Csak mondom

Csak mondom

Középtávú terv

2018. április 22. - pettra01

Egyre javulnak hazánkban a termékenységi mutatók, hangzott el a napokban. Ennek köszönhetően talán nem pusztulunk ki időnap előtt, ámbár még így is le vagyunk maradva az európai átlaghoz képest, ami eléggé elszomorító, tekintettel arra, hogy a európai ember se kifejezetten szapora fajta manapság. No de aggodalomra semmi ok, a miniszterelnök kézbe veszi a dolgokat és megállapodást fog kötni a magyar nőkkel. Nem akármilyet, hanem húsz-harminc évre szólót. Mondjuk ezt a húsz-harminc évet nem igazán tudom hova tenni, hogy miért pont annyi, de biztosan van erre valamilyen illiberális magyarázat, amit idővel meg fogunk érteni. 

A női népesség tetemes része kirekesztetik ebből a stratégiai megállapodásból, mi, akik már túlléptük a szülőképes kor határait, nem jövünk számításba, mint partnerek, ámbár ki tudja, a biológia ma csodákra képes, elképzelhető, hogy akadnának olyan vállalkozó szellemű dédnagymamák, akiket még lázba hozna a reprodukció lehetősége, de igazából a fiatal nők a célközönség. Akik eddig is szülhettek volna nyakra-főre, csak nyilván nem akartak. De majd most! Meghallgatják a magyar nőket, mondják el, mi kellene ahhoz, hogy többet szüljenek. Ez remekül hangzik, talán lesz egy nemzeti konzultáció ebben a témakörben, amiből majd kiszűretik a lényeg, mivel lehetne ösztönözni a termékenységi kedvet. Talán havi ötezer forintos adókedvezmény a kismamáknak, a családok megerősítésére is szükség lenne, mondjuk be lehetne tiltani a válást, a lombikprogramot is hasznos lenne felfejleszteni, ha másért nem, hát azért, hogy növeljük az eredményességet, hiszen beültetéses eljárással akár hármasikrekhez is juthat az anya, így azonos idő alatt megsokszorozhatja a teljesítményét. A lehetőségek korlátlanok, szerencsés esetben egy nemzeti szülőversennyé terebélyesedhet a kezdeményezés. 

Valamiért az embernek mégis Hofi jut eszébe, hogy a disznó mennyit is fog fialni. Mert az csak az egyik kérdés, hogy képes-e rá, de ott a másik, hogy az egyéb körülmények mit tesznek lehetővé. Az ember nem azért vállal gyereket, mert megéri. Jó, lehet, hogy olyan is van, de nem ez a jellemző. Az a legutolsó kérdés, ami ezzel kapcsolatban eszébe  jut, hogy megéri-e ez neki. Abban se hiszek, hogy előre komolyan és felelősséggel elhatározhatja valaki, hogy ő kettő, három vagy tíz gyereket szeretne. Nagyon sok függ a kezdetektől, hogy az első gyerek érkezése hogyan alakítja át az életét. Ha boldoggá teszi, ha úgy látja, hogy az életét nem tönkreteszi, hanem kiteljesíti a gyerek, akkor mindenfajta külső ráhatás nélkül arra törekszik, hogy több gyereke legyen. Mi kell ehhez? Biztonságos környezet, a tudat, hogy lesz hol laknia, tud enni adni a gyerekének és fel tudja nevelni, és segíteni tudja majd az utód önálló életének elindítását is. Az egész legtöbbször a legelején elbukik, a fiatalok többsége méregdrága albérletben él, képtelen megtakarítani, mesélhetnek neki a CSOK-ról, hogy az milyen nagyszerű, ha számára mégis elérhetetlen. Állami bérlakásprogramról egyáltalán nem hallani, pedig ha valamire hatalmas szükség lenne, hát az az. 

Nem ide illik, de mégis: reklámoznak egy sorozatot, Feleségek luxuskivitelben a címe, most éppen valami babaváró buli van soron. A milliárdos állapotos feleségek szerepelnek benne, egyikük feltesz egy kérdést, hogy te mikorra is várod? Mire a válasz unottan: akarunk mi erről beszélni? Aztán azt is megvitatják, milyen szörnyű egy buli, ahol nincs személyzet. Velük már valószínűleg megköttetett a megállapodás, útban az új nemzedék...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr4713854126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.04.22. 16:32:28

Kedves Pettra!

Tök vicces itt Magyarországon, hogy bármiről legyen szó, mindennel kapcsolatosan a mellébeszélés megy. Hogy Magyarország egy gyarmat-e és kiké, 56-tal kapcsolatosan a nyilasok, illetve hogy milyen szerepe volt a az antikommunista propagandának a nyilasok előretörésének azóta. És így tovább szinte mindennel így van.

A szülés támogatásával kapcsolatosan pedig arról nem lehet beszélni, hogy a kérdés azért nem oldható meg évtizedek alatt sem, semmilyen színű kormány alatt sem, mert azzal elsősorban a cigányokat támogatnák.

És mivel azt ki nem mondva a világért sem nem akarják, ezért mindenféle nyakatekert módszert találnak ki ennek elpalástolására, amit viszont így már senki sem ért, és így nem is támogat.

Erre mondják, hogy a 22-es csapdája.

pettra01 2018.04.23. 12:11:30

@ZorróAszter: Ha fiatal lennék és a családalapítás előtt állnék, pont az ilyenek miatt menne el a kedvem az egésztől.

pietnik 2018.05.07. 20:39:30

Gyerekek!
Április 23.-a óta rengeteg idő eltelt,és nincs új post!
Vagy már nincs miről írni!?
"Letészem a lantot
Tőlem ne várjon senki dalt
Nem az vagyok,ki voltam egykor
Belőlem a jobb rész kihalt"
?!!!

pietnik 2018.05.07. 20:40:18

A nyugodjék szó kimaradt!Elnézést,régen tanultam!

pettra01 2018.05.07. 20:50:48

@pietnik: Hogy mások miért hallgatnak, azt nem tudhatom, ami engem illet, én totális depresszióba estem, teljes befordulás, aludtam egy hétig, még enni se akartam, gép közelébe nem mentem, nem érdekelt, él-e, hal-e orbán, hallani nem akarok róla meg a bandájáról. Lassan vissza kéne térni az életbe, csak hát a kérdés, hogy van-e egyáltalán még élet?
süti beállítások módosítása