Csak mondom

Csak mondom

Deka

2018. szeptember 26. - pettra01

foci.jpgLehetne azt mondani, hogy ilyenek ezek az utálatos vén szipirtyók, már menni se bírnak, aztán bosszúból belekötnek mindenbe, ami másoknak örömet tud okozni, de hát nem erről van szó. Régebben óriási népszerűsége volt a focinak, annak ellenére, hogy nem állt minden sarkon egy stadion. Nem voltak fűtött meg műfüves pályák, sőt, gyakorlatilag pályák se voltak igazán, elég volt hozzá egy aránylag kiterjedt, sík terület és egy labda, aztán ha került hozzá elég mozogni vágyó, már össze is állt a két focicsapat. A szabályokat is valahonnan mindenki ismerte, abban az időben igazi nemzeti sportnak számított a foci. Persze nem minden országban volt ennyire közkedvelt, emlékszem, a régi Jugoszláviában például a kosárlabda tett szert ilyen hallatlan népszerűségre, nem volt olyan ház, amelyiknek az udvarán le lett volna kosárlabdapalánk és naphosszat lehetett hallani, hogy valahol pattogtatják a labdát. 

Van az úgy, hogy valaki jót akar, aztán mégiscsak katasztrófa lesz belőle. Mióta hatalomra jutott a futball szerelmese és keményen elhatározta, hogy fel fogja virágoztatni ezt a sportágat, a foci látványosan sorvadni kezdett. Hiába a beleölt milliárdok, hiába az akadémiák tömkelege, egyre kevesebben űzik és egyre kevesebben nézik ezt a sportot. Most már nem rúghatja a labdát csak  kedvtelésből a polgár, ez is egy szakma lett, tanulni kell, a sportolóink busás fizetést kapnak, aminek fejében üres lelátók előtt vívják a meccseket, mert rájuk egyre kevesebben kíváncsiak, a többség úgy van vele, hogyha jó focit akar látni, akkor rákapcsol valamelyik sportcsatornára, mert a külföldi csapatok képesek élvezetes játékot bemutatni. És ez nem hazafiatalanság, a magyar foci nem beteg, hanem haldoklik, mostanában többnyire már a selejtezőkön elvérzik a magyar válogatott.

Talán elegendő lenne felhagyni ezzel a nagy elhatározással, hogy mi leszünk a legkiválóbb futballnemzet és  a híres klubcsapatok itt fognak könyörögni, hogy minél nagy számban szerződtessenek aranylábú magyar focistákat. Ha nem megy, hát nem megy, kár erőltetni, majd csak jó lesz valamire az a sok stadion...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr7914264147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ficzek Úr 2018.09.26. 19:13:22

Ugye tudod hogy ez nem a fociról szól? Ugye tudod hogy miért van az hogy az eredeti költségvetés többszörösébe kerülnek a stadionok,hogy menet közben módosítják a kiadásokat? 1: Az állami megrendelések tartják lélegeztetőgépen az építőipart,ezzel növelve a GDP százalékát,lehet vele villogni. 2: lehet a jelentős,többször megemelt költségvetésből visszaosztani. A vicc: tegnap olvastam hogy a Real Madrid új stadionja - aminek az építését a héten fogadták el ha jól tudom - kevesebb pénzbe fog kerülni mint a Puskás stadion. Mert ki az a Bale egy Dzsudzsákhoz képest?

pettra01 2018.09.27. 01:23:08

@Ficzek Úr: Inkább egyezzünk meg, hogy nem csak a fociról szól. Azért az vitathatatlan, hogy ennek az embernek ez focimániája már beteges, ha véletlenül születik egy fiú unokája, annak is muszáj lesz majd focizni, mint ennek a szegény Gáspárnak.

ZorróAszter 2018.09.28. 15:03:16

Kedves Pettra!

Mire lesznek jók ezek a stadionok?

Már mondtam, csak nem tetszett figyelni.

Rám sem.

Meg Pinochetre sem.

pietnik 2018.09.29. 09:49:33

Én nem a legkiválóbb foci-nemzet szeretnék lenni,hanem újra a legvidámabb barak-Orbán nélkül!

pietnik 2018.09.29. 09:53:32

Ami pedig az építéseket illeti!Valóban pénzszivattyú a vezetés részére a stadionok építése,többszörösen is az,aztán valóban gyűjtőtáboroknak (is) fogják használni,(ez eltervezett-senkinek ebben ne legyen kételye!),nem véletlen,hogy saját haderőt álmodnak újból,miszerint a deportálásokat saját erőből kell megoldani,

pietnik 2018.09.29. 09:57:27

Ugye,hogy megint betette az ellenség keze a lábát?!a vessző utáni gépelés a küldés során lemaradt!Működik a kontroll,bár azt nem hiszi itt senki!Érdemes lenne visszakeresnem azt a riportot(dehogy,már rég türülték!)amiben az egyik volt hacker meséli el,hogy mi mindenre képes az ellenőrzés,és mire van felhatalmazása!
A törölt rész pedig :.....mert az EU-nak,és a németeknek sincs erre külön hadereje!

pettra01 2018.09.29. 12:45:09

@ZorróAszter: azt azért nem hiszem, hogy ennyire nyíltan csinálna bármit, az egész viselkedése egészen mást sugall, azt, hogy ő itt bármikor bármit megtehet, ez az egész repülőzős sztori is erre utal, nem is érti, hol van itt a bökkenő, végsősoron övé itt már minden, a Garancsi repülője is, sőt, maga Garancsi is, eszébe nem jutna, hogy csak úgy vegyen egy repülőjegyet valamelyik fapadosra , szóval ennyire elszakadt már a valóságtól, hogy még csak nem is érzi, hogy legalább a látszatra nem ártana odafigyelni.

pettra01 2018.09.29. 12:47:57

@pietnik: amilyen szinten van már a magyar társadalom többsége, még azért is hálásak lennének, ha deportálnák őket, vagy legalábbis találnának rá elfogadható magyarázatot, hogy miért kellett ezt tenni velük.

ZorróAszter 2018.09.29. 23:53:16

@pettra01:

Kedves Pettra!

Orbán nem hülye. (Annyira.) Csak éppen tudja azt, amit Ön nem hisz: hogy itt minden és mindenki a gyarmattartóink bábja. És abban bízik, hogy az őt váltó álbaloldali liberális kormány német parancsra majd futni hagyja.

Csakhogy van amikor nem tartják be az igéreteiket.

Tetszik emlékezni Murányi Marcell Népszabadságos főszerkesztő esetére?

Minden marha (Pl. Havas) azon törte a fejét, hogy lehet, hogy a bulvársajtós Murányi Marcell volt olyan marha, hogy azt hitte, el lehet hallgatni a cserbenhagyásos ügyét, holott mint bulvársatósnak tudnia kellett volna, hogy nem úszhatja meg.

Pedig miből hitte? Onnan, hogy a teljes magyar média a gyarmattartóink kezében van, és ők megígérték neki, hogy mindenhol parancsba adják, hogy senki se közölheti le a cserbenhagyásos ügyet.

Akkor hogy lehet, hogy mégis leközölték?
Hát ez nagy rejtély. Saját tippem: valaki nagyon utálta Murányit, és saját karrierjét kockára téve jól betett neki valami szabotázzsal a cenzúra kikerülésére.

Orbán is kerülhet így majd börtönbe akár éppen e miatt a repülőügy miatt is.

Bár én arra tippelek, hogy az őt követő liberális kollaboráns bábkormány megtalálja majd a módját, hogy ne lehessen felelősségre vonni.

pettra01 2018.09.30. 00:39:35

@ZorróAszter: Olyan nevetségesek vagyunk az egész elitünkkel, rászabadultak a pénzre és most játsszák az arisztokratát, közben a disznószar még ott a cipőjük sarkán. Vicc, hogy egyáltalán bárhol a világon komolyan vesznek minket, az egész ország akkora, mint egy közepes világváros, Orbán meg úgy viselkedik benne, mint a hajdanvolt érpataki polgármester, aztán végül annak is befellegzett. Most olvastam, micsoda cécó volt a Vajdaságban azon a fociakadémia-avatón, hát már annyian őrzik ezt a majmot, hogy egy repülő nem is elég a fuvarozásukhoz.
Nem hiszem, hogy ilyen gyarmattartós háttere lenne a Murányi ügyének, mindössze megmozgatta a kapcsolatait, aztán mégse sikerült elsimítani az ügyet, ami nem is csoda, mert kisebb stikliket el lehet boronálni, de azért egy cserbenhagyásos gázolás több annál, akármekkora kapcsolatai is voltak, ez már mindenképpen kiderül. Köthetnénk fogadásokat Orbán végére, hát szerintem nem kerül börtönbe semmiképpen, szerintem neki úgy lesz vége, hogy egyszer halálra zabálja magát :)

ZorróAszter 2018.09.30. 10:25:56

@pettra01:

Kedves Pettra!

Úgyistudom, hogy szándékosan tetszett félrehallani amit mondtam, mert nem illik az Ön koncepciójába a konklúzió :o)

Itt most a Ki a gyarmattartónk vagy Gyarmat vagyunk-e egyáltalán kérdései mellékesek.

Murányi esete arra bizonyíték, hogy a TELJES magyar média a tévéktől a sajtóig és internetig egy kézben van, központilag irányítják és cenzúrázzák. Politikai oldaltól függetlenül. A legkisebbeket is beleértve.

Miért bizonyíték erre Murányi Marcell esete?

Mert Murányi egy intelligens pacák, belülről ismeri a teljes médiát, és minden működési mechanizmusát a legfelső, főszerkesztői szinten. Ráadásul ismeri a bulvár logikát is.

Tehát ha ő bevállalta azt, hogy ezt a cserbenhagyásos ügyet megpróbálja elsunnyogni, akkor azt nem akármilyen garanciák mellett vállalta be. Neki nem volt elég, hogy mondjuk az Axel Springer lapok és a Ringier lapok nem fognak írni a témáról. Neki arra kellett garancia, hogy a TELJES magyar média pofája be legyen fogva. Kivétel nélkül.

Mégpedig olyan garancia, amit egy ilyen kvalitású pacák el is hitt hogy valódi biztosíték.

Ez pedig azt jelenti, hogy a TELJES magyar média egy kézben van. Tévék, rádiók, újságok, minden. Politikai oldaltól, mérettől függetlenül. És Murányi ezt tudta is amikor belement.

Na erre tessék azt mondani, hogy mindez puszta összeesküvéselmélet.

pettra01 2018.09.30. 15:08:35

@ZorróAszter: Az biztos, hogyha valami kicsit is gyanús, hogy esetleg összeesküvés-elmélet lesz belőle, alapból vitatom, már csak azért is, mert ahhoz olyan szervezettségre van szükség, amilyennel nálunk csak a Fidesz rendelkezik, egyébiránt a magyarok olyan fegyelmezhetetlenek, hogy itt bármit is szeretnének titokban tartani, az már akkor kiszivárog, amikor pont megtörténik, szóval a mai világban az is bolond, aki azt hiszi, hogy bármit el tud titkolni, a legokosabb, ha ő maga kezdi el híresztelni fennhangon - Ráhel is jobban tette volna, ha saját maga csinál szelfit a szaros pelenkával és teszi fel a Facebookra, akkor se tudott volna ennél nagyobb vihart kavarni vele, úgy legalább saját maga irányította volna a folyamatot. Szóval ez a Murányi ezzel csak azt bizonyította be, hogy mégsem annyira rutinos és nagy kaliberű újságíró, ha az lett volna, elébe megy a dolgoknak. Burány ittas vezetéséből nem tudtak nagy botrányt csapni, mert elébe ment a dolgoknak, így is volt visszhangja, de nem akkora.

ZorróAszter 2018.09.30. 15:53:31

@pettra01:

Kedves Pettra!

Annak idején a Vörös Brigádokkal kapcsolatban mindenki számára világos volt, hogy nincs az a hülye ultrabalos, aki ne tudná, hogy ezzel a tevékenységével az olasz baloldalnak, a szocialistáknak és kommunistáknak ártanak a legtöbbet a tevékenységükkel. Mára már tudjuk, hogy Aldo Morot a CIA parancsára rabolták el, a Vörös Brigádokat pedig az olasz titkosszolgálat irányította.

Vagy annak idején mindenkinek szemet szúrt, hogy a Szuezi válságban Izrael bábszínházat játszik az angolokkal és franciákkal. És pár évtized múlva előkerült a Sévres-i Jegyzőkönyv amiből ez világosan ki is derült.

Nekem rossz véleményem van az elitről (kb. hogy segghülye barmok gyülekezete). De Murányi Marcell ilyen múlttal, főleg bulvársajtós vezetői tapasztalattal kizárt hogy olyan hülye lenne, hogy bevállalja a sunnyogás kockázatát. Ez egyszerűen lehetetlen.

Orbán Ráchel pelenkája:
Azok akik megírták a sztorit, azok ugyanazok, mint akik azt írták, hogy más által eldobott pelenkát szedett össze és dobott a szemétbe. A baloldal teljes kiirtása után marad a hazudozási versenyben legyőzni Orbánt. Vagyis ami politikailag lehetséges mára ezen a gyarmaton: a hazudozási versenyben az egyik hazudozó pszichopatát lecserélni egy másik, még nagyobb hazudozó pszichopatára. Az egyik kollaboráns bábkormányt egy másik kollaboráns bábkormányra.

Főleg ha megszerzi a németek támogatását azzal, hogy segít még többet kipréselni és kirabolni a saját népéből.

pettra01 2018.09.30. 17:44:34

@ZorróAszter: Egyelőre csak a karaktergyilkosságok mennek magas szinten, igazából az ember már nem is nagyon botránkozik meg, amikor valahol valakit lelepleznek, ezzel az Orbán-repülőzéssel is úgy vagyok, hogy szerintem nem ez a fő probléma, hogy felült arra a magángépre, sokkal inkább az, hogy egyáltalán neki ilyet fel lehet ajánlani, valójában erre nincs szüksége, vehetne nyíltan kormánygépet, vagy amennyi pénze van - még legálisan is - abból is kifutná egy-egy repülőjegy, ha magánútra megy, de szerinte ez így rendben van, szóval azt se találná visszásnak, hogy bejön a konyhámba és megeszi az ebédemet, mert valahogy úgy érzi, hogy az is az övé, elvégre tőle kapom a nyugdíjat meg az Erzsébet-utalványt, amit ha ő nem lenne olyan jóságos és nem adna nekem, akkor nem is lenne mit ennem, tehát végső soron az az ő kegyelméből van nekem, ezért a világ legtermészetesebb dolga, hogy megeszi. Ezek olyan tahók, hogy egyszerűen nincs saját erkölcsi érzékük, ezeknek mindent törvénybe kell foglalni, mert ha nincs rá paragrafus, hogy csak úgy besétáljon mások házába, akkor azt úgy értelmezi, hogy nem tilos, tehát szabad.

pietnik 2018.09.30. 19:53:37

Mari Le Pen Merkelt kiosztotta olyan alaposan,hogy az már magában felért egy szemtől szembe ,azaz orális megbecstelenítéssel!(Nem tudom a videót előkeríteni,már nem emlékszem,hol láttam,Ha megtalálom,biz isten,megpróbálom belinkelni!)Ebben a kiosztásban kb azoknak "dolgoknak adott hangot ,amellyel Merkel (stb) Franciaországot német gyarmattá tette!Ugye,milyen furán hangzik,pedig Le Pen így kapta csülökre Merkelt!Ha a franciák tudják ezt,akkor mi miért is lennénk mások a németek számára!?
Tkp. nem történt más,mint lejátszották nekünk a ii VH.-t,csak most fegyverek nélkül!Hogyan is volt? Csehszlovákia megszállásakor Göring "privatizálta" a Skoda műveket!
Most ki is uralja a cseh Skoda-műveket!?Méghogy nem vagyunk német gyarmat!Hány német autógyár működik Mo.-n?!
(megyek ,keresem a videót)

pietnik 2018.09.30. 20:06:30

A link pedig:
alternativhirek.blogspot.com/2018/09/mari-le-pen-megsemmisitette...

ha a link nem működne,akkor simán :alternatív hírek,és oldalt a szeptemberi hírek majdnem legalján ugyanezzel a címmel megtaláljátok!
Érdemes a videót kinagyítani,és jó hangosan kell hallgatni-olvasni,mert feliratos ugyan,de M.Le Pen stílusa,és az arra történő reakció mindent elmond!
Ebből bizony ki fog derülni,hogy zorró aszternek igaza van!

pettra01 2018.09.30. 21:00:04

@pietnik: Már bocsi, de ez a nőstény nekem olyan ellenszenves, hogy akkor se hallgatnám meg, ha a nyertes lottószámokat mondaná el...

pietnik 2018.10.01. 08:21:36

Neked Merkel nem ellenszenves?!
Azt azért tisztázzuk,hogy nekem sem a szivem csücske,ugyanazon a hullámhosszon van nálam ,mint a szélsőjobbos Hiszterina,azaz Morvai Hiszti!
De!Mindazonáltal mondanak az EU parlamentben olyan kritikákat,amit nem szabadna nekik mondani,hanem azt egy radikális baloldalinak illene elharsogni,amit viszont egy baloldali manapság még véletlenül sem mond el!!
Most nem azt kell nézni,hogy ki mondja,hanem azt,hogy mit mond!
Mert hogy ha Orbán migráncsozik,az önmagában igaz,csakhogy Orbán mográncsozása csak hiszti keltésére volt jó,hogy megnyerje a a választásokat!Ennek ellenére maradt a migráns-válság,ami minden humanitárius érzésünk ellenére katasztrófa az EU,és Európa számára.Ugyanaz Soros -téma is,mert hogy ha Orbán szidja is Sorost,attól még az a gazember nem nemesült megváltóvá,minthogy a számunkra katasztrófális rendszerváltás egyik szervezője volt,Orbánt a nyakunkra hozva,"amit" nem tudunk 30 éve lenyekkenteni a nyakunkról!
Morvai hiába mondja,hogy az EU tette Mo.-t az EU gyarmattá tette,de ebben nagy szerepe volt a jobbiknak,és magának Hrisztinának is!
Ez az ,mikor a hazug igazat mond,és nem hisz neki senki.
M.Le Pen azért most egy kicsit más,mert Franciaország szerinte(szerintem is!) végveszélyben van,az Únió,és a migránsválság betette neki a kaput,ráadásul nyilvánosságra került(na,nem nálunk,mi ezt következetesen nem hisszük!!!)hogy Fro. 5oo milliárdos vámot szed volt gyarmataitól,és irányítja pénzügyeiket,gátolva azok végleges szabadulását!Aszíriai balhéról M.Le Pen sem beszél,pedig pontosan ezért vannak benne ebben a háborúban ,úgy érintőlegesen,lévén Szíria volt francia gyarmat,és most "ő" nem fizet!
Ezért mondta Giscar deStain ,hogy ha ezek a pénzek nem lennének,akkor Fro.egy közepesen fejlődő ország lenne,hatalmas munkanélküliséggel!Ezeknek az összefüggéseknek a normál értékelése azért rávilágíthat arra,hogy milyen ez a nagyon fasza mai kapitalista világ,és hogy Orbán miért ugrabugrálhat más,nagyobb gazemberek háta mögött,meg előttünk!!!

ZorróAszter 2018.10.01. 16:13:18

@pettra01:

Kedves Pettra!

És azt nem tetszik látni, hogy ezeknek a karaktergyilkosságoknak gondosan előre kitervelt a hatástalansága?

Vagyis Orbánt támogatják azzal, hogy vizipisztollyal meg vaktölténnyel lövöldöznek rá?

Vagyis az egész álbaloldali, mára valójában tisztán liberális sajtó az ellenzékkel karöltve bábszínházat játszik hülyegyerekeknek?

ZorróAszter 2018.10.01. 16:24:17

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Legalább Ön ne feledkezzen el arról, hogy az EU (vagyis leginkább Németország, de Franciaország is) az USÁ-val együttműködve szándékosan indították be a menekültáradatot azzal, hogy annak idején megkurtították a menekültügyi szervezetek költségvetését.

Azt, hogy mit akartak ezzel elérni, az még ma sem világos.
Lehet hogy Európát előre immunizálni a valódi nagy, több százmilliós menekültáradatra, ha Afrika és a Közel-Kelet lakhatatlanná válik.

Lehet, hogy Európát akarják fasizálni a baloldal teljes kiirtása mellett.

Lehet hogy mindkettőt és mellette még másokat is.

Az biztos, hogy nem akarnak Európába migránsokat telepíteni, csak játsszák párhuzamosan a politikai bábszínházat, az áldemokratikus vitákat a segghülye választóknak. De Merkel se akart már eredetileg se befogadni senkit. Egy szavát se szabadna elhinnünk ezeknek a burzsujseggnyaló patkányoknak.
Orbánt is beleértve. De az összes többi politikusnak se. A náci Le Pen pereputtyának meg pláne.

pietnik 2018.10.02. 19:36:04

Aszter kérem!

Sziveskedjen megszerezni,és elolvasni a kb 1920-as években Calergi Európa bekebelezésére vonatkozó tervét,és teljesen világos(a francokat,nekem is csak néha!) lesz,hogy miért is indult el a migráns áradat.A terv,hogy Európa népességét teljesen kevert fajúvá változtassák,hogy könnyebben legyen irányítható,és a vallást is keverni akarták a katolicizmus,és az iszlám zagyválásával,amelyben inkább döntő lenne az iszlám vallás kegyetlen,torzított tételei!
Másrészt a franc,aki tudja,hogy miért indították,de biztos,hogy Soros szervezeti nagyon is ludasak ebben.
Azért tisztázzunk pár dolgot,mert úgy látom,hogy az innen felém áramló intelmek az sugallják nekem,hogy félre vagyok értve,mint olyan,aki mindenféle propagandának felül!
Ez nem így van,az utóbbi hsz-emben leírtam,hogy magukat ellenzékinek tartó,de valójában az Únió szellemében torzsalkodó,a hatalmat egymás kezéből kirántani kívánó egyénekről,csoportosulásokról van szó,akik a másik lejáratására még olyan arcátlanságot is elkövetnek,hogy igazat mondanak!Csak az a probléma ezzel,hogy nem a prolik érdekében teszik ezt,hanem az ellenfél lejáratására,és ezért nem hangzanak hitelesen!
Így vagyok Drábikkal,Le Pennel,Merkellel,Trumppal,és lehetne még Orbánt,Gyurcsányt,és még sok másokat emlegetni!
De inkább egy trágár mondással jellemezném talán a legjobban a mai világ,és honi helyzetet:
Elkurvult a világ,tehén bassza a bikát!
Gondolom,teccenek érteni,hogy mire gondolok!

ZorróAszter 2018.10.03. 07:25:37

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Szerintem már rég tudja, de azért elismétlem most is a biztonság kedvéért: én nem hiszek abban, hogy számítana az, hogy mit akar egy olyan dróton rángatott pojáca, mint Orbán, vagy Sargntini, vagy Soros, vagy ez a hülye gróf.

Régen se ez számított és ma sem. Hanem az, hogy mit akar a nagytőke, akik a drótokat rángatják, és játszatják a bábszínházat ezekkel a pojácákkal.

Sajna a sajtó központi irányítása és cenzúrázása miatt tényeknek nem lehetünk a birtokában, de az nagyon látszik, hogy ma a nagytőke nem akar európai felfordulást.

Az a móka, amit most játszanak, annak nyilván valami komoly oka lehet. De semmiképpen nem az, hogy Európára szóló felfordulást és káoszt okozzanak.

Az ok valami más.

Az ötleteimet erre fentebb már leírtam.

A lényeg: nem mindig az a politikai cél, aminek a megvalósulása körvonalazódik vagy felsejlik. Az általában csak a csomagolás. A politikában senki sem az, aminek látszik. Orbán sem, Soros sem.

A titkosszolgálatok magyarországi kiszorítósdija csak cicaharc. A BND és a CIA valójában a legnagyobb egyetértésben van. Különben például a németeket zavarná a világsajtó amerikai dominanciája, meg a google cenzúrája, és a többi.

Merkel lehallgatási botránya, a CEU körüli huzakodás, ... porhintés, bábszínház hülyegyerekeknek.

Hogy a nyilvánvaló nem legyen annyira nyilvánvaló mindenkinek.

pietnik 2018.10.03. 12:00:27

Így van! Azt szokták mondani,hogy a rend az az idiótáknak való ,a zseni a káoszban is eligazodik!Lehet,hogy így van,lehet,hogy nem,én annyiban módosítanám,hogy ebben a jelen világi káoszban nem kell zseninek lenni,hanem ezt a káoszt egy zseniális gonosztevő csoport tervelte el,akik csak azért nem igazodnak el a saját labirintusaikban,mert azért vannak másik oldal,ellenérdekelti...na jó gonosztevők is,meg kevésbé gonoszak.Az viszont biztos,hogy kormányok,köztársasági elnökök,diktátorok stb,csak pojácák lettek mára,és valóban aa nagytőke,amelyet a bankok képviselnek azok a z igazi játékosok!Csak az a baj ezzel,hogy ez a játék halálos,és egyre inkább az lesz!
És ez a halál az emberi populáció életével játszik!
Nem tudom,hogy valaki belegondolt-e valaha,vagy néha abba,hogy ha így folytatódik tovább,akkor hova fogunk kilyukadni,én úgy gondolom,ha az emberiség nem tér észhez,akkor a nagytőke,az oligarchia sosem fog,és véghezviszi azt,amit már talán a Föld több generáción keresztül már eljátszott,a kipusztulást,és talán ez megy évmilliók óta periodikusan!!

ZorróAszter 2018.10.03. 16:07:02

Én mégis abban bízok, hogy a burzsujok se akarnak egy káoszban, ahol bármi megtörténhet, rettegni a tyúkszaros életükért. Hanem biztos hátországot akarnak.

Mondjuk ebből a szempontból épp a német überburzsujokban lehet a legkevésbé. Lásd mit műveltek a nagypapáik a hitlerájban.

De talán az unokák valamicskét talán tanultak a múltból. (Bár néhány jelből úgy tűnik, ők is hülyék mint a segg.)

Mint mondtam, én attól félek, ők már azt tudják, hogy itt belátható időn belül százmilliók indulnak meg.

Erre az mutat, hogy a menekültáradat beindításában az USA is vastagon benne volt, de ott egyelőre nincs áradat. Viszont ha Afrika és a Közel.Kelet lakhatatlanná válik, akkor Közép- és Dél-Amerika is.

pettra01 2018.10.03. 16:34:41

@ZorróAszter: Mi talán már nem, de a következő generáció már szembesül a klímaváltozás drámai hatásaival, egyre kisebb lesz a Földön az élhető terület, egyre nagyobb a népsűrűség, és ha ezt nem tudjuk olyan okosan kezelni, mint mondjuk a japánok, akkor szörnyűséges idők jönnek. A nyílt társadalom ezért is a jövő útja, mert ha ilyen orbánviktorok irányítják majd a jövőt, akkor egy folyamatos öldöklés következik.

ZorróAszter 2018.10.04. 01:57:39

@pettra01:

Kedves Pettra!

A nyílt társadalomnak az a bevezetése, amit és ahogyan Soros és társai akarja, az fasizmushoz vezet.
Mindegy, milyen szép szándékokba és tervekbe csomagolják.

Világos mint a Nap. Szerintem Ön is érzi a lelke mélyén.

Nemrég néztem a 200-as klubot, amiben Sorost szidalmazták.

Mit jelent az, ha a CIA-s Pat Robertson a CIA világhíradójában Sorost szidalmazza?

Azt, hogy Soros is CIA ügynök. És így, ezzel a színjátékkal próbálják elterelni a figyelmet erről a nyilvánvaló dologról.

Illetve nem csak próbálják. Fel se merülhet soha semmilyen fórumon, hogy Soros CIA ügynök.

ZorróAszter 2018.10.04. 01:59:44

Majd talán ötven év múlva, ha a CIA kiadja a mai dokumentumokat agyonfestegetve a lényeget mint ahogy ma is látjuk.

pietnik 2018.10.08. 08:43:34

Még nem késő?!
Na,mindegy!
A napokban egy ordító nagy bizonyítékát találtam a befekvésnek az európai kapitalista viszonyokba a baloldal részéről,történetesen Újhelyi István volt az a barom,aki ,miközben szidalmazta Orbánt,meg a fideszt,látszólag(!),aközben teljes hitet tett abban a tekintetben,hogy nekünk,még baloldaliként is,teljesen az EU alá kell rendelnünk magunkat!Szó se róla ,a fidesznek keményen nekiment,de olyan hivatkozásokkal,hogy egyszerűen képtelennek tartottam arra a beszédét,hogy az komolyan ártson a fidesznek!
Érdemes megkeresni a cikket,és végignézni a videót.Persze,tudom,hogy itt esetlegesen Kádár,meg 56 más megítélés alá esik,mint ahogy én értem,de az a végtelen pökhendiség,amellyel Újhelyi elítéli a Kádár rezsimet az egyszerűen a szélsőjobb oldalra sodorja,szerintem,ezt a felfuvalkodott alakot.
Csak kiemelném,hogy arra hivatkozik,hogy az a szörnyű Kádár,és rendszere,Kétly Annát,és pár társát,hazaárulóknak minősítette,mert az ENSZ-ben kérték a magyarországi rezsim szankcionálását az ellenforradalom leverése,és a megtorlások miatt!
Nincs erre magyarázat,hogy miért ennyire hülye a magyar baloldal,hacsak az nem ,hogy ugyanazon szándékokkal akar a fidesz helyébe törekedni,amivel a fidesz létrehozta a mai helyzetet!
Ráadásul kökeményen elkötelezi magát a mára teljesen a saját céljaival már teljesen meghasonlott EU-val,valamint a migráns-befogadási kötelezettséggel!
Iszonyat az a politikai vakság,behúnytszeműség,amivel próbálják az EU által bebetonozott Orbánt leváltani!
Csak az EU céljaival értenek egyet,az orzság,és a dolgozók,azaz a magyar néppel semmiféle szolidarításuk nincs,eszükbe sem jut egy olyan program összeállítása,amivel maguk mellé állíthatnák a népet!

ZorróAszter 2018.10.10. 08:50:13

@pietnik:

Kedves Pietnik!

Nem késő. Én régóta csak úgy szoktam emlegetni hogy 56-os sikertelen nyilas puccskísérlet, és ma már egyre kevesebben ütköznek meg rajta.

Újhelyi és a többi liberális, aki behazudta magát a baloldal helyére német parancsra, remélem, egyszer eltűnnek a pöcegödörben. Ezek azt szajkózzák amit parancsolnak nekik. Pont megfelelő párjai a fidesznyik idomított papagájkórusnak.

Ezek csak névleg hazudják magukat ellenzéknek a német gyarmattartóik parancsára. Valójában nyolc év óta gondosan vigyáznak rá, nehogy olyan irányba menjen a politikai közbeszéd, ami Orbánék bukását okozná. És várják a gazdáik parancsát, mikor döntenek úgy, hogy menesztik Orbán kollaboráns bábkormányát és mikor ülhetnek be végre a helyére.

pietnik 2018.10.15. 08:18:14

Aszter kérem!
Az alternatív hírek(buddha oldala) egyik cikkében van egy befűzés,amely azt bizonyítja,hogy ....na mindegy azt a 49 oldalt le kellene fordítani mielőtt eltűnne!Érdekes lehet!
Aztán majd valamelyik lágerben találkozunk!
Egyébként hallotta-olvasta,hogy a google,meg más webes hálózatok egyre nagyobb számban tiltanak le ellenzéki oldalakat,korlátozzák a sajtószabadságot?!
süti beállítások módosítása