Csak mondom

Csak mondom

A tusványosi madárjós

2018. július 26. - pettra01

tusvanyos.jpgVégre megkezdődött a Bálványosi Szabadegyetem. Nyilván mindenki repesve várta már ezt a nagyszerű rendezvényt, mert ez az a kivételes esemény, ahol megtudhatjuk, mi vár ránk a következőkben. Még csak nem is a közeli jövőről van szó, mert mint azt a Deák Dániel nevű politológus megfogalmazta, az idei tusványosi miniszterelnöki beszédből felvázolódik a középtávú jövő, és úgy hegyezzük a fülünket, hogy ami ott elhangzik, az 2030-ig meg is fog valósulni. 

Ez immár a 29. tusványosi hacacáré, lassan már olyan lesz, mint a csíksomlyói búcsú, nem is értem, miért nem indítanak különvonatokat a helyszínre, az persze már szinte biztos, hogy előbb-utóbb ezt is felterjesztik, hogy kerüljön föl a szellemi világörökségek listájára, mint a magyarság összetartozását meghatározó fontos esemény. Ott lesz mindenki, aki számít, aki fontos ma Magyarországon, fórumokat tartanak, értékelik az ország helyzetét, és fontos nemzeti sorskérdéseket vitatnak meg az egybegyűltekkel - hogy miért éppen ott, ezt egyszer már elmagyarázhatná valaki, mert én a magam szűk kis eszével azt tartanám logikusnak, hogyha egy ilyen országos jelentőségű programot a határainkon belül, lehetőleg valahol az ország közepe tájékán rendeznének meg, mert én elhiszem, hogy a határon túliaknak is közük van a magyar ügyekhez, de azért ezek a dolgok elsősorban bennünket érintenek, tehát az lenne ésszerű, ha nekünk tartana fórumot az ország vezetője, amin természetesen részt vehetnek a határon túliak is. A héten éppen Gulyás Gergely kormányinfóján ütköztem meg nem is kicsit, amikor közölte a sajtó képviselőivel és ezáltal a nyilvánossággal, hogy majd Tusványoson meg fogja kérdezni Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét, hogy szándékozik-e indulni a jövő évi önkormányzati választáson. Mi az,hogy ezt ott fogja megkérdezni? Miért nem Budapesten kérdezi meg tőle, hát mi közük van ehhez a határon túliaknak? 

Hát nincs más hátra, mint hogy várjuk a szombati hátborzongatást, remélhető, hogy az egyéb programokról is beszámol a közmédia, például Orbán Gáspár szerepléséről, amely igazán impozáns címet kapott, Barátom, Jézus - hát elképzelhető, hogy ott helyben meg is alapítja a Felház erdélyi leányegyházát, nem lenne csoda, ha bemutat pár varázslatot, csodákat tesz, kézrátétellel meggyógyít akárkit, szóval félő, hogy a többi egyházak elnéptelenednek és  a hívek átszegődnek ebbe a haladó gyülekezetbe. A hírek szerint hatalmas az érdeklődés az idei tusványosi parádé iránt, bár már arról is érkezett beszámoló, hogy valakit medvetámadás ért a tábor környékén. Hivatalos helyről már meg is cáfolták, nem történt medvetámadás, sőt, nincsenek is medvék, szóval ott is csak úgy működik az információipar, mint errefelé, van is medve meg nincs is, hiszed, ha akarod. Mindenesetre szólni kéne annak a medvének, hogy vigyázzon, mert állítólag Semjén is ott van Tusványoson. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr814142243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.07.26. 11:11:15

Kedves Pettra!

Ezek a kollaboráns bábkormány pojácái. Ezeknek Németországból mondják meg, hogy mi a véleményük éppen és mi a követendő politika. Orbánnak is, Gyurcsánynak is, a többinek is.

Ők meg összevágják a bokájukat és ilyen helyeken legfeljebb azt közlik a saját szavaikkal, mi a gyarmattartóink, a gazdáik akarata. Mi lesz.

A sok seggnyaló karrierista meg persze hogy majd megtölti a padsorokat. Az MSZP meg a többi kamupárt padsorait is megtöltik.

Okádék ez az egész.

Nem véletlen hogy egyre többen mondják be az unalmast. És már nemhogy szavazni nem mennek, de a tévét is átkapcsolják ha a téma csak halványan is politikára emlékeztet.

tetovaoda 2018.07.26. 11:24:51

Azért az módfelett érdekelne, kedves ZorróAszter, hogy miként engedelmeskedik Orbán Viktor annak a Németországnak, amelynek kancellárja ellen ádáz harcot vív egyfolytában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.26. 14:21:12

Ez a Tusványos jó dolog lehet.

Ami ellen a ballibek ennyit gágognak, az kizárt, hogy rossz dolog legyen.

öt görög 2018.07.26. 14:48:22

csak mondom = csak jár a szám

Minden ballib bérretteg 2018.07.26. 15:05:45

Drága Petra.

Te csak írd meg a szokásos fikázó beszéded előre a szombatiról, a többivel ne foglalkozz.

Úgyse érted.

Nem ballib seggfejeknek való a nemzetről való elmélkedés lássuk be.

n3spr3ss0 2018.07.26. 15:27:36

@Minden ballib bérretteg: Külföldre jártok mocskolódni, mert itthon senki nem lenne kíváncsi erre a sok förtelemre, a romániainak meg mindegy, csak Orbán seggét nyalhassa.

pettra01 2018.07.26. 15:51:54

@Minden ballib bérretteg: Igazából én nem is szeretnék együtt elmélkedni a nemzetről ezekkel a csudálatos emberekkel, cserébe örömmel felvállalom, hogy én egy ballib seggfej vagyok, de miből gondolod, hogy rettegnék? Az a ti specialitásotok, hol a migránsoktól, hol Sorostól, hol Brüsszeltől.

high up! 2018.07.26. 15:54:40

Ez a Tusványos kurva jó dolog .!

Összegyülik egy halom, a világból semmit nem értő, a falusi sárból kikapart paraszt csapat, akik egy nap valahogy kormánytagok vagy az udvari seggnyaloncaik lettek és olyan elmebajt adnak elő a világról, hogy ahhoz képest Szargyártóék ENSZ előtt lenyomott nemzetközi migráncs-világössszesküvési blamázsa kutyafüle!

Én bírom ezt a halom elmebeteget, ennyi röhögést egy négyzetméteren Orbaneszkuék sehol máshol nem tudnak szállítani.

Ja, a szókincs meg annyi, amennnyi IQ-ja összesen van ennek a halom ellátás nélkül maradt elmebetegnek: migráncs, Soros, EU, ballib. Oszt ennyi.
Erre a négy szóra rájszol ott boldog boldogtalan, ahelyett hogy valami nömzöti asszony félével élnék meg az ejakulációt, oszt akkor legalább elmondhatnák, hogy ők legalább tettek valamit a magyarok akut kihalási trendje ellen.

FOLYTASSUK!

nu pagagyí 2018.07.26. 15:58:32

Tusványoson eddig annyi történt, mivel sok milliárdból sem sikerült remekműveket alkotniuk a pénzzelbélelt jobboldali önjelölt "művészeknek", ezért követelik, hogy tiltsák be azokat, akiknek viszont sikerült. Alig várom a következő tartalmas vitát. Javaslom követelni a nemzetközileg elismert tudósok be- és kitiltását, a versenypiacon bizonyított cégek megrendszabályozását, a legkeresettebb egyetemi szakok megszüntetését.

2018.07.26. 16:04:11

@maxval balcán bircaman: az elsőn (még Bálványosfürdőn) a szervezők között voltam, az még jó volt. Utána jó volt még kettő-három, majd először az RMDSz, utána a fidesz sajátította ki, azóta szart sem ér.

2018.07.26. 16:05:15

@nu pagagyí: ne adj nekik ötleteket

Reepa 2018.07.26. 16:32:43

Tusványos nagy buli
Kedden volt Rúzsa Magdi, tegnap meg Honeybeast es Tankcsapda
A medvetámadás meg valós… A megsérült fiatalt az ismerősöm vitte a kórházba
Amúgy meg ott kurva sok a medve… Ha az ember arra jár szinte biztos hogy fog látni

pettra01 2018.07.26. 17:00:13

@Reepa: Az a hülye medve és jobban megnézhette volna, kire támad, akad ottan szaftosabb falat is...

Peetee 2018.07.26. 17:02:02

@maxval balcán bircaman: Agymosás magas fokon az arra fogékony birkáknak. Megértem, hogy tetszik, az orrodnál tovább nem látsz, és a gondolkodásod is "egypálcás" - ahogyan mifelénk mondani szokták a végtelenül egyszerű és demagóg emberre. Sajnálom, hogy ennyire imádod azt a narancssárga szemellenzőt, amit kaptál a gazdádtól. Levehetnéd és rájönnél, hogy nem csak az a világ, amit láttatni engednek számodra a párttársaid.

pettra01 2018.07.26. 17:17:32

@maxval balcán bircaman: Csak azt nem értem, hogy ezzel a nagy lelkesedéseddel miért nem ülsz ott és csápolsz valamelyik sátorban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.26. 17:25:37

@pettra01:

Nem szeretem a pártrendezvényeket. Megtartom semlegességemet.

pragmatika2 2018.07.26. 18:17:37

A posztíró miért nem azért vinnyog, hogy két ártatlan magyart ítéltek el a terrorizmus koholt vádjával?

pettra01 2018.07.26. 18:20:06

@Voznyák Pista: Mindenki azért vinnyog, amiért jónak látja, nem gondolod?

pragmatika2 2018.07.26. 18:21:09

"hogy miért éppen ott, ezt egyszer már elmagyarázhatná valaki, mert én a magam szűk kis eszével azt tartanám logikusnak, hogyha egy ilyen országos jelentőségű programot a határainkon belül, lehetőleg valahol az ország közepe tájékán rendeznének meg"

Arra ott az országgyűlés baszki arra találták ki. A tusványost a nemzeti fíling miatt tolják, hangsúlyozva a határon inneniek, és túliak összetartozását. Persze tudom, hogy ez neked magas.

LebensraumamOsten 2018.07.26. 18:29:01

@maxval balcán bircaman: A fenti grazi kezelés szerintem is kiváló ötlet. Ott téged is kikezelnének.

LebensraumamOsten 2018.07.26. 18:30:45

@high up!: Az a baj, hogy ezt az én adómból, az én jövőbeli adóm rovására teszik. Különben tényleg leadhatná valamelyik kabarécsatorna.

pettra01 2018.07.26. 18:30:52

@Voznyák Pista: És elmagyarázta, jaj de jó, azért vannak még rendes emberek. Igaz, hogy kárba veszett fáradság volt, mert ez nekem magas, de maga ez a gesztus igazán megható. Köszönöm.

nu pagagyí 2018.07.26. 18:31:22

@Voznyák Pista: Itthon uszítás lenne a tényállás, így hát odaszoktak.

pragmatika2 2018.07.26. 18:36:14

@pettra01:

Ugyan. Szóra sem érdemes. Máskor is szívesen segítek. Fő a bizalom :)

pragmatika2 2018.07.26. 18:45:25

@high up!:

"Összegyülik egy halom, a világból semmit nem értő, a falusi sárból kikapart paraszt csapat, akik egy nap valahogy kormánytagok vagy az udvari seggnyaloncaik lettek és olyan elmebajt adnak elő a világról, hogy ahhoz képest Szargyártóék ENSZ előtt lenyomott nemzetközi migráncs-világössszesküvési blamázsa kutyafüle!"

Ja.
Az általad "halom, a világból semmit nem értő, a falusi sárból kikapart paraszt," nak nevezett csapat rendbe tette a te kiművelt européer értelmiségijeid által elb.szott költségvetési és gazdasági állapotban lévő országunkat.

Attilajukkaja 2018.07.26. 19:01:11

Tusványosi maszturbálások = Magyarország szégyene!

eßemfaßom meg áll 2018.07.26. 19:15:29

...és még mindig nem értitek miért nem szavaz a kedvenceitekre senki

Behajtó70 2018.07.26. 19:31:45

Az ilyen mások értékeit lesajnáló szarságokért vagytok ott ahol. Szánalmas és értéknélküli senkik vagytok!

pettra01 2018.07.26. 19:42:09

@Behajtó70: Mi volna az a hatalmas nagy érték? Tán a Stop Soros?

Kunhallmi Agnes 2018.07.26. 19:47:50

"nincsenek is medvék, szóval ott is csak úgy működik az információipar, mint errefelé, van is medve meg nincs is, hiszed, ha akarod. ""

Orban Viktor kulfoldon, es belfoldon is, idomitott orosz medvekkel terrorizalja az embereket.

pettra01 2018.07.26. 19:57:24

@Kunhallmi Agnes: Itthon leginkább a láthatatlan migránsokkal :)

pettra01 2018.07.26. 22:33:58

Na de most tényleg, én vagyok hülye, ha nekem teljesen abszurd, hogy Budapest főpolgármestere elmegy Tusnádfürdőre és ott mesél arról, hogy hogyan lesz a Lánchíd meg a Váralagút felújítása? Úgy egyébként meg azt hiszem, hogy az ottani közönséget nem is igazán érdekli az ilyesmi, de hogy is jut eszébe akár Tarlósnak, akár a többinek, hogy ilyesmivel turnézzon a határon túl?

ZorróAszter 2018.07.27. 02:26:01

@tetovaoda:

"Azért az módfelett érdekelne, kedves ZorróAszter, hogy miként engedelmeskedik Orbán Viktor annak a Németországnak, amelynek kancellárja ellen ádáz harcot vív egyfolytában. "

Kedves Tetovaoda!

Orbán pávatánca közismert, és csakis a rémhülye mindentbevesz magyarnépnek szól.

Merkellel ugyanolyan kamu párnacsata folyik, mint vitéz orbángeci Simicska Lajossal is.

Kb. annyira kell komolyan venni a harcot Merkellel mint Simicskával.

Ezek Orbántól Gyurcsányon át Vonáig valamennyien kollaboráns hazaárulók.

eßemfaßom meg áll 2018.07.27. 06:17:56

@pettra01: "én vagyok hülye"

Igen

Örülök, hogy segíthettem.

Orochimaru 2018.07.27. 08:48:41

Sikert sikerre halmoznak, persze, hogy valahol meg kell beszélni a jövővel kapcsolatos teendőket.

Attilajukkaja 2018.07.27. 14:42:36

@Orochimaru:
"Sikert sikerre halmoznak"
Kivéve, amikor nem. :o))))
De értjük, hogy neked ezt kell mindenhová beírnod. Ezért fizetnek, nem másért!
süti beállítások módosítása