 2018.04.13. 20:20:26

@Pop40: sörpuccs mi?! :) Mint ahogy Hitler csinálta :) Csak akkor jöt rá, hogy ez nem vicc amikor letartoztatták hazaárulás vádjával. Ami ugye halálbüntetést is vonhat maga után. A kis kanapéforradalmár jól benézte :)

alfacharlybravo 2018.04.13. 20:27:45

@littke: Az USÁK ban gyakorlatilag egy párt rendszer van két farokkal. Színház a népnek. Diktatúra van cenzúra, nincs független média az összesnek a gloligazda a tulajdonosa. Mi innen ezt így látjuk. Nem beszélve az agresszív imperialista cionista gyarmatosításról.

Cpeti654321 2018.04.13. 20:30:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te birca, az általad ballibnek nevezett választási rendszerrel is volt baj. Igaz akkor másik néven, de őket védted fizetett trollként.
Mit nem értesz birka, hogy a magával azzal van probléma, hogy ebben az országban olyan rendszert működtetnek választási törvény alá bújtatva ami csak valakinek jó. Ha épp a gazdádnak akkor úgy, ha épp a ballibnek akkor úgy jó. Lényeg a népnek, akiket nyúz a gazdád vagy a ballibek nekik jó legyen.
Azt nem értem még, de ez költői, hogy mi a faszt nem lehet ezen érteni?
A gazdád Orbánbasi tényleg nagyon innovatív ahogy Tölgyessy mondta, de tényleg van e tükör abban a házban ahol ő él?

Hitlert lecsukták, majd öngyilkos lett. A gazdival mi lesz vajh? Mert nálunk - ha megnézed a töri könyvet - más szokott lenni a végső megoldás forradalomkor...

Cpeti654321 2018.04.13. 20:30:54

@nick papagiorgo: EU meg a megegyezés hiú álom, ezt jól látod...

csakegyvalaszto 2018.04.13. 20:33:47

Nem is akarom címezni, kedves fidesz mellett kiálló posztolók!
Akik nem szavaztak a fideszre azok nem egyenlőek a balliberálisokkal, az ellenzék nem (csak) az mszp! Én nem is tekintem őket ellenzéknek, meglátásom szerint ugyanannyira felelősek a fidesz egyeduralmának, mint maga a kormánypárt. A választások alatt volt szerencsém találkozni rengeteg kommenttel, amiben hosszasan fikázták a baloldalt a fidesz védelmében, de ezen a választáson nem baloldal és jobboldalról volt szó. A lopás az lopás pártfüggetlenül, elítélendő bárki csinálja. Igen, ha a fidesz csinálja akkor se bocsánatos. Lehet azzal takarózni a korrupciónál, statisztikáknál, egészségügynél, oktatásnál, hogy persze az mszp mit csinált, de ezzel csak tereltek.
A mostani választás többről szólt mint jobb- meg balodal meg további maszlagok, arról szólt, hogy jogállamban fogunk élni ezután, vagy diktatúrában. Magyarország jövőjéről.
Jelenleg Magyarországon a választók több mint fele jogállamban szeretne élni és őket a fidesz 2/3 után nem képviseli senki a parlamentbe, mert a jelenlegi rendszerben ellehetetlenedett az érdekképviseletünk.
Tudom ti ezt a választást háborúként fogtátok fel, nyertetek, én pl azt vártam, hogy egy fullasztó légkör után nagy levegőt vehetek ha nem lesz a fidesznek abszolút többsége és elindul az ország a jogállam irányába. Szerintem a választásnak mindenki vesztese lett, kivéve egy nagyon szűk kört, aki tovább folytathatja a szabad rablást, mindenféle következmény nélkül, egészen addig amíg az EU meg nem unja és ott szankcionálja a kormányt ahol a legjobban fáj (a pénztárcánál fogva) a jogállam eltiprása és a az EU-s pénzekkel való visszaélések miatt. Mivel látván mekkora sikere van a propagandagépezetnek az is lehet hogy ebbe se bukna bele a kormány.
Szóval lehet azt mondani hogy nem tudjuk elfogadni a vereséget, és minek hőbörgünk, de tudjátok nekem pl semmi kedvem nincs egy diktatúrában élni, miközben szeretem a hazámat, minden ide köt, a családom, a munkám, szeretett városkám ahol mindig is éltem, a barátaim, ismerőseim, szóval jobban szeretem a hazámat minthogy elhagyjam. Nem gyáva vagyok, ráadásul beszélek nyelveket, jó a végzettségem, biztos vagyok benne, hogy kiharcolnám a helyem külföldön is, de mégis itt vagyok otthon, itt szeretnék élni. Sajnos nem látok kiutat ebből a helyzetből.
Tudjátok, kilátástalannak ítélem az itteni életet, és az ország több mint fele ki kevésbé- ki jobban de ugyanígy érez. Azt érzem, hogy nincs és amióta élek nem is volt aki képviselné azt amit én szeretnék, azt érzem, hogy végigdolgozom a teljes hetet hétvégén is kőkeményem, miközben mások a szétsarcolt munkabérem járulékait és az fogyasztásom után az ÁFA-t valamint a többi befizetett adómat nem arra költik amire kellene jóesetben, rossz esetben nemes egyszerűséggel ellopják, átjátsszák egymásnak.
Túl vagyok már sok választáson, soha nem okozott gondot eddig elfogadni a választás eredményét, mindig elfogadtam, hogy mit szeretne a többség, és most is ezt tenném, de most valahogy nem megy.

"Úgy érzem, hogy a normális az lenne, hogy a társadalom akarata határozza meg a politikát, de itt úgy működik, hogy a politikai akarat határozza meg a társadalmat." /én/

Neo07 2018.04.13. 20:41:12

Kedves blogoló! Ne betegedjél bele, mert teljesen felesleges. Először is azért, mert NINCS csalás. Kisebb hibák voltak, de ezek nem befolyásolták az eredményt. Másodszor pedig, hidd el, jó eredmény született, nekem például egy hatalmas kő esett le, hogy ekkora felhatalmazással sokkal nagyobb az esély arra, hogy a iszlamizálódó EU-val szemben megvédjük az álláspontunkat. AZ EU-ba úgy léptünk be (régi és mai szemmel érvénytelen népszavazással), hogy a bevándorlás kezelése tagállami hatáskör marad. Ez maradjon is így, ne változtassunk a játékszabályokon!

Egyébként nem adok pár évet, és az EU igen könnyen felbomolhat.

nick papagiorgo 2018.04.13. 20:43:11

@Cpeti654321: kösz.
Az én szerény véleményem az, hogy mindenki áldozatul esett az ún. választási tömegpszichózisnak.

Soha, egy büdös pillanatig sem volt arra reális esély, hogy ezt a választást az ellenzék nyeri. Még a legvérmesebb közvéleménykutatók is csak azon vitatkoztak, hogy az ellenzék mennyivel tudja a Fideszt megszorítani.

Szegény Karigeri, Berni, Vona stb persze azt hirdették, hogy van - persze, ha én lennék a helyükben, is azt hirdettem volna, jó vicc, mit mondanék, tudom, hogy nincs esélyem, de szavazzatok rám? De belül ők is tudták, hogy ez nem fog menni, azért küzdöttek, hogy a saját pártjuk jól szerepeljen. Teljesen érthető dolog.

Csak fel kéne ocsúdni ebből a kábulatból lassan, és reálisan nézni a dolgokat. Meg levonni a konzekvenciákat, ugye.

nick papagiorgo 2018.04.13. 20:46:27

@csakegyvalaszto:
"ne búsulj kenyeres, nem tart ez örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké" :)

Még mindig a többség akarata határozza meg a dolgokat, csak a többség most mást akar, mint amit te. Egyébként meg ld eggyel fentebbi hozzászólásom a tömegpszichózisról.

pettra01 2018.04.13. 20:47:22

Valamit nagyon sikeresen átállítottam a blogon, nem kapok e-mailt, ha komment érkezik, azt hittem, senki se olvasta, aztán bejövök és látom ám, hogy itten zajlik a nagy élet nélkülem. Pardon, pardon! Köszönöm a sok reakciót, bár azért némelyiktől el tudnék tekinteni, de hát ne legyen az ember a kelleténél igényesebb, mert csak csalódik a végén. Való igaz, hogy most már nincs más hátra, mint beletörődni az eredménybe, de azért nem örökre. Azt semmiképp se szabad elfelejteni, hogyha a következő négy évben létrejön a világ legcsodálatosabb, egységes ellenzéke, de a kormánypárt módszerei nem változnak, az se vezethet sehova. Persze csodák történhetnek, felébredhet a Fidesz lelkiismerete, rájöhetnek, hogy a kormányzás nemcsak lehetőség a saját meggazdagodásukra, de felelősség is egy néppel szemben, de valahogy ezt nehéz elképzelni.

hordalek 2018.04.13. 20:57:09

@pettra01: Szerintem a kormány felelőssége a néppel szemben rendben van. Legalább is jóval jobban rendben, mint bármelyik hazaáruló ballibbant ellenzéki pártnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.13. 20:59:30

@pettra01:

"Köszönöm a sok reakciót, bár azért némelyiktől el tudnék tekinteni, de hát ne legyen az ember a kelleténél igényesebb, mert csak csalódik a végén"

Semmi gond, nyugodtan töröld a neked nem tetsző vagy a TE színvonaladat nem megütő kommenteket. Ballib blogoknál ez a bevett gyakorlat, legalább nem fogsz kilógni a sorból.

arturdent 2018.04.13. 20:59:34

Szerintem egy normálisan gondolkodó ember nem szavazott az ellenzékre, ugyanis csak káoszt hozhatott volna az országra. Ha jól átgondoljuk, hogy tudott volna ez a négy párt koalíciót kötni? De tényleg ezt ki hitte el, hogy képes mondjuk a Jobbik a DK val közös koalicióra, ez agyrém. Itt sokan próbálják bunkozni a fideszre szavazókat és szó szerint benyalják az ellenzéki véleményvezérek hazugságait. Szerintem Orbán legnagyobb rémálma, ha elveszti a választást akkor visszajönnek az elqurok és újbol visszanyomnak minket a sárba. De mégis árulja már el valaki kiben látta a megváltást. Egyébként az látható, hogy a komunikáció ellenére a piacok is örültek, hogy nincs változás mert ez kiszámíthatóságot jelent.

nick papagiorgo 2018.04.13. 21:02:09

@pettra01:
nézd, a kormánypárt módszerei nem változnak, mitől változnának? Főleg, hogy ez - akármit mondhatsz is, de - sikeres, legalábbis abban a tekintetben, hogy választást lehet vele nyerni.
Én inkább az ellenzéken csodálkozom, hogy egyfelől ismerték a választási törvényt másfelől a kormánypárt módszereit (azok egy ideje már változatlanok), mégse "találtak ki ellene" úgymond semmit.

Meg lehet a Fideszt verni, sok egyéni körzetben sikerült is. Csak meg kell találni a megfelelő stratégiát. Segítek, az egymással való veszekedés nem az. Aztán dolgozni kéne, elmenni vidékre, és ott a választókat győzködni, kitartó munkával. Na most a kitartó munka az pont az, amit én az ellenzéktől én az elmúlt 4 évben sose láttam. Ezen se ártana javítani pl. Meg ilyen, hasonló dolgok :) És ha megvan a munka, meg a szerencse is, akármi is lehet. De így, hogy egymással veszekedünk, és semmit se csinálunk, így nem lesz soha :)

felső határ nincs 2018.04.13. 21:02:34

A Böszödi böszmeség óta -12 éve- még nem volt olyan közvéleménykutatás, amin az aktuális 7végén ne a Fidesz nyert volna.

Az utolsó nemfidesz kormány, a választás után bezuhant a népszerüségben, aztán szenvedés lett a teljes 4 év.

Kösz, ez nem kell, inkább Orbán mindhalálig!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.13. 21:03:39

@pettra01:

"felébredhet a Fidesz lelkiismerete"

Az ellenzéki pártok lelkiismeretéről mit mondasz?Ja, ami nincs, az nem is ébredhet fel. :)

Csak mert ha lenne lelkiismeretük, akkor nem a saját pecsenyéjüket sütögetik, hanem előjönnek egy hiteles, vállalható, a nép többségének akaratával egyező programmal. Amibe egyebek mellett nem fér bele semmiféle betelepítés meg kvóta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.13. 21:06:32

@nick papagiorgo:

"elmenni vidékre, és ott a választókat győzködni, kitartó munkával"

Ehelyett azt hajtogatták, milyen műveletlen, tájékozatlan bugrisok a vidéki szavazók, Így SEM lehet választást nyerni.

pettra01 2018.04.13. 21:07:17

@csakegyvalaszto: Jó volt a kommentedet olvasni, maximálisan egyetértek. Nem volt favoritom a választáson, én is a változásra szavaztam, hogy mindegy, ki nyer, csak ne az folytatódjon, aminek az utóbbi nyolc évben a részesei voltunk. Meg ne is az, ami az előző nyolc évben volt, mert az se volt jó, olyan ez, mint a főzés, ha nem tudjuk, mit ennénk, de legalább abban biztosak vagyunk, hogy mit nem, az már elég jó kiindulópont.
A három gyerekemből egy már Londonban él. Ott se könnyű az élet, de esze ágában nincs visszatérni, a másik gyerekem most fontolgatja, hogy neki is talán máshol kellene megpróbálnia, egy marad itthon biztosan, és más családokban is hasonló a helyzet. És most már nem az mozgatja őket, hogy kicsit kimennek kalandozni, hanem a véglegesség szándékával indulnak útnak, óriási különbség.

csakegyvalaszto 2018.04.13. 21:07:33

@nick papagiorgo: "Még mindig a többség akarata határozza meg a dolgokat, csak a többség most mást akar, mint amit te."
A többség nem a fideszt választotta, (hazai szavazatok 52%-a), 2014-ben sem. Arról nem tehetünk, hogy sok párt képviseli a demokráciát és a jogállamot, de az biztos, hogy a választópolgárok többségét jelenleg nem képviselik a parlamentben, mert meg se hallgatják az ellenzéki képviselőket és minden csont nélkül átmegy a törvényhozáson a véleményü(n)k nélkül is.
Én személy szerint azért búsulok, mert alapvetően lokál patrióta vagyok, de nincs kedvem további 4 évet asszisztálni az adómmal a szabad rabláshoz és vacillálok a külföldre költözésen.

@pettra01:"Persze csodák történhetnek, felébredhet a Fidesz lelkiismerete"
A lelkiismeretfeltámadáshoz lelkiismeret is kellene, azoknak eléggé híján vannak vezető kormánytisztviselőink. csodálatos ellenzék pedig csak a mesében van, de a fidesz még a mesehőst is "kinyírná" a kampányban.

hordalek 2018.04.13. 21:10:48

@nick papagiorgo:
"Aztán dolgozni kéne, elmenni vidékre, és ott a választókat győzködni, kitartó munkával. "
Hát, kitartás biztos kell hozzá. Meg bátorság is....miután egy hete mást sem hallani, hogy a budapesti übermensch-ek magas lóról köpködik a vidékieket. Hajrá....

hordalek 2018.04.13. 21:14:55

@csakegyvalaszto:
"A többség nem a fideszt választotta, (hazai szavazatok 52%-a), 2014-ben sem"
Nem hiszem el, hogy ezt a baromságot x+1-edszer is ideböfögi valami demokratikus ellenzéki. Figyu, barátom: tényleg őszintén, csakis jószándékból: ne égesd magad feleslegesen, csak ki fognak nevetni.

apro_marosan_petergabor 2018.04.13. 21:17:41

Részvétem. Könnyű étkezés, kis séta, elalvás előtt, vagy futás, kerül a zsíros nehéz ételeket, horrort ne nézz lefekvés előtt, stb. S így lassan hozzászoksz a demokráciához. A demokrácia akkor is az, ha nem éppen az nyer, akit szerettél volna. Én sem drámáztam, mikor a pufajkás Hornt beszavazta a sok buta ember, majd ávósfiókák támogatásával beszállt a demokrácia bajnoka is a szadesz, hogy leépítsék Mo-ot, s felépítsék magukat, tűrtem a szintén eléggé ávó közeli Gyurcsányt, tudod a lövetőst - aki most a demokrácia bajnokaként hirdeti magát. Miért, mert négyévenként lehet ezekről a dolgokról szavazni, s változtatni - vagy nem. Most a többség így döntött, szokj hozzá lassan...

zokogjatok 2018.04.13. 21:17:42

@pettra01: Te nem az EU-ra szavaztál, bocs? Azt reklámozták azzal, hogy vállalhatsz külföldön munkát. Most jössz rá, hogy aki külföldön vállal munkát, az nem marad közben Magyarországon?

zokogjatok 2018.04.13. 21:20:20

@jandera: "csak úgy saccoltam, de legyen 3,4m. Így jó lesz??? "

miért 3,4?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.04.13. 21:35:13

És mindig megérkeznek ezek a büdös féreg rohadék fideszes nickek. Azt hittem, hogy a 2/3-adnak legalább annyi haszna lesz, hogy a papagálykommandó megszűnik de nem. Még annyi sincs. Az elcsalt választást, a románok utaztatását, a számolási csalásokat pedig a többség nem tűrheti. Ez van. Többen szavaztak a fidesz ellen, mint mellette. Egy ilyen végletekig zsigeri agresszív fidesz kampány után mire lehet számítani? Mikor ez a gonosz diktátor ismét kétharmadot szerezett? Mindezt olyan eszközökkel, hogy Göbbels is elégedetten csettintene. Mi lett a hazánkból. Hogy lehet ezt hagyni? Hogy lehet ember akkora kretén, hogy örüljön neki? Most fogjam én is a családomat és hagyjam el a hazámat? Tényleg ez marad, mert ezek itt egy újkori jobbágytartó feudalizmust építenek? Rohadjon meg mindenki, akinek köze van a fidesz újabb kétharmadához. Őszintén, tiszta szívből kívánom.

morph on deer 2018.04.13. 21:42:20

@pettra01:
"Persze csodák történhetnek, felébredhet a Fidesz lelkiismerete"

Az fel. Valamint orbán is felajánlja a saját fizetését jótékony célokra, Németh Szilárd virágkötést kezd tanulni, a Semjén meg rénszarvasok tenyésztésbe fog...
Hát hogyne.

Ma Baker 2018.04.13. 21:46:20

Ha több szavazatot kapott volna egy ellenzéki párt mint a fidesz, nyert volna csak mondom...

pettra01 2018.04.13. 21:48:24

@zokogjatok: A vicc, hogy én tényleg nem az EU-ra szavaztam, sőt korábban a NATO-tagságra sem, mindkettővel kapcsolatban voltak fenntartásaim, sőt, most is vannak, de egészen más okok miatt, mint a fideszeseknek. A kvótának ehhez semmi köze nincs, a migráció kérdése nem magyar kérdés egyébként.

hordalek 2018.04.13. 21:50:31

@Mr Elios:
"Többen szavaztak a fidesz ellen, mint mellette"
Kész... Ember, engedd már el ezt a faxságot. Rögtön egyszerűbb lenne az életed.

hordalek 2018.04.13. 21:52:20

@pettra01:
..."a migráció kérdése nem magyar kérdés egyébként. " Nagyon helyesen. Ugye az okát is tudod, hogy miért... Egyébként maradjon is ez így, jó sokáig.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.13. 22:05:46

@zokogjatok:

"Azt reklámozták azzal, hogy vállalhatsz külföldön munkát."

Sőt kávézót is nyithatsz Bécsben. :D

_most_ 2018.04.13. 22:07:29

A fidesz a választási rendszert minden apró módosítását egyértelműen magára szabta. Ügye ott van az egyfordulós rendszer, a körzetek átrajzolása, töredék szavazat a győztesnek, határon túli szavazatok, kampány törvény. Csak a hülye nem látja, hogy mindegyik célja a fidesz hatalmának bevetonozása volt, a régi rendszerben sose szereztek volna újra 2/3-ot. Természetesen a fidesz szavazók ezt nem látják, hisz az ő pártjuk nyer.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.13. 22:09:07

@Mr Elios:

"Azt hittem, hogy a 2/3-adnak legalább annyi haszna lesz, hogy a papagálykommandó megszűnik"

PapagáLY, aha. És még a vidékiek a műveletlenek.

"Többen szavaztak a fidesz ellen, mint mellette."

Így igaz. Ahogy a maszop, a déká, az elempé stb. ellen még többen szavaztak.

Nyugodj bele, hogy szarrá lettetek verve. Vagy vergődj, ha ettől jobban érzed magad.

_most_ 2018.04.13. 22:09:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért Hornék messze nem éltek vissza annyira a 2/3-al, mint a fidesz, érdekes hogy ea komcsi Horn nagyobb demokrata volt, mint Orbán.

Gandosz 2018.04.13. 22:10:52

A nemzetellenes baloldali pártoknak (Mszp, Gyurcsótánypárt, LMP) meg kell szűnniük.

ulpius66 2018.04.13. 22:13:03

Kedves Pett!

Hogy dögölnél meg!
(remélem elhatalmasodik rajtad a betegség....)

_most_ 2018.04.13. 22:17:07

@apro_marosan_petergabor: a demokrácia nem a többség diktatúráját jelenti, azért mert te tapsolsz ahhoz, hogy a fideszes oligarchák szétlopják az országot, még nem kell mindenkinek csenben tűrnie ezt. Igazából azt hiszitek győztetek, de nem ti lesztek milliárdosok, hanem a Mészáros félék, ti csak hasznos idióták vagytok a szemükben, akiknen egy kis migránsozással bármit el lehet adni.

szepipiktor 2018.04.13. 22:18:25

Nem fogadod el?
Nyerni kell 2/3-al és megváltoztatni. Vagy megegyzeni a pártoknak és megváltoztatni.
Neklem sem tetszik, régen sem tetszett, sőt az sem tetszik, hogy egy bm-es támogatott párt ma visszhozta az t a világot, ami ellen lázadtam az átkosban.
Nem akarom a fideszt, a kollégista kis seggfejeket, a besúgó apósú csúti falábút, a kötelező mszmp kötődésű házelnököt és így tovább.
De veled szemben demokrata vagyok és nem fogadom el, hogy amikor nem tetszik nektek valami, akor feminista-aktivista multimarketinges neoliberális (azaz ifjúkommunista) erőszakkal akarjátom a céljaitokat elérni.
Fogjatok fegyvert! Az is egy megoldás. De látni fogod, a magyar többség nem fog mögétek állni, akkor sem, ha a pokolba kívánja ezt a rendszert.
Nem érdekes, hogy hirtelen tele lett a címlap ilyen aktivista posztokkal? Pedig a bloggerek ezen halmaz fokozttan felelős a buktáért. Ennyit ér ez a Facebook-alapú stílus. Most köpönyegváltás és ütni a emberekt, ők hibáztak. Nézd meg a kollégát. Kiemelve és gyalázza a fővárosiakat, az lrtelmiségieket, de letiltott kommenteléssel, hiszen a neoliberális demokrácia nem tűr más véleményt! Baloldaliliberális blog, detto...
Na ezért nem nyert a ellenzék! Ezért a mentalitásért.

_most_ 2018.04.13. 22:22:40

@szepipiktor: ez baromság, a fideszes blogon sincs más mentalitás, mégis bejön az embereknek.

felső határ nincs 2018.04.13. 22:26:04

"Ki kellene mondani, hogy ezt a választási rendszert nem vagyunk hajlandóak többé elfogadni. De mivel övék a kétharmad, kár is lenne a parlamentben ezzel előhozakodni, inkább valami uniós megoldás kellene, például az Európai Parlamentben kezdeményezni, hogy létre kellene hozni egy választási rendszert, amelyet az unió összes tagállamában alkalmazni kell. "

2022ben sem libbant kormány lesz

És azután sem. Sőt benne sem lesznek a kormányban. Ezért az összes libbant politikus - fegyencen kívül - megy szakmát tanulni.

Edit exnolbloggerina 2018.04.13. 22:28:13

@ulpius66:

Szörnyű élete lehet annak, aki átkozódni jár másokhoz.

$pi$ 2018.04.13. 22:31:22

@Mr Elios: "hogy Göbbels is elégedetten csettintene"

Hát még akkor mekkorát csettintene, ha nyolc év nácizás után megtanulnátok legalább a nevét leírni! :D Goebbels, te nagyokos!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.04.13. 22:31:29

Begyógyszerezve őrjöngő Demszky megvolt mindenkinek?

És a vasárnap este 10kor már tajtrészeg Gyurcsótány? - kígyógyogyooóóók kígyóoooznak

bruhaha, priceless - tüntin be lehet nyomni megint, úgyhogy lesz müsor

tothatya 2018.04.13. 22:43:08

itt jól le van írva röviden, miért alkotmányellenes a mostani parlament összetétele:

https://start.hubzilla.org/page/doc/az+évszázad+csalása+-+avagy+hogyan+vezessünk+egy+egész+országot+az+orránál+fogva

ha egy országban a társadalom 48 százalékos választói csoportját utánna 135-en képviselik (a nemzetiségivel együtt annyi) a 199-ből, akkor az 67,84 százalékos képviselet. ez ellentmond egy demokratikus választási rendszernek és szerintem is alkotmányellenes.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.04.13. 22:44:20

@felső határ nincs: Ja, kb ennyik vagytok. Gerinctelen senkik. Tolvajokat védő ostoba állatok. Számomra innentől kezdve nem léteztek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.04.13. 22:45:32

@$pi$: És bazmeg megértetted azért az ostoba fideszes agyaddal? Örülök, hogy csak ennyi problémád van a kommentemmel. Gondolom még büszke is vagy, hogy a pártod egy fasiszta szarkupac.

felső határ nincs 2018.04.13. 22:50:26

@tothatya: az hogy mi alkotmányellenes azt mi döntjük el, a 2/3

tothatya 2018.04.13. 22:55:41

nem, ezt az alkotmánybíróság dönti el és az alaptörvény alapján nem is juthat más következtetésre.

hill 2018.04.13. 22:56:30

Amíg el nem söpör a népharag

felső határ nincs 2018.04.13. 22:56:46

@tothatya: Miért az alaptörvény mit mond a választásról?

littke 2018.04.13. 23:00:49

@alfacharlybravo: Hát ez egy kissé leegyszerűsített nézet. a két párt között van némi különbség, és a fejlett demokráciákban igen is a politikai irány nem változik drasztikusan csak azért mert egy másik párt nyert. Az állam, mint egy nagy hajó nem képes hirtelen drasztikus fordulatokra, azok ártalmasak a hosszú távon.

felső határ nincs 2018.04.13. 23:03:26

@littke: Nálunk meg azért nem fog változni a politikai irány drasztikusan mert nem fog nyerni egy másik párt se.

hopp11 2018.04.13. 23:12:47

Az a baj, hogy egymást hergelitek bele ezekbe az őrültségekbe, aztán már tényként tálaljátok, ha elég sokan mondogatjátok. Ilyen a választási csalás, vagy hogy a magyar választási rendszer igazságtalan, csak a fidesz nyerhet vele, a fideszre szavazók hülye mucsaiak, vagy hogy vidéken kizárólag az m1-bòl tájékozódhatnak, ott nincs internet, index, 444, hvg.hu, Rtl klub, Atv, Hír tv, stb.. Egy ellenzéki politikus tegnap a tv-ben azt mondta, a magyarok 60 %-a csak az állami propagandából tájékozódhat. Ezek mind totális valótlanságok.
Nem térnék ki mindegyikre, annyi időm nincs. De legalább a választási rendszerre, ha már annyira antidemokratikusnak tartod, hogy az Eu-t hívnád be miatta. Menj el egy egyetemi könyvtárba, vedd ki a Választási rendszerek c. könyvet, aztán okulj! A magyar választási rendszer kifejezetten igazságos. Tegnap egy hasonló blogon már részleteztem.
( Ha kívánod, kifejezetten neked részletesen, példákkal alátámasztva is adhatok egy rövid elemzést a választási rendszerekről, azon belül a magyarról,
melyiknek mi az előnye, mi a hátránya. Röviden annyit, hogy nehezen is lehet megmondani, melyik az igazságos, ugyanis egyik szempont szerint az egyik rendszer az igazságos, a másik rendszer meg igazságtalan, másik szempont szerint viszont a másik rendszer az igazságos, az egyik meg igazságtalan. Ha így vesszük, a magyar objektíve is igazságosnak mondható, hisz ötvözi a két alapvető rendszer elemeit.)
Egyébként nem létezik olyan válsztási rendszer a világon, amelyikben nem a fidesz lett volna a nyerő. Erròl több újságcikk is született a napokban.
Azzal is bajod van, hogy indulhatnak új pártok a választáson, mert ez szerinted "összezavarja" a választókat. Most képzeljük el, mi lenne, ha a magyar kormány nem engedné új pártok indulását. Te meg a hozzád hasonlók már forradalmat szerveznétek a "diktatúra" ellen .
Az emberek a kormány miatt mennek külföldre? Ember, Angliában kb 8-szoros, Németországban kb 6-szoros, Ausztriában kb 5-szörös bérek vannak. Ezért mennek. Aztán ha rájönnek, az ottani megélhetési költségek is többszörösét teszik ki az itteninek, akkor majd elgondolkodnak. Az ottani migránshelyzet se épp marasztaló. Én már másfél éve is találkoztam olyannal, aki akkor jött frissen vissza Londonból. Személyes ismerőseim Svédországba költöztek ki családostol. Első napon az iskolában ellopták a magyar kislány vadiúj télikabátját. Kiderült, hogy egy afrikai migráns család gyereke úgy gondolta, tetszik neki a kabát. A magyar kislány meg a svéd télben kabát nélkül ment haza. Az osztályokban nem lehet haladni az anyaggal, mert a gyerekek többsége nem beszel svédül. Az említett magyar család már szervezi a magyarországi hazatelepülést, már épül itthon a házuk.

tothatya 2018.04.13. 23:13:37

@felső határ nincs: ismerned kellene legalább az alaptörvényt, tudhatnád... ha nem tudod, nézd meg.

felső határ nincs 2018.04.13. 23:14:25

@tothatya: Te jöttél ezzel, nyugger.

2/3!!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2018.04.13. 23:19:12

@csakegyvalaszto: végre egy értelmes és tisztán látó komment ebben a fosviharban. Minden szavaddal egyetértek, a bértrollokon kívül nem sok hallelujázónak van valós fogalma róla, hogy miről is van szó, mi folyik az országban.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.04.13. 23:21:39

Nincs több duma a fasiszta fidesz-bűnszervezettel! Mindenki kollaboráns, aki ezentúl szóba áll, tárgyal, leül velük a Parlamentben. Ezek hazaáruló bűnözők, és ennek megfelelően kell kezelni őket.
Ahogy Pelikán mondta: "Az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell."
Csak a halott fideszes a jó fideszes. Amíg ezt meg nem értitek, addig fidesz-világ lesz itt. Ha majd megértettétek, akkor elkezdhetjük felhúzni őket a lámpaoszlopokra.

tothatya 2018.04.13. 23:23:50

@felső határ nincs: anyád picsája a 2/3

48 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

felső határ nincs 2018.04.13. 23:26:39

@tothatya: pofádbefogodlippsi!

mi mondjukmeg mi mennyi!

2/3!!!

$pi$ 2018.04.13. 23:28:44

@Mr Elios: "És bazmeg megértetted azért az ostoba fideszes agyaddal? Örülök, hogy csak ennyi problémád van a kommentemmel. "

Nem állok le vitatkozni olyanokkal, akik ennyire nincsenek képbe. Tanulatlan, olvasatlan, műveletlen emberekkel nem érdemes vitatkozni, mert lerángatnak az ő szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal. :)

"Gondolom még büszke is vagy, hogy a pártod egy fasiszta szarkupac."

Hát erről beszélek...

pettra01 2018.04.13. 23:31:10

@hopp11: Ha kimész egy idegen országba, természetes, hogy lesznek nyelvi nehézségeid, a svédországi kislány se feltétlenül a többi migráns miatt nem tudott haladni a tananyaggal, mert ő maga se értett belőle semmit, szóval ha ott valaki reklamálhat, az a született svéd gyerek, ámbár a sokszínű közösségnek vannak előnyei is, nem csak hátrányai, nemcsak arról szól, hogy ellopják a kabátját. Épül itthon a házuk, na persze. Annak idején, amikor a jugoszláviai rokonaink többsége nekiment a világnak a világútlevelével és mindenfelé dolgoztak, ők is azzal a szándékkal indultak, hogy majd az ottani pénzből építenek házat otthon, mára egy se él a Vajdaságban, átmenetileg hazaköltöztek, aztán visszatértek nyugatra, a gyerekeik már nem is beszélnek se magyarul, se szerbül.

felső határ nincs 2018.04.13. 23:31:55

"Gondolom még büszke is vagy, hogy a pártod egy fasiszta szarkupac."

@Mr Elios:

Mi a gond a fasizmussal? Nem érzed magad magyarnak? Spion vagy?

hopp11 2018.04.13. 23:56:17

@pettra01: az említett magyar család gyerekei (és a felnőttek is) elkezdtek nagy ütemben svédül tanulni. Meg is tanultak. Az osztályaikban azt tapasztalták, hogy a közel-keleti, afrikai migránsok gyerekei (és a felnőttek) nem tesznek így. Mikor kérdeztem, azt mondták, hogy az iskolában egyszerùen nincs oktatás.
A családfő amúgy orvos, azért mentek ki,mert kifejezetten csábították őket, tejjel- mézzel folyó kánaánt ígértek. Megnyugodhatsz, hogy tényleg haza fognak költözni. Havonta pár hétvégére majd kimegy gyógyítani, vagy havonta egy hét, már nem emlékszem pontosan. Már meg van szervezve. Abból a pénzbòl itt remekül meg lehet élni.

hopp11 2018.04.14. 00:13:02

Még valami. A hírekkel ellentétben a svédek nem szeretik a bevándorlókat. A fehér bőrű, magas presztizsű (orvos) család ellenére kifejezetten érzik, hogy kívülállóként kezelik őket. Az orvosoknak a fizetésük miatt is nagy a prezstizsük, Svédországban mjnden hitelbòl megy, ez a megszokott rend. Annyit érsz, amennyi hiteled van a bankoknál. Egy orvos bármit meg tud venni, bármilyen ingatlant, stb, mert a bankoknál gyakorlatilag korlátlan a hitele.
El lehet képzelni, hogy akkor a svéd társadalom hogyan viszonyul a tanulatlan, írástudatlan, segélyekbòl élő afrikai stb bevándorlókhoz.

pettra01 2018.04.14. 00:42:26

@hopp11: ilyen azért nincs, hogy úgy általában szeretem a bevándorlókat vagy nem szeretem, nem ismerem őket, és nem is könnyű megismernem őket, mert nem beszélik az én nyelvemet, én nem beszélem az övékét, ahhoz, hogy megalapozottan tudjam őket szeretni vagy nem szeretni, mindenek előtt kommunikálnunk kellene. Ha én vagyok bevándorló valahol, nekem kell alkalmazkodnom, ha viszont hozzám jönnek bevándorlók, jogosan várom el, hogy ők alkalmazkodjanak, és amennyiben ezzel nincsenek tisztában - mert írástudatlanok, tanulatlanok - ez a legfontosabb, amit meg kell értetni velük. Hogy olyan nincs, hogy most már mindörökké gondoskodni fognak rólad, hogy a továbbiakban segélyekből élhetsz. Adok neked időt, hogy felzárkózz, megadok hozzá minden segítséget, de utána elvárom, hogy beilleszkedj, ellenkező esetben leveszem rólad a kezem. Ez kellene, hogy legyen az alap, de ennyii mindenkit megillet, azt nem lehet emberekkel megtenni, hogy becsapom az orruk előtt az ajtót, mondván, hogy én nem vagyok migránsbarát.

Jakab.gipsz 2018.04.14. 00:55:34

@ipartelep: Az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell."

Ezt mondogatták az ateista-zsidó komcsik is, aztán 89-ben mind eltűnt, és te mikor tűnsz már el?

LAM 2018.04.14. 01:10:50

@Brix:

"A német es a francia is sokkal arànyosabb mint a magyar."

A francia? Ne viccelj! Tisztán egyéni választókerületi rendszer. A tavalyi választáson Macron pártja 32,33 százalékos első fordulós szavazati aránnyal elvitte a mandátumok 60 százalékát, a Nemzeti Front meg a szavazatok 13,20 százalékával a mandátumok 1,3 százalékát. De ezzel is nagy áttörést hajtottak végre, mert 2012-ben a szavazatok 13,6 százalékával 0,3 százaléknyi mandátumot szereztek...

A magyar választási rendszer vegyes. Egyéni kerületi és listás. Nem 2011, hanem 1990 óta. Azért, hogy ne járhassunk úgy, mint a németek, ahol vagy fél év volt, mire összeszenvedtek egy kormányt, vagy úgy, mint az olaszok, ahol ez nem is fog sikerülni.

A jelenlegi (sőt, a 2014-es) eredmény kevésbé volt torz, mint az 1994-es, amikor az MSZP a szavazatok kevesebb, mint 33 százalékával a mandátumok 54 százalékát vitte el. Akkor mégse volt hiszti.

Ha arányos választási rendszer lenne Magyarországon, garantált lenne a folyamatos kormányváltás és káosz évtizedeken keresztül. Az MSZP és az SZDSZ sem 2002-ben, sem 2006-ban nem szerezte meg a szavazatok 50 százalékát, együtt.

Szerinted arányos, bejutási korlát nélküli rendszerrel hogy alakult volna kormány 2002-ben? Szerinted arányos rendszerrel mikor győzné le bárki a Fideszt? Permanens káoszt elő lehet vele idézni, mást nem.

A Fideszt egyféleképpen lehet legyőzni. Egy pártnak el kell foglalnia a centrális erőtér közepét. A Fidesz annyira kiment jobbra, hogy le lehet zárni az utat vissza középre. Ha Toroczkai megint szélsőjobbra viszi a Jobbikot, az megroppantja a Fideszt, ha nem engedik vissza középre. Kell egy erős középpárt.

hopp11 2018.04.14. 01:23:06

@pettra01: Erre azt tudom javasolni, hogy próbáljátok ki az elméleteteket hazai szegény emberekkel. Ha majd velük mùködik, jöhet a módszer migránsokkal is. Mire gondolok? Hozok nektek hajléktalan tanyákról, cigánytelepekròl embereket, ők is rá vannak szorulva segítségre legalább annyira, mjnt az afrikai migánsok. Ezek a derék emberek majd beköltöznek tömegével az otthonaitokba, ti fogjátok etetni, itatni őket, fűtés, melegvíz, stb. Aztán győzd meg òket, hogy dolgozzanak, tanuljanak, fizessék a költségeiket. Ja és közben imádkozz, hogy a te otthonodban - ahol te tartod el őket - ne akarjanak megerőszakolni, megölni se téged, se a családtagjaidat. Ha pedig a dolgok rosszul alakulnak, akkor pŕobáld kitenni őket. Úgy, hogy már közben számszerùleg többen vannak, mjnt a te családod, a befogadók.
Svédországban 10-20 év alatt 8-ról 10 millióra nőtt a lakosság - kizárólag az esztelen migránsbetelepítésnek köszönhetően.

vénkujon 2018.04.14. 01:27:02

nyilvánvalóan el kel fogadni a paraszti józanságot. ez a lényeg. győzöt a nemzet. vidéki honfitársainknak ez így van jól. ez érthető. irigykedve nézem, hogy most milyen jó lehet nekik. akor is reájok gondolok majd mikoris épp welnessezek -télen- egy jaguziban, és szomorúan rívok, hogy bárcsak fideszes lennék:(
perzse adózok is kicsit, hogy jobb legyen nekik. anyira remélem, hogy megkapják a lóvét. jajj el ne lopják kósáék, tállai bubuék, zsemjén zsótiék. de nem! az nem lehet

VáracliJános 2018.04.14. 01:29:04

Én már 2013 óta a bojkottot szorgalmazom. Amióta megalkották választási förmedvényüket. A bojkottal eddig sikerült már legyőzni orbán pojácát a kvótanépszavazáson. Egyszerűen már akkor is látszott, hogy aránytalan, csaló, egyenlőtlen az egész. Ráadásul a választások előtt tákolták egypárti erőszakkal a férgei. Nem tudom miért kellett ehhez az ellenzéknek asszisztálni. Tudom kell a pénz az ellenzéknek, de a pénznél azért vannak fontosabb dolgok is. Például az ország sorsa. A gyerekeimét nem írom, mert azokat elzavartam már több éve nyugatra dolgozni ők meg leszarják ezt a porfészket, velem együtt. De legalább akik maradnak, azoknak jobb lenne. Én addig biztos nem megyek semmilyen választásra, ameddig ez a csaló törvény és vele együtt a csuti patkánykormány fennáll. Ezt javaslom mindenkinek. Szavazgassanak maguknak. Akkor nem tudják azt mondani, hogy győztek. Ki ellen, mi ellen?

pettra01 2018.04.14. 02:06:58

@hopp11: A hazai nyomorultakkal is az a legnagyobb baj, hogy akik jobban élnek, igyekeznek távolságot tartani, és mára ez a leszakadás olyan méreteket öltött, hogy ezt már baromi nehéz eltüntetni. Főleg így, hogy végképp beleragadtak a szerencsétlenségükbe. Rendes munka kellene nekik, hogy legyen rendes megélhetésük, az éhbérből képtelenség egy haladó életet finanszírozni. Lakjanak kastélyokban a gazdagok, bánja a fene, de csak akkor, ha nem lesznek olyanok, akik nem laknak sehol vagy katasztrofális, rájuk omló putrikban húzzák meg magukat. Belekezdett itt az MSZP még a kampány elején, hogy fizessenek a gazdagok, de nem volt az rendesen kitalálva. Hogy egyáltalán ki a gazdag, hol van a határ, és egyáltalán a tisztességes jövedelem fogalmát meg kellene végre alkotni. Mi az, hogy havi több milliós fizetések? Hallott erről a kampányban valaki? Mert én nem, és bizony hiányzott. Azzal kezdeném, hogy húznék egy vonalat, aminél többje senkinek nem lehet. Méghogy leggazdagabb magyarok listája, hát ebben az országban senki nem lehet milliárdos, ezt miért nem mondja ki egyik ellenzéki párt se? Ha van minimálbér, legyen maximális jövedelem is, és ne az legyen a dicsőség, ha valakinek sok van, az legyen szégyen, mert nyilván nem tisztességes módon szerezte.

hopp11 2018.04.14. 02:26:19

@pettra01: De a posztod alapvetően a választásról szólt, az eredmény okairól meg a választási rendszerròl. Kár lenne elvinni a vitát a migráció téma irányába. Persze, erròl is lehet beszélni, csak a te írásod a választás körülményeit/eredményt vitatta.
A választási rendszert bármikor részletesen tudom neked elemezni. Az eredmény okait illetően pedig... Van itt az index címlapon egy blog, ami megemlít egy fontos okot, amivel eddig nem sok helyen lehetett találkozni, pedig alapvető. Nevezetesen, az elmúlt 8 évben óriási gazdasági fejlődést mutatott be az ország. Ez pedig ott a leginkább látványos, leginkább érzékelhető, ahol addig rossz volt a helyzet, tehát vidéken. Ezt a budapesti csúcstájékozott okostojások persze nem tudják, hisz az ò balliberális médiájuk naponta önti rájuk a hazugságot, hogy vidéken milyen rettenetesen borzasztó a helyzet, ott mjndenki nyomorog, az ország csúszik lefelé. Ez alapján a budapesti csúcstájékozott okostojás biztos volt benne, hogy az országban óriási az elégedetlenség, a népharag egy emberként fogja elsöpörni a kormányt. A valóságban viszont a 8 évvel ezelòtti 12 %-os munkanélküliség 4-re csökkent. Ahol kb 20 volt, ott most kb 8. Akkoriban egy gyári melós nettó 80-90 ezret keresett, ha volt egyáltalán munkája. Most egy gyári melós nettó 200 ezer felett keres. Ehhez jön a gyerekek utáni adócsökkentés (komoly plusz pénz), plusz a cafeteria. Manapság az említett tételekkel simán összejöhet egy házaspárnak egyszerű gyári melósként a havi nettó 500 ezer. És még aggódni sem kell, mert annyi helyen keresnek munkaerőt, hogy simán válthat, ha nem elégedett a munkahellyel. Ráadásul évente 10-15 %-kal növekednek a bérek. CSOK segítségével plusz a nem kicsi jövedelemmel vadiúj lakást vehet lakóparkokban vagy családi házat akár. Akinek eddig nem telt autóra, az most könnyeden vehet, akinek eddig csak használt autóra telt, most már vehet újat a szalonból. Aki eddig nem tudott nyaralni menni, most már tud. Óriási a változás vidéken. De a budapesti "csúcstájékozott" okostojások mjnderròl semmit nem tudnak, ugyanjs valójában òk azok, akik alulinformáltak, òk azok, akiket a ballib média mindezekről nem tájékoztat. Ja, azt se hagyjuk ki, hogy az ingatlanárak is robbanásszerűen emelkednek. Márpedig a magyar emberek legfòbb vagyontárgya az otthona. Azt látják az emberek országszerte, hogy a vagyonuk 8 év alatt a duplájára, esetleg triplájára nőtt pusztán az ingatlanárak emelkedése révén. Erre persze mondhatjuk, hogy az ingatlanárakat jelentős részben a spekulatív tòkebefektetés mozgatja, tehát nem a kormánynak köszönhető. Viszont az tény, hogy ha nem volna ilyen brutális gazdasági javulás minden téren, akkor nem tudnának semmilyen spekulációval ilyen ingatlanár-növekedést elérni.

pettra01 2018.04.14. 02:54:23

@hopp11: Ha csak az anyagi helyzetemet nézném, én is azt mondanám, hogy az utóbbi években köszöntött rám a pénzügyi nyugalom, mert korábban tele voltam adóssággal, még korábban az én gyerekeimnek nem volt két váltás ruhánál többje, azokat is kínaiban vettem meg turkálókban, előfordult, hogy annyi pénzünk nem volt fizetés előtt, hogy egy kenyeret tudjunk venni, most meg azért ahhoz képest teljesen jó. Agglomerációban élek, nálunk munka van, a keresetek se rosszak, de azért azt ne mondja senki, hogy úgy általában a vidék fejlődött. Teljesen lepusztult falvak, se bolt, de még a kocsma is bezárt, közmunka jut annak, akinek jut, mi lesz a falvak sorsa?
Az tény, hogy nem voltak átlátható válaszok a programokban, mert az, hogy igazságos adórendszert szeretne az ellenzék, az tág fogalom, kellett volna valami konkrétum, hogy ha most van egy-két gyereked és így néz ki az adókedvezményed, miért nem fogsz rosszabbul járnl, úgy hallottam, sokak ettől rettentek meg, hogyha elveszik a gyerekek utáni adókedvezményt, az súlyosan fogja őket érinteni. Azon nincs mit csodálkozni, hogyha már a járt utat megismertem, félek a járatlan útra lépni, hiába mondják, hogy az megbízhatóbb, hogy összességében jobban tudok majd rajta haladni, ha azt se látom, mi van az első kanyar után, inkább maradok a már ismert kátyús úton, tehát a választási eredményekben is is vastagon benne van. Leginkább ezt a fideszes pöffeszkedést utálom, ami itt is lejön, hogy mi mondjuk meg, hogy kétszer kettő az mennyi, mert miénk a hatalom, a miénk a kétharmad, és akármilyen okosat mondana bárki más, meg se halljuk, mert minek, úgyis mi vagyunk a legokosabbak.

Evel Knievel 2018.04.14. 03:07:20

De ha a te agyhalott fasz partjaid nyernenek akkor azt szeretned mi, faszkalap.

pettra01 2018.04.14. 03:16:55

@Evel Knievel: Ha bárki más nyert volna, akkor is tele lennék aggodalommal, azzal a különbséggel, hogy legalább visszaállhat a fékrendszer, nem pedig ez az eszement hülye banda, kezükbe kapják az ollót és vagdalnak le mindent összevissza. Még csak szemernyi kétely sincs bennük soha, hogy esetleg valamit nem jól csináltak, nem érdekli őket, hogy az általuk vezetettek mit szólnak mindehhez, gondosan ügyelnek rá, hogy meg se hallják az esetleges aggályokat. És nincs hol keresni erre ellenszert, csak tudomásul venni lehet.

hopp11 2018.04.14. 03:30:54

@pettra01: A vidék nem hogy fejlődött, hanem hatalmasat fejlődött. Persze, lehet találni mikrotérségeket, egy-egy falvat, ahol rettentő helyzet van - a ballib média persze ezt mutogatja - ,de általában a helyzet sokkal jobb. És legfőképp ahhoz képest jobb, mint ami a ballib kormányok idején volt. A falvak lepusztulása elsősorban a népesség eltűnésenek köszönhető, ez pedig a demográfiának, kevesebben születnek, mint ahányan meghalnak. A fiatalok meg inkább a nagyobb városokba mennek, esetleg Bp-re, vagy külföldre. De emiatt nem lehet őket bántani, a távoli, elzárt falvakban nem kapják mindezt, munkát, jó fizetést, szórakozást, stb. A nagyvárosok agglomerációjában levò falvaknak njncs ilyen problémájuk. Összességében a vidéki Magyarországon óriási a gazdasági javulás, ez eredményezte a sima fidesz-győzelmet. Aki ezt vitatja, a valósággal megy szembe, és tényleg nem fogja megérteni soha a választási eredményt.
Ami az itteni fórumokon a nagyhangú fideszes beszólásokat illeti

Kunhallmi Agnes 2018.04.14. 03:54:10

"A legnagyobb szemfényvesztés maga a választás, amiről ráadásul elhittük, hogy tényleg van értelme"

Honapok ota mondom, hogy nincs ertelme, mert ugyse lehet levaltani Orbant. Mondtam, hogy a baloldaliak maradjanak otthon. Kellett ez nektek inkabb otthon maradtatok volna.

hopp11 2018.04.14. 03:56:32

Ami az itteni fideszes nagyhangú beszólásokat illeti, azoknál azt is látni kell, mit kapnak folyamatosan a túloldalról. Ez egyfajta reakció.
Hidd el, hogy semmi károd nem származik majd az új fidesz-kormányból. A fizetésed egyre több lesz, a közbiztonság egyre jobb. A - minden bizonnyal - kritikus véleményedet eztán is elmondhatod, a kedvenc kormányellenes médiumaidat is élvezheted.
Szerintem te nem vagy egy gyűlölködő ember, sőt, inkább jószándékú, itt is milyen szépen elbeszélgettünk. Valószínűleg élőben is ugyanilyen normáisan ment volna. Láthatod, hogy a fideszes szavazó sem vadállat, nem is tudatlan mucsai, teljesen jól együtt tudsz vele élni az országban.
Kellemes hétvégét!

Kunhallmi Agnes 2018.04.14. 03:59:36

"Tényleg okosabban tettük volna, ha bojkottáljuk az egészet, ha rajtuk kívül senki se megy el szavazni és akkor érvénytelen lett volna az egész cirkusz, így most lobogtathatják, hogy nekik van nem is akármilyen felhatalmazásuk. "

De tenyleg folyamatosan ezt ismeteltem, hogy aki elmegy az csak legitimalni fogja az Orbarezsimet. Tesssek, most 70 %-os felhatalmazasra hivatkozhat, amerre csak jar a vilagban. Ugy kell nektek, magatokat szopatatok meg.

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.04.14. 04:28:39

@tothatya: "itt jól le van írva röviden, miért alkotmányellenes a mostani parlament összetétele:"

Ha az angol valasztasi rendszer lenne, akkor Orbannak 85 %-a lenne a parlamentben.
Ha a Franciat alkalmaznank, ahol Makron a valasztok 17 %-val a parlamenti helyek 74 %-at szerezte meg, akkor Orbannak 92 %-a lenne. Ennyit a magyar rendszerrol. Nem veletlen, hogy az uniobol mar mindent megkritizaltak az elmult 8 evben, de a valasztasi rendszerrol egyetlen szot sem szoltak, mert tudjak, hogy az ovekhez kepest a mienk fenyevekkel jobb kiegyensulyozottabb, demokratikusabb.

alfacharlybravo 2018.04.14. 04:28:57

@littke: Nálunk drasztikus a változás minden kormányváltás idején, az utolsó emberig lecseréli a győztes párt az egész adminisztrációt. Még a portásokat is a minisztériumokban. Egy volt Izraeli nagykövet javasolta az USÁK rendszer bevezetését ehelyett.

nyerafidesz 2018.04.14. 05:27:43

Meg ne halj itt nekem! Inkább gondolkodj el azon, hogy mi vezetett ide! Ez a választás nem a választási törvény hibájából adódott így, hanem az ellenzék vezetőinek abnormális lázálmai miatt. Nem az ellenzékkel van baj, hanem a vezetőikkel. Már régen el kellett volna zavarni mindegyiket, de legfőképpen a Gyurcsányt. Durván becsapták a választóikat, ráépültek a tömegekre akik változást akartak. Egyszerűen lenyúlták az ellenzéki tábort, és még most is a vérét szívják ezzel a szombati tüntetéssel. Mert miről is van szó? Arról, hogy a hatalmas bukás után legitimálják magukat, továbbra is mintegy szellemi iránytűként tündököljenek. Most nem a kormány ellen kell tüntetni, hanem az ellenzéket kell megreformálni. Mert erős ellenzékre szükség van, ez nem vitás. És ha jobbak mint a kormány, akkor gyerünk, majd lehet kormányozni is egyszer. A választási rendszerrel pedig van baj elég, csak éppen nincs jobb. Mert mi történne, ha az ellenzék (akinek szintén része van abban, hogy ez ilyen) elképzelése érvényesülne, és aszerint osztanák a mandátumokat. Gyakorlatilag nem lenne kétharmad, de helyette lenne minimális többség, ami csak koalícióval tudna kormányozni. Az most mindegy is, hogy melyik párt. Ahhoz, hogy a törvényalkotáshoz szükséges többség meglegyen, elvtelen kompromisszumokra lenne szükség, és láttuk, hogy egy törpepárt milyen módon tudta szopórolleren tartani az Mszp-t.

DFK 2018.04.14. 06:06:39

@jandera: ugye ilyenkor mindig elfelejtitek hozzátenni, hogy a jobbikot, a maszopot, a lmpt, a dkt hányan nem akarták. Ej, ez a balos kettős mérce...

Jossarian 2018.04.14. 06:13:10

Ez a bloggernek es a parttarsainak elmagyarazza, hogy: ahaza.blog.hu/2018/04/13/miert_nyert_a_fidesz

különvélemény 2018.04.14. 06:28:09

A parlamentbe került pártok közül a fidesz 49%-ot, az ellenzék 43%-ok kapott.

Nincs az a választási rendszer a világon, ami ezt megfordítaná.

jandera 2018.04.14. 06:45:55

@DFK: Nem felejtjük el, de hogy ez balos lenne ??
Nincs is igazán balos párt... Talán a Thürmerék, meg a fidesz,. Bár a fidesz csak osztogatásban...( ja, meg a híres illiberalizmusuk)

Ménár Atya 2018.04.14. 06:55:06

Nem értem a problémád.
Ill azt látom, hogy mentálisan gyenge vagy, de az értelmi képességeid sem csúcskategóriás ezek szerint.
Vegyük azt a példát, hogy az ellenzék összefog.
Akkor fordul az eredmény,és ellenzéki kétharmad van.
Ezzel szemben most azt nyávogja mindenki a másik oldalon, hogy de összesen többen szavaztak az ellenzékre, akkor ez hogy lehet?
Na most ilyenkor rájövök, hogy ez épp olyan mint a lakógyűlés, ahol a lakók nagyobbik része meg sem jelenik, és miután valami határozatot hoz a jelenlévő kisebbségi többség, utána jön a reklamáció, hogy ő ezt nem szavazta meg, vagy másra szavazott, igaz a szavazáson viszont mások voltak többségben.
A mostani választáson viszont nagy részvételi arány mellett győzött a fidesz, mert egyszerre egy irányba rá szavaztak a legtöbben.
Ezen mit nem lehet megérteni?

Cycmen 2018.04.14. 07:07:47

@pettra01:" én is a változásra szavaztam, hogy mindegy, ki nyer, csak ne az folytatódjon, aminek az utóbbi nyolc évben a részesei voltunk. "

Hú de logikus! Unom az influenzát, jöhetne egy jó kis lepra!
A másik! Nagyon nem akarlak fikázni, de te az élet egyéb területén sem veszed figyelembe, nem tarod tiszteletben más emberek véleményét?

Cycmen 2018.04.14. 07:27:04

@Ménár Atya: "A mostani választáson viszont nagy részvételi arány mellett győzött a fidesz, mert egyszerre egy irányba rá szavaztak a legtöbben.
Ezen mit nem lehet megérteni?"

Érthetnék, ha nem lennének szellemi fogyatékosok! Emlékszel az előző elbukott választásaikra? 50% környékén volt a részvétel, az a duma ment, hogy a távolmaradók hogy döntöttek volna alapon végülis ők győztek! Kitalálták, hogy magas részvételi aránynál nyerhetnek! Ment is a mozgósítás hülye színészek biztatták a polgárokat és bejött nekik! Minden szép és jó volt estig, jó volt a választási rendszer is, 70 % lett a szavazók aránya! Aztán jött a szar a pofájukba, hogy ugyan többen mentek el, de így mégtöbben küldték őket a francba!
És ezek után megint azt halljuk, hogy összeadogatják magukat a távolmaradókkal! Egyet kell itt tudomásul venni, hogy ez a csürhe reménytelen, ezekkel tárgyilagos vitát nem lehet folytatni!

$pi$ 2018.04.14. 07:34:54

@pettra01: "hogy legalább visszaállhat a fékrendszer,"

Kérdés: minden rendben volt a fékrendszerrel, amikor Gyurcsány kormányzott? Amikor "nem csináltak semmit", "elkúrták" és "hazudtak reggel délben meg este"? Amikor telefonon utasította a rendőrséget, azonosító nélküli rohamrendőrök verték viperával az embereket? Amikor a miniszterelnök azt mondta, hogy "hadd tüntessenek, majd megunják, hazamennek"? Amikor hazugsággal nyertek választást, amikor elvesztette a kormány a szavazók bizalmát mégsem mondott le, mert a parlament bizalmat szavazott? Amikor lemondott a miniszterelnök, de a hevrját kinevezte utódnak?

Csak most nem működnek a fékek, ugye?

VáracliJános 2018.04.14. 07:41:49

@$pi$: Te hülyegyerek. Pont akkor működtek a fékek. Gyurcsány elkúrta? Igen. Nagyon? Igen. Megbukott? Igen. Az más kérdés hogy a bűnöző geci csutipatkány, a másik féreg, szétverette érte pestet. Azért mert szétverette urcakövekkel a fővárost megbűnhődött? Nagyon nem. Az országnak megérte? Nagyon nem.

$pi$ 2018.04.14. 07:41:51

@pettra01: "Mert én nem, és bizony hiányzott. Azzal kezdeném, hogy húznék egy vonalat, aminél többje senkinek nem lehet. "

Azt úgy hívják, hogy szocializmus. Akárhol a világon bevezették, márpedig jó sok helyen bevezették, ott hihetetlen nyomor lett a vége, mégpedig nagyon hamar. Mára gyakorlatilag csak Észak-Koreában és Kubában van ilyen rendszer. Tényleg ezt akarod? Végiggondoltad te ezt?

vénkujon 2018.04.14. 07:46:46

@$pi$: nem működnek jól. közt. elnök-fideszes pártkatona, nav elnök-szintén, ász elnök-szintúgy, főügyész-szintén. még ha igazuk is volna, akkor is támadhatóak. rögtön mehet a fesztivál. mindenre szavazógépet kötött a kis g. nem kellene

$pi$ 2018.04.14. 07:47:26

@VáracliJános: "Te hülyegyerek. Pont akkor működtek a fékek. Gyurcsány elkúrta? Igen. Nagyon? Igen. Megbukott? Igen."

Ja, négy évvel később amikor beütött a válság. Ne kamuzz!

"Az más kérdés hogy a bűnöző geci csutipatkány, a másik féreg, szétverette érte pestet. Azért mert szétverette urcakövekkel a fővárost megbűnhődött? Nagyon nem. Az országnak megérte? Nagyon nem."

Nem akarlak elkeseríteni, de a TV székház ostromához a fidesznek igen kevés köze volt és igen kicsiny volt a balhé is. Négy autó égett ki. Négy! Svédországban havonta több ezer kocsi ég ki, Párizsban nem is tüntetés az, ahol ezer autót ne darálnának le.

Ez a "szétverette a fővárost" egy baromi nagy hazugság. A Gyurcsány verette szét a lakosságot pár nappal a TV székház után bosszúból. Meg azért, hogy félelmet keltsen. Tudod, amivel a mai kormányt szoktátok rágalmazni.

Gleccsertetű 2018.04.14. 07:48:22

@Mr Elios: szia Hapcibenő, hh nicket váltottál??

$pi$ 2018.04.14. 07:50:38

@vénkujon: "nem működnek jól. közt. elnök-fideszes pártkatona, nav elnök-szintén, ász elnök-szintúgy, főügyész-szintén"

A lakosság nagy része a fideszt támogatja, miért csodálkozol, hogy az állami vezetők nagy része is a fideszt támogatja? Mégis miért lenne máshogy?

Ez azonban irreleváns, a kérdés nem ez volt, a kérdés az volt, hogy az mszp uralkodása alatt jól működtek -e a fékek? Miben nyilvánult meg, hol láttunk működni ezeket a híres fékeket? Mert igaz, nem csináltak semit, de ez nyilván nem a híres fékek miatt volt, nem?

midnightcoder2 2018.04.14. 07:50:47

@VáracliJános: Szétverték Pestet ? Mikor ? 18 éve élek itt, de még egyszer sem láttam hogy szét lett volna verve. Jó, nem mondom hogy a Rákóczi utcától egy-két utcára már elég ocsmány a környék, de azok a golyónyomok még 56-ból vagy a II világháborúból vannak.

Amúgy elég vicces, hogy amikor a jobboldal nem nyer, és páran emiatt hőzöngenek, akkor a bunkó antidemokrata jobboldaliak nem tudnak belenyugodni a választási vereségbe. Amikor viszont a baloldal nem nyert, akkor az nemzeti tragédia, ami nyilvánvalóan csak csalás eredménye lehet, vagy valaki félrevezette az ostoba népet. Aki persze ha baloldalra szavaz, akkor azonnal megokosodik.

VáracliJános 2018.04.14. 07:51:23

@Ménár Atya: Te édeskedves faszkalap. A lakógyűlésre a szavazók agyát nem mossák át, nem hoznak olyan szabályt, hogy mindenképpen az egyik fél nyerjen. De nem vitatkozok fideszes faszkalapokkal, majd rájöttök hogy a sátánt támogatjátok. Mint hitler birkái. Ha orbán gondban lesz(gazdasági, pénzügyi) ti lesztek az egyetlen, akit megszívat, mert már csak ti lesztek neki, atöbbiek korábban távoztak. Mert egy bosszúálló unkeresztény féreg. Ha egyvalakivel megteszi a szívatást, mással is megteszi, ha sarokba szorítják. Csak ismerni kéne az emberi jellemet.

alfacharlybravo 2018.04.14. 07:57:24

@csakegyvalaszto: Ez választás tényleg a diktatúráról szól. Sikerül-e egy liberális diktatúrát hatalomra juttatni vagy marad a demokrácia?

$pi$ 2018.04.14. 07:59:19

@különvélemény: "A parlamentbe került pártok közül a fidesz 49%-ot, az ellenzék 43%-ok kapott."

A dolog ennél rosszabb, ugyanis olyan, hogy "az ellenzék" nem kapott semennyit, nem is lehetett szavazni rájuk. Az, hogy egyesek nedves álmaikban összeadják a Jobbik meg a MSZP, DK szavazóinak számát gyakorlatilag nem jelent semmit.

Az egyik haverom a Jobbikra szavazott. Azt mondta, hogy neki a Fidesz a legjobb, csak ne legyen már harmadszorra is kétharmad, mert már ciki. Szerinted aki a DK-ra szavazott, az azt akarta, hogy a DK kormányozzon? Mert szerintem mindegyik pontosab tudta, hogy erre semmi esély. Szerinted ha a DK meg a Jobbik összeáll, akkor továbbra is rájuk szavaznak a Jobbik szimpatizánsai? Nyilván nem, ezért nincs értelmei olyat mondani, hogy "a Jobbik és a DK szavazói" és olyanról sem, hogy "az ellenzék ennyit meg annyit kapott".

VáracliJános 2018.04.14. 08:00:03

@midnightcoder2: Ezek mind a patkányotokra vonatkozik, ami itt leírtál húgyagy. 2010-ben becsületes feltételekkel nyertetek, el lett fogadva? Igen. Megkérdőjelezte bákrki is az eredményt. Nem. 2014- ben, de legfőképpen 2018-ban csaltatok? Igen. Egyenlőtlen feltételt teremtettetek a választáshoz? Igen. Hazudtok a közmédiátokban? Igen. Túl sokáig tűrte már a baloldal a politikai dúlásotok, szerintem most lett elég. A gazdasági eredményetekről, amit a szomszédos országokban kenterbe vernek orbán nélkül, most ne beszéljünk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 08:01:41

a választási rendszer persze igazságtalan, de ha azt mondod, hogy nem volt nagy csalás, akkor a listás 49%-ra nem tudsz mit mondani. szóval az index már megint egy ostoba blogger postját tette ki, aki gondolkodás nélkül leírta az ostobaságot, ami ömlött az "agyából".

felső határ nincs 2018.04.14. 08:02:40

@VáracliJános: Mienk a 2/3, mi mondjuk meg mi a csalás, lopás, hazudozás.

A lippsik neve újabbb 8 évig KUSS! Muhaha

vénkujon 2018.04.14. 08:03:48

@$pi$: pl. nem volt kamukétharmada az mszpnek, ezért szépen rá lehetett koppintani az orrukra. most meg orby kedélyesen szopatgatja patyit-a válaztási b. elnökét bazdmeg.:) ha ezt valaki szóvá teszi, akkor rögvest hazaáruló stb. de akkor mondd, hogy ez így fasza. forduljunk akkor vissza, ha már ezt szereted: akkor most jogos lenne egy 2006 mintájú baszakodás az utcákon? vagy kurvára nem?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 08:04:06

@$pi$: ". Szerinted aki a DK-ra szavazott, az azt akarta, hogy a DK kormányozzon? Mert szerintem mindegyik pontosab tudta, hogy erre semmi esély. "

. Szerinted aki a 1994-ben a Fideszre szavazott, az azt akarta, hogy a Fidesz kormányozzon? Mert szerintem mindegyik pontosab tudta, hogy erre semmi esély.

felső határ nincs 2018.04.14. 08:06:33

@vénkujon: Muhaha, ma esni sog úgyhogy megint nem fog tüntizni senki.

bruha ha

$pi$ 2018.04.14. 08:06:34

@VáracliJános: "A lakógyűlésre a szavazók agyát nem mossák át, nem hoznak olyan szabályt, hogy mindenképpen az egyik fél nyerjen."

Nincs ilyen szabály, ilyen szabályt ti akartok hozni.

"De nem vitatkozok fideszes faszkalapokkal, majd rájöttök hogy a sátánt támogatjátok."

Neked ez a vallásod, értjük. Tudtuk rólad, csak el kell olvasni miket írkálsz.

"Mint hitler birkái."

Hitlerre soha nem szavazott a lakosság fele, sőt Hitler egyetlen választáson sem érte el a kormányalakítás törvényes küszöbét. Annak ellenére bízták meg kormányalakítással, hogy nem szavazták meg és az első tevékenysége volt, hogy elkezdett pártokat betiltani. A hasonlítod csak arról tanúskodik, hogy nem ismered a történelmet.

"Ha orbán gondban lesz(gazdasági, pénzügyi) ti lesztek az egyetlen, akit megszívat, mert már csak ti lesztek neki, atöbbiek korábban távoztak."

Próféta is vagy? Hogy lehet, hogy most gyakorlatilag a németországi szinttel megegyező az elvándorlás ti ellenben már vagy tíz éve azzal fenyegetőztök, hogy mindenki elmegy innen? Milyen prófécia már ez? :D

"Mert egy bosszúálló unkeresztény féreg. Ha egyvalakivel megteszi a szívatást, mással is megteszi, ha sarokba szorítják. Csak ismerni kéne az emberi jellemet."

Ja, igen, jön az apokalipszis. 2011 az éhséglázadások éve lesz, tudjuk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 08:08:42

@$pi$: "Miben nyilvánult meg, hol láttunk működni ezeket a híres fékeket? "

például a 2008-as népszavazás. amelyet egyébként az OVB és az AB elmeszelhetett volna, ha olyan MSZP szolgákból állt volna, mint ahogy most a FIdeszes AB és NVI.

na ez a különbség, de az egyszerre Alzheimer és Down kóros Fideszes azt nem fogja fel.

$pi$ 2018.04.14. 08:09:40

@Brendel Mátyás: "Szerinted aki a 1994-ben a Fideszre szavazott, az azt akarta, hogy a Fidesz kormányozzon?"

Nem tudom, lehet, hogy nem. Hogyan jön ez ide? Ez valami módon cáfolja azt amire céloztam? Okés, megfogalmazom máshogy:

- A lakosság fele változást akar, mert nem a fideszre szavazott, kormányváltást akar!
- A DK szavazó azért szavazott a DK-ra, mert kormányváltást akar? De hisz tudhatta, hogy a szavazata egészen biztosan nem a kormányváltás felé mozdítja az országot, nem?

VáracliJános 2018.04.14. 08:09:44

Gyurcsányt a saját hívei buktatták meg 2008-ban, nem orbán 2010-ben. Vagyis működött a fék. A fideszbirka mikor veszi észre hogy nem jó ami politikai értelemben folyik? Szerintem soha. Pont ezért birka. Meg még pénzéhes kapzsi patkány is hozzá. A feudális hűbérura pénzéhes csicskája.

vénkujon 2018.04.14. 08:10:23

@felső határ nincs: hohohoho. éjen a legcukib faszista párt. nekem is viktór a kedvencem nyugi amúgy. írtam neked fentebb, hogy nekem ez fasza egyépként. csak ez a patyi baszot fel utóbb, ahogy szopattatta magát viktór tekintetes urral.

$pi$ 2018.04.14. 08:11:07

@VáracliJános: "Gyurcsányt a saját hívei buktatták meg 2008-ban"

2008-ban nem voltak választások, Gyurcsány egyszerűen lemondott, a híveik kussoltak. Sőt, az összes választó kussolt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 08:12:02

@$pi$: "Hitlerre soha nem szavazott a lakosság fele, sőt Hitler egyetlen választáson sem érte el a kormányalakítás törvényes küszöbét. "

faszt nem.

en.wikipedia.org/wiki/German_election,_November_1933

95,3%

en.wikipedia.org/wiki/German_election_and_referendum,_1936

92,11%

en.wikipedia.org/wiki/German_election_and_referendum,_1938

98,8%

de hát a Fideszbirka kurvára semmit nem tud, pont azért Fideszes, mert még az érettségin is elbukna, a hülye faparaszt.

pontosan így nyert a Fidesz: az ország ostoba 49%-ának szavazatával. az olyan elmebeteg b hülyékkel, mint te.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 08:15:06

@$pi$:

"Nem tudom, lehet, hogy nem. Hogyan jön ez ide? Ez valami módon cáfolja azt amire céloztam?"

igen. leírtam, hogy hogy. az egy másik dolog, hogy te, a 4 elemis Fideszes, a 90-es IQ-ddal persze nem fogod fel.

"- A DK szavazó azért szavazott a DK-ra, mert kormányváltást akar? De hisz tudhatta, hogy a szavazata egészen biztosan nem a kormányváltás felé mozdítja az országot, nem? "

nem. ostoba vagy. a DK szavazó azt akarta, hogy Orbán bukjon, és egy olyan kormány kormányozzon, amelyben a DK-nak minél több szerepe van. azaz, hogy koalíciós kormányban a DK (is) kormányozzon.

ezt egy 90-es IQ-val fel lehet fogni, neked, tipikus Fideszesnek nem megy.

Adil86 2018.04.14. 08:15:50

Magyar Népmesék: A disznó.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 7 szegény ember. Az egyik egy kicsit jobban élt, a másik rosszabbul, de annyi pénze egyiknek sem volt, hogy megvegyen egy egész disznót. Addig törték a fejüket, amíg eldöntötték. hogy összefognak és közösen vesznek egyet. Ki is néztek egy szép példányt a vásárban, aminek az ára kereken 100.000 Ft. volt. Fogták és összedobták a megtakarított pénzüket, amennyit éppen nélkülözni tudtak. Viktor 49000 forintot, Gábor 19000 forintot, Gergő 12000 forintot, Berni 7000 forintot, Feri 6000 forintot, Bandi 4000 forintot és végül Gergely 3000 forintot. Mivel Viktor adta be a legtöbbet ő vitte haza a disznót és ő osztotta szét. Na ekkor jött a meglepetés, Viktor úgy gondolta, hogy a saját szabályai szerint osztja szét disznót. Magának megtartotta a disznó 69%-át, Gábor 12 %-ot kapott, Gergő 9 %-ot, Berni 5 %-ot, Ferenc is 5 %-ot kapott, de a legnagyobb meglepetés Bandit és Gergelyt érte, mivel Viktor úgy gondolta, hogy ők kevesebb mint 5000 forintot adtak a disznóba, így nem kapnak semmit.
Ha ez igazi népmese volna, akkor jönne az igazságos Mátyás király és kiosztaná igazságosan a disznót, de mint tudjuk meghalt Mátyás oda az igazság.

$pi$ 2018.04.14. 08:16:19

@Brendel Mátyás: "például a 2008-as népszavazás. amelyet egyébként az OVB és az AB elmeszelhetett volna, ha olyan MSZP szolgákból állt volna, mint ahogy most a FIdeszes AB és NVI."

Tehát 2002-ben nem volt jele annak, hogy fékek meg ellensúlyok, 2003-ban sem, 2004-ben sem, 2005-ben sem, 2006-ban hatalmas nemzetközi viszhang, tüntetések, zavargások, de a fékek meg ellensúlyok nem nagyon muzsikáltak, 2007-ben sem. Aztán 2008-ban volt egy népszavazás, akkor hatalmas nagy fékcsikorgás volt, 300 forintos nagy fékezés, utána 2009-ben nem mentek a fékek és ellensúlyok... ez elég abszurd egy álláspont, csak egy hívő balos képes hinni benne. :D

Te, az Orbán visszatapsolta a netadót, nem is kellett népszavazni róla, akkor miért mondod, hogy most nincsenek fékek, akkor meg voltak?

vénkujon 2018.04.14. 08:16:34

@felső határ nincs: hallod?:) ha kel lové, akkor küdök neked. tállai bubu segít. megkapod, hátradőlsz ikszelsz a fideszre, felveszed a segélyt és enyi. jó ez neked- megértem

$pi$ 2018.04.14. 08:18:30

@Adil86: "de a legnagyobb meglepetés Bandit és Gergelyt érte, mivel Viktor úgy gondolta, hogy ők kevesebb mint 5000 forintot adtak a disznóba, így nem kapnak semmit."

Nos igen, kár, hogy ez a példa éppen így érvényes volt az mszp alatt is. Akkor sem volt arányos a választási rendszer és akkor is volt küszöb. Ez hívják öngólnak. :D

$pi$ 2018.04.14. 08:21:13

@Brendel Mátyás: "nem. ostoba vagy. a DK szavazó azt akarta, hogy Orbán bukjon, és egy olyan kormány kormányozzon, amelyben a DK-nak minél több szerepe van. azaz, hogy koalíciós kormányban a DK (is) kormányozzon."

Nem, a DK szavaző ilyet nem akart, tudta, hogy a DK nem koalícióban indult a választáson és nem is fog részt venni semmiféle koalíciós kormányban. Ilyen "majd a DK koalícióban kormányoz" forgatókönyvet ép ésszel ember nem hitt.

2018.04.14. 08:21:44

A blogger hülye. Nem csak ő, hanem az összes hozzá hasonló félkegyelmű, aki felületet biztosít az orbánista propagandának, pontosabban az itt kommentelő, évek óta jól ismert orbánista bérkommentelőknek. Tiszta vizet kellene önteni a pohárba: a média túlnyomó többsége már a fideszes maffia kezében van, de ha a szabad médiában is teret hagytok a kormánypropagandát toló férgeknek, akkor nincs értelme olvasni titeket. Mivel ezek a véglények visszaélnek a demokráciával, simán ki lehetne őket cenzúrázni. Ott van nekik a saját felületük, amit edddig zsákmányoltak: ott lehet észt osztani, sőt a legalantasabb ígényeket is ki tudják elégíteni. Vagy megóvjátok tőlük a szabad médiát, vagy elmentek a büdös picsába.

$pi$ 2018.04.14. 08:24:07

@Brendel Mátyás: "ezt egy 90-es IQ-val fel lehet fogni, neked, tipikus Fideszesnek nem megy."

Ja, a "tipikus fideszes". Mégis mi a francban nyilvánul meg az, hogy "tipikus fideszes" vagyok? Felhozhatnál valamit az gusztustalanul előítéletes álláspontod védelmére... tudod, érveket?

vénkujon 2018.04.14. 08:24:38

@$pi$: ha megfeszülsz is baj ezen fékekellensúlyok hiánya. :) értsd meg. ha jönne a kis földesurunknál is gecib, erősebb formátum, akor mi lesz? ettő kéne befoss. mások meg azér fosnak mer mi van ha egyszer-egy magyarválogatott szopatás miatt- bekattan a kis pufi

$pi$ 2018.04.14. 08:25:28

@a ribancok is kidobják a csikket: Cenzúrával védeni a szabad médiát? 1ghost, lecserélted a nickedet? :D

vénkujon 2018.04.14. 08:27:11

@$pi$: tipikus fideszes-nyilván nem vagy hülye, de semi kritikát nem fogalmazol meg a pici döbrögivel szemben...ezér kellemetlen ezt nézni. egyfajta agitációnak látják a dolgaidat.

$pi$ 2018.04.14. 08:32:43

@vénkujon: "ha megfeszülsz is baj ezen fékekellensúlyok hiánya. :)"

Próbáld megérteni amit írtam. Én semmit nem írtam arról, hogy most hiányoznak -e a fékek meg az egyensúlyok, én azt vetettem fel, hogy vajon milyen objektív jelekből látjuk, hogy a fékek és egyensúlyok jobban működtek az mszp alatt mint most. Miben nyilvánult meg, hogy voltak fékek meg egyensúlyok, milyen hatásai voltak amik most nincsenek?

"értsd meg. ha jönne a kis földesurunknál is gecib, erősebb formátum, akor mi lesz? ettő kéne befoss."

Érvekre lenne szükség nem arra, hogy megmond mitől kellene félnem.

"mások meg azér fosnak mer mi van ha egyszer-egy magyarválogatott szopatás miatt- bekattan a kis pufi"

Ugyanezek a mások meg évek óta azon hörögnek, hogy orbán félelmet kelt, a választói rettegnek és a migránsoktól való rettegés mennyire rossz tanácsadó.

Az én álláspontom szerint az mszp kormányzás alatt a hatalom bármit megtehetett és meg is tett. Újságokat bojkottált, hazudott, semmibe vette a választók akaratát, tüntetést torolt meg, kisebbségből kormányzott. Mindezeket a fidesz kormány nem lépte meg valamiért mégis azt mondjátok, hogy akkor voltak fékek most meg nincsenek. Semmi sem utal arra, hogy ez igaz lenne.

vénkujon 2018.04.14. 08:34:01

@Adil86: csak az volt a baj, hogy viktór geciskedet is amikor összekuporgatta a lóvét. így rosz volt a hangulat a kunyhóba. ja meg a szomszéd romulánok is adtak neki egy kis kölcsőnt. ezt meg még le kell közösen dolgozniuk:)

2018.04.14. 08:35:49

@VáracliJános: Tartok tőle hogy kijózanító lesz. Ha jönnek az úniós szankciók, pénzvisszakövetelések, letelepedési kötvény visszafizetések. Én úgy láttam megijedtek saját győzelmüktől, szerintem érzik hogy rájuk fog borulni. Nemtudom meddíg játsszák még el hogy minden rendben.. mert a látszatbajn erősek.

$pi$ 2018.04.14. 08:38:56

@Sztavrosz7: "Tartok tőle hogy kijózanító lesz. Ha jönnek az úniós szankciók, pénzvisszakövetelések, letelepedési kötvény visszafizetések. "

2010 óta folyamatosan az megy, hogy mekkora rábasz.s lesz rövidesen. Éhséglázadások, összeomlik a gazdaság, kirúgnak minket az euból, orbán léptet ki minket az euból, ez lesz meg az lesz. A te rémhíreid már leperegnek mindenkiről, mert látják, hogy ezek a dolgok egytől-egyig elmaradnak.

vénkujon 2018.04.14. 08:41:40

@$pi$: szerencsére most nem bojkottálják az ujságokat. fékek elensulyok: onnan indulhat az elbaszódás, hogy én simán kötekedhetnék, hogy mondjuk a nyilvánvaló adócsalásom ellenére azt kezdem ordítozni, hogy a fideszes tállai andy azér baszogat, és büntet engem, mert tudja, hogy én nem szeretem a fideszt. nem tudom, hogy érzed e ezt az analógiát...vetítcsd a többire is. nem vezet jóra-nyilván.

felső határ nincs 2018.04.14. 08:42:42

@Sztavrosz7: Most a győzelemtő fognak mindenk kedden megbukni!

$pi$ 2018.04.14. 08:45:02

@vénkujon: "tipikus fideszes-nyilván nem vagy hülye, de semi kritikát nem fogalmazol meg a pici döbrögivel szemben..."

Számtalan kritikát megfogalmaztam már a fidesszel szemben, egy csomó dologgal nem értek egyet abból, amit csinálnak. Csakhogy ezek a beszélgetések számomra nem a fideszről és nem orbánról szólnak, hanem rólatok, azokról a baromságokról, amiket terjesztetek.

Amikor azt állítjátok, hogy nincsenek fékek meg egyensúlyok, akkor azzal foglalkozom, hogy ez mekkora butaság, nem azzal, hogy mi a fenének nem lehet elválasztani az államot a vallástól meg miért nincs végre szekuláris állam. Amikor azt állítjátok, hogy az egykulcsos adó szembemegy a világgal meg igazságtalan, akkor arra reagálok, hogy ez mekkora butaság és nem arról beszélek, hogy mi a tetünek nem lehet rendbetenni az oktatási rendszert. Amikor azt mondjátok, hogy nálunk mennyivel magasabb az adó mint másutt, akkor arról írok, hogy hülyeségeket beszéltek és nem arról, hogy miért nem lehet végre megszüntetni a foci támogatását.

2018.04.14. 08:47:01

@$pi$: Nem kívánom egy percig sem, de tartok tőle hogy baj lesz. Vannak arra utaló jelek hogy rengeteg támogatást vissza kell fizetnünk. És közmunkások által termelt GDP-ből nehéz lesz. Nem rémhírnek szántam csak aggodalmaimat fejeztem ki.
Nem volt túl őszinte az örömük a választások napján, én úgy láttam.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.14. 08:47:12

@Cpeti654321:

" Igaz akkor másik néven, de őket védted fizetett trollként"

Pontosan mit védtem?

S sose volt más nevem...

$pi$ 2018.04.14. 08:50:33

@vénkujon: "fékek elensulyok: onnan indulhat az elbaszódás"

Szerintem onnan indul az egész, hogy a fékek meg ellensúlyok egy olyan propagandaduma, amit a baloldal csak a másik oldalra tart kötelezőnek, magára nem. A baloldal rajongói egy lélegzettel tudnak fékeket meg ellensúlyokat követelni meg akasztásokkal fenyegetni, egy mondaton belül tudják elmondani mennyire hiányzanak a fékek és mennyire volt jogos a 2006-os rendőrterror, vagy ahogyan mondani szokás, a "fideszes csürhe szétverése".

Nem lenne szabad liberalizmust követelni és csürhézni, ez a nagy fene helyzet.

$pi$ 2018.04.14. 08:55:45

@Sztavrosz7: "Vannak arra utaló jelek hogy rengeteg támogatást vissza kell fizetnünk."

Nos, egészen biztos, hogy konkrétan tévedsz. Az index a minap írt erről egy cikket, érdemes elolvasnod. Az index nem fideszes mégis azt írták, hogy az eu rengeteg támogatással tartozik nekünk amit ha meg sem kapnánk sem lenne komoly gond. Pedig - azt írják - nyilván ki fogják fizetni.

De a lényeg: ezek az "arra utaló jelek" csak rémhírek, amiket már nyolc éve folyamatosan hallunk. Azt mondod, hogy nem rémhíreket terjesztesz, csak elmondod, hogy mennyire aggódsz... a rémhírek miatt... majd elsorolod ezeket a rémhíreket. :) Érted már hogy működik ez? ;)

2018.04.14. 09:06:22

@$pi$: Ok, remélem igazad van / lesz. De nekem az több mint gyanús hogy a migránsokra építik a kommunikációt, miközben a kötvényeken hülyére keresik magukat. Szerintem oltári átverés folyik itt és nem ma kezdődött.
Meg lehet nem egyet érteni a liberalizmussal, de arra nem az a helyes válasz hogy visszafordulunk a XV.-századi társadalmi formákhoz.
Szerinted miért nem firtatja senki az ügynökaktákat, miért nem téma a privatizációs országkirablás? Dróton rángatják a nagyhatalmak politikusainkat, nem lennék meglepve ha zsarolással.

Mr. Cobb 2018.04.14. 09:07:05

@Lator1 és társai...
Egy dolgot tisztázni kéne. Ha szerintetek a "románok" ne szavazzanak az itteni választásokon, akkor erre én azt mondom, hogy a "londoniak" se szavazhassanak. Ők se itt élnek, van aki 10 éve kiköltözött, milyen jogon szól bele a mi választásunkba.
1. Rögtön sírna a szátok, mert a baloldal elvesztené a szavazói felét.
2. Mivel a kivándoroltakat nem lehet kizárni a választásból, ezért úgy igazságos, hogy mindenki szavazhat, ha megvan az állampolgársága.
Ennyi ;)

felső határ nincs 2018.04.14. 09:08:34

@Mr. Cobb: A kivándorlók kurvára nem szavaztak a baloldalra

vénkujon 2018.04.14. 09:11:38

@$pi$:jól van $pi$. ezel meg is győztél. hisz nincs is kapcsolat a "két" tábor között. még az sem, hogy magyarok volnánk vagy mi. nehogy ugy vedd, hogy bármi komolyat írtam volna. ez meg se tőrtént. mert igazából jó ez így nekem is, ahogy van. ugyse tudja senki, a való életben, hogy én fidis vagyok e vagy sem.
nem kell azon dolgoznunk, hogy csináljunk közösen valami jot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 09:13:18

@tothatya:

"ha egy országban a társadalom 48 százalékos választói csoportját utánna 135-en képviselik (a nemzetiségivel együtt annyi) a 199-ből, akkor az 67,84 százalékos képviselet. ez ellentmond egy demokratikus választási rendszernek és szerintem is alkotmányellenes."

Olvasd már el az alkotmányt. Ja, az is alkotmányellenes. :D

Mellesleg a brit választási rendszerben a Fidesznek 90%-os többsége lenne. Nyiléván az is antidemokratikus és alkotmányellenes, mi?

Szűkölj csak, kutya, mást úgysem tehetsz egy ilyen megsemmisítő vereség után. Szűkölésed zene füleimnek.

Sztavrosz7 (törölt) 2018.04.14. 09:15:24

@Mr. Cobb: Annyi azért csak van hogy aki Londonban dolgozik az ott vendégmunkás,nem britt állampolgár. Ez egy ideiglenes status. De az Aradi magyar az nem tervezi hogy átköltözik valaha-is és aláveti magát a megszavazott "irányításnak." Kényelmesen röhög rajtunk mikozben románia elhúzott mellettünk. Ráadásul véletlenül pont ő szavazhat levélben is, miközben át is jöhet szavazni mint láthattuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 09:16:19

@hopp11:

"Egyébként nem létezik olyan válsztási rendszer a világon, amelyikben nem a fidesz lett volna a nyerő."

A lippsi választási rendszer szerint 5% szavazaránynál is a lippsik szerzik meg a mandátumok 3/4-ét. Mert ez így demokratikus.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.04.14. 09:19:58

@$pi$:
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ma jól dolgoztok a pénzemért!
2 blogon 3 névvel. Nagyok vagytok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 09:22:10

@pettra01:

"a svédországi kislány se feltétlenül a többi migráns miatt nem tudott haladni a tananyaggal, mert ő maga se értett belőle semmit, szóval ha ott valaki reklamálhat, az a született svéd gyerek, ámbár a sokszínű közösségnek vannak előnyei is, nem csak hátrányai, nemcsak arról szól, hogy ellopják a kabátját."

Ugye megengeded, hogy a hazatelepülő család, amely megtapasztalta az ottani viszonyokat, nálad jobban tudja, miért jön haza?

$pi$ 2018.04.14. 09:23:16

@Sztavrosz7: "Kényelmesen röhög rajtunk mikozben románia elhúzott mellettünk."

Ez is egy közismert ballib hazugság. Már az index is megírta mekkora hatalmas kamu, de te azért terjeszted. Rendíthetetlenül.

Tudod miben hagyott le minket Románia? 17% az elvándorlás. Utolérték benne Szíriát.

Mr. Cobb 2018.04.14. 09:24:31

@felső határ nincs:
index.hu/belfold/2018/04/11/londonbol_uzenik_rajtuk_nem_mulott_a_ketharmad_ha_toluk_fugg_a_fidesz_be_se_jut_a_parlamentbe/

Index:
A legnépszerűbb a Jobbik 24,26%-kal, a második és a harmadik helyen az LMP végzett 20,61%-kal, illetve a Momentum 20,52%-kal. Az MSZP a negyedik helyre került 11,7%-kal

Tehát ha rajtuk múlik, meg lett volna a libsi kétharmad. Vagy talán azt mondod, az Index nem hiteles forrás???????

$pi$ 2018.04.14. 09:28:18

@Sztavrosz7: "Meg lehet nem egyet érteni a liberalizmussal, de arra nem az a helyes válasz hogy visszafordulunk a XV.-századi társadalmi formákhoz."

Valamit félreértesz, én egyetértek a liberalizmussal. Csak azokkal nem értek egyet, akik ma a politikában liberálisnak nevezik magukat, de én alapjában véve szabad gondolkodó és liberális vagyok.

@vénkujon: "hisz nincs is kapcsolat a "két" tábor között. még az sem, hogy magyarok volnánk vagy mi."

Nem nagyon fogom ezt miért írtad vagy mit akar jelenteni.

Ménár Atya 2018.04.14. 09:28:44

@VáracliJános: Látod kis barátom ez a baj veletek.
Ha elfogynak az érvek akkor jön a személyeskedés, ha hatalomban vagytok akkor a szemkilövetés.
Azért kicsit gondolkodj.
A jobbik nem fideszes, nem mszps, hanem jobbik.
És ők nem baloldali párt.
Vagy most már összeállnál a fasisztákkal is? :D
Amúgy fideszes akkor lennék ha párttag lennék.
De nem vagyok.
Viszont azt látom, jobban megy a gazdaság, mint maszopék alatt, ezért ez így jó nekem.
És szabadon vitatkozhatsz te is, és ma tüntethetsz is.
Bár ez értelmetlen, mert nem önszántadból mész, hanem mert buta vagy.
Inkább állj te is fideszesnek, és örülj, hogy van munkád, meg bkv bérleted :D:D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 09:29:31

@hopp11:

Ha nem szeretik őket, akkor mi a fészkes fenének nem váltják le a kormányukat, amely számolatlanul hozza a nyakukra az afrikai migránsokat?

Petrus Rosidus Maximus 2018.04.14. 09:30:46

Egyetértek Kedves Petra, de sajnos lehetetlen bármit tenni, a Fidesz uralma mellett. MINDNT megakadályoznak törvényeikkel, rendőreikkel és kopaszaikkal, ami érdekeik ellen való. Sőt! Megjósolom: még változtatnak majd a választási szabályokon 2022 előtt, olyan módon, hogy az számukra MÉG előnyösebb legyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 09:31:44

@Ménár Atya:

"És szabadon vitatkozhatsz te is, és ma tüntethetsz is."

Ráadásul abban is biztos lehet, hogy nem fogják kilövetni a szemét.

$pi$ 2018.04.14. 09:34:22

@Ménár Atya: "Viszont azt látom, jobban megy a gazdaság, mint maszopék alatt, ezért ez így jó nekem."

Csak a tavalyi évben havi százezer forinttal fizettem kevesebb adót mint tavalyelőtt, köszönhetően a KATA határt megemelésének. Előtte kb. 14%-ot fizettem összesen, most kb. 5%-ot összesen. A KATA a fidesz nagy büszkesége, amíg ők vannak, addig KATA is lesz, amikor ők mennek nyilván megszűnik. Az MSZP alatt egy vállalkozó tipikusan 40-50% adót fizetett, én meg nem akarok évente 6 millió forinttal többet fizetni.

Ezért azt mondják rám, hogy 1) ostoba vagyok, hogy nem látom velem mennyire ki van cseszve és 2) a fidesz megvett fillérekért. Azt mondják az mszp-re kellene szavaznom, hogy több adót fizethessek.

Normális?!

Ménár Atya 2018.04.14. 09:34:46

@Cycmen: Biztos más vetítést néztél.
De a magas részvétel inkább az ellenzéknek kedvezett...........eddig.
Csak közben fordult a kocka.
Az embereknek nem kell már az orbánozás, meg a hazug miniszterelnök aki évekig nem csinált semmit.
Amúgy mi olyan rossz neked, mióta orbánék vannak hatalmon?
Az alacsony adók, a munka után járó kedvezmények, a rezsicsökkentés, a stabil gazdaság?
Vagy hiányzik a megszorítás, és a sírás, meg a megalkuvó politika, a magas kamat és az eladósodó háztartások és állam?
Ami ugye a baloldali politika jellemzője volt, az államcsőd közeli helyzet kivívásával együtt..........

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 09:34:53

@Rozsdabarna.:

Beszédes a nicked, bizonyára az alsógatyád színére utal. :D

Szűkölj csak, vonyításod zene füleimnek.

2/3! :)

felső határ nincs 2018.04.14. 09:36:50

@Mr. Cobb: Csak az MSZP és a DK és az Együtt lippsi párt, ők 10%-ot értek el Londonban IS, mármint Soros felmérése szerint.

Ménár Atya 2018.04.14. 09:38:56

@$pi$: Azért azt is rd le az okosoknak mekkora az a bevételi határ, ami után katázhatsz. mekkorára nőtt a bevételi határ 2018 ra.

$pi$ 2018.04.14. 09:39:35

@Rozsdabarna.: "a Fidesz uralma mellett. MINDNT megakadályoznak törvényeikkel, rendőreikkel és kopaszaikkal, ami érdekeik ellen való."

Úgy beszélsz mintha lenne olyan a törvényben, hogy "fideszes" meg "nem fideszes", mintha a világ úgy épülne fel, hogy a "fideszesek meg mi". Én ezt baromságnak tartom. Tudod mi van?

Van a gazdag, meg mi. Van a nagy hatalmú, meg mi. Van a politikus, meg mi. Van a parlament meg mi. Nincs olyan, hogy az mszp-s, meg mi, a fideszes meg mi.

Nagyjából lesz@rom, hogy melyik gazdag, melyik nagyhatalmú, melyik politikus, melyik parlament. Amelyik a számomra legkedvezőbb, amelyikben jobban meg tudok bízni, azt választom. Ha az LMP el tudja hitetni velem, hogy nekem jobb lesz velük, akkor rájuk szavazok. Ha az mszp vagy gyurcsány... nos, ők már nem fognak elhitetni velem semmit, de gondolom érted.

Sztavrosz7 (törölt) 2018.04.14. 09:42:33

@$pi$: Nem személyesen rád értettem, az illiberális állam kiötlőire inkább.

A választási rendszerünket szerintem egészen egyszerűen igazságosabbá lehetne tenni.
199-fő a parlament tehát 1 fő az némi jóindulattal 0,5%. Le kell vinni a bejutási küszöböt erre az értékre. És ennek arányában szétosztani a parlamenti helyeket. Aki legalább egy embernyi szavazatot összeszed az legyen már képviselve a parlamentben. Nekem ez tűnne korrekt megoldásnak.

$pi$ 2018.04.14. 09:44:41

@Ménár Atya: "Azért azt is rd le az okosoknak mekkora az a bevételi határ, ami után katázhatsz. mekkorára nőtt a bevételi határ 2018 ra."

Nincs bevételi határ. A havi 50,000 forint régebben havi 500,000-et fed le, ebből kilógtam, ezért volt 14% az adóm. A mostani határ havi 1 millió, ebből csak a túlórám lóg ki, így cirka 5% az adó.

Ma egy kisiparos, villanyszerelő, vízvezetékszerelő, burkoló, megkeres havi 500 és 1 millió közt, ebből adózik 50 ezret, így összesen fizet 5-10% adót. És erre mondja azt az ellenzék, hogy birkák meg azt, hogy megvette őket az orbán fillérekért, mert jobbágyok, meg vidéki parasztok. És nem értik miért nem szavaznak rájuk.

$pi$ 2018.04.14. 09:45:59

@Sztavrosz7: "Aki legalább egy embernyi szavazatot összeszed az legyen már képviselve a parlamentben. Nekem ez tűnne korrekt megoldásnak."

Lehet. Tőlem akár lehetne is csinálni, nagyon nem változtatna semmit, de talán korrektebbnek tűnne.

Tom66 2018.04.14. 09:48:05

Fogd már fel, hogy az eredményetek semmilyen rendszerben nem lenne elégséges. Ideje lenne magatokban is keresni a hibákat. A balliberális nyilatkozatok (mindenki hülye, ostoba vidékiek, anarchia, hazaellenes megnyilatkozások) alapján megjósolható, hogy már a következő választás is elvesztettétek. Sajnálatosan a betegségedre pedig nincs gyógyír, persze elképzelhető, hogy egy kis Londoni levegő neked jót tenne.

LúzerMan 2018.04.14. 09:55:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

2/3 , tehát bolsevik kormányzás lesz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 09:59:33

@$pi$: "érveket"

ott volt, de analfabéta vagy. miattatok megy tönkre az ország. fel se fogjátok, annyira ostobák vagytok.

LúzerMan 2018.04.14. 09:59:47

@Sztavrosz7:
Ne haragudj, de ez totál béna megoldás.
Vannak sokkal jobb és teljesen kidolgozott rendszerek, de az éppen aktuális hatalomnak nem érdeke a demokratikus képviselet. Ilyen pl a D2.1.
Itt olvashat róla, akit érdekel:
444.hu/2015/08/25/egy-cseh-uzletember-atalakitana-a-vilag-osszes-valasztasat .

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:01:40

@$pi$: azért röhej, amikor te, ostobaságokat leírva, meg akarsz győzni arról, hogy nem azért szavaztam a DK-ra, amiért, hanem másért. arról nem akarsz meggyőzni, hogy nem is fehér póló van rajtam, hanem narancs?!

te elmebeteg vagy. sajnos tönkreteszitek az országunkat. mi majd Bécsbe átvészeljük, ti meg beledöglötök a hülyeségetekbe.

$pi$ 2018.04.14. 10:04:09

@Brendel Mátyás: "ott volt, de analfabéta vagy. miattatok megy tönkre az ország. fel se fogjátok, annyira ostobák vagytok."

Egyetlen egy dologgal sem támasztottad alá miért mondod, hogy "tipikus fideszes" vagyok. Most azt mondod, hogy analfabéta vagyok, ami nyilván csak egy sértés, tekintve, hogy írásban kommunikálunk. :D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:04:22

@$pi$: előtte is volt. példát kértél, írtam egyet. de még sok van. attól nem lesz igazad, hogy telhetetlen vagy. népszavazás egyébként 2004-ben is volt. a Fidesz mondjuk azóta leszarta. ahogy a legutóbbit is leszarta.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:05:38

@$pi$: láthatóan te úgy kommunikálsz, hogy nem tudod elolvasni, és felfogni, amit írok. tehát analfabéta vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:06:10

@$pi$: az ilyet, mint te, funkcionális analfabétának hívják.

Sztavrosz7 (törölt) 2018.04.14. 10:06:11

@LúzerMan: Miért béna? Még mindíg jobban tükrözné a választók akaratát mint a jelenlegi ahol egyszerűen semmibe veszik a kisebb bázisú pártokat / véleményeket.

$pi$ 2018.04.14. 10:09:36

@Brendel Mátyás: "azért röhej, amikor te, ostobaságokat leírva, meg akarsz győzni arról, hogy nem azért szavaztam a DK-ra, amiért"

Ó, nem, belőled kinézem, hogy te azt hitted majd a DK fog kormányra kerülni. Te 2014-ben is azt jósoltad, hogy a baloldal fog nyerni, mert láttál egy szavazatszámláló telefonos appot, amiből kijött, hogy 2/3-a lesz az mszp-nek. Emlékszel? Azt mondtad, hogy a felmérés reprezentatív minta alapján történt, mert súlyozták a szavazók életkorát meg nemét meg ilyeneket, egyszerűen nem értetted meg, hogy az app maga a baloldali szavazók közt volt divatos. :D

Ahhoz képest, hogy te tulajdonképpen iskolázott vagy meg természettudományos képzést is kaptál, ahhoz képest, hogy a hitet mint ateista elutasítod meglepően fanatikusan tudsz hinni bizonyos dolgokban. Szóval igen, belőled simán kinézem, hogy azért szavaztál a DK-ra, mert elhitted, hogy majd leváltják a kormányt. A legtöbb ember visszont nem ennyire elborult.

$pi$ 2018.04.14. 10:13:38

@Brendel Mátyás: "láthatóan te úgy kommunikálsz, hogy nem tudod elolvasni, és felfogni, amit írok. tehát analfabéta vagy."

Ez még mindig csak egy sértés öregem. Elvakult hívő vagy, aki az embereket fideszes és baloldali csoportba osztja és meg van győződve róla, hogy aki a másik oldalon van, az tipikusan analfabéta. Pedig pont azon az oldalon állsz, ahol a proletárok, az iskolázatlan megkeseredett tömeg gyülekezik. Azt mondod, hogy a fideszesek analfabéták, a szocialita pártok szavazói meg az értelmiség.

Abszurd téveszme, doxazma. ;)

Ménár Atya 2018.04.14. 10:16:52

@Brendel Mátyás:
Országot, eddig csak baloldal tett tönkre nálunk.
Utoljára Fletó, az az idióta ripacs.
Mond már el mi ment tönkre, mert szerintem évről évre jobb a helyzet.
Nem vagyok megbélyegezve mert vállalkozást működtetek, nincs számlalottó,meg nyugdíjas hülyítés,miszerint a vállakozók teszik tönkre az országot,mert csak lopnak,meg áfát igényelnek vissza.
Valahogy nem jön le amit állítasz.
A gyermekéhezésen már túlléptünk, és a 2012-re csődbe viszi a fidesz az országot -ez is vége-
Az ájemeff nélkül nincs gazdaság-ez szintén bukott-
Orbán fasiszta,kommunista-elmebeteg-zsidó-rasszista-diktátor.........ez is lefutott.
Most meg megint jön a sok jövő látó időjós halottidéző ,aki előre megmondja milyen rossz ez itt de majd bécsben túlélik.
Hát qva rossz, hogy csokkent az adóm a rezsim,és a munkám,és a gyerekeim után adókedvezményt kapok.
Ez mind nem volt a maszop alatt.
Viszont üldözött az apeh attól a perctől, hogy adószámod lett.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:22:19

@$pi$:

"Azt mondtad, hogy a felmérés reprezentatív minta alapján történt, mert súlyozták a szavazók életkorát meg nemét meg ilyeneket, egyszerűen nem értetted meg, hogy az app maga a baloldali szavazók közt volt divatos. :D"

Te nem fogtad fel akkor sem, meg most sem, hogy a súlyozás pont a divatot ellensúlyozza. Az egy más dolog, hogy az appot elbaszták vagy elcsalták. Arról nem én tehetek. És nem azt mondtam, hogy nyerni fog az ellenzék, hanem csak annyit mondtam, hogy ha az app elképzelése, ahogy leírták, az nem hülyeség. Azt is elmagyaráztam már anno is, hogy minden más felmérés is olyan, hogy nem kiegyensúlyozott, és súlyozni kell. Azért az mégiscsak szánalmas, és faszfejség részedről, hogy a 4 elemidel akarod kioktatni azt az embert, aki mesterséges intelligencia kutató, és naponta csinál olyat, hogy balancing the data. Ismétlem: arról nem én tehetek, és nem tudhattam, hogy az appot elbaszták vagy elcsalták.

Arra, hogy a DK-sok nem azért szavaztak a DK-ra, amiért én, semmi érved nincs, csak nyomod megint a kinyilatkoztatást. Én legalább DK-s vagyok, és voltak DK-s gyűlésen, követtem a kampányukat. Te meg a szaros kis tyúkólből, bepálinkázva nyomod a képzelgéseidet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:25:44

"Azt mondtad, hogy a felmérés reprezentatív minta alapján történt, mert súlyozták a szavazók életkorát meg nemét meg ilyeneket, egyszerűen nem értetted meg, hogy az app maga a baloldali szavazók közt volt divatos. :D"

1) Nem mondtam, hogy az ellenzék nyerni fog.
2) A súlyozás pont a "divat" ellensúlyozására van.
3) Arról nem én tehetek, hogy az appot elcsalták, vagy elbaszták a készítői. És nem is tudhatok róla.

Ettől neked nem lesz igazad.

Én DK szavaó vagyok, voltam DK gyűlésen, követtem a kampányukat. Én tudom, hogy én miért szavaztam. Ezzel szemben te csak a szaros tyúkólból böfögő senki vagy, akinek fingja nincs semmiről, és azt hiszi, hogy ha ideszarja a kinyilatkoztatását, az érv. Honnan a jó édes kurva anyádból tudnád te, hogy miért szavaz egy DK szavazó?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:26:42

@$pi$: Azért vagyok meggyőződve róla, hogy funkcionális analfabéta vagy, mert látom, hogy az vagy. Pontosan az egyoldalú kommunikációdból látom.

Ménár Atya 2018.04.14. 10:29:08

@Brendel Mátyás:
"mégiscsak szánalmas, és faszfejség részedről, hogy a 4 elemidel akarod kioktatni azt az embert, aki mesterséges intelligencia kutató, és naponta csinál olyat, hogy balancing the data. Ismétlem: arról nem én tehetek, és nem tudhattam, hogy az appot elbaszták vagy elcsalták."
:D:D:D
Ó hatalmas elme, te aki mesterséges intelligenciát kutatsz!
Ennyit nem láttál előre, hogy egy bukott hazug miniszterelnök nem fog lófaxt sem nyerni, nemhogy választást :D:D
Nem egy appban kell hinni, hanem a bankszámládnak.
Fletó alatt üres volt, most meg telik ismét.
Persze csak akik tesznek érte, nem a dk nyuggerseregről beszélek. :D:D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:29:25

@Ménár Atya:

1) Ellopták a magánnyugdíjunkat.
2) Tönkrement az oktatás és az egészségügy.
3) Az ország GDP-jét nagyjából a multi cégek és az EU támogatások adják.
4) Ez utóbbiakat elcsalják, és egyébként is hülyeségekre mennek el. Értsd: a stadion építése az abban az évben beleszámít a gdp-be, de aztán kifújt.
5) Súlyos munkaerőhiány van.

És még sorolhatnám.

Ezek közismert dolgok, az elmebeteg Fideszesek nem fogják fel őket, és ez a baj, emiatt fog tönkremenni az ország. Tovább kéne látnod az orrodnál.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:31:01

@Ménár Atya: az ostoba Fideszes azt hiszi, hogy Gyurcsány csinálta a világválságot, és Orbán vetett véget neki.

egyébként nem mondtam, hogy 2014-ben megynerjük a választást, most se mondtam ilyet. úgyhogy ne hazudozzál itt, te geci Fideszes!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:32:08

@Ménár Atya: a hazug miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják.

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

Ménár Atya 2018.04.14. 10:38:25

@Brendel Mátyás: Nem működik a gazdaság, ezért súlyos munkaerőhiány van........
Köszönjük Emese :D
Tönkre ment az egészségügy.
Ez igaz, az Mszp tönkretette, kilopták a vagyont, bevezették a várólistát,vizitdjat,fogászati díjat.
De vettek kórházi széfeket, mert az fontasabb,mint a CT-gép.
De lassan a fidesz csökkenti a várólistát, építi az új kórházakat emeli a béreket.
Az ország GDP-jét a vállalkozások adják,akik itt adóznak, így volt ez a maszop idején is.
Magánnyugdíj megmentette az országot a csődtől, amit Fletó és elkuró kormánya idézett elő a hozzá nem értéssel, és az ebből fakadó állandó megszorításaival.
Ha az eu támogatásokat elcsalnák stadionokra, akkor azt már rég visszafizettették volna az országgal, tehát hazudsz itt is.

Gleccsertetű 2018.04.14. 10:46:18

@Brendel Mátyás: lónak a faszát vagy te dk-s. fideszes bér troll vagy, ezt már múltkor letisztáztuk. rád is lett szólva, h elég, megvan a 2/3, nem kell több embert eltántorítani az ellenzéktől.

midnightcoder2 2018.04.14. 10:51:00

@VáracliJános: 2010-ben mintha úgy elkúrtátok volna, hogy senkiben nem merült fel, hogy a balfékek eleve szóbajöhetnek a húsosfazék körül, még bennük sem. Amúgy én a Jobbikra szavaztam, de nekem az a legfontosabb, hogy prolidiktátor kúrmány még egyszer ne kerüljön hatalomra.

zokogjatok 2018.04.14. 10:54:14

@Sztavrosz7: A választási rendszert sokféleképpen lehetne faragni, nekem is szimpatikusabb lenne hogy a kicsi pártok is hallathassák a hangjukat, ezzel az a baj hogy akkor szerintem még több "bizniszpárt" indulna.

zokogjatok 2018.04.14. 10:55:29

@Brendel Mátyás: "Tönkrement az oktatás és az egészségügy."

Annyira igazad van, én még emlékszem hogy az előző garnitúra által ithagyott európai szintű egészségügy és oktatás milyen gyorsan silányodik az orbánbasi alatt :((

zokogjatok 2018.04.14. 10:58:21

@Brendel Mátyás: "Azért az mégiscsak szánalmas, és faszfejség részedről, hogy a 4 elemidel akarod kioktatni azt az embert, aki mesterséges intelligencia kutató, és naponta csinál olyat, hogy balancing the data"

mé' végülis melyiküknek lett igaza?

$pi$ 2018.04.14. 10:58:45

@Brendel Mátyás: "Azért az mégiscsak szánalmas, és faszfejség részedről, hogy a 4 elemidel akarod kioktatni azt az embert, aki mesterséges intelligencia kutató, és naponta csinál olyat, hogy balancing the data. "

Argumentum ad hominem. :D

Amúgy persze klaszikus önbecsapás, amikor azt hiszed a másikról, hogy csak négy elemije van, hogy te nyilván sokkal okosabb és sokkal értelmesebb is vagy. Már megfigyeltem, te mindig abból indulsz ki ezeken a blogokon, hogy mindenki hülye csak te vagy helikopter. :D

Amit leírtam az áll, nyilvánvalóan nem értetted mi az a reprezentatív minta, azt hitted, hogy ha a vagyoni helyzetre, az életkorra, a lakhelyre kompenzálják a mintát, akkor az reprezentatív lesz annak ellenére, hogy a minta ismeretlen mértékű biast tartalmazott a pártpreferenciára nézve. Ezek után már hiába mondogatot, hogy mekkora csaszi vagy, meg mennyire értesz a mesterséges intelligenciához.

zokogjatok 2018.04.14. 10:59:46

@Ménár Atya: egy fanatikus inkvizítor veszett el matyikában, csak Isten helyett a Haladásban hisz, de pont ugyanolyan vakhittel :D

Ménár Atya 2018.04.14. 10:59:48

@Brendel Mátyás: Ugyan már,Matyi!
Ki beszélt itt rajtad kívül világválságról.
Jó hivatkozási alap lenne , de hazugság is.
Én végig a maszop ámokfutásáról beszélek.
2006-ra már sikerült tönkretenni az országot, onnantól csak megszorítás,és hülyítés, meg orbánozás volt.
A válság csak megmutatta a valós állapotokat.
A magyar gazdaság , a pannon puma , a világon elsőként megdöglött.
Ezek tények cimbora.
A fideszes geci az az Orbán nem én.
A Debill Kommandós (DK) meg te :D:D
És reggel ne igyál töményet, mert láthatóan részeg vagy :D

felső határ nincs 2018.04.14. 11:07:18

Becokiztak a lippsik világszerte amikor kiderült mi történt múlt vasárnap Budapesten.

$pi$ 2018.04.14. 11:07:23

@zokogjatok: "mé' végülis melyiküknek lett igaza?"

:)
A helyzet az volt (aki nem emlékszik) hogy voltak a közvéleménykutatók, akik azt állították, hogy a reprezentatív minta alapján a fidesznek cirka 2/3-a lett. Jópár közvéleménykutató volt, nagyjából mind ezt állította.

Volt egy mobiltelefonos app, amire csináltak egy megkérdezést, ami alapján az mszp kétharmados győzelemben reménykedhetett. Persze hamar kiderült, hogy az mszp blogokon van egy kampány, menjetek, szavazzunk rájuk az appon, közben meg a jobboldali blogokon lesz.rták az appot nem érdekelte őket.

Brendel Mátyás elkezdte nyomatni, hogy az app lesz a nyerő, az mszp-nek lesz 2/3-a, tán még több. Nincs is ezzel semmi baj, a remény hal meg utoljára, a gond az, hogy lehülyézett mindenkit, aki azt állította, hogy az app mintája nem reprezentatív. Leugatott engem is, mindván, hogy az app doksijában benne van, hogy a minta reprezentatív, mert úgy írták meg az appot.

Mintha b+ lehetne egy olyan számítást csinálni, ami minden elcseszett mintából reprezentatív mintát csinál. És igen, akkor is én voltam a 4 elemis meg az írástudatlan, természetesen pillanat alatt segghülyének lettek kikiáltva. (halkan jegyzem meg, hogy matematikus vagyok, de persze nem számít, a tekintélyelvű érvek semmit nem érnek, csak még egy dolog, amiben Brendel tévedett)

$pi$ 2018.04.14. 11:09:11

@Ménár Atya: "2006-ra már sikerült tönkretenni az országot, onnantól csak megszorítás,és hülyítés, meg orbánozás volt."

Mondjuk hülyítés meg orbánozás már volt előtte is. :D

zokogjatok 2018.04.14. 11:15:42

@$pi$: Orbánnal az volt a baj, hogy ellenzékből is mindenben csak gáncsoskodott, akadályozta a felvirágzást.

Szerencsére a szavazók is látták ezt, és 2010-től már egy sokkal gyengébb ellenzékre szavaztak.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 11:21:50

Amit Orbántól EVÁROK ebben a ciklusban:

1. felelősségteljes gazdaságpolitika, közvetlen adók csökkentése

2. CEU bezárása, soros csicskák vegzálása

3. sajtó függetlenségének növelése = ellenzéki lapoknak egy fillért se

4. lavírozás az EU és Putyin és Kína között

5. hadsereg, nemzetbiztonsági szolgálatok megerősítése

6. nemzeti burzsoázia építés = sok kis mészárost!

Ha ez megvan legközelebb is a 2/3ra szavazok!

$pi$ 2018.04.14. 11:23:29

@zokogjatok: "Orbánnal az volt a baj, hogy ellenzékből is mindenben csak gáncsoskodott"

Gáncsoskodott? Már úgy érted azt mondta, hogy nem kell paks 2. Mondott olyat, hogy "tudom, a mi parlamentünk szavazott úgy, hogy legyen paksi bővítés, de ha a következő kormány fogja megvalósítani, akkor inkább ne is legyen"?

Vagy olyat, hogy "bárcsak megvonná az eu a támogatásokat, bárcsak rácseszne az ország, akkor talán meggondolnák magukat az emberek és végre mi lennénk megint hatalmon"?

Vagy olyasmit mondott, hogy ne legyenek sprotrendezvények, ne épüljenek sportlétesítmények, akadályozzuk meg, hogy olimpia legyen?

Esetleg éveken keresztül azt sulykolta, hogy mindegy ki kormányoz, csak a másik bukjon el? Hogy a nácikkal is összeállunk csak megbukjon már a kormány?

Hm?

Ménár Atya 2018.04.14. 11:23:44

@$pi$: Ez igaz, de akkor borult a bili igazán.
Ha akkor Fletó lemond, akkor nem csinálja ki ennyire a baloldalt.
De nem tanulnak.
Orbánt nem lehet legyőzni úgy, hogy a választási program kimerül a hogy állunk bosszút 24 óra alatt, és az összes fidesz szavazó hülye-kampánnyal.
Arról nem is beszélek, hogy nem felejti az ember azt a szart amiben itt hagyták az országot ahova sodorta a dilettáns szakértői kurmányuk.

Jakab.gipsz 2018.04.14. 11:25:22

@Brendel Mátyás: Szia Soros csicska Matyi !

Már hiányoltam a rengeteg eszedet és azt a roppant magas, mesterséges IQ-at amellyel hülyíted a jámbor olvasóidat.

Nem árt ha tudod, a konok magyarok, azért döntöttek demokratikus választás útján, a keresztény demokrácia mellett, hogy ne ti, a sátánfajzat Soros, bérencei, döntsetek helyettünk a mi jövőnkről és persze a mi pénzünkről.

Veletek szemben, a ti politikailag korrekt gender diktatúrátokkal szemben van szükségünk,diktátorokra, de nem a politikai diktatúrára, azt ti már megcsináltátok ateista barmok, hanem a kontinentális tudomány-filozófia diktatúrája az amitől rettegtek.

Új totálisan globálisan nyitott társadalmat akartatok ? Ám legyen: meg kapjátok !

tothatya 2018.04.14. 11:36:51

tothatya:
"ha egy országban a társadalom 48 százalékos választói csoportját utánna 135-en képviselik (a nemzetiségivel együtt annyi) a 199-ből, akkor az 67,84 százalékos képviselet. ez ellentmond egy demokratikus választási rendszernek és szerintem is alkotmányellenes."

Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mellesleg a brit választási rendszerben a Fidesznek 90%-os többsége lenne. Nyiléván az is antidemokratikus és alkotmányellenes, mi?

tothatya: egy régi jó barátom a rogán/habony féle brancsnak dolgozik. jó pénzt kap, csinálja, amit kell, külöben jó gyerek. ő mesélte, hogy a kidolgozott fideszkommunikáció (magyarul hazugsággyár) része, hogy mikor valaki szóba hozza, hogy 48 %-ra van a fidesznek kétharmados többsége, mindig azzal kell jönni, hogy bezzeg az angoloknál ez 90 %-os lenne!
ez azért hatalmas hülyeség, mert az angol jogrendszernek a magyarhoz semmi köze, nekik még írott alkotmányuk sincs. a választási rendszer pedig teljesen más, az angoloknál egyáltalán nem szavaznak pártokra.

ha már hasonlít valaki, akkor németország jön számításba, ahol egyéni képviselőre és pártra is lehet szavazni. ki lehet próbálni, nekem nagyon tetszett, ahogy ezt a kérdést megvizsgálták, be is másoltam ide a blogomba:

ugyenezzel az eredménnyel, ugyanaz a rendszer szerint a német választási törvény alapján a fidesznek 29-cel kevesebb!!!! képviselője lenne. sokkal kevesebb, mint az alkotmányellenes magyar törvény szerint.

zokogjatok 2018.04.14. 11:37:14

@$pi$: vicc vót ember :D mondjuk valahogy szarul írtam le mert én se nagyon értem de úgy gondoltam :D

tothatya 2018.04.14. 11:37:44

tothatya:
"ha egy országban a társadalom 48 százalékos választói csoportját utánna 135-en képviselik (a nemzetiségivel együtt annyi) a 199-ből, akkor az 67,84 százalékos képviselet. ez ellentmond egy demokratikus választási rendszernek és szerintem is alkotmányellenes."

Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mellesleg a brit választási rendszerben a Fidesznek 90%-os többsége lenne. Nyiléván az is antidemokratikus és alkotmányellenes, mi?

tothatya: egy régi jó barátom a rogán/habony féle brancsnak dolgozik. jó pénzt kap, csinálja, amit kell, külöben jó gyerek. ő mesélte, hogy a kidolgozott fideszkommunikáció (magyarul hazugsággyár) része, hogy mikor valaki szóba hozza, hogy 48 %-ra van a fidesznek kétharmados többsége, mindig azzal kell jönni, hogy bezzeg az angoloknál ez 90 %-os lenne!
ez azért hatalmas hülyeség, mert az angol jogrendszernek a magyarhoz semmi köze, nekik még írott alkotmányuk sincs. a választási rendszer pedig teljesen más, az angoloknál egyáltalán nem szavaznak pártokra.

ha már hasonlít valaki, akkor németország jön számításba, ahol egyéni képviselőre és pártra is lehet szavazni. ki lehet próbálni, nekem nagyon tetszett, ahogy ezt a kérdést megvizsgálták, be is másoltam ide a blogomba:

ugyenezzel az eredménnyel, ugyanaz a rendszer szerint a német választási törvény alapján a fidesznek 29-cel kevesebb!!!! képviselője lenne. sokkal kevesebb, mint az alkotmányellenes magyar törvény szerint.

zokogjatok 2018.04.14. 11:43:49

@tothatya: "alkotmányellenes "

majd átírjuk az alkotmányt oszt nem lesz alkotmányellenes, ne parázz :D

Mézd a választási rendszerek mindenhol úgy vannak megcsinálva hogy a győztes többet visz.

Angliában valóban nem szavaznak pártokra, hanem képviselőkre szavaznak. Képviselőkre amúgy Magyarországon is szavaztak, csak szólok, tudod azért kaptál két lapot :D Ha MO-n nem lenne listás szavazás, csak képviselő (ahogy angliában), akkor Fidesz 80-90% lenne, mert a képviselői helyek ennyi százalékát nyerték meg.

Angliában az UKIP pl. 10%-on van, oszt a parlamenti székek 0,2%-át bírja. Ez se tűnik megademokratikusnak nekem.

Lehet azon nyafogni, hogy esetleg túlságosan a győztes javára torzít a rendszer (mint láttuk az angol még jobban). De ilyen eredménnyel a világon minden választási rendszerben a Fidesz nyert volna. Hogy a kétharmadon mit paráztok fel nem foghatom, megcsinált már mindent a Fidesz amit akart az előző két kétharmaddal.

$pi$ 2018.04.14. 11:47:32

@zokogjatok: "vicc vót ember :D "

Ahh... nos, sokan ugyanezt nyomják, csak nem viccből, más mentségem nem is lehet. :D

LúzerMan 2018.04.14. 11:52:02

@Sztavrosz7:
Kérlek, olvasd el a cikket, ami a cseh srác megoldását mutatja be.
Csak néhány példa: 1 körzetből a 2 első jut be, több szavazatod van, köztük egy protest is.
Szerintem zseniális elgondolás. Kár, hogy a mindenkori hatalom érdeke saját maga fenntartása.

$pi$ 2018.04.14. 11:52:46

@Ménár Atya: "Arról nem is beszélek, hogy nem felejti az ember azt a szart amiben itt hagyták az országot ahova sodorta a dilettáns szakértői kurmányuk."

2010-ben Bajnai azt nyilatkozta, hogy nem indul a választáson, ő nem is politikus, csak nagy duzzogva vállalta el a miniszterelnöki posztot.

2014-ben Bajnai azt nyilatkozta, hogy "már holnaptól tudnánk kormányozni".

Majdnem felrobbantam ekkora tahóság hallatán. Az egy dolog, hogy elk.rták, az egy dolog, hogy utána nem hozták renbe, az egy dolog, hogy az utolsó pillanatban felrántották a hiteleket is "majd az orbán visszafizeti" szerződéssel és nagyvonalúan leléptek semmi felelősséget nem vállalva... de utána négy évvel pökhendien visszajönni, hogy "most megint mi jövünk"?

Le kellett volna csukni a fél bagázst! Ez az orbán legnagyobb bűne, de úgy látom bejött neki. Talán az országnak is, talán jobb így, már lassan szabadulnának és beszavaznák őket mártírvonalon...

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 11:54:20

@LúzerMan: A csehek viszont szerencsére Közép Európa egyik legfasisztább oligarcháját választották miniszterelnökükké a lipsi hülye gyerek helyett.

Ménár Atya 2018.04.14. 12:12:53

@$pi$:
Figyelj, ezek akkor is hazudtak aikor kérdeztek.
A baloldalnak nevezett gittegylet ilyen.
Tőlem ígérhetnek bármit , nem érdekel, már kiismertem a fajtájukat.

TGabi 2018.04.14. 12:16:14

Kedves Petra!

Csak annyi történt, hogy azért, mert a haverjaid a facebook-on mind veled fújnak 1 követ, attól még rengeteg ember gondolkodott másként a témában.

Sikeres józanodást mindenkinek!

Lady Scarlett 2018.04.14. 12:19:34

@Gleccsertetű: csak mihez tartás végett. Az egész DK Fidesz bérenc párt. Élükön Gyurcsánnyal. Az a dolga, hogy szétcsessze a baloldalt. 8 éve teszi a dolgát "rendesen".

Namir 2018.04.14. 12:32:56

Ez a nyavajgás napok óta, egyszerűen nevetséges.

A választást a választás napján és a szavazófülkében kell megnyerni. Nem előbb, nem később, és nem másutt.
Látni kell, hogy a Facebook megosztások és lájkok ide vezetnek, kényelmes fülke forradalmárok lettek az ellenzékiek.

Most is, ahelyett, hogy összeadnák a választási jegyzőkönyvek eredményeit, inkább tüntetnek. Mert az egyszerűbb, és ehhez nem kell ész.

Namir 2018.04.14. 12:34:25

helyesbítek: "fotel-forradalmárok"-t akartam írni

Cycmen 2018.04.14. 12:36:57

@Ménár Atya: Hát én pont azt írtam amit bizonygatsz! Na olvasd el mégegyszer!

Cycmen 2018.04.14. 12:39:58

@Lady Scarlett: " csak mihez tartás végett. Az egész DK Fidesz bérenc párt. Élükön Gyurcsánnyal. Az a dolga, hogy szétcsessze a baloldalt. 8 éve teszi a dolgát "rendesen"."

Ja! Gyurcsány különben Orbán unokatestvére, nézd meg hasonlítanak is egy kicsit! Nem is értem eddig hogy nem buktak le!

csakegyvalaszto 2018.04.14. 12:43:47

Roppant szomorúnak értékelem, hogy lassan egy héttel a választás után még mindig nincs vége. Végigéltem szavazókorom leggyűlölködőbb kampányát, alig vártam a végét, hogy végre mindenki megnyugodjon, de ez nem jött el, és meglátásom szerint nem is fog. Amit az ellenzék támad, valóban a választási rendszerrel van a baj, valamint egy szimpatikus ellenzéki párt hiányával. Én nem mennék bele a választási csalásos teóriákba, legitimnek tekintem a választást amíg az ellenkezőjét be nem tudja valaki bizonyítani (aminek a kivizsgálásához minden segítséget meg kell adjon az NVI-nek).
Soha ilyen markáns ellentét nem volt kormánypárt és ellenzék között, kormánypárti szavazók és ellenzéki szavazók között. Óriási a véleménykülönbség a két szavazótábor között, ami a választási eredmény láttán kb ugyanakkora, de valamivel többen akarnak kormányváltást. Meglátásom szerint két féle szavazó volt, kormánypárti és kormányváltást akaró, az ellenzéki szavazatokat az ellenzéki pártok nem azért kapták mert szimpatikusak, hanem azért mert mert egy nagy tömeg nagyon megunta a fidesz ténykedését és az egyetlen eszköz a leváltásukra az ellenzéki pártra adott szavazat.
A Fidesz szavazók nem értik, hogy miért nem fogadja el az ország a választási eredményt, a kormányváltást akaró szavazók pedig azt nem értik, hogyha többen vannak, akkor hogy lehet a kormánynak nemhogy többsége, de 2/3-ja. Nem lesz egyszerű helyzetben az a kormánypárt, aki bár 2/3-al nyert a szavazáson nincs meg az egyértelmű társadalmi támogatottsága, mert az ország egyik fele nagyon elégedetlen vele szemben.
Azért rossz a választási rendszer, mert alkotmányozó teljhatalmat kapott egy párt, akit a társadalom többsége el akar távolítani. Amíg ez a helyzet fennáll sajnos nem lesz nyugalom az országban, mivel ebben a gyűlöletkeltő kampányban soha ennyire nem volt feltüzelve egy kormányváltást akaró többség.
Mivel a fidesz mással se volt elfoglalva, minthogy az országot két részre szakítsa, ellenségnek nevezve a nem rájuk szavazókat, most egye meg amit főzött, ugyanis úgy kell kormányozzon, hogy nemhogy nincs többségi társadalmi elfogadottsága, de a társadalom többsége el akarja őket zavarni.
Nem kell azzal jönni, hogy máshol milyen a választási rendszer van és még nagyobb többséggel nyerne a fidesz, mert tök érdektelen, mert itt a 2/3 miatt is elégedetlenség van.
Bízom benne, hogy igaza lesz Márki Zaynak és ezzel az eredménnyel ellenzékváltás is lesz, mert tisztelet a kivételnek, az a párt aki nem végzi el a kampánymunkát és várja hogy a győzelem az ölébe hulljon az nem érdemli meg a kormányalakítást.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 12:46:59

Akik ma tüntetni mennek, nem megfélemlített, megzsarolt közmunkások, nem megvásárolt, az állítólagos székelybecsületet fideszre és a mi közpénzünkre váltó határon túliak tömegei adják.
Remélem, bízom benne, hogy sokan leszünk, hogy sokan vagyunk - valójában az itthoni szavazópolgárok fele - , akikkel felépülhet egy értelmes, kulturált , civilizált jövő.
Addig meg nézzetek magatokra fideszrajongó szerepbe bújt köpködők, a Ti degenerált, agresszív mentalitásátok teremtené meg a kívánatos rendet? Úgy viselkedtek, mint egy horda.

felső határ nincs 2018.04.14. 12:52:14

@Edit exnolbloggerina: A huszonévesek 6%-a szavazott az MSZPre, DKra, Együttre összesen.

A Fideszre 35%, tehát a jövő ugyanolyan lesz mint a jelen. Az emberek nem hagyják hogy az idióta lipsik ideimportálják a rothadó nyugat problémáit.

$pi$ 2018.04.14. 12:54:29

@Edit exnolbloggerina: "nem megfélemlített, megzsarolt közmunkások"

A baloldali pártok nyolc éve fenyegetik a közmunkásokat, hogy ha ők kerülnek hatalomra nem lesz közmunka.

"az állítólagos székelybecsületet fideszre és a mi közpénzünkre váltó határon túliak tömegei adják"

A lerománozott székelyek, akiket meg azzal fenyegetnek, hogy elveszik a szavazati jogukat.

"Remélem, bízom benne, hogy sokan leszünk"

Háppersze, fenyegessetek meg még pár csoportot és az eredmény nem marad el. :D

"a Ti degenerált, agresszív mentalitásátok"

Így-így. Jól nyomod. :D

Kivlov 2018.04.14. 12:55:11

@jandera:
2,6 lesz az, koma. DE Még szerencse, hogy egy választáson az számit, hogy kire mennyien szavaznak, nem pedig az, hogy kire mennyien nem.
A logikáddal élve, pedig a maszopot nem akarta cirka 4,5 millió ember, a jobbikot cirka négy,

$pi$ 2018.04.14. 12:58:18

@csakegyvalaszto: "de valamivel többen akarnak kormányváltást."

Nyugodj meg lesz kormányváltás! Új kormány lesz. Fidesz kormány, mert valamivel többen akarnak fidesz kormányt mint bármi mást. :D

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 12:59:35

@Kivlov: Már 2,7 milliónál tart a Fidesz lista 2. helyezett 1 millió

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 12:59:37

Reagálva a csakegyvalaszto legfrissebb kommentjében említett alkotmányozói teljhatalomra:
szerintem alkotmányt csakis népszavazással lehetne elfogadni, miután egy szakértői kerekasztal - benne alkotmányjogászok, a pártok delegáltjai, civil szakemberek - kidolgozza , majd előterjeszti az alkotmány teljes tervezetét. És nem módosítgatjuk szíre-szóra, kényünk-kedvünk szerint. Ezért nagyon fontos a társadalom tudatos, ellenőrző és kreatív szerepe.

VáracliJános 2018.04.14. 13:00:13

@csakegyvalaszto: Nagyon jól leírtad a lényeget. Most már csak azt kell tisztázni ki és kik miatt alakult ki a jelenlegi állapot. És kurva egyszerű megállapítani. A 8 éve uralkodó, mindenkit elnyomni akaró, összevissza hazdozó, magára törvényeket író és törvényekkel milliárdokat sikkasztó csaló patkány fideszférgek miatt. A hadiállapot folyamatosan fenn fog állni, ameddig ez az alattomos, aljas, sunyi, mocsos csuti féreg hatalmon van sőt, szerintem egyre rosszabb lesz.

prakp 2018.04.14. 13:05:12

@$pi$: Húbazdmeg, van felvétel?

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 13:05:54

@VáracliJános: csak annyi a probléma h a BALoldal 2010 óta mondja h Orbán azudik, és 15%-ot kapott listán.

A JOBBoldal mindig is mondta hogy a BALoldal hazudik, és 50%-nál is többet kapott.

Azaz a közvélemény erősen ballibellenes, holott 8 éve Orbán kormányoz. Amikor utoljára a BALlib kormányzott, a közvélemény már akkor is ballibellenes volt /a 2006os elQrás és böszmebeszéd óta folyamatosan/, de akkor leszarták a demokráciát.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 13:09:07

@felső határ nincs:

Kedves , a gátlástalanságban felső határt láthatóan valóban nem ismerő blogger, honnan a jó túróból veszed a 6 %-ot? Még végeredmény sincs kihirdetve, perek és felülvizsgálatok, újraszámlálások várhatóak, de Te már tudod, hogy a fiatalok hogyan és milyen arányban szavaztak, természetesen korcsoport szerinti bontásban.
És pont a fiatalok, akik rühellik , ami itthon folyik. Szólok, hogy a nyugaton dolgozó , többségében fiatal generáció szavazatai alapján a fidesz be sem került volna a Parlamentbe. A Momemtumhoz néhány nap alatt több ezer ember csatlakozott.

Nem kell annyira örvendezni ennek a látszatgyőzelemnek. Nagy-nagy böjtje lesz. Csak remélni merem, hogy nem az egész országon fog csattanni az ostor.

VáracliJános 2018.04.14. 13:10:20

@felső határ nincs: Fideszhúgyagy! Jártál te mostanában nyugaton? Annyira rothad, hogy még a csuti hazudozó patkán y gyereke is ott tanul. Nemrég voltam kinn, terroristának nyoma sincs, max néhány sétálgató muszlimnak kendőben, akik a kutyát nem zavarják. Ne a vadázkastélyában feszengő féreg videoit nézegesd, hanem a saját szemeddel győződj meg arról mi van. Ja, hogy arra nem futja a fideszcsóringerfizetésből, hogy kiutazz, és körülnézz? Akkor elég, ha elténferegsz a keleti pályaudvarra, észlelheted, a fideszvalóságot. Bűzölgő, 1980-as évek óta ugyanúgy kinéző klotyó, rühes emberek, omladozó vakolat, lepusztult épület. Ez a gennyláda lázár ne bécsben videozgasson, hanem ezeket tegye rendbe.

felső határ nincs 2018.04.14. 13:11:28

@Edit exnolbloggerina: Semmi nem fog változni, törőggy bele.

A korcsoportonkénti méréseket az Index címlapról el lehet érni, nem kell a Ződ dossziéban turkálni.

$pi$ 2018.04.14. 13:11:35

@Edit exnolbloggerina: "szerintem alkotmányt csakis népszavazással lehetne elfogadni, miután egy szakértői kerekasztal - benne alkotmányjogászok, a pártok delegáltjai, civil szakemberek - kidolgozza , majd előterjeszti az alkotmány teljes tervezetét. És nem módosítgatjuk szíre-szóra, kényünk-kedvünk szerint"

És melyik alkotmány született a te elképzeléseid szerint? Ha csak így lehet, akkor nyilván mind, ugye? Ó, nem, egyik sem. Hoppá, neked is pártod van nem igazad. :)

felső határ nincs 2018.04.14. 13:12:33

@VáracliJános: Nyugaton szükségállapot van, évek óta. Minden kormány megbuki, max. 2 év után.

Kivlov 2018.04.14. 13:16:03

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:
Ennyi. És a 10% ballubbantak meg a 2%os romkocsmás zs fiúcskák akarják az észt osztani. :D

$pi$ 2018.04.14. 13:17:46

@Edit exnolbloggerina: "A Momemtumhoz néhány nap alatt több ezer ember csatlakozott. "

Az fasza. Ha tíz éven keresztül folyamatosan ennyien csatlakoznak, akkor kormányt alakíthatnak. ;)

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 13:22:36

@$pi$:

Nálam semmire nem mész a fidesz-propagandával. Ha neked tetszik a közmunka, kívánom, legyen részed benne, biztosítson róla kedvenc kormányfőd, hogy a jövőben is számíthatsz rá, nem fog munka nélkül hagyni az árok szélén. Jó élet ez, friss levegőn télen, nyáron, le is fogyhatsz, enned nem lesz mit, a gyerekre se legyen gondod, nem lesz pénzed taníttatni. Sok sikert hozzá!

A székelyeket nem románoztam le, annak neveztem őket, amik, székelyeknek, csak éppen hozzá tettem, hogy szégyellni való, ahogyan prostituálták magukat. Az biztos, hogy a szavazati jogukat így, ebben a formában meg kell szüntetni.

Fenyegetni pedig Orbán Viktor szokott több millió magyart. A nagyobbik baj, hogy a fenyegetéseit valóra is váltja. Egyelőre.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 13:24:21

@$pi$:

Néhány nap alatt. Nem négy év, hanem, lassan olvasd, hogy megértesd: néhány nap alatt.

kvadrillio 2018.04.14. 13:24:37

Attilát és rájössz, SEMMI NEM VÁLTOZOTT AZÓTA.........A KAPITALIZMUS UGYAN AZ...:o)))))

József Attila -

Szöveggyűjtemény
HAZÁM
1

Az éjjel hazafelé mentem,
éreztem, bársony nesz inog,
a szellőzködő, lágy melegben
tapsikolnak a jázminok,

nagy, álmos dzsungel volt a lelkem
s háltak az uccán. Rám csapott,
amiből eszméltem, nyelvem
származik s táplálkozni fog,

a közösség, amely e részeg
ölbecsaló anyatermészet
férfitársaként él, komor

munkahelyeken káromkodva,
vagy itt töpreng az éj nagy odva
mélyén: a nemzeti nyomor.

2

Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!

S a hozzáértő dolgozó
nép gyülekezetében
hányni-vetni meg száz bajunk.

Az erőszak bűvöletében
mint bánja sor törvényhozó,
hogy mint pusztul el szép fajunk!

3

A földesúr, akinek sérvig
emeltek tönköt, gabonát,
csákányosokkal puszta tért nyit,
szétveret falut és tanyát.

S a gondra bátor, okos férfit,
ki védte menthetlen honát,
mint állatot terelni értik,
hogy válasszon bölcs honatyát.

Cicáznak a szép csendőrtollak,
mosolyognak és szavatolnak,
megírják, ki lesz a követ,

hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ.

4

Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt.

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
s társa, ki tudta, ily bolondtól
pénzt eztán se lát a család.

Multunk mind össze van torlódva
s mint szorongó kivándorlókra,
ránk is úgy vár az új világ.

5

A munkásnak nem több a bére,
mint amit maga kicsikart,
levesre telik és kenyérre
s fröccsre, hogy csináljon ricsajt.

Az ország nem kérdi, mivégre
engedik meggyűlni a bajt
s mért nem a munkás védelmére
gyámolítják a gyáripart.

Szövőlány cukros ételekről
álmodik, nem tud kartelekről.
S ha szombaton kezébe nyomják

a pénzt s a büntetést levonják:
kuncog a krajcár: ennyiért
dolgoztál, nem épp semmiért.

6

Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény.

Nem adna jogot a parasztnak,
ki rág a paraszt kenyerén
s a summás sárgul, mint az asztag,
de követelni nem serény.

Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.

Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia.

7

S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!

Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!

Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,

hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!

1937. május

kvadrillio 2018.04.14. 13:25:47

@kvadrillio: OLVASD JÓZSEWF ATTILÁT ÉS RÁJÖSSZ, SEMMI NEM VÁLTOZOTT AZÓTA, A KAPITALIZMUS UGYAN AZ...:o)))))

laci_52 2018.04.14. 13:26:31

Ne a választási rendszert hibáztassuk, egy másik cikkből kiderül, hogy az ellenzéki összefogás hiánya okozta a Fidesz elsöprő győzelmét. 4 év múlva megbuknak és majd az akkori győzteseknek a javára szolgál majd a mostani választási rendszer...

$pi$ 2018.04.14. 13:29:28

@Edit exnolbloggerina: "Néhány nap alatt. Nem négy év, hanem, lassan olvasd, hogy megértesd: néhány nap alatt."

Mondjuk négy nap alatt mondjuk kétezer, az napi ötszáz. Ha 2,5 millió választót akarnak, az 5000 nap alatt jön össze, az pedig cika 13 év.

"Ha neked tetszik a közmunka, kívánom, legyen részed benne"

A közmunkások attól félnek, hogy nem kapnak közmunkát és mehetnek vissza segélyesnek. Nem én fenyegettem őket, hogy nem lesz közmunka, hanem az ellenzék. Fogod? Nem én vagyok a közmunkás.

"A székelyeket nem románoztam le"

Nem te, hanem a baloldali ellenzék. Akikre ezért aztán nem is szavaznak.

"Fenyegetni pedig Orbán Viktor szokott több millió magyart."

Mondom, az ellenzék azzal fenyegeti a közmunkásokat, hogy megszünteti a közmunkát, a külhoniakat meg azzal, hogy elveszi a szavazati jogukat. Az orbán mivel szokta fenyegetni a magyarokat?

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 13:31:16

@laci_52: Baloldali kormány soha nem lesz, ez látszik az eredményekből, meg a korcoportonkénti mérésekből.

A Jobbik most visszatér a fasizmushoz, és ha Orbán nem csinál elég nagy fizetésemeléseket, akkor 4 év múlva a Jobbik hatalomra kerül és felakasztja a ballib megmondóembereket, végig a körúton, hogy a pestiek is okuljanak.

LúzerMan 2018.04.14. 13:33:05

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:
Az általad és az általam említett 2 dolog teljesen más, ne mosd össze.
A logika szerint minden német náci.
Kérlek, olvasd el a választási módszert!

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 13:33:26

@$pi$:

Nem vagyok jártas alkotmány - készítésben, de a megalkotásának ezt a módját tartom egészségesnek.
Már pártom is van? Te annyira tájékozott vagy, köszönöm, hogy informáltál róla. :)

$pi$ 2018.04.14. 13:35:26

@kvadrillio: "OLVASD JÓZSEWF ATTILÁT ÉS RÁJÖSSZ, SEMMI NEM VÁLTOZOTT AZÓTA, A KAPITALIZMUS UGYAN AZ...:o)))))"

Ja, értjük, neked, meg az Attilának nem felel meg a kapitalizmus. Az viszont, hogy semmi nem változott egy hatalmas nagy baromság, egyszerűen történelemhamisítás.

kvadrillio 2018.04.14. 13:36:21

JÓZSEF ATTILA: HAZÁM... MINTHA MA ÍRTA VOLNA...:)

.....a közösség, amely e részeg
ölbecsaló anyatermészet
férfitársaként él, komor

munkahelyeken káromkodva,
vagy itt töpreng az éj nagy odva
mélyén: a nemzeti nyomor.

2

Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!

S a hozzáértő dolgozó
nép gyülekezetében
hányni-vetni meg száz bajunk.

Az erőszak bűvöletében
mint bánja sor törvényhozó,
hogy mint pusztul el szép fajunk!
...
A földesúr, akinek sérvig
emeltek tönköt, gabonát,
csákányosokkal puszta tért nyit,
szétveret falut és tanyát.

S a gondra bátor, okos férfit,
ki védte menthetlen honát,
mint állatot terelni értik,
hogy válasszon bölcs honatyát.
...
Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt.

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
s társa, ki tudta, ily bolondtól
pénzt eztán se lát a család.

Multunk mind össze van torlódva
s mint szorongó kivándorlókra,
ránk is úgy vár az új világ.
...
A munkásnak nem több a bére,
mint amit maga kicsikart,
levesre telik és kenyérre
s fröccsre, hogy csináljon ricsajt.

Az ország nem kérdi, mivégre
engedik meggyűlni a bajt
s mért nem a munkás védelmére
gyámolítják a gyáripart.

Szövőlány cukros ételekről
álmodik, nem tud kartelekről.
S ha szombaton kezébe nyomják

a pénzt s a büntetést levonják:
kuncog a krajcár: ennyiért
dolgoztál, nem épp semmiért.

6 ...

Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény.

Nem adna jogot a parasztnak,
ki rág a paraszt kenyerén
s a summás sárgul, mint az asztag,
de követelni nem serény.

Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.

Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia.
...
S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!

Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!

Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,

hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!

1937. május

pettra01 2018.04.14. 13:39:32

@csakegyvalaszto: Jelen körülmények között semmi értelme a parlamentet fenntartani, fölösleges cécó, ami ott történik, elképzelhetetlen, hogy amit a kormánypárt akar, azt ne valósíthassa meg, és az is elképzelhetetlen, hogy bármilyen ellenzéki óhaj vagy elképzelés teret kapjon. Mi a különbség, hogy csak kihirdetik, hogy mától a fehér fekete, vagy eljátsszák, hogy ezt valójában a többség így akarja? Ha a többség valóban ezt akarta, hát legyen ez, nem fog tetszeni, de kénytelenek leszünk beletörődni. Hogy egy buggyant ember álmodja meg, hogy gyógyításra van szükségem, vagy focizzak inkább én is, hogy a gyerekeink milyen szakmát tanuljanak és hogyan, hogy kiket szeressek és kiktől rettegjek, hogy legyen-e vallásom és ha igen, milyen. És hogy továbbra is nézzenek hülyének, végső soron az vagyok, aki elhiszem, hogy nem beteges az, ha országos ellenséget kreál valaki egy százéves öregemberből, aki történetesen másképp látja a világot, mint ő, aki képes listákat gyártatni senkinek sem ártó civilekből, akik ráadásul csak azon igyekeznek, hogy betömködjék az illiberális bárkán keletkező lyukakat. Aki kívánatosnak tartja, hogy milliárdokkal vegyen hatalmat és elismertséget a gyerekkori idióta haverjának, aki úgy vélekedik és ki is mondja, hogy az ő cimborái a jobb minőségű emberek, akik természetesen többet érdemelnek, akiben annyi tisztesség sincs, hogyha már meg is segíti a rohadék vejét, hogy nyerjen meg minden létező pályázatot, legalább akkor vágná nyakon, amikor kiderül, hogy annak még ez se elég, hanem még lop is hozzá. És sorolhatnánk hetekig.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 13:40:53

Amúgy, talán jobb is, ha most nem győztünk. Az uniós pénzek le lesznek faragva, már összeszerelő üzemnek sem kell majd az ország. Orbán futkározhat kölcsönökért az oroszokhoz, a kínaiakhoz, Erdogánhoz, egyre keletebbre. Az azeriek is biztosan szívesen fognak segíteni. Néhány év, és egy teljesen lepusztult ország , egy politikai, gazdasási csődtömeg fog könyörögni Európának, hogy mentse meg.

Persze, ha eljutnak Orbánék a még néhány évig. Van rá esély , hogy nem fogják kitölteni ezt a ciklust.

VáracliJános 2018.04.14. 13:42:31

@Sztavrosz7: Egyébként minden az ellenzék kottája szerint alakul. Ahhoz hogy a geci végleg eltakararodjon, nagyot kell buknia. Ha most veszít pár szavazattal, ugyanúgy ott baszná az anyját a parlamentben, kivonulgatna, kordont bontogatna, minden ellen tiltakozna, visszatérne 2010-es geci önmagához. Nagyot csak úgy bukhat, ha saját magára borul saját illiberális, csaló rendszere. Mint kádárra, hothyra, szálasira. Ez a patkány ha bukik, bukjon végleg. Látszott a kielégült mosolya a győzelmekor. Nem győzte harabdálni a pofáját, birizgálni a nyakkendőjét. Így embert felszabadulni nem láttam. Mint a sorozatgyilkos, akit egy hajszál miatt nem ítélnek el. Gondolom már hetek óta gyötrődött a férge, hogy a börtönben vagy a bitón végzi a csalások, lopások miatt, ha veszít. Viszont a bűnei nem évülnek el, akármennyiszer nyer 5/6-al, akkor sem. Kadhafit, mussolinit is felkoncolták, igaz egy kicsit későn de lesúlytott a bárd. Ez a kis hülye, ahelyett, hogy egy kicsit megnyugodna, átadná a kormányzást egy időre másnak, Inkább tovább fosatja magát. Ennél hülyébb embert komolyan mondom még nem láttam.

Dread Naughty 2018.04.14. 13:42:34

"Ami engem illet, én belebetegedtem a kétharmadba."

Cicabogárka, adjak rá puszit?

"annyi trükk nem létezhet, ami végül egy ilyen eredményhez vezet. A csalás az egész megelőző időszak volt,"

Jaj, szóval ez még mindig a tagadás fázisa? Hosszú kilábalás lesz ebből, ugye tudod?

"mindent a maguk képére formáltak, elvéve ezzel az esélyt, hogy itt még bármikor bárki labdába tudjon rúgni rajtuk kívül. "

Te hülye, hol írja bármilyen szabály, hogy csak a Fidesz nevű párt nyerhet, vagy lehet népszerű?
Vagy mi a szart akartál, hogy a 2.8%-os pártok alakíthassanak kormányt? :)
Sőt, hol van az megírva, hogy amit HMVH-en megcsináltatok, azt ne lehetne megcsinálni 106 EVK-ban?
A ti bénaságotokért miért más a hibás? Miért nem vagy mérges az LMP-re, Jobbikra, DK-ra a külön-alkujával?

" lelkesen özönlöttünk az urnákhoz, aztán tessék"
Baszod, ha adott körülmények közt nyertetek egy helyen, de az adott körülményeket soha többé nem produkáljátok, miért a rendszer a hibás?
Magatokat basztátok át, lásd be kislány.
6%-os párt nyomatta a Szél-kormány dumát :D

" Ha minden választópolgár elment volna, ha az összes ellenzéki összefog, akkor se született volna más eredmény, mert csak ez születhetett."

Poén az volna, ha ezt megpróbálnád alátámasztani, de gondolom te csak sírni akartál, ennél többre nem vállalkozol :P

$pi$ 2018.04.14. 13:42:56

@Edit exnolbloggerina: "Nem vagyok jártas alkotmány - készítésben, de a megalkotásának ezt a módját tartom egészségesnek. "

Hát persze, senki sem így csinálja az alkotmányozás, soha nem is így csinálták. Sem nálunk, sem máshol, de a fidesztől elvárod. Bárki alkotmányozhat, de a fidesz csak úgy, hogy mindenkit megkérdez, mindenkivel egyeztet, aztán meg népszavazáson is megszavaztatja.

A régi alkotmány amit a fidesz eltörölt, tudod, a szocialista diktatúrában született alkotmány az jó volt? Inkább az maradt volna? Merthogy azokkal a feltételekkel, amiket te itt kitaláltál nem lett volna új alkotmány soha a büdös életben, az is biztos.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 13:43:24

@$pi$:

Nem érted, nem látod, vagy csak nem akarod érteni, látni, amiről beszélek. Őszintén sajnálom.

$pi$ 2018.04.14. 13:46:55

@VáracliJános: "Ez a kis hülye, ahelyett, hogy egy kicsit megnyugodna, átadná a kormányzást egy időre másnak"

Ja, mi megválasztjuk a fideszt, aztán az orbán igaz demokrata módjára átpasszolja a hatalmat a bajnai gordonnak... :D Te, mennyire vagy te részeg? :D

$pi$ 2018.04.14. 13:47:57

@Edit exnolbloggerina: "Nem érted, nem látod, vagy csak nem akarod érteni, látni, amiről beszélek."

Elárulok egy titkot. Az, hogy valaki nem ért veled egyet nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem ért téged.

VáracliJános 2018.04.14. 13:52:13

@felső határ nincs: Ne hazudozz, nem vagyunk fideszbirkák, hogy mindent elhigyjünk. Sokkal tájékozottabbak vagyunk annál, mint akik rátok szavaznak.

$pi$ 2018.04.14. 13:53:04

@VáracliJános: "Nagyot csak úgy bukhat, ha saját magára borul saját illiberális, csaló rendszere. Mint kádárra, hothyra, szálasira"

Úgy érted, hogy mint az mszp-re? Merthogy Horthy esetében ugye bevonultak a németek és lefogták, Kádár elment szépen nyugdíjba, Szálasi soha nem nyert választást, de Gyurcsányt tényleg megválasztották és rá tényleg ráborult a csaló, hazug rendszere.

$pi$ 2018.04.14. 13:54:31

@VáracliJános: "elhigyjünk. Sokkal tájékozottabbak vagyunk annál, mint akik rátok szavaznak."

Tényleg nagyon tájékozattak vagytok. Mondjuk az "elhiggyük" szót nem tudod leírni, de a tájékozottság az tényleg nagyon ott van. :D

VáracliJános 2018.04.14. 13:56:37

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Orbánnál nagyobb fasisztának lenni művészet lesz a jobbiknak. Nácik még lehetnek. Remélem orbánnal kezdik az elgázosítást.

Gleccsertetű 2018.04.14. 14:02:00

@VáracliJános: nemrég voltál nyugaton? 2 napja azt hazudtad, h ott élsz. Gróf úr, folyamatosan lejáratod magad és az ellenzéket

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 14:02:53

@VáracliJános: Tényleg nem lesz könnyü a Jobbiknak elég fasisztának lenni, hisz orbán zavarta el a zsidó bankárQrmányt

De mégis megnyugtató, hogy a jövőben akár a JOBBoldal, akár a Jobbik győz, egészséges fasizmus lesz.

Gleccsertetű 2018.04.14. 14:05:37

@Edit exnolbloggerina: igen. 8 éve jósolgattok. amiből azt lehet tudni, h boldog és szép jövő vár ránk. a libsi jóslatok tökéletes ellentéte szokott bekövetkezni.

VáracliJános 2018.04.14. 14:08:17

@$pi$: Te mikor alszol, akkor is gyurcsánnyal álmodsz? Ki a faszom-tököm beszélt gyurcsányról? Gyurcsánynak a veje nem lopott milliárdot, a haverja nem lett az ország legnagyobb oligarchája lopott állami pénzből Az a szerencsétlen csak elkúrta, nem kicsit nagyon. De becsületére legyen mondva, legalább elismerte. Szemeket meg legalább annyira lövetett ki a célzásra képtelen gumipuskákkal, mint amennyire a rühes orbán utcakövekkel romboltatott, autókat borogattatott, vagy kukákat borogattatott. A valóságban a csuti pondró lázadást szított, a pápai csótány meg azt leverette. Kvittek, nem értem mitől lenne gyurcsótány jobban felelős a történtekért. Egyébként is az erőszakot a törpegeci kezdte.

pettra01 2018.04.14. 14:08:42

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Egészséges fasizmus, hát ez aztán igen. Meg a szép temetés.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 14:14:05

@pettra01: A fasizmus egy teljesen koherens, tiszteletre méltó ideológia, ami emberrel, állattal vele született.

Én még egy macskát se láttam pl. aki kutyával akart hálni, vagy gyermeket válllalni.

Azaz, az emberiségellenes, emberellenes Sorosista liberális rend az, ami fenyegeti a nemzeteket, nem a nemzeti fasizmus.

meszena 2018.04.14. 14:16:38

Mivel a szavazóknak nagyjából fele a fideszt választotta, teljesen normális, hogy ők kormányoznak.
Ez az eredmény akár az 1990-es rendszerben is lehetett volna kétharmad, vagy kétharmad közeli. De mindenképpen fidesz kormányzást jelentett volna.
Ilyen támogatási arányoknál, mégis minek kellett volna történnie?

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 14:20:09

Nyilvánvaló Orbán elmúlt 12 évére meg a többi 16ra visszanézve, hogy a demokráciának semmi értelme nincs, még akkor se ha most pont Orbán nyert.

Ha 1990ben az egész politikai elitet legéppuskázzák, és Orbánt királlyá választják, mára dupla ennyi lenne a fizetés, és a fele az adósság.

Azaz a demokrácia, marhaság. Arra való hogy a nyugat elszivattyúzza a pénzünket, és még örüljünk is neki.

$pi$ 2018.04.14. 14:28:10

@VáracliJános: "De becsületére legyen mondva, legalább elismerte."

Lószart mama, lebukott.

"a haverja nem lett az ország legnagyobb oligarchája"

Nem, hát, miniszterelnököt csinált belőle.

"Szemeket meg legalább annyira lövetett ki a célzásra képtelen gumipuskákkal"

Jaj, ez már annyira gáz, hogy az kilóg a sorból. A tömegbe lövésnél nem kell célozni, a puska nem gumiból volt és a gumilövedékkel is lehet célozni. Nagyon gáz vagy ahogy mentegeted őket.

"Te mikor alszol, akkor is gyurcsánnyal álmodsz?"

Nem öreg, de ha valaki felhozza, hogy "a miniszterenökre ráborul a saját hazug rendszere", akkor mégis kier kellene gondolnom? :D

"vagy kukákat borogattatott."

Ne relativizálj, a tömegbe lőni meg kukákat borogatni az b+ nem ugyanaz a kategória.

"A valóságban a csuti pondró lázadást szított, a pápai csótány meg azt leverette."

1) Lázadás csak elnyomó rendszerben van, diktatúrában. Demokráciában nincs lázadás.
2) A tv székház ostroma meg a renőrterror két külön helyszínen, két külön időpontban volt, nem "leverés" hanem "bosszú".

"Kvittek, nem értem mitől lenne gyurcsótány jobban felelős a történtekért."

Mert ő volt a felelős magyar kormány miniszterelnöke. Az orbán meg egy senki kis képviselő volt. A gyurcsányé volt a hatalom, az övé a felelősség is. Tőle elfogadtak a rendőrök utasításokat, az orbántól meg nem.

Te tényleg ennyire nem érted a világot?!

"Egyébként is az erőszakot a törpegeci kezdte."

Semmi bizonyíték nincs arra, hogy bármiféle erőszakot kezdett volna, vagy akár támogatott volna. Ha ezt tette volna a rendőrségnek akkor sem lett volna joga bosszút állni. Ha lett volna, akkor sem lett volna joguk másokon bosszút állni. Ha lett volna, akkor meg nem lett volna joguk gumilövedéket meg viperát használni.

Ez nem óvoda, hogy "ja, ja, de ő kezdte".

$pi$ 2018.04.14. 14:29:21

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: "Azaz a demokrácia, marhaság. Arra való hogy a nyugat elszivattyúzza a pénzünket, és még örüljünk is neki."

Nem hiszem, a demokrácia arra jó, hogy ne csesszünk rá irtózatosan. Szerencsére most is demokrácia van.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 14:29:39

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:

Egészséges fasizmus, hát, erre még Hitler is leparolázna veled.
Igazából nem arra akartál-e utalni, hogy egy olyan " árja " nép, mint a magyar, végre kiebrudalhatná a sok jöttment népséget, mint a cigányok, a zsidók, és akkor olyan helyre kis ország lesz a magyar, hogy falvédőre nem lehet boldogabbat felrajzolni.
Most már csak azon lehetne morfondírozni, hogy az európaiak mit szóltak és szólnak ehhez a keletről
ide menekült, gyakorlatilag beazonosíthatatlan, identitásában bizonytalan , békétlen nép itt létéhez.

metax 2018.04.14. 14:30:56

"Ki kellene mondani, hogy ezt a választási rendszert nem vagyunk hajlandóak többé elfogadni."

Mondod ezt most utólag, a választás eredményeinek ismeretében...

Késő bánat!

Azzal, hogy elmentél szavazni, legitimáltad az egyébként valóban csaló választási rendszert. Én viszont bojkottáltam, tehát nem vettem részt a választási cirkuszban. A lelkiismeretem ezáltal tiszta maradt, hiszen számítottam erre az eredményre, ami a választás szisztémájából nem is lehetett más. Szóval jó reggelt!

Be kellene látni: Orbán választások útján nem leváltható. Őt csak elűzni, eltakarítani, elsöpörni lehet. Az ideje és módja nyitott kérdés.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 14:31:36

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:

Téged amúgy egy pszichiátriáról szalasztottak? Jó lenne, ha visszavinnének, mielőtt fegyvert fognál valakire.

ZorróAszter 2018.04.14. 14:37:00

@pettra01:

Kedves Pettra!

Irigy vagyok mint a kutya. Nekem két nap alatt 40 megtekintésem volt, annak is a fele én voltam. És egyórája jött az első komment. Igaz, estig kvázi ki voltam tiltva a Facebook-ról.

Legalább maga olvassa el mit firkáltam.

:o)

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 14:37:41

@Edit exnolbloggerina: A fasizmusnak semmi köze a népirtásokhoz, Mussolini rendszere volt fasiszta. Mennyi vissza az iskolába.

Orbán megvette a zsidókat és a cigókat, ők már a NER részei.

Csak a lipsiket fogjuk illendőképpen megtorolni, mert saját döntésük volt kilépni a magyar nemzetből.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 14:38:25

@Gleccsertetű:

A demokráciát tanulni kell. Sok minden egyébként nem kéne hozzá, csak egy kis szolidaritás, szabadságtudat, belátás, elfogadás, szóval, csupa olyasmi, amitől az emberek kiteljesedni tudnak, nem egymásnak esni. Képzelj el egy olyan társadalmat, amelyben nincs ingerenciád libsizni vagy fasiztázni, mert nem egymás eltiprásával vagyunk elfoglalva, hanem a jóllét megteremtésével. Én nagyon élvezném.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.14. 14:42:48

Új választási rendszer kel l! Javaslom, hogy a Nagykörúton belüli szavazatok legalább tízszeres szorzóval kerüljenek beszámításra, és így a haladó-függetlenodjektív-progresszív ,"magyar" "baloldal"-nak is lenne esélye kormányra kerülni..

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 14:46:25

@EU zászlót mindenhova!: Én a CEUs diplomához, vagy legalábbis hallgatói jogviszonyhoz kötném a szavazójogot, mármint arról, hogy ki legyen az ügyeletes FŐFILANTRÓP globalista.

Ja de a geci Soros még pénzért se adott szavazójogot a jobbágyainak!

Akkor, ideje, hogy a kormány is megvonnya tőlük a magyar szavazójogukat. Ez a legkevesebb, a számüzetés Szíriába hatásosabb lenne! Főleg a zsidó fajúaknak.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 14:49:07

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:

A fasizmusról egy kis emlékeztető: hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus

A fajelmélet és a népirtás között csupán egy hajszál a különbség. Jól gondold meg, mit beszélsz, valóban azt gondolod-e, amit itt előadsz, vagy érzelmeidben mélyen megsértett emberként kompenzálsz.
Nem döntheted el, ki a nemzet része, és ki nem. Nincs jogod sem neked, sem Orbánnak megtorlásokat eszközölni. Ha meg ennyire megvisel a jogállamnak még a gondolata is, ajánlom szíves figyelmedbe a még működő ázsiai diktatúrákat. Vörös szőnyeget terítenének a lábad elé.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.14. 14:50:26

@VáracliJános: Egy faszt, ha lenne agyad, tudnád, hogy az egész őszödi beszéd nyilvánosságra hozatala a csótány forgatókönyve szerint zajlott: Az állami rádióban hozták nyilvánosságra, nem a jobber sajtóban, akkor hozták nyilvánosságra, amikor Orbánnak Brüsszelben volt elfoglaltsága, Gyurcsány meglepően nyugodtan, flottul reagált a "lelepleződésre".
A csótány ezt provokációnak szánta , és eleinte bejött a számítása.Az viszont már a 2006-os önkormányzati választásokon látszott, hogy a lakosság őt tette felelőssé a kialakult helyzetért, és nem díjazta a nagy rendteremtő pózát. Ez pedig a nyitánya volt annak, hogy Gyurcsány(i) a sírba tette a magyar "baloldal"-t, amelyből azóta sem tudtak kimászni..

csakegyvalaszto 2018.04.14. 14:57:48

@$pi$: "1) Lázadás csak elnyomó rendszerben van, diktatúrában. Demokráciában nincs lázadás."

Orbán most csak pillanatnyilag dőlhet hátra a 2/3-al, részemről én el is fogadom, alakítson kormányt, de nem lesz többségi társadalmi támogatottsága a kormányzásának. Viszont most megeszi amit főzött, két részre osztotta az országot, "fidesz szavazókra" és "ellenségekre", akiket jól fel is hergeltek.
Az elmútnyócévvel és a kleptomán kormányzásával, ráadásul a kampányban való gyűlölködéssel elérte, hogy a kormányváltást akarók egyszerű többségben legyenek, és cselekedni is akarjanak. Demokráciában nincs lázadás, de vékony mezsgyén imbolyog az ország a diktatúra és a demokrácia között, és én nem lennék most a helyében. Az utolsó csepp a pohárban, legyen az bármilyen apró, ha megindítja a változást akaró tömeget el fogja sodorni az ár.
Tudod: "Habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!"

pettra01 2018.04.14. 15:01:53

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Tehát ha a 2/3 úgy véli, hogy lopni dicsőség, embert ölni remek dolog, akkor rendben is vagyunk?

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 15:08:35

@$pi$:

Nem is azt kérem, hogy engem érts, hanem azoknak a fogalmaknak a lényegét, amelyek kifejezik az életérzéseinket.
Pl.: mint méltóság, tisztelet, szabadság, életkarrier, a létezéshez és a boldoguláshoz való jog.

Szerinted egy közmunkás megtiszteltetésnek veszi, hogy jobbágyként élhet a saját hazájában?
Hogy nem ahhoz kap erkölcsi , jogi, dologi támogatást, hogy emberhez méltóan tudjon élni?
Velem is előfordult, még a szocialista kormányzás alatt, hogy munka nélkül maradtam, és az istennek sem tudtam elhelyezkedni. Akkor ugrott be, hogy a kormány létre hozta a közmunka-programot, amely minimálbéren adott lehetőséget az ezt igénybe vevőknek. Minimálbéren. Nos, be is fáradtam az önkormányzathoz, ahol némi beszélgetés után kiderült, hogy az egyik végzettségem éppen passzol egy nem közmunka-jellegű állás betöltéséhez.
Más idők voltak, nem az volt az éra logója, hogy annyit érsz, amennyi pénzt össze tudtál lopkodni.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 15:09:11

@pettra01: Az hogy a 10% mivel van rendben, s mivel nincs, a lőtéri kutyát nem érdekli egy demokráciában.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 15:12:24

@csakegyvalaszto: "Orbán most csak pillanatnyilag dőlhet hátra a 2/3-al, részemről én el is fogadom, alakítson kormányt, de nem lesz többségi társadalmi támogatottsága a kormányzásának. "

Az eddigi kormányok alatt, főleg a lipppsi kormányok alatt nemhogy többségi támogatása nem volt SOHA a kormánynak, hanem még a mostani szinttől is jócskán elmaradt a támogatottság.

kvadrillio 2018.04.14. 15:13:51

:)))...FIDESZ...HEJJJ !...HEJJJ !!!...HEJJJ!!! SEMMI VAGY !!! HEJJJ !...JHEJJJ !!! HEJJJ !.... 2,5 MILLIÓ FELE CIGÁNY ÉS HATÁRON TÚLI !!!!! SEMMI VAGY FIDESZ !!!! BALOLDALRA ÉS EGYÉBRE SOKKAL TÖBBEN SAVAZTAK HEJJJ !...HEJJJ !...HEJJJ !!! :)))))))))

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 15:14:03

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:

Értem én, hogy mindenáron sárba akarod taposni a vélt-valós ellenfeleket, hogy ellenségekre van szükséged ahhoz, hogy jogosnak tarthasd az agresszióid megélését. Ez a Te problémád. Mint ahogy az is, hogy a tény, miszerint a lakosság fele nem kér sem Orbánból, sem a hozzád hasonlókból, a számodra nem releváns.
A megnyilatkozásaid alapján pedig veszélyt jelentesz a mindenkori közösségre.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 15:15:04

@Edit exnolbloggerina: "Szerinted egy közmunkás megtiszteltetésnek veszi, hogy jobbágyként élhet a saját hazájában?"

A választási eredmény ezt mutatja, nem a lippsi FAKE NEWSosok éhséglázadását.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 15:15:58

@Edit exnolbloggerina: Senkit nem érdekel miből nem kér a lakosság fele.

Te nem ismered a választási rendszert?

pettra01 2018.04.14. 15:20:21

@Edit exnolbloggerina: A lábatlan focidrukkerek kara, örömmámorban tapsikolnak, hogy gólt rúgott a csapatuk. Ettől persze nekik nem lesz lábuk, érdemük sincs benne, de azt hiszik, hogy mégiscsak többek ők, mint akár az ellenfél focistái.

pettra01 2018.04.14. 15:30:20

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: "Csak a lipsiket fogjuk illendőképpen megtorolni, mert saját döntésük volt kilépni a magyar nemzetből." Hát ami azt illeti, én már tényleg nagyon kilépnék, zsenánt beletartoznom egy totálisan buggyant közösségbe. Olyanok vagyunk, mint valami nagyon ronda és haszontalan, ám kiveszőfélben lévő állat, aminek az egyedüli érdeme, hogy már csak kevés van belőle, ettől viszont azt képzeli magáról, hogy értékesebb a többinél.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 15:33:15

@pettra01:

A láb nélküli focidrukkerekről ugrott be, hogy állítólag Orbán a saját köreiben azon sopánkodik, hogy magyarnak született , holott az ő képességei egy nagy nemzet , akár kontinensek vezetésére tennék alkalmassá. Ennek fényében nincs miért csodálkozni azon, hogy legalább a V4-et próbálná uralni, és/vagy összehozni egy egységes Közép-Kelet-Európát, amelyet, természetesen ő irányítana, nem is máshonnan, mint a Várból.
Ennyire magyar, ennyire tiszteli a hazáját. Amondó vagyok, érje be Grazzal.

arabok balrol 2018.04.14. 15:36:45

@pettra01: Hiába lépsz ki, a magyarok a világon mindenhol Fideszesek, s libbant-ellenesek.

Megvan a levélszavazatok eredménye: Az MSZMP-P-DKra kicsit kevesebb mint 2000 szavazat jött, a Fideszre több mint 200.000.

"Olyanok vagyunk, mint valami nagyon ronda és haszontalan, ám kiveszőfélben lévő állat, aminek az egyedüli érdeme, hogy már csak kevés van belőle, ettől viszont azt képzeli magáról, hogy értékesebb a többinél." - ez pontosan igaz rátok lippsikre. Viszont attól, hogy okosnak hittétek magatokat, kihaltatok a picsába.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 15:38:12

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:

Tudod, ha az önsorsrontó tovább akarja vágni maga alatt a fát, akkor ott kell hagyni az úton, végül is a saját élete a saját döntésén múlik. Úgyhogy, én most ezt teszem veled.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 15:45:09

@arabok balrol:

A levélszavazatokkal nem dicsekednék, ez a hazai és a határon túli magyarság szégyene.
Ha volt is bennem valamikor valamiféle illúzió irántuk, annak már nyoma sincs. Ugyanolyan jellemtelen, számító, sunyi emberek, mint az itthoniak jó része.
Egyébként normális országban - mondom, normális országban - súlyos választási csalásért el is ítélnék azokat, akik még át is jöttek pluszban szavazni.

pettra01 2018.04.14. 15:47:06

@Edit exnolbloggerina: Igazából én is azon sopánkodom, hogy Orbán magyarnak született. :)
Az egyedüli, ami közös van bennünk, az anyanyelvünk, de mi haszna, ha ennek ellenére nem vagyunk képesek közös nevezőre kerülni? Ezzel az erővel élhetnék a hottentották között is, ott legalább az az illúzióm meglenne, hogy azért nem értem őket, mert más a nyelvük...

pettra01 2018.04.14. 15:49:25

@Edit exnolbloggerina: A levélszavazatok, hát igen, ha csak a kétszázezret veszem, az is simán megvásárolt szavazat, de akár be is szorozhatom hárommal, igaz?

Gleccsertetű 2018.04.14. 15:51:40

@Edit exnolbloggerina: csupa olyasmi, ami belőled hiányzik.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 15:52:45

@pettra01:

Ha németként születik, lehetne a bajorok fejedelme, mindaddig, amíg meg nem kapná a nyugiszurit. :)

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 15:56:40

@pettra01:

Pontosan. És akkor az már jó félmillió. Ennyit a többségről.
Az RMDSZ vezetősége annyira meg volt ijedve, hogy a román posta keresztbe tesz nekik, hogy meghirdették, a levélszavazatokat juttassák el hozzájuk, ők majd áthozzák Magyarországra.
Majd fogják hagyni elveszni a mi közpénzünket?

Mennem kell, majd este még jövök.

Gleccsertetű 2018.04.14. 15:57:00

@Edit exnolbloggerina: na látod. te beszélsz itt olyan társadalomról, ahol nincs libsizes meg fasisztázás, közben meg folyamatosan uszítasz a hsz-eidben. szemforgató hazug liberálnáci vagy, aki képtelen demokratikus normák szerint élni.

arabok balrol 2018.04.14. 15:58:03

@Edit exnolbloggerina: Hát a zemberek a határon túl sem hülyék, annyira sunyik, hogy képesek arra szavazni akire megéri!

Felháboríííttó!

Mondjuk azt nem értem ki jött át pluszban szavazni, a többi országban még nem találták fel a POSTÁT? Tudod, levélszavazás.

Eddig annyi derült ki, hogy a 90.000 londoni követségen szavazó 6%-a szavazott a baloldalra, a határon túli magyaroknak meg úgy 1%-a, nagyjából. Az szép eredmény azért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 15:59:10

"https://index.hu/belfold/2018/04/14/sallai_robert_benedek_hadhazy_akos_lmp_verekedes/"

Az elempé bebizonyította, hogy TÉNYLEG lehet más a politika. Eddig ui. még nem volt olyan, hogy egy párt vezetői, sőt képviselői öszeverekedtek volna, a mai napig csak az ukrán parlamentből érkeztek hírek képviselők összeverekedéséről.

Kedves LMP, van még lejjebb is?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 16:03:31

@Edit exnolbloggerina:

Addig fogod szorozgatni, míg ki nem számolod, hogy a ballib ellenzék 120%-os többséggel megnyerte a választást.

"Igazából én is azon sopánkodom, hogy Orbán magyarnak született. :) "

2/3 :)

Gleccsertetű 2018.04.14. 16:04:36

Ma is aktuális: “Honfitársaim, magyarok! Ál-liberális undorító férgek és dögkeselyűk lepték el hazánkat, és amíg a liberális férgek belülről rágják édes hazánk nemes testét, addig a liberális dögkeselyűk kívülről tépik, szaggatják az ezer sebből vérző, Trianonban megcsonkított, Párizsban tovább kurtított szerencsétlen nemzetünket – de mi nem engedjük!”

pettra01 2018.04.14. 16:06:50

@arabok balrol: A levélszavazó megkapja a levélcsomagját, le is szavaz, utána átjön, bejelentkezik egy címre, felveszik a listára és még van két szavazata. Szerinted ellenőrzi valaki, hogy ezt ne lehessen megtenni? Ez is egy beépített lehetőség, ha valaki csalni akar, könnyen megtehesse.

pettra01 2018.04.14. 16:08:54

@Gleccsertetű: hát ne is engedd a szerencsétlen nemzettestedet, tőlem akár száműzhettek is, csak mutassatok egy helyet, ahova mehetek, és ahol garantáltan nem lesztek ott :)

arabok balrol 2018.04.14. 16:11:49

@pettra01: Persze, bejelentkezik egy címre, a szavazás napján, és felteszik a listára.

Te kígyós Qrcsánnyal bebasztál múlt vasárnap és még mindig nem tértél magadhoz?

www.youtube.com/watch?v=f-HvEQgZoKM

pettra01 2018.04.14. 16:13:34

@arabok balrol: Ne mondd, hogy technikailag kivitelezhetetlen, mert nem az.

arabok balrol 2018.04.14. 16:18:50

@pettra01: Technikailag kivitelezhetetlen.

Ráadásul a Fidesznek nem is érdeke a csalás, hiszen mindenképp ő kormányozna, bármilyen választási rendszer szerint, határon túliakkal vagy anélkül.

A bukott ellenzéknek érdeke csalni és hazudozni, különösen a megmaradásért küzdő ballenzéknek.

Gleccsertetű 2018.04.14. 16:20:27

@pettra01: ne menj. jussunk közös nevezőre. de nem úgy, h te nem vagy hajlandó megérteni az ellenfeleid

ZorróAszter 2018.04.14. 16:25:01

@pettra01:

Ja de most látom itt ezt a sok bérnácit, akikkel Nyírfával birkóznak.

Akkor már nem is vagyok olyan irigy :o)

Azt viszont tök érdekes, hogy a sok náci mit örömködik annyira ennek a fidesznyik lopottgyőzelemnek?

Tán a Vonagabi is bennevót az összehozásában?

arabok balrol 2018.04.14. 16:27:38

@ZorróAszter: lopottgyőzelem bruhaha

12 éve minden 7végén a Fidesz nyerné a választást a Böszmeség óta

most ál-meglepődtek az ál- ballipsik, hogy Orbán nyert tök váratlan volt télleg.

pettra01 2018.04.14. 16:33:31

@arabok balrol: Nem érdeke? Nem számoltam, de elég sok kommentben már most visszaköszön érvként a 2/3, ez utólag és előre bármit szentesít, ami mellesleg baromi nagy veszély, mert bármilyen végzetes hibát elkövethetnek, senki sincs, aki ettől megvédje őket, ha szól is, hogy ebből még baj is lehet, senki se fogja meghallani. Az ellenzék kérdése egy másik kérdés. Igen, most önvizsgálatot kell tartaniuk, képesek-e másképp csinálni, vagy esetleg szűnjenek meg, mert az is opció. A Momentumnak momentumnyi szerepe volt, azt jól betöltötte, ennyi, kész, egyéb dolga nincs. Az Együttet nagyon sajnálom ezzel a kétségbeesésükkel, hogy most teljes vagyonvesztés vár rájuk, de azért azt is megkérdezném, mi a nyavalyára költötték el azt a temérdek kampánypénzt? Az LMP most megint szétszakad néhány felé, a DK a maga pár százalékát hol megnöveli, hogy elveszít belőle, de számottevő ellenzéki párt soha nem lesz belőle, a Jobbik meg visszanácisul, mert az az ő igazi helye, ahonnan most a Fidesz kissé kitúrta, az MSZP-ről meg kár beszélni. Új pártnak kell születni, a régi ellenzék felett eljárt az idő, kár lenne sírni értük.

pettra01 2018.04.14. 16:38:09

@Gleccsertetű: Nem fog az menni, ha azért van a másiknak igaza, mert 2/3, ez azért elég gyönge érv.

arabok balrol 2018.04.14. 16:41:36

@pettra01: Teééjjesen mind1 Orbánnak, már meghoztak minden 2/3os törvényt, azt csinálnak amit akarnak.

A Fidesznek tehát volt vesztenivalója, ezért hívott be minden lehetséges nk-i ellenőrt a választásra, plusz természetesen az ellenzéket minden szavazókörbe.

A ballenzéknek semmi vesztenivalója nincs, hisz hova van ennél lejjebb, úgyhogy ők azt csinálták amit kormányon szoktak: hazudtak reggel délben és este.

pettra01 2018.04.14. 16:42:57

@ZorróAszter: Igen, ez már valami pótcselekvés lehet, önmagában a győzelem nem elég, utána az örömmámorban még meg is kell rugdosni a vesztest. Szánni való.

pettra01 2018.04.14. 16:52:27

@arabok balrol: Nem, még nem készült el teljesen a nagy mű, ezt bizonyítja a 2/3, tehát még vannak szándékaik.

Gleccsertetű 2018.04.14. 17:00:31

@pettra01: de. ha te is akarod akkor megy. ahhoz viszont kicsit szerényebbnek kell lenni, nem rögtön axiómaként kijelenteni, h nem fog menni

ZorróAszter 2018.04.14. 17:03:25

@arabok balrol:

Magyarország a német Negyedik Birodalom fehérniggergyarmata, és Orbán Viktor a kollaboráns quisling-kormányuk feje.

Már hogy nyerhetne ellenük bárki is, amíg meg vannak elégedve őlakájságával?

pettra01 2018.04.14. 17:03:53

@Gleccsertetű: Ez a fajta kezdeményezés nem számít újdonságnak. Kijelented, hogy hajlandó vagy tudomásul venni, ha belátom, hogy igazad van? Nagyon vonzó, tényleg.

élhetetlen 2018.04.14. 17:04:14

@arabok balrol: „Mondjuk azt nem értem ki jött át pluszban szavazni” Nem tudom, nem is járok utána, csak egy ötlet. Azt hallottam, hogy a levélszavazóknak csak egyszer kellett regisztrálniuk, nem frissítik a listát, így fordulhatott elő, hogy halott is kapott borítékot. Na, most, ha valaki négy éve regisztrált Erdélyben, az szavazhat borítékban, mert fenn van a listán, és ha tavaly átjelentkezett Csepelre, akkor itt is szavazhat, így van két db. listás, és egy egyéni jelölt szavazata, azaz összesen három, míg neked csak egy, vagy kettő. Az jött át, aki ezért kapott valamit, gondolom. Ezt ki lehetne szűrni, ha a levélszavazatokhoz mellékelt nyilatkozatokat összefésülnék a magyarországi szavazók listájával, csak semmire sem mennének vele, mert nem tudnák, melyik szavazat érvénytelen, kit erősített. A csalókat meg lehetne csípni, de annyit nem ér az egész, és nem is érdeke a kormánynak. Az ellenzéknek meg nincs kapacitása egy ilyen adatbázis, és feldolgozás összedobására.

ZorróAszter 2018.04.14. 17:04:30

@pettra01:

Nekem kifejezetten tetszik :o)

Gleccsertetű 2018.04.14. 17:16:43

@pettra01: egy kurva szóval nem mondtam, h adj igazat bárkinek is. azt mondtam, h legyél szerényebb. próbáld megérteni a másikat, ne ex cathedra kijelenteni. értem én, h ez a libsi körökben fura, de az a kör nagyon kicsi az egész világhoz képest. itt ez az idióta @ZorróAszter: , aki beírja, h valami Nyírfával birkóznak a bérnácik. kinyilatkoztat. ki a faszom az a Nyírfa? valami retardált nolblogos. és az mi? egy szűk kör által piedesztára emelt valaki. aki ott, Nyírfa néven a nol blogján valaki. a való világban pedig egy senki. de mi persze bérnácik vagyunk. a valóság mozdonya harmadjára robogott át rajtatok teljes sebességgel. további jó nagypofával való nácizgatást kívánok. harcoljatok tovább a démonaitokkal. továbbra is veszíteni fogtok.

élhetetlen 2018.04.14. 17:19:05

@arabok balrol: „Teééjjesen mind1 Orbánnak, már meghoztak minden 2/3os törvényt”. Ez a „teééjesen” ez freudi elszólás, vagy csak rokonlelkek vagytok? Bár mindegy. Már hogy hoztak volna meg minden kétharmados törvényt. Hát az elnöki rendszer, vagy örökös elnöki rendszer az smafu? A hatalom már megvan, a formát még lehet csiszolni!

pettra01 2018.04.14. 17:34:19

@Gleccsertetű: Feltűnően jól tájékozott vagy nolblogilag, kit tisztelhetünk benned? Egyébként meg tök mindegy, hogy szűk vagy tág kör emelt-e valakit piedesztálra, akinek igaza van, annak nem azért van igaza, mert azt 2/3-dal tudja igazolni. Olyan igazság is létezhet, ami mögött nem állnak tömegek, attól még igazság.

ZorróAszter 2018.04.14. 17:36:30

@Gleccsertetű:

Látom a "bérnáci" szívenütötte, csak az nem mondta meg, hogy a "bér" vagy a "náci" vagy a szóösszetétel? :o)

Nyírfa technikai okokból nevet változtatott, de én nem mondom meg, ki. Majd ő ha esetleg ezt olvassa és akarja megmondja. És igen, NOLBLOG. Maguk ott is épp elegen voltak.

Magának is mondom mint arabus testvérének imént (szó szerint):

Magyarország a német Negyedik Birodalom fehérniggergyarmata, és Orbán Viktor a kollaboráns quisling-kormányuk feje.

Már hogy nyerhetne ellenük bárki is, amíg meg vannak elégedve őlakájságával?

arabok balrol 2018.04.14. 17:38:05

@ZorróAszter: Ez mid igaz, ezért is mondom mindíg, Orbán a legjobb döntés amit Magyarország hozhatott.

arabok balrol 2018.04.14. 17:39:14

@élhetetlen: A lipsiket fogjuk a 2/3dal csiszolni, nem az államformát. 2022ben már fél millió szavazója lesz csak a lipsiknek a 10 pártjukban, összesen.

Gleccsertetű 2018.04.14. 17:46:49

@ZorróAszter: de én tökre leszarom, h kicsoda a nyirfa, xilit vagy most éppen edit, a kutya nem kérdezte. úgy akarsz árkot temetni, h közben lenácizod akinek más a véleménye? hajrá, te teszed a legtöbbet a 4. 2/3-ért!! köszi!!!!!!

@pettra01: jólvan. össze-vissza beszélsz. ki beszélt itt igazságról? a VALÓSÁGGAL nem vagy tisztában, azt hiszed, h a te mikrokörnyezeted a valóság. és abban a koordinátában úgy tűnik igazad van? ok, de menj ki az utcára, láss világot, és rájössz, h a világ több. önreflexió és szerénység.

Gleccsertetű 2018.04.14. 17:51:03

@ZorróAszter: még annyi, h a saját poénodon röhögsz jót, h akkor engem most a bér vagy a náci szó idegesít jobban. egyik sem. le is vezetem:

- te egy senki vagy
- a véleményed semmit nem jelent
- a náci szót kiüresítettétek, ahogy a demokratát is

képtelenek vagytok fejlődni, 20 éve nem csináltok mást, csak náciztok. a világ már rég túlhaladott ezen, ma már senki nem ijed meg attól, ha ezzel próbáljátok megbélyegezni. szerinted bérnáci vagyok? húha..

pettra01 2018.04.14. 17:52:46

@Gleccsertetű: Éppen az előbb olvastam egy újabb remek kórházi történetet a Facebookon. Hát ez a valóság mozdonya, kérem szépen, és ezek szerint mi ezzel roppant elégedettek vagyunk.
www.facebook.com/istvan.kovacs.739326/posts/2094826690534151

élhetetlen 2018.04.14. 17:54:00

@arabok balrol: Azt csináltok, amit akartok, ez igaz. Te is azt csinálsz, amit akarsz. Ha nem tűnt volna fel, csak két dolgot írtam neked. Egyikben elmagyaráztam, amit nem értettél, a másikban pedig, hogy ne légy fantáziátlan, minden törvényt még nem hoztatok meg, lehetnek még ötletek. „A lipsiket fogjuk a 2/3dal csiszolni”. Látod, milyen buta vagy? Egyenlőre még ahhoz is új törvény kell! Még csak készül a Stop Soros.

ZorróAszter 2018.04.14. 18:03:19

@arabok balrol:

"Ez mid igaz, ezért is mondom mindíg, Orbán a legjobb döntés amit Magyarország hozhatott. "

Igen. Ezt mondják legalábbis gazdáik, a német nagytőke.

Akiknek a kollaboráns kormányuk maximalizálja, hogy minél több profitot vihessenek haza, és minél kevesebbet hagyjanak Magyarországon bérben és adókban összességében.

Gleccsertetű 2018.04.14. 18:11:51

@pettra01: keol.hu/kecskemet-bacs/bravuros-mutet-a-kecskemeti-korhazban-

1-1

ne haragudj, de ettől a csapdosó "érveléstől" elfáradtam, és ma még dolgoznom kell.

ZorróAszter 2018.04.14. 18:13:12

@Gleccsertetű:

Felhívon kedves figyelmét, hogy a "bérnáci"-t maga vette sajátmagára. Én nem mondtam még azt sem, hogy például Gleccsertetű egy bérnáci.

Javaslom magának Freud vonatkozó munkásságát. Annak tamulmányozásával talán elkerülhetné, hogy ilyen könnyen elszólja magát. :o)

És igen. Tényleg jókat szoktam röhögni. Általában magukon. Ha érdekli, konkrétan magán is. De hát a NOLBLOGról nyílván emlékszik is.

Főleg ezeken az logikai géniuszról tanúskodó megmozdulásain, amikor azt mondja: "a véleményed semmit nem jelent", aztán írja sorban a kommentjeit nekem.

Vagy "a náci szót kiüresítettétek"

közben itt fröcsög habzó szájjal :o) Pedig akkor ezek szerint nem mondtam semmit. Akkor meg mivégre?

ZorróAszter 2018.04.14. 18:15:22

Gleccsertetű megszökött. Várja a Gleccser. :o)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 18:41:20

@pettra01:

"elég sok kommentben már most visszaköszön érvként a 2/3, ez utólag és előre bármit szentesít, ami mellesleg baromi nagy veszély, mert bármilyen végzetes hibát elkövethetnek, senki sincs, aki ettől megvédje őket"

Megható az aggódásod, 2/3 miatt, nyilván teljesen önzetlenül és ideológiamentesen rettegsz, de sajnos tudomásul kell venned, hogy a 2/3 az bizony 2/3. Am nép így döntött, nyeld le a békát, mert ezt hívják demokráciának. Nem azt, hogy az a demokrácia, amikor a lippsik győznek.

Akár tetszik, akár nem.

2/3 :)

pettra01 2018.04.14. 18:53:44

@Gleccsertetű: Kétségkívül vannak kiváló orvosaink, de a ritka kunsztok mellett ott vannak a botrányos esetek, amikor nem a személyzet tudása hiányzik, hanem maga a rendszer az, ami bedarálja a beteget. Nem tudom, hogy egy kormányváltás ezen tudott volna-e változtatni, de azért szívesen kipróbálnám, már csak azért is, mert a jelenleginél rosszabb már nem nagyon lehet. A napokban hallottam, itt, a mi környékünkön százezernél több emberre van egy darab onkológus, aki ráadásul öreg vagy beteg vagy kiégett, a fene se tudja, de csak heti egy napot rendel. A szerencsétlen rákos csak onkológustól tud receptet szerezni, mert más nem írhatja fel, elképzelhető, milyen tortúra ez nekik három havonta. Nekem magamnak is van jó pár kórházi élményem, nem véletlen, hogy kerülöm őket, bemegyek egy betegséggel is kijövök legalább hárommal, egy szégyen a magyar egészségügy.

Józan_Paraszt 2018.04.14. 21:08:41

Totálisan elegem van már abból, hogy állandóan a választási rendszeren sipítoztok. '94-ben az MSZP-nek 31%-al volt meg az abszolút többsége, és az MSZP + SZDSZ kombónak 49%-al volt több mint 70% mandátuma a parlamentben. Akkor miét nem sipítoztatok? A jobboldal akkor nem csinált ekkora hisztit az eredményből, pedig akkor abban a helyzetben az a rendszer még jobban növelte a győztesek arányát a parlamentben. Más kérdés, hogy akkor, abban a helyzetben a jobboldalnak sokkal kevesebb sajtója volt - sokkal sokkal kevesebb -, mint most a baloldalnak, szóval nyugodtan visszavághattok, hogy csak ezért nem hisztizett akkor a jobboldal :-)
Ebben az országban a baloldal előszeretettel hívja magát a "demokratikus oldal"-nak, valójában ők az antidemokratikus oldal, többek között azért is, mert nem képesek elfogadni egy tökéletesen demokratikus választás eredményét.

arabok balrol 2018.04.14. 21:22:43

@Józan_Paraszt: Minden baloldali sajtót megszntetünk ebben a ciklusban, hisz a maradék 15% már nem tu olvasni úfyse.

Majd olvassák bartus lapját a nepszava.us-t

Anita Tóth 0209 2018.04.14. 21:35:21

Gyurcsány már megmondta: tüntetnek aztán haza mennek. Volt 4 évetek, hogy leváltsátok a kormányt. Most nem jött össze... Személy szerint ennek örülök, így tovább nőhet a szakmunkás minimálbér, jelentős támogatást kapnak a családok, talán nem kell félniük a nőknek. Aki dolgozni akar talál munkát. Az egészségügyben vannak pozitív változások (életpálya modell). Nektek most az a bajotok, hogy a kulcspozíciókat újra osztják. Korábban is ez ment, csak úgy látszik, ezt már elfelejtettétek. Savanyú a szőlő. Jut eszembe az ország nem csak Budapestből és Pest megyéből áll. Vagy, ha ennyire úgy érzitek, hogy nem tudtok egy demokratikusan megválasztott ország állampolgára lenni, el lehet menni... Vagy alapítsatok önálló államot...

tothatya 2018.04.14. 22:12:36

tothatya: "alkotmányellenes " - igen, így van, negyvennyolc százalék az nem kétharmad.

@zokogjatok "Mézd a választási rendszerek mindenhol úgy vannak megcsinálva hogy a győztes többet visz."

a győztes nálunk is mindig több százalékot kap a végén a parlamentben (más országokban a többi is valamennyivel), mert a kis pártokra adott szavazatok kiesnek a végén, így egy közel ötven százalékos eredmény többséget jelenthet a végén. ez rendben is lenne. itt 48 százalékból akarnak kétharmadot csinálni (majd hatvannyolc százalékot), ami nyilvánvalóan alkotmányellenes.

zokogjatok: "Angliában valóban nem szavaznak pártokra, hanem képviselőkre szavaznak. Képviselőkre amúgy Magyarországon is szavaztak, csak szólok, tudod azért kaptál két lapot :D Ha MO-n nem lenne listás szavazás, csak képviselő (ahogy angliában), akkor Fidesz 80-90% lenne, mert a képviselői helyek ennyi százalékát nyerték meg. Angliában az UKIP pl. 10%-on van, oszt a parlamenti székek 0,2%-át bírja. Ez se tűnik megademokratikusnak nekem."

a hazugsággyárhoz tartozol? úgy látszik igen!!!!!! öreg napjaimra egy ilyen tabletet nyomkodva tegyelek helyre, hogy az UKIP kevesebb mint 2 (kettő) százalékot kapott a választásokon és nincs!!!!!!!!! képviselőjük az ottani parlamentben. miért kell hazudni?

de mégegyszer: nem ez a lényeg, hanem az, hogy az angol jogrendszernek, az angolszász jognak semmi köze a magyarhoz. a választások ott teljesen másként működnek, össze se lehet hasonlítani az egészet a magyar rendszerrel (mégegyszer: ott még írott alkotmány sincs).

a francia választási rendszert sem lehet hasonlítani az ittenihez, mert ott két forduló van, másként választanak, mint itt.

amihez lehet hasonlítani, az a német választási rendszer. aszerint a fidesznek semmi köze sem lenne egy kétharmadhoz. itt csak azért van, mert a törvényt maguknak csinálták és az eredmény alapvető alkotmányos jogokat sért. torz, igazságtalan és nyilvánvalóan nem a választók akaratát tükrözi.

Gleccsertetű 2018.04.14. 22:27:16

@tothatya: őőő “A 2015-ös brit parlamenti választáson a szavazatok száma alapján harmadik erő lett 12,6%-kal, de a választási rendszer aránytalansága miatt csak egyetlen képviselőt küldhetett a parlamentbe.”

ZorróAszter 2018.04.14. 23:25:14

@arabok balrol:

A baloldali sajtót már rég megszüntette ez az enyvespatájú baromcsorda.

És a baloldali szavazókat is szép lassan elmarták a politikától, és egyre többen maradnak otthon a választásoknál. És a tévét is átkapcsolják mikor megjelenik valamelyik patkány egy halk kurvaanyátokat elsziszegve közben.

Ez teljesen olyan mint a majmolt Horthy-rendszerben. Ez is meg a létrehozott kamupártok és a többi csalás is.

Legfeljebb egy probléma van. Így ellenőrizhetetlen, mikor szakad el a cérnájuk. És mikor robbannak.

Másfelől meg az ilyen Orbánféle kollaboráns kormányoknak is rémgyorsan lehet vége.

A gazdái egy pillanat alatt kitekerhetik a nyakát mint egy csirkének (bocs: pávának)

A minta például Quisling esete, akiről Orbán is mintázta magát.

A vége is lehet ugyanaz. : o )

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 23:38:14

Gyerekek, 8 éve várok egy ilyen megmozdulásra! Ezt a tömeget már nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezt a hangot már nem lehet nem meghallani.
Európa, itt vagyunk!
Magamhoz tértem, vége az egy hete tartó rémálomnak.

VáracliJános 2018.04.14. 23:38:28

@$pi$: Ne erőlködj, orbánseggnyaló. Nagyon izzadságszagú. Nem kell minden mondatom elemezned. Nem azért írtam őket, hogy TÉGED meggyőzzelek. Tudom hogy 100 forintért az anyád is eladnád a führerednek.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 23:40:26

Jé, gleccsertetű hogy tudja, hogy Nyírfa=Xilit, Xilit=Edit.

Kedves 'Aszter, kit tisztelhetünk a gleccserek e lakójában, Ön tudja?

ZorróAszter 2018.04.14. 23:53:43

@Edit exnolbloggerina:

Meg kéne néznem a régi NOLBLOGos kommenteket. Szerintem több bejegyzésemnél is ott volt. De nem szeretem az ilyesmit, ha ő nem akarja elárulni, legyen az ő titka.

"Ezt a tömeget már nem lehet figyelmen kívül hagyni"

Dehogynem.

pettra01 2018.04.14. 23:56:30

@Edit exnolbloggerina: gondolkodtam, de az ottani kellemes emberek nevét valahogy már teljesen elfelejtettem, úgy látszik, nem hagytak mély nyomot, legalábbis bennem nem...

VáracliJános 2018.04.15. 00:12:22

@Edit exnolbloggerina: Csak kár, hogy a csuti patkány leszarja. De reméljük az eu megvonja a fideszoligarchák támogatását, és a költségvetés összeomlik. Más esély nincs, ha a jobbik nem működik együtt a baloldallal soha nem lesz leváltva a csuti féreg. Ugyanis most nem kétpólusú az ország, hanem minimum három. Fidesztetvek- baloldal-jobbik. Az lmpt nem tudom hova vegyem, szerintem maguk sem tudják mit akarnak az ilyen orbánseggnyaló schifferjogászpatkánnyal az élen. Szerintem vehetjük őket is a fideszhez. Még mindig úgy látom, hogy ezek soha nem fogják a jelöltjeiket a másik javára visszavonni. Pénzéhes szarkupac mind. Az egyetlen esély orbán anyagi megfingatása, eu támogatások felfüggesztése a korrupció miatt, meg az emberek euba vándorlása, akik nem utalnak semmi pénzt haza, hanem mindent kint költenek el. Ez a kettő olyan hatalmas összeg, hogy be tudja omlasztani a költségvetést, vagy legalábbis 0-ra redukálja a növekedést. Ha az eu nem utal pénzt, kénytelen lesz a kancsal matolcsypatkány forintot gyártani, és elszáll a forint. Én már a megtakarításaim át is váltottam euróba, mert ki tudja mi lesz. Tegye mindenki ezt. Ne vásároljon az országban semmit, menjen külföldre, aki csak teheti a határok mellett vásárolni, mert akkor a világbajnok áfát nem tudják lenyúlni a szarfaszúak. A számlákat, különféle önkormányzati adókat, hetekkel később kell befizetni, a határidő után, addig is nekünk kamatozik a pénz. Tankolás szintúgy külföld. Bankolás szintúgy. Számlát mindenhol lehet nyitni, nem bonyolult, utána lehet mindenhol kártyával devizaárfolyamon fizetni, tranzakciós adó nélkül utalni, pénzt kivenni. A harmadik nagy összeg ( az eu támogat@sok, külföldön dolgozók hazautalása mellett a multik termelése. Onnan meg fel kell mondani(audi, mercedes, suzuki stb) és ki kell menni dolgozni szlovákokhoz, ott is van autógyár elég, és kemény valutában, jóval többet fizetnek.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:13:48

@arabok balrol:

Nem figyeltél. A levélszavazatok mellett jöttek át személyesen is leadni a szavazataikat. Egyéni jelöltre is, meg pártlistára is. De ne csinálj úgy, mintha nem tudnál róla, ettől hangosak a még nem fidesz-média tévécsatornáék és onlinefelületek.
Mit gondoljak a hitelességedről, ha az értékrended szerint a cél szentesíti az eszközt, vagyis, a határon túliak bármilyen gerinctelensége érthető és elnézhető, hiszen annak érdekében történik, hogy a fidesz-kormányt életben tartsák, lévén, annyi pénz folyik általuk a mi adóinkból, és az országunk számára folyósított uniós forrásokból hozzájuk, amennyiből itthon rendbe lehetne tenni az egészségügyet.
Fentebb írtam a fennhéjázó székelybecsületről. Már nincs mire verniük a mellüket.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:18:06

@ZorróAszter: @pettra01:

Emlékeztek Cubára, rémálmomban ne jöjjön elő! :)

Engem nem emlékeztet az úriember senkire, igaz, elsősorban azok maradtak meg, akikkel jó volt dumcsizni. Még mindig remélem, hogy egyszer újból összeverődünk egy , a Nolbloghoz hasonló térben.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:23:46

@ZorróAszter:

A tömegről eszembe jut Gyurcsány legújabb szavajárása: sokaság.
Ezt a sokaságot, 'Aszter, már nem lehet egy legyintéssel elintézni. Nem feltétlenül és nem elsősorban a számszerűsége okán, hanem amiatt a szellemi erő miatt, amely benne rejlik, és , amely most megmutatta magát. És: ezt a hangot nem csak a kormány hallhatta, hanem az ellenzék pártjai is. Ez van olyan fontos, mint új választást követelni.

VáracliJános 2018.04.15. 00:26:50

@VáracliJános: És még egy dolog ami orbánt bedöntheti, az egy kiterjedt háború, vagy polgárháború, illetve ennek következményeként egy még nagyobb világválság, mint az előző, éhezés, meteoritbecsapódás a várba orbán rezidenciája mellet, amikor épp bennt kavarja a szart, vagy vulkánkitörés a Gellért hegyen, egész pestet a parlamenttel együtt rombadöntő, minimum a richter skála szerint 7-es vagy 8-as erősségű földrengés 100 ezer halottal, 40-45 fokos egy hónapig tartó hőhullám nyáron, az alföld kiszáradása a termés 80%-nak kiszáradása. Ezekből egy is elég.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:36:21

@VáracliJános:

Egyet értek minden gondolatoddal. Az LMP számomnra is rejtély, hol úgy érzem, hogy a fidesz alá dolgozik, hol meg úgy, hogy csak eredetieskedni akar, megkülönböztetni magát mindenkitől, hogy jól azonosítható legyen. Bernadett kettős játékot játszott, ráadásul ez a miniszterelnök-jelölti póz is ellenszenvesre sikeredett. Még nem jutottam odáig, hogy elolvassam a friss híreket, de azt már címlapon láttam, hogy Sallai megütötte Hadházyt, akihez ki kellett hívni a mentőket.
Ha már Hadházy: ő azon kevés politikus egyike, akit szívesen látnék kormányon.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:36:21

@VáracliJános:

Egyet értek minden gondolatoddal. Az LMP számomnra is rejtély, hol úgy érzem, hogy a fidesz alá dolgozik, hol meg úgy, hogy csak eredetieskedni akar, megkülönböztetni magát mindenkitől, hogy jól azonosítható legyen. Bernadett kettős játékot játszott, ráadásul ez a miniszterelnök-jelölti póz is ellenszenvesre sikeredett. Még nem jutottam odáig, hogy elolvassam a friss híreket, de azt már címlapon láttam, hogy Sallai megütötte Hadházyt, akihez ki kellett hívni a mentőket.
Ha már Hadházy: ő azon kevés politikus egyike, akit szívesen látnék kormányon.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:41:22

@VáracliJános:

A katasztrófáktól eltekintek, mert azoknak sok-sok áldozata lenne. De, érdekes, nem is olyan régen magam is arra gondoltam, hogy ez a Parlament olyannyira kifejezi a magyarság nagyság és pompa iránti vágyát, hogy jó lenne egy szerényebb, funkcionálisabb épületet találni. Pontosan azért, hogy ne fizessünk nagy árat a kivagyiságunkért.

VáracliJános 2018.04.15. 00:45:52

De jöhetnek még ufók is, akik eltávolítják erőszakkal a karosszékéből a gecit. Ezt már a skinhead cöf buzi pataky is megmondta. Jöhet még modern tatárjárás kínai résztvevőkkel, vagy nyugat európából szír menekültek hasukra erősített pokolgéppel, mert arról nincs kerítés, ott meg betelt táblát raktak ki, akik túristaként a parlament kupolacsarnokában élesítik a gyutacsot, a gránitszilárdságú fideszpártszarkotmány kétszázhuszonötödik módosítása közben.

VáracliJános 2018.04.15. 00:48:18

@Edit exnolbloggerina: Ja, be kéne zárni őket mondjuk egy fából tákolt birkaólba, a kulcsot meg a dunába dobni.

VáracliJános 2018.04.15. 00:53:23

@VáracliJános: Mondjuk a meteorit orbán rezidenciáját tarolná le, amikor épp szart kavar ott, esetleg a földrengés epicentruma is lehetne a bársonyszéke alatt, és a láva is a klotyója lefolyóján törne fel mikor szarik. Így minimális áldozat árán megúsznánk, tulajdonképpen felesleges áldozat nem esne.

ZorróAszter 2018.04.15. 02:56:06

@Edit exnolbloggerina:

"Ezt a sokaságot, 'Aszter, már nem lehet egy legyintéssel elintézni."

Dehogynem :o)

Ez mind ugyanannak a rendszernek a része. Az Orbánellenes érzelmek pacifikálása.

A gyarmattartóink parancsára.

pettra01 2018.04.15. 05:12:55

@VáracliJános: Tényleg nagyon úgy néz ki, hogy csak valami természeti csapás szabadíthat meg ezektől bennünket...

VáracliJános 2018.04.15. 07:34:27

@zokogjatok: "Angliában valóban nem szavaznak pártokra, hanem képviselőkre szavaznak. Képviselőkre amúgy Magyarországon is szavaztak, csak szólok, tudod azért kaptál két lapot :D Ha MO-n nem lenne listás szavazás, csak képviselő (ahogy angliában), akkor Fidesz 80-90% lenne, mert a képviselői helyek ennyi százalékát nyerték meg. Angliában az UKIP pl. 10%-on van, oszt a parlamenti székek 0,2%-át bírja. Ez se tűnik megademokratikusnak nekem."
Te mocskos fideszféreg, patkány, pondró, birka, seggnyaló, tetű, aljadék. Válassz a felsorolásból, kétharmaddal megnyerheted.

VáracliJános 2018.04.15. 07:57:52

No számoljunk. Van tegyük fel 4 parlamenti ellenzéki párt. Ők összefognak, az egyéni helyeket a közvéleménykutatási adatok alapján elosztják, nem indulnak mindenhol. Így a jobbik 30, az mszp 30, a dk, lmp 20-20 helyen indít csak jelölteket egyéniben, mindenki máshol. Ezen parlamenti ellenzéki jelöltek mellett mindenhol lesz még vagy 23 kamupárt jelöltje, mert a fidesz lefizeti őket, és elindítja a közös jelöltek ellen. Vagyis ugyanúgy 25 jelöltre lehet szavazni, mint korábban. Ezt valaki el tudja képzelini, hogy megvalósulhat? Hogy a pártok ennyi helyen feladják jelöltjeiket? Majd ha ez esetleg megtörténik a fideszféreg kétharmad kitalál ellene valamit. Mondjuk előírja, hogy csak akkor indulhatnak, ha 50 helyen jelölnek jelöltet. Ezt már pedzegették. Vagy akármi. Ezek a fideszpatkányok mindenre képesek. Én egy utat látok. A teljes választási bojkottot, most pedig azt, hogy nem veszik fel a mandátumot. Ha ezt mégis megteszik, a fidesz seggét nyalják, és nem érdemes rájuk szavazni. Egyébként a bojkott a kvótanéoszavazásnál már bevált, nem értem miért ne lehetne sikeres. Merni kell nagyot húzni, az anyagiakat feladni, csak akkor lehet nyerni. A tegnapi tüntetés nem ért semmit. Fasisztákat így elzavarni nem lehet, csak sokkal erőszakosabb módszerekkel. Vagy ez a pöcsfej ellenzék azt elfogadja, hogy továbbra is hazudoznak a köztévén, félrvezetik a lakosságot? Be kell menni a köztévébe, aztán kiverni a balhét, mint 2006-ban. Nem utcakövekkel, de a tömeg erejével benyomni az ajtót.

VáracliJános 2018.04.15. 08:10:12

Ez a tegnapi pöcs tüntetés a köztévé szerint meg sem történt. Be se mondták. Vagy esetleg bemutatták egy 13.00-kor felvett kép alapján, hogy 20-an lézengtek, aztán döntse el a birkaagyú fideszbirka, aki csajágpusztán nézi a tévét, hogy melyiknek hisz, a köztévé 20 embert bemutató felvételének vagy az rtl valós videojának. Ezt nem szabad békésen tűrni, hogy a közmédiában hazudozzanak, korábbi terrorista robbantásokat mutogassanak. Egy ilyen erkölcstelen féreg fasiszta vezetésű országban, teljesen más ellen@llást kell alkalmazni, mint eddig.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 09:52:47

Még lefekvés előtt átfutottam a híreket, hát nem azt olvasom, hogy Örményországban az ellenzék behatolt a televízió épületébe, hogy a közvéleményt tájékoztassa a saját álláspontjáról?
Hogy mik vannak! :)

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 10:05:46

@ZorróAszter:

Ezt akkor úgy kell érteni, hogy a tüntetés szervezője utasítást kapott , jótanácsot, sőt, segítséget összehozni ezt a kis találkát?
Nem értem az Ön elméletét. Ha kimegyünk az utcára, csinálunk valamit, ami szerintünk szükséges és helyénvaló, akkor az csakis a németek háttérmunkája szerint történik. Ha nem csinálunk semmit, akkor azért, mert a gyarmattartóink zsebéből bámulunk ki ijedten és tétován a nagy világba.
Ha Önre hallgatok, akkor feltételezem, hogy nincs ember , aki ne a németek egyik játékosa lenne.
Az az 50 vagy 100 ezer ember is, aki tegnap felemelte a valagát , hogy véleményt nyilvánítson a választásról, Orbán rendszeréről.

Elég könnyű volt minket táncba vinni. H ez sincs, nehogy azt higgye, hogy kitört volna valamiféle forradalom, felkelés, kasza-kapa, ahogy azt illik. Kussoltunk volna, mint mindig, és vártuk volna a messiást vagy a természeti katasztrófát, amely megszabadít minket.

Száz szónak is egy a vége, ezt az élményt nem hagyom elvenni magamtól, de azt a meglátást sem, hogy valami elkezdődött, amely érdemi változásokat eredményez. Egyébként nem ma kezdődött, nem is tegnap, érlelődik évtizedek óta.

ZorróAszter 2018.04.15. 11:47:57

Kedves Nyírfa!

Ez egy tudomány, aminek az alapjait az egyiptomiak, egyiptomi papok alapozták meg vagy még régebben a sumer papok. Aztán löktek rajta az ógörögök. Például Peiszisztratész mikor a Pallasz Athénének öltöztetett nőcivel hajtott be a városba, aztán hogy nagyobb lépésben haladjunk Machiavelli, a modern reklámtudomány, háborús fekete propaganda, modern politikatudomány.

Nem tudjuk és én sem tudom, mik azok a költséghatékony elemek, amiket Magyarországon bevetettek Orbán hatalomba tartására.

Hogy mondjuk Schiffer Pál FIDESZ ügynök, CIA ügynök, BND ügynök, vagy egyszerűen hülye. Vagy még csak nem is hülye, hanem tényleg ez a mániája.

De a rendszer része. Annak a rendszernek, ami Orbánt a hatalomban tartja.

Vagy mondjuk két hónap múlva kitekeri a nyakát mint egy csirkének.

Hogy lehet kilépni abból, hogy yalaki ne legyen része a rendszernek?

Igen. Ez az. Ezt szerettem volna mondani: SEHOGY.
Az is része, aki azt mondja, soha többé nem el választani.

És az is, aki játssza tovább a hülyét a választások után.

Tehát én is.

ZorróAszter 2018.04.15. 11:56:03

Sőt!

Én még azt mondom, hogy ha jól belegondolunk, ez még jó is.

Mert ha esetleg megtalálnánk a rendszer achillesz-sarkait, és hatékonyan neki is mennénk, annak sem az lenne az eredménye, hogy megdőlne a rendszer, és jönne egy jobb, hanem hogy a nyakunkra ültetnék a nácikat mint Chilében vagy más helyeken.

pettra01 2018.04.15. 14:05:57

@ZorróAszter: Már nem emlékszem, hogy mikor, 2002-ben vagy 2006-ban is sok cirkusz volt a választások után, akkor még bizottsági tag voltam, aztán hetekkel később hívtak, hogy meg kell semmisítenünk a szavazólapokat, fél napig daráltuk a polgármesteri hivatal pincéjében a papírokat, amivel egyet is értettem, semmi haszna nem lett volna, ha hetente újraellenőrzik. Annyi eredményt talán el lehet érni, hogy legalább kétharmaduk ne legyen, és valóban, az is lehet egy cél, mert akkor azért mégsincs teljhatalmuk, hát majd meglátjuk. De hogy ezzel a körmönfont választási rendszerrel mit lehetne kezdeni, hogyan lehet bármilyen változtatást kikényszeríteni, arról elképzelésem sincs, tényleg nagyon kellene valami felsőbb hatalom, ahol egy ilyen totálisan foglyul ejtett társadalom is megpróbálhatna orvoslást keresni.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 15:06:04

@pettra01:

Lehetetlenné tenni a Parlament működését, lehetne az első lépés. Nem átvenni a mandátumokat, üresen hagyni az ellenzéki padsorokat, és blokád alatt tartani magát az épületet.
Ez utóbbi esetében Kövér valószínűleg ráküldeni az emberekre az őrségét. Beszélgettem a téren egy anyukával, akinek az ismeretségi körébe rendőr is tartozik. A rendőri állomány olyan drillnek van kitéve, és úgy féltik az állásukat, hogy bármilyen parancsnak engedelmeskednek. Ha lőni kell, hát lőni fognak. Pedig ők is megosztottak, közülük sokan rühellik Orbánékat.
Egy belső puccs egy óriási és tartós tüntetéssel kikényszeríthetné egy átmeneti kormány létrejöttét.
Talán akkor az EU is fellépne, hogy Orbán menjen már oda, ahová való.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 15:30:02

@ZorróAszter:

Az Ön feltevései szerint a világ nagyjából egy ilyen szerkezetben működik:
-Vannak az irányítók, egy szűk körű társaság - ha sok kézben van a hatalom, az szétfolyhat, jobb., ha kevés emberre koncentrálódik , így az ellenőrzés is könnyebb. Itt mindenkinek megvan a maga funkciója, ki az ész, ki a végrehajtó, ki a tábornok, a szürke eminenciás stb.
- Jönnek az irányítókat kiszolgáló bankárok, politikusok, üzletemberek, ők a krém, közülük, ha úgy adódik, válhat valaki irányítóvá is.
-A következő kaszt a polgárság, számukra feltétlen jólétet teremtenek, és a szólás látszólagos szabadságát, hogy ne legyen okuk elégedetlenkedni.
-Dolgozók tömegei, munkások, különösebb végzettséget nem igénylő munkakörök betöltői, akik szerves részei a rendszernek, de megbecsülés nem övezi őket. Bármikor pótolhatóak, a fékentartásuk akár erőszakkal is megoldható. Arra vigyáz a rendszer, hogy ne fordítsa őket egészen maga ellen, juttatásokkal kedvez, a fejlődésük elsősorban anyagi vonatkozású, de behatárolt.
-Végül a számkivetettek, hajléktalanok, fogyatékkal élők, a Lázár-.féle értékrend szerint annyit is érők.
Létük csak azért szükséges a rendszer számára, hogy látszólagos gondoskodással kipipálhassák a kollektív lelkiismeretet, illetve felmutassák a rend szükségességét, hiszen, ha nincs rend, lám, milyen mélyre süllyedhet az egyén. A legszívesebben eltakarítanák őket a föld felszínéről, de stratégiailag hasznosíthatóak a társadalom manipulálására.

Hát, így valahogy.

Ja, és vannak a hülyék. :)

Na most, ez hellyel-közzel akár így is fenn állhat, csak: az ember több, mint a test. Szellem is, sőt, lélek.Azt hiszem, ebben bíznak, ezt tudják a hülyék.

pettra01 2018.04.15. 15:35:10

@Edit exnolbloggerina: Sajnos, az EU-tól sok jót nem várhatunk, azt a közösséget civilizált emberek alkották meg civilizált társadalmakat alapul véve, aztán eléggé meggondolatlanul azt hitték, hogy be szabad engedni ebbe a körbe ilyen hátrafelé nyilazósokat, most aztán nem győznek álmélkodni, láthatóan meg se fordult a fejükben, hogy lesznek olyanok, akik nem élni, hanem visszaélni akarnak majd a lehetőségekkel, nincsenek valós szankciók beépítve, utólag meg már nem tudnak módosítani, mert ahhoz teljes egyetértésre lenne szükség, az meg ugye nem lesz, mert az ilyen Orbán-félék ott vigyorognak, hogy úgyis megvédi az egyik mocsok a másikat. Az ilyeneken borzasztóan fel tudok háborodni, mint például a Morvai Krisztina nevű tramplin, visszahívják, ő meg üzenget, hogy az ő mandátuma még nem járt le. Az ilyen fokú pofátlanságot egyszerűen nem tudom hova tenni, nem is értem, az ilyen ember hogyan nem süllyed el szégyenében.

ZorróAszter 2018.04.15. 16:09:09

@Edit exnolbloggerina:

Kedves Nyírfa!

Önre is hagyhatom, meg finomíthatom is.

Az emberiséget legalább 5000 éve sátánista pszichopaták irányítják. Akik egyébként hülyék mint a segg, de bármire kaphatók a pénzért, hatalomért. És őket szolgálja ki elvtelenül a mindenkori értelmiség. Nevezzük őket sumer papoknak vagy ma politológusoknak meg a többieknek.

Ön mindig elfeledkezik a pénz hatalmáról. A pénz ember, embermunka, tevékenység feletti rendelkezés. Akinek van, az emberek milliónak mondhatja meg, mit csináljanak.

Ha Önnek van mondjuk 20000 forintja, azzal körülbelül egy napi munkáját vásárolhatja meg egy embernek. Vagy ha vesz rajta egy cipőt, akkor körülbelül 100 ember párpercnyi munkáját határozta meg utólag, időben eltolva.

Akiknek dollárszázmilliárdjai vannak, azok meg simán vehetnek pár száz hazaárulót akár Magyarországon is. Most hogy nincs és nem is várható Rákosi meg Péter Gábor, így még olcsójánosok is, mert nincs valós kockázat és ez leviszi a hazaárulás árfolyamát.

Szóval nincs olyan hogy pénz vagy hatalom, vagy politika, vagy más.

Itt a pénz minden.

ZorróAszter 2018.04.15. 16:16:29

@pettra01:

2002-ben is volt meg 2006-ban is.

Ezért érdekesek azok a mai hangok, amik a választási csalással kapcsolatos hangokat csitítgatják. Ebből látszik, ki hol áll valójában. Ki kinek az embere.

Ha kifelé kacsintgatunk, nem árt elgondolkodni, hogy ez valójában nem Orbán rendszere, hanem az övéké.

Orbán csak egy szimpla kollaboráns hazaáruló.

Aki azzal foglalkozik, hogy a a külföldi tőke minél nagyobb profitot vihessen ki, és minél kevesebbet hagyjon itt bérben és adókban.

És mi nem azt akadályozhatjuk meg, hogy ez így legyen, hanem csak azt, hogy ezt a posztost Orbán Viktornak hívják.

De úgy tűnik, ezt se akarják.

Egyelőre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 06:43:42

Látom, jól elvagytok a kis véleménybuborékotokban. :)

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 10:55:03

@ZorróAszter:

A hatalom a minden, 'Aszter. Ezt szolgálja a pénz. A hatalomért az emberek nagy része bármire képes.
Nem kell messzire sem mennie, nézze csak meg, mi történik ezen az oldalon. Ölre mennek egymással, a többség csizmasarokkal taposná bele a földbe az ellenségnek tartott felet. Éppen bejelentkezett Kovács Józsefné néven valaki, aki az avatarja és a nickje szerint nő, a fellépése azonban egy brutál katonáé.
Ilyenkor nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy a nő egyszersmind anya is, és bele sem akarok gondolni, milyen sorsa lehet ilyen anyák mellett a gyermekeknek - egyenes út a magyar gárdába.

Egyszer minden bizonnyal eljutunk odáig, hogy nem kell küzdenünk egymással sem a boldogulásért, sem a fennmaradásért, sem a túlélésért, és ezt a " hülyék" szép lassan fel is ismerik. A kritikus többség azonban még akolra vágyik, vezetésre, a felelősségtől való elhatárolódásra.
De: van haladás, néhol jelentős, másutt csekélyke, csak nyomokban tetten érhető. A magyarság valódi problémái már annyira a felszínen vannak, hogy kezdeni kell velük valamit. Ilyenkor mindig nagy az ellenállás., de a józanság teret nyer, éppen azért, mert az igazi hatalom, az élet törvénye szerint csak belátással, előrelátóan lehet tovább lépni. Sok víz fog lefolyni a Dunán, mire itthon ez megtörténik, de elkerülhetetlen -. már amennyiben nem akarunk lelépni a történelem színpadáról. Erre is van esélyünk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 11:43:53

@Edit exnolbloggerina:

Dr4ága kicsi csillag, én nem személyeskedtem veled, te meg aljasul, hátulról belém rúgsz. Tudod, ez már jellembéli dolog, és csúfosan megbuktál.

Mondanám, hogy szégyelld magad, de ezek után belátom, a szégyen számodra ismeretlen fogalom. És nem mondok rád semmi csúnyát, mert tudom, számodra ez lesz a legszarabb érzés. :D

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 12:07:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nincs miért megsértődnöd azon, amit Te magad választasz. Nézd meg az izomtól dagadó képedet, és az ezzel analóg viselkedésedet, amerre csak megfordulsz.

pettra01 2018.04.16. 12:23:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te valóban nem személyeskedsz, csak ismeretlen okból mániákusan látogatsz olyan blogokat, ahol a megjelentek jó része homlokegyenest másképp gondolkodik, mint te, és ahelyett, hogy felismernéd, ez nem a te közeged, kitartóan kioktatsz másokat. Valószínűleg azt képzeled, hogy neked ez a dolgod, talán a hétvégi szalonnasütés tévesztett meg, de hidd el, ez nem égi jel volt, nem választottak ki, hogy közvetítsd az úr hangját. Kárt ugyan nem okozol, de hasznod sincs, aktivitásod meddő fáradozás. Jó egészséget hozzá!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 13:34:25

@pettra01:

A megoldás nagyon egyszerű, tiltsál le. Ezzel is csak továbbfejleszted a véleménybuborékodat, te meg elmondhatod, hogy a liberális szólásszabadságot és toleranciát fejlesztetted tovább.

Milyen szar dolog, hogy mernek még létezni olyan emberek, akik nincsenek veled egy véleményen, sőt vannak olyan pofátlanok, hogy ezt a te blogodon is le merik írni.

Milyen szép is, ha az embert csupa vele egy véleményen lévő emberek veszik körül. Milyen szép is, ha kizárod az ellenvéleményt. Oszt csodálkozol, hogy 2/3-dal a Fidesz győzött, holott a fácsén minden ismid a Fidesz ellen szavazott.

"Kárt ugyan nem okozol, de hasznod sincs"

Drágám, miből gondolod, hogy a legkisebb mértékben is a hasznodra szeretnék válni? :P

"mániákusan látogatsz olyan blogokat, ahol a megjelentek jó része homlokegyenest másképp gondolkodik, mint te, és ahelyett, hogy felismernéd, ez nem a te közeged, "

Ez még semmi. Vannak olyan emberek, akik mániákusan ebben az országban akarnak élni, holott jó részük homlokegyenest másként gondolkodik, mint te. És van bőr a pofájukon ebben az országban maradni, ahelyett, hogy felismernék, hogy ez nem az ő közegük... :P

Carry on, you"ve made my day, dear.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 13:40:52

@Edit exnolbloggerina:

"Nincs miért megsértődnöd"

Én megsértődni?

Túl sokat gondolsz magadról, nem vagy te annyi, hogy meg tudj engem sérteni. A körülöttem szemtelenkedő légy vagy szúnyog semn tud megsérteni, te akkor miért tudnál? :)

pietnik 2018.04.16. 14:37:21

Mennyi náci-fasiszta csontváz támolygott elő hirtelen a fidesz-győzelem hallatán!
Okosabbak viszont nem lettek!Igaz,hogy a csontvázak nem vénülnek,de nem is okosodnak,és nem is tanulnak!
Nekik így jó!

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 15:04:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Menjél edzeni, hátha még erősebb leszel. Azért azt vedd figyelembe, hogy a szúnyognak teljesen mindegy, mekkora a muszklid.
Nem értetted meg, mit mond pettra. A baj veled és a hozzád hasonló attitűdű emberekkel nem az, hogy megjelentek a blogokban, hanem az, ahogyan. Ti harcolni, köpködni, gúnyolódni jártok mindenhová, és, ha ez szóvá lesz téve, rögtön a másképp gondolkodás kiutasításának a vádját harsogjátok. Ti, a listázók, a fidesz minden gyalázatának a támogatói.

Gyere úgy, hogy a bokszeredet otthon hagyod, hogy értelmes ember módjára mérlegeled a dialógokban elhangzottakat.
De, ha ez nem megy, van jó néhány kocsma, ott lehet köpködni.

ZorróAszter 2018.04.16. 16:45:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"A megoldás nagyon egyszerű, tiltsál le. Ezzel is csak továbbfejleszted a véleménybuborékodat, te meg elmondhatod, hogy a liberális szólásszabadságot és toleranciát fejlesztetted tovább."

Csak emlékeztetném arra az apróságra a "véleménybuborékkal" kapcsolatosan, hogy körülbelül 100 vagy még több kommentelő járt itt és kb. 500 kommentet írtak.

A "véleménybuborék" jól megragadt a fidesznyik bérkommenter tanfolyamon, de nem Jolly Joker.
Vagy olyan mint az "izé".

Bár Önöket ez szemlátomást nem zavarja. Például soros vagy akár migráncsügyben sem. :o)

pettra01 2018.04.16. 16:47:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Drágám, miből gondolod, hogy a legkisebb mértékben is a hasznodra szeretnék válni? :P "
Akkor nyilván a káromra szeretnél válni, arra meg nem túl nagy az igényem. Szóval biztosan van olyan hely, ahol örülnek neked, szívesen látnak, ott a helyed.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 17:15:55

Alakulunk!

A Fórumban néhány perce hangzott el, hogy Czirmes György ügyvéd által jegyzett kifogás lett benyújtva az NVB-hez április 11-én. Értesítették az ATV-t róla, de a csatorna nem közölte le a hírt. Hát most a Fórumban mindenki hallhatott egyrészt erről a nagyon fontos hírről, másrészt az ATV genyóságáról.

Nem mellesleg a Fórum adása Sándor Zsuzsa bíró telefonos bejelentkezésével indult. Azt mondta a bírónő, hogy titulusánál fogva nem állíthatja, hogy választási csalás történt, nem is áll rendelkezésére teljeskörűen minden adat, de így is felmerül a gyanú, amely vizsgálatot tesz szükségessé.

Hát, most ez is megtörténik. Hogy nincsen 2/3-duk, abban egészen biztos vagyok. Így leégni, egész Európa, a tengerentúli világ is arról olvas, beszél, hogy egy tolvaj diktátor kormányoz Magyarországon.
És ezek megvonják a vállukat, és tovább lopnak, tovább hazudoznak, még rátesznek a rágalmakra, és ötlik ki a megtorlások módjait. Kutyaharapást szőrével? Már mindegy?

ZorróAszter 2018.04.16. 17:47:32

@Edit exnolbloggerina:

Ezt nem tudva mondtam korábban, hogy érdekesek itt a "baloldalon" a választási csalással kapcsolatos véleményeket csitítgató hangok.

Ebből is az látszana, ki hol áll valójában?

Érdekesek lennének hogy 2002-ben és 2006-ban is így csitítgatták-e a Orvbánékat és a nácikat, amikor együtt őrjöngtek a városban?

pettra01 2018.04.16. 17:56:58

@Edit exnolbloggerina: Azért valami kis eredményt jó lenne elérni, mindenképpen ki kellene kényszeríteni az EU-ügyészséghez való csatlakozást, hogy legalább ezt a pofátlan lopást meg lehessen fékezni. Mai hír, hogy mekkora busás jutalmakat osztogattak az ügyészségeken, hát ez is a világ szégyene.

pettra01 2018.04.16. 18:09:28

@ZorróAszter: Nagyon jó lenne eljutni egy olyan állapotba, ahol a választás nem nemzeti sorskérdés. Nálunk sajnos nem csak képzeljük, hogy az, de valóban az. Talán majd egyszer bekövetkezik az a fajta kiegyensúlyozottság, hogy nem fordul minden az ellenkezőjére egy-egy kormányváltás alkalmával, lesz egy megbízható környezet, amihez érdemes lesz hozzászokni, változik a miniszterelnök, a kicsi kövér helyett lesz a nagy sovány vagy fordítva, óvatosan csiszolgatnak a rendszeren, ha valahol nem igazán jól működik, ott kiigazítják, de ez borzasztó fárasztó és értelmetlen, hogy durván szétvernek mindent, és mire az ember egyáltalán meg tudná tapasztalni, hogy mire is való a változás, már megint változtatnak rajta. Értem én, hogy mindegyik kormány úgy gondolja, hogy ő találja meg az igazi megoldást, de azért ilyen durván nem lenne szabad, mint a Fidesz a NER-rel. Ezt annyira félrevitték, hogy ezt muszáj lesz összedönteni.

ZorróAszter 2018.04.16. 19:36:10

Orbánék már tudják amit mi még nem, hogy jön-e az EU-tól még 40 milliárd dollár vagy legalább valami nagy összeg vagy nem.

Ha a pénz elapad 2020-ig, akkor szép lassan elmerülünk a válságban. Ugyanis itt válság van, amit az EU-s pénzek fednek el ideig-óráig.

De valószínűleg jön valami, mert különben nem lelkesedett volna ennyire a további négy évért, aminek a közepén egy kirobbanó válság miatt kitekerik a nyakát mint egy csirkének.

Ennek csak az lehetne az értelme, hogy ha robban a válság, akkor a baloldallal vitetik el a balhét. Ők hoznának megint megszorításokat.

De ennek úgy tűnik, semmi jele. Úgyhogy valószínűleg jön még jelentős pénz.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 19:56:30

@ZorróAszter:

Igen, feltűnő a törekvés a csalás elbagatellizálására. Mint ahogy a tüntetés értelmét is számosan megkérdőjelezik, erről nyilatkoznak, s mintegy lebeszélik az érdeklődőket róla.
Pedig! Érezni, hogy most mobilizálható a társadalom. Az e heti szombati találkozóra már 56 ezren jelezték a részvételüket , a színpadon politikusok is elmondják a javaslataikat, reagálnak az összefogást., egységet követelő társadalmi akaratra. Menni kell, tenni kell, ki mit tud.

2006 és a jelen összevetésére magam is kíváncsi lennék, kik voltak azok, és kik ma, akik hergeltek, illetve csitítanak.

Az LMP-nél borult a bili. Csak csordogálnak az információk, kinek-minek köszönhető ez a szerencsétlen választási hercehurca. Látja, Schiffer az első pillanattól kezdve antipatikus, s lám, csak kiderül, hogy nem véletlenül.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 20:00:17

@pettra01:

Ha sikerül elérni, hogy csatlakozzunk az európai ügyészséghez, azzal kihúzzuk a fidesz méregfogát.
Ebbe abszolút be tud segíteni az unió a 7. cikkely életbe léptetésével, a pénzcsapok elzárásával.

ZorróAszter 2018.04.16. 20:43:32

El tetszenek feledkezni róla, hogy itt minden úgy megy ahogy az EU kigondolta.

Ha azt akarták volna, hogy a pénzt ne lehessen baromságokra elszórni meg ellopni, akkor úgy alakították volna ki a szabályokat.

Miért nem alakítottak ki megfelelő ellenőrzési és számonkérési rendszert?

Mert tudják, hogy az ilyen Orbán-Mészáros-Széles-Matolcsy-...-féle barmoktól villámgyorsan elszedik a lopott pénzt.

Hol van a 15 évvel ezelőtti 100 leggazdagabb magyar vagyona?

Hol van Gyurcsány vagyonának a fele?

Hol van Simicska vagyona?

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 20:54:41

@ZorróAszter:

Ha olyan szabályokat hoztak volna a legelején, amelyekkel oda-vissza ellenőrizgetnék egymást, azzal a bizalmatlanság légkörét teremtették volna meg, gyakorlatilag akadályozták volna a szabad áramlást. Mi, akik nem vagyunk hozzá szokva az adott szó becsületéhez, és szó nélkül benyúlunk a pénztárgépbe, ha elfordul az eladó, azonnal éltünk a kínálkozó alkalommal - ugye, alkalom szüli a tolvajt. Persze, a mi alatt csak azokat az újonnan felvett EU-s polgárokat értem, akik előtt zárni kell a spejzajtót is.

Na, majd most. Amúgy értjük, amit közöl velünk, azért hagyják ezt a méltatlan játékot, mert megéri nekik.

ZorróAszter 2018.04.17. 16:54:37

Hogy elpárolgott Kovacs Nocraft Jozsefne

Vajon én lőttem ki a fidesznyik bérkommenterrel vagy más mással? :o)

pettra01 2018.04.17. 17:25:38

@ZorróAszter: Hiányzik? Elintézhetjük valahogy biztosan a visszatérését :)

apro_marosan_petergabor 2018.04.18. 00:13:21

@_most_: Még mindig nem értitek a demokráciát. Demokrácia nem akkor van, ha nyertek, hanem ha a többség akarata érvényesül. Ezt nem látjátok be, helyette lehülyézitek az ország hetven százalékát - miközben kormányzásotok majdnem államcsődöt okozott. Ébresztő, nézzetek magatokba, s ott keressétek a hibát!

pettra01 2018.04.18. 01:37:44

@apro_marosan_petergabor: Azért ennyire nem egyszerű a képlet, hogy a mi kormányzásunk meg a ti kormányzásotok, abban a majdnem csődben sok minden benne volt, meg a mostani buja virágzásban is sok minden egyéb benne van, és egyébként szerintem nem lehülyézzük az ország hetven százalékát, csak éppen nem igazán értjük, mitől olyan vonzó a közmunka, de hát biztos van neki valami varázsa, ha már ennyire ragaszkodnak hozzá olyan sokan. A kétharmadon vagyunk leginkább kiakadva, ez azért nagyon gyilkos dolog, ne is mondd, hogy nem.

ZorróAszter 2018.04.18. 13:19:04

@apro_marosan_petergabor:

Ez amolyan fideszmódi hetven százalék. Mint hogy a parlamenti kétharmad azt jelenti, hogy a magyarok 2/3-a szavazott rájuk.

Államcsőd fenyegetett? Csakmert ugyanez a notórius hazudozó éppen azt hazudta?

Ugyanaz aki azt is a pofánkba, hogy a parlamenti kétharmaduk azt jelenti, hogy a magyarok 2/3-a szavazott rájuk?

apro_marosan_petergabor 2018.04.19. 00:25:13

@pettra01: Ez a 2/3 elég határ eset (ingatag), ekkora létszámnál. Ti tehettek róla, képtelenek voltatok élhető alternatívát nyújtani a FIDESZ-KDNP-vel szemben. Az nem projekt hogy váltsuk le... Helyette?
Az sem hogy a szélsőjobb Jobbik (a finoman gerinctelen Vonával) összefog az ultralibero, szemkilövető DK-val, egy öreg rákosista , hazudós filozófusnő gesszére (Heller Á.)
Ezek a dolgok büdösek az embereknek - politikát gondosan felépített, elfogadható programmal rendelkező pártok (valamithez értő vezetőkkel..), s nem fészbuk meg flesmobok csinálják..

apro_marosan_petergabor 2018.04.19. 00:32:11

@ZorróAszter: Úgy látom megint sikerült teljesen meg nem érteni a dolgokat. Olyas valamivel foglalkozol, aminek nincsen értelme. A FIDESZ-KDNP 2/3-ot ért el parlamentben. Pont. Miért? (lásd előző hozzászólásomat) + mert az emberek többségének élhető, előremutató országot (nemzet stratégiát) tudott kínálni. Nem flashmobos hőzöngést - abból nehéz megélni.
Amíg ezt nem érted ne erőlködj a politika körül.

ZorróAszter 2018.04.19. 01:02:14

@apro_marosan_petergabor:

Maga a funkciónális analfabéta, aki képtelen kisilabizálni egy leírt mondat értelmét ha három rövid szónál többet tartalmaz.

Én azt mondtam, hogy Orbán hazudozott többek között arról is, hogy a szavazatok 2/3-át kapta. És az akkor ellenzék rendszeresen kiigazította, hogy ez is hazugság. De nem kell archívumot böngészni. Kezdi elölről mint 4 éve vagy 8 éve az ezzel kapcsolatos hazudozást is..

És abban is téved, hogy én csalódott lennék. Nekem már régi meggyőződésem, hogy Orbán a német Negyedik Birodalom kollaboráns kormányának a feje. És a teljes média és teljes politikai paletta a németek zsebében van.

Összehangoltan tartják a gazdáik parancsára ezt a kollaboráns kormányt hatalomban.

ZorróAszter 2018.04.19. 14:12:08

@apro_marosan_petergabor:

"Részvétem. "

Ilyen remek replikákat én az oviban tanultam.

Maga melyik egyetemen?

:o)

pietnik 2018.04.25. 11:40:41

Eza Kovácsjózsiné nem "only" véletlenül,a nolblogról?!

pettra01 2018.04.25. 12:52:15

@pietnik: Akár az is lehet, az ilyenek valahogy teljesen egyformák :)

pietnik 2018.04.26. 09:38:50

Aszter kérem!
Melyik egyetemen,melyik egyetemen!?
Hát az Orbán-féle analfabéta-képzőn!
Ami a Soros-féle tudományegyetemek hazai kirendeltsége!
süti beállítások módosítása