Csak mondom

Csak mondom

Ügyvéd a javából

2017. június 16. - pettra01

Az ATV Egyenes beszédébe becsüccsent egy ügyvéd. Mint kiderült, arról nevezetes, hogy ő védi most már az úgynevezett Teréz körúti robbantót. Láttam már sokféle ügyvédet, de ilyet... Szóval ez felülmúlta a legvadabb elképzeléseimet is. 

Igazából részleteket akart mesélni védence indítékairól. Elő is adott valami rém zavaros históriát, hogy igen, a fiú valóban fegyvert akart szerezni, csak aztán úgy meglepődött attól, hogy az általa barkácsolt bomba nagyot durrant, hogy megfeledkezett az eredeti céljáról és odébbállt. Arról szó sincs, hogy neki bármiféle rendőrrel vagy akármilyen szervezettel baja lenne, mert mint elhangzott, a családjában is van rendőr, sőt, a nagypapája is rendőr, akit ráadásul  nagyon szeret. A kérdésre, hogy mit akart tulajdonképpen a fegyverekkel, az a válasz érkezett, hogy a fiú régóta, tulajdonképpen már gyerekkorától úgy érzi, hogy őt megfigyelik, követik, olvasnak a gondolataiban és próbálják befolyásolni, és ezen veszedelmek elleni védekezés céljából kellett volna a fegyver. Mintegy mellékesen azt is megjegyezte, hogy a fiú egyébiránt is fura, beszélgetés közben olykor mosolyog, sőt, időnként nevet, és ez a kommunikációjának a része. Ezen a ponton már totálissá vált a zűrzavar, de ha ez nem lett volna elég, még hozzákevert némi politikát, hogy amikor védencét elfogták, a miniszterelnök azt mondta, hogy szedjék ki belőle, hogy miért csinálta, aztán meg azon rugózott egy kicsit, hogy hajtóvadászatot emlegettek annak idején, és hát kérem szépen, hajtóvadászatot állatok ellen szoktak indítani, nem pediglen emberek ellen. 

Ezt követően kiderült, hogy nem a robbantós fiú az egyetlen ügyfele, a jobbikos Kovács Bélát is ő képviseli az ellene indult különféle ügyekben - mint tudjuk, kémkedéssel is megvádolták, újabban meg valami szabálytalan pénzügyi trükkök ügyében folyik ellene valami. Ennek kapcsán sikerült megtudnunk, hogy nem védte túl sikeresen az európai parlamenti képviselőt, mert megvonták a mentelmi jogát, de mégiscsak van eredmény, mert a másik ügyben van egy kitétel, hogy kényszerintézkedést nem lehet vele szemben foganatosítani, és ez a kém-ügyre is átterjedt, így aztán mentelmi joga nincs ugyan, viszont nem kell tartania kényszerintézkedésektől. 

Itt hála az égnek, a műsorvezető feladta. Bennem leginkább egy kérdés fogalmazódott meg, honnan kotorták elő ezt a nagyon tehetséges ügyvédet? Hogy jobbikos, az nyilvánvaló, de attól még lehetne benne valami ügyvéd-szerű. Ha lenne egy halálos ellenségem, akit mondjuk tyúklopással állítanának bíróság elé, feltétlenül ezt a remek szakembert fogadnám föl neki, a sikeres védőtevékenységének köszönhetően garantált lenne minimum az életfogytiglani tömlöc. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr5212599225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2017.06.16. 09:39:50

Csak egy darabig bírtam cérnával. :)

Tegnap ránéztem fsp facebook-oldalára, csak rá, mert tudod, hogy nem vagyon fent, de van, ami így is olvasható. Egyik írásában szóba hozta a Hír tv-t, nagyon tetszett a megközelítése: azok, akik régen szerették, most fújnak rá, azok akik régen nem szerették, most sem keresik.
És igen, ha Egyenes, akkor az ATV, de ebbe a Rónai Egonnal való rokonszenvem erősen bele játszik.

Egyébként nálam az ügyvéd Magyar Györgynél kezdődik, és Bárándyval folytatódik - nem a Gergely.

Xilit 2017.06.16. 09:45:05

Ami egy pillanatra elgondolkodtatott , az nem is az igen zavaros ügy, hanem az a közlés, hogy, bár épelméjűnek nyilvánították, folyamatosan szedálják az őrizetben. El tudod képzelni, milyen lesz a tárgyaláson? Mint egy zombi.
Valami itt nagyon nem stimmel, nem csak az ügyvéd.

Még az Egyenes: mit szólsz Kósához? :)

pettra01 2017.06.16. 10:44:11

@Xilit: Hát igen, ezeket az átalakulásokat nem könnyű követni, megismersz egy tévét, egy rádiót, egy újságot, megszokod, hogy olyan, amilyen, és akkor egyszer csak elkezd egészen más lenni, hát micsoda dolog ez? A krumplileves legyen krumplileves...Rónai Egont egyre jobban megkedvelem, az ATV egyéb csodái nem érdekelnek. Kósát nem láttam, de valahogy nem bánom, nincs olyan vágyam, hogy bepótoljam és megnézzem online. Az az ember minden megjelenési formájában egy sorscsapás.
Ez a robbantós história kezdettől fogva egy tragikomédia, persze normális ésszel nem is lehet felfogni az egészet, és tulajdonképpen nem meglepő, hogy lassan már a földönkívüliek is belekeverednek. Elvégre abszurd ország vagyunk, az a hír is most volt, hogy megkéselte az anyját, mert úgy gondolta, hogy megszállták a migránsok.

Xilit 2017.06.16. 12:07:09

@pettra01:

Olyan jó belebújni a kényelmes házi papucsba, ilyen volt, s részben most is ilyen az ATV, de , sajnos, csak részben. Krizsó Szilvia műsorát szoktam még nézni, meg a híradót, ja, és Havast, de csak a pályánt.
Néha Colombo, néha Sas. Ennyi.
Amilyen elánnal beszálltak a nézettségi versenybe, és a máshonnan elbocsátott bemondók, riporterek begyűjtésébe, s ahogyan kérkednek az eredményeikkel, a vásárlásaikkal, a nekem nem is tetsző új műsorpolitikájukkal, az nem szimpatikus.
Az Újságíróklub időszaka volt a fénypontjuk.

Arra vagyok kíváncsi, de nagyon, hogy Fridi szerződik-e valahová, vagy összehoz egy saját csatornát.

pettra01 2017.06.16. 15:37:37

@Xilit: Valami titokzatos ok miatt az UPC kódolja az ATV-t, ezért én csak gépen látom a műsorokat, és csak azokat, amiket nekünk le kell írni. Az estéim fénypontja, ha kifogok egy-egy Egyenes beszédet vagy Egyenesent, ha nincs szerencsém, akkor Napi aktuálist mondjuk, ami a kínzással ér fel. Hát nem könnyű kenyér ez se, ami azt illeti...

Xilit 2017.06.16. 18:59:06

@pettra01:

A legjobbkor jött a Digi, mert az UPC -vel szemben fenntartásaim voltak, ezek szerint joggal.
A Digit csak dicsérni tudom, jó sok éve már, hogy velük szerződtünk, de eddig még nem volt probléma.

Tudod, nem irigyellek, egyrészt, én még élvezem a friss nyugdíjas státuszomat, másrészt úgy döntöttem, ha még egyszer munkát vállalok, csak azt,amiben örömöm is van.
Majd megyek a szövetkezetbe, be! :)
De, ha rám szakad az OTP, saját üzletet nyitok, biosat, meg indiaiasat. :)

ZorróAszter 2017.06.16. 22:08:27

Kedves Pettra!

Szerintem az emberek tulnyomó többsége teljesen félreérti a védőügyvédek szerepét. A védőügyvéd ugyanis intézményesen a társadalom túlnyomó többségének, a becsületes többségnek a védőügyvédje.

Azzal, hogy biztosítja azt, hogy akár a leggyalázatosabb bünelkövetőnek is vannak törvényadta jogai. Például biztosítja a tisztességes eljáráshoz való jogát.

Ha ugyanis lennének olyan bűnök, amiknél ez nem jár, akkor az állam ezekkel vádolna meg bűntelen embereket, a vélt vagy valós ellenségeit, és nyírná ki őket rövid úton. Boszorkányság, pedofilia, stb.

Az ügyész pedig azoknak a becsületes embereknek a védőügyvédje, akiket jogtalan sérelem vagy kár ért mások részéről. Nem az a dolga, hogy mindenkit felakasztasson, aki a bíroság elé kerül, vagy a lehető leghosszab időre csukassa börtönbe. Pláne azokat, akiket az ujságírók a legjobban fujjolnak.

A védőügyvéd minőségének a mércéje tehát nem az, hogy hány gyilkost mentett meg a börtöntől, hanem az, hogy engedte-e, hogy a védenceit jogtalanság érje, például veréssel szedjenek ki belőlük vallomást, vagy ártatlanul elitéljék.

Konkrétan itt például az is, hogy ha a hülyegyerek tényleg bolond, akkor bolondokháza helyett évtizedekre ne börtönbe kerüljön.

Drizari 2017.06.17. 16:16:19

Furcsaságok : a robbantót Keszthelyen fogták el. 2016 tavaszától a Zala megyei Homokkőháton lakott, előtte apjánál a szintén zalai Karmacson. A hírek szerint Homokkőháton állította össze a bombát, házkutatáskor találtak ott még két kilogramm robbanóanyagot. A robbantónak nem volt munkahelye. Homokkőhát és a Teréz körút közötti távolság 225 kilométer ... (de a Népligetnél hagyta az autóját)

Tudta, hogy késő este a Teréz körútnak azon a szakaszán fog elhaladni egy rendőrjárőr páros. Állítólag egy alkalommal nappal tartott "terepszemlét". Ha egy beugróval odébb helyezi el a robbanó hátizsákját, sokan sérülnek meg súlyosan, az utcai vécélejáró korlátja és a rajta lévő reklámtáblák fölfogták az úttest felé (amin autók sora haladt) a repeszeket. A házilagos bombához professzionális detonátort és lőport használt. A robbantás után azonnal elindult, gyalogos menekülő útvonalán kikerülte a szabadtéréri kamerákat, gyalogútja alatt több alkalommal vett le magáról felső és alsóruházatot, és változtatott a kezdetben mackós járásán, egy ruganyosabban lépegetősre, ami módon egészen a Népligetig gyalogolt. Itt parkoltatta autóját, amibe beült és meg sem állt Homokkomáromig. (többrétegű ruházatban kalapban gyalogolt innen a körúthoz, és tudta mennyi idő kell hozzá, hogy idejében érkezzen?

Honnan tudta, hogy rendőrjárőrök sétálnak abban a késő esti órában a Teréz körútnak azon az oldalán és azon a szakaszon? Információért autókázni alkalmanként 450 kilométert, nem olcsó mulatság egy munkanélkülinek. Honnan a profi detonátor és a profi lőpor? A merénylet napján miért mondta Papp Károly rendőrtábornok, hogy a támadás a rendőrség ellen irányult? (állítólag pisztolyt akart szerezni a legújabb ok, amihez nem kellett volna neki Budapestre autókázni, a vidéki rendőröknél is van szolgálatban pisztoly ......)

pettra01 2017.06.17. 16:36:41

@Drizari: Az egész történet dugig van ellentmondásokkal, persze nyilván egy olyan ember, aki bombákkal szaladgál és meg fel is robbantja, az valamilyen szinten nem normális, de azért túlságosan is jól szervezett volt az akció. Ez a fegyverszerzős magyarázat teljesen hihetetlen, aki a bomba összetevőit meg tudja szerezni, az nyilván tudna szerezni egy pisztolyt is, talán még én is tudnék, csak nem akarok :) Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a végén belőle.

ZorróAszter 2017.06.17. 20:22:10

@Drizari:

Egy probléma van: nem látszik, hogy valakik is nagyobb politikai hasznot húztak volna a dologból.

Ilyen kevés eredményért pedig ez túl nagy kockázat lenne.

Mindenkinek.

KapitányG 2017.06.17. 21:24:03

@pettra01: Pettra, UPC-s vagyok, nálam nincs kódolva az ATV. Épp valamelyik Columbo megy..

pettra01 2017.06.17. 22:01:51

@KapitányG: Még a végén kiderül, hogy a hiba az én készülékemben van? Már reklamáltam a gyerekeknél, hogy meg kellene nézni, mert nálam ilyen beltéri egység van, aminek a bemenő csatlakozójánál lehet valami zűr, mert időnként borzasztóan búg a tévé, meg némelyik csatorna csíkoz, olyankor meg szoktam mozgatni a hátsó dugaszokat, aztán vagy rosszabb lesz, vagy jobb, lehet, hogy csak be kellene fújni valamivel, na de én ehhez nem értek, ha a búgást el tudom mulasztani, már attól nagyon boldog vagyok. Majd megint szólok, aztán hátha végre tesznek valamit.
süti beállítások módosítása