Csak mondom

Csak mondom

Kampány

2016. augusztus 09. - pettra01

Nincs könnyű helyzetben az ellenzék az októberi népszavazás miatt. A jobboldal amellett, hogy egyhuzamban önti minden csatornán a reklámokat, provokálja is a baloldalt. Azt mondja a jobbikos, hogy aki igennel szavaz októberben, az nettó hazaárulást követ el. Egy KDNP-s képviselő meg azt kiáltozta a minap egy sajtótájékoztatóján, hogy nyilatkozzon a baloldal, mi a válasza a népszavazási kérdésre. Eközben az ellenzéki pártokon azt érezni, hogy legszívesebben kivándorolnának most, vagy kómába esnének októberig, mert igazság szerint erre a kérdésre nem is lehet jó választ adni. 

Megszólalt Kovács László, az MSZP nagy örege is, hát nézhettünk is nagyokat, hogy ugyan bizony mi történt vele, ámbár az ő korában már sok furcsaság megesik az emberrel. Azt találta mondani, hogy ő igazából azt tenné, hogy bejelölné az igent, emellett ráírná a szavazólapra, hogy Európában szeretnének maradni a magyarok. Mert szerinte ha sok ilyen szavazólap keletkezne, azon minden bizonnyal elgondolkodnának az illetékesek. Aztán az Echo Tv-ben Thürmer Gyulát faggatták ugyanerről a kérdésről, ő kedvesen mosolyogva elmesélte, hogy országjáráson voltak, nagyon örültek nekik a déli határ mentén, ahol is elmondták, hogy igenis el kell menni és nemmel kell szavazni, aztán még idézett is a miniszterelnök tusványosi beszédéből, mi szerint a demokráciát nem nekünk kell exportálni. 

A DK legalább ad valami támpontot a híveinek. Nem kell elmenni, az egész népszavazás egy porhintés, a kérdés egy marhaság, tehát az a legokosabb, ha az ember otthon marad és nem vesz részt ebben a bohóckodásban. Állítólag kampányolni is fognak, de majd csak a népszavazás előtti hónapban. Az Együtt válaszában sincs semmi talány, nagyon határozottan képviselik, hogy nem kell elmenni. Az LMP most kicsit fordított egyet a hozzáállásán, miután Szél Bernadett furcsán nyilatkozott meg Tusványoson, ami után nem győzött magyarázkodni, mostanában már a párt társelnöke szólal meg ebben a kérdésben. lgaz, kitérő választ adnak, nevezetesen, hogy ez a népszavazás nem oldja meg a menekültválság problémáját, de legalább nem azt mondják most már, hogy igenis, el kell menni és nemmel szavazni. 

Valóságos tétje nincs ennek a népszavazásnak, mondjuk ha érvényes lesz, Orbán lobogtathatja, persze ha nem lesz érvényes, ő akkor is bele fog magyarázni valami számára hasznosat, de sokra igazából nem megy vele. A baloldal meg talán azt tenné a legokosabban, ha nem foglalkozna ezzel az egész cirkusszal. Mert ebből jól nem jöhet ki. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr389957518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.08.09. 16:02:56

Tényleg nem egyszerű a válasz, mert a helyzet és a várható jövő sem az. Milliók élnek menekülttáborokban, csak török területen több mint kétmillióen. Nem az a nagyjából másfélezer menekültstátuszos befogadása a gond, amit kijelölt az EU, hanem az a milliónyi embertömeg, amelyik bármikor megindulhat a menekülttáborokból. Ha megindul egy ekkora embertömeg, mi sem bírnánk humánusan kezelni a határaink felé áramló és az ország belsejébe igyekvő több-százezres embertömeget.

CsipkeRózsa 2016.08.09. 18:04:09

A népszavazás ilyen kérdésben és módon egy nagy marhaság. Ezt lehetett Orbántól várni, nagyrészt, hála a sok idióta tanácsadójának. Még nagyobb erővel dobta be a gyűlöletet, nem csak az idegenek ellen, hanem a másként gondolkodó magyarokkal szemben is. A hatás naponta látható, hallható. A sok milliárdos költség csak hab a tortán.

pettra01 2016.08.09. 18:57:43

@Drizari: Ez a baj, hogy nemcsak a népszavazásos kérdésre nincs jó válasz, de a menekültválságra se, jönnek végeláthatatlan sokan, és nem azért, mert Merkel hívta őket. Lassítani ezt lehet, de valahogy úgy néz ki, hogy megállítani nem.

ZorróAszter 2016.08.10. 13:37:19

Magyarország állatként bánik a menekültekkel. A kétszázzal ugyanúgy, mint a kétezerrel.

És nem győzöm emlegetni, hogy ne felejtsük el mindig, hogy honnan indult el mindez: a menekülttáborok pénzügyi támogatásának a lefaragásával a szíriai menekülthullám beindulásával párhuzamosan.

Vagyis ezt az egészet szándékosan indították be.

Orbán pedig azt a szerepet játssza, amit parancsolnak neki.
Cserébe lophat mint a szarka a német tulajdonban lévő magyar sajtó (köztük a baloldali sajtó) támogatásával.

pettra01 2016.08.10. 14:16:02

@ZorróAszter: Nagyon megérdemelnék mindazok, akik ezt a hisztériát gerjesztik, hogy legyen részük egy kis földönfutásban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.15. 05:47:20

"Valóságos tétje nincs ennek a népszavazásnak"

Van. Hatalmas eszköz lesz a Brüsszel elleni harcban.
süti beállítások módosítása