Csak mondom

Csak mondom

Vissza a jövőbe

2017. december 20. - pettra01

Az adóhivatalt addig se kedveltem, amíg APEH volt, azóta egyre csak romlik a helyzet, most már, hogy NAV fedőnéven magánhadsereg lett belőle, már egyenesen utálom. Jó, tudjuk, hogy nekik ilyen mocsok munkájuk van, meg hát alapjában véve szükség is van rájuk, mégis, nem tudom, kerülhetnék-e olyan nehéz helyzetbe, hogy NAV vagy BKV-ellenőr akarjak lenni. Ma ez a sütőolajas ember került a szimpátiám középpontjába, úgyhogy most el is panaszolom, mi történt vele. Aztán mondhatjátok, hogy nincs igazam, de hiába mondjátok, mert szerintem égbekiáltó disznóság, ami vele megesett, és ideje volna érte is tiltakozni már egy kicsit. 

Szóval ez valami ezereszű emberke lehet, aki szerette volna olcsóbbá tenni az üzemanyagot. Hülye módon nem Tállait kereste meg a problémájával, hanem azt hitte, van ő olyan ügyes, hogy egyedül is megoldja. Beszerelt egy tartályt az autójába, amibe használt sütőolajat töltött és vígan autózott vele, ez volt az ő biodízele. Igen ám, de nem számolt azzal, hogy a NAV-osok is autón járnak, és egyszer valahogy kiszagolták a turpisságot. A szó szoros értelmében, mert emberünk kocsiját rántotthús illata lengte körül, és ebből gyanakodni kezdtek, megállították és leleplezték. A névtelen feltalálót példásan megbüntették, helyben elkobozták az autóját, ráadásul jövedéki törvény megsértése miatt indítanak eljárást, amelynek a végén legalább harmincezer forintra meg is fogják büntetni. Hogy jobban értsük, mennyire szörnyű ez a cselekmény, megszólalt egy szakértő, hogy milyen veszélyes tud lenni egy ilyen tartály, mert baleset esetén kigyulladhat az autó. Nem mintha egyébként nem gyulladhatna ki baleset esetén az autó, na de mindegy. 

Ha bárki képes meggyőzni arról, hogy ez az ember valóban megsértette a jövedéki törvényt, az kap egy piros pontot. Mondjuk nekünk is van itthon több nagy kanna használt sütőolajunk, mi ebben a bűncselekmény? Ha elégetem a kertben, ha a lefolyóba öntöm, akkor tényleg rombolom a környezetet, de egyébiránt kinek mi köze hozzá, hogy megiszom vagy mit csinálok vele? Arról nem esett szó, hogy káros lenne a környezetre, ha valaki sütőolajjal autókázik, de ha mondjuk mégis az, akkor arra másféle bírságot kellene kiszabni, arról nem is szólva, hogy mire föl nézegetnek be az adóellenőrök az ember motorházába? 

Erről jutott eszembe a Vissza a jövőbe című film, hogy a professzor megnézhetné magát, ha nálunk találná fel az időutazásra alkalmas autót, egyből ott teremne egy seregnyi NAV-ellenőr, aztán ha kiderülne, hogy szeméttel működik a fluxus-kondenzátor, azt is biztosan elkoboznák, mert hát ezen az alapon az is a jövedéki törvény megsértése. Ha ráadásul a teleportálást találná fel valaki a mai Magyarországon, talán életfogytiglani börtönbüntetés várna rá, az már olyan fokú jövedéki törvénysértés, hogy ki se lehet számolni, mennyi adótól esne el miatta a költségvetés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr8513513289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2017.12.20. 04:50:01

Kellemes karacsonyi unnepeket es BUEK. A jovo evben talan.....nagy talan, olvasok tolled egy posztot valami olyasmirol amiben kedved tellik. Lehetseges???

Xilit 2017.12.20. 10:16:42

Hát, az nem véletlen, hogy ott tartunk, ahol. Egy feudális, poroszosan büntető, ellenőrző, elmaradott kis ország vagyunk.
Ezt a rántotthús szagú autót most nagyon elképzeltem! :)) Amúgy milyen jogon kobozták el az autóját?
És milyen alapon ellenőrizték?
Az rémlik, hogy a NAV kapott rendészeti jogkört, de az nonszensz lenne, ha ez kiterjedne a közúti közlekedés vizslatására is.

pettra01 2017.12.20. 18:25:42

@littke: Az én életemmel nincs semmi baj, a probléma csak az, hogy naponta jön valami, ami megakad az ember torkán, és hát miért kellene lenyelnem?
Kellemes ünnepeket nektek is!

pettra01 2017.12.20. 18:31:48

@Xilit: Ez egy olyan eset, ami mutatja, hogy igenis, a civilekre szükség van. Ki már karolná fel ennek a szerencsétlen flótásnak az ügyét? Egyedül nem megy semmire, hova forduljon? Fogadjon ügyvédet, aztán esetleg fizessen neki használt sütőolajjal? Ez olyan gyönyörű hivatali hatalommal való visszaélés, hogy párját ritkítja. És egyre több ilyen lesz.
Ja, ma is néztem egy nagyot. Hogy jövőre a szent korona éve lesz, A kormány utasította Vargát, hogy biztosítson egymilliárd forint fedezetet a programokra, amelyek majd a nemzet tudatát erősítik. Hát nem egy képtelenség?

Xilit 2017.12.21. 00:05:25

@pettra01:

A korona éve. Most képzeld el, ha a fidesz megnyeri a választásokat. A korona évében.
Minden határt átléptek. A jó ízlését, az emberiességét, a civilizáltságét.
Tényleg minden napra van valami , ami önmagában is vérlázító. Rommelt idézve mennek csatába, totális diktatúrára rendezkednek be, gátlás nélkül önkényeskednek, mintha övék lenne a magyar nép, s tehetnek , tesznek is vele, amit csak akarnak.
Szóval, a korona éve, a szent koronáé. A tolvajok fejedelme él-hal érte.

Hallottad? Nagy Bandótól sietősen elhatárolódott azatévé, mert szerintük a miniszterelnök személyiségi jogait sértette az az információ, amelyet Nagy B. megosztott a nézőközönséggel. Az info egy egyszerű tényközlés volt, mely szerint Kecskeméten rakják össze Lévai Anikót, ha élete párja úgy tángálja el, hogy kezelésre szorul.
Nem az baj, hogy egy brutál fickó veri az asszonyát, hogy ez a férfinek nem nevezhető lény nem mellesleg 8 éve élősködik a magyar nép nyakán. Nem baj, hogy a kormány tele van vakkomondor tulajdonosokkal.
Más bajok vannak, például rántott hús szagú autósok, meg az ÁSZ szerint helytelenkedő pártok, amelyeket kénytelen megbüntetni. Mindet, kivéve a fidesz-kdnp gyülekezetét.

Szóval, miután a minszterelnöknek minden nem fideszes állampolgárral ellentétben személyiségi jogai vannak, melyek sértegetése nem maradhat következmény nélkül, azatévé elhatárolódása után Egon is tollat kapott, hogy elítélje az elítélendőt. Értem én, nagy a család. Csak tőle többet vártam volna.
Valami olyasmit, amit tartásnak neveznek.
Jelzem, nem néztem a vonatkozó adást, csak a történtekről írt cikkeket olvastam.

pettra01 2017.12.21. 03:10:42

@Xilit: Hát ezt nem láttam, és most már nem is fogom, mert eltüntették. Nagy Bandó ha csalánt akar verni, üthetné a sajátjával is, rendes ember ilyet nem csinál. Álljon ki a Kossuth térre és ott kiabáljon vagy írja le és osztogassa a cédulákat, aztán ha per lesz belőle, akkor álljon oda egyedül. Ha elmész a rendőrségre és feljelentesz valakit név szerint, hogy bármit csinált, hiába nevezed meg, addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy az tényleg úgy történt, a tettes ismeretlen és nem véletlenül. Egyszer velem is meg akarták csinálni, persze nem volt ekkora horderejű, de azért az is elég mocsokság volt. Az egyik helyi képviselőnek leöltötték valami savval vagy mivel a kocsiját, erre ő kihívta a helyi tévét és belemondta a kamerába, hogy ezt csak az általa megnevezett másik képviselő tehette. És elvárta volna, hogy ez így menjen le a híradóban. Egyből előállt egy műszaki hiba, és hiába mondtam neki, hogy ezt így talán nem kellene, ő csak erősködött. Miután meggyőzni nem lehetett, maradtunk a műszaki hibánál, aztán még be is panaszolt a főnökömnél, hogy milyen gyáva vagyok, ezután utáltuk is egymást kölcsönösen, de sebaj. Függetlenül attól, hogy a másik képviselő tényleg egy barom volt, de az más kérdés. Szóval Egon ebben az esetben mást nem tehetett, de mostanában nem fogja vendégül hívni Nagy Bandót, abban biztos vagyok.

Xilit 2017.12.21. 09:05:40

@pettra01:

Van az a helyzet, szerintem, amikor hallgatni valamiről sokkal nagyobb bajt idéz elő, mint beszélni róla.
Hosszan cikkeznek és írunk mi magunk is arról, hogy orbánnak elmentek otthonról, szociopatának tartjuk, annak ellenére, hogy nincsen a kezünkben orvosi diagnózis, bár, a mendemonda alapján lehetne, és kellene is, hogy legyen. Az igaz, hogy más az egyéni vélemény és más a mendemonda. De , amikor a valóság csak azért válhat egymás fülébe suttogott híreszteléssé, mert tiszteletben tartjuk a szóban forgó személyek személyiségi jogait, akkor ne csodálkozzunk, hogy mindig is lesznek bármit elkövethető emberek, akiket véd a diszkréció, és körül bástyázzák azok a jogok, amelyek, mentalitásuk szerint , csak őket illetik meg.
Bandó esetében nem pletykaízű karaktergyilkosságról van szó, hanem bizonyítható tényről, amely bizonyíték csak azért nem áll a rendelkezésünkre, mert hallgatás övezi.
Csakhogy egy miniszterelnökről van szó, pettra, aki a szóbeszéd alapján nemcsak otthon garázdálkodik, hanem hazavág 10 millió embert. És ez is tény, pedig tagadják, de még mennyien.
Lassan ott tartunk, hogy a blogok szerzői és kommentelői is büntethetővé válnak, ha csúnyát mondanak a kormány tagjairól. Érdeklődve figyelem, az Index miként foglal helyet a sorban. Ugyanis Havas elgáncsolásában Hunt Gergellyel karöltve e lap főszerkesztője aktív részt vállalt.
Talán nem véletlen, hogy nem tudok megmelegedni ezen a felületen.

Nagy Bandó egyelőre nem nyilatkozik, ha meg is bánta a történteket, legfeljebb azért, mert bajba sodorhatja az informátorait. Egyébként ő nem az az ember, aki elfut a felelősség elől.
Amúgy nem az a probléma, hogy akár a csatorna, akár Egon elhatárolódott, hanem az, ahogyan.
Bőven elég lett volna megkérni a riportalanyt, hogy ezekkel az információkkal akkor hozakodjon elő, ha látlelettel a kezében érkezik.
Hát, azatévébe egyelőre nem fog.

pettra01 2017.12.21. 12:00:15

@Xilit: Hát azért bizonyos szabályok jó, hogy vannak, de azokat mindig és mindenki esetében tiszteletben kellene tartani, szóval inkább az a probléma, hogy Orbán esetében látjuk a határokat, de Havas vagy akár Czeglédy Csaba esetében már nem, szóval ha Orbán esetében elvárás, hogy addig, amíg valami pletyka, ne beszéljünk róla nyilvánosan, akkor miért nem kért senki semmiféle bizonyítékot a Havast mocskoló nőktől és az ATV miért adott hitelt a pletykáknak, sőt, segített is tovább tupírozni az ügyet?
Amúgy meg nincs ez rendesen szabályozva, hogy mi az, ami kizárja, hogy valaki betöltsön bizonyos funkciókat, de talán nem is lehet, vagy inkább morális kategória, van ország, ahol mondjuk egy miniszter simán leköszön, ha olyan eset történik az országban, ami az ő érintettségét is felveti, akár csak úgy, hogy egyáltalán megtörténhetett, nálunk mikor hallottál olyat, hogy erkölcsi okból valaki félreállt volna?

Xilit 2017.12.21. 14:11:15

@pettra01:

Ha a tiszteletadás mindenkire egyformán mért kötelező norma lenne, akkor a fidesz nem lehetne kormányon. Majd egyszer olyan világot is teremt az emberiség, amelyben alázattal viseltet a létezés és minden létező iránt. Addig azonban törvényekkel és igazságos jogrendszerrel muszáj gondoskodni a mindenkori biztonságunkról. Kezd tetszeni a modern kapitalizmus a fékeivel és az ellensúlyaival. De hát ettől fényévnyire vagyunk.
Most olvastam, hogy egy német lap kiemelten foglalkozik a Mészáros-Vajna-Tiborcz féle meggazdagodással. Mi meg itthon megvonjuk a vállunkat, kit érdekel, vagy, ha ökölbe szorul már a talpunk is, sunyin várjuk a szavazófülke magányát. Persze, már aki, talán már ahhoz is bátorság kell, hogy legalább ott be merd húzni az ellenzék nevei mellé az ikszedet. Készülünk a karácsonyra, szilveszterezünk egyet, aztán majd csak lesz valahogy. Hogy az a valahogy rajtunk fog múlni, felejtős.

Nyolc millió szavazó, pettra! És nem tudjuk elkergetni ezeket a jó büdösbe! Ha valami nonszensz, ez az.

Xilit 2017.12.23. 23:47:45

Boldog karácsonyt, pettra!
És persze mindenkinek, aki erre jár.

pettra01 2017.12.24. 00:31:25

@Xilit: Köszönöm és viszont kívánom, természetesen mindenkinek. Kellene már egy kis nyugalom.

Xilit 2017.12.30. 14:51:50

Felteszem, nem erre gondoltál nyugalomként.

index.hu/belfold/2017/12/30/hit_honvedelmi_intezkedesi_terv_iskola_ovoda/

Összerándult a gyomrom olvasás közben: mire készül?????

Azért fohászkodom, hogy az Élet segítsen megakadályozni, hogy ő vagy/és a cinkosai még egyszer hatalomra kerülhessenek. Csak történjen valami ütős, életképes, ami lehetővé teszi a kormányváltást!

pettra01 2017.12.30. 15:28:03

@Xilit: Azért nincs új a nap alatt. A hidegháború idején azért voltak már ehhez hasonló elmebeteg kezdeményezések, nálunk is beszereztek valami hatalmas mennyiségű gázálarcot, ami utóbb ránk is rohadt, leszámítva azt a néhány ezer darabot, amit megszerzett a város egyik szélhámosnője és elcserélte pár vagonnyi orosz pezsgőre, később még le is csukták miatta, mert kiderült, hogy minden üzlete hasonló átverés volt. Berendelték az embereket polgári védelmi gyakorlatokra, én mondjuk el se mentem, de nagyanyám például baromira élvezte, beöltöztek kezeslábasokba és hurcolták egymást hordágyakon, mindig van vevő az ilyen marhaságokra. Ha valóban előáll bármilyen katasztrófa, az emberek teszik a dolgukat és általában jól csinálják, a hülye képzéseknek nincs sok értelmük. A mi városunkban mindig is volt katasztrófavédelmi terv, hogy baj esetén mi a teendő, kinek mit kell csinálni, ha megszólal a sziréna, hát szerinted olyan esetben ki fog engedelmeskedni? Ilyen van például, hogy mindenkinek el kell zárkóznia otthon és valami rongyokkal elszigetelni az ajtókat meg az ablakokat. És persze nem lenne szabad elindulni, hogy megkeresd a gyerekedet az óvodában vagy az iskolában, mert majd ott vigyáznak rá. Hát nem hinném, hogy ezek működőképes tervek. Arra jó, hogy lehet hangulatot kelteni vele, időnként próbariadókat tartani. Marhák.

Xilit 2017.12.30. 17:35:54

@pettra01:

Ez a háborús hangulatkeltés kizárólag a háborúra készülőknek hoz hasznot, kétes értékűt ugyan, de átmenetileg profitálhatnak belőle anyagilag, pszichésen, politikailag.
Ami ledermesztett, az a rendkívüli-, a szükségállapot belengetése. Csak ürügy kell hozzá, tekintve, hogy sem természeti katasztrófa nem fenyeget, sem terrortámadás nem valószínűsíthető.
De hát ez a velejéig romlott kormány mindenre képes, akár ez utóbbi megrendezésére is.

Xilit 2017.12.31. 00:24:55

pettra, emlékszel morphora? fsp-nél kommentelt a Nolblogon, hosszú éveken keresztül. Most találtam rá a B1 Blogcsalád posztjában. Raptor is ott múlatja az időt, minket meg elhanyagol. Majd jól el lesz fenekelve.

pettra01 2017.12.31. 03:03:07

@Xilit: azt látom, hogy lassan már csak én töltök fel ide bármit, szóval lehet, hogy át kellene menni másik felületre?

Xilit 2017.12.31. 09:55:19

@pettra01:

Nagyon el lettünk kényeztetve a Nolblogon. Óhatatlanul azt a hangulatot, azt, a veszekedések ellenére is családias légkört keresem - keressük? - , ami ott vett körül minket, amit együtt teremtettünk. Sok jó blogger kis helyen: remekül működött.
Raptor miatt regisztráltam a Propelleren, de ott saját írásokat nem fogadnak, csak más online felületekről hozott cikkeket kommentálni. Nem éreztem a magaménak.

Talán csak nem vagyunk jól tájékozottak, és léteznek nekünk való helyek is. De az is lehet, hogy nekünk kellene beilleszkednünk valamely közösségbe.

Xilit 2017.12.31. 10:10:50

Kimaradt a lehet: lehet kommentálni.

Az jutott eszembe, hogy a Népszabi újságírói vajon ugyanazt az érzelmi hullámvölgyet élték-e meg, amelyet mi, bloggerek? Szerintem a lap szétverését nem lehetett megúszni gyászélmény nélkül.

KapitányG 2018.01.02. 23:16:42

@pettra01: Ide lassan tényleg csak te. De miért mennél máshova a blog.hu-ról?

KapitányG 2018.01.02. 23:18:28

@Xilit: Nagyobbat, Xilit. Sokkal nagyobbat.

pettra01 2018.01.03. 00:44:16

@Xilit: Hogy mi volt a varázsa a nolblognak? Lehet, hogy csak annyi, hogy kevesen voltunk, és belátható volt a terep, apránként megismertük egymást, tudtuk, hogy kitől körülbelül mire lehet számítani, olvastuk és kommenteltük egymás írásait, szóval családias volt. Bár voltak, akiket pont ez zavart, hogy mennyire zárt az a közösség, de például engem kimondottan zavar, hogy olykor itt kiraknak a főlapra és egy csomó idegen idekommentel nekem, nem is tudok vele mit kezdeni. Persze maga a NOL se igazán kedvelt minket, szerettek volna valami nyüzsgő, népes blogot, és hát mi nem voltunk azok. Baromira untak már minket. Én szerettem azt az időszakot, az is egy olyan, ami már soha nem fog visszatérni. A NOL-osok igazából nekem csalódást okoztak, még egy halvány kísérletet se tettek, hogy együtt tartsák magukat, szanaszét robbantak, mindenki szalad a saját karrierje után, és a többség el is tűnt a süllyesztőben.

pettra01 2018.01.03. 00:49:53

@KapitányG: Nem megyek én már sehova, annál lustább vagyok, egy darabig még átmásolgattam a blogger.hu-ra is minden posztot, aztán abbahagytam, minek? Az mondjuk eléggé kijózanító érzés tud lenni, amikor senki se kommentel, és ebből az jön át, hogy tényleg csak magadban beszélsz és senki se kíváncsi rád, de hát végül is fölfoghatjuk úgy is, hogy ez csak egy napló, vagy a gödör, amibe belekiabálhatom, hogy Midász királynak szamárfüle van. aztán vagy tényleg sikerül jól eltemetni, vagy mégiscsak kinő belőle valami, amiből akár sípot is faraghat valahol valaki.

Xilit 2018.01.03. 08:53:11

@pettra01:

Mondod, szétröppentek a NOL újságírói, meg sem kísérelték, hogy együtt maradjanak. 'Aszter létre hozta ezt a felületet, nekünk, magunknak, íme az eredmény.
Azért ne keseredj, Atlasz boldogabb új évet kívánt, legyen így, legyen boldogabb ez a 2018-as esztendő, ha megvalósul, már nyertünk vele, de hát a megvalósulás meg rajtunk múlik. :)

Fura, Te úgy élted meg, hogy kevesen voltunk a Nolblogon, én meg úgy, hogy sokan. Szerintem itt sincsenek sokkal többen, mostanában a B1 Blogcsaládot olvasgatom, rendre ugyanazok a nevek bukkannak fel, pedig némely cikkük alatt árad a kommentfolyam.

Xilit 2018.01.03. 09:07:10

@KapitányG:

Biztosan nagyobb lehetett a trauma, hiszen tőlük nem csak a babaruhát vették el, hanem az egzisztenciájuk alól húzták ki a talajt.
Milyen könnyű az illúziók területére tévedni: vártam volna az együtt szomorkodást, közös halotti tort, holott újságírók, bloggerek, pénzmágnások, politikusok, olvasók - maga a társadalom kellett volna, hogy életben tartsa .....nem csak a Népszabit.

pettra01 2018.01.03. 10:12:53

@Xilit: Nem a nolblogra gondoltam, hanem magára a Népszabadságra, hagyták, hogy az első szél szétfújja őket, azért az lett volna a minimum, hogy egyből csinálnak egy online felületet, jó, nem pont azon a néven, de valami felismerhető folytatást nem vártam volna, hanem elvártam volna, nem került volna semmibe, na jó, munkába, nem fizetett volna érte senki, és? Én, az olvasó üzenem nekik, hogy nem őket hagyta cserben a baloldal, hanem ők hagyták cserben a baloldalt, föl se tűnt nekik, hogy van felelősségük? Szégyellhetnék magukat, ahányan vannak.

pettra01 2018.01.03. 10:13:49

Ja, most néztem meg Havast Kálmán Olgánál, tegnap kimaradt, hát érdemes végignézni.

Xilit 2018.01.03. 11:17:40

@pettra01:

Tudom, hogy a Népszabadság újságíróira gondoltál, csupán párhuzamot vontam az 'Aszter által létrehozott felülettel: sem a hivatásosok, sem a bloggerek nem tartanak össze.

Én is megnéztem még az este, de a 168 óra cikke alapján. Iszonyúan ideges volt Havas, elég nehezen kontrollálta a mondanivalóját. A modora - az a mucikámozás! - sajnos rájátszik a híresztelésekre, pedig egészen biztosan érzem, hogy a vádak nem állják meg a helyüket.
Az sem használt, hogy felhozta Olga telefonját a mocskos disznóval, nem lett volna szabad kiadnia kettejük magánbeszélgetéseit. Ez pánikszerű védekezésre utal, méltatlan, ráadásul ellene vall.

Lehet, hogy ő is a Hír tévénél fog kikötni? Vagy Simicska óvatosabb, és nem ad teret a csatornára zúduló újabb kampányszemétnek?

Apropó, kampány: azért tele van a fideszgatya, orbán leveleket küldözget a híveinek, csekket is pakol a borítékba, küldjenek már valamennyit , mert ürül a bugyelláris. Ha maradnak kormányon, az ország két szék közül a pad alá fog esni. Mert az Unió mellékvágányra tol minket, a keleti "szövetségesek " pedig már reggelire felfalnak. Szó sem lesz felemelkedésről, egyenrangúságról, orbánt és rajta keresztül az országot úgy fogják csicskáztatni, ahogy kedvük tartja.

pettra01 2018.01.03. 11:44:13

@Xilit: Ja, hát ez a csekk, ez már mindennek a legalja. Derékig gázolnak a pénzben, már tényleg csak az hiányzik, hogy a Mari néni adományaiból plakátoljanak, azért tényleg kíváncsi lennék, hogy létezik-e olyan háborodott, aki utal nekik egy vasat is. Remélem, a Tényekben majd bemutatnak valakit, aki megtette, alig várom.
Hogy mi lesz a választás után, abba bele se merek gondolni.
süti beállítások módosítása