Csak mondom

Csak mondom

A törvény erejével

2018. október 18. - pettra01

dohanyzas.jpgSzinte nincs nap, hogy ne hozna a hatalom valami új rendeletet, önmagában már az borzasztó fárasztó, hogy az ember nyomon kövesse ezeket a változásokat, márpedig nem árt, ha odafigyel kissé, mert ugye a törvények nem ismerete nem mentesít azok hatálya alól. Csak az utóbbi néhány napban annyi minden történt, hogy nem is tudjuk fejben tartani. Nem szabad ötletszerűen gyülekezni az utcán, nem szabad életvitel-szerűen az utcán élni, aztán meg most Lázár hozakodott elő a zseniális javaslatával, hogy aki 2020 után születik, az ne dohányozhasson. Ez első ránézésre meg másodikra is elég nagy baromságnak tűnik, nem mintha engem érintene, mert ugye nem 2020 után fogok születni, de ha egy hétig gondolkodnék, akkor se tudnék rájönni arra, hogyan képzeli megvalósítani eme zseniális ötletét ez az ember. Jó, a dohányzás ronda egy szenvedély, káros, ártalmas, de azért ez még nem indokolja azt a felfokozott üldöztetést, amit a dohányosoknak az utóbbi időben ki kell állniuk. Ki vagyunk tiltva a legtöbb helyről, már az utcán se lehet akárhol rágyújtani, az egekbe emelték a cigaretta árát, nem vehetjük meg a dohányunkat akárhol, csak lefüggönyzött dohányboltokban, ahová fiatalkorú még a lábát se teheti be. Már voltak olyan felvetések, hogy a dohányosok magasabb egészségbiztosítási járulékot fizessenek, és ki tudja, még mi fog eszükbe jutni. De hogy a 2020 után születendő nemzedék rendeletileg legyen eltiltva a dohányzástól, ez az összes ötletek legvadabbika. Az még véletlenül se jut eszébe a volt miniszternek, hogy ha már kevesebb dohányzót szeretne, akkor keressen működő leszoktató módszereket és azokat támogassa - hirdetnek mindenféle csodaterápiákat, ki is próbáltam némelyiket, semmi haszna nem volt, viszont alaposan megkérték az árát. Finanszírozzák akkor a kutatásokat, hátha valaki föltalálja a csodaszert, amitől megutálom a cigarettát, és akkor elvárhatják tőlem, hogy tegyek kísérletet a változtatásra. Nem mellesleg azért megjegyzem, hogy van még néhány káros szenvedély, ami jóval ártalmasabb, mint a dohányzás, talán érdemesebb lenne azokra több figyelmet fordítani, hogy mást ne említsek, az alkohol és a kábítószerek sokkal veszélyesebbek a társadalomra, mint a dohányzás. 

Aztán nem tudom, mi igaz ebből a kutak regisztrációjáról szóló hírből, a Facebookon olvastam, hogy ezentúl engedély kell a kutak létesítéséhez, a meglévőket pedig regisztráltatni kell, de nem úgy, hogy valahol felírják, hogy van és kész, hanem utólag meg kell terveztetni és fennmaradási engedélyt kell kérni rá. Ez állítólag akár több százezer forint is lehet - hajlok rá, hogy elhiggyem, tényleg egy ilyet is ránk akarnak majd kényszeríteni, aztán nem tudom, mit kezdenek velünk, ha letagadjuk a kútjainkat például. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr5914309391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.10.18. 21:27:24

Kedves Pettra!

Ez a dohányzási kampány célja a magyar nép férgesének kiirtása.

Előre tudták, hogy a dohányárak égbeemelése nemcsak a dohánycsempészést fogja fellendíteni, amit a fideszközeli maffiózók bonyolítanak. Tán még Lázár is kap százalékot belőle.

Hanem úgy hírlik, a nyomorultak mindenféle mérgező szarral keverik a boltban vásárolható legolcsóbb dohányt. És nem is vesznek hozzá cigarettapapírt se, hanem még megtoldják mindezt azzal, hogy mérgező papírt, újságpapírt vagy egyebet használnak cigarettapapír helyett.

Ezt előre lehetett tudni. Ez direkt így lett kitervelve.

Mint ahogyan azt is tudja mindenki, hogy ha nincs elég fa, mert segélyként kevés, az erdőben gallyat szedni meg bűntény lett ezeknek a rühes tolvaj patkányoknak a jóvoltából, akkor majd a nyomorultak háztartási szeméttel fűtenek majd, és nem csak magukat mérgezik meg a műanyagok rákkeltő és mérgező füstjével, hanem a szomszédokat is kiirtják.

Tehát mindez a FIDESZ népirtási stratégiájának a része.

pettra01 2018.10.18. 21:43:56

@ZorróAszter: És a végén elérik, hogy lesz egy elit Magyarország, igaz, kevesen fognak élni benne, de azok egy darabig jól fognak élni, persze azt még nem gondolták végig, ki fog rájuk dolgozni.

ZorróAszter 2018.10.18. 21:50:02

Példák:

Hogy lehet jó kis tüdőrákot szerezni Dél-Pesten?

Az Illatos úti veszélyes anyag tárolókban esik az eső a dioxinos meg egyéb hordókra éveken keresztül. A hordó az esővíztől túlfolyik, a környező port átitatja a dioxin. Kisüt a nap, kiszárad. A szél szétviszi a finom, dioxinnal átitatott port. Az uralkodó széljárásnak megfelelően dél-keleti irányba. Mi meg kilométerekre onnan belélegezzük a dioxinos porszemcséket. A porszemcsékről a tüdőben leoldódik a
dioxin jó nagy koncentrációban a környező sejteknek. Már is megvan egy jó kis rákos góc.

Aztán a polgárok törhetik a fejüket, mitől van Dél-Pesten meg a dél-keleti irányban a falvakban, kisvárosokban annyi tüdőrákos. Mi ez a ÉNY - DK irányú, piros ellipszis Dél-Pest körül a tüdőrák halmozódási térképen.

Vagy:

Megyek sokadszorra az építési törmeléket szállító teherautó után. Az utóbbi pár évben hármat láttam ilyet. A nyitott platón sok egyéb mellett hullámpala. Ott rázkódik, porzik a nyitót platón, a járókelők meg végig amerre megy szívják be a finom rákkeltő azbesztet a hullámpalából.

vagy:

Itt a lakótelepen ott az azbeszt mindenhol. A csövek körül szétszakadozott , málló védőburok mögül lóg ki. A villanyóra szekrények belül azbeszttel vannak kibélelve. A fa ajtaja is.

Huzat van, a huzat viszi szét az azbesztport mindenhová.

De dohányozni - azt tilos!!!!

pietnik 2018.10.19. 16:26:48

A kutak betiltása nem a fidesz ötlete,hanem a Monsanto ,és a Nestlé vezérigazgatóinak(persze,csak az elképzelés az övék!!-hogy hogyan lehetne még több pénzt behajtani-az ötlet a közgazdászoké,és a nekik behódolt mérnököké ,és talpnyaló falkájuké!)
A kutak összeírása azért is fontos,hogy a háztáji öntözés megszünjön,mit ahogy megszüntették a mindennaposan használt konyhakerti növények termesztésének lehetőségét úgy,hogy a boltokban nem lehet kapni életképes, magokat,olyanokat,amelyek évről évre a háznál lehet(ne) szaporítani!
A vízzel pedig az az elképzelés,hogy ha van kutad,arra is szerelnek vízórát,és csak ugyanúgy fizetsz a vízért,mint a vezetékes vízért!Elképzelheted,hogy mennyit fogsz öntözni az udvaron,a kertben a saját kútból származó víz ből!!
Azt még nem döntötték el,hogy kinek kell fizetned,de valszeg valamilyen magánvállalkozónak,oligarchikus vízműnek!!
Gondolom,ennyi elég!
Ugye,valamikor a kútásás,illetve a saját kútból való víz az a te tulajdonod volt,bár az állam kikötötte,hogy a föld méhének kincsei az államot illetik,de ezt a lehetőséget átadta neked,hogy könnyebben élj!Bár akkor is volt rendszeres ellenőrzés,meg egyéb,de különösebben nem háborgattak!
Most majd igen.
Csak egy példa a disznóságra!
A piacon minden évben megveszem a paradicsom a paprika palántákat.Eleinte sikerült is szépen mind a kettő!De csak egyszer.Kb. azóta ,mióta ezeket a mizériákat olvasom az alternatív oldalakon(kb tíz éve)
egyre rosszabb a termés!A paprika ,amit az őstermelőtől veszek nagyon szép fává nőttek,de apró gnóm paprikákat termett,már évek óta.Az őstermelő ,akitől vettem,az meg harsog,mikor mondom neki,hogy átbaszott,hogy nézzem meg az ő paprikáit,milyen szépek,biztosan nem öntöztem,nem trágyáztam rendesen!Na tőle többet nem veszek,veszek a másiktól,az eredmény ugyanolyan .Szereztem egy piacos embertől normálisat,azok jók voltak,és mikor elmondtam neki a gyanúmat,hogy mi volt a baj,élénken helyeselt!Az a helyzet,hogy ezek a magok továbbtermesztésre nem alkalmasak,a magokat minden évben meg kell venni!A piaci csaló(nem kofa!!-csaló) elülteti a tavalyi paprika magját,ami szép,erőspalántát ad,de normális termést nem,téged meg lehülyéz,hogy nem értesz hozzá,vegyél tőle paprikát(Na,ez ennek a lényege-hogy neked ne legyen,paprikád,vegyél tőle-a terméketlen ,szép palánta is drága ám 300 ft.-t egy db!)
És tudod,mi lett a sorba az "áruló" árusnak?!Feljelentették a polgármesteri hivatalban,hogy hamis kereskedést folytat,és kitiltották a faluból,ahol hetente 3x árult!
Na ez lesz nekünk is a sorsunk!
És ezt nem ám nálunk határozták el!!!Ez a háttérhatalom műve,amely minden embert a markában akar tartani!

pettra01 2018.10.19. 16:34:42

Na, hát az ilyen dolgok ellen kellene harcolni Brüsszelben, de ezek még csak szóba se kerülnek. Ez az otthoni magtermelés már nem új dolog, vagy húsz éve mondta egy vajdasági nagynéném, hogy pl. a paradicsomnál a fölülről nem tudom hányadik paradicsomot kell nagyon megvigyázni és annak a magjait eltenni vetőmagnak, mert csak az a jó.

pietnik 2018.10.19. 16:40:57

Pettra!
Ezekben a dolgokban az EU,és az EU-ba küldött képviselők vastagon benne vannak!!!
Jó az a 8000 E fizetés,amiért nem képviselik az érdekeidet!!

pettra01 2018.10.19. 16:41:15

@pietnik: Nekünk is van kutunk, de nem használjuk, mint ahogy a kertet se használjuk, nincs, aki dolgozzon benne. A kútra engedély nincs, annak idején aki építkezett, a kútfúróval kezdte, mert víz nélkül nem lehet építkezni, de nem kért arra engedélyt senki. Valamikor nagyon jó vizünk volt, de ahogy jött a vezetékes víz és képződött a sok szennyvíz, csatorna meg nem volt, elszennyeződtek a kutak, főleg, mert sok barom egyenesen a kutat használta szennyvíztartásra, szóval talán száz év múlva már megint alkalmas lesz használatra a kutak vize, de most nem lenne bizalmam hozzá. És aki nem regisztráltatja, azzal betemettetik a kútját, vagy mi?

ZorróAszter 2018.10.19. 20:26:32

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Ezek a mocskok már rég azon törik a fejüket, hogyan lehetne a levegővételért is jó pénzt szedni tőlünk.

Más:

Én nagyon szeretem a szódát. Egy éve leálltak a betétdíjas patronok gyártásával azzal a hazug szöveggel, hogy nem éri meg. Most lehet kapni 34 Ft helyett 120 forintért nem visszaválthatót. Így drágább mint egy átlagos ásványvíz. A legolcsóbb szénsavas ásványvizeknél pedig kétszer drágább.

Itt ugyanaz a hazugság mint például az iwiw bezárásánál volt. Ugyanúgy kibukott, hogy valakik folytatni akarták a gyártást, de semmi pénzért át nem adnák a licencet.

Az iwiwnél a mocskos facebook fizetett a bezárásnál, a szódapatronoknál nem tudom, ki. Talán az ásványvízgyártók közösen. Vagy lehet hogy az összes magyar palackozó mögött ugyanaz a német cég van.

Német származású létemre egyre inkább utálom ezeket a mocskokat.

Persze nem a német népet, hanem ezeket a mocsok burzsujokat.
Akik egyébként ugyanúgy szarnak a német népre mint a magyarra. Csak éppen a németek zsebébe csorgatnak a lopott léből hogy fogják be a pofájukat.

pettra01 2018.10.19. 21:04:31

@ZorróAszter: "A szódagépbe való, cserélhető óriáspatron 70-80 liter bubis vizet „gyárt”, literenként 40-45 forintos költséggel. Visszatértek a szikvízgyártó kisiparosok is: nemcsak vidéken, a fővárosban is akad olyan vállalkozó, aki újratölti a hagyományos literes szódásüveget. Az Újlipótváros szívében egy liter üveges szóda 50, a műanyagból készült másfél literes palack 70 forintba kerül." Na meg meg kell venni hozzá a gépet is, de hát fantasztikus újdonságok vannak, olyan is, hogy eldobható patron, de baromi drága. Nem is tudom, mi a megoldás, vagy ballonban megvenni a szikvizestől, nem is tudom, abban mennyi van, de biztos az se éri meg...

pettra01 2018.10.19. 21:19:38

@ZorróAszter: Most, hogy írt erről a szóda-mizériáról, utánanéztem, hát tényleg fantasztikus, hogy előbb rászoktatják az embereket valamire, utána meg eltüntetik, tényleg piszokság. Egyébként nekem is van olyan fémhálós szódásüvegem, ezek szerint nyugodtan kidobhatom, bár az otthon gyártott szódavíz nekünk soha nem sikerült igazán, viszont a munkahelyemen volt szódagép, az olyan vizet csinált, hogy élvezet volt meginni, persze otthonra legfeljebb a Mészáros Lőrinc tud magának olyat beszerezni, de az marha jó kis készülék, forró vizet is ad, ha akarjuk, a szóda meg olyan szénsavas, hogy megáll benne a kanál.

ZorróAszter 2018.10.20. 18:58:51

@pettra01:

Kedves Pettra!

Önmagában nem nagy probléma. Havonta max. 20 patront használok el, az 680 Ft helyett 2400. Nem nagy probléma. Egyébként valami minőségjavulás tényleg van. Engem csak az a mocsokság bosszant, ahogy ezek a szemetek ezt intézték, meg ahogy erőszakkal rámtukmálják magukat ilyen aljas húzásokkal mert a sötét hülye reklámjaikkal.

Már rászoktam, hogy reklámnál átkapcsolok, hangot kilövöm és juszt se nézem meg őket.

A szódagépekkel az a gond, hogy nem lehet biztosítani a hűtést. A palackozott szódával meg az, hogy azért ugyanúgy el kellene menni, mint az ásványvízért.

pettra01 2018.10.21. 01:26:09

@ZorróAszter: az a szódagép, amit említettem, nem háztartási használatra való, hanem ilyen közösségi helyekre, de az hűti is a vizet,ha akarjuk, szóval az tényleg szuper, de hát otthonra olyat nem bérel az ember, pedig ha egy olyan gépem lenne, még én is inkább azt a szódát innám, mint a colát, mert az finomabb. (aztán lehet, hogy nem is kerülne többe, mint az, hogy colát iszom)

ZorróAszter 2018.10.22. 11:07:43

@pettra01:

Kedves Pettra!

Ja! Sejtem, mire gondol. Viszont sok hűtőbe kívülre beépített meg különálló nagy szódagép nem hűthető. És azt hiszem, a manapság ajánlgatott nagyobb patronos szódagép se könnyen tehető be hűtőbe. Legfeljebb elfektetve.

Ficzek Úr 2018.10.25. 18:32:21

Mindent ellenőrzés alá akarnak vonni,ez a lényege a kút cirkusznak,most a víz van soron.Talán 2 hónapja hozattam be a vizet,azt mondta a szaki hogy házat már csak akkor lehet eladni,ha benne van a vezetékes víz. Tömegesen elkezdtek rákötni ez miatt. (Én nem tudtam erről,csak azért hoztam be mert egy vihar után 3 napig nem volt áram,és ez miatt víz se. A kútvíz sokkal finomabb volt,és nyáron sokkal hidegebb ami 40 fokban aranyat ér.) Azért érdekelne hogy mi lesz azokkal,akik nem tudnak vezetékes vizet bekötni,pl a tanyán élőkkel? Sok hirdetés van ahol olyan tanyát hirdetnek ahol csak fúrt kút van. Ezeket hogy lehet eladni ha igaz amit a vizes ember mondott? A hírek szerint a költségek annak fogják a csillagokat verdesni,akiknek a házba van bevezetve. Ugyanis be kell vizsgáltatni,és attól függ hogy mennyi anyagra,illetve kivel. Ha - természetesen egészségügyi okok miatt - 10 anyagra,akkor nyilván többe kerül mint ahol háromra. Na erre mondták hogy a labor vizsgálat elérheti a 100 darab ezrest is. A tervezésről nem is beszélve. És a labort akár évente kérhetik. Ez van.

pettra01 2018.10.25. 18:45:28

@Ficzek Úr: most már annyival okosabb lettem, hogy a régi kutakat nem kell utólag megterveztetni, csak ha most akarok ásatni vagy fúratni. Régen nekünk is házi vízművünk volt, de aztán jött a vezetékes, ami ugye megbízhatóbb, mert hivatalból vizsgálják, hát olyan pocsék íze van, hogy szörnyű, én még ha teát csinálok, abból is kiérzem a klórszagot, meg tán még halszaga is van, arról nem is beszélve, hányszor olyan iszap folyik a csapból, hogy botrány.
süti beállítások módosítása