Csak mondom

Csak mondom

Kemping

2016. december 23. - pettra01

Érdekes, hogy mostanában nem önti a "közszolgálati" tévé a határnál lévő helyzetről a riportokat. Hogy ennek mi lehet az oka, el se tudom képzelni, leginkább az lehet, hogy kijött a központi utasítás, hogy nem kell mutogatni az áldatlan állapotokat, mert még furcsákat kezdenek gondolni az emberek. Persze az is elképzelhető, hogy mindössze fáznak a munkatársak és nem akarnak arrafelé fagyoskodni. 

Arról hallhattunk, hogy egy körmendi plébános befogadott néhány menekültet - kapott is érte hideget, meleget, mert micsoda sorosbérenc az, aki ilyet tesz. Még csak azt se mondta nekik, hogy át kell térniük a keresztény hitre. Borzasztó, tényleg, hogy egy katolikus, ráadásul pap tegyen valamit olyan embertársaiért, akik talán muzulmánok. Meg aztán - ezt is olvasni lehetett - nem is voltak rászorulva, megfelelő ellátást kaptak, volt fedél a fejük fölött például. Igaz, hogy csak ponyva, de fedél. 

Amikor az ember látja, hogy ebben a kegyetlen decemberi hidegben a kutya vize is befagyott, eszébe jut, hogy ott a  határ túloldalán hogyan bírnak létezni azok az emberek, akik már ki tudja, mióta várják, hogy végre valami csoda történjen velük és beengedjék őket az országba? Szerettem volna híreket találni az éppen aktuális helyzetről, de nem sikerült. Akármilyen variációban írtam be a keresőbe, nem hozott eredményt. Egyszerűen nincs erről semmi hír, ha az ember abból indul ki, hogy a hírekből mindent megtudhat, akkor arra a következtetésre juthat, hogy ez a probléma valószínűleg megszűnt, nem létezik, az ott táborozó menekültek vagy már mind átjutottak a  határon, vagy a túloldalon befogadta őket valaki, vagy időközben úgy döntöttek, hogy azért Aleppóban mégiscsak jobb az élet és visszafordultak. 

Ha valaki ügyes és talált valami friss helyzetjelentést, legyen szíves és ossza meg velem. No meg hátha vannak mások is, akiket nemcsak az érdekel,  hogyan jótékonykodik a kormány meg az ő kiválasztott jótékonysági szervezetei. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr3712070043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.12.23. 17:47:55

Napokkal ezelőtt hallottam, hogy valamilyen fertőzés van a határnál dolgozók között.
Egyébként is mostoha körülmények között dolgoznak ott.

Most ezt a két cikket találtam a témában:

nepszava.hu/cikk/1113571-rejtelyes-fertozes-betegiti-a-hataron-dolgozo-rendoroket

hvg.hu/itthon/20161219_betegseg_hatarvedelem

littke 2016.12.23. 17:54:09

Hello, kellemes Ünnepeket.

www.dw.com/en/iranian-shot-near-serbian-hungarian-border/a-36630289

Itt van egy December elejei hir miszerint egy iráni melekültre rálött valaki a szerb oldalon.

A hirek csak egy ideig kötik le az embereket, manapság, a berlini, az aleppoi és a Trump hirek aduznak mindent.

Posztodnak teljesen igaza van.

Gratula.

pettra01 2016.12.23. 19:08:19

@CsipkeRózsa: Ez a helyzet, amelyikben semelyik pozícióban se lehet jó lenni. Akár ott szerezték a fertőzést, akár még itthonról vitték, nem az lenne az elintézés módja, hogy egyszerűen kijelentik az illetékesek, hogy márpedig ott minden rendben. Nem hinném, hogy Kónya csak kitalálta ezt az egészet, minimum egy vizsgálatot megérdemelne ez az ügy. Ha mondjuk a menekültektől eredne a fertőzés, éppenséggel azon se lehetne csodálkozni, amilyen körülmények között ott lehetnek, hiszen még egy nyamvadt budit se voltak képesek odarakni nekik.

pettra01 2016.12.23. 19:26:33

@littke: Most a berlini terrortámadás a sláger, és tényleg az embernek megáll az esze, amikor a Facebook tele van olyan hozzászólásokkal, hogy a lengyel sofőr az igazi áldozat. Mintha a többi 12 tehetett volna arról, hogy ez megtörténjen velük, csak a lengyel sofőr fölött sajnálkoznak.
Valóban szörnyű probléma ez az egész menekültválság, de azért van jó néhány dolog, amit az ember nem ért. Ezt a terroristát már kiutasították a németek, de hát miféle kiutasítás ez, amikor továbbra is ott marad? Meg már aktája volt az olaszoknál, németeknél is, hát már régen ki kellett volna penderíteni. Aztán belekamionozott a tömegbe, utána pedig lazán utazgatott, átment Franciaországba, aztán onnan Olaszországba, a kutya meg nem kérdezte tőle, hogy mégis, mi járatban? Az ember azt mondja, hogy ezt a szörnyűséget meg lehetett volna előzni, csak a hatóságok nagyon is sokat mulasztottak. Itt jön a képbe a TEK, hogy a terrorizmus ellen nem az a védekezés, ha páncélautókkal meg állig felfegyverzett kommandósokkal parádézunk a tömegben, hanem a felderítésre, megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni.
Kellemes ünnepeket neked is!

ZorróAszter 2016.12.23. 23:51:51

@pettra01:

Kedves Pettra!

Az államok együttműködnek a szervezett bűnözői csoportokkal, a terroristákkal, náci szervezetekkel.

A terrorizmussal jobban féken lehet tartani bármelyik népet, mint akár egy háborúval vagy a legbrutálisabb katonai diktatúrával.

Erre kell a terrorizmus.

Néha kilóg ugyan a nagy szőrös lóláb, de nem tesz semmit. Az emberek vakok hozzá, hogy meglássák.

pettra01 2016.12.24. 12:57:01

@ZorróAszter: És ha látják? Mit tudnak ellene tenni? Sajnos, valóban nagyon hatékony fegyver a terrorizmus, mint ahogy a terroristákkal való ijesztgetés is, nehéz lenne eldönteni, melyik a kártékonyabb.

Xilit 2016.12.24. 13:57:17

Pettra és Ti Mind:Boldog Karácsonyt kívánok!

ZorróAszter 2016.12.27. 07:00:39

@pettra01:

Kedves Pettra!

Mit lehet tenni? Például jelezni minden lehetséges fórumon, hogy nem hiszünk a primitív hülye meséikben. Abban sem, amit az állítólagos "saját" "baloldali" sajtónk próbál beadni nekünk.

Például azzal kapcsolatosan, hogy miért nem képesek a világ legerősebb hadseregei elbánni pár ezer sivatagi rablóval évek óta, akik állítólag az Iszlám Állam.

Vagy hogy tudjuk, hogy a menekülthullámot az EU és az USA közösen és szándékosan indították be.

Én például hogy nem vagyunk hajlandóak ezek helyett az általuk vetett gumicsont témákon rágódni .

Mindjárt más lenne a helyzet.

ZorróAszter 2016.12.27. 07:02:14

Én például

helyett:

És például ...

pettra01 2016.12.27. 11:39:49

@ZorróAszter: Aha, értem. Tehát ne ugorjunk rá holmi gumicsontokra. Ehelyett foglalkozzunk magasztosabb kérdésekkel, mint például, hogy mi is az élet értelme. Csak hát ez kicsit problémás, amikor nem vagyunk abban a helyzetben, hogy mindenről saját magunk győződjünk meg, így mindenképpen prédái leszünk a tömegkommunikációnak. Elvonulhatunk persze a világtól, az is remek program lehet, nézni, hogy nő a fű - bár ilyenkor, télvíz idején ez is nehézségekbe ütközik:)

pettra01 2016.12.27. 17:51:31

@KapitányG: Köszönöm! Borzasztó, de ez nem is a megfelelő szó. Az emberség teljes hiánya, és sajnos, nemcsak a legfelső szinten.

ZorróAszter 2016.12.28. 10:33:38

@pettra01:

Kedves Pettra!

A propaganda és politikai agymosás legnagyobb diadala, ha már kérdezni sem vagyunk képesek önállóan, és már kérdezni is csak azt kérdezzük, amit az orrunk alá dugott kedvenc lapunkban olvastunk.

:o)

ZorróAszter 2016.12.28. 10:37:26

@KapitányG:

Kedves KapitányG!

Pár napja írtam a wikipédiában cikket Kollár Béla színészről és Kollár Béla nevű - feltehetően álnevű - íróról.

De közben elbizonytalanodtam.

Tetszik tudmit valamit erről az íróról?

Esetleg meg tetszene nézni pár lexikonban?

Már mindenkit megkértem akit elértem, de sehol semmi.

Én meg már teljesen elbizonytalanodtam.

KapitányG 2016.12.29. 11:51:10

@ZorróAszter: Kedves Zorro, hátul (Segítség) válaszoltam, a válasz nyilván a moderálandók közé került (nem csoda, van benne pár link), csupán annyit látok, hogy "A hozzászólás elküldése sikerült.". Lesz szíves megnézni?

ZorróAszter 2016.12.29. 13:52:46

@KapitányG:

Kedves KapitányG!

Köszi szépen. Véletlenül pont észrevettem és már válaszoltam is.

azigaziraptor 2016.12.29. 18:46:24

Sziasztok és kézcsók a hölgyeknek!
Mindenkinek nagyon boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!
grincs

pettra01 2016.12.29. 22:55:22

@azigaziraptor: Köszönöm és viszont kívánom!
süti beállítások módosítása