Csak mondom

Csak mondom

Komolyan?

2017. május 31. - pettra01

Most már semmi kétség, ezeknek a fideszes mindenhatóknak tényleg borzasztó sok eszük van. Tele vannak hasznosabbnál hasznosabb ötletekkel, az ember nem győz ámulni. Olvasom az Indexben, hogy a hódmezővásárhelyiek alighanem vérszemet kaptak, nem érik be a Szabadkáig futó csudálatos villamossal, további nagyratörő terveket is dédelgetnek. Randának találtattak a vásárhelyi panelházak, ráadásul itt a nyár, és nyáron tudvalevően a panelházak legfelső szintjei dögletesen melegek, korszakalkotó elképzelés született. Le kell bontani a felső szinteket és kész, a probléma nem probléma többé. 

Ha az ember gyanakodna a hír hallatán, hogy esetleg a Kétfarkú Kutya Párt valamelyik plakátját olvassa, rá kell jönnie, hogy téved, a dolog nem vicc. Ahogy mondani szokás, véresen komoly. Országos mintaprojektet vizionálnak a vásárhelyi észkombájnok, hiszen ez egy olyan remek kezdeményezés, hogy nyilván tömegével talál majd követőkre. A dolog lényege, hogy lépcsőzetesen lebontják az amúgy is élhetetlen felső szinteket - értelemszerűen több felső szint is megszűnik ezáltal -, és a helyükön kellemes tetőkerteket lehet majd kialakítani. Ennek köszönhetően a megmaradt lakók gyönyörű magánparkokhoz juthatnak a magasban, és ez borzasztó hasznos lesz, mert a lakásuk értéke megduplázódik, a visszabontott lakások lakói meg elköltöznek valahova. Mondjuk családi házakba, amik sokkal szebbek és kellemesebbek bármely panelháznál, feltéve persze, hogy csak úgy megkapják cserébe az átadott lakásukért. 

Nekem már az egésznek az elején megállt az eszem, de biztosan bennem van a hiba, elvégre nem értek hozzá, mindenféle hülye kérdések jutnak eszembe, hogy például mitől lesz hűvösebb egy épület  legfelső szintje, ha nem a tizedik emeleten van, hanem mondjuk a hatodikon, nyilván van erre valami tudományos magyarázat. Vegyük tehát komolyan a dolgot, nincs helye semmiféle liberális gyanakvásnak, hajrá, Vásárhely, hajrá, Fidesz! 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr3612555673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.05.31. 18:46:08

A 10. emeletről elmenni kényszerülőknek majd építenek olyan lakóparkot, mint a devizahiteleseknek Ócsán. Lehet, hogy jobb minőségben, igényesebben. Az építést tervező és kivitelező Fidesz - közeliek pedig kereshetnek néhány milliárdot. Sőt, az építőipar növekedése is megugrik.
Mindenki jól jár?.

pettra01 2017.05.31. 18:53:42

@CsipkeRózsa: Így van, a töretlen fejlődés biztosított. Láttunk már sok őrült ötletet, amik aztán kútba is estek hálistennek, de ezek képesek és tényleg hozzálátnak a megvalósításhoz...

Xilit 2017.05.31. 21:02:16

Miért, miért nem, nekem is Ócsa ugrott be elsőként.
Orbán építőmester vetette fel, hogy vissza kell bontani a paneleket, már várom, mikor szólnak Mészárosnak, hogy nyert egy közbeszerzést, vonuljon.
Hogy ez az Orbán mi mindenhez ért, lassan mentősnek áll, tűzoltó lesz vagy katona, esetleg vadakat terelő juhász , minek ide nyugdíjas szövetkezet , amikor van egy mindenhez értő és mindent egyedül is elbíró Orbánunk.
Ki lehet plakátolni az országot, hogy ez Orbán háza, amelyben ő napról napra jobban teljesít. :)

Ennyi hülyét egy rakáson, mint a fidesz - ilyen még nem volt.

pettra01 2017.06.01. 03:26:26

@Xilit: Na, azért a Kétfarkú nem hagyta szó nélkül a dolgot, most látom a javaslatukat: A panelházak felső emeletének lebontása helyett elég lenne megfordítani őket, és máris nem lenne olyan meleg a tizediken. Ezzel tényleg nem lehet vitatkozni :)

pettra01 2017.06.01. 15:04:45

Tegnap láttam ezt a boldogtalan Hillert az Egyenes beszédben, szinte vért izzad, hogy tartsa magát az új MSZP-s irányelvhez, hogy egy a tábor, egy a vezér, ordít róla, hogy legszívesebben világgá szaladna, amiért Botka marhaságait rajta kérik számon. Nem is értem, hát miért nem szalad inkább világgá? Nálam most már tökéletesen kiviselte magát ez a kétméteres furkó, ha nem csapják agyon sürgősen vagy nem kergetik el Botkát, hát inkább nem szavazok senkire, ha így folytatják, a választási eredményük negatív számban lesz kifejezhető.

CsipkeRózsa 2017.06.01. 16:43:35

@pettra01:

Jó változatok, a fekvő ház a legjobb.

Xilit 2017.06.01. 17:18:08

Most már csak arra vagyok kíváncsi, ennyi kreativitással mit kezdenének a Parlamentben. :)
Mondjuk, szemtől szemben Kövérrel. :)

Xilit 2017.06.01. 17:22:36

@pettra01:

Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem volt jó választás Botka. A mai napig Bajnait sírom vissza, kivéve, amikor elhatárolódik Kádártól. De ez a hozzáállás mindenkinél pontlevonással jár.

pettra01 2017.06.01. 17:40:15

@CsipkeRózsa: Mindig jó érzéssel tölt el, amikor a dolgaikat olvasom, és olyan jó azt látni, hogy rengeteg ember vevő erre, ami nem azt jelenti, hogy abból is viccet csinálnak, amiből nem kellene, hanem egyszerűen vannak dolgok, amiket nem érdemes, sőt, nem is szabad komolyan venni. Igazából a kormányunk maga egy nagy vicc, hát a mai kormányinfón is Lázár halálosan komolyan fölháborodott, hogy Soros micsoda kijelentésekre ragadtatta magát, azt merészelte mondani, hogy ez itten egy maffiakormány, és hát azért ilyet, hát mégiscsak a szülőhazájáról van szó. És néz bele az arcunkba és meg van győződve róla, hogy ő ezt teljesen jogosan kéri ki magának. Hát nem az lenne a normális, ha az ilyenek hallatán hahotázna a hallgatóság?

pettra01 2017.06.01. 17:54:34

@Xilit: Kockázat nincs benne, ha megnézed, hogy mit kezdett az ellenzék az elmúlt években, ott ücsörögnek, komolykodnak, öltöny, nyakkendő, aztán mire mennek vele? Ha ilyen arányokat tudunk csak összehozni, akkor más szempontok alapján kell választani. Legyenek szépek, hogy legalább jó legyen rájuk nézni, legyen köztük humorista, olyan is kellene, aki énekelni meg táncolni tud vagy főzési tanácsokat ad, szóval ha egyéb hasznukat nem vesszük, gondoskodjanak a szórakoztatásunkról.
Molnár Gyula szépen bevitte az MSZP-t az erdőbe, nagyon látszik, hogy igazából nem tetszik nekik ez az egész, de igyekeznek magukra erőltetni a pártfegyelmet. Észbe fognak kapni, csak hát későn, Botka most már annyira meg van bolondulva saját nagyságától, hogy lassan már önmagától is elhatárolódik.

Xilit 2017.06.01. 18:12:35

@pettra01:

Lehet, hogy a legközelebbi valóságshow a parlamenti közvetítés lesz, csak le fog csúszni róla az RTL Klub. Pedig egész érdekes lenne, ahogy Fördős Zé. odasettenkedik a padokhoz, hogy megkérdezze, kit tart a meginterjúvolt képviselő a leggyengébb láncszemnek, és milyen törvényjavaslat fő a fazekában.

Xilit 2017.06.01. 18:17:06

Ja: Lázár minden magyar nevében kérte ki a maffiaormányozást, én viszont azt kérem ki magamnak, hogy Lázár a szájára vegyen a minden magyar között.

ZorróAszter 2017.06.02. 00:06:38

Kedves Pettra!

Önmagában még nem lenne rossz ötlet. De:
- a lakótelepi lakások nem luxuskéglik
- egy visszabontott lakás túl nagy erkély
- ha jól számolom, csak értékre a ház fele tűnne el, és ennek költsége annyi lakás között oszlana meg mint ahány emelet van. Vagyis lenne egy mondjuk egy 70 milliós lakótelepi lakás bazi nagy erkéllyel.

Mondjuk lehet hogy egy ilyen elkezne az egész országban. De több nem hiszem.

ZorróAszter 2017.06.02. 00:07:44

elkezne helyett elkelne

:o(

pettra01 2017.06.02. 01:43:27

@ZorróAszter: Még a panelprogramok kezdete előtt volt egy ilyen hullám, hogy mindenki a panelházakat akarta átvariálni. Emlékszem, volt olyan hét, hogy három lakossági fórumot is tartottak, különféle kft-jelentek meg különféle ábrándokkal, a négyemeletesre plusz egy szintet, újabb lakásokkal, külső liftek, tetőkertek pálmafákkal, szóval fantáziában már akkor se volt hiány. Volt, aki napelemeket meg szélkerekeket álmodott a tetőkre, aztán végül külső szigetelés meg nyílászárócsere valósult meg, mert ennek volt realitása.

Xilit 2017.06.02. 07:45:59

@pettra01:

A tetőkertet most is meg lehetne valósítani, igazán jól szigetelne, a levegőt is tisztítaná, és nagyon el tudom képzelni, hogy magam is felvonulnék egy kis kávézgatásra néhány szomszéddal.
Külföldön egyre elterjedtebb, hogy környezetvédelemre hasznosítják a magas házak tetejét.
Kínában is láttam rá példát , márpedig Kína igen nagy hatással bír az Orbán Viktor nevű mindenesünkre. :)

ZorróAszter 2017.06.02. 21:11:37

@pettra01:

Én az utcai hővezetékek szigetelését propagálnám, de rám nem hallgat a kutya se.

Xilit 2017.06.09. 19:00:32

Most kapcsoltam el Lázárt, egyszerűen nem bírom már sem látni, sem hallgatni.
Tele van a sajtó a panel-visszabontás agyrémével, egyebet sem lehet olvasni, mint hogy Németországban a lakótelepek elnéptelenedése miatt kezdtek bontani, így nem szorult rá egyetlen család sem, hogy elköltözzön valahová.
Na mindegy, piszok nagy gumicsont megint. Ünnepnappá fogom nyilvánítani, amikor eltakarodnak.
süti beállítások módosítása