Csak mondom

Csak mondom

Csalás, ámítás

2018. április 13. - pettra01

Ami engem illet, én belebetegedtem a kétharmadba. Újraszámolják vagy nem, már nem is érdekel, nem tartom persze kizártnak, hogy a számolásnál is történtek fura dolgok, de annyi trükk nem létezhet, ami végül egy ilyen eredményhez vezet. A csalás az egész megelőző időszak volt, az elmúlt nyolc év, ami már azzal kezdődött, hogy mindent a maguk képére formáltak, elvéve ezzel az esélyt, hogy itt még bármikor bárki labdába tudjon rúgni rajtuk kívül. A legnagyobb szemfényvesztés maga a választás, amiről ráadásul elhittük, hogy tényleg van értelme, lelkesen özönlöttünk az urnákhoz, aztán tessék. Nem azért nyertek, mert olyan jók, az ellenzék pedig nem azért maradt le, mert annyira megosztott, a szisztéma csakafideszre van kitalálva. Ha minden választópolgár elment volna, ha az összes ellenzéki összefog, akkor se született volna más eredmény, mert csak ez születhetett. Tényleg okosabban tettük volna, ha bojkottáljuk az egészet, ha rajtuk kívül senki se megy el szavazni és akkor érvénytelen lett volna az egész cirkusz, így most lobogtathatják, hogy nekik van nem is akármilyen felhatalmazásuk. 

Ki kellene mondani, hogy ezt a választási rendszert nem vagyunk hajlandóak többé elfogadni. De mivel övék a kétharmad, kár is lenne a parlamentben ezzel előhozakodni, inkább valami uniós megoldás kellene, például az Európai Parlamentben kezdeményezni, hogy létre kellene hozni egy választási rendszert, amelyet az unió összes tagállamában alkalmazni kell. Amely működőképes, kipróbált, amelyben a csalás lehetősége leginkább kizárható, és amelynek eredménye valóban a választópolgárok akaratát tükrözi. Például a kamupártok kérdése. Röhej, hogy ma kitalálok egy pártot, és már indulhatunk is a választásokon. Gyakorlatilag nincsenek előfeltételei, hogy mondjuk létezett és tevékenykedett már évekkel korábban is folyamatosan, bárkit indíthat jelöltként, listára felveheti a boldogot és a boldogtalant. A pártlistás szavazólapon olyanok jelentek meg, hogy csak nézett az ember nagyokat. Az is nagy kérdés, mit kerestek a nemzetiségi önkormányzatok az országgyűlési választásokon jelöltállítókként? Mi értelme volt ennek azon kívül, hogy a lehető leginkább áttekinthetetlen legyen a szavazólap? Jó, persze nem is kaptak ezek számottevő szavazatot, de zavarkeltésnek nem volt utolsó. 

A lényeg tehát az, hogy lehet itt most tüntetni, újraszámlálást követelni, amivel legfeljebb annyit lehet elérni, hogy a kétharmad nem lesz kétharmad, ami eredmény ugyan, de nem hiszem, hogy ettől bárki is boldog lenne. Attól még ők fognak kormányozni, ők lesznek többen a parlamentben, és ugyan kétharmados törvényeket nem tudnak elfogadni maguknak, de minden mást igen, tehát gyakorlatilag azt csinálnak megint négy évig, amihez kedvük van. Addig kellene az uniós lehetőségeket kihasználnunk, amíg benne vagyunk ebben a közösségben, ami a balsejtelmeim szerint nem tart már sokáig. A demokratikus választások uniós szabályozásának szükségességét tehát minél előbb fel kellene vetni, más lehetőségünk egyszerűen nem maradt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr7413831404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.04.14. 16:25:01

@pettra01:

Ja de most látom itt ezt a sok bérnácit, akikkel Nyírfával birkóznak.

Akkor már nem is vagyok olyan irigy :o)

Azt viszont tök érdekes, hogy a sok náci mit örömködik annyira ennek a fidesznyik lopottgyőzelemnek?

Tán a Vonagabi is bennevót az összehozásában?

arabok balrol 2018.04.14. 16:27:38

@ZorróAszter: lopottgyőzelem bruhaha

12 éve minden 7végén a Fidesz nyerné a választást a Böszmeség óta

most ál-meglepődtek az ál- ballipsik, hogy Orbán nyert tök váratlan volt télleg.

pettra01 2018.04.14. 16:33:31

@arabok balrol: Nem érdeke? Nem számoltam, de elég sok kommentben már most visszaköszön érvként a 2/3, ez utólag és előre bármit szentesít, ami mellesleg baromi nagy veszély, mert bármilyen végzetes hibát elkövethetnek, senki sincs, aki ettől megvédje őket, ha szól is, hogy ebből még baj is lehet, senki se fogja meghallani. Az ellenzék kérdése egy másik kérdés. Igen, most önvizsgálatot kell tartaniuk, képesek-e másképp csinálni, vagy esetleg szűnjenek meg, mert az is opció. A Momentumnak momentumnyi szerepe volt, azt jól betöltötte, ennyi, kész, egyéb dolga nincs. Az Együttet nagyon sajnálom ezzel a kétségbeesésükkel, hogy most teljes vagyonvesztés vár rájuk, de azért azt is megkérdezném, mi a nyavalyára költötték el azt a temérdek kampánypénzt? Az LMP most megint szétszakad néhány felé, a DK a maga pár százalékát hol megnöveli, hogy elveszít belőle, de számottevő ellenzéki párt soha nem lesz belőle, a Jobbik meg visszanácisul, mert az az ő igazi helye, ahonnan most a Fidesz kissé kitúrta, az MSZP-ről meg kár beszélni. Új pártnak kell születni, a régi ellenzék felett eljárt az idő, kár lenne sírni értük.

pettra01 2018.04.14. 16:38:09

@Gleccsertetű: Nem fog az menni, ha azért van a másiknak igaza, mert 2/3, ez azért elég gyönge érv.

arabok balrol 2018.04.14. 16:41:36

@pettra01: Teééjjesen mind1 Orbánnak, már meghoztak minden 2/3os törvényt, azt csinálnak amit akarnak.

A Fidesznek tehát volt vesztenivalója, ezért hívott be minden lehetséges nk-i ellenőrt a választásra, plusz természetesen az ellenzéket minden szavazókörbe.

A ballenzéknek semmi vesztenivalója nincs, hisz hova van ennél lejjebb, úgyhogy ők azt csinálták amit kormányon szoktak: hazudtak reggel délben és este.

pettra01 2018.04.14. 16:42:57

@ZorróAszter: Igen, ez már valami pótcselekvés lehet, önmagában a győzelem nem elég, utána az örömmámorban még meg is kell rugdosni a vesztest. Szánni való.

pettra01 2018.04.14. 16:52:27

@arabok balrol: Nem, még nem készült el teljesen a nagy mű, ezt bizonyítja a 2/3, tehát még vannak szándékaik.

Gleccsertetű 2018.04.14. 17:00:31

@pettra01: de. ha te is akarod akkor megy. ahhoz viszont kicsit szerényebbnek kell lenni, nem rögtön axiómaként kijelenteni, h nem fog menni

ZorróAszter 2018.04.14. 17:03:25

@arabok balrol:

Magyarország a német Negyedik Birodalom fehérniggergyarmata, és Orbán Viktor a kollaboráns quisling-kormányuk feje.

Már hogy nyerhetne ellenük bárki is, amíg meg vannak elégedve őlakájságával?

pettra01 2018.04.14. 17:03:53

@Gleccsertetű: Ez a fajta kezdeményezés nem számít újdonságnak. Kijelented, hogy hajlandó vagy tudomásul venni, ha belátom, hogy igazad van? Nagyon vonzó, tényleg.

élhetetlen 2018.04.14. 17:04:14

@arabok balrol: „Mondjuk azt nem értem ki jött át pluszban szavazni” Nem tudom, nem is járok utána, csak egy ötlet. Azt hallottam, hogy a levélszavazóknak csak egyszer kellett regisztrálniuk, nem frissítik a listát, így fordulhatott elő, hogy halott is kapott borítékot. Na, most, ha valaki négy éve regisztrált Erdélyben, az szavazhat borítékban, mert fenn van a listán, és ha tavaly átjelentkezett Csepelre, akkor itt is szavazhat, így van két db. listás, és egy egyéni jelölt szavazata, azaz összesen három, míg neked csak egy, vagy kettő. Az jött át, aki ezért kapott valamit, gondolom. Ezt ki lehetne szűrni, ha a levélszavazatokhoz mellékelt nyilatkozatokat összefésülnék a magyarországi szavazók listájával, csak semmire sem mennének vele, mert nem tudnák, melyik szavazat érvénytelen, kit erősített. A csalókat meg lehetne csípni, de annyit nem ér az egész, és nem is érdeke a kormánynak. Az ellenzéknek meg nincs kapacitása egy ilyen adatbázis, és feldolgozás összedobására.

ZorróAszter 2018.04.14. 17:04:30

@pettra01:

Nekem kifejezetten tetszik :o)

Gleccsertetű 2018.04.14. 17:16:43

@pettra01: egy kurva szóval nem mondtam, h adj igazat bárkinek is. azt mondtam, h legyél szerényebb. próbáld megérteni a másikat, ne ex cathedra kijelenteni. értem én, h ez a libsi körökben fura, de az a kör nagyon kicsi az egész világhoz képest. itt ez az idióta @ZorróAszter: , aki beírja, h valami Nyírfával birkóznak a bérnácik. kinyilatkoztat. ki a faszom az a Nyírfa? valami retardált nolblogos. és az mi? egy szűk kör által piedesztára emelt valaki. aki ott, Nyírfa néven a nol blogján valaki. a való világban pedig egy senki. de mi persze bérnácik vagyunk. a valóság mozdonya harmadjára robogott át rajtatok teljes sebességgel. további jó nagypofával való nácizgatást kívánok. harcoljatok tovább a démonaitokkal. továbbra is veszíteni fogtok.

élhetetlen 2018.04.14. 17:19:05

@arabok balrol: „Teééjjesen mind1 Orbánnak, már meghoztak minden 2/3os törvényt”. Ez a „teééjesen” ez freudi elszólás, vagy csak rokonlelkek vagytok? Bár mindegy. Már hogy hoztak volna meg minden kétharmados törvényt. Hát az elnöki rendszer, vagy örökös elnöki rendszer az smafu? A hatalom már megvan, a formát még lehet csiszolni!

pettra01 2018.04.14. 17:34:19

@Gleccsertetű: Feltűnően jól tájékozott vagy nolblogilag, kit tisztelhetünk benned? Egyébként meg tök mindegy, hogy szűk vagy tág kör emelt-e valakit piedesztálra, akinek igaza van, annak nem azért van igaza, mert azt 2/3-dal tudja igazolni. Olyan igazság is létezhet, ami mögött nem állnak tömegek, attól még igazság.

ZorróAszter 2018.04.14. 17:36:30

@Gleccsertetű:

Látom a "bérnáci" szívenütötte, csak az nem mondta meg, hogy a "bér" vagy a "náci" vagy a szóösszetétel? :o)

Nyírfa technikai okokból nevet változtatott, de én nem mondom meg, ki. Majd ő ha esetleg ezt olvassa és akarja megmondja. És igen, NOLBLOG. Maguk ott is épp elegen voltak.

Magának is mondom mint arabus testvérének imént (szó szerint):

Magyarország a német Negyedik Birodalom fehérniggergyarmata, és Orbán Viktor a kollaboráns quisling-kormányuk feje.

Már hogy nyerhetne ellenük bárki is, amíg meg vannak elégedve őlakájságával?

arabok balrol 2018.04.14. 17:38:05

@ZorróAszter: Ez mid igaz, ezért is mondom mindíg, Orbán a legjobb döntés amit Magyarország hozhatott.

arabok balrol 2018.04.14. 17:39:14

@élhetetlen: A lipsiket fogjuk a 2/3dal csiszolni, nem az államformát. 2022ben már fél millió szavazója lesz csak a lipsiknek a 10 pártjukban, összesen.

Gleccsertetű 2018.04.14. 17:46:49

@ZorróAszter: de én tökre leszarom, h kicsoda a nyirfa, xilit vagy most éppen edit, a kutya nem kérdezte. úgy akarsz árkot temetni, h közben lenácizod akinek más a véleménye? hajrá, te teszed a legtöbbet a 4. 2/3-ért!! köszi!!!!!!

@pettra01: jólvan. össze-vissza beszélsz. ki beszélt itt igazságról? a VALÓSÁGGAL nem vagy tisztában, azt hiszed, h a te mikrokörnyezeted a valóság. és abban a koordinátában úgy tűnik igazad van? ok, de menj ki az utcára, láss világot, és rájössz, h a világ több. önreflexió és szerénység.

Gleccsertetű 2018.04.14. 17:51:03

@ZorróAszter: még annyi, h a saját poénodon röhögsz jót, h akkor engem most a bér vagy a náci szó idegesít jobban. egyik sem. le is vezetem:

- te egy senki vagy
- a véleményed semmit nem jelent
- a náci szót kiüresítettétek, ahogy a demokratát is

képtelenek vagytok fejlődni, 20 éve nem csináltok mást, csak náciztok. a világ már rég túlhaladott ezen, ma már senki nem ijed meg attól, ha ezzel próbáljátok megbélyegezni. szerinted bérnáci vagyok? húha..

pettra01 2018.04.14. 17:52:46

@Gleccsertetű: Éppen az előbb olvastam egy újabb remek kórházi történetet a Facebookon. Hát ez a valóság mozdonya, kérem szépen, és ezek szerint mi ezzel roppant elégedettek vagyunk.
www.facebook.com/istvan.kovacs.739326/posts/2094826690534151

élhetetlen 2018.04.14. 17:54:00

@arabok balrol: Azt csináltok, amit akartok, ez igaz. Te is azt csinálsz, amit akarsz. Ha nem tűnt volna fel, csak két dolgot írtam neked. Egyikben elmagyaráztam, amit nem értettél, a másikban pedig, hogy ne légy fantáziátlan, minden törvényt még nem hoztatok meg, lehetnek még ötletek. „A lipsiket fogjuk a 2/3dal csiszolni”. Látod, milyen buta vagy? Egyenlőre még ahhoz is új törvény kell! Még csak készül a Stop Soros.

ZorróAszter 2018.04.14. 18:03:19

@arabok balrol:

"Ez mid igaz, ezért is mondom mindíg, Orbán a legjobb döntés amit Magyarország hozhatott. "

Igen. Ezt mondják legalábbis gazdáik, a német nagytőke.

Akiknek a kollaboráns kormányuk maximalizálja, hogy minél több profitot vihessenek haza, és minél kevesebbet hagyjanak Magyarországon bérben és adókban összességében.

Gleccsertetű 2018.04.14. 18:11:51

@pettra01: keol.hu/kecskemet-bacs/bravuros-mutet-a-kecskemeti-korhazban-

1-1

ne haragudj, de ettől a csapdosó "érveléstől" elfáradtam, és ma még dolgoznom kell.

ZorróAszter 2018.04.14. 18:13:12

@Gleccsertetű:

Felhívon kedves figyelmét, hogy a "bérnáci"-t maga vette sajátmagára. Én nem mondtam még azt sem, hogy például Gleccsertetű egy bérnáci.

Javaslom magának Freud vonatkozó munkásságát. Annak tamulmányozásával talán elkerülhetné, hogy ilyen könnyen elszólja magát. :o)

És igen. Tényleg jókat szoktam röhögni. Általában magukon. Ha érdekli, konkrétan magán is. De hát a NOLBLOGról nyílván emlékszik is.

Főleg ezeken az logikai géniuszról tanúskodó megmozdulásain, amikor azt mondja: "a véleményed semmit nem jelent", aztán írja sorban a kommentjeit nekem.

Vagy "a náci szót kiüresítettétek"

közben itt fröcsög habzó szájjal :o) Pedig akkor ezek szerint nem mondtam semmit. Akkor meg mivégre?

ZorróAszter 2018.04.14. 18:15:22

Gleccsertetű megszökött. Várja a Gleccser. :o)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.14. 18:41:20

@pettra01:

"elég sok kommentben már most visszaköszön érvként a 2/3, ez utólag és előre bármit szentesít, ami mellesleg baromi nagy veszély, mert bármilyen végzetes hibát elkövethetnek, senki sincs, aki ettől megvédje őket"

Megható az aggódásod, 2/3 miatt, nyilván teljesen önzetlenül és ideológiamentesen rettegsz, de sajnos tudomásul kell venned, hogy a 2/3 az bizony 2/3. Am nép így döntött, nyeld le a békát, mert ezt hívják demokráciának. Nem azt, hogy az a demokrácia, amikor a lippsik győznek.

Akár tetszik, akár nem.

2/3 :)

pettra01 2018.04.14. 18:53:44

@Gleccsertetű: Kétségkívül vannak kiváló orvosaink, de a ritka kunsztok mellett ott vannak a botrányos esetek, amikor nem a személyzet tudása hiányzik, hanem maga a rendszer az, ami bedarálja a beteget. Nem tudom, hogy egy kormányváltás ezen tudott volna-e változtatni, de azért szívesen kipróbálnám, már csak azért is, mert a jelenleginél rosszabb már nem nagyon lehet. A napokban hallottam, itt, a mi környékünkön százezernél több emberre van egy darab onkológus, aki ráadásul öreg vagy beteg vagy kiégett, a fene se tudja, de csak heti egy napot rendel. A szerencsétlen rákos csak onkológustól tud receptet szerezni, mert más nem írhatja fel, elképzelhető, milyen tortúra ez nekik három havonta. Nekem magamnak is van jó pár kórházi élményem, nem véletlen, hogy kerülöm őket, bemegyek egy betegséggel is kijövök legalább hárommal, egy szégyen a magyar egészségügy.

Józan_Paraszt 2018.04.14. 21:08:41

Totálisan elegem van már abból, hogy állandóan a választási rendszeren sipítoztok. '94-ben az MSZP-nek 31%-al volt meg az abszolút többsége, és az MSZP + SZDSZ kombónak 49%-al volt több mint 70% mandátuma a parlamentben. Akkor miét nem sipítoztatok? A jobboldal akkor nem csinált ekkora hisztit az eredményből, pedig akkor abban a helyzetben az a rendszer még jobban növelte a győztesek arányát a parlamentben. Más kérdés, hogy akkor, abban a helyzetben a jobboldalnak sokkal kevesebb sajtója volt - sokkal sokkal kevesebb -, mint most a baloldalnak, szóval nyugodtan visszavághattok, hogy csak ezért nem hisztizett akkor a jobboldal :-)
Ebben az országban a baloldal előszeretettel hívja magát a "demokratikus oldal"-nak, valójában ők az antidemokratikus oldal, többek között azért is, mert nem képesek elfogadni egy tökéletesen demokratikus választás eredményét.

arabok balrol 2018.04.14. 21:22:43

@Józan_Paraszt: Minden baloldali sajtót megszntetünk ebben a ciklusban, hisz a maradék 15% már nem tu olvasni úfyse.

Majd olvassák bartus lapját a nepszava.us-t

Anita Tóth 0209 2018.04.14. 21:35:21

Gyurcsány már megmondta: tüntetnek aztán haza mennek. Volt 4 évetek, hogy leváltsátok a kormányt. Most nem jött össze... Személy szerint ennek örülök, így tovább nőhet a szakmunkás minimálbér, jelentős támogatást kapnak a családok, talán nem kell félniük a nőknek. Aki dolgozni akar talál munkát. Az egészségügyben vannak pozitív változások (életpálya modell). Nektek most az a bajotok, hogy a kulcspozíciókat újra osztják. Korábban is ez ment, csak úgy látszik, ezt már elfelejtettétek. Savanyú a szőlő. Jut eszembe az ország nem csak Budapestből és Pest megyéből áll. Vagy, ha ennyire úgy érzitek, hogy nem tudtok egy demokratikusan megválasztott ország állampolgára lenni, el lehet menni... Vagy alapítsatok önálló államot...

tothatya 2018.04.14. 22:12:36

tothatya: "alkotmányellenes " - igen, így van, negyvennyolc százalék az nem kétharmad.

@zokogjatok "Mézd a választási rendszerek mindenhol úgy vannak megcsinálva hogy a győztes többet visz."

a győztes nálunk is mindig több százalékot kap a végén a parlamentben (más országokban a többi is valamennyivel), mert a kis pártokra adott szavazatok kiesnek a végén, így egy közel ötven százalékos eredmény többséget jelenthet a végén. ez rendben is lenne. itt 48 százalékból akarnak kétharmadot csinálni (majd hatvannyolc százalékot), ami nyilvánvalóan alkotmányellenes.

zokogjatok: "Angliában valóban nem szavaznak pártokra, hanem képviselőkre szavaznak. Képviselőkre amúgy Magyarországon is szavaztak, csak szólok, tudod azért kaptál két lapot :D Ha MO-n nem lenne listás szavazás, csak képviselő (ahogy angliában), akkor Fidesz 80-90% lenne, mert a képviselői helyek ennyi százalékát nyerték meg. Angliában az UKIP pl. 10%-on van, oszt a parlamenti székek 0,2%-át bírja. Ez se tűnik megademokratikusnak nekem."

a hazugsággyárhoz tartozol? úgy látszik igen!!!!!! öreg napjaimra egy ilyen tabletet nyomkodva tegyelek helyre, hogy az UKIP kevesebb mint 2 (kettő) százalékot kapott a választásokon és nincs!!!!!!!!! képviselőjük az ottani parlamentben. miért kell hazudni?

de mégegyszer: nem ez a lényeg, hanem az, hogy az angol jogrendszernek, az angolszász jognak semmi köze a magyarhoz. a választások ott teljesen másként működnek, össze se lehet hasonlítani az egészet a magyar rendszerrel (mégegyszer: ott még írott alkotmány sincs).

a francia választási rendszert sem lehet hasonlítani az ittenihez, mert ott két forduló van, másként választanak, mint itt.

amihez lehet hasonlítani, az a német választási rendszer. aszerint a fidesznek semmi köze sem lenne egy kétharmadhoz. itt csak azért van, mert a törvényt maguknak csinálták és az eredmény alapvető alkotmányos jogokat sért. torz, igazságtalan és nyilvánvalóan nem a választók akaratát tükrözi.

Gleccsertetű 2018.04.14. 22:27:16

@tothatya: őőő “A 2015-ös brit parlamenti választáson a szavazatok száma alapján harmadik erő lett 12,6%-kal, de a választási rendszer aránytalansága miatt csak egyetlen képviselőt küldhetett a parlamentbe.”

ZorróAszter 2018.04.14. 23:25:14

@arabok balrol:

A baloldali sajtót már rég megszüntette ez az enyvespatájú baromcsorda.

És a baloldali szavazókat is szép lassan elmarták a politikától, és egyre többen maradnak otthon a választásoknál. És a tévét is átkapcsolják mikor megjelenik valamelyik patkány egy halk kurvaanyátokat elsziszegve közben.

Ez teljesen olyan mint a majmolt Horthy-rendszerben. Ez is meg a létrehozott kamupártok és a többi csalás is.

Legfeljebb egy probléma van. Így ellenőrizhetetlen, mikor szakad el a cérnájuk. És mikor robbannak.

Másfelől meg az ilyen Orbánféle kollaboráns kormányoknak is rémgyorsan lehet vége.

A gazdái egy pillanat alatt kitekerhetik a nyakát mint egy csirkének (bocs: pávának)

A minta például Quisling esete, akiről Orbán is mintázta magát.

A vége is lehet ugyanaz. : o )

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 23:38:14

Gyerekek, 8 éve várok egy ilyen megmozdulásra! Ezt a tömeget már nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezt a hangot már nem lehet nem meghallani.
Európa, itt vagyunk!
Magamhoz tértem, vége az egy hete tartó rémálomnak.

VáracliJános 2018.04.14. 23:38:28

@$pi$: Ne erőlködj, orbánseggnyaló. Nagyon izzadságszagú. Nem kell minden mondatom elemezned. Nem azért írtam őket, hogy TÉGED meggyőzzelek. Tudom hogy 100 forintért az anyád is eladnád a führerednek.

Edit exnolbloggerina 2018.04.14. 23:40:26

Jé, gleccsertetű hogy tudja, hogy Nyírfa=Xilit, Xilit=Edit.

Kedves 'Aszter, kit tisztelhetünk a gleccserek e lakójában, Ön tudja?

ZorróAszter 2018.04.14. 23:53:43

@Edit exnolbloggerina:

Meg kéne néznem a régi NOLBLOGos kommenteket. Szerintem több bejegyzésemnél is ott volt. De nem szeretem az ilyesmit, ha ő nem akarja elárulni, legyen az ő titka.

"Ezt a tömeget már nem lehet figyelmen kívül hagyni"

Dehogynem.

pettra01 2018.04.14. 23:56:30

@Edit exnolbloggerina: gondolkodtam, de az ottani kellemes emberek nevét valahogy már teljesen elfelejtettem, úgy látszik, nem hagytak mély nyomot, legalábbis bennem nem...

VáracliJános 2018.04.15. 00:12:22

@Edit exnolbloggerina: Csak kár, hogy a csuti patkány leszarja. De reméljük az eu megvonja a fideszoligarchák támogatását, és a költségvetés összeomlik. Más esély nincs, ha a jobbik nem működik együtt a baloldallal soha nem lesz leváltva a csuti féreg. Ugyanis most nem kétpólusú az ország, hanem minimum három. Fidesztetvek- baloldal-jobbik. Az lmpt nem tudom hova vegyem, szerintem maguk sem tudják mit akarnak az ilyen orbánseggnyaló schifferjogászpatkánnyal az élen. Szerintem vehetjük őket is a fideszhez. Még mindig úgy látom, hogy ezek soha nem fogják a jelöltjeiket a másik javára visszavonni. Pénzéhes szarkupac mind. Az egyetlen esély orbán anyagi megfingatása, eu támogatások felfüggesztése a korrupció miatt, meg az emberek euba vándorlása, akik nem utalnak semmi pénzt haza, hanem mindent kint költenek el. Ez a kettő olyan hatalmas összeg, hogy be tudja omlasztani a költségvetést, vagy legalábbis 0-ra redukálja a növekedést. Ha az eu nem utal pénzt, kénytelen lesz a kancsal matolcsypatkány forintot gyártani, és elszáll a forint. Én már a megtakarításaim át is váltottam euróba, mert ki tudja mi lesz. Tegye mindenki ezt. Ne vásároljon az országban semmit, menjen külföldre, aki csak teheti a határok mellett vásárolni, mert akkor a világbajnok áfát nem tudják lenyúlni a szarfaszúak. A számlákat, különféle önkormányzati adókat, hetekkel később kell befizetni, a határidő után, addig is nekünk kamatozik a pénz. Tankolás szintúgy külföld. Bankolás szintúgy. Számlát mindenhol lehet nyitni, nem bonyolult, utána lehet mindenhol kártyával devizaárfolyamon fizetni, tranzakciós adó nélkül utalni, pénzt kivenni. A harmadik nagy összeg ( az eu támogat@sok, külföldön dolgozók hazautalása mellett a multik termelése. Onnan meg fel kell mondani(audi, mercedes, suzuki stb) és ki kell menni dolgozni szlovákokhoz, ott is van autógyár elég, és kemény valutában, jóval többet fizetnek.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:13:48

@arabok balrol:

Nem figyeltél. A levélszavazatok mellett jöttek át személyesen is leadni a szavazataikat. Egyéni jelöltre is, meg pártlistára is. De ne csinálj úgy, mintha nem tudnál róla, ettől hangosak a még nem fidesz-média tévécsatornáék és onlinefelületek.
Mit gondoljak a hitelességedről, ha az értékrended szerint a cél szentesíti az eszközt, vagyis, a határon túliak bármilyen gerinctelensége érthető és elnézhető, hiszen annak érdekében történik, hogy a fidesz-kormányt életben tartsák, lévén, annyi pénz folyik általuk a mi adóinkból, és az országunk számára folyósított uniós forrásokból hozzájuk, amennyiből itthon rendbe lehetne tenni az egészségügyet.
Fentebb írtam a fennhéjázó székelybecsületről. Már nincs mire verniük a mellüket.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:18:06

@ZorróAszter: @pettra01:

Emlékeztek Cubára, rémálmomban ne jöjjön elő! :)

Engem nem emlékeztet az úriember senkire, igaz, elsősorban azok maradtak meg, akikkel jó volt dumcsizni. Még mindig remélem, hogy egyszer újból összeverődünk egy , a Nolbloghoz hasonló térben.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:23:46

@ZorróAszter:

A tömegről eszembe jut Gyurcsány legújabb szavajárása: sokaság.
Ezt a sokaságot, 'Aszter, már nem lehet egy legyintéssel elintézni. Nem feltétlenül és nem elsősorban a számszerűsége okán, hanem amiatt a szellemi erő miatt, amely benne rejlik, és , amely most megmutatta magát. És: ezt a hangot nem csak a kormány hallhatta, hanem az ellenzék pártjai is. Ez van olyan fontos, mint új választást követelni.

VáracliJános 2018.04.15. 00:26:50

@VáracliJános: És még egy dolog ami orbánt bedöntheti, az egy kiterjedt háború, vagy polgárháború, illetve ennek következményeként egy még nagyobb világválság, mint az előző, éhezés, meteoritbecsapódás a várba orbán rezidenciája mellet, amikor épp bennt kavarja a szart, vagy vulkánkitörés a Gellért hegyen, egész pestet a parlamenttel együtt rombadöntő, minimum a richter skála szerint 7-es vagy 8-as erősségű földrengés 100 ezer halottal, 40-45 fokos egy hónapig tartó hőhullám nyáron, az alföld kiszáradása a termés 80%-nak kiszáradása. Ezekből egy is elég.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:36:21

@VáracliJános:

Egyet értek minden gondolatoddal. Az LMP számomnra is rejtély, hol úgy érzem, hogy a fidesz alá dolgozik, hol meg úgy, hogy csak eredetieskedni akar, megkülönböztetni magát mindenkitől, hogy jól azonosítható legyen. Bernadett kettős játékot játszott, ráadásul ez a miniszterelnök-jelölti póz is ellenszenvesre sikeredett. Még nem jutottam odáig, hogy elolvassam a friss híreket, de azt már címlapon láttam, hogy Sallai megütötte Hadházyt, akihez ki kellett hívni a mentőket.
Ha már Hadházy: ő azon kevés politikus egyike, akit szívesen látnék kormányon.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:36:21

@VáracliJános:

Egyet értek minden gondolatoddal. Az LMP számomnra is rejtély, hol úgy érzem, hogy a fidesz alá dolgozik, hol meg úgy, hogy csak eredetieskedni akar, megkülönböztetni magát mindenkitől, hogy jól azonosítható legyen. Bernadett kettős játékot játszott, ráadásul ez a miniszterelnök-jelölti póz is ellenszenvesre sikeredett. Még nem jutottam odáig, hogy elolvassam a friss híreket, de azt már címlapon láttam, hogy Sallai megütötte Hadházyt, akihez ki kellett hívni a mentőket.
Ha már Hadházy: ő azon kevés politikus egyike, akit szívesen látnék kormányon.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 00:41:22

@VáracliJános:

A katasztrófáktól eltekintek, mert azoknak sok-sok áldozata lenne. De, érdekes, nem is olyan régen magam is arra gondoltam, hogy ez a Parlament olyannyira kifejezi a magyarság nagyság és pompa iránti vágyát, hogy jó lenne egy szerényebb, funkcionálisabb épületet találni. Pontosan azért, hogy ne fizessünk nagy árat a kivagyiságunkért.

VáracliJános 2018.04.15. 00:45:52

De jöhetnek még ufók is, akik eltávolítják erőszakkal a karosszékéből a gecit. Ezt már a skinhead cöf buzi pataky is megmondta. Jöhet még modern tatárjárás kínai résztvevőkkel, vagy nyugat európából szír menekültek hasukra erősített pokolgéppel, mert arról nincs kerítés, ott meg betelt táblát raktak ki, akik túristaként a parlament kupolacsarnokában élesítik a gyutacsot, a gránitszilárdságú fideszpártszarkotmány kétszázhuszonötödik módosítása közben.

VáracliJános 2018.04.15. 00:48:18

@Edit exnolbloggerina: Ja, be kéne zárni őket mondjuk egy fából tákolt birkaólba, a kulcsot meg a dunába dobni.

VáracliJános 2018.04.15. 00:53:23

@VáracliJános: Mondjuk a meteorit orbán rezidenciáját tarolná le, amikor épp szart kavar ott, esetleg a földrengés epicentruma is lehetne a bársonyszéke alatt, és a láva is a klotyója lefolyóján törne fel mikor szarik. Így minimális áldozat árán megúsznánk, tulajdonképpen felesleges áldozat nem esne.

ZorróAszter 2018.04.15. 02:56:06

@Edit exnolbloggerina:

"Ezt a sokaságot, 'Aszter, már nem lehet egy legyintéssel elintézni."

Dehogynem :o)

Ez mind ugyanannak a rendszernek a része. Az Orbánellenes érzelmek pacifikálása.

A gyarmattartóink parancsára.

pettra01 2018.04.15. 05:12:55

@VáracliJános: Tényleg nagyon úgy néz ki, hogy csak valami természeti csapás szabadíthat meg ezektől bennünket...

VáracliJános 2018.04.15. 07:34:27

@zokogjatok: "Angliában valóban nem szavaznak pártokra, hanem képviselőkre szavaznak. Képviselőkre amúgy Magyarországon is szavaztak, csak szólok, tudod azért kaptál két lapot :D Ha MO-n nem lenne listás szavazás, csak képviselő (ahogy angliában), akkor Fidesz 80-90% lenne, mert a képviselői helyek ennyi százalékát nyerték meg. Angliában az UKIP pl. 10%-on van, oszt a parlamenti székek 0,2%-át bírja. Ez se tűnik megademokratikusnak nekem."
Te mocskos fideszféreg, patkány, pondró, birka, seggnyaló, tetű, aljadék. Válassz a felsorolásból, kétharmaddal megnyerheted.

VáracliJános 2018.04.15. 07:57:52

No számoljunk. Van tegyük fel 4 parlamenti ellenzéki párt. Ők összefognak, az egyéni helyeket a közvéleménykutatási adatok alapján elosztják, nem indulnak mindenhol. Így a jobbik 30, az mszp 30, a dk, lmp 20-20 helyen indít csak jelölteket egyéniben, mindenki máshol. Ezen parlamenti ellenzéki jelöltek mellett mindenhol lesz még vagy 23 kamupárt jelöltje, mert a fidesz lefizeti őket, és elindítja a közös jelöltek ellen. Vagyis ugyanúgy 25 jelöltre lehet szavazni, mint korábban. Ezt valaki el tudja képzelini, hogy megvalósulhat? Hogy a pártok ennyi helyen feladják jelöltjeiket? Majd ha ez esetleg megtörténik a fideszféreg kétharmad kitalál ellene valamit. Mondjuk előírja, hogy csak akkor indulhatnak, ha 50 helyen jelölnek jelöltet. Ezt már pedzegették. Vagy akármi. Ezek a fideszpatkányok mindenre képesek. Én egy utat látok. A teljes választási bojkottot, most pedig azt, hogy nem veszik fel a mandátumot. Ha ezt mégis megteszik, a fidesz seggét nyalják, és nem érdemes rájuk szavazni. Egyébként a bojkott a kvótanéoszavazásnál már bevált, nem értem miért ne lehetne sikeres. Merni kell nagyot húzni, az anyagiakat feladni, csak akkor lehet nyerni. A tegnapi tüntetés nem ért semmit. Fasisztákat így elzavarni nem lehet, csak sokkal erőszakosabb módszerekkel. Vagy ez a pöcsfej ellenzék azt elfogadja, hogy továbbra is hazudoznak a köztévén, félrvezetik a lakosságot? Be kell menni a köztévébe, aztán kiverni a balhét, mint 2006-ban. Nem utcakövekkel, de a tömeg erejével benyomni az ajtót.

VáracliJános 2018.04.15. 08:10:12

Ez a tegnapi pöcs tüntetés a köztévé szerint meg sem történt. Be se mondták. Vagy esetleg bemutatták egy 13.00-kor felvett kép alapján, hogy 20-an lézengtek, aztán döntse el a birkaagyú fideszbirka, aki csajágpusztán nézi a tévét, hogy melyiknek hisz, a köztévé 20 embert bemutató felvételének vagy az rtl valós videojának. Ezt nem szabad békésen tűrni, hogy a közmédiában hazudozzanak, korábbi terrorista robbantásokat mutogassanak. Egy ilyen erkölcstelen féreg fasiszta vezetésű országban, teljesen más ellen@llást kell alkalmazni, mint eddig.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 09:52:47

Még lefekvés előtt átfutottam a híreket, hát nem azt olvasom, hogy Örményországban az ellenzék behatolt a televízió épületébe, hogy a közvéleményt tájékoztassa a saját álláspontjáról?
Hogy mik vannak! :)

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 10:05:46

@ZorróAszter:

Ezt akkor úgy kell érteni, hogy a tüntetés szervezője utasítást kapott , jótanácsot, sőt, segítséget összehozni ezt a kis találkát?
Nem értem az Ön elméletét. Ha kimegyünk az utcára, csinálunk valamit, ami szerintünk szükséges és helyénvaló, akkor az csakis a németek háttérmunkája szerint történik. Ha nem csinálunk semmit, akkor azért, mert a gyarmattartóink zsebéből bámulunk ki ijedten és tétován a nagy világba.
Ha Önre hallgatok, akkor feltételezem, hogy nincs ember , aki ne a németek egyik játékosa lenne.
Az az 50 vagy 100 ezer ember is, aki tegnap felemelte a valagát , hogy véleményt nyilvánítson a választásról, Orbán rendszeréről.

Elég könnyű volt minket táncba vinni. H ez sincs, nehogy azt higgye, hogy kitört volna valamiféle forradalom, felkelés, kasza-kapa, ahogy azt illik. Kussoltunk volna, mint mindig, és vártuk volna a messiást vagy a természeti katasztrófát, amely megszabadít minket.

Száz szónak is egy a vége, ezt az élményt nem hagyom elvenni magamtól, de azt a meglátást sem, hogy valami elkezdődött, amely érdemi változásokat eredményez. Egyébként nem ma kezdődött, nem is tegnap, érlelődik évtizedek óta.

ZorróAszter 2018.04.15. 11:47:57

Kedves Nyírfa!

Ez egy tudomány, aminek az alapjait az egyiptomiak, egyiptomi papok alapozták meg vagy még régebben a sumer papok. Aztán löktek rajta az ógörögök. Például Peiszisztratész mikor a Pallasz Athénének öltöztetett nőcivel hajtott be a városba, aztán hogy nagyobb lépésben haladjunk Machiavelli, a modern reklámtudomány, háborús fekete propaganda, modern politikatudomány.

Nem tudjuk és én sem tudom, mik azok a költséghatékony elemek, amiket Magyarországon bevetettek Orbán hatalomba tartására.

Hogy mondjuk Schiffer Pál FIDESZ ügynök, CIA ügynök, BND ügynök, vagy egyszerűen hülye. Vagy még csak nem is hülye, hanem tényleg ez a mániája.

De a rendszer része. Annak a rendszernek, ami Orbánt a hatalomban tartja.

Vagy mondjuk két hónap múlva kitekeri a nyakát mint egy csirkének.

Hogy lehet kilépni abból, hogy yalaki ne legyen része a rendszernek?

Igen. Ez az. Ezt szerettem volna mondani: SEHOGY.
Az is része, aki azt mondja, soha többé nem el választani.

És az is, aki játssza tovább a hülyét a választások után.

Tehát én is.

ZorróAszter 2018.04.15. 11:56:03

Sőt!

Én még azt mondom, hogy ha jól belegondolunk, ez még jó is.

Mert ha esetleg megtalálnánk a rendszer achillesz-sarkait, és hatékonyan neki is mennénk, annak sem az lenne az eredménye, hogy megdőlne a rendszer, és jönne egy jobb, hanem hogy a nyakunkra ültetnék a nácikat mint Chilében vagy más helyeken.

pettra01 2018.04.15. 14:05:57

@ZorróAszter: Már nem emlékszem, hogy mikor, 2002-ben vagy 2006-ban is sok cirkusz volt a választások után, akkor még bizottsági tag voltam, aztán hetekkel később hívtak, hogy meg kell semmisítenünk a szavazólapokat, fél napig daráltuk a polgármesteri hivatal pincéjében a papírokat, amivel egyet is értettem, semmi haszna nem lett volna, ha hetente újraellenőrzik. Annyi eredményt talán el lehet érni, hogy legalább kétharmaduk ne legyen, és valóban, az is lehet egy cél, mert akkor azért mégsincs teljhatalmuk, hát majd meglátjuk. De hogy ezzel a körmönfont választási rendszerrel mit lehetne kezdeni, hogyan lehet bármilyen változtatást kikényszeríteni, arról elképzelésem sincs, tényleg nagyon kellene valami felsőbb hatalom, ahol egy ilyen totálisan foglyul ejtett társadalom is megpróbálhatna orvoslást keresni.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 15:06:04

@pettra01:

Lehetetlenné tenni a Parlament működését, lehetne az első lépés. Nem átvenni a mandátumokat, üresen hagyni az ellenzéki padsorokat, és blokád alatt tartani magát az épületet.
Ez utóbbi esetében Kövér valószínűleg ráküldeni az emberekre az őrségét. Beszélgettem a téren egy anyukával, akinek az ismeretségi körébe rendőr is tartozik. A rendőri állomány olyan drillnek van kitéve, és úgy féltik az állásukat, hogy bármilyen parancsnak engedelmeskednek. Ha lőni kell, hát lőni fognak. Pedig ők is megosztottak, közülük sokan rühellik Orbánékat.
Egy belső puccs egy óriási és tartós tüntetéssel kikényszeríthetné egy átmeneti kormány létrejöttét.
Talán akkor az EU is fellépne, hogy Orbán menjen már oda, ahová való.

Edit exnolbloggerina 2018.04.15. 15:30:02

@ZorróAszter:

Az Ön feltevései szerint a világ nagyjából egy ilyen szerkezetben működik:
-Vannak az irányítók, egy szűk körű társaság - ha sok kézben van a hatalom, az szétfolyhat, jobb., ha kevés emberre koncentrálódik , így az ellenőrzés is könnyebb. Itt mindenkinek megvan a maga funkciója, ki az ész, ki a végrehajtó, ki a tábornok, a szürke eminenciás stb.
- Jönnek az irányítókat kiszolgáló bankárok, politikusok, üzletemberek, ők a krém, közülük, ha úgy adódik, válhat valaki irányítóvá is.
-A következő kaszt a polgárság, számukra feltétlen jólétet teremtenek, és a szólás látszólagos szabadságát, hogy ne legyen okuk elégedetlenkedni.
-Dolgozók tömegei, munkások, különösebb végzettséget nem igénylő munkakörök betöltői, akik szerves részei a rendszernek, de megbecsülés nem övezi őket. Bármikor pótolhatóak, a fékentartásuk akár erőszakkal is megoldható. Arra vigyáz a rendszer, hogy ne fordítsa őket egészen maga ellen, juttatásokkal kedvez, a fejlődésük elsősorban anyagi vonatkozású, de behatárolt.
-Végül a számkivetettek, hajléktalanok, fogyatékkal élők, a Lázár-.féle értékrend szerint annyit is érők.
Létük csak azért szükséges a rendszer számára, hogy látszólagos gondoskodással kipipálhassák a kollektív lelkiismeretet, illetve felmutassák a rend szükségességét, hiszen, ha nincs rend, lám, milyen mélyre süllyedhet az egyén. A legszívesebben eltakarítanák őket a föld felszínéről, de stratégiailag hasznosíthatóak a társadalom manipulálására.

Hát, így valahogy.

Ja, és vannak a hülyék. :)

Na most, ez hellyel-közzel akár így is fenn állhat, csak: az ember több, mint a test. Szellem is, sőt, lélek.Azt hiszem, ebben bíznak, ezt tudják a hülyék.

pettra01 2018.04.15. 15:35:10

@Edit exnolbloggerina: Sajnos, az EU-tól sok jót nem várhatunk, azt a közösséget civilizált emberek alkották meg civilizált társadalmakat alapul véve, aztán eléggé meggondolatlanul azt hitték, hogy be szabad engedni ebbe a körbe ilyen hátrafelé nyilazósokat, most aztán nem győznek álmélkodni, láthatóan meg se fordult a fejükben, hogy lesznek olyanok, akik nem élni, hanem visszaélni akarnak majd a lehetőségekkel, nincsenek valós szankciók beépítve, utólag meg már nem tudnak módosítani, mert ahhoz teljes egyetértésre lenne szükség, az meg ugye nem lesz, mert az ilyen Orbán-félék ott vigyorognak, hogy úgyis megvédi az egyik mocsok a másikat. Az ilyeneken borzasztóan fel tudok háborodni, mint például a Morvai Krisztina nevű tramplin, visszahívják, ő meg üzenget, hogy az ő mandátuma még nem járt le. Az ilyen fokú pofátlanságot egyszerűen nem tudom hova tenni, nem is értem, az ilyen ember hogyan nem süllyed el szégyenében.

ZorróAszter 2018.04.15. 16:09:09

@Edit exnolbloggerina:

Kedves Nyírfa!

Önre is hagyhatom, meg finomíthatom is.

Az emberiséget legalább 5000 éve sátánista pszichopaták irányítják. Akik egyébként hülyék mint a segg, de bármire kaphatók a pénzért, hatalomért. És őket szolgálja ki elvtelenül a mindenkori értelmiség. Nevezzük őket sumer papoknak vagy ma politológusoknak meg a többieknek.

Ön mindig elfeledkezik a pénz hatalmáról. A pénz ember, embermunka, tevékenység feletti rendelkezés. Akinek van, az emberek milliónak mondhatja meg, mit csináljanak.

Ha Önnek van mondjuk 20000 forintja, azzal körülbelül egy napi munkáját vásárolhatja meg egy embernek. Vagy ha vesz rajta egy cipőt, akkor körülbelül 100 ember párpercnyi munkáját határozta meg utólag, időben eltolva.

Akiknek dollárszázmilliárdjai vannak, azok meg simán vehetnek pár száz hazaárulót akár Magyarországon is. Most hogy nincs és nem is várható Rákosi meg Péter Gábor, így még olcsójánosok is, mert nincs valós kockázat és ez leviszi a hazaárulás árfolyamát.

Szóval nincs olyan hogy pénz vagy hatalom, vagy politika, vagy más.

Itt a pénz minden.

ZorróAszter 2018.04.15. 16:16:29

@pettra01:

2002-ben is volt meg 2006-ban is.

Ezért érdekesek azok a mai hangok, amik a választási csalással kapcsolatos hangokat csitítgatják. Ebből látszik, ki hol áll valójában. Ki kinek az embere.

Ha kifelé kacsintgatunk, nem árt elgondolkodni, hogy ez valójában nem Orbán rendszere, hanem az övéké.

Orbán csak egy szimpla kollaboráns hazaáruló.

Aki azzal foglalkozik, hogy a a külföldi tőke minél nagyobb profitot vihessen ki, és minél kevesebbet hagyjon itt bérben és adókban.

És mi nem azt akadályozhatjuk meg, hogy ez így legyen, hanem csak azt, hogy ezt a posztost Orbán Viktornak hívják.

De úgy tűnik, ezt se akarják.

Egyelőre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 06:43:42

Látom, jól elvagytok a kis véleménybuborékotokban. :)

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 10:55:03

@ZorróAszter:

A hatalom a minden, 'Aszter. Ezt szolgálja a pénz. A hatalomért az emberek nagy része bármire képes.
Nem kell messzire sem mennie, nézze csak meg, mi történik ezen az oldalon. Ölre mennek egymással, a többség csizmasarokkal taposná bele a földbe az ellenségnek tartott felet. Éppen bejelentkezett Kovács Józsefné néven valaki, aki az avatarja és a nickje szerint nő, a fellépése azonban egy brutál katonáé.
Ilyenkor nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy a nő egyszersmind anya is, és bele sem akarok gondolni, milyen sorsa lehet ilyen anyák mellett a gyermekeknek - egyenes út a magyar gárdába.

Egyszer minden bizonnyal eljutunk odáig, hogy nem kell küzdenünk egymással sem a boldogulásért, sem a fennmaradásért, sem a túlélésért, és ezt a " hülyék" szép lassan fel is ismerik. A kritikus többség azonban még akolra vágyik, vezetésre, a felelősségtől való elhatárolódásra.
De: van haladás, néhol jelentős, másutt csekélyke, csak nyomokban tetten érhető. A magyarság valódi problémái már annyira a felszínen vannak, hogy kezdeni kell velük valamit. Ilyenkor mindig nagy az ellenállás., de a józanság teret nyer, éppen azért, mert az igazi hatalom, az élet törvénye szerint csak belátással, előrelátóan lehet tovább lépni. Sok víz fog lefolyni a Dunán, mire itthon ez megtörténik, de elkerülhetetlen -. már amennyiben nem akarunk lelépni a történelem színpadáról. Erre is van esélyünk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 11:43:53

@Edit exnolbloggerina:

Dr4ága kicsi csillag, én nem személyeskedtem veled, te meg aljasul, hátulról belém rúgsz. Tudod, ez már jellembéli dolog, és csúfosan megbuktál.

Mondanám, hogy szégyelld magad, de ezek után belátom, a szégyen számodra ismeretlen fogalom. És nem mondok rád semmi csúnyát, mert tudom, számodra ez lesz a legszarabb érzés. :D

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 12:07:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nincs miért megsértődnöd azon, amit Te magad választasz. Nézd meg az izomtól dagadó képedet, és az ezzel analóg viselkedésedet, amerre csak megfordulsz.

pettra01 2018.04.16. 12:23:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te valóban nem személyeskedsz, csak ismeretlen okból mániákusan látogatsz olyan blogokat, ahol a megjelentek jó része homlokegyenest másképp gondolkodik, mint te, és ahelyett, hogy felismernéd, ez nem a te közeged, kitartóan kioktatsz másokat. Valószínűleg azt képzeled, hogy neked ez a dolgod, talán a hétvégi szalonnasütés tévesztett meg, de hidd el, ez nem égi jel volt, nem választottak ki, hogy közvetítsd az úr hangját. Kárt ugyan nem okozol, de hasznod sincs, aktivitásod meddő fáradozás. Jó egészséget hozzá!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 13:34:25

@pettra01:

A megoldás nagyon egyszerű, tiltsál le. Ezzel is csak továbbfejleszted a véleménybuborékodat, te meg elmondhatod, hogy a liberális szólásszabadságot és toleranciát fejlesztetted tovább.

Milyen szar dolog, hogy mernek még létezni olyan emberek, akik nincsenek veled egy véleményen, sőt vannak olyan pofátlanok, hogy ezt a te blogodon is le merik írni.

Milyen szép is, ha az embert csupa vele egy véleményen lévő emberek veszik körül. Milyen szép is, ha kizárod az ellenvéleményt. Oszt csodálkozol, hogy 2/3-dal a Fidesz győzött, holott a fácsén minden ismid a Fidesz ellen szavazott.

"Kárt ugyan nem okozol, de hasznod sincs"

Drágám, miből gondolod, hogy a legkisebb mértékben is a hasznodra szeretnék válni? :P

"mániákusan látogatsz olyan blogokat, ahol a megjelentek jó része homlokegyenest másképp gondolkodik, mint te, és ahelyett, hogy felismernéd, ez nem a te közeged, "

Ez még semmi. Vannak olyan emberek, akik mániákusan ebben az országban akarnak élni, holott jó részük homlokegyenest másként gondolkodik, mint te. És van bőr a pofájukon ebben az országban maradni, ahelyett, hogy felismernék, hogy ez nem az ő közegük... :P

Carry on, you"ve made my day, dear.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.16. 13:40:52

@Edit exnolbloggerina:

"Nincs miért megsértődnöd"

Én megsértődni?

Túl sokat gondolsz magadról, nem vagy te annyi, hogy meg tudj engem sérteni. A körülöttem szemtelenkedő légy vagy szúnyog semn tud megsérteni, te akkor miért tudnál? :)

pietnik 2018.04.16. 14:37:21

Mennyi náci-fasiszta csontváz támolygott elő hirtelen a fidesz-győzelem hallatán!
Okosabbak viszont nem lettek!Igaz,hogy a csontvázak nem vénülnek,de nem is okosodnak,és nem is tanulnak!
Nekik így jó!

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 15:04:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Menjél edzeni, hátha még erősebb leszel. Azért azt vedd figyelembe, hogy a szúnyognak teljesen mindegy, mekkora a muszklid.
Nem értetted meg, mit mond pettra. A baj veled és a hozzád hasonló attitűdű emberekkel nem az, hogy megjelentek a blogokban, hanem az, ahogyan. Ti harcolni, köpködni, gúnyolódni jártok mindenhová, és, ha ez szóvá lesz téve, rögtön a másképp gondolkodás kiutasításának a vádját harsogjátok. Ti, a listázók, a fidesz minden gyalázatának a támogatói.

Gyere úgy, hogy a bokszeredet otthon hagyod, hogy értelmes ember módjára mérlegeled a dialógokban elhangzottakat.
De, ha ez nem megy, van jó néhány kocsma, ott lehet köpködni.

ZorróAszter 2018.04.16. 16:45:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"A megoldás nagyon egyszerű, tiltsál le. Ezzel is csak továbbfejleszted a véleménybuborékodat, te meg elmondhatod, hogy a liberális szólásszabadságot és toleranciát fejlesztetted tovább."

Csak emlékeztetném arra az apróságra a "véleménybuborékkal" kapcsolatosan, hogy körülbelül 100 vagy még több kommentelő járt itt és kb. 500 kommentet írtak.

A "véleménybuborék" jól megragadt a fidesznyik bérkommenter tanfolyamon, de nem Jolly Joker.
Vagy olyan mint az "izé".

Bár Önöket ez szemlátomást nem zavarja. Például soros vagy akár migráncsügyben sem. :o)

pettra01 2018.04.16. 16:47:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Drágám, miből gondolod, hogy a legkisebb mértékben is a hasznodra szeretnék válni? :P "
Akkor nyilván a káromra szeretnél válni, arra meg nem túl nagy az igényem. Szóval biztosan van olyan hely, ahol örülnek neked, szívesen látnak, ott a helyed.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 17:15:55

Alakulunk!

A Fórumban néhány perce hangzott el, hogy Czirmes György ügyvéd által jegyzett kifogás lett benyújtva az NVB-hez április 11-én. Értesítették az ATV-t róla, de a csatorna nem közölte le a hírt. Hát most a Fórumban mindenki hallhatott egyrészt erről a nagyon fontos hírről, másrészt az ATV genyóságáról.

Nem mellesleg a Fórum adása Sándor Zsuzsa bíró telefonos bejelentkezésével indult. Azt mondta a bírónő, hogy titulusánál fogva nem állíthatja, hogy választási csalás történt, nem is áll rendelkezésére teljeskörűen minden adat, de így is felmerül a gyanú, amely vizsgálatot tesz szükségessé.

Hát, most ez is megtörténik. Hogy nincsen 2/3-duk, abban egészen biztos vagyok. Így leégni, egész Európa, a tengerentúli világ is arról olvas, beszél, hogy egy tolvaj diktátor kormányoz Magyarországon.
És ezek megvonják a vállukat, és tovább lopnak, tovább hazudoznak, még rátesznek a rágalmakra, és ötlik ki a megtorlások módjait. Kutyaharapást szőrével? Már mindegy?

ZorróAszter 2018.04.16. 17:47:32

@Edit exnolbloggerina:

Ezt nem tudva mondtam korábban, hogy érdekesek itt a "baloldalon" a választási csalással kapcsolatos véleményeket csitítgató hangok.

Ebből is az látszana, ki hol áll valójában?

Érdekesek lennének hogy 2002-ben és 2006-ban is így csitítgatták-e a Orvbánékat és a nácikat, amikor együtt őrjöngtek a városban?

pettra01 2018.04.16. 17:56:58

@Edit exnolbloggerina: Azért valami kis eredményt jó lenne elérni, mindenképpen ki kellene kényszeríteni az EU-ügyészséghez való csatlakozást, hogy legalább ezt a pofátlan lopást meg lehessen fékezni. Mai hír, hogy mekkora busás jutalmakat osztogattak az ügyészségeken, hát ez is a világ szégyene.

pettra01 2018.04.16. 18:09:28

@ZorróAszter: Nagyon jó lenne eljutni egy olyan állapotba, ahol a választás nem nemzeti sorskérdés. Nálunk sajnos nem csak képzeljük, hogy az, de valóban az. Talán majd egyszer bekövetkezik az a fajta kiegyensúlyozottság, hogy nem fordul minden az ellenkezőjére egy-egy kormányváltás alkalmával, lesz egy megbízható környezet, amihez érdemes lesz hozzászokni, változik a miniszterelnök, a kicsi kövér helyett lesz a nagy sovány vagy fordítva, óvatosan csiszolgatnak a rendszeren, ha valahol nem igazán jól működik, ott kiigazítják, de ez borzasztó fárasztó és értelmetlen, hogy durván szétvernek mindent, és mire az ember egyáltalán meg tudná tapasztalni, hogy mire is való a változás, már megint változtatnak rajta. Értem én, hogy mindegyik kormány úgy gondolja, hogy ő találja meg az igazi megoldást, de azért ilyen durván nem lenne szabad, mint a Fidesz a NER-rel. Ezt annyira félrevitték, hogy ezt muszáj lesz összedönteni.

ZorróAszter 2018.04.16. 19:36:10

Orbánék már tudják amit mi még nem, hogy jön-e az EU-tól még 40 milliárd dollár vagy legalább valami nagy összeg vagy nem.

Ha a pénz elapad 2020-ig, akkor szép lassan elmerülünk a válságban. Ugyanis itt válság van, amit az EU-s pénzek fednek el ideig-óráig.

De valószínűleg jön valami, mert különben nem lelkesedett volna ennyire a további négy évért, aminek a közepén egy kirobbanó válság miatt kitekerik a nyakát mint egy csirkének.

Ennek csak az lehetne az értelme, hogy ha robban a válság, akkor a baloldallal vitetik el a balhét. Ők hoznának megint megszorításokat.

De ennek úgy tűnik, semmi jele. Úgyhogy valószínűleg jön még jelentős pénz.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 19:56:30

@ZorróAszter:

Igen, feltűnő a törekvés a csalás elbagatellizálására. Mint ahogy a tüntetés értelmét is számosan megkérdőjelezik, erről nyilatkoznak, s mintegy lebeszélik az érdeklődőket róla.
Pedig! Érezni, hogy most mobilizálható a társadalom. Az e heti szombati találkozóra már 56 ezren jelezték a részvételüket , a színpadon politikusok is elmondják a javaslataikat, reagálnak az összefogást., egységet követelő társadalmi akaratra. Menni kell, tenni kell, ki mit tud.

2006 és a jelen összevetésére magam is kíváncsi lennék, kik voltak azok, és kik ma, akik hergeltek, illetve csitítanak.

Az LMP-nél borult a bili. Csak csordogálnak az információk, kinek-minek köszönhető ez a szerencsétlen választási hercehurca. Látja, Schiffer az első pillanattól kezdve antipatikus, s lám, csak kiderül, hogy nem véletlenül.

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 20:00:17

@pettra01:

Ha sikerül elérni, hogy csatlakozzunk az európai ügyészséghez, azzal kihúzzuk a fidesz méregfogát.
Ebbe abszolút be tud segíteni az unió a 7. cikkely életbe léptetésével, a pénzcsapok elzárásával.

ZorróAszter 2018.04.16. 20:43:32

El tetszenek feledkezni róla, hogy itt minden úgy megy ahogy az EU kigondolta.

Ha azt akarták volna, hogy a pénzt ne lehessen baromságokra elszórni meg ellopni, akkor úgy alakították volna ki a szabályokat.

Miért nem alakítottak ki megfelelő ellenőrzési és számonkérési rendszert?

Mert tudják, hogy az ilyen Orbán-Mészáros-Széles-Matolcsy-...-féle barmoktól villámgyorsan elszedik a lopott pénzt.

Hol van a 15 évvel ezelőtti 100 leggazdagabb magyar vagyona?

Hol van Gyurcsány vagyonának a fele?

Hol van Simicska vagyona?

Edit exnolbloggerina 2018.04.16. 20:54:41

@ZorróAszter:

Ha olyan szabályokat hoztak volna a legelején, amelyekkel oda-vissza ellenőrizgetnék egymást, azzal a bizalmatlanság légkörét teremtették volna meg, gyakorlatilag akadályozták volna a szabad áramlást. Mi, akik nem vagyunk hozzá szokva az adott szó becsületéhez, és szó nélkül benyúlunk a pénztárgépbe, ha elfordul az eladó, azonnal éltünk a kínálkozó alkalommal - ugye, alkalom szüli a tolvajt. Persze, a mi alatt csak azokat az újonnan felvett EU-s polgárokat értem, akik előtt zárni kell a spejzajtót is.

Na, majd most. Amúgy értjük, amit közöl velünk, azért hagyják ezt a méltatlan játékot, mert megéri nekik.

ZorróAszter 2018.04.17. 16:54:37

Hogy elpárolgott Kovacs Nocraft Jozsefne

Vajon én lőttem ki a fidesznyik bérkommenterrel vagy más mással? :o)

pettra01 2018.04.17. 17:25:38

@ZorróAszter: Hiányzik? Elintézhetjük valahogy biztosan a visszatérését :)

apro_marosan_petergabor 2018.04.18. 00:13:21

@_most_: Még mindig nem értitek a demokráciát. Demokrácia nem akkor van, ha nyertek, hanem ha a többség akarata érvényesül. Ezt nem látjátok be, helyette lehülyézitek az ország hetven százalékát - miközben kormányzásotok majdnem államcsődöt okozott. Ébresztő, nézzetek magatokba, s ott keressétek a hibát!

pettra01 2018.04.18. 01:37:44

@apro_marosan_petergabor: Azért ennyire nem egyszerű a képlet, hogy a mi kormányzásunk meg a ti kormányzásotok, abban a majdnem csődben sok minden benne volt, meg a mostani buja virágzásban is sok minden egyéb benne van, és egyébként szerintem nem lehülyézzük az ország hetven százalékát, csak éppen nem igazán értjük, mitől olyan vonzó a közmunka, de hát biztos van neki valami varázsa, ha már ennyire ragaszkodnak hozzá olyan sokan. A kétharmadon vagyunk leginkább kiakadva, ez azért nagyon gyilkos dolog, ne is mondd, hogy nem.

ZorróAszter 2018.04.18. 13:19:04

@apro_marosan_petergabor:

Ez amolyan fideszmódi hetven százalék. Mint hogy a parlamenti kétharmad azt jelenti, hogy a magyarok 2/3-a szavazott rájuk.

Államcsőd fenyegetett? Csakmert ugyanez a notórius hazudozó éppen azt hazudta?

Ugyanaz aki azt is a pofánkba, hogy a parlamenti kétharmaduk azt jelenti, hogy a magyarok 2/3-a szavazott rájuk?

apro_marosan_petergabor 2018.04.19. 00:25:13

@pettra01: Ez a 2/3 elég határ eset (ingatag), ekkora létszámnál. Ti tehettek róla, képtelenek voltatok élhető alternatívát nyújtani a FIDESZ-KDNP-vel szemben. Az nem projekt hogy váltsuk le... Helyette?
Az sem hogy a szélsőjobb Jobbik (a finoman gerinctelen Vonával) összefog az ultralibero, szemkilövető DK-val, egy öreg rákosista , hazudós filozófusnő gesszére (Heller Á.)
Ezek a dolgok büdösek az embereknek - politikát gondosan felépített, elfogadható programmal rendelkező pártok (valamithez értő vezetőkkel..), s nem fészbuk meg flesmobok csinálják..

apro_marosan_petergabor 2018.04.19. 00:32:11

@ZorróAszter: Úgy látom megint sikerült teljesen meg nem érteni a dolgokat. Olyas valamivel foglalkozol, aminek nincsen értelme. A FIDESZ-KDNP 2/3-ot ért el parlamentben. Pont. Miért? (lásd előző hozzászólásomat) + mert az emberek többségének élhető, előremutató országot (nemzet stratégiát) tudott kínálni. Nem flashmobos hőzöngést - abból nehéz megélni.
Amíg ezt nem érted ne erőlködj a politika körül.

ZorróAszter 2018.04.19. 01:02:14

@apro_marosan_petergabor:

Maga a funkciónális analfabéta, aki képtelen kisilabizálni egy leírt mondat értelmét ha három rövid szónál többet tartalmaz.

Én azt mondtam, hogy Orbán hazudozott többek között arról is, hogy a szavazatok 2/3-át kapta. És az akkor ellenzék rendszeresen kiigazította, hogy ez is hazugság. De nem kell archívumot böngészni. Kezdi elölről mint 4 éve vagy 8 éve az ezzel kapcsolatos hazudozást is..

És abban is téved, hogy én csalódott lennék. Nekem már régi meggyőződésem, hogy Orbán a német Negyedik Birodalom kollaboráns kormányának a feje. És a teljes média és teljes politikai paletta a németek zsebében van.

Összehangoltan tartják a gazdáik parancsára ezt a kollaboráns kormányt hatalomban.

ZorróAszter 2018.04.19. 14:12:08

@apro_marosan_petergabor:

"Részvétem. "

Ilyen remek replikákat én az oviban tanultam.

Maga melyik egyetemen?

:o)

pietnik 2018.04.25. 11:40:41

Eza Kovácsjózsiné nem "only" véletlenül,a nolblogról?!

pettra01 2018.04.25. 12:52:15

@pietnik: Akár az is lehet, az ilyenek valahogy teljesen egyformák :)

pietnik 2018.04.26. 09:38:50

Aszter kérem!
Melyik egyetemen,melyik egyetemen!?
Hát az Orbán-féle analfabéta-képzőn!
Ami a Soros-féle tudományegyetemek hazai kirendeltsége!
süti beállítások módosítása