Csak mondom

Csak mondom

2Rule-ban születettek

2018. július 22. - pettra01

2rule.pngMa bemutatkozott az új magyar sportszermárka, a 2Rule, amely hogy, hogy nem, Mészáros Lőrinc nevéhez kötődik. Kicsit érdekes ez a megnevezés, hogy új magyar sportszermárka, mert nem tudok róla, hogy lett volna régi, illetve voltak eddig is mindenféle klottgatyák meg trikók, de nevük az nem volt nekik, ehhez Lőrincnek kellett lenni, az ő zsenialitásának, hogy felfedezze ezt a hézagot a piacon. Azt mondják, most már négy élvonalbeli sportklub kötött szerződést a céggel és ezentúl a turulos hacukákban fognak szaladgálni a sportolóik. Egyelőre nem világos, hogy olyan sokoldalú  lesz-e az új márka, mint mondjuk az Adidas meg a Nike, hogy az öltözet minden tartozékát kínálja, tehát lesz-e mondjuk 2Rule cipő és zokni meg 2Rule fejpánt is, de feltehető, hogy igen. 

Végső soron nem lenne ezzel semmi baj, bár kicsit olyan kópia-szagú az egész, simán ellopjuk a módszert, aztán ráírjuk a saját márkanevünket és kész is a tősgyökeres magyar minőség, és hát az se teljesen világos nekem, miért jó nekünk, ha mi is előállítjuk a továbbiakban a spanyolviaszt, hacsak nem azért, mert így lényegesen olcsóbb lesz, mintha a világmárkákat vásárolnánk, de valamiért ezt nem tartom valószínűnek, a mi Lőrincünk nem az a fajta, aki meg akarná mutatni, hogy ő féláron is meg tudja ugyanazt csinálni, inkább még meg is fejeli a költségeket, már ha az eddigi ténykedéséből következtetünk a továbbiakra, mert ugye az volt rá a jellemző, ami a többi kebelbéli magyar vállalkozóra is, hogy még ha olcsóbban is vállalta a munkát, a végére mégis sokkal többre jött ki az összeg, mintha bárki más csinálta volna meg. Bízzunk benne, hogy legalább minőségben nem maradnak el majd ezek a mezek a nagy márkáktól, mert ha ráadásul eldeformálódnak a mosásban, összefogják egymást a színek, akkor jól nézünk ki. 

Afelől pedig nem lehet kétségünk, hogy egy éven belül az összes sportklub erre a márkára vált, aztán lehet, hogy más szektorok is sorra kerülnek, mondjuk új egyenruhát kap a honvédség, elvégre igazán kézenfekvő lenne, hogy 2Rulet viseljenek, és végtelen lehetőségek nyílnak Lőrinc előtt - persze már lassan róla is el lehetne nevezni valamit, mégiscsak tarthatatlan, hogy egy ilyen nagyszerű ember nevéről most csak a pesvedt dinnye jut eszünkbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr8214128727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2018.07.22. 20:33:14

Volt régi. A Tisza cipő.

pettra01 2018.07.22. 20:53:50

@Slepy: Sportszermárka lett volna? Szerintem csak cipőmárka volt, mint az Alföldi cipő.

Edit exnolbloggerina 2018.07.22. 22:59:32

És hol varrják? Kínában?

Nekem már csak egy kérdésem van: sok Mészáros van még ebben az országban?

pettra01 2018.07.22. 23:33:17

@Edit exnolbloggerina: Éppen ma olvastam, hogy a színtiszta magyar márkának csak a tulajdonosa magyar, mert nem találják sehol se, akik készítik, illetve volt valami varroda, de azzal szerződést bontottak minőségi kifogások miatt. Szóval valószínű, hogy valami keleti bérvarrodával szerződtek. A Mészáros klán is egyre terebélyesebb, lassan egészen népes rokonságuk lesz és mindegyiknek jut majd valami apróság, kinek egy hizlalda, kinek egy sportszergyár, még örülhetünk, hogy nekünk nincs valami komolyabb vállalkozásunk, mert örök rettegés lehetne az életünk, hogy mikor vet szemet rá valamelyik fideszes.

Drizari 2018.07.24. 06:29:09

Az a fekete-piros logó lett végül a hivatalos? Eddig többnyire olasz madárral láttam az ábrát:

24.p3k.hu/app/uploads/2018/05/2rule-turul-1024x577.jpg

Vagy ennél az olasz változatnál a "jobb" oldali szárny a Fideszt akarta jelképezni, a "bal" meg a ballipsiket?

pettra01 2018.07.24. 11:49:31

@Drizari: fogalmam sincs, ezeknél mi számít hivatalosnak, láttam egy képet egy tornacipőről, azon a piros cipőn fehér volt a logó, nem tudom, mitől függ, talán hogy milyen színű cérna van befűzve a gépbe...

Edit exnolbloggerina 2018.07.24. 12:08:15

A nagy nagymagyar gagyi:

hvg.hu/kultura/20180723_Sima_polieszter_cuccok_ezek__Herczeg_Zoltan_a_2Rule_mezekrol

Egy másik cikk - ugyanitt - megírja, honnan az alapanyag : Kína és Törökország. Ott is szabják, varrják.
Na most, képzeljük el a sportolókat műszálban, kínai környezetvédelemmel megspékelve.
Ha Demján kedvenc munkamodellje szerint készülnek a mezek, akkor nagyon olcsón megszámított rabszolgamunkát vizionálhatunk, nem kizárva a gyermekek foglalkoztatását.

Felfoghatatlan, hogyan nem zavarja a magyar társadalmat ez a mindent beszippantó silányság.

pettra01 2018.07.24. 12:23:40

@Edit exnolbloggerina: A magyar társadalom már belefásult, hogy kilopják a szemét is, igazából már az se lenne meglepő, ha mondjuk egy stadion a második meccsen összedőlne, inkább az számít meglepőnek, ha elkészül valami és ideig-óráig működőképes. Ha gonosz akarnék lenni, azt is mondhatnám, hogy a focistáinknak végül is mindegy, miben nem tudnak focizni. Végül is legalább még eljátsszák, hogy itt üzletről van szó, elvégre úgy is csinálhatnák, hogy csak simán elveszik a pénzt és nem csinálnak érte semmit, hát nem? A látszatra még adnak, nem nagyon, de egy picit :)

Edit exnolbloggerina 2018.07.24. 12:42:50

@pettra01:

Magyarországot nem a turullal, hanem a szarkával kéne jelképezni. Szégyenletes, hírhedtté is váltunk a sokat akarásunkról, és meg is lett a böjtje: erkölcsileg is, gazdaságilag is perifériáéra kerültünk.
Kong a vészharang az államháztartás hiánya miatt, kétségbeesett kapkodással próbálnak mindenhonnan pénzt szerezni, miközben a maradékból sportpályákat építenek, és saját vagyont generáló beruházásokra költenek.
Visszataszító. Kezdem kívülállóként figyelni, mikor szakad el a cérna.

pettra01 2018.07.24. 13:27:39

@Edit exnolbloggerina: A szarka sokkal stílusosabb lenne, de hát azt hogyan írnád le ilyen ötletes angol szójátékkal?
Kívülállók is vagyunk, igazából már semmi közünk nincs itt semmihez, beleszólásunk nincs a dolgokba, tényleg kiölték az emberből a hazaszeretetet, ezt nem lehet szavakkal meg plakátokkal gerjeszteni, főleg ilyen szavakkal és ilyen plakátokkal, az ember lépten-nyomon azt érzi, hogy csak valamiféle szívességi levegőhasználó, csak azt közlik fele, hogy mihez tartsa magát.

Edit exnolbloggerina 2018.07.24. 15:17:20

@pettra01:

'Aszter is sokat emlegette, milyen funkciót szánt Hitler a keleti régiónak, benne a még általa is legmegvetettebb magyaroknak. Az előző írásod kapcsán - Zoli kommentelő javaslatára :) - olvasgattam a II. világháború kronológiáját. Vérlázító és gyomorforgató egyszerre, milyen sorsot tervezett nekünk a náci gépezet , hideg fejjel kiszámítva, mennyi embert és hol tud a leginkább hasznosítani, a feleslegre meg semmi szükség.

És ezt csinálja most Orbán az őt körülugráló, kiszolgáló, hajbókoló udvaroncaival. Ugyanaz a folyamat zajlik, mint a húszas, harmincas években. Amikor Izraelben Orbán kinyilatkoztatja, milyen biztonságban élnek itthon a zsidók, szeretném világméretű képernyőn vetíteni az összes antiszemita, rasszista megmozdulását. Hogy lássa mindenki, milyen embert választottak meg a magyarok harmadszorra is., és döbbenjenek bele, hogy mihez asszisztálnak a hallgatással, tűréssel, üzleti-, politikai érdek nyomán kötött megnemtámadási paktumokkal.
A Néppárt pontosan ilyen indokkal nem fogja kitenni a szűrét a fidesz-frakciónak. És akkor most mennyivel különb a Merkel vezette CDU? Orbán azért nagylegénykedhet, mert az érdekeik felülírják az erkölcseiket.

pietnik 2018.07.24. 18:48:48

Nevezzük "Dinnye"-nek
Aztán a Lőrinc belehugyozhat!

pettra01 2018.07.24. 20:27:01

@pietnik: Erről a Mészáros-féle magyar csodáról valamiért a Trapper farmer jut eszembe, az is korszakalkotó találmány volt, hogy majd nem járnak a mi fiataljaink az imperialista gatyákban, aztán valahogy ez se jött be igazán.

Edit exnolbloggerina 2018.07.25. 10:09:06

Mészáros a műszálas kínai cuccaival már az olimpiára készül, milliárdos nagyságrendű üzletet akar nyélbe ütni. A vívószövetség már beadta a derekát, ezen némileg elcsodálkoztam, mert úgy gondoltam, a vívás az egy szellemi sportág, de aztán eszembe jutott, hogy a szövetség vezetése állhat mészárosszerű entellektüelekből, csak ők nem ésszel, hanem az értelem ellen vívnak. Van ilyen.

pietnik 2018.07.26. 20:45:17

Az a Trapper farmer nem is volt olyan rossz!Tudom,mert nálunk szőttük az anyagát--egy darabig!Aztán valakinek jobban kellett a bolt!Amikor megjavítottam az egyik gépet,amelyik szarságot szőtt,akkor azt mondták,mijjafasznak kontárkodsz bele az én munkámba4Csak az volt a röhej,hogy azokat a beállításokat,amivel elindítottam a gépet,azt pontosan ettől a krapektől tanultam!Aztán,mikor mondtam neki,hogy elfelejtetted,amit tanítottál,én,látod nem,akkor vörösödött bele a dologba!
Le is állították a farmer-anyagot,pedig sok hasznot h ozott volna a cégnek!
Ja,kérem! A szocializmusban sem mindíg a szocialista eszmék,hanem az egyéni érdekek döntöttek!
Pedig akkor még nem volt ilyen nagy arc,mint Hugyos Lőrincünk!

pettra01 2018.07.26. 21:16:33

@pietnik: azt hiszem a Trappernak nem az anyagával volt a probléma, hanem a szabásával, vagy nem avatták be rendesen az anyagot, és persze, hogy a mosásban összement.
süti beállítások módosítása