Csak mondom

Csak mondom

Kinek adható?

2017. március 18. - pettra01

Az éjjel ellátogattam a magyarorszag.hu weboldalra és az ügyfélkapumon rendeztem az adóbevallásomat. Végül is nem volt bonyolult maga a jóváhagyás meg a beküldés, bár önmagában a tervezetet megtalálni beletelt némi időbe, de hát ha az ember nagyon akar valamit, akkor kitartó és végül megtalálja. Már néhány nappal ezelőtt is próbálkoztam, de mivel nem jött semmiféle értesítés, azt hittem, hogy én még nem kaptam semmit, aztán kiderült, hogy ott van az, csak nem ott kell keresni, ahol az ember gondolná. A gyengébbekre való tekintettel tehetnének ott az oldalon valami látványos jelzést, hogy hova dugták el, de hát bizonyára ennek is van szerepe, ha túl egyszerű lenne, nem okozta örömöt a puszta adóbevallás. 

Valóban precízen megcsinálták, mondjuk az én bevallásom nem túl kacifántos, két helyről származik jövedelmem, be is írták, fillérre egyezett azzal, amit a kifizetők küldtek igazolást, nekem csak azért fontos az éves bevallás, mert ilyenkor visszaigényelhetek 66 600 forintot a fogyatékosságaimra való tekintettel, na meg ilyenkor rendelkezhetek, kinek adom az adóm 1+1%-át. Szerencsére volt elképzelésem arról, kit jelöljek meg, ha a kínálatból akar valaki választani, hát az nagy fába várja a fejszéjét, borzasztóan sok civil szervezet van, aki kedvezményezett lehet. Van egy helyi civil szervezet, őket ismerem is, nem okozott fejtörést. Az egyházakkal kapcsolatban azonban falba ütköztem. 

Nekem nincs vallásom, de ha már rendelkezhetek arról a horribilis 1%-omról, hát nem kellene veszni hagyni, de a kínálatban nem találtam egy olyan egyházat se, amelyiket szívesen megjelöltem volna. Iványi Gábor egyházát nem láttam a felsorolásban, gyanakodni kezdtem, hogy talán valamilyen fedőnéven van ott, amit én nem ismerek, hát gondoltam, megnézem a honlapjukon. Meg is találtam, igen, nekik is van technikai számuk, de csak akkor tudok nekik rendelkezni, hogyha kézzel töltöm ki az 1%-os papírt és postán küldöm el a NAV-nak. És valóban, az ügyfélkapun hiába is akarnám beírni a nevüket és a technikai számukat, a rendszer nem engedi, csak a listából választhatok. 

A listából viszont köszönöm szépen, de nem óhajtok választani, mert akik ott vannak, egyik se kedvemre való. Nagyon remélem, hogy Iványi Gábor beperli a NAV-ot, lehetőleg egy nemzetközi bíróságon, mert ez már olyan fokú pofátlanság, amire nem is találok szavakat. Nem tudom, mennyi támogatástól esik el így a MET, de elvileg az ügyfélkapun rendelkezők által juttatott teljes összeget megkaphatná, ha szerepelne a listán. 

Idézet a MET honlapjáról: "...az Alkotmánybíróság ezidáig három alkalommal hozott számunkra kedvező döntést, az Emberi Jogok Európai Bírósága pedig jogerős határozatot arról, hogy egyházunknak a „bevett” egyházakkal megegyező elbírálás alá kell esnie, ugyanazon támogatásokra – pl. a Szja 1% - jogosult, mint az egyházi törvény mellékletében felsorolt egyházak."

Úgy látszik, a magyar állam felette áll minden törvénynek...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr1512348177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.03.18. 13:15:53

Nagy disznóság, hogy Orbán dönti el azt, hogy megkaphatja-e a MET az 1 %-ot. Kötelesek lennének kifizetni az eddig összegyűlt, elmaradt és ki nem fizetett összeget.

Hiába, itt személyre szabott törvények vannak. Sőt, ha nincs is törvény a személyére, akkor is úgy tesznek, mintha lenne egy tiltás.

Az is baj, hogy a listán nincsenek feltüntetve, így keveseknek jut eszébe kutakodni utánuk.

pettra01 2017.03.18. 14:01:40

@CsipkeRózsa: De még ha kutakodsz is utánuk, aztán kitöltöd kézzel, beküldöd postán, szerinted meg fogják kapni? Orbánt már csak ezért is képtelenség tisztelni, annyira pitiáner ügyei vannak, hát attól még, hogy ő haragszik valakire, attól még hagyhatná élni, nem?

CsipkeRózsa 2017.03.18. 14:39:35

@pettra01:

Szerintem, nem fogják megkapni, úgy tudom, már eddig is visszatartották több évnyi 1 %-át.

pettra01 2017.03.18. 14:59:19

@CsipkeRózsa: De hogy van ez? Ennek a féregnek senki sem parancsol? Már halomban állnak a bírósági ítéletek, ő meg fütyülhet rá? Elképesztő, hogy mit megenged magának.

Xilit 2017.03.18. 15:08:56

Sziasztok!

Láttátok a tévében a Vona-Orbán adok-kapokot? Orbán olyan ideges lett a Parlamentben rázúdított ügynökvádtól, hogy alig kapott levegőt. Vagyis, nem zörög a haraszt. Simicska szépen, fokozatosan körbe keríti. Nem siet, hova rohanjon, elég bilit borítani a választások előtt. Orbán addig is olyan feszültségek között él, amelyek hatására hibát hibára halmozhat.
Bár, a fidesz nem arról híres, hogy bármit is tanulnának a hibáikból. Sőt, ahogy szorul a hurok, annál veszettebbek.
Ez az az állapot, amikor nagyon megüthetik a bokájukat.

pettra01 2017.03.18. 15:45:06

@Xilit: Az is jó volt, amit Kósa mondott erről a sajtótájékoztatóján, hogy Orbán azért nem pereli be Vonát, mert nagyon elfoglalt...
Nagyon szeretném látni, hogy csúnyán megbukik ez a rablóbanda. Tegnap láttam a Hír Tv-s Célpontot, csináltak egy jó kis összefoglalót március 15-éről, megszólalt egy csomó Fidesz-hívő is, hihetetlen, milyen áhítattal tudnak beszélni a "Viktorról". Ezeket tényleg semmi sem ingatja meg.

CsipkeRózsa 2017.03.18. 16:31:15

@pettra01:

Orbánnak valóban senki sem parancsol, egy akarnok. Csak az van, amit ő akar.
Azt nem értem, hogy a környezete miért veszi ezt tudomásul, nem igaz, hogy nem érzik, hogy ők is részesei ennek a gyalázatos rendszernek.

ZorróAszter 2017.03.18. 16:31:40

Kedves Pettra!

És tudható, mi a baj Iványival?

Az SZDSZ vagy azon túl is valami?

CsipkeRózsa 2017.03.18. 16:35:06

@Xilit:

Simicskában régóta látunk egy bili-borítóst, de félek, hogy nem tudja majd bizonyítani az ügynöki múltat. A pénzügyi manipulációt pedig azért nem fedheti föl, mert azzal saját magát is bemártaná.

Xilit 2017.03.18. 16:45:53

@pettra01:

Még nem tudtam rávenni magam, hogy beprogramozzam a Hír tv-t. Olga egy riportját megnéztem a neten, csak látni akartam, hogy muzsikál az új környezetében. Nem tetszett. Gyakorlatilag hidegen hagyott. Annyira, hogy meg sem tudnám mondani, kivel beszélgetett.

A Kósanak kabaréban a helye, nem a Parlamentben. Szeged után. Mert ha van igazság a földön, akkor nem csak bukniuk kell, hanem számot adni minden tettükről és fillérről.

Xilit 2017.03.18. 16:50:12

@CsipkeRózsa:

Szerintem az ügynöki múlttal csak revolverezi Orbánt, függetlenül attól, hogy valószínűleg van valóságalapja, legfeljebb a bizonyítása nehezített. Ez előjáték , a fő műsorra még várnunk kell. Csodálkoznék, ha nem így lenne. Orbán nagyon fél Simicskától, tehát van miért.
Nekem mindegy kitől, mitől dől össze ez a borzalom, csak már legyen vége.
Amúgy igazad van, Simi sem egy ma született bárány, Orbán is tud terhelőt mondani rá, nem keveset.

pettra01 2017.03.18. 17:21:42

@CsipkeRózsa: A környezete? Hát igen, ők is részesei, nem is akárhogyan, nagyon megéri ez nekik - bár nem tudom, lenne-e az a pénz, amiért egy tisztességes ember hajlandó lenne ebben részt venni. Akik a vezérkarban vannak, mind egy szálig címeres gazemberek, de most már annyira kilóg a lóláb, hogy aki eddig megtévesztett volt, most már neki is fel kell tűnnie, hogy ez nagyon nincsen rendben, ha csak nem teljesen hülye és tényleg nem lát a szemétől.

pettra01 2017.03.18. 17:23:49

@ZorróAszter: Fogalmam sincs, Iványi meg nem a locsi-fecsi fajta, erről nem beszél, persze az is elképzelhető, hogy ő se tudja, mikor mondott olyat, amivel elindította ezt az egészet. Azt nem hinném, hogy mindössze az SZDSZ-es múlt, valami másnak kell lennie.

pettra01 2017.03.18. 17:30:28

@CsipkeRózsa: Igazából azt hiszem, ez az ügynök-múlt nem olyan veszedelmes fegyver, mint sokan gondolják. Na meg az se lehet véletlen, hogy pont most kezdte el a Lázárunk mondogatni, hogy nem is az ügynökök a hibásak, hanem akik megbízták őket. Én nem is értem, mit akarnak már ezzel az ügynök-múlttal, azóta már egy emberöltő telt el, például Orbán, aki katonaként volt állítólag ügynök, hát már ő is egy vén trotty, aki megbízták, azok meg már vagy nem élnek, vagy a hamut is mamunak mondják. Vannak itt közelebbi bűnök is, azokkal kellene már végre foglalkozni.

pettra01 2017.03.18. 17:39:15

@Xilit: Hát ami igaz, az igaz, én se a tévében láttam, hanem ezeket a műsorokat is le kell írnunk, így aztán ha akarom, ha nem, jól értesült vagyok. Olga ugyanazt csinálja, mint az ATV-n, a stílus, sőt, a vendégek se nagyon változtak. Viszont az ATV-n az Egyenes beszéd szerintem jobb lett, mióta Rónai Egon is csinálja. Az Echo Tv beszélgetős műsorait leírni kínszenvedés, bár a híradójuk is szörnyű, meg az M1, meg a TV2, a Kossuthról ne is beszéljünk.

CsipkeRózsa 2017.03.18. 18:02:41

Szerintem, Orbánnak Iványi ellenzéki szerepe nem tetszik.

Xilit 2017.03.18. 18:28:06

@pettra01:

Az a riport , amelyet megnéztem, úgy sült el, mintha Olga egy kezdő műsorvezető lenne. Kereste, olykor nem találta a szavakat, szóismétlésekbe bocsátkozott, törött, vontatott volt az egész. Untam.
Egon remekül vezeti a Csatt-ot , és abszolút helyt áll az Egyenesben. Jó páros lettek Mászárossal. A hölgyet ugyan ki nem állhattam, de el kell ismernem, hogy állja a sarat. Ők ketten együtt élvezetesebbé teszik a műsort, jól is jött a frissítés.

A többi csatornát nagyon nem irigylem tőled. :)

pettra01 2017.03.19. 00:23:13

@CsipkeRózsa: Lehet. Mindenesetre Iványi biztosan őszinte volt vele, nem rejtette véka alá a véleményét, és ezt egy ilyen típusú emberrel nem lehet büntetlenül megtenni.

pettra01 2017.03.19. 00:34:06

@Xilit: Igen, valami olyasmit érezni rajta, hogy nagyon nem találja a helyét, lehet, hogy nem fogadta kitörő örömmel a Hír Tv-kollektíva, fene tudja. Nem tudom, hogy a megélhetése mennyire függ attól, hogy foglalkoztatja-e valaki, de biztos vagyok benne, ha belevágott volna egy csak internetes sorozatba, lenne olyan nézettsége, hogy abból is fel tudja építeni egy egzisztenciát, ráadásul akkor tényleg azt csinálhatna, amit akar, vendégeket biztosan nem lenne nehéz találnia.
süti beállítások módosítása