Csak mondom

Csak mondom

Emberi értékek

2018. július 31. - pettra01

Nemrég Kövér László fejtegette a visegrádi országok egy összeröffenésén, hogy a közép-európai országoknak valamiféle kárpótlást kellene kérniük a nyugat-európaiaktól, amiért elszipkázzák tőlünk a munkaképes népességünk színe-javát, akik képességeiket az ottani fejlődés szolgálatába állítják a továbbiakban, és ez nem igazságos, hogy mi kínlódtunk velük, etettük, ruháztuk, képeztük őket, és amikor végre valami hasznot hajtanának, ahelyett, hogy itthon szorgoskodnának, más országokba mennek, a gondokat meg itthagyják nekünk. Kétségkívül van igazság ebben, hiszen az lenne a kívánatos, ha a fiataljaink itt éreznék legjobban magukat, itt akarnák élni az önálló életüket, itt alapítanának családot. Csakhogy ahhoz, hogy itt akarjon élni valaki, élhető körülményekre lenne szükség, és ez a mi hazánkat egyre kevésbé jellemzi. A hazaszeretet nem egy önmagától való valami, a hazának is meg kell felelnie bizonyos feltételeknek ahhoz, hogy szeretni lehessen. Ha az ember azt tapasztalja, hogy a társadalmi törődés leginkább abban merül ki,hogy a médián és kék plakátokon keresztül folyamatosan figyelmeztetik, mit kellene gondolnia, saját véleménye akkor elfogadott, ha az megegyezik a hatalmon lévők véleményével, ha naponta felhívják a figyelmét, mennyit költenek arra, hogy neki jó legyen, eközben nem látja, hogy ő is hasznát látni ennek a hatalmas törődésnek, ha vasszigorral behajtják rajta az összes adókat, de hogy aztán az így begyűjtött pénzt mire fordítják, abba már nincs beleszólása, ha betegre dolgozza magát, de esélye sincs rá, hogy cserébe érdemben egy kicsit előbbre tud jutni élete munkája árán, ha arra biztatják, hogy legyenek gyerekei, de nem lát rá garanciát, hogy ivadékait megfelelően fel is tudja nevelni, akkor egészen természetes, ha eszébe jut, talán meg kellene próbálnia egy másik országban élni, amely ugyan idegen, de talán nyugalmasabban, kiszámíthatóbban és eredményesebben tud majd élni benne, mint itthon. 

Az unió szabad munkavállását úgy is lehet nézni, hogy ez egy eszköz arra, hogy a szegényebb országokat még inkább kizsigereljék, a jobb lehetőségek elcsábítják innen a jó szakembereket, de úgy is lehet nézni, hogy ez egy fajta ösztönző, olyan körülményeket kell teremteni, hogy ne kívánkozzanak el innen. Az nem oldja meg a problémát, ha egy ország egy fajta váltságdíjat próbál kérni a kivándorolt polgáraiért

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr8814153293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.08.01. 08:33:39

Kedves Pettra!

Itt nem arról van szó, hogy a gazdag országok felé lejt a pálya, a szegényeket meg az ág is húzza.

Itt a gyarmattartók hatalmas pénzeket fektettek abba, hogy nekik megfelelő politikai rendszert alakítsanak ki Magyarországon. Hogy őket kiszolgáló hazaárulók kerülhessenek csak a hatalom közelébe is.

Tehát nem csak a természetes gazdasági összefüggések hatnak a maguk természetes módján, hanem ezekre durván rá is segítenek. Kollaboráns bábkormányokat tartanak fenn.

Tehát például a mezőgazdaságot parancsra kellett szétverni hogy véletlenül se legyen konkurenciája az agyondotált nyugatinak még itthon se, nem még harmadik piacokon.

Vagy azért nem lehet megoldani az egészségügy problémáit, az elvándorlást, mert a brit, a német nem szereti, ha négerek kotorásznak a belei között. De egyre kevesebb brit és német szeret mások belei között kotorászni. Sokkal úribb dolog a kötvényeket meg a pénzt számolni egy szép irodában.

Tehát mikor szűnik meg az orvos elvándorlás például?

Ha majd már elég orvos lesz Németországban és Angliában, és ideszólnak a kollaboráns bábkormány éppen aktuális vezetőjének, húsz évig még Orbánnak, hogy
"köszi, elég már. Ne üldözzetek ide többet."

ZorróAszter 2018.08.01. 08:35:37

Ez a hosszú kommentem ment a kukába?

Hűha!

Le nem írom mégegyszer.

:o)

ZorróAszter 2018.08.01. 08:36:59

Ja nem. Csak úgy látszik, csuklott egyet a blog.hu

:o)

Edit exnolbloggerina 2018.08.01. 10:23:31

Szóval, Kövér szerint MI, azaz a fidesz kínlódik a lurkóinkkal, ŐK etetik, taníttatják őket, ŐK , ŐK, ŐK, a nemzet gondnokai.
Hát nem. Mi, a szülők ülünk le hónapról hónapra, hogy is legyen, hogy fussa az egyetemre is, a lakbérre is, kaja is legyen a hűtőben, meg rendes cipő a lábunkon.
És ehhez a kormány nemhogy nem járul hozzá, de kiforgatja a zsebeinket, kipakolja a spájzunkat, kirakat minket az otthonainkból, és kurvára fel van háborodva, ha mi, hálátlanok elküldjük őket a búsba.

Tegnap az Egyenesben a Figyelőtől delegált ifjú fideszes olyan magabiztosan nyilatkozott a munkaalapú társadalom szükségességéről, hogy példamutatásként a fideszlemez felmondása helyett azonnali munkavégzésre kötelezném. Nem kicsit.

Amúgy imázsértékű Kövér kárpótlásfelvetése: nem a hazai pályán néz körül, min lehetne javítani, nem. Fizessen a Nyugat. Nekik.

Ja, az Egyenes:

www.atv.hu/videok/video-20180731-deak-daniel-es-toth-csaba

Edit exnolbloggerina 2018.08.01. 16:13:57

Kimaradt egy gondolat az előző kommentemből, mégpedig, hogy a fidesz , jellemzően nem örömmel, a jelenünk, a jövőnk büszkeségeiként tekint a fiatalokra, még csak nem is búsásan megtérülő befektetésként , hanem a hatalmukra leselkedő potenciális veszélyforrásként . Ezért nincs valódi oktatás.
Dehogy akarják itthon tartani a jelenbéli és jövendő riválisaikat. Úgy gondolják, míg a társadalom felé sírnak, mennyi problémával megküzdve kell világraszóló sikereket aratni, majd a markukba röhögve a határon túlról pótolják a távozókat. Addig is, amíg nem csatolják vissza hivatalosan is a területeket. No, akkor, a sok hálás határon túli úgy fogja szolgálni őket, hogy ihaj. Vagy nem.

pietnik 2018.08.01. 19:04:50

Aszter,kérem!
Nem hitt nekem,pedig ezt sorozatosan tapasztalom!
Higyje már el,hogy az ellenség keze betette a lábát!Nem véletlenül tűnt el a komment!Ma éppen a balradon tűnt el egy,azok után ,hogy a küldés után megjelent a főoldalon,de mire visszakerestem,már nem volt ott!
Kocsoburra emlékszik!?A balradon most tűnt fel egy ugyanolyan éles elméjű fazon,ugyanazokkal az érvekkel,ugyanazokkal a szerkesztés módokkal.Mikor rákérdeztem csinálta a hülyét,tagadott mindent ,de vastagon rá utal az egész miskulancia,vagy ha nem ő,akkor egy hasonlóan képzett fazon ,vagy csoport lépett a helyébe!"olvasó" néven van fent a szentem,és mindent tud,legalább is amit a CIA propaganda a szájukba adott.
Szinte szórl-szóra ugyanazokat írja,mint a nolblogon.Most a balradot pécézték ki.Nem hiszem,hogy a figyelésben egyedül lenne,hatalmas apparátus dolgozik azon,hogy az ellenzéket,na,már nem a MSZP-féle,meg Jobbikost,mert azok már behódoltak,hanem ilyen kóbor lovagokat,mint a balrad,meg az itt megszólalókat értem alatta!

Ficzek Úr 2018.08.01. 20:14:59

Volt egy riport a TV2 egyik műsorában ami arról szólt hogy keleten egyre többen mennek romániába dolgozni. Már ez is.

pettra01 2018.08.01. 21:45:02

@Edit exnolbloggerina: Tulajdonképpen a külföldön munkát vállalókat úgy tekintik, mint olyanokat, akik csupáncsak világot szeretnének kicsit látni, tapasztalatokat gyűjteni, és aztán úgyis hazajönnek. Ha ez egy élhető ország lenne, valószínűleg a nagy többség haza is jönne, de egyre inkább fordítva van, próbálnak ott gyökeret ereszteni és idővel a hozzátartozóikat is viszik magukkal. Ha sokat ötletelnek itt ezen a váltságdíjon, még az állampolgárságuktól is igyekeznek majd megszabadulni. A lányom meséli, hogy Londonban már szinte szégyen magyarnak lenni, a magyaroknak egyre inkább rossz hírük lesz a világban, és ezt a Fidesz-kormánynak sikerült elérnie.

pettra01 2018.08.01. 21:48:38

@Ficzek Úr: Igen, én is hallottam, hogy jobban megfizetik az embereket ott, mint nálunk, hát akkor persze, hogy mennek. És akkor hogyan lesz? Romániától is kárpótlást kér a magyar kormány? Le lehetne zárni a határokat, mint hajdanában, hogy csak úgy mehetett nyugatra valaki, ha túsznak itt maradt valamelyik hozzátartozója, mondjuk a gyereke, hogy biztosan vissza is jöjjön. Röhej.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 07:52:43

Pettra, nem élesítetted az új bejegyzésed!

pettra01 2018.08.02. 08:20:29

@Edit exnolbloggerina: köszi, ez már típushiba nálam :)

ZorróAszter 2018.08.02. 10:16:23

@pietnik:

Kedves Pietnik!

De hát az én kommentem végülis megjelent csak pár perces késéssel.

Én továbbra sem hiszem, hogy mondjuk a kommenteket írás közben tudnák ellenőrizni és tartalomtól függően kilőni.

Kocsobúr: A nevére emlékszem, de volt pár hasonló fazon, és azok között nem nagyon tudok különbséget tenni.

Ficzek Úr 2018.08.02. 20:30:49

@pettra01: A külföldön munkavállalókat mindig másképp tekintik. Egyszer örülnek hogy kint vannak,mert tapasztalatszerzés után hazajönnek. Nem jött be.Aztán megint örülnek,mert hazaküldik a pénzt és itthon lesz elköltve.Ez se annyira. Mert csak őket felejtik el megkérdezni.
süti beállítások módosítása