Csak mondom

Csak mondom

Már megint egy siker

2016. október 30. - pettra01

Annyi sikerünk van mostanában, hogy reggeltől estig sorolhatnánk, és még akkor se érnénk a végére. Most éppen azzal büszkélkedett Szijjártó Péter, hogy Magyarországot beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába. Mint mondta, a közgyűlési szavazáson Magyarország jelentős különbséggel előzte meg Horvátországot és Oroszországot, és ez a fölényes első hely jól mutatja, hogy mit gondol a  világ Magyarországról. 

Azért ennek a diadalnak az egyéb körülményeit is ecsetelhette volna. Például azt, hogy a tanácsban két helyet tartanak fenn a kelet-európai országoknak, és a két helyre három pályázó volt: Oroszország, Horvátország és Magyarország. Oroszország ellen többen is erősen tiltakoztak, a két maradék pályázó tehát gyakorlatilag úgy nyerte meg a versenyt, hogy más esélyes nem is volt. 

Szijjártó Péter azt is hozzátette, két évig most azon fogunk dolgozni, hogy soha egyetlen egy országról se lehessen hazug képet kiállítani emberi jogok vagy demokrácia tekintetében, úgy, mint ahogy azt rólunk megpróbálták az elmúlt hat évben. Úgy tűnik, külügyminiszterünk kissé félreértelmezi a tanács szerepét és feladatait...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr8311915387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.10.30. 16:12:57

Szerintem, nem beválasztották, hanem belökték. Valakivel fel kellett tölteniük az üres helyet.

pettra01 2016.10.30. 17:58:27

@CsipkeRózsa: Valahogy így. De hogy miért kell mindenből sikertörténetet faragni, azt nem tudom.
süti beállítások módosítása