Csak mondom

Csak mondom

Jól néznénk ki!

2016. december 19. - pettra01

Mostanában nagyon sok a felsőbb panasz az újságírókra. Hogy nem adnak magukra, mert farmerban meg pólóban képesek odamenni sajtótájékoztatókra, hajuk sem eléggé gondozott, arról nem is szólva, hogy olykor izzadságszaguk is van. Trehány egy banda, na. Még az is előfordul, hogy valójában nem is újságírók, mindössze állampolgárok, talán holmi bloggerek, akik újságírónak adják ki magukat. Itt van például ez a Halmai Katalin, aki odamerészkedett a miniszterelnök brüsszeli sajtótájékoztatójára, holott nem is alkalmazza semmilyen újság se. Jó, régebben dolgozott valami Népszabadság nevű lapnak, na de mint tudjuk, ilyen sajtótermék mostanság nincs, így hát nem kell az illetőnek csodálkoznia, ha helyszínen felkérték, hogy hagyná el a terepet. Azt bárki beláthatja, hogy rendnek kell lenni, jól néznénk ki, ha minden sajtótájékoztatóra csak úgy betódulhatna bárki. Felettébb emberséges volt az aktus egyébként, mert nem nyilvánosan, fennhangon parancsolták ki a teremből, hanem diszkréten tették mindezt. Ráadásul a miniszterelnök úr intézkedett, hogy utólag mégis hívják fel ezt az ál-újságírót telefonon és invitálják meg egy röpke csevelyre, ha már olyan nagyon szeretne találkozni az ország első emberével. 

Roppant sajnálom, hogy Halmai Katalin nem részletezte, milyen is volt ez az egyszemélyes lakossági fórum, bár nagy a valószínűsége, hogy igazából semmi érdemleges ott nem történt. Ha valamit még jobban sajnálok, az az, hogy egyáltalán visszaballagott a hívásra. Hát ő tudja. Lehet,  hogy mindössze kíváncsi volt, ugyan bizony mit kezd a helyzettel a nagy ember, mert azt nem hinném, hogy abban bízott volna, hogy ott és akkor bármilyen érdemleges beszélgetésre sor kerülhet. Kár, hogy visszament, mert így adott egy sanszot, hogy Orbán előadja a jóságos kormányfőt, aki tengernyi gondja mellett mégiscsak szakít időt egy-egy állampolgárral beszélgetni. Aki pedig nem is egy Pharaon például. 

Régebben voltam sajtótájékoztatókon, általában nem kellett a résztvevőknek még az anyakönyvi kivonatukat is bemutatni. A sajtótájékoztatóról eleve csak a sajtót értesítik, tehát akire nem tartozik, az nem is tud róla. Az más kérdés, hogy a Parlamentbe valóban nem lehetett csak úgy az utcáról bemenni, de ez érthető is. Az is igaz, hogy elég gyakran lehetett látni nagyon öreg embereket ezeken a rendezvényeken, akik egészen biztosan nem tudósítottak senkit, sőt, maga az esemény nem is igazán érdekelte őket, hanem igyekeztek minél többet zsebre tenni a kitett pogácsákból - hogy kik voltak és honnan szerezték az információt, hogy ilyen lehetőség van, azt sose fogjuk megtudni, de ott se kérdezték őket erről. 

Na de semmi baj, lassacskán helyükre kerülnek a dolgok, az emberek nevelhetők, belátják az újságírók is, hogy jobban kell adniuk magukra, vesznek öltönyt, kosztümöt, egy-egy ilyen nagy esemény előtt pedig még fodrászhoz is elmennek, arra pedig nagyon ügyelnek, hogy megfelelő hírforrás álljon mögöttük. Nem mondom, hogy létező, mert az önmagában semmire sem garancia, kizárt, hogy lista lenne a fellelhető összes írott és online lapról, rádióról, televízióról, már csak azért sem, mert a szektor felettébb népes, emellett változékony, lapok jönnek létre és szűnnek meg szinte naponta, hát ki tudná ezt nyomon követni? Az azonban egészen biztos, hogy van egy másfajta lista azokról, akiknek a jelenléte nem kívánatos, mert hajlamosak mindenféléket kérdezni, és hát ki tudja, milyen szellemiséget képviselnek, esetleg Soros György áll mögöttük, aki - mint tudjuk - maga a sátán. 

Megtanulunk szépen ha nem is kesztyűbe dudálni, de fegyelmezetten írni és olvasni mindenképpen. Olykor fölháborodunk, hogy nahát, mi történik Lengyelországban. És miközben egyik kezünkkel transzparenseket lengetünk, hogy le a zsarnoksággal, a másikkal annak a diktatúrának a bölcsőjét ringatjuk, amely nálunk született. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr412056947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.12.19. 12:15:11

Az volt az igazi jó megjelenés, amikor a Fidelitas o.gy. képviselői D209 feliratú pólóban jelentek meg a parlamenti ülésen. Szép volt Kövér László is a hosszú hajával.

Nem tudom, Kövér László honnan tudta, hogy izzadságszagú valamelyik újságíró, hiszen olyan közel nem is állhattak hozzá, hogy azt megérezze. Lehet, hogy körbe szaglászta őket egy testőr?

pettra01 2016.12.19. 12:43:34

@CsipkeRózsa: Tudod, van az a vicc, hogy a tanár beír az ellenőrzőbe, hogy: A gyerek büdös. füröszteni! A szülő meg visszaírja: Nem szagolni, tanítani! Hát ez rájuk is igaz. Amúgy meg egy ha egy politikusnak netán kínos kérdéseket tesznek fel, képesnek kell lennie az a helyzetet is kezelni. Na nem úgy, mint Matolcsy, aki bejglikről meg kellemes ünnepekről halandzsázik válasz helyett. De ugye egyre több a lehetséges kellemetlen kérdés, így egyre inkább félnek a nem előkezelt szituációkról.

ZorróAszter 2016.12.19. 19:56:31

Kedves Pettra!

Nem egészen értem az utolsó mondatot. Kire tetszik ezt érteni?

pettra01 2016.12.19. 20:06:46

@ZorróAszter: Hát igen, kicsit talán zavaros, mert hát a diktatúra mint olyan, sokkal régebbi vívmány, de azt a fajta diktatúrát, ami most Lengyelországban lombosodik, mégiscsak Orbán neve fémjelzi, nem?

ZorróAszter 2016.12.20. 00:07:26

Nem tudom. Nem hiszem, hogy Kaczynskiék Orbántól vették volna a mintát. Orbán ahhoz kisfiú.

pettra01 2016.12.20. 01:38:19

@ZorróAszter: Oké, hát ezen biztosan nem fogunk összeveszni, hogy Orbán mekkora tanítómester, persze ő igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy igazából mindenki őt követi, sőt, talán levegőt is azért veszünk, mert azt is tőle tanultuk. Maradjunk annyiban, hogy Kaczynski meg egy másik idióta, végső soron teljesen mindegy, hogy egymást követik vagy önállóan barmok, nem?

Xilit 2016.12.20. 11:10:02

Azt hiszem, az önállóan barmok jobban kifejezik a valóságot. :)
Szerintem a lengyelek le fogják rázni magukról ezt az elszigetelődésre ítélt közép-európai vaskalaposságot, arról nem is beszélve, hogy az orosz külpolitika sokkal inkább marasztalja őket az Unióban és a NATO-ban, mint bármi más.
Két dolgot nem értek, pontosabban nem akaródzik elfogadnom: az egyik a putyini rezsim , amely köszönő viszonyban sincs a szovjet , azaz szocialista mítosszal, a másik pedig azok a félelmetesen primitív magyar minták, amelyek felszínre kerültek a rendszerváltás óta.

pettra01 2016.12.20. 11:50:53

@Xilit: Hát igen, lassan már más se lesz, mint csupa olyan, amit nem ért az ember. Mert ugye az lenne a normális, ha már elzavartuk volna ezt a futóbolondot meg a brigádját. Nem tettük, na jó, nem olyan egyszerű az, nem úgy van, hogy pofon csapjuk egy lapáttal, pedig hát nagyon jól esne. De hogy még mindig sokan lelkesen tapsolnak neki, az végképp érthetetlen. A PISA-teszt kapcsán jutott eszembe, hogy a szövegértési problémák nemcsak a diákoknál válik egyre általánosabbá, a többi korosztály is derekasan bemutatja, hogy finoman szólva nem erőssége a gondolkodás.

CsipkeRózsa 2016.12.20. 13:04:33

Tisztelt Xilit,

Nem a témához szólok hozzá.

itt találsz egy morpho írást:

gepnarancs.hu/2016/12/megyesi-gusztav-budapest-1950-november-27-budapest-2016-december-18/

alatta fotóit láthatod négy kockában, mint kapcsolódó anyagok:

morpho fotói
KÉP-regény:

Róna Gyuri a propeller.hu/ cikkeinél nagyon gyakran szól hozzá. Úgy emlékszem, említetted őt is egy alkalommal. Én őt nem olvastam a nol-blogon, én később jöttem, mint ahogy ő onnan elment.

Xilit 2016.12.20. 15:33:30

@pettra01:

Egy szép nagy sütőlapát a megfelelő lendülettel. :)

Balogh páter sem ütné meg a mércét , nemcsak a PISA-teszten. Az oktatási miniszter, akit a pletykák szerint köztársasági elnöknek is jelölhetnek, nemcsak azt nem érti, mit jelent a funkcionális analfabetizmus, hanem azt sem, miben leledzik a kereszténység, amely, vallási nekibuzdulás nélkül is, erkölcsi-szellemi norma kellene, hogy legyen minden egészséges ember számára.
Kormányunk és híveinek , kiszolgálóinak zöme erkölcsi-szellemi analfabéta, ha már a funkcionálist szóba hoztam. .

Xilit 2016.12.20. 15:41:41

@CsipkeRózsa:

Kedves 'Rózsa, köszönöm a figyelmességedet. Róna Gyuri őskövület volt a Nolblogon, én ugyan nem éreztem magamhoz közel, de sokan kedvelték. Persze, mindig örülök, ha hírt kapok valakiről - mégiscsak egy felületen írtuk a magunkét. Olyan volt a Nolblog, mint egy falu, kiültünk a házunk elé jól megtárgyalni a napi történéseket, meg egymást. :)

Előjegyeztem néhány oldalt, ahová még regisztrálok, de már csak jövőre.

pettra01 2016.12.20. 15:53:01

@Xilit: Ritók Nóra blogján olvastam, hogy iszonyú nagy a nyomor sokfelé, meg azt is, hogy ez a Mikulásgyár is érdekesen működik. Gyűjtenek, gyűjtenek, de hogy az adományokkal mi történik, kikhez, mikor és hogyan jut el, arról nincs hír, nincs egy cím, egy telefonszám, ahol jelentkezni lehet, vagy jelezni, ha tudsz valakit, aki rászoruló. Aztán meg hogy diák önkéntesek bontogatják a csomagokat és szortírozzák a cuccot, de akkor minek dobozban kérik? Miért nem szatyorban, akkor egyszerűbb lenne a válogatás is.
A körmendi plébánoshoz mit szólsz? Még a végén meg is kövezik, pedig csak azt teszi, amit ha másnak nem is, de az egyház szolgáinak feltétlenül tenniük kellene...

CsipkeRózsa 2016.12.20. 17:45:01

@pettra01:

Németh Zoltánt a körmendi plébánost sorosbérencnek nevezik a templomba járók. Úgy látszik, Sorosról már mindenki hallott nálunk, hála Orbánnak és "hirdetőinek". Elítélően fogalmaznak meg egy emberről, aki azt teszi, amit többeknek tenniük kellene, persze elsősorban a kormánynak.

pettra01 2016.12.20. 18:09:32

@CsipkeRózsa: Hát ezek a mi keresztényeink. Még a papok között is ritka az ilyen, hát még másutt.
Mostanában különben vajon miért nem tudósít a migráncstévé a határról, mi lehet ott azokkal a szerencsétlenekkel a fólia alatt?

Xilit 2016.12.20. 19:37:50

@pettra01:

A Mikulásgyár valamiért nem jön be. A gyerekek segítő keze program mint a kormányzat nevelési csúcsteljesítménye kellőképpen taszító. Az a buzgónak kikiáltott kamasz, aki méla undorral dobta a futószalagra a játékokat, inkább tűnt jutalomfalatokkal megvásárolt kis opportunistajelöltnek, semmint igaz magyar kereszténynek. :) Ez persze, mindössze néhány pillanatnyi tévéadás alapján szerzett benyomás, de, mint tudjuk, az első mindig mérvadó.

Félek attól a nyomortól, pettra, amely az orrunk előtt nő egyre nagyobbra. És riaszt, de nagyon, hogy a társadalom ezt ugyanazzal a méla undorral szemléli, mint ahogy az a gyerek dobta el magától a plüssfigurát. Pedig valaki, egy másik gyerek mennyire fog örülni neki!

A körmendi plébános: látod, ez tipikusan az a helyzet, amikor a Holokausztra asszociálok. Még hogy szabadságszerető, szolidáris nép lennénk? Távolról sem.

Xilit 2016.12.20. 20:05:44

Nézegetem az Igazgyöngy Alapítvány oldalát, és eszembe jut Orbán otromba megnyilvánulása a Parlamentben, miszerint csak a valóságtól elrugaszkodott szocialisták képesek azt állítani, hogy ma Magyarországon van gyermekszegénység. Balogh páterrel vállvetve hirdetik, hogy soha olyan jól nem élt a nép, mint itt és most, az ő országlásuk alatt.
Mikor szakad rájuk az ég?

pettra01 2016.12.21. 02:26:44

@Xilit: Hát persze, egyre jobban élünk, egyre jobban teljesítünk, aki meg nem, az annyit is ér. Azon gondolkodtam, hogy legalább tisztában vannak azzal, mekkora hazugság ez az egész, vagy ők maguk is elhiszik?

littke 2016.12.22. 03:46:45

Probálnál a Fehér Ház sajto tájékoztatőjára, engedély nélkül, farmerban besétálni, jo s.-be rugnának, vissza tuti nem hivnának.

pettra01 2016.12.22. 07:39:01

@littke: Persze, általánosságban igaz, hogy az ember azért adjon magára, és nyilván vannak elhanyagolt külsejű sajtósok is. Bár az is igaz, hogy egy újságírónak nem a megjelenésével kell elsősorban megfelelnie, hanem sokkal inkább szakmailag, és az elegancia meg a szakmai kiválóság nem feltétlenül jár együtt. Ha neked egy cikk tetszik, nem azért tetszik, mert szép snájdig volt, aki írta, ez érdekel legkevésbé.
süti beállítások módosítása