Csak mondom

Csak mondom

Takarékosan

2017. július 13. - pettra01

A küszöbön álló vizes vb költségei most már olyan mérhetetlenek, hogy az embernek a szeme se rebben, amikor újabb tízmilliárdos tételekről hall. Semmi se drága, kerül, amibe kerül, elvégre történelmünk legnagyobb eseményéről van szó. Főleg így a kezdete előtt már mindenki annyit kér, amennyit nem szégyell, mert ugyan a FINA bizottsága állítólag ámult meg bámult, hogy ilyen fantasztikus szervezést még nem láttak, azért baromi nagy káosz van még a színfalak mögött, és nem azért mondom ezt, mert a gaz Soros önkéntes ügynöke vagyok, hanem mert egészen nyilvánvaló. A legfőbb szervezőnek Patyomkin is ott lehet az ősei között, mert a produkció sok tekintetben igencsak emlékeztet a hajdani herceg remeklésére. 

Szóval folyik a pénz számolatlanul, aztán egyszer csak kiderül, hogy mégse. Nagyon is spórolnak némely vonatkozásban. Ma hallottam, hogyan intézték az egészségügyi szakdolgozók vb-n való alkalmazását. Kezdődött azzal, hogy a nagy lehetőséget meg kellett pályázni, nem konkrét napokra, hanem 160 órát kellett megjelölniük, amikor mozdíthatók. Ez nem könnyű így nyár idején, nyilván ekkorra kellett időzíteniük a szabadságukat. Aztán most kiderült, hogy nem a teljes vb ideje alatt kapnak munkát, hanem egy megjelölt napon, egyéb napokon is lesz lehetőségük, hogy vállaljanak önkéntes munkát a vb helyszínein. Nem tudom, hogyan fogadták a hírt, de azért ha lenne bennük kurázsi, mind egy szálig lemondanák ezt a programot, tartsák meg a szervezők az egynapos ajánlatukat, mert ez azért a pofátlanság netovábbja. Az már csak hab a tortán, hogy munkaruhát se adnak nekik, mert állítólag a nekik szánt készletet ellopták - hát ez is olyan, hogy hiszem, ha akarom, nehéz elképzelni, hogy valaki munkaruhákat lop, hacsak nem Soros embere akarta így aláásni a rendezvény sikerét. 

Azt is ma hallottam, hogy a Facebookon keresnek operatőröket és képvágókat a vb rendezvényeire. Igaz, miután a sajtó felhördült erre, a hirdetések eltűntek, az azonban a tényen nem változtat. A díjazást is megjelölték, 12 órára 25 illetve 50 ezer forint - jó, ez nem feltétlenül jelent 12 órai folyamatos munkát, de akár azt  is jelentheti, szóval nem busás a fizetség. 

Az előzmények után az ember azt mondja, isteni csoda kell ahhoz, hogy nagyobb baj nélkül múljon el ez az egész hacacáré, ne dőljön össze semmi, még hamar tákolják össze, ami nem tudott időben elkészülni, ha később ránk szakad az egész, az már a mi bajunk lesz, de legalább a kívülállók úgy lássák, hogy rendben megtörtént. 

Az már nem a vb híre, de hát ma történt, hogy a miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette, hogy visszaszereztük a nemzeti kincset, a Seuso-ezüstöket. Hát jó. Én nem lettem ugyan boldogabb tőle, igazából nekem egészen mindegy, hogy hol őrzik azokat a leleteket, nem is igazán értem, hogy mitől olyan nagyon magyarok azok a tálak és kancsók, amikhez tulajdonképpen csak annyi közünk van, hogy itt találták meg őket. A lényeg, hogy hazatértek a családi ezüstök Horribilis pénzért, de így is baromi olcsó volt, mert sokkal többet is kérhettek volna érte. Itt is spóroltunk, a vizes vb-n is, ott spórolunk, ahol csak tudunk, takarékos egy nép vagyunk, az már biztos. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr7012660343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.13. 06:06:33

Hatalmas a pánik a ballib megmondóemberek között, nehezen fogják tudni kiheverni, ha teljes sikerrel zárul ez a VB. Ennyi az egész.

pettra01 2017.07.13. 11:47:11

@MaxVal BircaMan HJCD: A teljes siker eleve kizárt, ha mi nyerjük el az összes létező érmeket, az se enyhíti a bűnöket, amiket a vb ürügyén elkövettek.

Xilit 2017.07.13. 12:55:49

:))

Tegnap több online felületen jelent meg, hogy Orbán nagy bejelentést tesz fél kettő körül. Voltak reménykedőek is, hogy a lemondását teszi közhírré - jó, ezt viccnek szánták, sajnos, csak viccnek -, de felmerült a lehetősége a cucc visszavásárlásának is. Hidegen hagyna, betudnám a vásárlási és pénzköltési mániájukba, ha nem a miénket pazarolnák ilyen nagystílűen akkor, amikor már látványosan pusztul le az ország. Minden, amit építenek, kártyavárként omlik össze, itt már mészárosok mérnökösködnek és tiborcok műtenek - hol a vége?

A vb a-tól zs-ig maga a szégyenfalunk, amire felkerül a korrupció, a dilettantizmus, a leszaromfelelőtlenség.
A Soros-.plakátokat pedig hiába is kapkodják le, azt már látta ország-világ. Hogy gyorsan szalonképesebbnek akarnak látszani, mutatja, mennyire nem azok. Ez a kormány és a fidesz a jelenlegi felállásban már nem tud olyat tenni, amivel lemoshatja magáról a megalakulása óta rápakolódott szennyet.

pettra01 2017.07.13. 12:58:59

Jellegzetes ez a jobbfelőli megközelítés, hogy a baloldal kreál mindenféle hamis állításokat, nincs itt semmi probléma, csak az ellenzék tesz úgy, mintha lenne. Igen, tény például, hogy a kilenc éves kislány nem azért halt meg, mert nem volt a kérdéses kórházban CT, az is igaz, hogy 2010-ben a másikban sem volt, sőt, lehet ezt fokozni, ötven éve sehol se volt ilyen készülék, és így tovább. Nem is erről van szó, hanem a szemléletről. Az egy dolog, hogy nincs pénz mindenre, a baj az, hogy ami van, nem jól használjuk fel. Ha éhezik a család és némi pénzhez jut a családfő, nem zergetollas kalapot kellene elsőként vennie belőle.

CsipkeRózsa 2017.07.13. 13:30:32

@MaxVal BircaMan HJCD:

A nagy költségek mögött erős lenyúlások lehetnek, ezen kívül az emberi bánásmód sem megfelelő, ez náluk már általában nem is téma. Hogyan bántották meg a vizes sport olimpikonjait?

pettra01 2017.07.13. 15:37:14

@Xilit: Lehetett volna ezt másképpen is, a hazaszeretetnek, a nemzeti érzelemnek itt kellene kezdődnie, hogy ha már elvállaltuk ezt a világraszóló eseményt, aki ebben szerepet vállalt és kapott, ne itt akarjon már feltétlenül a legjobban járni, inkább abban jeleskedjen, hogy minél jobban és minél olcsóbban végezze el a feladatát. Ha így álltak volna hozzá, azt mondom, tényleg, hát aki tud, segítsen, de így?

ZorróAszter 2017.07.14. 15:03:38

Látom magam előtt a képet, ahogy az úszók felállnak a rajthoz, lenéznek, és nincs víz a medencében.

Az annyira orbanisztáni jelenet lenne.

:o)

pettra01 2017.07.15. 10:44:47

@Xilit: Ezért most nyilván kirúgnak egy csomó embert, kár, igazán jó poén volt. Kár, hogy Orbán nem volt a kivetítőn :)

Xilit 2017.07.15. 11:35:41

@pettra01:

Ő az orrát piszkálta a Himnusz alatt, kiszúrta egy kamera, és filmezte. Nem túrta, csak a szokásos kényszermozgás.

Ezt a technikai malőrt eltervezni nem lehetett volna frappánsabban - kaptak egy kis ízelítőt a jövőjükből. :)

pettra01 2017.07.15. 14:14:35

@Barbara Babbo: Sose olvastam még ifjabb Thürmert, és miután most megtettem, tudatom, hogy nem is fogok. Ha egyetértesz vele, a te dolgod, jó egészséget hozzá!

Xilit 2017.07.15. 16:12:18

@pettra01:

Nem is tudtam, hogy Thürmernek van fia, igaz, a jó ember kívül esik az érdeklődési körömön. Hiába, az ember holtig tanul. Mi is lenne velünk, ha Anna nem gondoskodna a politikai-ideológiai továbbképzésünkről. :)

Mindenesetre olyan gyengén muzsikálni, mint ez a fiatalember....... no, szó ne érje a ház elejét, elolvastam a kommenteket is: mit is mondjak, hogy senkit ne sértsek meg?

pettra01 2017.07.15. 17:50:53

@Xilit: Nem láttam tegnap a vizes megnyitót - egyébként szerintem egy sportesemény legérdektelenebb része a megnyitóünnepség, valószínűleg ezt nézik a legkevesebben. Most viszont olvasom a különféle véleményeket és remekül szórakozom. Na nem a Thürmer-ivadék tálalásában, sehol nincs a fiú, olvasom, hogy a Magyar Hírlapnál rovatvezető, hát mit mondjak?

Xilit 2017.07.15. 18:58:28

@pettra01:

Én sem láttam, ugyanis nem érdekelt. Ezt a cirkuszt meghagyom ifjabb Thürmernek és a hozzá hasonlóknak. Beszámolókat olvastam róla.
Elég lehangoló, hogy vannak emberek, akiket ezzel a parádéval meg lehet vásárolni, elandalítani, elnézővé tenni. Állítólag Orbán egészen meghatódott a művétől, amelytől végre világhírt és amerikai meghívót remél, íme a mű, amit ő hozott létre, ő, Orbán Viktor, a magyarok mindene és mindenese, aki péntekenként mindig elismeri önnön nagyságát a rádiókabaréban.

Mit szólsz hozzá, hogy jön az ATV-re Demcsák Zsuzsa, egyenesen az Egyenes beszédbe. Ha összeesküvéselméletek kidolgozója lennék, azt mondanám, a kormány dobta rá az ATV-re, hogy minél inkább lejáratódjon a csatorna, és elszokjanak a nézők. Pláne választások előtt. Nekem már a Hajdú-Kárász-Gál- Tvrtko vonulat is sok volt, de őket ki lehetett hagyni. Na de az Egyenest? Mikor rúgják ki Egont érdemei elismerése mellett? Mert lassan már csak ő marad. Ja, meg a Havas.

Drizari 2017.07.16. 09:42:12

Világversenyeket (olimpia, vb, eb) általában azok az országok jelentkeznek megrendezni, ahol a gazdasági és egyéb belviszonyaik rendezettek, vagyis megengedhetik maguknak. Manapság lovat is azt tart magának, aki ezt anyagilag megengedheti magának.

Aztán akadnak olyan országok, ahol minden más fontosabb volna, mintsem egy mára rendkívül költségessé vált, és végeredményében mindenképp ráfizetéses világraszóló sportesemény rendezése. Politikailag kell az elismerés, hogy a világ országai fölfigyeljenek: lám, már olyan jól megy minden abban az országban, hogy egy ilyen esemény lebonyolítására vállalkozzanak.

Egy picit zavaró körülmény az internet, ahol fiatalok milliói (talán milliárdja) lép egymással kapcsolatba, és elámulnak azon, amikor egy magyar fiatal leírja a twitteren, hogy Magyarországon a havi nettó átlagkereset 613 euró! Ezen aztán elképednek, hogyan lehetséges ebből Budapesten megélni.

pettra01 2017.07.16. 13:27:58

@Drizari: Igen, a ló példája is remek, de idevág egy ismerősömék példája, akiknek mérhetetlen adósságaik voltak, de azért terepjáróval jártak, minden télen síelni mentek és minden nyáron a tengerhez, mert a látszat mindennél fontosabb. Éppen tegnap mesélte egy ismerősöm, hogy itt az egyik üzemben van egy asszony, aki ott takarít, a lányai csaptak neki egy nagy születésnapi ünnepséget, ahol Bangó Margit énekelt személyesen, mert ő a kedvence. Aztán hétfőtől újra fogta a felmosóvödrét és ott folytatta, ahol abbahagyta. Hogy ez a vizicirkusz a külvilágnak szól vagy az utókornak inkább, nehéz lenne megmondani, csak az biztos, hogy nem nekünk. Tegnap az M1-en megszólaltattak boldog magyarokat, akik ott lelkendeztek, hogy minden szabadidejüket a különféle eseményeken töltik majd, hát én nem vagyok tájékozott, de egyből az jutott eszembe, hogy jegyet is vesznek minden eseményre? Mert azért nem olcsó, ha valaki nem éri be annyival, hogy tévén nézi.

pettra01 2017.07.16. 13:32:57

@Xilit: Demcsák Zsuzsa keresgéli a helyét, hát majd csak megtalálja, sok szerencsét neki hozzá, nekem az ATV-n egy csemege van, és az Rónai Egon, egyre jobban kedvelem, tényleg remekül csinálja. A múlt héten a Hír TV-n döbbentem le kicsit, amikor az Egyenesenben megjelent Csintalan, mint műsorvezető :)

Xilit 2017.07.17. 16:54:06

A napi betevőnk abszurdból:

index.hu/belfold/budapest/2017/07/17/tilos_bringazni_a_vizes_vebere_epitett_kerekparhidon/

@pettra01:

Demcsák Zsuzsa szerintem egyáltalán nem való képernyőre. Amikor szóvivőnek jelölte az MSZP, temetni kezdtem a pártot: milyen lehet belül az a szervezet, amely ilyen igénytelenül jeleníti meg magát. Egyébként éppen hogy Egont féltem, nem akarja-e a csatorna őt is beáldozni, avagy ő tud-e együtt működni ennyi TV2-ről szalasztott emberrel?

Csintalannak volt már műsora a Hír tévén, olvastam, hogy most Olgát helyettesíti. Lehet, hogy belőlünk is válhatna bemondó meg riporter, ki tudja, milyen tartalékaink vannak? :)

CsipkeRózsa 2017.07.28. 19:45:18

Tisztelt Pettra,

régen olvashattunk tőled, ha kedved támad, szívesen olvassuk írásodat.
süti beállítások módosítása