Csak mondom

Csak mondom

Az én digitális forradalmam

2018. június 20. - pettra01

szemelyi2.jpgAz én online munkám eddig remekül működött, hamisítatlan távmunka volt, ki se kellett lépnem a házból, pont az ilyen kripliknek való, mint én is vagyok. Eddig alkalmazottként dolgoztam, most viszont változik a helyzet, vállalkozóvá kell lennem. Az se egy nagy kunszt, mert magát a vállalkozói engedélyt egy kattintással el lehet intézni, csak nekem nem lesz olyan egyszerű a dolgom, mert ki kell cserélnem a lejárt személyi igazolványomat, meg az elektronikus számlázáshoz létesítenem kell egy elektronikus aláírást. Van nekem orvosi igazolásom, hogy nem bírok elmenni az okmányirodáig, de semmire se megyek vele, mert ezeket csak személyesen lehet elintézni. Most azt kell valahogy elintéznem, hogy fiam bevihessen autóval az okmányiroda ajtajáig, úgy talán valahogy be tudok sántikálni. Akárhogy próbálkoztam, kerek perec elutasítottak, vagy személyesen, vagy sehogy - ez azért valahogy mégsincs jól, aki nem tud odamenni, annak ne legyen soha többé semmiféle igazolványa? Nem mintha nagy szükségem lenne rá, mert itt bent a lakásba ritkán igazoltatnak, de lám, ha az ember ilyen nagy fába vágja a fejszéjét, hogy beáll a vállalkozók világába, akkor sajnos nem tud ilyesmik nélkül boldogulni. Lehet erre persze azt mondani, hogy aki nem mobilis, az ne akarjon vállalkozó lenni, de az én tevékenységemhez abszolút nem szükséges bármiféle mozgás, tökéletesen elég, ha tudok a széken ülni. 

Ha már így benne vagyok a nagy ügyintézésben, el kell végre intézni a CIB-banknál lévő bankszámlám megszüntetését. Azt a számlát úgy tíz éve létesítettem, nem én akartam így, csak akkor hirtelen hitelre volt szükségem, és nem volt jobb ötletem, mint hogy tőlük vegyek fel kölcsönt. Adtak is minden további nélkül, egy kikötésük volt, hogy számlát kell nyitnom náluk. Ez egy nagy piszokság volt tőlük, mert kínálgattam az OTP-s számlámat, hogy oda is bátran utalhatják, de azt mondták, hogy azt nem lehet. Na jó, kényszerből csináltattam egy bankszámlát, amit addig használtam, amíg levettem róla a hitelt, aztán csak arra volt jó, hogy a törlesztőrészleteket mindig odautaltam, ettől kissé bonyolult lett az egész, de akkor nem voltam abban a helyzetben, hogy kekeckedjek, mert az a pénz gyorsan és nagyon kellett. Aztán végre visszafizettem a kölcsönt, soha többé a számlát nem használtam, ez viszont a bankot kicsit se érdekelte, ők havonta megnézik, hogy történt-e valami érdekesség, és erről levélben értesítenek. Ha csak úgy passzióból nézegetnék, nem is érdekelne, de ez nekem minden hónapban pénzbe kerül. 

Ma telefonon felhívott egy nő a CIB-bankból, közölte, hogy majdnem kilencezer forint tartozásom van - azért csak annyi, mert időközben volt valami akció, hogy a bankok visszafizettek a hiteleseknek némi pénzt, na, azt a pár ezer forintot is már elszedegették, és azon felül lett ez a kilencezer. Mondtam a nőnek, hogy ne mondja el, mert tudom, inkább arra válaszoljon, hogyan tudom megszüntetni a nyomorult számlámat, ha odamenni nem vagyok képes. Erre kiderült, hogy meghatalmazás kell, azon pontosan megnevezni, hogy kit és mire hatalmazok fel, két tanúra is szükség van. Persze nem lehet akárhol elintézni, csak bizonyos fiókokban, hogy melyek azok a bizonyos fiókok, azt nem tudta megmondani. Ha a ki tudja, hol lévő kijelölt banki iroda nekem nem felel meg, akkor sajnos, csak személyesen. Erre újra elmondtam neki, hogy értse már meg, nem tudok elmenni, csak a meghatalmazásos megoldás lenne jó, erre azt mondta, hogy akkor olyan meghatalmazás kell, amit ott a bankfiókban írok alá. Ez nagyon tetszett, kérdeztem is tőle, hogyha eljutok a bankfiókig, akkor mi a fenének hatalmazok meg bárkit? Erre már nem tudott válaszolni, úgyhogy be is fejeztük az épületes beszélgetést. Elhiszem, hogy a bankszámla-ügyekben szükség van némi óvatosságra, de könyörgöm, nem arról van szó, hogy egy többmilliós betétet akarna valaki leszedni róla, ez egy döglött számla, igazából magától is meg kellett volna már szűnnie vagy legalább valami alvó funkciót adni neki, hogyha egyszer mégis használni akarom, na majd akkor iskoláztassanak, de ez egy abszurd dolog, hogy egy ilyen számlán, ha mondjuk évtizedekig nem használja valaki, horribilis tartozás tud képződni csak attól, hogy a bank ellenőrzi a semmit. 

Mi ebből a tanulság? Ha valaki olyan állapotba kerül, hogy nem tud már személyesen intézkedni, akkor előbb-utóbb megszűnik létezni? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr9814059272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.06.20. 16:18:22

Én mondtam, hogy tessék megcsináltatni kb. két hónapja.

Szerintem azt is mondtam akkor is, hogy "De úgy is tudom, úgyse tetszik rám hallgatni ..." :o)

pettra01 2018.06.20. 17:45:57

@ZorróAszter: Akkor megpróbáltam, de nem sikerült, és különben meg mindegy, ehhez a digitális aláíráshoz mindenképpen el kellene menni.

CsipkeRózsa 2018.06.20. 18:25:56

Nem tudna valaki kocsival elvinni, onnan egy tolókocsival bekarikázni a helyiségbe? Szerintem tolókocsit lehet bérelni is.

Valahogy meg kellene oldanod, ha másképen nem kapsz munkát. Gondolom, szükséged van a pénzre.

Igazi ügyfélszolgáltatás az lenne, ha változtatnának az eljárásokon, hiszen sokan nehezen utazgatnak.

pettra01 2018.06.20. 20:43:07

@CsipkeRózsa: Hát valamiképpen összehozzuk, csak hát egy ilyen túra nekem akkora tehertétel, hogy utána hetekig nem térek magamhoz, azért az morbid lenne, hogy kiváltom a vállalkozói engedélyt és belehalok :)

Ficzek Úr 2018.06.21. 16:12:14

Csak lazán kapcsolódik a témához,de leírom a tanulság miatt. Kb 7-8 éve megszüntettem a számlám a sárga-fekete osztrák banknál. Azt hittem. Időnként kaptam tőlük akciós hírleveleket,valamint hitelfelvételre is buzdítottak. Egy hónapja jött a pofára esés egy behajtó cégtől,hogy tartozom a raiffeisen banknak 45 ezerrel,valamint 22 ezer késedelmi kamattal. Ebben a csomagban volt a bank felszólítása is ugyan erről,azaz engem nem is értesítettek! Mivel ennyi időre visszamenőleg semmit sem tudtam bizonyítani,fizettem. Még nincs vége. Bementem egy fiókba,és döbbenten tudtam meg hogy a számlám továbbra is él. Azaz - annak ellenére hogy a bank felmondta a szerződést - ha nem megyek be,tovább ketyegnek a mínuszok,és pár év múlva újra jelentkezik a behajtó úgy,hogy a banktól semmiféle tájékoztatást nem kapok. Úgyhogy óvatosan a bankokkal,nekem sikerült mindent készpénzzel intézni,így semmilyen kapcsolatom sincs egyetlen rablóval sem. A hölgy akinél a számla felmondását intéztem,elnézést kért a kellemetlenségért. Mondtam neki hogy semmi probléma,70 rongyomba került a kis huncutság.

pettra01 2018.06.21. 18:29:47

@Ficzek Úr: Elképesztő, amit a bankok megengednek maguknak. Most csak hallgatom a reklámokat, hogy harsányan hirdetik a nagyon kedvezményes hitelt, aminek a THM-je valami 18,72%. Megáll az ész. mennyi is az alapkamat? Meg most ezek a fogyasztóbarát lakáshitelek, hát ahogy elnézem, ennél is van valami hasonló csapda, mint a devizánál volt, hogy választhatja a fix kamatozásút a teljes futamidőre, de akkor borzasztó magas a havi törlesztés, ergo inkább a másikat választja, amelyiknek most alacsonyabb a törlesztőrészlete, de később szörnyű dolgok történhetnek. Aztán majd lehet azt mondani, hogy az ügyfél hibája, miért döntött rosszul? Már előre látni, hogy az új hitelesen közül is nagyon sokan az egykori devizahitelesek sorsára jutnak majd.
Persze az nagyon jó, ha el tudod kerülni a bankokat, de többnyire nem vagy abban a helyzetben, rákényszerülsz, hogy legyen számlád, sőt, olykor hogy több számlád is legyen.

ZorróAszter 2018.06.22. 14:19:49

@Ficzek Úr:

Kedves Ficzek Úr!

Követelés elévülésre kellett volna hivatkoznia.

Persze tudom, hogy az emberek túlnyomó többsége nem szeret ügyvédhez meg bíróságra járni.

Ellentétben ezekkel a mocskos patkányokkal, akiket ez a másik rühes tolvaj patkánybanda szabadon enged garázdálkodni a magyar nép kárára.

ZorróAszter 2018.06.22. 14:25:07

@pettra01:

Kedves Pettra!

Itt megint valami mocskos trükk készül a még ki nem fosztott magyarok kirablására és földön futóvá tételére.

Az a fix kamatozás is kitudja hogy értendő majd annak idején.

Mit tetszik szólni, évek óta milyen kiválóan működik a cenzúra:

Évek óta sehol sem jelenhet meg még a leghalványabb kérdés formájában sem, hogy a bankok szándékosan húzták csőbe az ügyfeleiket, és a hitelek mögött valójában nem volt svájci frank viszonthitel. Vagyis a bankok nem létező árfolyamveszteséget hárítottak rá az ügyfeleikre a hazaáruló kormány asszisztálásával.

pettra01 2018.06.22. 15:32:44

@ZorróAszter: A fix kamatozás nyilván úgy van kitalálva, hogy a várható inflációt kövesse, tehát a bank egészen biztosan azzal se jár rosszul, viszont ha az ügyfél inkább a változó kamatot választja, akkor egészen biztosan belegebed. Csak hát amikor valaki hitelt vesz fel, főleg ha nagy összegűt, egyáltalán nem mindegy neki, hogy mennyit kell majd törlesztenie, és ha számol is a változásokkal, bízik valamiféle csodában, hogy közben nyer a lottón vagy mit tudom én, nem tudom, hogyan döntenek általában, de nekem az logikus, hogy inkább a most kevesebbet választják, mert hátha közben kapnak valami miniszteri állást busás fizetéssel. Ez volt a devizahiteleknél is, forintban is felvehették volna, de az annyival előnytelenebbnek tűnt, hogy a többség a devizát választotta.
A bankok tehát csőbe húzták az ügyfeleket, de hogy volt-e a hitelek mögött svájci frank, én azt nem tudom, meg szerintem nem is lehet bizonyítani, azt mondanak, amit akarnak.

ZorróAszter 2018.06.22. 19:12:32

De, lehetne bizonyítani. A "független" "magyar" "bíróság" hozhatna olyan döntést, hogy csak akkor kötelezi többletfizetésre a svájci frank alapú hitelest, hogyha az ANYABANK, tehát nem az itteni fiók hanem az anyabank bizonyítja, hogy a teljes kihelyezett állítólagos svájci frank hitel mögött valóban svájci frank alapú viszonthitel van 100%-ban. Nem csak hazudoznak az árfolyamveszteségről.

TEHÁT A TELJES MÖGÖTT!!!

De persze ezt a burzsujseggnyalásra dresszírozott hazaárulók minden eszközzel elkerülik.

Sőt az állítólagos ellenzéki sajtóban is szigorúan tilos mindezt pedzegetni.

ZorróAszter 2018.06.22. 19:15:03

Ja még:

Fix kamat lehet elhúzva 2120-ig is, hogy a végén tízszeresé fizeti vissza a kuncsaft ükunokája.

Minden csak apróbetű kérdése.

Nomeg a kollaboráns hazaárulóké.

Ficzek Úr 2018.06.23. 20:03:40

@ZorróAszter: attól félek hogy ez nem jó erre az esetre. Ugyanis az évek alatt csendben növekedett a tartozás valószínűleg,azaz a dolog folyamatos volt. Tehát nem volt lezárva. Feltételezem hogy ez miatt kellett volna elszámolást küldeni hogy megtudjam azt,hogy nem zárták le a számlámat és megy át negatívba. Persze bizonyítsam be amikor az elszámolásokat a postás csak bedobja a levélládába. Semmilyen átvételt igazoló dologhoz nincs kötve. Ők mondhatják hogy rendszeresen küldtek elszámolást,bizonyítsam be hogy nem. És még arról sem értesítettek hogy be akarnak hajtani,az erről szóló levelüket egybe küldték ki a behajtó levelével. Így kizárták azt hogy velük egyeztessek. Aljas egy banda,hozzáteszem hasonló esetről eddig egy volt OTP kuncsafttól hallottam,de úgy látszik másoknak is megtetszett a módszer mert látták hogy működik.

pettra01 2018.06.23. 20:41:00

Egy ismerősömnek volt erre egy nagyon szemléletes példája, hogyha valaki vágóhídon dolgozik, nem sajnálhatja meg egyik állatot se, sőt, ha jelét látják annak, hogy nem eléggé nagy lelkesedéssel öldösi le a borjakat, ki is rúgják. A bank a mi pénzünkből él, tehát érdeke, hogy minél többet szedjen el tőlünk, és ehhez nem válogat az eszközökben.

ZorróAszter 2018.06.24. 17:05:23

@Ficzek Úr:

Van valami szabály, hogy a tartozások két év alatt elévülnek, ha az érdekelt nem tett a behajtás érdekében semmit.

De ennek érvényesítéséhez a bíróságon kifejezetten kell az elévülésre hivatkozni. Ezért kerülik ilyenkor a bíróságot.

A behajtás elvileg többszöri figyelmeztetés és bírósági eljárás során lehetséges csak. De a magyar állam a magyar nép ellensége. Ami például abban is megnyilvánul, hogy teljesen szabad kezet ad ezeknek a behajtóknak nevezett köztörvényeseknek.
süti beállítások módosítása