Csak mondom

Csak mondom

Mi volt a kérdés?

2018. június 13. - pettra01

orbanos2_1.jpgNagy élmény volt Orbán sajtótájékoztatója a szlovák miniszterelnökkel való találkozója után. Az ember végig azt várta, mikor fog már mondani valami érdemlegeset, de erre nem került sor, tulajdonképpen nem derült ki, egyáltalán miért találkozott a két kormányfő? Nem egyeztek meg semmiben, nem kötöttek semmiféle megállapodást, viszont - mint azt Orbán többször is elmondta - nagy öröm, hogy a szlovák kormányfő felkeresett bennünket. Miért is? Mi ebben a rendkívüli megtiszteltetés, hogy egy szomszédos ország miniszterelnöke átugrik hozzánk egy kis csevejre? Ráadásul egy olyan országról van szó, amelyikkel heti szinten ülésezünk meg konferenciázunk a V4-ek nagyon jelentős szövetségében. A sajtótájékoztatón különféle adatokkal kápráztatott el minket első emberünk, hány vállalkozás itt, hány vállalkozás ott, hány határátkelőhely, hány milliárdos kereskedelmi forgalom, és így tovább, valamint azt se mulasztotta el kifejteni, hogy mi közösen milyen sokra visszük majd együtt. 

Amikor végre befejezte az előadást, kérdéseket tehettek fel a sajtó képviselői. A Reuters újságírója feltette a kérdést, hogy mi szükség is van az alkotmánymódosításra, ami éppen most történik, miért nem lehetséges alacsonyabb szintű törvények módosításával megoldani a kérdéses problémát. Erre olyan választ kapott, hogy szerintem azóta is azon gondolkodik, mi lehetett annak a lényege. A miniszterelnök elmondta ugyanis, hogy az alaptörvény mint olyan, természetesen nagyszerű, de azért nem tökéletes és mindig korrigálni kell, az élet aktuális problémáihoz igazítani, és most létrejön egy alkotmányjogászokból álló csapat, amelyik vizsgálni fogja, hogy a megszületett módosítások mennyire helytállóak. És ez nagyon bonyolult feladat ám, ezért több évig fog tartani.

Azért mégiscsak szöget üt a fejünkbe, hogy hogyan is van ez? Előbb szemétbe dobják az alkotmányt, aztán hamarjában egy általuk összetákolt és senki mással nem egyeztetett kreálmányt megszavaznak a kétharmadukkal (mondjuk az még szerencse, hogy nem nevezik alkotmánynak, hanem alaptörvénynek hívják), amit aztán ugyancsak a parlamenti létszámfölényüknek köszönhetően akkor és úgy módosítanak, amikor kedvük tartja, aztán évekkel később egyszer csak létrejön egy bizottság, amelyik elkezdi vizsgálni ezt az alaptörvényt. Fel se merül, hogy ezt az egészet fordítva kellett volna, hogy előbb kellett volna a bizottság, de még az se lett volna elég, mégiscsak alaptörvényről lévén szó, az elfogadását széles társadalmi vitának kellett volna megelőznie. Bár nálunk a társadalmi egyeztetést a nemzeti konzultáció nevű valamivel helyettesítik, amit még viccből se lehet vitának nevezni. 

A lényeg, hogy ezúttal sem sikerült megtudnunk, mi a nyavalyának akarják már megint módosítani az alaptörvényt, amikor erre semmi szükség nem lenne. Igaz, a kérdés erre irányult, csak éppen a válaszban szó se esett róla. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr2214046078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.06.14. 10:28:11

Ezt hívják röviden látványpolitizálásnak.

Valamit mindig kell csinálni. Ne lássák az emberek, hogy a padsorok üresek a Parlamentben, mindenki a folyosón cigarettázik vagy épp a kurváknál hentereg :o)

Emporio Ármányi 2018.06.14. 10:37:04

Mit nem értesz ezen, balliberális?
Amikor az Alaptörvényt (nem alkotmányt) írták, még nem volt migráncskrízis. Most pedig helyzet van.
És milyen széles társadalmi vitáról makogsz? Parlamenti demokrácia van: felhatalmaztuk dr. Orbán Viktor miniszterelnök urat (áldott legyen a neve!) és pártját, hogy a magyarok érdekeinek megfelelően módosítgassák az Alaptörvényt, ha szükséges. Ma is tanultál valamit. A reuters pedig - amelyik a választások előtt ezerrel putyinpincsizett, eliosozott és korrupciótól rettegert - elmehet a náthásba.

Sir Galahad 2018.06.14. 11:00:30

Amit a reuters tudósítója kérdezett, arra az a válasz, hogy ha alapvető kérdéseket nem alkotmányos szinten szabályoz egy ország, akkor az alkotmánybíróság mindig meg fogja semmisíteni azokat az alacsonyabb szintű törvényeket, amelyek új problémák megoldását szabályoznák, mert az a régi helyzetek alapján íródott alkotmány alapján dolgozik. Ha egy országnak van írott alkotmánya, azt időről időre hozzáigazítják az életviszonyok változásaihoz. Szerintem ebben nincs semmi különös.

chrisred 2018.06.14. 11:07:07

Lassan az egészségügy is így működik majd. A páciens felfekszik a műtőasztalra, a doktorok meg felvagdossák, ahol lehet. És amikor már nem mozog annyit, megvizsgálják, hogy szükség volt-e a beavatkozásra.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 11:08:03

@Sir Galahad: "...időről időre hozzáigazítják az életviszonyok változásaihoz. "

Ja, igazad van. Ha a Gyurcsány házánál kellett ordítozni, az alkotmá nyos volt, amikor az Orbán családot zaklatják tüntetéssel, az meg nem lesz alkotmányos. Pont.

chrisred 2018.06.14. 11:14:00

@Sir Galahad: Talán ha hozzáértők foglalkoznának az alkotmány szövegével, és nem Szájer körölte volna le utazás közben, nem kellene minduntalan hozzányúlni. Vannak többszáz éves alkotmányok is.

Kampfer 2018.06.14. 11:14:36

"Nagy élmény volt Orbán sajtótájékoztatója a szlovák miniszterelnökkel való találkozója után."

Gondolom, a poszternek nem nagyon jött be, de sebaj. Túléli és mi is túléljük. Egyébként mindig élmény, amikor nyomorult balliba tollforgatók ostobaságait megfelelő módon kezelik. Az a 'rajtersz' nevű nyomorult banda pedig az aljavilága a sajtónak. Kapják meg, ami jár nekik!

"A Reuters újságírója feltette a kérdést, hogy mi szükség is van az alkotmánymódosításra, ami éppen most történik, miért nem lehetséges alacsonyabb szintű törvények módosításával megoldani a kérdéses problémát."

Ő is tudja és a büdös patkány főnökei is pontosan tudják, mi szükség van erre! Az, hogy az alkotmány egy magasabbrendű törvényi szabályozás, az uniós jog sem írhatja felül a rendelkezéseit, továbbá egyszerű többséggel nem is módosítható. Nemzetstratégiai, nemzetbiztonsági kérdésköröket érintő szabályokat célszerű magasabb szinteken szabályozni. Ehhez a mostani kormány legitim felhatalmazással rendelkezik. De ezt az a patkány tollforgató söpredék is pontosan tudja!

"Előbb szemétbe dobják az alkotmányt, aztán hamarjában egy általuk összetákolt és senki mással nem egyeztetett kreálmányt megszavaznak a kétharmadukkal..."

Poszter! Hazudsz! Volt egyeztetés, a parlamenten belül lezajlottak a viták. Emlékeim szerint az akkori ellenzék kivonult. Ez az ő döntésük, ne az alkotmányozó többségen kérd számon!

"...amit aztán ugyancsak a parlamenti létszámfölényüknek köszönhetően akkor és úgy módosítanak, amikor kedvük tartja"

Legitim többségük van az alkotmányozáshoz. A módosításhoz is, ami nem a kedvük szerint történik, hanem a változó körülményekhez alkalmazkodva. Ilyen a migránsok jelentette veszély, a kulturális önazonosságra való törekvés és a biztonságpolitika. Ha majd te meg a kedvenceid nyeritek a választásokat és lesz kétharmadotok, akkor majd ti is biztos mindent megtesztek a buziházasságért, a 'nyitott társadalomért', a szivárványért és a genderháborúért! És mindent megtesztek majd a magyarság ellen... Ha ehhez lesz felhatalmazásotok, akkor majd ti is csinálhatjátok és biztos vagyok benne, hogy majd csinálni is fogjátok! Pofátlanabb és erőszakosabb módon, mint ezek!

"A lényeg, hogy ezúttal sem sikerült megtudnunk, mi a nyavalyának akarják már megint módosítani az alaptörvényt, amikor erre semmi szükség nem lenne."

Tudjátok pontosan, mi indokolta a változtatást! És azt is tudjátok, hogy miért van szükség erre! Ellenetek és az agyhalott baromságaitok ellen!
Kamp.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 11:32:30

@Kampfer:

Volt a szociknak kétharmada, és valahogy nem jutott eszükbe a nem kétharmadhoz tartozókat kigolyózni. A fidesz magát annál inkább kigolyózza, de sajnos olyan törvényt most sem tudnak hozni, hogy a fideszkirályságnak soha ne legyen vége. Mindennek vége lesz egyszer, úgy ahogy a török és a habsburg uralomnak is, pedig az sokkal hosszabb volt, mint amennyit a fidesz magána szeretne.

Ez a módosítás nem a nyugatnak szól, mert ettől még nagyon is figyelnie kell a kormánynak a nemzetközi szerződéseinkbe foglaltakra. Persze ha ki akarják az országot vezetni az únióból, akkor érthető a sok módosítgatás célja. Majd az utólagos erre hivatkozás is.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2018.06.14. 11:33:21

Birkaországnak fosszilárdságú birkaalaptörvény-pártszarkotmány dukál. Mi ebben a meglepő. Amilyen az ország és az elkúrmány, olyan híg fos a pártszarkotmánya is.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2018.06.14. 11:33:21

Birkaországnak fosszilárdságú birkaalaptörvény-pártszarkotmány dukál. Mi ebben a meglepő. Amilyen az ország és az elkúrmány, olyan híg fos a pártszarkotmánya is.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.14. 11:40:29

"... Erre olyan választ kapott, hogy szerintem azóta is azon gondolkodik, mi lehetett annak a lényege. ..."

A jó politikus, ha az érdeke úgy kívánja tud úgy beszélni folyamatosan (értelmes szavakat mondani egymás után), hogy közben nem mond semmit, ami bármire felhasználható lenne ellene vagy az ellen amit(akit) képvisel.

Az újságíró kapott választ. Újságíróról van szó, azt kapta amit érdemel, mehet az irodájába, és úgy forgatja, úgy írja át ahogy akarja, ígyis - úgyis ezt tenné, legyen boldog :-)

Ami pedig az alkotmányipari picsogást illeti, azt akkor lehet módosítani, ha a módosítás okán kiírt szavazáson igent nyom a képviselők 2/3-a. Az hogy a migráncspárti libernyákok most EGÉSZ EURÓPÁBAN szopóágon vannak, köszönhető annak, ahogy az Ő általuk kebelre szorított migráncsok egy része viselkedik.Ez nem prekoncepcio azaz előítélet, hanem tapasztalaton alapuló változás. Lehet ezt radikalizálódásnak hívni, meg elnáculásnak, meg fasizálódásnak, de valójában a keserű tapasztalatokra adott félelemmel teli válasz.

Addig, amíg a főköcsög főliberális rohadék plitikusok tépik a szájukat, de a családjuk kellemes távolságban van a problémáktól, addig véresszájjal hirdetik az igét a jogokról, de ha esetleg az ő lányuk vagy feleségük esik áldozatul, akkor fordul a kocka, de ezt megelőzvén jó messzire intézik maguktól a problémákat. Az ott élőket meg vastagon lesz@rják, ha azok hőbörögnek, ellenzik a befogadást, akkor mocskorohattxenoofóbfasisztanácikok lesznek hirtelen az addigi kedves szavazókból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.14. 11:46:00

Fontos eredmény, hogy a magyar-szlovék egység Brüsszel ellen egyre erőseb.

Soros hiába puccsolta meg Ficót, az új szlovák kormányzat mindenben követi Fico politikáját.

felső határ nincs 2018.06.14. 11:56:39

Mikor volt olyan utoljara hogy a lippsi firkaszok ertettek valamit?

Kampfer 2018.06.14. 11:59:55

@látjátok feleim szümtükkel: "Volt a szociknak kétharmada, és valahogy nem jutott eszükbe a nem kétharmadhoz tartozókat kigolyózni."

Meséld már el kérlek, hogy a jelen módosítás ugyan melyik 'nem kétharmadhoz tartozókat' kíván kigolyózni??? Azt a többmillió szavazót, aki az ellenzékre szavazott? Azokat a gazdasági szervezeteket, amelyek ellenzéki erőket támogattak? Esetleg nemzetiségeket? Kiket?

Sunyi, szarházi szervezeteket, azok pofátlan és gusztustalan vezetőit, jogi ügyeskedéseket kíván kigolyózni. Azt, hogy ne lehessen koszos migriket idehordani, hergelni őket, etetni a híd alatt, hanem maga az állam, a hatóságok dönthessék el, hogy egyáltalán kit engedünk be! És ne valami pardavimártaféle nyomorult patkányok mondják meg a tutit! Ez a cél. És ezzel nekem nincs is bajom!
Az, hogy a szocik '94-ben mit tettek meg és mit nem, kár emlegetni! Az alkotmánymódosításnál egy sokkal durvább bűnt követtek el! Kormányra emelték a szadeszt, amely 12 éven át pusztíthatta az országot! Na, ez a tettük mindennél nagyobb bűn volt, örüljenek, hogy nem ott kötöttek ki ezért, ahová ők is és a teljes szadesz való lenne!

"Mindennek vége lesz egyszer..."

Így igaz. Jól látod. A fidesz kormányzásnak is. Ahogy a szadesz rémuralma is véget ért és a pardaviféle mocskok büntetlen aknamunkája is véget ért. A lényeg az, hogy mindezek közben a migriket távol tartsuk és azt a mételyt, amit ezek a szervezetek és a szellemi hátországuk jelent, azt BÁRMI áron és BÁRMILYEN eszközzel kiirtsuk itthon a közéletből és a politikai életből! Ha ehhez módosítani kell az Alaptörvényt, akkor módosítsuk. Hatszor, nyolcszor, tizennyolcszor akár.

"Ez a módosítás nem a nyugatnak szól, mert ettől még nagyon is figyelnie kell a kormánynak a nemzetközi szerződéseinkbe foglaltakra."

Lóf@szt! Semmiféle nemzetközi szerződés nem írja elő, hogy koszhadék migriket kötelező volna befogadni, etetni és hergelni az ország ellen, nem kötelező tűrni alibi 'civilek' aknamunkáját és az ország biztonságának veszélyeztetését! Ilyen szerződés nincs! Sőt! Az általunk aláírt szerződés szövege szerint a szerbek és horvátok felől menekült nem is érkezhet hozzánk! Csak migrik, akiket gond nélkül vissza lehet rugdosni a szerb tarlóra! Megtehetjük és remélem meg is tesszük! Ha a pardavinak és a fajtájának ez nem tetszik, lehet folytatni velük!

"Persze ha ki akarják az országot vezetni az únióból..."

A britek most ordítoznak a 'zunijóval'! Az olaszok most rúgták össze a port a spanyolokkal és a franciákkal. Az osztrákok eddig az olaszokkal vitáztak, most a franciákkal és a bizottsággal. A görögök és a fritzek úgy rühellik egymást, mint a szart. A visegrádiak úgy rühellik a német kormány egy részét, mint a szart! A német kormány két része úgy rühelli egymást, mint a szart. A szlovénok bővítik a kerítésüket. A spanyolok alig tudták visszagyömöszölni a katalánokat a pokróc alá. A hollandok épp az olaszokat ekézik. A dánok a svédekkel vitáznak a felújított határzárás és a visszaáramló migrik miatt. Erről a 'zunijóról' beszélsz? Pfff... Ki se kell vezetni ebből senkit, annyi irányba fog szétesni, ahány irány nem is létezik! Külön dimenziókat kell majd találni a darabjainak... Ne röhögtessél már!
Kamp.

MACISAJT 2018.06.14. 12:06:29

"A Reuters újságírója "

Mondd ki a nevét ennek a pheregnek, ne szemérmeskedj..:P

Muhaha

ZX 2018.06.14. 12:09:36

@Kampfer: Te szarházi! egyedül ti vagytok akik papagáj módjára szajkózzátok, hogy az általatok liberálisnak tartott embereket válogatás nélkül be akarnak engedni mindenkit. De ezt azért teszitek, mert ti is tudjátok, hogy mindez egy ordas nagy hazugság. Remekül megtanultátok Rákosi leckéjét mocskos komcsi horda.

Amit meg az unió jövöjéről írsz, hát gratulálok. Nem véletlenül mondták a németek, hogy a béke nem magától értetődő. Szerinted mi lesz ha az unió szétesik? Ti meg ennek tapsikoltok. De remélem a ti seggetek lövik szét először.

saci02 2018.06.14. 12:23:38

Most mit izél a posztoló? Mondhatta volna azt is, hogy Kellemes Ünnepeket! Hát nem? Hát de'

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.14. 12:28:10

Régi libsi álom az újságírók általi kormányzás. Meg úgy általában minden hasonló módszer, ami a parlamentáris demokrácia kijátszására, kiüresítésére alkalmas. Senki által meg nem választott, de befolyásos szervezetek, kitartott médiamunkások irányítják a világot, összesen úgy párszáz léhűtö, a háttérben maradt gazdáik elégedettségére.

Egy noname külföldi firkász felé volna elszámolási kötelezettsége a miniszterelnöknek törvényalkotás terén, nehogymár

Kampfer 2018.06.14. 12:28:43

@ZX: Már írtam neked, hogy a telivágott jó qrvaanyádat! Nos, hogy ezt ismét tisztáztuk, reagálnék a baromságaidra, de nem nagyon van mire, hiszen ostobaságokat írkálsz. Sebaj. A te bajod és a szomorú anyádé...

"De ezt azért teszitek, mert ti is tudjátok, hogy mindez egy ordas nagy hazugság."

Nem egy alkalommal nyilvánította ki ezt a meggyőződését akár a 'déká', de a pardavi is, nem is beszélve a zsohárzsuzsáról és csapatáról! Szóval ne hazudozz itt, retardált szövethalmaz! A kakukkgyörgyöktől lehetett volna kezdeni, aki szerint csupa világlátott értelmiségi ömlött be a görögökhöz '15-ben... De akár a tóthcsabákat is lehetne idézni ezerrel, no és a migszolos kis szarjankókat, akik még csempészték is a koszhadékokat az M5-ön! No, ezt a jövőben talán már nem tehetik meg így kockázat nélkül.

"Amit meg az unió jövöjéről írsz, hát gratulálok."

Ne nekem gratulálj, te fogyatékos kisköcsög! Gratulálj annak a sok balfasz vezetőjének, amelyek évek óta képtelenek fölfogni a valóságot a villáikban! Nekik küldd az elismerést, bazdmeg!

"Nem véletlenül mondták a németek, hogy a béke nem magától értetődő."

És ezt épp nekik kellett volna megérteniük, nem pedig csak szajkózni (papagájok módjára)! Igaz? Béke? Vagyis egy olyan állapot, amely minden fél számára elfogadható és előnyös! Vagyis NEM az az állapot, ami nekik jó, a többinek pedig lenyomjuk a torkán! Hát baszódjanak meg! Ami ellentéteket írtam, azokat se a hajnali szellő hozta, hanem évek hosszú során az adott államok és az unió vezetői kalapálták össze. Annyit változott a helyzet, hogy ez idő alatt az élethelyzet is változott és némely vezető politikai erő és így az államok vezetői is cserélődtek. És a politika változott, más érdekek kerültek előtérbe. Vagyis a megállapítás igaz, de a tanulságát nem vonták le!

"Szerinted mi lesz ha az unió szétesik?"

Gazdasági visszaesés, ennek nyomán politikai káosz és társadalmi változások.

"Ti meg ennek tapsikoltok."

Tapsikol neki az a rántott jó qrvaanyád, de balfasz! Pontosan tudjuk, hogy ez qrvanagy gáz, amit jó lenne elkerülni. Ezért pofázik egész Kelet-Európa már négy éve annak a balfasz uniós vezetésnek, de azok csak a 'verhofstadtféle' és 'mogheriniféle' baromságok szajkózásával vannak elfoglalva. Attól, hogy valamit naponta kétszer elismételgetnek és oktatólag írkálják minden ajtóra, még nem lesz igazuk! Akkor sem, ha az az agyhalott sargentini képtelen fölfogni a kockázatokat és a következményeket! Ez egy qrvanagy probléma, de többet nem tehetünk annál, mint hogy minden fórumon elmondjuk, hogy ez miért baromság és miért veszélyes!

"De remélem a ti seggetek lövik szét először."

Lövöldözés esetén általában a libbantak járnak szarabbul! Kérdezz rá a hollandoknál, milyen eredményesen hagyták magára Srebrenicát! Persze biztosan kurvára demokratikus döntés volt...!
Idióta...

Kamp.

Netuddki. 2018.06.14. 12:29:18

Persze, hogy örül neki, mint majom a farkának, mert a legtöbb EU-s elnök bottal se piszkálná a tolvaj fajtáját.

pettra01 2018.06.14. 12:34:53

Milyen érdekesen működik ez a fideszbarátság. A legenyhébb megjegyzés is, amely arra utal, hogy az alaptörvényük mintha csak papíron lenne törvényes, felbosszantja őket és egyből nekiszaladnak annak, aki szóvá merészelte tenni.

Sinci Roca 2018.06.14. 12:50:22

@Kampfer: milyen egy álszent kis buzi féreg vagy már te is...

felső határ nincs 2018.06.14. 12:50:58

@pettra01: valojaban a Fidesz a torveny

ti meg le vagytok szarva ivesen

Kampfer 2018.06.14. 12:58:30

@Sinci Roca: Ez így csak egy semmitmondó üres vagdalkozás. Folytasd csak...! Mellesleg a férges qrvaanyádat!
Kamp.

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.06.14. 13:05:30

"Mi ebben a rendkívüli megtiszteltetés, hogy egy szomszédos ország miniszterelnöke átugrik hozzánk egy kis csevejre? "

Az elmult 8 evben nem ugy volt a balliberalisok szerint, hogy Orban egy paria, akivel kizarolag tomeggyilkos diktatorok allnak szoba ??
Ez mintha egy kicsit ellent mondana a 8 eves mantranak nem ???????????????????????
Vagy mar a Szlovak elnok is elmebeteg TOMEGGYILKOS DIKTATOR LETT ????????????????????

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.14. 13:07:34

@pettra01:
Az alternatíva az 1949 évi szovjet alkotmány, amit felváltott az Alaptörvény. Mert az ugye legitim volt tetőtől-talpig

felső határ nincs 2018.06.14. 13:10:46

Fejezzek mar be a trollok a riposztokat meg a megmagzarazast a lippsi provokatoroknak.

A lippsik nem letezo halott kullancsok, beletapostuk oket a foldbe. Senkit sem erdekelnek, a velemenyukhoz joguk van vinnyoghatnak egymasnak.

ZX 2018.06.14. 13:11:11

@Kampfer: Mit írtál nekem? Semmit. Mondjuk agyhalottak ne is írogassanak! Amúgy sem érdekel milyen hazugságot hánysz ide. Dugd fel magadnak a libafos szilárdságú alapszarodat aztán húzz a komcsi anyádba!
Ne reagálj, mert nem olvasom el.

Grand Prix 1800 2018.06.14. 13:11:13

Egyik oldalnak sincs igaza, az Orbánéknak sem meg a demokratáknak sem.
1944 óta korlátozva van az alkotmányunk hatálya, ahogy a szovjet megszállók betették a lábukat magyar területre.
Az egyetlen legális lehetőség feloldani az alkotmányunk szovjet általi korlátozását és visszaállítani a jogrendet.
Minden más illegális zugírászat és alkotmány szédelgés.

Toadwart66 2018.06.14. 13:12:54

@Épüljön stadion a CEU helyére: Mit idegeskedsz? Menj el pszichiáterhez. Ért az ilyesmihez. Majd valamit felír neked amitől jobban fogod tűrni a stresszt. Most nem a Fidesz van hatalmon? Mit szeretnél még? Plüss Orbán Vikit az alaptörvény pofozgatás mellé? Felhúzhatós stadiont a kínaiaktól?

Grand Prix 1800 2018.06.14. 13:15:35

@Toadwart66:

A CEU ingatlanát a magyarországi kormány ingyen adta át Soros Györgynek, ez hűtlen kezelés.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.14. 13:15:53

Egy híg fos országnak híg fos miniszterelnöke és híg fos partszarkotmánya van. A büdös híg fos pedig naponta változtatható, formázható, orbánc által gyúrható, a híveknek pedig nyelvvel nyalogatható.

s 2018.06.14. 13:15:59

@Emporio Ármányi: "felhatalmaztuk dr. orbán viktor miniszterelnök urat (áldott legyen a neve!) és pártját, hogy a magyarok érdekeinek megfelelően módosítgassák az alaptörvényt"

Ki? Én nem!

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.06.14. 13:17:49

" ami éppen most történik, miért nem lehetséges alacsonyabb szintű törvények módosításával megoldani a kérdéses problémát. "

A kerdezo hazudik, mert ugy tesz mintha nem tudna a valaszt, mikozben ezt mar millioszor megvalaszoltak az elmult evekben.
Az elmult evtizedekben az alacsonyabb szintu torvenyeket megvetozta az alkotmanybirosag, a hatalyos alkotmany alapjan. Ezert kell az alkotmanyt modositani, kulonben az ujabb torveny is csak hamvabaholt otlet lenne, es az ellenzek megint dicsosegesen jelentene be, hogy megint sikerult megakadalyozniuk a diktaturat.

s 2018.06.14. 13:20:09

@Kampfer: Megbasztam volna a kurva ribanc anyádat, de annyira folyt valami a picsájából, hogy inkább mégsem.

ZX 2018.06.14. 13:20:10

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Mert az ugye annyira komcsi volt, hogy így kezdődött:

1. § Magyarország: köztársaság.
2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.

s 2018.06.14. 13:21:51

@látjátok feleim szümtükkel: "ha ki akarják az országot vezetni az únióból"
Lófaszt, mama! Ennek a cigány lótolvajnak és a geci bandájának onnan jön a lóvé.

s 2018.06.14. 13:25:41

@maxval balcán bircaman: " magyar-szlovék egység Brüsszel ellen egyre erőseb."
Mi a kibaszott kurva anyjukért nem lépnek ki ezek a geci erős államok? Ja, kell a lóvé.

MINDENKIT MEGBASZOK!

s 2018.06.14. 13:29:59

@Kampfer: "koszhadék migriket kötelező volna befogadni, etetni és hergelni az ország ellen"
De hát te is itt vagy, nem?

Emporio Ármányi 2018.06.14. 13:30:51

@s: téged ki nem szar le , ótvar lippppsi, he?

Tom66 2018.06.14. 13:37:06

@s: Hol szocializálódtál? Kár, hogy az elvtársad bezáratta az OPNI-t, mert ott lenne a helyed.

s 2018.06.14. 13:37:20

@felső határ nincs: Megbasztam a lányodat. Visítva élvezett és könyörgött, hogy még . . . még . . . még . . .

Kampfer 2018.06.14. 13:37:22

@ZX: Blabla-bla... Nagyjából ennyi az értelme a pötyögésednek. A létezésednek még ennyi sem, te kis parazita tetű!

@s: Ugyanmár...! Ő az ilyen kis puhapöcsű mitugrász kis betegbogarakat szó nélkül elintézi egy szájonrúgással! Tudod: megértő az olyanokkal, akikkel úgy elbánt a természet, mint veled. Itt kiéled magad, addig is könnyebb a négy fal közt a tolókocsidban. Ennyi öröm neked is legyen, amíg a világra szebb napot hozva el nem patkolsz!
Kamp.

s 2018.06.14. 13:39:13

@felső határ nincs: Megbasztam a lányodat. Visítva élvezett és könyörgött, hogy még . . . még . . . még . . .

CsipkeRózsa 2018.06.14. 13:40:17

Tisztelt Pettra.

Egy-két érdekes mondat is elhangzott a találkozón:

"Orbán: Magyarország és Szlovákia egy sikeres régió két sikeres országa"

"a V4 többé nem a szegény országok szövetsége, hanem olyanoké, amelyeket nagy gazdasági dinamika, óriási fejlődési lehetőség, fegyelmezett pénzügyek, az európai szabályokat betartó kormányok és nagy tervek jellemeznek."

"A kormányfő egyúttal köszönetet mondott szlovák kollégájának a határvédelemben nyújtott segítségért, azért, hogy Pozsony “a nemzetközi vihar kellős közepén” is kiállt Magyarország mellett. “Ezt hosszú ideig nem fogjuk elfelejteni” – hangsúlyozta."

Megint sok itt az új, durva hozzászóló.

s 2018.06.14. 13:41:39

@Grand Prix 1800: Mert amit mészáros lőrincnek adott, az nem. mi?
Megbasztam a lányodat. Visítva élvezett és könyörgött, hogy még . . . még . . . még . . .

s 2018.06.14. 13:44:01

@Emporio Ármányi: Megbasztam a lányodat. Visítva élvezett és könyörgött, hogy még . . . még . . . még . . .

s 2018.06.14. 13:45:02

@Tom66: Megbasztam a lányodat. Visítva élvezett és könyörgött, hogy még . . . még . . . még . . .

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.14. 13:45:03

@s:

Ha kell, kilépünk. De mégse hagyhatjuk cserben elnyomott nyugati testvéreinket.

Sir Galahad 2018.06.14. 13:45:59

@chrisred: Bárki írta volna, nem láthatta előre, hogy lesz mondjuk migrációs válság, és erre a törvényhozás szintjén reagálni kell. Vannak régi alkotmányok, de olyanok (legalábbis az írottak) nemigen, amelyeket sosem módosítottak vagy egészítettek ki.

s 2018.06.14. 13:52:14

@Kampfer: Te is szájba basztad a lányodat, közvetlenül én utánam. Egyébként orbánod is megtette ezt. Szerinted mi a kurva ribanc anyjáért kellett olyan gyorsan dokihoz mennie, hogy még a sorát sem bírta kivárni? Kellett az aids teszt eredmény, mert utána ráhelkénél volt hivatalos egy szájba baszásra, aki pedig világosan megmondta neki, hogy apu, a kurva életbe már, mindenkivel összefekszel és csak utána jössz hozzám? Addig csináltasd meg azt a kibaszott aids tesztet, ameddig a tiborczpityu ki nem talál Siklósról a vaksötétben, baszod.

s 2018.06.14. 13:54:52

@CsipkeRózsa: Mit nem mondasz! Mégis kire gondolsz? Annyira vigyázunk pedig itt mind, hogy az emelkedett stílus véletlenül se szenvedjen sérelmet.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.14. 13:58:55

Ki nem szarja le, hogy ez a húgyagyú csuti paraszt a saját kutyulmányát naponta változtatgatja? Az ő szarkotmánya, azt csinál vele amit akar! Mivel rám nézve ez nem kötelező, azt az illegitim parlamentjével együtt nem ismerem el, csak egy klotyópapír szintű tákolmány, tőlem aztán ki is törölheti vele a seggét.

Orbán Viktor 2018.06.14. 14:00:08

Tisztelt Polgártársak, Hölgyeim és Uraim, Leszbikusok, Heterok, Homok, Transzik, Cupákolók, Hupákolók, Munkakerülők, Traktorosok, Állatidomárok!

Anikó! Reggel véletlenül popoba raktalak. Büdös a most péróm mint állat. Legközelebb ügyesebben helyezkedj!

Kétharmadia Hűséges kutyái! Miért nem loptok éppen? Vagy gondoljátok mindig én leszek a király? Addig biztos nem, amíg ez nem kerül bele az alkotmányba. Addig nem biztos, hogy mindig én leszek a soros. Most lopjatok és csaljatok ez az idő. Hamarosan Hans Jürgenék megcsappanthatják támogatásokat aztán semmi lesz. Vagyis nektek nem jut csak felsőbb köröknek.

Egyharmadia megalázott lakói! Nem tudom mi a gond a egészségüggyel. Bemegyek megkérdezem előremehetek-e aztán 5 perc alatt megnézik mi van velem, megkapom a szert és mindenki mehet a dolgára. Most hol itt a probléma? Nem látom.
Fizukat megdobtuk, minden szép és vidám, mindenki mosolygott rám. Rend tisztaság volt látható minden részen csak azt nem tudom miért adták rám azt a VR szemüveget.

A gránitszilárdságú alkotmányt akkor és úgy módosítjuk, ahogy kedvem van. Ez lesz az én kis házi rendem. Már csak az örökös királyságot kell beleíratnom meg, hogy minden hónapban 1000 Ft-ot mindenkitől lecsippantok saját részre. Nincs itt semmi látnivaló. Megszavaztatok azt kapjátok, amit érdemeltek.

Na takarodó vissza dolgozni és összehordani még pénzt nekem!

Hajrá Magyarország, a mi országunk csak mi lophatjuk el!

s 2018.06.14. 14:00:16

@maxval balcán bircaman: "Ha kell, kilépünk."
Beszéld meg orbánoddal. De ha váratlanul tarkón lő erre a felvetésre, ne nagyon lepődj meg. Kell a pénz annak a mocskos, dologtalan, hazudozó tolvaj, cigánynak.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 14:00:39

@Grand Prix 1800: "A CEU ingatlanát a magyarországi kormány ingyen adta át Soros Györgynek, ez hűtlen kezelés."

Igazad van, nem mindenki gázszerelő, hogy az államon gazdagodjon.

s 2018.06.14. 14:04:19

@látjátok feleim szümtükkel: Ez a Soros is jobban járt volna, ha kitanul valami rendes szakmát. :-D

Grand Prix 1800 2018.06.14. 14:15:26

@s: Most még azt vezesd le hogy nekem mi közöm Mészároshoz.

LebensraumamOsten 2018.06.14. 14:15:33

@Emporio Ármányi: Apád fasza se volt felhatalmazva, hogy kilövelljen téged, meg a hasonló jobbágy bandát. A te szavazatod tized annyit sem ér, mint egy értelmes emberé. Csak most véletlenül védett állat kategóriába kerültetek, így nem lehet benneteket etető mellett (böske utalvány beváltása kannás borra) meg párzási időszakban (családi adókedvezmény és csok érvényesítés) kilőni a jó öreg duplacsövessel.
Szerencsére lassan már nincs rátok szükség, így hamarosan mégiscsak lábtörlő és üléshuzat lesz belőletek.
Mi meg már ttürelmesen kivárjuk azt a pár évet.

Grand Prix 1800 2018.06.14. 14:16:52

@látjátok feleim szümtükkel: Van aki spekuláns, és több államon is gazdagodik.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 14:17:39

@Kampfer:

A széteséses viziódnak van egy hibája, nem mi vettük magunkra az úniót, az már akkor is meg volt, amikor minket beengedtek. Ki is tehetnek, és az nekünk jobb lessz? Vagy majd megint megyünk az orosz kebelre?

Egyébként valaki jogosan felvetette, hogy hazudtok, mert a bal oldal sosem mondta, hogy be kell engedni a migránsokat. A fidesz előtt is voltak törvények a legálisan és illegálisan bejövő külföldiekre, sőt 2015-ben is volt ilyen törvény. Ha ezeket kormány nem tartotta be, az nem a baloldal hibája. Egyébként meg ne próbáld terelni a témát, volt idegenrendészeti eljárás már a kádárék idején is. Ahhoz képest a fidesz sem sokat változtatott a szabályokon, csak szájba rágta, hogy mindenki migráns. Ami nem igaz, mert különben letelepedési pénzért hogyan jöhettek volna be letelepedni muszlim vallásúak. Ja, ha pénze van, akkor jöhet a háremével együtt?

agarik 2018.06.14. 14:18:00

@Emporio Ármányi: Most sincs migránskrízis, a keresztény-krízis van. A keresztényeket hazaárulásért mind fel kell lógatni, szektáikat betiltani, templomaikat porig rombolni. Aki keresztényt talál, büntetlenül agyonverheti. Ez az egyetlen módja hogy megakadályozzuk, visszarántsanak minket a Sötét Középkorba.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 14:18:42

@s:

Mondjuk gázszerelést? Vagy esetleg elmegy bankárnak?

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 14:21:08

@Grand Prix 1800:

Én nem nevesítettem senkit, csak a gázszerelő szakmát emlegettem. Ez miért baj, esetleg kényelmetlen?

LebensraumamOsten 2018.06.14. 14:21:35

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Nem miniszterelnök, csak a ti szaros vajdátok. Senki nem szavazta meg őt törvényesen, csak az a másfél-kétmillió illibbant agyhalott. Ez pedig elég messze áll a legalitástól.

felső határ nincs 2018.06.14. 14:26:41

@LebensraumamOsten: Senkit nem erdekel mit gondoltok a legalitasrol.

Vagy barmi masrol.

Ezt tette Orban veletek.

Grand Prix 1800 2018.06.14. 14:38:13

@látjátok feleim szümtükkel: Én sem nevesítettem senkit. Esetleg kényelmetlen?

felső határ nincs 2018.06.14. 14:40:34

"Elvinné a kormány az MTA kutatóintézeteit

Egy, a költségvetési törvénybe bújtatott sor a Palkovics-minisztériumnak adja a kassza kulcsát, ami veszélyezteti a tudomány függetlenségét."

Muhaha

Ujabb hely ahonnet kirugdossuk a mocskos lippsiket

rallus 2018.06.14. 14:50:22

Úgy tűnik, hogy Orbánnak ostoba, viszont visszataszító ellenzéke van... Addig lesz így min. elnök, amíg meg nem unja!

legális 2018.06.14. 14:53:48

@LebensraumamOsten: ha nekünk a vajdánk, akkor neked is - mármint ha szerinted a vajda a Miniszterelnök Úr szinonímája.

A választási törvény szerint az agyhalottak nem szavazhatnak. Az agyhalottságról szerencsére a te véleményed nem mérvadó.

A legális miniszterelnökök halmaza az utolsó 30 évben üres lehet szerinted. Orbántól nagyobb támogatottsága ugyanis nem volt ezidő alatt Magyarországon senkinek.

Demokrácia, véleményszabadság, liberális felvilágosult gondolkodás stb. feltételezi, hogy lehet a tiedtől eltérő vélemény. Jelen esetben igen nagy számban van is. Kérem, békélj meg ezzel a körülménnyel.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 14:59:38

"a jegybankelnök azt mondta: senkit ne tévesszen meg, hogy 10 évvel a válság után ma csak az innovációt látjuk, mert a válság is itt van, kopogtat." Mi volt a kérdés?

Ja, az, hogy mikor nyomják le a gombócot a fideszbirkák torkán.
Formázzák már a gombócot, és úg y tűnik hamarosan elkezdik a lenyomást is.

index.hu/gazdasag/2018/06/14/matolcsy_itt_a_valsag_kopogtat/

Emporio Ármányi 2018.06.14. 15:02:40

@LebensraumamOsten:
@Agarik:

Ótvar nadragulyák. Még egy-két év dr. Orbán Viktor miniszterelnök urunk (áldott legyen a neve!) vezetésével, és már csak a Természetrajzi Múzeumban lesz belőletek egy példány, kitömve.
Addig is visíccsatok, retek lippppsik!
Muhaha!

ZX 2018.06.14. 15:10:04

@Emporio Ármányi: Remélem illippsikém ezt a nézetedet akkor is osztod majd amikor a seggszáj miniszterelnök urat a Dunába lövik hazaárulásért.

David Bowman 2018.06.14. 15:21:22

Az Aranybulla az utolsó érvényes alkotmány.

Grand Prix 1800 2018.06.14. 15:23:19

Ki kellene takarítani az akadémiából a Habsburg-párti (Gerő András) bolsevik (Ormos Mária) maffiát.

David Bowman 2018.06.14. 15:23:22

Nekem aztán mindegy, hogy csinálják, de a hugyszagú csöviket takarítsák ki a városokból.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 15:27:19

Niicsak, nicsak! A úniós központi bank nem látja azt a válságot, amit Matolcsy lát? Netán ez kerítésen belül marad?
hvg.hu/gazdasag/20180614_Nem_latszik_a_valsag_amire_Orban_Viktor_es_Matolcsy_Gyorgy_is_szamit?s=hk

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.14. 15:35:34

@látjátok feleim szümtükkel: Megint kreálnak valamit szokásukhoz híven, hogy a birkáiknak legyen mitől rettegni. Utána jön a hős kuszaszem a geciszagú törpe csuti haverjával és varázsütésre megmentik tőle őket. A fasizmus így működik: kreálj ellenséget, félnivalót, utána pedig hősként tetszeleghetsz, hogy megmenthetted tőle seggnyaló buta birkáidat.

s 2018.06.14. 15:54:58

@felső határ nincs: orbán szájba baszta ráhelkét, amíg tiborczpityu a sötétben tapogatózott. Ennyit erről. Nem volt aids-e, csak szifilisze.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.14. 15:55:39

Persze hogy nem mondott semmit, mert makogva nehéz értelmeset mondania ennek a majomnak.

s 2018.06.14. 16:00:49

@felső határ nincs: A tudomány tégedet nem érint. Írni sem tudsz, bazdmeg. Diktálsz egy okos eszköznek, az meg idefossa az elmebajodat.

pettra01 2018.06.14. 16:08:16

@CsipkeRózsa: Hát igen, a szokásos handabanda, sikeres országok, na persze. Ez mindig tetszett, hogy a fejlődést mindig a korábbi önmagunkhoz viszonyítjuk, meg másokét is az ő korábbi önmagukhoz, és ebből jönnek ezek a röhejes eredmények, hogy mi jobban fejlődünk, mint az átlag. Ez arra jó, hogy lehet vele kábítani sokakat, csak belegondolni nem szabad, hogyha az 1-ből 2 lesz, az százszázalékos növekedés, míg ha ami eredetileg 100 volt és 150 lett, csak csak 50%, jóllehet, tartalmilag azért lényegesen több. De hát nem baj, a hívek ettől boldogok, és ha ők elégettek, az a legfontosabb, nem baj, ha nincs rá semmi okuk. Hogy a mellettünk való kiállásért is bőszen hálálkodott, hát lehet, hogy ez volt a lényege ennek a nagy találkozónak, meg kellett bizonyosodni, hogy a szlovákok még mindig a barátaink. Bár nem tudom, hogyan lehet ebben biztos, mert a szlovák EU-s képviselők is különböző frakciókhoz tartoznak, szóval akármit is mond a miniszterelnök, a képviselők lehet, hogy egészen máshogy gondolják...
Sok a durva hozzászólás, igen, meg az értelmetlen, ami még csak nem is ostobaságot ír, hanem valószínűleg attól boldog, ha obszcén dolgokat írhat le. Nem moderálom ki, az ő szégyene, még ha nincs is neve a szerencsétlennek.

flydomi 2018.06.14. 16:09:46

@Kampfer:

Bruahhahaha.
Azért ovatosan a duhajkodással.A végén infartust kapsz,aminek a vezíred nem fog örülni,mert egyel kevesebb agyhalott lesz,akinek a fejét át tudja baxni. :D Szóval ne murdelj meg. :) És ha lehet,akkor csinál még pár pulyát,akiken tud majd tovább uralkodni,miközben nyomorba dönti hűséges birkáit. :D Különben a nagy keresztény fasiszta hazaáruló megmenti a nagy magyar nemzetett.a csúnya nyugatól,akiktől lassan majd az unios lovét nem tudja zsebre rakni. :) De kérd meg a papit,hogy írjon ki egy népszavazást a köcsög brüsszeles unio (27 tagország) miatt,és a nagy honvéd szerető agymosott birkanép döntse el,hogy mit akar. :D Ha nem kell a gonosz nyugat,akkor tárt karokkal fogad minket putyin papi és liao xing mami. :D Akkor jólét lesz,bőség,és a csodálatos paradise eljön,ahogy ígérte hűséges magyar vezírünk a népnek. :D Öröm nézni,ahogy a saját szavazóit meglopja,nyomorba dönti,csicska sorba taszitja őket.Ha már lassan 330ft az euro. :D Dübörög a gazdaság,fáél milla ember kalandvágyból van nyugaton,nyugdijasok-leszázalékolt emberek boldogan élnek. :D Kell ennél több? :) Nemhiába (nem)gyarapodik ez a nagyon okos magyar nemzet. :) Azért dns vizsgálatot ne csinálj,mert a végén kiderül,hogy tiszta árja faj vagyunk,mint a Skandináv-.Angolszáz-Germán nép. :D

pettra01 2018.06.14. 16:14:08

@s: Ha ólban érzed jól magad, a te dolgod, de az, hogy máshova is bepofátlankodj és óllá akard tenni, az már túlzás.

MACISAJT 2018.06.14. 17:00:58

Látom, nem sikerült válaszolni hogy ki volt a "Reuters újságírója" aki még mindig Orbán válaszán töpreng..:)
Néhány tipp.

Dunai Márton - már Marton Dunaiként jegyez, munkatársa volt a Soros György által is finanszírozott Magyar Narancsnak. Jelenleg a Reuters függetlenobjektív (muhaha)hírügynökségének tagja, előszeretettel írt korábban ő is arról – Orbán Viktorra utalva –, hogy aki Soros Györgyöt kritizálja, az antiszemita. Egyik kedvenc hivatkozási forrása a Political Capital és Krekó Péter.

Pető Sándor - Sandor Petoként szintén a Reuters munkatársa.

És persze Krisztina Than.

Ugyanis bizonyos amerikai és angol üzleti lapok " felfedezték" hogy ma már van Magyarországon egy angolul jól tudó, gazdaságilag jól felkészült fiatal gárda, amelynek tagjai megbízható információkat tudnak továbbítani lapjuknak. Ilyen két fontos üzleti lap a Wall Street Journal és a Bloomberg Business Week. A Wall Street Journalnál két magyar nő dolgozik: Gulyás Veronika és Fehér Margit. A Bloomberg Business Weeknél pedig Pénz Balázs, Balázs Edit és Simon Zoltán. És ami talán még ennél is fontosabb, a Reuter’s is magyar tudósítóval dolgozik. A neve Than Krisztina.

Muhaha

ZorróAszter 2018.06.14. 17:06:14

@Épüljön stadion a CEU helyére:

Már csak így van ez, ha Szájer a vonat vécéjébe visszavonulva laptoppal az ölében nagy erőlködések közepette Budapestig kitolta ezt a gránitkeménységű alkotmányt.

:o)

morph on deer 2018.06.14. 17:11:39

@felső határ nincs:
“Ujabb hely ahonnet kirugdossuk a mocskos lippsiket”

És majd gondolom a magadfajta akadémikusok fogják betölteni a megüresedett helyeket ugye?
De jó lesz..!

morph on deer 2018.06.14. 17:17:03

@látjátok feleim szümtükkel:
“Niicsak, nicsak! A úniós központi bank nem látja azt a válságot, amit Matolcsy lát? ”

Nem érted!
Ez egy unortodox válság, ahogy unortodox sikertörténet is vagyunk!
Az egész Matolcsy unortodox, nem tudtad?
Még meg sem kellszólalnia hozzá!
Ha pedig megteszi...!
:)

morph on deer 2018.06.14. 17:29:22

Azért már az is valami, hogy orbán nem boldog karácsonyt kívánt.

Fejlődőképes, na.
Most kicsit megint összenyálazzák a narancsszilárdságú alaptörvényt ahol már foszladozik kicsit, meg befoltozza azokat a lyukakat ahol még van beleszólása az alkotmánybíróságnak, legalább névleg.

Na majd most nem lesz, mert ha már nem tudnak alkotmányos törvényeket hozni, akkor majd megváltoztatják magát az alaptörvényt.

Még szerencse, hogy jogvégzett a miniszterelnök!
Mert képzeld, ha csak egy bunkó focista lenne a miniszterelnökünk felcsútról, akkor mi lenne itt!
Illetve várjunk csak...

ProjectMayhem 2018.06.14. 17:45:34

meg szerencse hogy csak szlovakiaig jutott, igy csak kis hulyeseget mondott. mi lett volna ha brusszelig megy? ja oda nem hivjak csak rendelik.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.14. 17:59:16

@flydomi:

Fenéket, kiderül, hogy van benne egy vonóval. Oszt akkor beszart a halott.

Aston Kanál 2018.06.14. 18:52:32

@Kampfer: "A britek most ordítoznak a 'zunijóval'!"
Azert ennek jobban nezz utana. Az ir-eszak-ir hatar miatt kurva nagy egyet nem ertes van a briteknel. Az eszak-ireknel mar enyhe tobbsegben vannak azok, akik egy hard-brexit eseten inkabb egyesult Irorszagot akarnak (senki sem akarja vissza a "The Troubles" idoszakat). A skotok is beszoltak, es maga a kilepes tenye, illetve annak modja is sulyosan megosztja az orszagot. Egyelore ugy nez ki, hogy az Egyesult Kiralysag hamarabb esik szet. A parlament sehova sem halad, mig Brusszel var, hogy mondjanak mar valamit a britek. Ket napja meg a May elleni bizalmi szavazas is teriteken volt. Es rohadtul be vannak szarva, hogy az egyetlen komoly exportcikkuk, a penzugyi szolgaltatasok sinyli meg. Mert az EU27 a maga 440millio lakosaval es cegeivel joval nagyobb piac, mint az Egyesult Kiralysag a maga cirka 65millio fojevel, es a sok k-europai "migri" nagy resze nemsoka lelep. Es a bankokat, alapkezeloket, vagyonkezeloket, mint tudjuk, ez erdekli.

Ekrü 2018.06.14. 19:20:05

"Mi ebben a rendkívüli megtiszteltetés, hogy egy szomszédos ország miniszterelnöke átugrik hozzánk egy kis csevejre? "-Ezek szerint számodra azok voltak a szép idők amikor nem ,hogy nem ugrottak át egy kis csevejre,hanem szégyenszemre a határnál visszafordították Magyarország Köztársasági Elnökét.Hát bocs,nekem ez jobban tetszik.
"Erre olyan választ kapott, hogy szerintem azóta is azon gondolkodik, mi lehetett annak a lényege. "-Ebből is látszik ,hogy Orbán jó politikus,ezt hívják diplomatikus válasznak.

pettra01 2018.06.14. 19:31:58

@Ekrü: Ha emlékezetem nem csal, azért fordították vissza, mert elfelejtették előtte leszervezni a dolgot. Ha beül az autójába és mondjuk a feleségével nekivág, biztos, hogy a kutya nem törődik vele, de ő valami delegációval parádézott volna átfele, ami azért már hivatalos látogatásnak tűnik, azt meg előre be szokás jelenteni - ha már ennyire járatos vagy a diplomáciában, ezt is tudhatnád. A jó politikus elsősorban nem arról ismerszik meg, hogy képes semmitmondó válaszokat adni.

pietnik 2018.06.14. 19:40:51

Most már tudom,miért szállt el a (halálnak halálával) kommentem!
Átlapozva az itteni kommenteket-"ezek" mindenre képesek!
Pettra! Lapátold már ki ezt a sok szart innen!

Ekrü 2018.06.14. 19:55:35

@pettra01: Rosszul emlékszel.Szó sem volt delegációról ,a Révkomáromi magyarok hívták meg egy szoborátadásra,ahová egyedül ment.De teljesen mindegy ,hogy miért ment,szomszédos ország köztársasági elnökét nem szokás a határon visszafordítani.Persze a szocik alatt sikerült ilyen "jó" szomszédi viszonyt kialakítani.Szóval ha választanom kell e között vagy a mostani között,inkább én a mostanit választanám.

Ekrü 2018.06.14. 20:01:58

@pettra01: "A jó politikus elsősorban nem arról ismerszik meg, hogy képes semmitmondó válaszokat adni"-A jó politikus pont arról ismerszik meg,hogy semmitmondó és provokatív kérdésekre tud udvariasan olyan diplomatikus választ adni,amit később véletlenül sem tudnak kiforgatni.

pettra01 2018.06.14. 20:14:09

@pietnik: Ha olykor kiemelnek egy posztot, mindig ez van, iderajzik a sok illiberális és osztja az észt. A többség hivatásszerűen űzi, ha megnézed, 0 bejegyzést írt, ezzel szemben rengeteg kommentet, van olyan, aki tízezer fölötti számban, azért ez meglehetős szorgalomról árulkodik. És ha mondjuk Orbánt említi, akkor nem azt írja, hogy miniszterelnök, hanem hogy a Miniszterelnök Úr. Így, ekkora mérhetetlen tisztelettel :)

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.06.14. 20:47:12

@Ekrü:

Figylej bögyörő, Sólyom lászló, a határnál visszafordított közt. elnök egész véletlenül a fideSS által került a közt. elnöki pozíciójába. Te meg megint itt állsz hülyén, de nálatok fidelitaszos köcsögöknél ez állandósult életforma

antiinternáci 2018.06.14. 20:50:11

a"Zorbán" szörnyű bűnei növekedtek.
Merészelt a minden6ó bolsevista sajtó egyik képviselőjének egy diplomatikus választ adni.
Lefordítom: a magunk részéről alaposan meggondoljuk, hogy kivel vagyunk hajlandóak szóba állni.
Úgy is mindegy lett volna, hogy mit mond, az internáci hazudozás és gyűlölködés amúgy is ugyanazt az értékelést hozra volna ki.

2018.06.14. 21:08:44

Ebből a blogból csak a tiszta gyűlölet jött le. Ja és az, hogy nagyon fáj az a kétharmad.

pettra01 2018.06.14. 21:12:27

@valaki nagyon más: Nem gyűlölet ez, csupáncsak utálat. A kutyaszart se gyűlöli az ember... Az a kétharmad meg persze, hogy fáj.

Fülig José 2018.06.14. 21:41:21

@pettra01: ...és még csak nem is érti. Boldogok a lelki szegények...

ZorróAszter 2018.06.14. 21:44:29

@valaki nagyon más:

Ha itt már mindenki a német gyarmattartóink zsebében van, nemcsak Orbán és kollaboráns bábkormánya, hanem a teljes ellenzék és a teljes sajtó/média paletta is, és összejátszva tartják hatalomban Orbán bandáját, akkor honnan tudhatjuk, hogy a FIDESZ megkapta egyáltalán azt a majdnem 50%-nyi szavazatot amit mondanak?

Honnan tudjuk, hogy nem csak 20%-ot kapott a FIDESZ valójában, a többit meg a szintén zsebrevágott választási rendszer intézte, csalta hozzá?

seol 2018.06.14. 22:08:19

@Magánvéleményem:

Mindig élmény nézni azt, ahogy fél- és funkcionális analfabéta idióták megpróbálják megmagyarázni a világot a bemagolt panelek összekeverésével. :-D

pettra01 2018.06.14. 22:16:09

@ZorróAszter: Ezek a végső százalékok nagyon becsapósak, és ha az ember arra kíváncsi, hogy pontosan hány ember szavazott, és ebből mennyi a Fideszre, na, ilyen adatot nem találok, csak azt, ami a végén kijött a mindenféle levonásokkal együtt. Illetve utána lehetne járni, ha az ember választókerületenként összeadogatná, de hát bajlódjon vele, akinek nincs jobb dolga. De abban biztos vagyok, hogy a választási rendszer nagyszerűsége hozta össze végső soron a kétharmadot.

ZorróAszter 2018.06.14. 23:17:21

@pettra01:

Jó, de ha tényleg mindenki a német gyarmattartóink zsebében van. Annyira, amennyire ez látszik az állítólagos baloldali sajtó FIDESZel való összejátszásán, meg amennyire ordít az állítólagos ellenzék ellenzékieskedéséből FIDESZmalomra, akkor honnan tudjuk, hogy nem vették meg a választási bizottságokat?

Hát azok kevesebben is vannak meg kevesebbet is kérnek, mint a rengeteg újságíró meg politikus!

Tehát ki tenné le a nagyesküt, hogy valójában nem 20% szavazott csak a FIDESZre, hanem a többség?

morph on deer 2018.06.14. 23:23:14

@ZorróAszter:
“Honnan tudjuk, hogy nem csak 20%-ot kapott a FIDESZ valójában”

Hát például onnan, hogy a rájuk szavazó szerencsétlenek száma még ma is emelkedik! Ma már jóval többen állítják magukról, hogy a fideszre szavaztak mint április 8-án!

Ha ez így megy tovább akkor maholnap már ötharmaduk is lesz, és akkor már akár a bibliát is átírhatják tetszés szerint, nem csupán a narancs-szilárdságú alaptörvény, figyeld csak meg!

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.14. 23:23:53

@ZX:
Itt van az alkotmányod amit siratsz te szovjetbuzi dugd fel magadnak:

"1949. évi XX. törvény

A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

A nagy Szovjetunió fegyveres ereje felszabadította országunkat a német fasiszták igája alól, szétzúzta a földesurak és nagytőkések népellenes államhatalmát, megnyitotta dolgozó népünk előtt a demokratikus fejlődés útját. A régi rend urai és védelmezői ellen vívott kemény küzdelmekben hatalomra jutva, a magyar munkásosztály, szövetségben a dolgozó parasztsággal, a Szovjetunió önzetlen támogatásával újjáépítette háborúban elpusztult oroszágunkat. Évtizedes harcokban megedződött munkásosztályunk vezetésével, az 1919. évi szocialista forradalom tapasztalataival gazdagodva, a Szovjetunióra támaszkodva népünk megkezdte a szocializmus alapjainak lerakását, s országunk a népi demokrácia útján halad előre a szocializmus felé. E küzdelem és országépítő munka már megvalósult eredményeit, országunk gazdasági és társadalmi szerkezetében végbement alapvető változásokat fejezi ki és a további fejlődés útját jelöli meg: "

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2018.06.14. 23:40:42

Ez a receptírás elött, vagy után volt?

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.14. 23:47:45

@Ekrü:
Fáj nekik hogy nem sikerül megosztani és egymással szembefordítani a V4-eket. Pedig nem is olyan rég még dörzsölte a markát Charles Gati, hogy Orbán háborúba keveredik a szomszédaival, így Szlovákiával

Ez se jött be nekik, most próbálnak legalább egy kicsit nyafizni

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.06.14. 23:52:09

@pettra01:
Ha találsz egy országot amelyikben ugyanilyen szavazataránnyal nem a Fidesz alakíthatna kormányt, akkor áruld el nekünk melyik az

malacka2010 2018.06.15. 00:44:48

Kedves Petra,

a képen (bár nem túl jó minőségű a kép nálam) sztem nem Szlovákia miniszterelnöke van, hanem az államfő (Andrej Kiska). Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy nem Peter Pellegrini áll OV mellett. (Csak pontosításként jelzem, lehet, hogy rossz kép került a blog szövegéhez.)

John Szigethy 2018.06.15. 06:06:04

@pettra01: Bekaphatod az útszéli anyáddal.

John Szigethy 2018.06.15. 06:07:58

Kitesz egy Andrej Kiskas képet a köcsög blogoló és veri a nyálát. Az ilyen petragecik miatt tart itt ez az ország.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.15. 07:10:18

@morph on deer:

A magyar hagyomány a történeti alkotmány. Ennek megfelelője az írott alkotmány gyakori módpsítása. Mi ezzel a problémád?

LebensraumamOsten 2018.06.15. 07:16:14

@Emporio Ármányi: Se ti, sem a vajdátok nem számíthattok természetes halálra, vagy békés öregkorra. Saját magatoknak teljesítitek a be sorsotokat ostoba illipsi tolvaj banda.

LebensraumamOsten 2018.06.15. 07:17:49

@valaki nagyon más: A 2/3 valójában nem létezik, csak egy üres kamu. Olyan mint a temberek jóléte. Vagy Columbo felesége. Mindenki hallott róla, de senki nem látta még.

LebensraumamOsten 2018.06.15. 07:24:45

@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon helyes, alig várom már.
Egyetlen dolgot sajnálok ezzel kapcsolatban: Sose lesz belőle olyan mint Ukrajnában volt a 30-as évek közepén.
Akkor az illipsik százezrével halnának éhen. Lenne ám 2/3-os hullás. De az a hülye liberális nyugat úgyis a hónuk alá nyúlna, mert túl humanitárius. Pedig én vasfüggönnyel zárnám körbe őket és még a madarakat se hagynám ki, vagy berepülni. Majd kiderülne, hogy bírják önellátással. Ott csúsznának másznának a rohadékok a kokárdájukkal meg a nemzeti konzultációs kérdőívekkel a kezükben a 10 méteres szögesdrót kerítés belső oldalán, de egyetlen ország se engedné, hogy átegye a fene őket a másik oldalra, hogy ehessenek bármit is.

LebensraumamOsten 2018.06.15. 07:34:10

@legális: Nekem nem vajdám kis nemzetiszínű köcsögök . Rám más szabályok vonatkoznak, mert máshol vagyok, mint ti NERtúró kakimakik. Hahaha. Ezt benézted. A fogadó országom - amely már immár állampogárságot adó hazám is - nem olyan redvás cigányokkal van tele, akik egy utalványért eladják a saját és családjuk jövőjét.
És az a jó, hogy rühellik a cigány illibsiket.
Ha meg átenne benneteket a határon, akkor kapnátok a pofátokra a nemzetmegváltó szándékotokkal együtt. Bár az ilyen 2/3-os getvák még vízumot se kapnak.

Ekrü 2018.06.15. 07:38:56

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Ha hallgattál volna,bölcs maradtál volna.Nem azért fordították vissza a határról mert a Fidesz is megszavazta,hogy köztársasági elnök legyen,hanem azért mert szégyenszemre ennyire rossz volt a két ország közötti viszony a szoci-SZDSZ koalíció alatt.Ráadásul mindezt úgy sikerült elérni a Gyurcsány kormánynak ,hogy itt is ott is szocialista kormány volt hatalmon.

VT Man 2018.06.15. 08:19:32

@LebensraumamOsten:
"Se ti, sem a vajdátok "

Miért is kell a ballib kommentelõknek folyamatosan cigányozniuk, ha Orbán neve kerül egy posztba?

Jó érzés nácinak lenni???

antiinternáci 2018.06.15. 08:54:50

@morph on deer:

Teljesen helyesen vázolod fel a trendet.
Az internáci pártok, a bolsevista ügynökszervezetek (ahogy az itt baromságokat kommentelő liberálextrémisták is), semmit sem tanultak a választások eredményéből. Ugyanazt folytatják, ami a Fidesz kétharmadát eredményezte. Szóval, csak így tovább, és meg lehet a négyötöd is.

Amíg attól a förtelmes veszélytől lehet tartani, hogy Gyurcsány Apró Vadai, vagy Juhász kábszerész, TASZ, Helsinkii, stb... szélsőségesek kerülhetnek hatalomra, addig a Fidesz nem tud olyat csinálni, hogy épeszű ember ne inkább rá szavazzon.

legális 2018.06.15. 08:57:16

@LebensraumamOsten:
Azt hiszem, te egy kicsit korlátolt vagy, esetleg füllentős.
"A fogadó országom - amely már immár állampogárságot adó hazám is - nem olyan redvás cigányokkal van tele, akik egy utalványért eladják a saját és családjuk jövőjét."

Ez az új hazád fizet neked azért, hogy a régi hazádat, annak vezetőit, az ott lakókat igénytelen módon fikázod? Ha nem, akkor mi visz rá téged arra, hogy ilyen szarember légy?

Megjegyzem, hazát nem olyan könnyű váltani, mint lakhelyet.

Fülig José 2018.06.15. 09:01:54

@antiinternáci:
1: épeszű ember eddig sem szavazott a fideSSre.
2: nincs több szellemi fogyatékos az országban, uh. ez a max, amit a maffiapárt el tud érni.
u.i.: brit tudósok számítanak rá, hogy a narancszombik lassan-lassan felismerik a valós helyzetet, de én nem . ezek bután fognak megdögleni majd szépen sorban (pl .az illiberális egészségügyben, vagy éhen nekem pont mind1), a következő generáció meg vajda apót felakasztja majd, és kezdhetnek előröl mindent.

Mákosi Rátyás 2018.06.15. 09:07:11

@Sir Galahad: "Amit a reuters tudósítója kérdezett, arra az a válasz, hogy ha alapvető kérdéseket nem alkotmányos szinten szabályoz egy ország, akkor az alkotmánybíróság mindig meg fogja semmisíteni azokat az alacsonyabb szintű törvényeket, amelyek új problémák megoldását szabályoznák, mert az a régi helyzetek alapján íródott alkotmány alapján dolgozik. Ha egy országnak van írott alkotmánya, azt időről időre hozzáigazítják az életviszonyok változásaihoz. Szerintem ebben nincs semmi különös."

Hát ennyike. Akkor a 20 forintos kérdés: ezt miért nem tudja kb. ugyanilyen értelmesen elmondani a miniszterelnökünk?? És máris sokkal kevésbé értelmi fogyatékosnak.

Fülig José 2018.06.15. 09:20:12

@Ekrü: te barom, te... kb 100 éve rossz a viszony a tótokkal.. egyébként nem a te vajdád kutyái (bayer, bencsik, stb.) nyomatják a trianoni revíziót mostanság? a magyarkodás, melldöngetés a júniusi pártutasítás...vigyázz, kutya, kibasznak a pártból ha nem figyelsz!

Párhuzamos György 2018.06.15. 09:29:02

A legnagyobb baj, amit az "ellenzékiek" nem vesznek észre sohasem, hogy azért leválthatatlan, és az is lesz a rendszer gyakorlatilag addig, amíg ők nem akarnak visszavonulni (akárcsak a szovjet típusú rendszerek speciel), mert rettentően rossz eszközökkel próbálnak fellállni.

A rendszer jelenleg tényleg teljesen legálisan (az tök mindegy, hogy buszoztatott ukránokkal, bözsiutalványon megvéve, akárhogy, tényleg törvényesen) irdatlan méretű hatalommal, térrel rendelkezik, ezt tudja is magáról, és sokesetben dafke csakazért is tesz olyanokat, amivel még jobban demoralizálhatja az ellenzéket. Csak azért, mert megteheti.

Pont olyan, mint egy rettentően geci gyerek az óvodában, akinek mondhatsz bármit, ígérhetsz neki pénzt, cukorkát, visszagúnyolhatod, érvelhetsz, kurvára nem érdekli, csak szajkózza, hogy "libsi, libsi, libsiiiii" és röhög rajtad.

A megfelelő ellenszer pont az az egyetlen dolog, ami csúnyának tűnik, ám egyből eltűnik a fölényesség, sőt eltörik a mécses: váratlanul, nagyon gyorsan és irgalmatlan keményen szájba kell vágni a csúfolódó dagigyereket.

Igen, ez társadalmi szinten forradalmat/polgárháborút jelent, de bárhogyan is próbáljátok, pusztán retorikai eszközökkel soha a büdös életben nem fogjátok leváltani ezt a kormányt. Leszarja, és mér röhög is rajtatok.

ZorróAszter 2018.06.15. 09:31:21

@morph on deer:

Azt mondja, hogy senkinek se hihetünk, de egynek, a FIDESZ közvéleménykutató vállalatának higgyünk?

telkoe 2018.06.15. 10:10:03

@Párhuzamos György: Az a helyet Gyurika, hogy a hozzad hasonlo okoskodokat is váratlanul, nagyon gyorsan és irgalmatlan keményen szájba lehet vágni. Ezzel tisztaban van a halado baloldali komcsi csocselek is, csak az otthoni fotelbol az interneten pofazik arrol, hogy milyen jo is lenne egy kis polgarhaboru. Es addoig jo a baloldali szarzsakoknak, amig csak az Simicska kegyelmesuratok sajtojaban nyaladzotok polgarhaboru utan.

czerka 2018.06.15. 10:12:36

A V4-ek együttműködése olyan jelentéktelen, hogy a Nyugat szájhabzásba kezd, ha összeülnek. Mert abból mindig az sül ki, hogy nemet mondanak az aktuális brüsszelita ukázra. Hatalmas siker ez. A magyarok, lengyelek, szlovákok, csehek nem egymást gyűlölik már, hanem felismerték a vérszopó Nyugat karvalytőkéjének alantas szándékait és egyesült erővel állnak ki a fehér, civilizált közép-európai értékek mellett.
Ehhez a közép-európai együttműködéshez egyre jobban közeledik Románia, Horvátország és Szlovénia is.
Talán megvalósul a Dunamenti Köztársaság. De ezt az új Német Birodalom (az EU) és Bundesführerin Merkel nem fogja engedni.

pettra01 2018.06.15. 10:24:49

@malacka2010: Valóban, korrigáltam, köszönöm.

Párhuzamos György 2018.06.15. 10:41:14

@telkoe: egy szóval nem mondtam, hogy de jó lenne. Azt viszont igen, hogy a jelenlegi vezetés annyira magas lóról, kritikát, revíziót, együttműködési készséget semmibe véve kommunikál-irányít (lásd a NER-rajongók által marha humorosnak és frappánsnak tartott esetlegesen kínosabb, de amúgy egyértelmű kérdésre történe inadekvát, semmitmondó "válaszok", mint a "kellemes karácsonyt kívánok" pl, bármilyen érdekütköztető platform, vitafórum látványos kerülése, ugye nem állunk ki tévévitázni, origón nem lehet kommentelni, satöbbi), hogy egy ilyen hozzállású partnerrel (már ha lehet annak nevezni) nem lehet normális keretek között, asztanál megbeszélni semmit sem.

De legyen neked igazad, és lehessen. Várom.

telkoe 2018.06.15. 10:56:58

@Párhuzamos György: Par ovodas szintu hulyegyerekkel akik kinjukban mar polgarhaborurol almodoznak talan nem erdemes vitazni. Hagyni kell oket a sarokban egymast felvaltva seggberugdosni es nacifasizmusdiktaturaonkenyt obegatni. Ha atestek a hulyegyerek dackorszakon akkor komolyan lehet oket venni.

Párhuzamos György 2018.06.15. 11:15:12

@telkoe: na most pont példát statuálsz arra, amit említettem. Nagypofával le-óvodáshülyegyerekezel bárkit, aki nem te vagy.

Erre mondtam, hogy erre sajnos nincs ellenszer, mert tökmindegy, hogy az, aki nem te vagy, bármit csinál, esetleg jobbat is, te úgyis csak leszarozod, meg a már emlegetett magaslovas "nemérdemes vitázni". Talán meg kellene hallgatni a másikat is - így rendszerszinten.

Vagy netán féltek, hogy esetleg nem tudtok a feltett kérdésre válaszolni, vagy netán a kritika betalál?

Ilyenkor ám nem tőlünk féltek, hanem önmagatoktól :)

Párhuzamos György 2018.06.15. 11:22:10

Egyébként pl nálam a legfőbb probléma ez, amit már feljebb is említettem. Nem azzal van nekem bajon, hogy a Fidesz kormányoz, felőlem akárki lehet kormányon, mert én nem rendelkezem sem olyan kapcsolatokkal, sem olyan végzettséggel, blablabla. A baj azzal van, AHOGYAN csinálják, ezzel a bicskanyitogató, autoritív, pökhendi stílussal, azzal, hogy emberek millióinak életét befolyásoló döntéseket hoznak az emberek millióinak a megkérdezése nélkül, csak úgy hasraütve, mert úri gusztusuk úgy tartja.

Az ennek cáfolatára felhozott nemzeti konzultációk nem relevánsak, mert ott általában lehet kettő-három, előre szépen megfogalmazott válasz közül választani, ami természetesen úgy van megfogalmazva, hogy véletlenül se lehessen a feltett kérdéssel nem egyet érteni (lásd "ha fej, én nyerek, ha írás, te vesztettél"). A konzultációk formájában tényleg demokratikus, népszavazásnak megfelelő intézmények, de tartalmukban baromira nem konzultációk, inkább csak egyoldalú kinyilatkoztatások.

Ez így csak formailag demokrácia, tartalmában nem.

Párhuzamos György 2018.06.15. 11:28:21

Sőt, az ellenzéki megnevezést kikérem magamnak, szerintem az "ellenzék" is a látványos balfaszkodásával tökéletesen úgy táncikál, ahogy a Párt fütyül, ők bőven megelégednek azzal, hogy néha beégetik magukat a sajtóban, de cserébe van zsíros képviselői illetmény, állami autó benzinkártyával, menzaáron vagány parlamenti koszt, meg ingyeningyen, no meg persze a mentelmi jog, ami szintén a plebs fölé emeli őket, a többi le van szarva.

pettra01 2018.06.15. 12:05:43

@Párhuzamos György: Végül is, aki nem kormánypárti, az mind ellenzéki, tehát nem a megnevezéssel van baj, más kérdés, hogy sokféle módon lehet ellenzékinek lenni, a mi ellenzéki képviselőink ilyenek, mit lehet tenni? Majd legközelebb nem őket választjuk meg - milyen jól hangzik és mennyire megvalósíthatatlan ez is, éppen, mint a kormányváltás.

agarik 2018.06.15. 15:22:17

@pettra01: Nem. Az ellenzék ellenez. Aki nem tud (vagy nem akar) ellenezni, az nem ellenzék.

Azt lehet amúgy tenni mint Guy Fawkes: aláaknázni és felrobbantani az egész bagázst! Vagy mint az arisztokrácia leverésénél: lámpavasra lógatni, megsütni, megenni!

agarik 2018.06.15. 15:23:54

@pettra01: Csak az ellenzék aki képes (és akar) ellenkezni. Ez jelenleg nem áll, tehát nincs ellenzék.

És amit még tenni lehet: aláaknázni és felrobbantani a Parlamentet! Vagy mint a Forradalmak korában: lámpavasra fellógatni, megsütni, megenni!

pettra01 2018.06.15. 16:25:48

@agarik: Jó, hát abban is van logika, amit a parlamenti ellenzék mond, ahhoz, hogy hallassák a hangjukat, ott kell lenni, és ahhoz, hogy ott lehessenek, fel kellett esküdni. Parlamenten kívül mondhatnák a magukét valahol az utcán vagy a Facebookon - ámbár lehet, hogy arra jobban odafigyelnének az emberek, mert hitelesebbek lennének. A parlamentnek a mostani formájában semmi értelme, bármit megszavaznak, tehát akár meg is lehetne szüntetni, Orbán minden napra bejelentene valami irányelvet, hogy éppen mit szabad és mit nem, kire kell haragudni és kész.

telkoe 2018.07.04. 08:43:16

@Párhuzamos György: Egy egesz egyszeru visszaolvasassal meggyozodhetsz rola hogy ki kezdett nagypofaval leovodasozni es szajbavagasrol almodozni. Azon meg nem kellene meglepodni, hogy szajbavagasra nyaladzo fotelforradalmarok nem vitapartnerek, hanem beletorlom az orrocskadat a sajat gyava kis ostobasagodba.

Vigasztaljon, hogy a bloggerovoneni aki csondben kussolt a hatterben a szajbavagos hulyegyerek almodozasodra egybol itt termett hogy megvigasztaljon es egyeterteserol biztositson amikor elkezdtel picsogni. A halado demokrata indexertelmiseg egymasra talalt.
süti beállítások módosítása