Csak mondom

Csak mondom

Álarcban

2016. szeptember 20. - pettra01

Egyre többen fedeznek fel magukban különleges képességeket. Az élethosszig tartó tanulás nálunk igencsak virágzik, bár az irányaival mintha nem lenne minden egészen rendben. 

Egy ismerősöm pedagógus. Mindig is vonzódott a természetfelettihez, már évtizedekkel ezelőtt is jósnőkhöz jár, egyszer még engem is elvitt egy halottlátóhoz, mert majd meglátom, miket fog mondani. Hát megláttam. Valószínűleg bennem van a hiba, mert amikor belebonyolódott az előző életeimbe, amikor is spanyol bányászasszony voltam, meg holland hajósnak az özvegye, zokogva álltam a tenger partján és virágokat szórtam a hullámok közé, ezeken már nagyon mulattam, de amikor odáig eljutott, hogy még korábbi létezésemben voltam én kavics is egy patakban, hát az már kicsit sok volt. A nő ma is működik egyébként, állítólag nagyon sikeres, a szellemekkel is diskurál és kiválóan közvetít élők és holtak között. 

A pedagógus ismerősöm sűrűn keresi fel a jós ismerőseit, akik minden tekintetben hasznos tanácsokkal látják el, és ő állítólag ezek tudatában vezeti az életét. Ahhoz képest elég sok marhaságot követ el szerintem, de ki tudja, hogyan lenne, ha a jósok előre nem figyelmeztetnék minden veszedelemre. Állandóan tanfolyamokra jár, ezek ilyen méregdrága tanfolyamok, ahol megtanulják, hogyan lépjenek kapcsolatba valami indián szellemekkel, akik aztán segítségükre lesznek mindabban, amit szeretnének megvalósítani. Különféle mesteri fokozatokat érnek el ezeken a tanfolyamokon, neki is van már egy csomó cafrangja, ezeket használja is, tudniillik vannak neki saját tanítványai, akikkel rendszeresen összejönnek, egyesítik az energiáikat, és az így képződött hatalmas energiával távgyógyítanak, Egyszer nekem is bemutatta, hogyan teszi. Becsukja a szemét, összekulcsolja a kezeit, ilyenkor imádkozik állítólag az ő saját indián felsőbb hatalmához, aztán amikor létrejön a kapcsolat, akkor elkezdi irányítani a kapott energiát. Éreznem kellett volna a hatalmas forróságot, amely átjár, Miután én sajnos nem éreztem, azt mondta, bennem van a hiba, mert nem hiszek. Hát ebben maradtunk. 

A barátnőm ejtett ámulatba nemrég. Roppant földönjáró típus, de nemrég mindenféle bajok kezdték gyötörni, és egy kollegája ajánlott neki egy energiával gyógyítót, hogy majd az olyan csodát fog tenni, hogy valósággal újjászületik. Nem is volt könnyű bejutni a csodatévőhöz, marha nagy protekcióval azért sikerült. Ez egy férfiember, lefekteti az áldozatot egy ágyra és folyamatosan beszél hozzá. Olyanokat, hogy ártó szellemek vannak körülötte, akiket egyesével elküldött a fénybe, aztán miután az összes gonosz lelket elzavarta, közölte, hogy most már megtisztult, sokkal jobban fogja érezni magát. Kérdeztem, hogy na és tényleg? Azt mondja, hát az biztos,hogy amikor kijött tőle, majdnem orra esett, mert egészen el volt kábulva. Amin mondjuk nem csodálkozom, ha nekem duruzsolna ilyeneket valaki egy órán keresztül, biztosan elzsibbadnék tőle. Na de nem lett jobban, hát elment megint, hogy nem következett be a csoda. Újabb terápia, duruzslás, utána házi feladat. Vegyen tíz deka keserűsót, oldja fel vízben, igya meg, aztán igyon meg rá két deci olivaolajat, az kitisztítja a szervezetét - jaj. Micsoda ötlet. A hatást el tudom képzelni, inkább nem próbálnám ki, tán életben se maradnék. Szerencsére a barátnőm se próbálta ki. A másik feladat, vegyen egy álarcot, tegye fel, üljön le a tükör elé, és beszélgessen az álarcos önmagával, olyan lesz, mintha valaki másnak mondaná el, amit elmond. Ez a tanács is csak arra jó, hogy azóta ezzel ugratom, mindig kérdezem, hogy megvan-e már az álruhája. 

A napokban meséli egy ismerősöm, hogy egy autószerelő ismerősünk is most végez valami tanfolyamot, mert a továbbiakban energiákban fog utazni. Eddig piócákat tenyésztett és arra esküdött, hogy a piócák minden rosszat eltávolítanak az emberből, na most váltás jön. A pozitív energiák veszik át a szerepet, mert betegség nincs, csak rossz energiák meg jó energiák vannak, a tanfolyamon pedig megtanulja látni az energiákat. A jót is, meg a rosszat is. Utána már nem is lesz más dolga, mint hogy a rossz energiákat eltávolítsa, a helyüket pedig töltse be jó energiákkal. 

Édes jó istenem, hová tud ez még bokrosodni? Lassan minden sarkon lesz egy csodatévő, aki még nem az, hamarosan ő is elvégez egy tanfolyamot és kifejleszt valami extra képességet. Haladunk a szép, új világ felé, egyre erősebbek, egészségesebbek és persze boldogabbak leszünk, életünket eluralják a pozitív energiák, maholnap talán már fűtünk, világítunk és táplálkozunk is ezekkel. Holmi földi dolgokhoz nem fogunk érteni, de hát nem is lesz rá szükségünk. 

Aki kimarad, az lemarad - mondta állítólag a megtáltosodott autószerelő. Nincs mese, be kell iratkozni valami tanfolyamra...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr3511729795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.09.20. 07:13:16

Hogy milyen csodabogarakkal találkozol ...

ZorróAszter 2016.09.20. 12:28:48

Maga szerint az emberek hány százaléka lehet ilyen valóságtól elrugaszkodott?

Mert amit ír, az eléggé ijesztőnek hangzik.

pettra01 2016.09.20. 12:41:59

@Drizari: Ezen már gondolkodtam, mi lehet az oka, hogy ennyi furcsa ismerősöm van. Talán vonzom őket, vagy nagyon sokaknak van ilyen oldala, csak általában nem mutatják, én viszont valamiért arra inspirálom őket, hogy feltárják. Csoda tudja.

pettra01 2016.09.20. 12:53:47

@ZorróAszter: A hitnek egy variációja, most nem templomokban keresik a csodát, hanem jósoknál, varázslóknál, mert ezek szerint nagyon sokak számára a valóság nem elfogadható. Nem hiszem, hogy sokban különbözne a vallástól, bár mondjuk ez kiszámíthatatlanabb, eléggé követhetetlen, hogy melyik irányzat merre viszi a híveit, mikor kezdenek el fényt enni vagy mit tudom én. Akiket én látok, nem nagyon józanodnak ki, hanem inkább egyre jobban belebonyolódnak, újabb és újabb csodákat fedeznek fel. Hogy arányaiban mennyien lehetnek így, azt el se tudom képzelni, de a fogékonyság nagyon sokakban ott van.

littke 2016.09.20. 15:25:40

Bizony szinte hihetetlen történet. Hogy egy tanult ember, pedagógus, ilyesmiben higgyen számomra nehezen képzelhető el.

pettra01 2016.09.20. 15:51:24

@littke: Igen, tényleg hihetetlen. A pedagógusok között elég sok ilyen van, lehet, hogy ez valami foglalkozási ártalom. Ez, akit említettem, sose volt elégedett az életével, pedig minden oka meglett volna rá, de nem is tudta volna megmondani, mi a baja. Volt időszaka, amikor az alkoholba temetkezett, volt, hogy a sportban vélte megtalálni a megoldást, de egyik se vált be igazán, most erre kattant rá. Számomra az autószerelő az igazán nagy meglepetés, még egy olyan szélhámost nem ismertem, mint ő, hogy mi vitte ebbe az irányba, el se tudom képzelni.

ZorróAszter 2016.09.20. 16:18:52

@littke:

Kedves Little!

Az Ön környezetében vagy ha van róla fogalma, Kanadában hány százaléknyi lehet az ilyen emberek száma?

littke 2016.09.20. 17:33:39

@ZorróAszter:
Nem nincsen. Nem hinném hogy annyira gyakori lenne, (főleg a pedagógus szakmában), mert akkor több hirdetéssel találkozna az ember.
De biztos hogy vannak akik ilyesmiben hisznek, ha nem is sokan.

ZorróAszter 2016.09.20. 19:44:20

Kár, de azért köszi.

Az ilyesmiről a legnehezebb reális képet kapni.

Igen, a reklám nem teljesen mérvadó. Szerencsére. Mert itt nálunk speciel rengeteg van.

Mármint ilyen kuruzslósoké is.

pietnik 2016.09.21. 08:28:04

Ez szinte hihetetlen,de azért ne csodálkozzunk!
Van ebben a tendenciában egy adag kiábrándultság a politikából,a vallásból,az orvostudományból,és talán az interperszonális kapcsolatok eddig (?) megszokott tendenciájából!
Valójában a csodákban hiszünk,a természetfelettiben,amely már nem csak a katolikus istent,és angyalokat foglalja magába,hanem minden szemforgatásra képes ezoterikusokat,sámánokat,abszolút szellemet,meg minden nyavalyát,amit a rendszerváltás után ömlesztettek az ember nyakába,az egyre fokozódó szegénységgel,és elembertelenedéssel egyetemben.
Jómagam is kezdek olyan gondolatokkal foglalkozni,amelyek ,legalább is gondolatban,kirepítenek ebből az álságos,hamis világból,melynek megnyilvánulásai szinte percenként,vagy inkább másodpercenként villannak be az ember tudatába,és az ember az átverések,megaláztatások,a szembeköpések,és az emberi méltóság lealázása tengerében nem is talál más utat,megnyugvást!Vagy éppen hatalmas szélhámosságot kerít maga köré!!

pietnik 2016.09.21. 08:30:35

Megkérdezném,hogy Birca blogját ki tudjátok nyitni?!Mert nekem eddig nem sikerült,mindíg azt írja a gép,hogy Birca kevés adatot dott meg.

pettra01 2016.09.21. 10:32:59

@pietnik: Azt hiszem, ez egy folyamat, először ahhoz fordulunk, aki valamiféle csodára képes, aztán megnyílnak előttünk a lehetőségek, csupán némi tréingre meg persze szakavatott segítségre van szükségünk, és mi magunk is képesekké válunk a csodatevésre. Aztán lehet, hogy ez végül is hasznos és pozitív tendencia, jobban figyelünk magunkra, egymásra, kezünkbe vesszük a sorsunkat, talán eljutunk odáig, hogy nem a természetfeletti erőktől várjuk a megoldást, hanem mi magunk teszünk azért valamit, hogy ami nem jó, az jó legyen.
Nekem minden további nélkül megnyílik a birca-blog. Más lehet a hiba...

littke 2016.09.21. 15:08:26

@pietnik:
A Birka blogja nekem is nyilik.

Drizari 2016.09.21. 15:51:40

Eddig azt hittem, hogy ez az ezoterikus izé csak az idegileg megborultak sajátja. Erre föl ma ezt olvasom:

"Azt állítja (mármint kusza-szem új nője), Matolcsyval sosem beszélgetett "spirituális szempontból" a jegybank munkájáról, noha a Népszabadság MNB-s forrásokból úgy értesült, hogy az ezotéria markáns hatással van a jegybanki vezetés tevékenységére."
forrás: nol.hu/belfold/vajda-zita-kivette-a-reszet-magyarorszag-megmentesebol-1632799

Ez lenne a magyarázata, hogy az MNB versenyzongorát és ingatlanokat vásárolt?

ZorróAszter 2016.09.21. 18:46:44

@pettra01:

Kedves Pettra!

Egyáltalán nem úgy néz ki, hogy aki egyszer belegabalyodott ezekbe a szektákba, kuruzslókba, halottlátókba, jósokba meg hasonlókba, az valaha is szakít velük.

Egy-két kivétel van csupán.

Évezredek óta így uralkodnak gátlástalan gazemberek és csalók az emberiség felett.

pettra01 2016.09.22. 01:12:43

@Drizari: Nem is tudom, melyik aggasztóbb, az, hogy Matolcsy irányítja a jegybankot, vagy hogy igazából ezt misztikus jeleknek rendeli alá.

pettra01 2016.09.22. 01:25:22

@pettra01: Ismertem egy embert, aki valami nagymamájától örökölt népi recepttel gyógyított. Piszok jó lötty volt, évtizedekig nekünk mindig volt itthon, de elkezdte fejleszteni és el is rontotta, már nem jó. Elkezdte a talpmasszázst, azt is nagyon jól csinálta, de nem érte be vele, és azt is elrontotta, most valami szektája van, rendszeresen találkoznak és felsőbb energiákról cserélnek eszmét. Szóval azt hiszem, az mindig baj, hogyha valaki tűlságosan kiválasztottnak érzi magát, azzal könnyen előfordul, hogy elmegy valammilyen szélsőség irányába.
süti beállítások módosítása