Csak mondom

Csak mondom

Vörös Csepel

2016. szeptember 22. - pettra01

Hát azért tegnap megállt az eszem. Beszámolt a tévé a csepeli önkormányzat rendkívüli üléséről, ahol végül a többség megszavazta, hogy saját pénzből is kampányoljanak a kvóta ellen. Az ottani alpolgármester aggodalmasan előadta, hogy muszáj csinálni valamit, mert különben ránk küldik a migráncsokat, bele az önkormányzati lakásokba, ahonnan majd emiatt nyilván a bent lakókat ki kell költöztetni. A segélyekről nem is beszélve, pedig hát a magyar forintoknak jobb helye is lenne. 

Tényleg az ember néha már úgy érzi, hogy sürgősen bele kellene csípni saját magába, hátha felébred, mert ez csak valami rossz álom lehet. Hogy mindez éppen Csepelen történik, az egy külön csavar a történetben - nekem voltak némi illúzióim a csepeliekkel kapcsolatban, de úgy látszik, most már ezzel is ideje leszámolni. 

Lázár is egyre inkább kitesz magáért, legutóbb már azt fejtegette, hogy ha netán mégis be kell kvártélyoznunk a betolakodókat, el kell majd dönteni, hogy hová. És akkor ugye olyan településre nem lehet, ahol egyértelműen tiltakozik ez ellen  a lakosság, mert a kormány nem akar szembe menni a népakarattal, ezért majd megnézik, hol volt alacsony a részvétel a népszavazáson, mert ezek szerint az ott élőknek mindegy. 

Az ember azt hinné, már nem tudnak újat kitalálni, és akkor kiderül, hogy dehogynem. A tárház kifogyhatatlan. 

Eközben Pápa Levente is meghasonlott, leszámolt az Együttel, kilépett, odahagyta az alelnöki pozícióját: Nem mintha ettől megváltozna a világ folyása, hogy egy alig látható szervezet még alig láthatóbb figurája jelölné ki az ellenzéki irányvonalat, valószínűleg többet nem is hallunk róla. Hogy búcsúelőadását miért pont a Vajna-tévében mutatta be, azt tőle kellene megkérdezni. 

Zajlik az élet...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr711735281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.09.22. 14:31:07

Csepel mindig választ egy okos polgármestert magának. Az előző Rezsi Szilárd volt, aki mindenkit arra buzdított, hogy mondjon Ókeresztény Áldó imádságot Orbán Viktorért.

pettra01 2016.09.22. 15:21:06

@CsipkeRózsa: Most caak az alpolgármestert mutatták, hát elég érdekes figura, véresen komolyan vette magát, úgy adta elő a sok baromságot, a képviselők többsége meg egyetértően bólogatott. Borzasztó.

Drizari 2016.09.22. 16:42:04

@pettra01: Ebből is látszik, hogy elértünk egy olyan szintet, amikor félelemből fakadóan egyetértőn bólogatnak és tapsolnak. Féltik a jövedelmező állásukat még akkor is, ha ez 2 év múlva automatice megszűnik. Ilyen lehetett a 60-as évek, sokan mentek akkor őszinte lelkesedéssel felvonulni május 1-jén. Pedig csak 5-10 év telt el a forradalomtól.

ZorróAszter 2016.09.22. 20:13:51

Ezektől a tetvektől nemigen vár mást az ember. Bár valaki a napokban azt találta mondani, hogy mindez annak a jele, hogy félnek hogy belesülnek.

Mégbár szerintem: csak szimplán aljasok mint voltak.

pettra01 2016.09.22. 21:02:47

@Drizari: Hát azért szerintem a félelem nem itt kezdődik, jó, hogy nem még sajnáljam is szegényeket, merthogy rettegnek. Egy csomó gerinctelen, mocskos tetű.

pettra01 2016.09.22. 21:05:15

@ZorróAszter: Tulajdonképpen azt nem érti az ember, miért nem háborodnak fel a népek, mert mindez, amit csinálnak, világosan rámutat, mit gondolnak úgy általában az emberekről, totál idiótának néznek bennünket, azért kapjuk ezt a primitív propagandát. Hogy fulladnának meg.

ZorróAszter 2016.09.22. 21:55:54

Kedves Pettra!

Tetszik olyasmire emlékezni, hogy amikor a lopott pénzből ez az enyvespatájú baromcsorda 1998-tól megkezdte úgymond a sajtó kiegyensúlyozását (értsd: felvásárlását), akkor az un. baloldali sajtó erre figyelmeztetett volna néhány alibicikktől eltekintve?

Én nem.

A gyarmattartóink egyszerűen ráparancsoltak a baloldali sajtóra, hogy ez tabutéma.

Vagyis a gyarmattartóink már akkor a FIDESZ hatalombasegítésén, nyakunkbaültetésén mesterkedett. És hogy ne legyen baloldali média, kizárólag pár százaléknyi liberális.

pettra01 2016.09.22. 22:05:34

@ZorróAszter: Hát a kiegyensúlyozás azért megy ám, éppen ma láttam, milyen horribilis közpénzt szórtak a sajtóba a népszavazási kampány ürügyén, olyan 8 milliárdra rúg a teljes summa, elképesztő összegek röpködnek most már. Aztán persze aki kap belőle, annak be van fogva a szája. Épp most írom le a Kovács Zoltánt az Egyenes beszédben, hát élmény ez a figura. Időnként van egy olyan ingerem, hogy szó nélkül kikapcsolom a gépet - volt már rá példa, amikor a kelleténél jobban megcsömörlöttem ezektől.

ZorróAszter 2016.09.22. 23:48:08

Ez a jobbos sajtó egyébként hülyék gyülekezete. Úgyhogy iszonyatos pénzeket kell belenyomni ahhoz, hogy lenyomjanak vele minden ellenzéki hangot.

De úgy látszik a lopott milliárdokból, tíz és százmilliárdokból bőven futja.

Iskolák és kórházak, orvosok, ápolónők és tanárok helyett.

pettra01 2016.09.23. 01:50:33

@ZorróAszter: Ma az M1 körkapcsolást produkált, London, Párizs, Berlin és Helsinki lett meginterjúvolva a no go zónákról. A londoni tudósító az istennek se bonyolódott bele semmiféle migráncsozásba, csak annyit mondott, hogy hát igen, a turisták mindig ugyanazokat az útvonalakat járják be. Az MTI a riport szövegéből a neki tetsző részleteket leközölte, a londoni rész hiányzik...

pietnik 2016.09.23. 08:44:36

Azt hiszem,hogy többrétegű elbeszélés megy egymás mellett,mint kormányzati szinzen,aztán európai szinten,és,ami nagyon nem jó,hogy a mi szintünkön is!Itt sokszor döbbenten tapasztalom,hogy azért,mert Orbán Viktor ,meg a rettegő bandája akarja erősíteni,hogy megnyerje a népszavazást,aminek nagyon kevés tétje van a mi számunkra,elvállalnánk,hogy humanitárius cselekedetként,szembe menve Orbánnal,ide telepítsenek a kormány akarata ellenére több tízezer migránst!
És itt keverednek a józan ész,és a csúsztatások tömkelege!
Szíjjártó nagyon szépen elmondja,hogy a migráncs-kérdést nem Mo.-n kell megoldani,hanem a migráncsok hazáját újra élhetővé kell tenni,és a befogadásukra szánt összegeket,és szándékot arra kell fordítani,hogy a saaját hazájuk élhető legyen és oda mihamarabb vissza tudjuk segíteni őket!
Ez nagyon szép,és valszeg ezt a dumát az európai,és USA-beli ,józan szervezetektől koppintották,csak éppen a háttere más!!
Ott azon gondolkodnak,hogy hogyan lehet megoldani ezt a világméretű problémát,mert valójában a befogadásuk nem olyan egyszerű,és mára látszik annak a kudarca,és veszély fenyegeti a befogadó Európát,míg ennek a köcsögnek,és bandájának semmi más érdeke nincs,mint az,hogy kezükbe vegyék a döntés jogát,és azzal úgy éljenek,ahogy akarnak,illetve,pincsikutyaként ahogy az USA gazdáik akarják!Nem mellesleg nem fognak ellenük dönteni,hiszen az hozza számukra ennek a kivérzett országnak gazdasága helyett a lovettát,hát ezért mindenre képesek!
Nem különb Gyurcsány sem,hiszen a napokban Londonban kereste fel a magyar migránsokat,szavazásra(nemmel) rábírandó őket,azok pedig fejre állították Gyurcsányt azzal,hogy megélhetés híján el kellett hagyni az országot őmiatta(is) aztán meg utánuk mászik!
Jól írja a balrad,hogy a hatalomban maradásét,illetve a hatalom megszerzéséért körbeudvarolják a népet,aztán a nép által rájuk ruházott hatalomnál fogva nyomorítják meg azokat,akik megválasztották őket!!
A mellébeszéd világosabb megismerése céljából el kell olvasni a bal-rad ma reggeli cikkeit,amelyekben Gyurcsány londoni útját, Varga Csontváz Misi a magyar bérekről való hadoválását olvashatjuk,valamint az új világtudat Asszadról szóló cikkét olvashatjuk!
Az utóbbi látszólag nem,de valójában szorosan ehhez a témához tartozik,ugyanis a szír hadsereg megbombázása,ami szándékos volt,rávilágít arra,hogy Szíjjártó köcsögünk álszent papolása ellenére a Legfőbb Lator címre jogosan igényt tartó USA vezetésével a Nyugat sehogy sem akar békét a Közel-Keleten,hogy az Európát sújtó migráns-válságot meg lehessen oldani úgy,ahogy ő papolja!
Nem más,mint papagáj-kommandó az egész!!

pettra01 2016.09.23. 12:13:04

@pietnik: Szó nincs arról, hogy bárki azt szeretné, ha ide erővel betelepítenének akár csak egy menekültet is, sőt, maga az se szeretné, akivel ez menekültként megtörténne. Nem Magyarország fogja ezt a problémát megoldani, kérdés itt kezdettől fogva csak az volt, engedjük-e, hogy keresztülmasírozzon ez a tömeg az országon, minket csupán annyiban érintett az egész, hogy letaposták a vetést. Európa lassan kiteszi a megtelt táblát és kész, lesz némi látványos visszatoloncolás, aztán az újabbak már el se indulnak. Az más kérdés, hogyha Európa azt mondja, hogy jöhetnek még és jönnek is, akkor szemétség a határon aszalni őket, alapvető emberi kötelesség, hogy segítsek annak, aki segítségre szorul. Nem Orbán meg Szijjártó oldják meg ezt a helyzetet, röhejes ez az egész magyar okoskodásuk.

ZorróAszter 2016.09.23. 12:40:28

@pettra01:

Kedves Pettra!

Az ATV-n az látszott, hogy a BBC riportere megkérdezte, honnan vette, hogy Londonban vannak no-go zónák, ahol a migránsok átvették a hatalmat. Erre hebegett-habogott baromságokat.
Nyilván voltak londoni nézők is, akik tudták, hová tegyék mindezt.

pettra01 2016.09.23. 12:56:58

@ZorróAszter: Igen, az M1 meg farokcsóválva próbálja juszt is bizonygatni, hogy de igen, Szijjártónak igaza volt. A műsorvezető még azt is beleszőtte színfoltnak, h ogy néhány éve őt Marseille-ben jól megpofozták, pedig csak azt kérdezte, hogy hol van a stadion. Nincs mese, ezek világlátott emberek, tanúsíthatják, hogy a migráncsok miatt nyugaton a népek már szüntelen életveszélyben vannak. A magyar ember meg elhiszi.

Drizari 2016.09.23. 18:39:47

Ugye, az be van kalkulálva, hogy a görög partoktól Röszke nagyjából 1500 kilométer? Háború elől menekülni Németországba, vagy Franciaországba, kissé furán hangzik. Az már nem annyira furcsa, hogy végcéljukat Magyarországon keresztül akarják elérni, mivel geológiailag ez kézenfekvő. Sík terület, nem kell hegyormokat mászni, és tengert sem kell átúszni. Szemükben Magyarország könnyű vándorlási útvonalnak tűnik.

pettra01 2016.09.24. 01:18:29

@Drizari: Ha nekem kellene innen elpucolni, én is szétnéznék, hol van esélyem valami élhető életre. Azért az, hogy időtlen időkig lakhatok egy sátorban, amelynek egyetlen előnye, hogy nem lőnek rám, hát nem egy perspektíva. Szóval a fene tudja, nem voltam még ilyen helyzetben, meg bízom benne, hogy nem is leszek, de értem ezeknek az embereknek a gondolkodását. Más kérdés, hogy valahol meg kellene húzni a határt, de az megint csak nem Orbán feladata.

Drizari 2016.09.24. 09:52:25

@pettra01: Ez igaz, a magyar lányok közül is néhányan szintén körülnéztek a nagyvilágban és Dubajt választották. Ha kimondottan jólétre vágynék muszlim létemre, akkor biztosan az Egyesült Arab Emírséget választanám én is új lakhelyül. Ellaknék akár Abu-Dzabiban is, nem annyira fontos Dunaj, a közelében felállítottak esőgépeket, amikkel sikerült a legszárazabb hónapokban villámlással és mennydörgéssel párosuló zivatart produkálni. Egy nagy baj van, a migráns muszlimokat rabszolgaként foglalkoztatják. Közülük amelyik sokat pofázik vagy a jogait kezdené emlegetni, azt meg lefejezik. Nincs bennük semmi empátia az idegen országbeli muszlimokkal szemben. Ezért kénytelen lennék én is (mint muszlim) egy törvényeiben humánus európai országot választani, ahol munka nélkül a segélyekből vígan megélnék, és a többi muszlim között lehetek, akik azt a nyelvet beszélik, amit én, és úgy öltözködnek, mint én és a feleségeim. A napi ötszöri imádkozásomat se kell kettőre vagy egyre csökkenteni holmi munkahelyi fegyelem miatt. Ebből a szempontból Magyarország szóba se jöhet, onnan még a bennszülöttek is inkább idegen országba mennek dolgozni, olyan kevés a fizetésük.
Mindezzel azt akartam érzékeltetni, hogy értem én is ezeknek az embereknek a gondolkodását, látom, hogy használnak okostelefonokat.

Drizari 2016.09.24. 10:05:06

Ja, és hoztam egy kis néznivalót:

www.youtube.com/watch?v=1M-Crh3vmPk

Igaz, egy kicsit off, de érdemes végignézni.

pettra01 2016.09.24. 12:43:26

@Drizari: Nem tudom, mi ez a nézni való, de inkább nem nézném meg, valamit módosítani akart a gépen, na azt meg nem, lehet, hogy teljesen ártalmatlan dolog, csak én vagyok gyanakvóbb a kelleténél.
Hogy az ember mit tenne az ő helyzetükben? Ha az ember arra szánja el magát, hogy gyalog nekivág egy ilyen el caminonak a hátán a gyerekeivel, hát az eléggé kemény döntés, függetlenül attól, hogy van-e mellette okostelefonja valakinek. Aztán ha már belevágott, érthető, ha a lehető legjobbat szeretné belőle kihozni, főleg, mert ha annak a több százezernek sikerült, akkor neki miért ne sikerülne?

Drizari 2016.09.24. 13:34:45

@pettra01: Az a link biztosan nem akar módosítani semmit, a youtube-ról való, megnyitottam most is, minden zökkenő nélkül elindul.

pettra01 2016.09.24. 14:47:48

@Drizari: Tényleg, most meg egyből megnyílt - ki érti ezt?

pettra01 2016.09.24. 16:01:50

@pettra01: Jó ez a Gulyás gyerek, ügyes, tetszik.
süti beállítások módosítása