Csak mondom

Csak mondom

Mennyei oltalom

2018. szeptember 04. - pettra01

Elhiszem, hogy a Magyar Éremkibocsátó Kft. is egy üzleti vállalkozás és mint ilyen, el szeretné adni a termékeit, de amit ezzel a Mennyei oltalom emlékéremmel művelnek, ez enyhén szólva is túlzás. Tele van a hirdetésükkel a Facebook, más oldalakon is folyton belebotlik az ember, most már e-mailben is ajánlgatják, de találkoztam már tévéreklámmal is - valószínűleg rekordra számítanak, elvégre vagyunk közel tízmillióan, ha csak minden második ember rendel magának mennyei oltalmat, az már ötmillió darab. mindez 990 forintjával darabonként elég szép summa. Különösebben nem is érdekelne a dolog, de a körítés, ami ezt a kampányt körülveszi, nem mindennapos. "A magyarok védőszentje, Szűz Mária és az első magyar király, Szent István között örök kötelék fonódott, amikor István életének alkonyán az országot és annak egész népét az Égi Királyné, Szűz Mária kegyeire bízta. A szent kötelék, mely történelmi hagyatékunk nyomán minden magyar szívében él, most páratlan emlékérem formájában születik újjá!" A szöveg a továbbiakban történelmi pillanatnak nevezi a szent kötelék létrejöttét, amit azért megkérdőjeleznék. Nem vonom kétségbe, hogy István király, különösen élete alkonyán mondott ilyesmit, de hogy ennek nyomán létrejött volna bármiféle kötelék, azért az merész feltételezés. 

Mostanság persze nagyon keresztények lettünk, nyilván ennek is köszönhető, hogy éppen ilyen emlékérem kiadása vált elkerülhetetlenné, bár most egy kicsit elbizonytalanodtunk, miután kiderült, hogy mi igazából a türkökhöz tartozunk, szóval hogy ebben az összefüggésben mihez kezdünk Szent István és Szűz Mária paktumával, az még eldöntendő kérdés. Ez persze ne akadályozzon meg bennünket, hogy rendeljünk a Mennyei oltalom emlékéremből, amelyhez ráadásul izgalmas történeti háttéranyagot is mellékel a társaság. Kockázat nincs, mert ha történetesen az érem nem teljesíti az elvárásainkat (Hogyan képes nem teljesíteni? Milyen elvárásaink lehetnek egy éremmel szemben? ), 14 napon belül visszaküldhetjük és az árát visszakapjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr614221783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2018.09.06. 13:15:33

Biztosan sokan lesznek, akik megveszik ezt az érmét, talán mert úgy illik, vagy azért mert olcsó, bár a csomagolás-szállítás költsége is 900 Ft. Miért nem árusítják boltokban is?

pettra01 2018.09.06. 13:29:37

@CsipkeRózsa: Nagy keresletre számítanak, nekem mondjuk már mérgezésem van a mennyei oltalomból, iszonyatos pénzt ölhetnek reklámba, akármit nyitok meg a neten, mindenhol ez az érem jön szembe egyből, hát tényleg már csak az hiányzik, hogy kötelező legyen megvenni. Igazából nem is boltokban kellene árulni, hanem a templomokban.

ZorróAszter 2018.09.08. 14:18:50

Kedves Pettra!

Fiatal tetszik lenni, ezért nem tetszik emlékezni a "Mária országa" és a többi horthysta maszlagra.

Ez a mai neohorthysta gengszterbanda meg vonzza a pénzéhes seggnyalókat, akik kiszolgálják a hatalom maszlagigényét. Persze jópénzért.

pettra01 2018.09.09. 13:09:58

@ZorróAszter: Nem tudom megítélni, mekkora a sikere ennek a marhaságnak, de ha abból indulok ki, hogy az Orbán-gyerek szélhámosságát tömegével eszik az egyetemisták, hát már nem tudom, mire gondoljak.

ZorróAszter 2018.09.09. 17:03:42

"Orbán-gyerek szélhámossága"

Mire tetszik gondolni?

Lehet hogy valamiből kimaradtam.

pettra01 2018.09.09. 17:56:13

@ZorróAszter: Ez a Felház nevű szekta kimaradt?

ZorróAszter 2018.09.10. 00:54:16

Igen, teljesen kimaradt. De ha nem tetszik róla mondani valamit, akkor majd utána olvasok a neten.

pettra01 2018.09.10. 01:43:34

@ZorróAszter: Jobb is, ha utánaolvas, mert én úgyse tudnám minden részletre kiterjedően elmesélni. Ez egy olyan sztori, amiből nem tudom, hogyan kerekíti majd ki a gyarmattartókat :) De érdemes a kezdetekig visszamenni, amikor a gyerek nem igazán vált be, mint focisztár, elment Afrikába, ahonnan a TEK hozta vissza, de ott valami sivatagban vagy hol összetalálkozott Jézussal, és azóta is naponta többször beszélgetnek...

ZorróAszter 2018.09.10. 02:33:19

@pettra01:

Áh! Lehetetlennel én se próbálkozom. Ön csak akkor hinné el, hogy német gyarmat vagyunk, ha a kedvenc német tulajdonban lévő újságjában is ezt olvasná. De arra nekem is van egy fogadásom, hogy azt egy ideig még nem fogja ott olvasni. :o)

Közben rájöttem, hogy már hallottam róluk régebben, csak annyira nem érdekelt, hogy kiment a fejemből. De amit írni tetszett, az érdekes. Arról nem hallottam régen se. Úgyhogy akkor mégis utána olvasok ezeknek is.
süti beállítások módosítása