Csak mondom

Csak mondom

Izomagyú elment

2017. szeptember 15. - pettra01

Most értesültem róla, és még mindig nem tudom felfogni...

Nagyon sokan ismerték, közismert ember volt, tevékeny, tele ötletekkel, tele bátorsággal, olyan dolgokba mert belevágni, amiről mások még álmodni se mernének, de ő megcsinálta. Tehetséges volt és ügyes, emellett szerencsés is, persze a szerencse leginkább incselkedett vele, mikor már úgy tűnt, hogy minden jól megy, minden sínen van, akkor történt valami, hogy mégse legyen tökéletes a siker. A rengeteg kezdeményezéséből elég csak egyet kiemelni, a Hauer cukrászda feltámasztását. Megvalósította a lehetetlent, létrehozta a tökéletest, aztán történt valami, igazából nem is érteni, hogy mi történhetett, de valami fondorlat, ami miatt a kész mű mégsem kezdhette meg a működést, évek teltek el különféle hivatalok piszkoskodásaival, pereskedéssel. Én el is veszítettem menet közben a fonalat, csak követni is túl nehéz volt, emberfeletti lehetett ezt érintettként végigcsinálni. 

Nemrég botlottam bele a hírbe, hogy újra megnyílik a Hauer. Azt hittem, hogy mégis győzött, aztán láttam, hogy egészen mások a tulajdonosok, ezek szerint belefáradt a harcba. De ennek kapcsán kerestem meg a Facebookon, örömmel láttam, hogy ott van, ismerősnek jelöltem, ő pedig visszajelölt, bár szerintem fogalma se volt róla, hogy ki vagyok. Még a Nolblog fénykorában kapta a Fülepke nevet is, az egyik kiskecském kapcsán volt valami bolondozás, aminek az lett a vége, hogy kisorsolták a Fülepke nevet és ő nyerte el. Néhány napja egy volt nolblogos adott hírt róla, hogy Izomagyú Szegeden van a klinikán, valami tüdőproblémával, mert ott van valami újfajta műtéti eljárás, és hogy az milyen nagyon jó. Aztán még föltettek két képet, ahogyan ül a kórházi ágyon, most pedig a fia tette fel az értesítést, hogy ma reggel meghalt. 

Igen, persze, tudom, nem élhetünk örökké, és igazán tartalmas élete volt, nem is ismertem személyesen, mégis, úgy érzem, hogy engem is veszteség ért. Biztosan itt is van olyan, aki emlékszik rá, olyan személyiség volt, akit nem lehet csak úgy elfelejteni, egyszer és mindenkorra nyomot hagy a környezetében. 

Nyugodjon békében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr5012829612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.15. 07:28:47

Gonosz alak volt, abban, amit mutatott magából.

Nyugodjon békében.

pettra01 2017.09.15. 12:50:31

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Tudom, hogy nem bírod leküzdeni ezt a hozzászólási kényszerbetegségedet, de azért itt és most okosabban tetted volna, ha kihagyod.

CsipkeRózsa 2017.09.15. 13:52:01

Én nem ismertem Fülepkét, Emilke régi blogjaiban láttam, mint hozzászólót.

Most ezt találtam:

kanadaihirlap.com/2015/07/15/majd-elmeselem/

Xilit 2017.09.15. 14:00:04

Jól emlékszem rá, még a Nolblog utolsó periódusában beavatott minket egy peres ügyébe is, ami nagyon megviselte.
A Fülepke is megvan. :)

Minden jót, odaátra, Izomagyú!

Xilit 2017.09.15. 14:06:57

Bitang jól néz ki azon a képen.
Ha nem kéne üvöltenünk, hogy figyeljünk egymásra, biztosan egészségesebben és tovább élhetnénk.

pettra01 2017.09.15. 15:16:04

@CsipkeRózsa: Mindig találsz jóféle csemegéket, köszi!

pettra01 2017.09.15. 15:22:47

@Xilit: Hát igen, nyilván élhetett volna nyugalmasabb életet, ami feltehetően tovább tartott volna, de nem az a típus volt, aki kerüli a kockázatokat. Hogy mostanában mivel foglalkozott, nem tudom, de egészen biztosan most is tele volt tervekkel, álmokkal.

KapitányG 2017.09.15. 23:18:11

Jaj, Pettra, én is ugyanígy, a Hauer újranyitása kapcsán kerestem meg az oldalát, valószínűleg később, mint te, pont akkor, amikor befeküdt a kórházba.

Van tőle egy dedikált verseskötetem.
Nagyon sajnálom.

pettra01 2017.09.16. 01:25:15

@KapitányG: Akkor személyesen is ismerted, irigyellek. Érdekesek ezek a tőlünk független történések, amik terelgetnek bennünket erre-arra. Nyáron volt ilyen még, amikor itt járt az izraeli főnök és volt valami nagy ramazuri a zsinagógában. Egyszer úgy legalább negyven éve jártam a zsinagógában, volt egy nagyon jó gyerekkori barátom, szerettünk csatangolni, és egy ilyen alkalommal csak úgy betévedtünk oda is, és akkor ez előjött. Később ő Kiskunfélegyházára nősült, a családja is elköltözött a városból, nem találkoztunk többé, de maga a lehetőség az azért ott volt, hogy tulajdonképpen még összefuthatunk egyszer. Amikor ez az emlékkép bevillant, elkezdtem keresgélni a Facebookon, ő nem volt fönt ugyan, de nagy kombinátor vagyok, a fiát megtaláltam, és a fia képei között találtam róla egy képet és egy hírt, hogy meghalt és hogy mikor temetik. Hátborzongató volt, hogy napra pontosan egy évvel azelőtt halt meg, hogy így megtaláltam...

KapitányG 2017.09.16. 06:20:10

@pettra01: Velem már négy alkalommal történt hasonló, nem facebookon kerestem őket , hanem csak úgy a google-ba írtam be a nevüket. Mind a négyen közeli ismerőseim voltak, az egyikük a nolblogos Gaudila.
Nagyon szíven tudja ütni az embert a tudat, hogy elkésett.

pietnik 2017.09.17. 12:14:26

Én arra emlékszem,hogy ,talán az egyetlen ,egy alkalommal,hozzászóltam a bejegyzéséhez,amelyben nem értettem egyet vele,mert mélységesen szocializmus,és baloldal-ellenes volt,és akkor érdemtelen,nagyon goromba választ adott.Módszerei a cukrászda visszaszerzésében ugyanolyan elvtelenek voltak,mint az ellene hadoválóké,és a vele egyet nem értőkkel szemben pökhendi,lekezelő volt.Többet nem szóltam hozzá,mert minek!Tudom,halottról vagy jót,vagy semmit,de ez nem mindíg van így!
A Hauerért vívott küzdelmét olvastam egy darabig,de értelmetlen volt sok bizakodása a nyerésben,egész más érdekeltségek álltak vele szemben,és érvek helyett inkább hatalmi harc volt,az erősebb bika szexel-alapon!
Nyugodjék békében,ez mindenkinek kijár a vesztesek közül,neki is!

KapitányG 2017.09.17. 17:25:36

@pietnik: baloldal-ellenes? Szerintem tévedsz.
Én nem olyannak ismertem, mint amilyennek leírod.

KapitányG 2017.09.17. 18:51:02

Nem fogok vitatkozni, Anna, de egyet biztosan állíthatok: ha gonosznak, elvtelennek tartottam is valakit, és feltétlenül szükségesnek érzem, hogy ezt másokkal tudassam, nem a ravatala mellett fogom elmondani. Sőt, oda sem megyek.
De hát nem vagyunk egyformák.
(Szerencsére!)

pettra01 2017.09.17. 19:13:13

@KapitányG: Köszönöm, helyettem is szóltál.

KapitányG 2017.09.17. 19:39:57

@Barbara Babbo: Van saját blogod. Kérlek, ott mondd ki.

pietnik 2017.09.17. 21:18:01

Azt hiszem,hogy a halál senki viselt dolgait,negatív megnyilvánulásait egyáltalán nem teszi elfogadhatóvá,vagy éppen széppé!
Mostani,az egész országra kiterjedő nyomoronc világ éppen arról szól,hogy egyesek elfogadhatatlan(ebben minden benne van,ami negatív,de próbálták,és próbálják ma is pozitív eszmékké tenni! Izomagyú éppen ezt a negatív szemléletet kihasználva próbálta érvényesíteni nagyon is egyéni érdekeit,amelyben sok negatívumot láttam!Ennyi,nem több!
Ne bonyolítsuk tovább,veszekedés ne legyen belőle,mert különösebben akkor sem érdekelt az egész,ma mg már teljesen értelmetlen lenne kénes követ fújni rá!
Ami miatt szóvá tettem ezt az egészet,majd más posztban,más alkalommal leírom,bár erről már sokszor,sok helyen szó volt már!
süti beállítások módosítása