Csak mondom

Csak mondom

Kiwiligetek

2018. október 14. - pettra01

kiwi.jpgHát ez is megtörténik. A magyar narancs után most jön a magyar kiwi meg a magyar füge, tegnap hallottam a hírekben, hogy jövőre már valószínűleg támogatást igényelhetnek azok a gazdák, akik kiwit és fügét szeretnének telepíteni. Nem akarok én semmi jónak ellensége és elrontója lenni, tőlem aztán banánligeteket is telepíthetnek, bár azért nagy reményeket nem fűznék a sikerhez. Nekünk például van fügefánk, ráadásul nem is ültettük, hanem csak úgy kikelt magától, biztosan valami madár hozta a magot, és voltak évek, amikor tényleg szépen termett - az is igaz, hogy egy védett sarokban kapott helyet, míg egy másik, később ültetett fa kevésbé szerencsés, ő hidegebb teleken el is szokott fagyni. Nem vagyok ugyan mezőgazdász, de a tapasztalataim szerint megél nálunk a füge meg a kiwi, de azért egyáltalán nem mindegy, hova ültetik őket, szóval nem hiszem, hogy nagy ültetvényeket létre lehetne hozni úgy, hogy azok meg is maradjanak, meg teremjenek is. 

A hétvégén megint okosabbak lettünk, miniszterelnökünk fölavatta a Puskás akadémia sport- és konferenciaközpontját, és ott kifejtett valami olyasmit, hogy azok nyerik meg a jövőt, akiknek van víziójuk. Hát nekünk aztán van, mondhatnánk, hogy egyebünk sincs, mint a vízióink, az első számú nemzeti ügy a labdarúgás, amely nem egyszerűen sport, hanem tudomány és filozófia, azért is kell neki olyan csicsás konferenciaközpont, hogy legyen hol eszmét cseréljenek a labdarúgó akadémikusok és megvitassák, milyen módszerekkel nevelhetik az utánpótlást, amely kemény munkának köszönhetően előbb-utóbb csak összejön Európa élcsapata, és ha egyszer mi nyernénk meg valami világversenyt fociban, akkor aztán elkövetkezne a kánaán. Nyilván múlik ezen valami, ha már ekkora nagy fontosságot tulajdonítanak neki. Most már csak azért aggódom, mi lesz, ha a focibirodalom kinövi Felcsútot? Lassan már nem lesz hova építeni a szebbnél szebb Makovecz-stílusú épületeiket, ha kifogynak a földből, hogyan lesznek képesek folytatni? 

Nehéz hát a jövőbe látni, de ha a múltból vesszük a példákat, akkor semmi kétség, hogy a határ a csillagos ég, a vas és acél országa leszünk, nincs megállás. Megváltoztatjuk a világot, mert ugye a magyar az olyan, hogy csak mondani kell neki, hogy így, aztán már megy is a világ előre. Na, hát katyvasz az van, de aggodalomra semmi ok, a fociakadémiákon kinevelt európai szintű futballisták garantálják a magyar jövőt. Na meg a kiwierdők és fügeligetek. Erről csak az egyszeri vicc jut eszembe, mikor Rákosi ráköszön a földművesre, hogy Szabadság, elvtárs! Ő meg azt válaszolja: Na az kéne, meg egy kis eső. 

Hát így valahogy. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr6914300999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.10.17. 13:36:29

Kedves Pettra!

Tök vicces, hogy a propaganda hogy eltakarja Rákosi szlogenjeivel és hülyeségeivel azt, hogy Magyarországon bűnök, baromságok, eszelős beruházások korábban és azóta is voltak szépszámmal.

Még csak nem is a magyar narancs volt az első. Már Horthyék is próbálkoztak például gyapottal és sok egyéb kudarcos kísérlettel, de azok valahogy nem kaptak akkora publicitást, mint Rákosi narancsa. Ami egyébként Bacsó ötlete volt. Az alapja meg az, hogy egyik filmje bemutatója kapcsán Rákosi megkínálta naranccsal.

Most arról ne is beszéljünk, hogy mindez azt is elfedi, hogy Horthyék holdbéli tájat hagytak maguk után majd milliós bűzölgő hullaheggyel. És ha az oroszok nem érnek ide idejében, Bacsó is ment volna Auschwitzba. Dehát a propaganda ugye nagy úr.

Konkrétan a fügére és kiwire: Ez gazdasági kérdés. Lehet-e Magyarországon nyereségesen versenyezni a külföldi termelőkkel, akik olcsó földön olcsó munkaerővel minden különösebb beruházás nélkül termesztenek. Szerintem nem lehet, csak úgy, ha a magyar állam fű alatt vagy fű felett hatalmas pénzeket juttat a termelőknek.

Nos ez szerintem nem helyes, de ne feledjük, hogy a teljes nyugati mezőgazdaság így működik. Ezért kellett a gyarmattartóink parancsára teljesen szétverni a magyar mezőgazdaságot, mert a piac megnyitása után ellenkező esetben a magyar termékek töredékáron jelentek volna meg a nyugati piacon a hatalmas nyugati mezőgazdasági támogatások ellenére. És ezen az se változtatott volna, hogy mondjuk a magyar paradicsom nem volt olyan szép és nem volt olyan szép a csomagolása, mint mondjuk a tízszeresébe kerülő holland vagy francia paradicsomnak.

A lényeg: a propagandának semmi köze az igazsághoz. Se pro, se contra. Itt Magyarországon az ellenzék hazudozási versenyben kell legyőzze a FIDESZt, és nem abban,, hogy az emberek érdekeit képviselné a gyarmattartóinkkal szemben ellentétben a FIDESZszel. Isten ments. Erre még gondolni se szabad.

pettra01 2018.10.17. 15:33:56

@ZorróAszter: Hát ez az, hogy ez a hazudozási verseny már baromi fárasztó, lassan információmérgezés uralkodik el, aztán lehet, hogy pont ez a cél, váljunk annyira immunissá, hogy se igazság, se hazugság ne érdekeljen bennünket, végül is az a lényeg, hogy tegyük a dolgunkat, húzzuk az igát, a többi meg nem ránk tartozik.

ZorróAszter 2018.10.17. 19:07:13

@pettra01:

Kedves Pettra!

Igen. Nekem is határozottan ez a véleményem alakult ki mára. Azzal kiegészítve, hogy a cenzúra megakadályozza, hogy az ezen a véleményen lévők megtalálhassák egymást.

Mert az teljességgel lehetetlen, hogy ilyen kevesen legyünk ezzel a véleményünkkel.
süti beállítások módosítása