Csak mondom

Csak mondom

Ki a jobb?

2017. december 15. - pettra01

Valami verseny-féle látszik ébredezni a kormányoldali tévécsatornáknál. Az ellenoldallal nem bírnak versenyezni, mert ugye ellenoldal már szinte nincs is, hát kénytelenek egymással vetélkedni. Az Echo nagyot lépett előre, teljesen új nekik a stúdiójuk, az, hogy nekem nem tetszik, az nem jelenti, hogy ne került volna nagyon sokba, persze ha valami nem jó, legalább szép legyen, talán ez volt az elképzelés, olyan az egész, mintha egy varieté szilveszteri műsorát nézné az ember, háttérben a sok cifrasággal, összességében engem valamiért a Futrinka utcára emlékeztet, szinte várom, hogy jobbról bearaszol Mazsola. 

Tegnap igen jól szórakoztam, csináltak egy hosszabb hírt arról, hogy elment a mi nagyszerű vezetőnk Brüsszelbe, de előtte még az Echo TV meginterjúvolta. Hogy hol esett meg a beszélgetés, nem tudom, nem vagyok ismerős úri helyeken, talán a repülőtéren a kormányváróban, mindenesetre technikailag nem voltak éppen a helyzet magaslatán. Úgy kezdődött a riport, hogy ott állt a miniszterelnök és mozgott a szája, de hogy mit mondott, azt sose fogjuk megtudni, mert egyáltalán nem lehetett hallani. Ez azonban kicsit se zavarta a riportert, mert azzal folytatta: Ezt üzente a miniszterelnök, mielőtt elutazott Brüsszelbe, a csúcstalálkozóra. Ezek után bátran oda lehet képzelni bármit, ami szerintünk odaillő. Legalább egy jeltolmácsot hordhatna magával, aki elmutogatja, ha már nem halljuk, azért ez hatalmas veszteség, hogy egy ilyen fontos pillanatban üzen valamit nekünk, az ő népének, erre kárba megy az egész, most itt állunk és hiába akarunk lelkesedni, nem tudunk, mert odavesztek a fontos szavak. 

Ha már szót ejtettünk a felcsúti tévé dizájnjáról, hát beszélhetnénk a miniszterelnök dizájnjáról is, bár egészen nyilvánvaló, hogy nem tűr beleszólást abba, hogyan nézzen ki, pedig hát nem volna hátrányos, ha legalább tükörbe nézne néha. Jó, legyen az embernek saját stílusa, de ez nem stílus, inkább valamiféle önkép-zavar, a félvállra vetett hátizsák csakis szimbólum lehet, a lazaságot, az ifjúkori lázadást jelképezné, szóval nézzünk már egyszer bele abba a hátizsákba, mi a nyavalyát vihet benne? Abban van a pizsamája, a papucsa és a fogkeféje? Vagy Anikó asszony ilyenkor feltarisznyázza, ken neki néhány szendvicset parizerrel, hátha megéhezik útközben? Mi lehet az, ami annyira személyes és olyan fontos, hogy semmiképp sem adja ki a kezéből, mert ugye láttunk mi már más nagy embereket is ide-oda érkezni, egyik se hurcolja magával a motyóját, elvégre a kíséretükben van egy csomó lótifuti, akikre bátran rá lehetne bízni akármit, szóval a hátizsák csak a szerep tartozéka lehet. 

Mészáros Lőrinc is szerepet játszik, ő most úgy lehet, mint a mesebeli szegény ember, akit megviccelt az ő királya, és amíg aludt, áthelyeztette a palotába, aztán amikor felébredt, az egész udvar eljátszotta, hogy ő a király, és mert jól alakították a szerepüket, el is hitte, hogy tényleg az, de aztán mire nagyon belejött volna a királykodásba, vége szakadt az egésznek. A mi Lőrincünk is most már egészen úgy tesz, mint aki világéletében ehhez volt szokva, ott ücsörög valami tanácskozáson, ahol éppen valami nemzetközi céget fognak létrehozni állítólag az ő vezetésével, ezért aztán fontossága tudatában még a szemüvegét is fölteszi és bőszen nézegeti az előtte lévő iratokat, úgy tesz, mintha értené is, miről van szó. Nyilván azt hiszi, hogy ő most már egy másik sínen száguld és ez most már a végleges állapot, pedig hát vele is megeshet, hogy egy szép napon azon veszi magát észre, hogy Mari nénivel alkudozik, hogy mennyiért javítaná meg a konvektorát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr7713501311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2017.12.16. 14:13:27

Jó! :)

Az az érdekes, hogy nem esik nehezemre elképzelni Anikó asszonyt , amint fűrészes késsel adagolja a vajat a zsemlékre, és helyezi rájuk az egy-egy szelet párizsit. Valahogy ez illik hozzá. Meg a zurához.

Xilit 2017.12.16. 14:16:14

Ja: Mészáros mint mesebeli szegényember telitalálat!

pettra01 2017.12.16. 15:31:42

@Xilit: De tényleg, az a hátizsák nagyon izgatja a fantáziámat, el nem tudom képzelni, mit hurcol benne. Lehet, hogy csak ki van tömve papírral, ez a legvalószínűbb. Illúzió, mint ez a legújabb húzás, hogy ott hemzseg körülötte egy csomó profi operatőr, erre szelfiket rakosgat föl, mint valami turista. Hülye majom.

Xilit 2017.12.16. 17:14:26

@pettra01:

Talán az ifjabbak Orbán szellemét hurcolja magával, időnként, amikor azt hiszi, senki nem látja, kinyitja a tarisznya száját, beszél hozzá, nyugtatja vagy éppen perel vele, fegyelmezi, jutalmazza, mikor mit les el másoktól, hogy azok hogyan viszonyulnak a környezetükhöz. Már annyiszor írtuk le, hogy valójában egy sajnálatra méltó valaki, hiszen nincsen önálló személyisége, csak szerepelgondolásai, amelyekhez darabot is ír, élvezhetetlent, utálatosat - feláll az ember az előadás közben, és siet ki a szabad levegőre, ki a sötétből.
Ja, és most vitte a magyarok véleményét is, állítólag 3 milliónyi migránsgyűlölőét, hát, kérem, legalább számolni illenék tudni ezen a kisiskolás szinten, merthogy , amennyiben igaz lenne a 3 millió visszaküldött papíros, azt is arányítani kéne a 8 millió anyaországi szavazóhoz. De nem igaz. Ezt onnan tudom, hogy a fidesz állítja a 3 milliót, és a fidesz még sosem mondott igazat.

Xilit 2017.12.16. 17:15:29

ifjabbak helyesen: ifjabbik.

pettra01 2017.12.16. 17:25:36

@Xilit: Tegnap az Egyenes beszédben volt az a pasi, az a polgári engedetlen, aki most perben áll a NAV-val, az használt egy marha jó képet, hogy ugye van az a mondás a hazug emberről meg a sánta kutyáról, de hát a Fidesz az egy olyan kutya, amelyiknek nincs is lába. És tényleg, ha belegondolunk, hogy egy ilyen silány gyülevész népség most ott tart, hogy szinte legyőzhetetlen, hát jobb, ha elássuk magunkat. Persze ha megnézzük az ellenzéket, az se jobb, egy rakás szarógalamb, csak totyorognak, erőlködnek, hát leginkább a kutyámra fogok szavazni, azt hiszem.

Xilit 2017.12.16. 18:42:34

@pettra01:

Képzeld, leszoktam az Egyenesről. Igazából már untam Olgát is, szóval, egy folyamat ért a végére.
Még a Nap hírét szoktam nézni, meg Havast, de Henrik letiltásával már ez sem érdekel.
Ha tehetném, csak meséket néznék, hogy említetted a Futrinka utcát, eszembe jutott, a mi időnkben milyen tündéri mese-, rajzfilmek kerültek adásba ilyenkor karácsony táján.
Nem hiszem, hogy csak nosztalgia lenne, de , amíg régen mesteremberek, de legalább szakemberek készítették a cipőinktől a fogsorunkig az életünk minden kisebb-nagyobb elemét, addig most minden összegányolt, félkészen, befejezetlenül átadott, elbarmolt. Sokhetes fogászati tortúrán vagyok túl, a fiatal doki - SZTK - köti az ebet a karóhoz, hogy ő azt csinálja, amit megtanult, már pedig azt tanulta, hogy.....és sorolja, miért nem lehet azt, amit az én régi fogorvosom 30 évre megoldott, mert kivitelezhetőnek tartotta azt, amit az ifjú titán ma nem. És egészen őszintén: nem végzett jó munkát sem ő, sem a technikusa. De unom már nagyon a vitákat. Még egy körünk van, ha nem boldogulok vele, keresek egy valamirevaló technikust, ami persze, plusz pénz, és ebben az évben már nem is tudok áldozni rá.

Szóval, semmi nem a régi, de hogyan is lehetne az, amikor a mészáros lőrinc-féle szakmaiság dominál.
A gázszerelőnek már erőműve is van.
Pakson meg oroszul tanulnak, a rendőrök is, folyik a lakásépítés gőzerővel, mert jönnek a szakik, az orosz atom szakijai. Amúgy a finnek leállították a Roszatom-projektet, mert nem találták biztonságosnak. Kérték volna fel a lőrincet.

Xilit 2017.12.16. 19:42:29

Lázár 2.349 ezer nemzetileg konzultáló állampolgárról tett említést. Hát, ez nem 3 millió. Na most, miután egyik kutya, másik eb, és egyik sem kevésbé hazug mint a másik, ebből a 2.349 ezerből nyugodtan vonjunk ki egy milliót. A maradék java meg online-meló.

pettra01 2017.12.16. 21:58:19

@Xilit: Nem tudom, néznék-e hírműsorokat, most egyáltalán nem teszem, pont elég, ami a munkámmal jár, ott azért rendesek kapok minden irányból, mindennap reménykedem, hogy kifogok egy-két Egyenes beszédet, mert Egon nálam a sztár, nem is értem, hogy lehet az, hogy őt még nem vádolták meg szexuális zaklatással, vagy mondjuk Bolgár Györgyöt :) Naponta hatvan percet írok le minimum, ennek kb a fele beszélgetés. Néha sírni tudnék, a múltkor volt az Echoban vendég Pölöskei Gáborné (eleve egy nő, ha már közszereplő, hogyan futkározhat ilyen névvel? ), a nagyszerű szakképzési terveiket részletezte, hát valami borzasztó, tényleg ez a legszörnyűbb, hogy akkora bátorsággal mennek neki mindennek, látszik, hogy a fejükben se fordul meg, hogy az egy marhaság. Ilyen képzések eddig is voltak, a betanított munkásokat betanították, majd ezután is így lesz, de mit fontoskodik ebben a minisztérium? És ebből megél egy csomó Fidesz-közeli, hogy tanulmányokat írnak erről a semmiről, szervezkednek, felelősöket neveznek ki, és hogy majd amikor a nők visszamennek gyesről, előtte elmehetnek egy ilyen tanfolyamra, ahol megtudhatják, hogy változott a világ három év alatt. Jézusom. Ez olyan, mint a nyugdíjas szövetkezet, most szórják a Facebookon is a reklámokat erről, hogy milyen nagyszerű, milyen jól jár a nyugdíjas. Mellékelnek táblázatot, hogyha bejelentettként dolgozol, meg ha szövetkezeti tagként dolgozol, mi a különbség, hát valami havi kétszáz forinttal több jön ki a szövetkezetben. Marha nagy eredmény. Mindez úgy, hogy a szövetkezet viszont baromi jól jár, szóval megint nyilvánvaló, kiknek lesz ez jó.
Ez a nemzeti konzultációs baromság kezdettől fogva nem érdekel, tőlem azt is mondhatják, hogy tízmillió ment vissza, sőt, húszmillió, és akkor mi van? Egyáltalán mit akar a céduláival, Brüsszelben is körberöhögik vele, hol akarja mutogatni? Csak a saját hívei ájulnak el a hatalmas sikereitől, hát tegyék.

Xilit 2017.12.18. 09:52:24

@pettra01:

A nyögdíjas szövetkezet nem lenne rossz ötlet, ha nem fideszesek találták volna ki, és valósítanák meg, így azonban, hogy ők a szüléi, bűzlik az egész.
Egon nekem is rokonszenves, ennek több ízben is hangot adtam, egy ideig miatta kísértem még figyelemmel az Egyenest. Aztán elfáradt a műsor, illetve ,nem is tudom, fárad már régen. Vagy csak rávetítettem az ATV kormány körüli forgolódása miatt keletkezett ellenérzéseimet, ami eleve a néző-csatorna kapcsolat végét jelezte?
Mivel ragaszkodó vagyok - helytelenül -, még húztam egy ideig, de előbb-utóbb mindig elengedem az értelmetlenségeket.

Látod, azt sosem értettem, hogyan lehetséges, hogy egy nőnemű lény ne érezze a finomságokat, az élet árnyalatait, ne hordozza magában az empátia, a belátás képességét. Amikor Hoffmann Rózsát hallgattam szónokolni, mindig felötlött bennem, hogy ez a nő anya, és vajon hogyan funkcionál a családjában, ha politikusként ennyire szűklátókörű. De hát lehetne sorolni azokat a hölgynek nem nevezhető nőket, akik celebként, vagy közéleti szerepet vállalva rúgnak bele a politikusok által kiszemelt áldozatokba, legyen az egy-egy személy vagy társadalmi csoportok, az oktatás révén abszolút érintett gyermekek.

pettra01 2017.12.18. 16:43:17

@Xilit: A nyugdíjas szövetkezetben csak annyiban van valami jó, hogy ha eszedbe jut, hogy most egy hétig dolgozol, vagy csak két napot, azt is megteheted, tehát végül is alkalmi munkák közvetítésére nagyszerű lenne, mert tényleg, főleg nyugdíjasként nem mindenki szeretné egy hagyományos munkaviszonyban lekötni magát, de hát szerintem léteznek más konstrukciók is, például ha rejtvényt csinálok valakinek, azt megbízási szerződéssel szokták elszámolni, az lehet, hogy több vele az adminisztráció, de lényegében ugyanannyit kapsz kézhez bármilyen formában, és téged nem az érdekel, hogy amit levonnak. azt ki vonja le, az állam vagy a szövetkezet, hát nem?
Ezekről az Áder testvérekről mindig az jut eszembe, hogy borzasztó gyerekkoruk lehetett, elképzelhetetlen, hogy ezek az emberek valaha életükben boldogok voltak, hogy tudtak egy jóízűt nevetni, lehet, hogy igazából sajnálni kellene őket.

Xilit 2017.12.19. 11:37:55

@pettra01:

Nem is tudtam, hogy Pölöskeiné Áder testvére. Biztosan olvastam anno, de nem ragadt meg. Annyi érdektelen, felejthető ember tanyázik, jön-megy kormányzati körökben, hogy nem érdemes bármelyiküknek is megjegyezni a nevét. Akiét mégis, azt is csak azért, hogy számonkérhetőek legyenek a tettei, ha eljön az elszámolás ideje.

Hallottad, hogy Havast elküldte az ATV? Így lefeküdni orbánéknak kitörölhetetlen fekete pont.
Tegnap rutinból odakapcsoltam A nap hírére, mármint a maradék adásidőre, aztán ott is maradtam, hogy még belenézek a híradóba. Csakhogy előtte még reklámot sugároztak , olyat, aminek a mondanivalóján, hangvételén az egészséges ember megütközik. Annak a könyvnek a beharangozóját adták le, amelyből orbán , minden képviselő okulására telerakatta a Parlamentet. Melyik visszataszítóbb: a tény, hogy ezt a könyvnek nevezett betűhalmazt kiadták, hogy az adófizetők pénzén a kormányzat többszáz példányt megvásárolt belőle, hogy behurcolták az ország házába, hogy reklámozzák, s úgy, ahogy, vagy, hogy ezt a szennyet -is- leadja az ATV? A Hit Gyülekezet tv2-södő ATV-je.
Van az a jó kis mondás, hogy egy seggel nem lehet két lovat megülni.

Mostanság egyébről sem esik szó, mint az abúzusról. Ennél aktuálisabb példát, mint a kormány és az ATV kapcsolata, keresve sem találnánk. Csakhogy az ATV - sok-sok "áldozathoz" hasonlóan - önként dugja a fejét a hurokba. Mert látszólag így könnyebb a boldogulás. A túlélés. Pedig, maradva az ATV-nél, akár mutathatná példát jellemességből, erkölcsösségből - kereszténységből. Nem ezt az utat választotta.

pettra01 2017.12.19. 12:35:41

@Xilit: Hát lassan össze lehetne kapcsolni a kereszténységet az erőszakkal, mert már az is az abúzus egy formája, ahogyan a kereszténységet ránk akarják erőltetni - ezek után már nem is csoda, hogy valaki beletojt a jászolba. Nem mintha követendő példának tekinteném, de valahol meg tudom érteni.
Nem is tudtam, hogy az ATv is reklámozza azt a fideszes imakönyvet, hát kedves egészségükre. A hírműsoraikon már nagyon észrevehető a változás, Rónai Egont még engedik, hogy azt tegye, amit akar, kérdés, hogy meddig.
A Facebookon most nagyon nyomulnak a DK-sok, hát jól nyakon kellene már vágni Gyurcsányt, mi a nyavalyát akar, semmi esélye, miért nem bír belenyugodni? Ebben egészen olyan megszállott, mint Orbán, és most már egyre ellenszenvesebb - gondolom, nemcsak nekem.

Xilit 2017.12.19. 17:20:48

@pettra01:

Már írtam valamikor, hogy nem ismerem ki magam Gyurcsányon. Valahol csípem, de idegesítenek a manírjai, a hatalmat, hát azt ő sem akarja kiengedni a keze közül, valószínűleg revansra készül, ha addig él is - ha addig élünk is? Ugyanakkor érzem benne az abszolút haladó szellem jelenlétét, szóval nem egyszerű. Én nem pakolnám ki a közéletből, de azt az utat sem látom, amit a DK fémjelez. Egyelőre várakozó állásponton vagyok. Ebben a pillanatban Karácsonyé a feltétlen bizalmam, ő a jövő
reménysége. De hát Bajnai is az volt.
Úgy össze tudnám válogatni, kiket látnék szívesen kormányon: Karácsony, legyen ő a miniszterelnök, a posztok várományosai: Szél, Hadházy, Juhász, Kunhalmi, Gőgös, Szabó Rebeka, Vadai, Jávor Benedek, Gémesi - első nekifutásra ők jöttek elő. És persze szakember szakember hátán.
A jobbikből is beültetnék valakit az egyensúly kedvéért. Nem a Dúró-szárnyból.

Rónait vagy megtartják díszbaloldalinak, vagy elérik, hogy magától álljon fel.

A jászolba kakiló fejére vérdíjat tűztek ki. Tény, hogy az orbáni kereszténység elleni tiltakozásul is fel lehet fogni, de ízléstelen is, méltatlan is. Pontosan olyan méltatlan, mint az álkereszténység.

CsipkeRózsa 2017.12.19. 18:29:42

@Xilit:

A Jobbikból Mirkóczki Ádámot ajánlanám.

Gyurcsány nem kizárólag a hatalmat akarja, ő változtani szeretne az ország helyzetén, úgy látom, szívvel-lélekkel dolgozna.

A kormányba kellene néhány szakember, pl.: Magyar György, Bokros Lajos, vagy Mellár Tamás, egy jó külügyminiszter lenne Simonyi András.

Xilit 2017.12.19. 21:26:24

@CsipkeRózsa:

Kedvemre való nagykoalíció alakul! :)

Gyurcsányt illetően azért vannak kétségeim, már ami a szívvel-lélekkel az országért való munkálkodást illeti.

pettra01 2017.12.20. 03:42:32

@Xilit: Megint Gyurcsány fogja megfúrni az egészet, de akkor azt végképp nem bocsátom meg neki. Hiába is ábrándozik, neki már nem nő fű, ő nem simán elvesztett egy választás, hanem ő megbukott, és az nagy különbség, nem szeretnék megint egy 2006-ot, nem is értem, hogyan felejtheti el. Karácsony pont jó lenne a maga stílusával, mellé pedig egy jó kormány, a javaslatok tetszenek. Szabó Rebeka? Nem Tímea? Ma különben hallottam Vonát Kálmán Olgánál, mondott érdekeseket, ,például hogy az utóbbi hét év nagy lecke volt, és egészen úgy nézett ki, hogy még el is hittem neki.

Xilit 2017.12.20. 10:34:40

@pettra01:

De. Tímea.
Igazából nem lepődnék meg, ha Vona meg akarna kapaszkodni a mérsékelt politizálásban, hosszú távon mindenképpen kifizetődőbb. De: mi legyen a párt radikális szárnyával és híveivel? Végig gondolta Vona, hogy a Jobbik osztódásával ő maga eltűnhet a süllyesztőben? De, ha nem, milyen tartalommal töltődne fel, milyen irányt határozna meg az általa vezetett formáció?

pettra01 2017.12.20. 18:22:51

@Xilit: Radikálisok voltak, vannak és lesznek, most van is mozgolódás a Jobbikon belül, mert sokaknak nem tetszik ez a fazonigazítás, de hátha belátják, hogy arrafelé nem mehetnek sokáig, mert az az út a szakadékba visz, nekik is az a jobb, ha mérséklődnek.
süti beállítások módosítása