Csak mondom

Csak mondom

Lövésem sincs

2016. december 30. - pettra01

Már oda se figyel az ember, amikor mondják, hogy mire hány milliárdot fogunk költeni. Minek is számolgatnám, úgysincs hozzá semmi közöm. Ámbár tulajdonképpen az én pénzem is az, amit erre-arra herdálnak, de hát még helyi szinten sincs az átlag polgárnak befolyása a kisebb-nagyobb döntésekre. Megválasztottuk magunk közül az okosokat, akik értenek hozzá, helyettünk is gondolkodnak, végül is ez roppant kényelmes, az ember csak nézi innen kívülről a történéseket, nem kell a köz ügyeivel bajlódnia, készen kapja a megoldásokat. Aztán vagy tetszik neki, vagy nem, de ez már az ő baja. 

Egyre sűrűbben fordul elő, hogy nem tetszik. Annyira gyakran, hogy felsorolni lehetetlen lenne. Tulajdonképpen ha azt kérdeznék, mi az, ami tetszik, arra sokkal könnyebb lenne válaszolni: semmi. De tényleg, semmi a világon. Itt van például ez a legújabb marhaság, az össznépi lőtér-program. Ha indoklásként azt mondanák arra, hogy miért, hogy csak, hát még az is értelmesebb lenne, mint az, hogy ennek bármi köze is lenne az egészséges életmódhoz. Számomra már az is abszurd, hogy a sakkot is sportnak titulálják, a lövészet még ennél is elképesztőbb. Mitől sport az, hogy emberek állnak vagy fekszenek és egy céltáblát igyekeznek eltalálni? 

Boldogult fiatalkoromban még a brigádmozgalomnak köszönhetően én is megfordultam néhány lövészeti versenyen. Egy hosszú, sok lépcsőházas panelépület pincéjét kinevezték lőtérnek, és ott mértük össze a tudásunkat, később volt szabadtéri lövészet is, egy hajdani homokbányában, de soha senki nem állította, hogy mi most sportolunk. A verseny végén összesítették a találatokat, és aki a legtöbbet érte el, az a brigád lett a győztes. Már nem emlékszem, hogy kapott-e valamit, lehet, hogy semmit, de nem is ez volt a lényeg. Jól szórakoztunk és kész.Egyébként ugyancsak a brigádmozgalom keretében jártunk színházba is, meg ástuk a csónakázó tavat, de arra se mondta senki, hogy sport lenne. A helyi MHSZ-ben aztán működött egy lövészklub, ma is megvan, járnak is versenyekre, a valamilyen listán bizonyára a sportklubok között szerepelnek, ettől még nem lesznek sportolók. Egy fajta szabadidős elfoglaltság, nagyjából olyan, mint a rejtvényfejtő klub tagjának lenni. Ezek szerint az is sport?

Igazából el nem tudom képzelni, kinek és hogyan keletkeznek a fejében ezek a bizarr ötletek. Miért pont lőtér? Miért nem tekepálya, vagy ugróiskolát minden parkolóba? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr8412081231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2016.12.30. 18:08:07

Talán ezeket sportoknak nevezik mert versenygés van.
Belsöterü lövöldének speciális szellözése kell, hogy legyen, mert a lövöldözés egy csomo mérges gázzal jár. Jopár tervezésében résztvettem, a katonáknak, rendöröknek.
Boldog Uj Éven kivénok, neked és olvasoidnak.

pietnik 2016.12.31. 16:42:42

Azt hiszem,hogy a mai ,fidesz ötlötte lőprogramok nem szolgálnak mást,mint azt,hogy ha kell egy hirtelen sorozással felállított fidesz-kapitalizmus védő armada,legalább annyi legyen,hogy a kopasz katona tudja,hogy a puska lyukas végét kell a (képzelt) ellenség felé fordítani!
Boldog újévet kívánok mindannyiótoknak,a volt ,és új,vagy a még mindig bloggereknek,a kommentelekőknek egyaránt!
És most már csak azt szeretném megkérdezni,hogy mi a fészkes fenének bonyolulttá tenni egy-egy postba való belépést!?Nagyon csípem pl. obsidián postjait,személyét is,puput is,és olyan bonyolulttá,kuszává tették a belépést,hogy inkább nem próbálkozom vele!Pupunál pl. végigcsináltam a tortúrát,aztán ,szinte pofátlanul,kiírta a gép,hogy ez ugyan nem megy nekem,próbálkozzak máskor!Hát a frászt!Ha csak nagy megaláztatásokkal tudok belépni,akkor inkább fanyalogjon pupu egyedül.Úgyysem kiváncsi mások véleményére!
Na,de má nem mondom!
Hanem mégegyszer :B.Ú.É.K.

CsipkeRózsa 2017.01.01. 12:26:59

PuPu-hoz egyszerű a belépés

több változatot mutat, én a

Név/URL karikába klikkelek, oda beírom, hogy CsipkeRózsa.

Bizonyítanom kell, hogy nem vagyok robot: a négyzetbe kipipálom, hogy nem vagyok robot, ad egy pár képet, és pl. azt kérdezi, hogy melyik képen látok üzletet . Az üzletet látó képeket kipipálom, és amennyiben eltaláltam, el tudom küldeni a megjegyzés küldése-re klikkelve.

CsipkeRózsa 2017.01.01. 12:33:00

A lőtér program szerintem is a kormány védelmére szolgáló ötlet. különben ekkora szegénység láttán csak nem erre a célra szórnák el a pénzt.

Igaz, őket nem igazán érdekli a kisember sorsa, hiszen minden napra jutott egy-egy kastély, vagy milliárdos összegek ide-oda ajándékozása.

Mindenkinek boldog új évet kívánok 2017-re.

pettra01 2017.01.01. 13:56:45

@littke: Nem tudom, mivel lőnek mostanság, mi zárt térben légpuskával lőttünk, ott nem volt semmiféle gáz, Kispuskát meg szabadtéren használtunk, ott elférnek a gázok.
Na, még tavaly kezdtem el ezt a kommentet, idén meg befejezem - boldog új évet kívánok!

pettra01 2017.01.01. 14:05:44

@pietnik: Lehet, hogy igazából ez valamiféle partizánképzés lesz? Arra azért vigyázniuk kellene, hogy kiket oktatnak, mert aztán lehet, hogy a kliensek adott helyzetben nem a megfelelő irányban fognak lőni...Persze lehetséges, hogy a lőtér használata előtt azért majd lekádereznek minden jelentkezőt...
Pupuhoz én simán be tudok lépni, igaz, a blogger.hu-n is regisztráltam, egyébként pedig a legtöbb helyen van olyan lehetőség is, hogy a facebook-kiléteddel szólhatsz hozzá, ha annyira őrzöd a névtelenséged, csinálj egy kamu profilt és kész. Búék neked is!

pettra01 2017.01.01. 14:10:10

@CsipkeRózsa: A szegénységet ők nem látják, szegénység az nincs és kész. Akik ételért állnak sorban, föl vannak bérelve, különben pedig nem elég soványak, tehát nem éheznek. Punktum.
Én is boldog új évet kívánok, bár erre esélyünk sincs, csak valamiféle alternatív boldogság jöhet össze. Amilyen tempóban száguldunk lefelé, inkább el se képzelem, mi lesz a vége.

pietnik 2017.01.01. 19:46:10

pettra!
Az ilyen lőoktatásoknak általában az a célja,hogy valamilyen előképzést adjon a honvédség,vagy bármilyen fegyveres rendészeti szerv hivatásos állományába lépéshez,vagy a sorozott katonasághoz.Persze,ez pl. a szoc.-ban az MHSZ-ben önkéntes alapú volt.Ott képeztek még ejtőernyősöket,megtanítottak a repülés alaőpjaira stb.Mára ez úgy változott,hogy a magyar gárda meg különböző fasisztoid ,illegális szervezetei tartottak szinte hivatalos lőkiképzést!
Miközben a rendzsreváltás utáni kormányok az állami,sorozott katonaságot megszüntették,eszközeit elkótyavetyélték!
Most ez a kiképzési forma valami megkésett pótlás akar lenni,de csak valami gagyi dolog lesz,ami majd visszafelé fog elsülni!
Gondolom, a honvédség megszüntetése mögött a katonai puccstól való félelem is motiválta a mindenkori kormányokat!(?)
Ami pedig a pupuhoz ,és másokhoz való belépést illeti,az valszeg azért nem sikerült,mert erősen felpipultam azon,hogy nekem a szokatlan (pedig jó rejtvényfejtő vagyok gyerekkorom óta) feladatok(pl.melyik képen van kirakat,amelyen a sok ablak közül nem tudni,hogy melyik egy kirakat,vagy a félig takarásban,homályosan látható közlekedési tábla stb)bőszítettek fel,mikor nekem ott a próbatétel,hogy robot vagyok-e,miközben régen megúnt trollok már benn grasszálnak a psotban!!Aztán hagytam a francba az egészet,miután elszállt a komment,amit kapásból megírtam.A másik,ami bosszantott ezekben a próbatételekben az,hogy egy-egy ilyen postra való reagálás általában kapásból jön,nem szoktam előre meírni,aztán átteni,mert szeretem a spontán odavágást ,a gyors reagálást,és akkor lefékeznek ilyen hülyeséggel.És ugyan miért kell a trollokat ,meg az ellenkező véleményen lévő,vagy hazug fidesznyikeket kitántorítani?!Ha egymás között beszélgetünk,az jó,de minek,mikor egetértünk?!Nem magunkat kell meggyőzni,hanem a roszzindulatú,vagy rosszfelé indult kommentelőket.Vagy kiszúrni,hogy kire kell vigyázni,és arra,hogy ne legyenellehetetlenítő,kirekesztő az ellenfél!És jobb ha látszik,mint ha csak belerondítana a gépünkbe(Velem most az év végén megcsinálták többször is!!)

pettra01 2017.01.01. 20:16:05

@pietnik: Én nem találkoztam ilyen nehézségekkel, de mondom, nekem könnyű dolgom van, mert a blogger.hu-n nézem Puput, és ott is regisztrálva vagyok. Egyébként ezeket a feladványokat nyilván nem ő találja ki, a különféle szolgáltatóknak vannak ilyen marhaságaik, mintha a rosszakaró csak kívülről jöhetne, de általában ezek a rohadékok könnyen veszik az akadályokat és bejutnak mindenhova, szóval teljesen fölösleges az ilyesfajta óvintézkedés, de biztosan vannak ilyen agyafúrt informatikusok, akik szerint ezek a biztos módszerek:)
Katonai puccs? Nálunk? Hát elég nehezen tudnám elképzelni. Na jó, fegyvereik vannak, de azzal készen is van, egy valamire való puccshoz meg azért más is kell, nem elég csak összevissza lövöldözni.

pietnik 2017.01.01. 21:14:10

Nem is mostanra gondoltam,hanem még a rendszerváltás melegére,mikor még egyben volt a honvédség!
A mu kásőrséget puccs-szerűen szüntették meg,a honvédséget pedig széttördelték,aztán fokozatosan barmolták szét,nehogy módjuk legyen valami huncutságra!
Abban is biztos vagyok,hogy ez nem saját ötlet volt,és a NATO-ba való belépés sem!
Ma meg?!Honvédség nincs, a balos beállítottságú tisztek,tábornokok már a süllyesztőben,rendőrség elfasizálódott,más meg nincs.Viszont van szükség a határőrzésre,,és belső rendfenntartásra,mert a rend megbontása mára a fidesz tábor uralmát veszélyezteti!
Szóval,minden vonatkozásban belesimították Magyarországot a talajba,semmi kiemelkedő,csak a nagy pusztaság!Na,meg a hatalmas félelem mégis.....
Puccs lehetősége?!Inkább felkelés,bár annak meg esélye nincs a győzelemre!Hallottad azt a riportot,melyben egy ide készülő amerikai katona fenyegetőzik azzal,hogy szétlövik a rendbontókat?!
Hát,bennem semmi jót nem hozott fel!Méghogy az ami katona bennünket fog védeni?!Ja,meg meleg tégla!!

pettra01 2017.01.01. 21:57:09

@pietnik: Mi? Mármeg Amerika is bennünket fenyeget? Vagy éppen, hogy megvéd? Persze nem mindegy, hogy ki számít rendbontónak...
Hát a munkásőrségről nekem érdekes benyomásaim voltak, egyszer valami riport ürügyén jártam is náluk, irtó viccesek voltak békeidőben halálos komolyan őrizték magukat. Később, amikor már megszűntek, az ő helyüket kapta meg a cég, ahol dolgoztam, a pince még tele volt az eszközeikkel, volt ott borzasztó mennyiségű gázálarc meg gumicsizma, viszont voltak marha jó ásók, mai napig sajnálom, hogy nem loptam egyet, a fene tudja, mi lett azzal a holmival. Egyszer régen, még a 70-es évek elején, ahol akkor dolgoztam, volt egy sofőr, aki mellesleg munkásőr is volt, és egy napon ott hetvenkedett a légpisztolyával. Éppen délutános műszakban voltunk, aztán a kieső időben rendeztünk egy kis lőbajnokságot. A baj csak az volt, hogy ez éppen november 4-én történt, és pont akkor volt a vállalati november 7-i ünnepség, és persze valaki a műszakból felnyomta a társaságot. Lett is belőle marha nagy cirkusz, az egész hülyeségből ki akartak hozni valami rendszerellenes összeesküvést. Kaptunk is fegyelmit mind egy szálig:)

pietnik 2017.01.02. 11:58:15

Nyugi!
Az amik már itt vannak,Debrecen környékén állomásozik 10 db A-'§ -es amerikai harckocsiromboló repülőgép több ezer fős földi személyzettel!Szlovákiában is láttam gyakorlatozni ezt a tipust,és azt is tudom,hogy az USA-NATO csapatok szabadon vonulhatnak MO.-Szlovákián,és CSeho.-n keresztül,minden bejelentés,és egyíeztetés nélkül!Aztán kérdéses,hogy az a több szerelvénynyi harckocsi hova lett,amelyek oly bőszen vonulgattak Keletre magyar vasutakon,mert visszafele nem jött egy sem.Nekem az az érzésem,hogy titokban már megszálltak bennünket,már csak az a pár hivatlosan is lézengő ami katona hiányzik,akik közül egy 21 éves teljfelesszájú ,nagyon aktív gyilkológép nyilatkozta azt,amit fentebb írtam!A balradon olvastam-láttam,a menyasszonya mellől vicsorgott a fickó,még otthon,de lehet,hogy már itt van!
Ami pedig a belépést illeti pupuhoz!
Most is ott jártam,beírtam,hogy ....mivel akarok belépni,és a "bizonyitsd,hogy nem vagy robot" megnyomása felhozott egy homályos képekből álló postert,és az a kérdés,hogy jelöljem be, a kirakatokat tartalmazó képet!Nekem a kép homályos,pedig jó szemüvegem van,ráadásul ebben a mai kényszervállalkozós világban nehéz eldönteni hogy az ablak-e a panelen,vagy éppen kirakattá átalakított valami!Egyszer sikerült megoldanom,de a franc,aki foglalkozik mégegyszer vele!
Amikor sikerült,akkor felhozott egy másikat,majd egy harmadikat,aztán kiírta,hogy nem megy ez neked,próbálkozz máskor!Hát próbálkozzon ezzel az,akinek két anyja volt!

pietnik 2017.01.02. 11:59:48

A-10-es gépről van szó!!

pettra01 2017.01.02. 13:25:47

Szerintem rossz helyen akarsz Pupuhoz belépni. Úgy értem, hogy a blogja több szolgáltatónál is fönt van, és mindegyiknél más trükkök vannak, hogy hogyan lehet belépni kommentelni. Ez is ennek a szétszóródásnak a fonákja, hogy külön kellene vadászgatni mindenkit, az lett volna a jó, hogyha együtt marad a társaság, de hát szétszéledtünk és nem lesz többet nolblog. Lehet kiépíteni új kapcsolatokat, új ismeretségeket, nekem már valahogy ehhez nincs kedvem. Ez a Zorro-féle gyűjtőhely nagyon is jó lenne, de egyrészt nagyon megfogyatkoztunk, másrészt itt is mindenki máshol regisztrált, meg kellett volna egyezni, ha együtt akarunk maradni, de hát úgy látszik, nem akartunk igazán. Javaslom a www.blogaszat.hu/ helyet, napi válogatást hoz blogokból, szerintem nagyon jó és az én ízlésemnek megfelel a válogatás. Puput ott is megtalálni egyébként.
Nem lenne olyan nagy kunszt elfoglalni ezt a vicc-országot, nagy szerencsénk, hogy alighanem nem vagyunk eléggé csábítóak, különben már rég be lennénk kebelezve, de hát kinek is hiányzik egy púp a hátára? Mellesleg minek is kellene ide olyan sok harci szekér, hát a mi haderőnket jobb, ha eltitkoljuk.

Xilit 2017.01.02. 20:47:56

Olvasva pietnik megpróbáltatásait magamat látom, ezek a regik, belépések kínai falként tornyosulnak az érvényesülésem előtt. :)
A Propelleren elég nagy élet van, simán be tudtam jelentkezni, úgyhogy ott is írogatok.

Te pettra, én meg úgy érzem, hogy lesz megint Nolblog, ha nem is így fogják hívni. A kormányváltás után visszatérünk.

pettra01 2017.01.03. 16:15:56

@Drizari: Köszi, olvastam, szerettem az írásait. Még a megyei lapos korszakából ismertem, meg is lepett, amikor a későbbi írásait olvastam, olyan oldalát mutatta meg, amiről nem is gondoltam, hogy van neki. Nyugodjon békében.

pettra01 2017.01.03. 16:24:52

@Xilit: Kormányváltás, na igen. Egyre borúlátóbb leszek, látva ezt az eszeveszett ötletelést, hogy ki mindenkivel lesz itt nagy összefogás. Persze, a Jobbikkal. Ennél vadabb már csak az lenne, ha egyenesen Orbánnal akarnának összefogni önmaga ellen. Ha nem lennék ilyen vén szipirtyó, már csomagolnék, hogy kivándoroljak. Mondjuk a Holdra. Ott nem lehet élni? Miért, itt lehet?
süti beállítások módosítása