Csak mondom

Csak mondom

Az álom boldoggá tesz

2016. november 07. - pettra01

Ami médiafronton zajlik, gyakorlatilag már-már követhetetlen. Gyorsak a változások, adják-veszik a vállalkozásokat, új lapok születnek, régiek megszűnnek, van, amikor a tulajdonosváltás szinte nem észrevehető, máshol a tulajdonos érdekeltségének megfelelően változik a szemlélet és válik a kormánypárti ellenzékivé vagy fordítva. Vannak, akik belekóstolnak a médiába, aztán fel is hagynak vele, de vannak, akik megtalálják itt a számításaikat. Főleg, ha nem szégyenlősek és mondjuk Romániában jegyeztetik be újabb és újabb tv-csatornáikat, végül is, az sokkal olcsóbb. 

Most kisebb vihart vert, hogy Andy Vajna több csatornáját is úgy ítélte meg egy szolgáltató, hogyha a kínálatában azokra cseréli a régieket, az kifizetődőbb lesz - lehetséges, hogy az Izaura Tv, a Chili, a Kiwi, a Humor vagy a Zenebutik nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint mondjuk a National Geografic. Hát hogyha a szolgáltató így döntött, biztosan így van, a pénzük bánja, ha tévedtek. 

A múltkor nem is tudom, melyik csatornán ment egy film, amire nem figyeltem oda, a címét se tudom, de egy ponton elkezdtem figyelni rá. Egy újságíróról szólt, aki valami vidéki laphoz keveredett és előadta a főszerkesztőnek, hogy milyen bomba-témát talált, amelyet meg szeretne írni. A főszerkesztő pedig felvilágosította, hogy miért nem hagyja ezt jóvá. Mint mondta, a lapot az átlagemberek olvassák, és az átlagemberek nem kíváncsiak mások nyomorúságára, tragédiáira, őket a siker, a pompa érdekli. Gazdag emberek mindennapjait szeretnék látni, bajnokokat, akik megnyerik a versenyt, a szerencsés flótást, aki megnyeri a főnyereményt, a rabszolganőt, akibe beleszeret a földesúr és ezek után boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az átlagember álmodni szeret, ezért azt olvassa, azt nézi, azt hallgatja, ami az álmait táplálja, és ha valaki fel akarja ébreszteni, azt megtorolja, nem veszi meg többé a lapot, nem fizet elő a csatornára. 

Ha hajlamosak vagyunk ezt elfogadni, nincs mit csodálkozni azon, ha előbb-utóbb a tv-csatornák választéka csupa főzős, sport- és Izaura-csatornákból fog állni. Az átlag ki lesz szolgálva, elégedett lesz, a többi meg legfeljebb majd nem néz tévét, nem olvas újságokat. A béke megvalósul. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr8611940041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2016.11.07. 23:29:04

Kedves Pettra!

Ebben a kaotikus folyamatban 25 év óta egy dolog tendenciózus: a baloldal, vagyis a munkavállalók, bérből és fizetésből élők, munkások, alkalmazottak elmarása a politikától, lapjaik, pártjuk liberálissá változtatása.

Vagyishogy a maradék szavazók csak valamelyik kollaboráns burzsujlakáj bagázst választhassa, és a csakis ezek közül a kollaboránsok közül. Vagy maradjon otthon és nézze Győzikét vagy Izaurát.

Mert ez a gyarmattartóink érdeke.

Ez az egyetlen jól kivehető tendencia a lát.szótlagos káoszban

pettra01 2016.11.08. 00:01:25

A munkások, alkalmazottak, vagyis a bérből és fizetésből élők a rendszerváltással megkapták, amit akartak, itt van nekünk a kapitalizmus, a szabadság, láthatjuk, hogy a lehetőségek korlátlanok, mert íme, többen közülünk megcsinálták a szerencséjüket, hát miért is ne lehetnénk mi is egy szép napon Mészáros Lőrinc? Nincs pártunk, de nincs is szükségünk rá, úgyse akarunk senkire se szavazni, minket leginkább az érdekel, hol adják olcsóbban a farhátat és nehogy lemaradjunk az éppen aktuális sorozatunkról. Szánalmas népség vagyunk, az az igazság. Pontosan ilyen Vajna-féle médiavarázslóra van szükségünk, aki majd kiszolgálja a kényes igényeinket.

ZorróAszter 2016.11.08. 01:14:04

Én pár napja döbbentem meg. Egy újabb házaspártól hallottam, hogy kiszálltak a politikából. Úgy derült ki, hogy kérdeztem, hogy mit szól a pacák ahhoz, ahogy az ATV a nyilasok sztárolásába kezdett. Vona, nemtommilyen Zalán excuccfűrer meg a felesége, a Dúró Dóra, meg az ilyen-olyan jobbikos politikusok, szóvivők.

Erre azt mondja, hogy egy éve nem néznek már ATV-t. De már semmilyen tévét. Még RTL-t sem. Politikai témánál kikapcsolnak. Ha tévét akarnak nézni, letöltenek valami filmet valamelyik megosztóról és megnézik.

Nekem az ő esetük volt a megrázó, mert akkor itt már valószínűleg 25%-os részvétel mellett lesz 4/5-e a fidesznek a Parlamentben 2018-tól.

És nagyon úgy néz ki, hogy ennek a fő oka a baloldali pártok és a baloldali média. Pontosabban a gyarmattartóink, akik rájuk parancsoltak.

Régi nünükém, hogy erre az a bizonyíték, ahogy szó nélkül tűrték az elmúlt 15 évben, hogy ez a mocskos tolvajbanda felvásárolja az összes médiát a lopott pénzből. Ezt teljességgel kizárt, hogy felsőbb parancs nélkül szó nélkül hagyták volna. Ennyire azért nem hülyék. Tudták, hogy ennek mi lesz a következménye.

pettra01 2016.11.08. 01:59:01

@ZorróAszter: Az ATV attól veszedelmes, hogy el van könyvelve baloldaliként, éppen úgy, mint a Klubrádió, a még politikai iránt érdeklődők ezeket nézik-hallgatják, és talán sose fognak rájönni, mi is jön onnan. A Fidesznek, ha esze van, ezeket meghagyja, nagyon jó szolgálatot tesznek neki. Most már tényleg csak blogokat érdemes olvasni. Nálam a tv állandóan megy, de csak azért, hogy ne legyen csend, mert azt nem szeretem, még éjszakára se kapcsolom ki, előbb-utóbb ki fog gyulladni szegény, mert már vagy egy éve folyamatos üzemben van :)

CsipkeRózsa 2016.11.08. 13:45:05

Én az ATV politikai adásait már évek óta nem nézem. Talán a Hír TV hírei nézhetőek, azt viszont régebben ritkábban néztem.

@ZorróAszter: "Ennyire azért nem hülyék."

Szerintem, a baloldali pártok vannak annyira hülyék.

pettra01 2016.11.08. 14:46:46

@CsipkeRózsa: Hát ha nem szegődtem volna el ilyen leíró-bérencnek, talán sose néznék politikai műsorokat, de így naponta belejönnek az arcomba. És még örülök, ha ATV-t fogok ki vagy Hír Tv-t, mert az M1-től meg a TV2-től sokszor leginkább világgá szaladni lenne kedvem, a Kossuth Rádiót ne is mondjam, hát a Határok nélkül az egy olyan hátborzongatóan gusztustalan valami, hogy szabályosan megfekszi a gyomromat.
A baloldali pártok, már amennyiben az MSZP-t annak tekintjük, teljesen el vannak tévedve. A legújabb, hogy azzal ijesztgetnék a baloldali embereket, hogyha 2018-ban is a Fidesz győz, akkor teljesen be fogja darálni az ellenzéket, és ebből ugye az kellene, hogy világossá váljon számunkra, hogy nekünk fontos, hogy az MSZP-re szavazzunk, mert különben nem lesz majd MSZP, és akkor jól nézünk ki. Hát fene tudja, nagy kérdés, hogy sajnáljuk-e, ha megszűnik az MSZP, vagy inkább örüljünk neki, mert most már igazán nem lehet tudni, hogy mitől is baloldali az MSZP és kit képvisel önmagán kívül...

ZorróAszter 2016.11.08. 17:00:37

@pettra01:

Egyetértek. Engem speciel nem zavar, hogy mondjuk liberális egy orgánum. Csak az, amikor egy valamikori baloldali média alakul fű alatt szép lassan liberálissá.

Szóval engem ez az ATV esetében se zavarna, csak ez a pár hónapja Mirkóczy Ádámi szerepeltetésével kezdődő nyilassztárolás.

És egyértelmű, hogy nem ők találták ki, hanem egyszercsak rájuk szólt a tulajdonos (a CIA???) hogy mostantól ezt kell csinálni.

ZorróAszter 2016.11.08. 17:02:48

@CsipkeRózsa:

Szerintem álhülyék parancsra.

Aztán majd ha gazdáinknak elege lesz a FIDESZből, akkor majd szólnak nekik, hogy tessék abbahagyni mert most ők jönnek.
süti beállítások módosítása