Csak mondom

Csak mondom

Kis ország, kis stadion

2017. október 24. - pettra01

Hallom, mekkora nagy felháborodás van, amiért két héttel az esemény előtt megváltoztatták egy focimeccs helyszínét és időpontját. A magyar nemzeti válogatott fogja összemérni a tudását a luxemburgi csapattal - felteszem, hogy az ottani válogatottal, bár az se lepne meg túlságosan, ha nem. Megállapodtak a barátságos mérkőzés helyében is időpontjában, ezt közhírré is tették, igen ám, de közben az MLSZ egy megbízottat küldött ki, nézne szét a várható viszonyokat illetően, és akkor kiderült, hogy ahol a meccs lett volna, az nem is stadion, hanem igazából csak egy focipálya, egyik oldalán egy lelátóval, ahol összesen 2400 ember fér el. Elszörnyedt ezen a magyar szövetség, megüzenték a luxemburgiaknak, hogy azt már nem, rendes stadiont követelünk, mert hogy néz ez ki, mégiscsak nemzetközi mérkőzésről van szó, és hova akarják majd ültetni a temérdek magyar vendégszurkolót. Ebből adódott némi bonyodalom, mert a megjelölt napon a vágyott stadion éppen foglalt volt, aztán mégis találtak megoldást, a meccs egy nappal korábban lesz. Azt mondta erre az MLSZ sajtófőnöke, hogy ez pont a magyar szurkolók érdekében történt, mert így legalább biztos, hogy beférnek a stadionba. 

Igen ám, de állítólag tényleg vannak magyar szurkolók, aki készültek kimenni a meccsre, és most nagyon mérgesek, mert megvették a repülőjegyet, szállást intéztek, mindezt persze a következő napra, merthogy eredetileg akkor lett volna a mérkőzés. Kimehetnek így is, aztán odakint elolvashatják az újságban, hogy mi volt a végeredmény, már ha lesz ez akkora hír, hogy megírják az ottani újságok. A magyar szövetség gondolkodik, hogyan is tudná kárpótolni a lóvá tett szurkolókat. Esetleg javasolhatnának nekik érdekfeszítő luxemburgi programokat, hogyha már kimennek, töltsék el hasznosan az időt. Hogy ez kinek a sara, azt hiszem, az nem kérdés, aki így szervez meg egy mérkőzést, az minimum annyit megérdemelne, hogy soha többé ne tehesse ezt meg, de ez a variáció föl se vetődik. Sőt, az egészet úgy állítják be, hogy igazából a szurkolók érdekében történt ez az egész. Azoknak az érdekében, akik végül is nem lesznek ott, mert a jegyük a következő napra szól. 

Mi ebből a tanulság? Annyi biztosan, hogy nagy veszedelmeknek teszi ki magát, aki rajongva szereti a magyar focit. A másik levonható következtetés, hogy micsoda egy ország az a Luxemburg, ezek szerint szűkében vannak a stadionoknak. Ilyen eset nálunk nem fordulhat elő, nálunk bármelyik időpontban lehetne alkalmas stadiont találni. Hát akkor ki a jobb? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr4713068444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2017.10.24. 19:36:29

A tévé közvetíti, aki kiad pénzt ezekre a fodbalistákra, az megérdemli, hogy ráfizessen.
Csak nehogy azt legyen, hogy kárpótlásul az adófizetők pénzén mégis kiviszik őket egy nappal előbb.
Az Orbán beszédére is összebuszoztattak 3-4 ezer fős közönséget, a végén még ezeket is kibuszoztatják az adófizetők pénzén.

ZorróAszter 2017.10.24. 19:38:38

Igen. A magyarok mindigis a remek és körültekintő szervezők hírében álltak.

A hollandoknak a bora, a briteknek a remek ételeik, a svájciaknak a remek tengerparti strandjaik a szikrázó homokkal a híresek.

Nekünk meg a szervezőkészségünk világhírű.

pettra01 2017.10.24. 22:32:56

@ZorróAszter: A szervezőkészségünk van olyan világhírű, mint maga a magyar foci. Tulajdonképpen rendben is van minden, ehhez a focihoz ilyen szövetség pont passzol, a kérdés már csak az, hogy mi a fenének fizetjük meg ezeket ilyen busásan?
süti beállítások módosítása