Csak mondom

Csak mondom

Napiarany

2018. március 25. - pettra01

Nem múlhat el nap, hogy ne kapnánk meg az aktuális dózist, így volt ez ma is, azzal megspékelve, hogy egyébként is óraállítás volt és a reggel fél kilenc helyett már valójában fél nyolckor rám ömlött a napiarany, mert ugye a miniszterelnökkel hasadt a hajnal, és a Vasárnapi újság nem múlhatott el őnélküle. Három tételben adta elő magát, persze várható volt, be is harangozták, hogy a kampány mostan még magasabb fokozatba kapcsol, hát ezek szerint ez ezt jelenti, hogy most már az összes adón az összes műsor róluk fog szólni. 

Igazság szerint nem volt benne semmi váratlan, olyan ez már, mint a reggeli ima, a miatyánk is mindig ugyanolyan, mégis, mit várna az ember hát nem? De azért mégis. Szóval most egészen mellékesen megtudhattuk, hogy nagyon jól ismeri ő a magyar néplelket, ami nem is csoda, mert a család egyik fele Hunniából, a másik Pannóniából származik, és ugye a magyar  az olyan, hogy ami már megvan, az megvan, azzal már nem kell foglalkozni, sokkal inkább az érdekli, hogy mi lesz. Természetesen tudjuk, mi lesz, ha április 8-án nem úgy ikszelünk, ahogy kell, akkor aztán megnézhetjük magunkat, mert a Soros meg az összes soroslelkű sorosbérenc csak arra vár, hogy lebontsa az ő kerítését és beeressze a migránsokat, és akkor jaj, visszacsinálni nem lehet, mert  ha bejönnek, itt is maradnak mindörökre. 

Azért én mégiscsak ennél a fejtegetésnél akadtam meg, hogy hogy is van ez a család egyik meg a másik felével? Hogy melyik fele származhat Hunniából és melyik Pannóniából, és ez a szegény ember hogy is bír megbirkózni ezzel  a benne dúló kettősséggel, mert ugye a hun vérvonal meg a pannon vérvonal mégse bír kikeveredni benne valami homogén egésszé, és ezek szerint máig harcolnak benne a gének, aztán ez az egész autoimmun folyamat végül ezt bírja kiadni magából. Hát nem lehet könnyű, az már biztos, nem irigylem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr2013777856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.03.26. 09:00:42

Kedves Pettra!

Ha a kutyaólra kiírjuk, hogy Hundnia, a disznóólra meg hogy Pigonnia, akkor rögvest stimmel is.

:o)

Edit exnolbloggerina 2018.03.26. 22:04:42

Aztán honnan tudja, hogy hun meg pannon az a vérvonal?
Egyébként, amikor ezt olvastam, mint komolyságot, hogy-hogy nem, Szondi Lipót jutott az én eszembe.
Mintegy asszociatíve.

Istenemre, ember legyen a talpán, aki hallgatni bír ennyi eszementséget. Mintha olvastam volna valahol valami utalást a koronázási ünnepségekre. Tervezi? Simán kitelik tőle.

Edit exnolbloggerina 2018.03.26. 23:02:04

CsipkeRózsával mi lehet? Jó ideje nem jelentkezik.

pettra01 2018.03.27. 01:11:09

@Edit exnolbloggerina: Nekem most már nagyon tele van a kanalam ezzel a görénnyel meg az elmebeteg hasonlataival, amikre pedig marhára büszke, de most úgy voltam vele valamelyik nap, hogyha még egyszer előhozakodik a fogkrémes-tubosos szellemességével, sikoltozni kezdek. A puszta létezésük fizikai fájdalmat okoz most már nekem, én nem bírok ki még négy évet ezekkel, de tényleg. Ha látnád ráadásul, miket kell leírnom, a tömény undor, szóval ez valóban felülmúl minden képzeletet. Ráadásul ide vagyok szögezve a nyugdíjammal, a vén fejemmel, én már hol és hogyan kezdjek új életet? Pedig esküszöm, ahhoz lenne a legnagyobb kedvem, vissza se nézni soha többé.

Edit exnolbloggerina 2018.03.27. 08:57:46

@pettra01:

Egészen biztos vagyok abban, hogy ezekkel nincs még négy év. Ha valamilyen szerencsétlenség folytán nyernének, már akkor sem lenne többségük, nem tehetnék meg, hogy éjjel megálmodják a következő lopássorozatukat, és másnap törvényt hoznak a megvalósíthatóságára.
A várva várt amerikai hívólevél helyett bűnügyi vizsgálatot kezdeményezett az amerikai kormány, és ebben a lépésben benne van a hírük, a hírhedtségük.
Ezek egy megszállott köré csoportosult pitiáner bűnözők. És ezt sokan tudjuk, és egyre több embernek nyílik fel a szeme, és jön meg a bátorsága, hogy dulit mutasson nekik.

Amin pluszban ki vagyok akadva, az a határon túliak pofátlansága, még be is ismerik, hogy a fideszre van szükségük a jövőben is, mert más kormány nem pénzelné őket ilyen mértékben. Ezt speciel jól gondolják. Én tuti, hogy nem hajtanék a kegyeikre, úgy megvonnám a szavazati jogukat, mint a pinty.
Otthon okoskodjanak.

Tegnap térképeztem fel a bolygónkat, hová is mennék szívesen. A sorrend: Svédország, Kanada, Új-Zéland, Spanyolország, Franciaország. Ja, és nem üdülésről ábrándoztam.

pettra01 2018.03.27. 11:12:54

@Edit exnolbloggerina: Annak idején, amikor volt a szavazás kettős állampolgárságról, én el se mentem, nem tartottam fontosnak, mint ahogy ma már nincs is jelentősége szerintem, főleg Erdély esetében, ők is bent vannak az unióban, a jövésnek és menésnek most már nincs akadálya, éljék szépen az életüket meg mi is a magunkét. Mi vajdasági származásúak vagyunk részben, de a vajdaságiak sose voltak olyan síró-rívók, mint az erdélyiek, most persze náluk is felerősödtek az ilyen hangok, de azt kimondottan a magyar kormány gerjeszti szerintem, van ott is egy bázisuk, de a nagy többség - legalábbis remélem - köp nagyot a Fideszre. Tegnap olvastam valami Böjte Csaba levelet a szavazással kapcsolatban, hát mestermunka, mindenki úgy érti, ahogy akarja, tanítani kellene, hogyan kell semmit mondani. Most az M1 híradóban volt egy végtelen hosszú összeállítás, hogy a Czeglédy-ügyben valami védett tanú megszólalt, természetesen a Pesti Srácoknak, és ezt boncolgatták hosszadalmasan, meg bevágtak Gyurcsánytól is két mondatot, amelyekben nem is azt mondta, amit bele akartak magyarázni, elképesztő ez az egész , Kész Zoltán mondjon le, meg mindenki távozzon a közéletből rajtuk kívül, ez már tényleg több a soknál. Szerintem ha nem az ellenzék nyeri a választás, ezer okból meg lehet óvni az egészet, annyi törvénysértés van már most előtte, hogy ha van valahol valami nemzetközi főrum, amelyik erre jogosult, hát simán semmisnek lehet nyilvánítani. Még azt is kiírták a képernyőre, hogy Czeglédy volt országgyűlésiképviselő-jelölt, hát ilyen nincs például, mert a jelöltségét senki nem semmisítette meg szerintem. Ez egy szép, hagy tízmilliós bolondokháza. Most már másfajta kerítés lesz aktuális, kívülről fognak minket bekeríteni, hogy ne tudjunk kimenni...

Edit exnolbloggerina 2018.03.27. 12:08:49

@pettra01:

Pedig jó lenne, ha még beengednének minket - persze, nem a fideszre és a híveikre gondolok, tőlem őket akár örökre ki is tilthatják , legalábbis, amíg jobb belátásra nem térnek, de az hosszú-hosszú idő.
Ausztria számunkra menedék lehetne, mármint a családom számára, sőt, Németország is, Ausztria még tetszene is a hegyek, a tisztaság miatt , csak éppen ebben a két országban bármikor lábra kaphat a fasizmus, nem a magyarféle , az erősnek vélthez való sunyi dörgölődzős, hanem az az echte.
Borzasztó, hogy ilyeneket kelljen latolgatni, menekülési tervet készíteni. Hát, mi nem vagyunk árja magyarok, ahogy Orbán, de, ha ilyen a magyar., mint ő, akkor jobb is, sőt, hálás köszönet a saját vérvonalunkért. :)

TGM nagyon bepipult Gyurcsányra, nem először és feltehetőleg nem utoljára, de, bármennyire is csípem őt, most nem érdekel a véleménye: Fletónak ugyanis abszolút igaza van a szavazati jogokkal kapcsolatban. Lehet, hogy durvára sikeredett a kampánya, de ennél sokkal durvább az, amit a határon túliak művelnek. Fura, a vajdaságiak ritkán jutnak eszembe, a felvidékiek is kiesnek, talán azért, mert elsöprő többségében Erdély játssza a főszerepet a nagy magyar újraegyesítési játszmában -lesz ennek böjtje, előbb, mint gondolnánk. Amúgy Erdély soha nem akarna visszakerülni az anyaországhoz, ők egy erős autonómiára hajtanak, amelyet arra fordíthatnak, ahonnan a szél a leginkább hajtja őket.

Böjte romániai magyar pap, alapítványa van , gyerekekről gondoskodik. Ő a fidesz jóember-fegyverténye.

Nem is tudom, melyik párt már jelezte az Unió felé, hogy itt tiszta választásról szó nincsen, úgyhogy SOS, gyüjjenek, ne hagyjanak minket magunkra ezzel a bandával.

Az M1-et meg nézzék a szuicid-hajlamúak, a mazochisták, meg, akinek ez a munkája! :))

CsipkeRózsa 2018.03.27. 13:47:58

@Edit exnolbloggerina: 03.27. 11:57:25

Köszönöm, megvagyok.
Olvasom az írásaitokat, csak nem szóltam hozzá, mert a lényeget okosan mindig elmondjátok, jobban, mint én mondanám.

CsipkeRózsa 2018.03.27. 14:01:00

@pettra01:

Aki az M1 Híradóit meg tudja nézni, ő egy hős.

Tegnap olvastam, hogy a Czeglédy-ügyben megszólaló tanú Zuschlag János, úgy látszik megint adtak neki egy feladatot, amit el kell játszania. Hamarabb szabadul, de az is lehet, hogy azért ültették le, mert kell egy megbízható ember, aki megint elmondja majd az elvárt szöveget.
Az az érdekes, hogy Zuschlag arról beszélt, amiért ő már leülte a több éves büntetését. Miért most mondta el, és nem évekkel ezelőtt, amikor itt volt az ideje?

Nagy disznóság, amit Czeglédyvel művelnek.

CsipkeRózsa 2018.03.27. 14:08:11

@Edit exnolbloggerina: 03.27. 12:08:49

Örülök, hogy nálad jól alakulnak a választási esélyek, én még rosszul állok, kifoghatom Hollik Istvánt.

Ami a fasizmus kialakulását illeti, én nagyobb esélyt látok arra, hogy nálunk inkább bekövetkezhet, mint Ausztriában vagy Németországban.

pettra01 2018.03.27. 14:44:52

@CsipkeRózsa: Ó, hát tegnap megint Terry Black is benne beszélt valamelyik hírműsorban Vona kapcsán, van nekik ez a néhány borzasztó hiteles emberük, ezeket szerepeltetik vég nélkül. Tényleg röhejes, hogy ezekben a most divatba jött migánsokról rettegős kis beszámolókhoz nem tudnak találni egyetlen embert se, aki legalább kicsit hitelesnek látszana, csupa ilyen contessa-típusú rémségek, akikről tíz kilométerről ordít, hogy szerepet játszanak. Az egész kampányuk a ráfordított hatalmas pénzek ellenére borzasztóan amatőr, ennek ellenére nem kizárt, hogy mégiscsak megnyerik a választást ezek a mocskok, de ez nem az ő érdemük lesz, hanem tényleg az ellenzék pitiánersége, a jelentéktelen pártok egy-két parlamenti hely utáni ácsingózása.

Edit exnolbloggerina 2018.03.28. 21:19:38

@CsipkeRózsa:

Csakhogy! :)

Ma újból berágtam a szocikra, annyira unom őket Bangónétól Molnár Gyuláig bezárólag. hogy ma mérgemben még az is megfordult a fejemben, hogy még Karácsony Gergely kedvéért sem vagyok hajlandó rájuk szavazni. Bangóné tegnapi ATV-beli szereplése egy az egyben modellezte, miért tartanak ott, ahol. A mellédumálás, a sokat sejtető, válasznak szánt mosoly, ami mögött nincsen érdemi tartalom, csak pénz, pártérdek, pozíció, a kis pártok gőgös lekezelése - tisztára úgy csinál/nak, mintha ma is az MSZP lenne a meghatározó erő, holott ők zsugorodtak kis párttá, nem csak támogatottságban, hanem erkölcsileg is.
Sajnos, nem áll jól Szabó Szabolcs jelöltsége, a szocik már egyenesen elvárják tőle, hogy lépjen vissza Bangóné javára. Ha Szabolcs törli magát, vagy nem adom a voksomat senkinek, vagy kiszámolósat játszom a jobbik és az LMP között, egy biztos: nem tudom őket komolyan venni.

Amúgy a szocialista képviselő-asszonyt jól kiosztotta Horváth Zoltán, ha valakit érdekel:

www.atv.hu/videok/video-20180327-a-nap-hire-somos-andrassal-2018-03-27

30.51-nél érdemes bekapcsolódni, akkor kezdi a hölgy a terelést, a csúsztatást, ráadásul azzal a sírós, panaszkodós attitűddel, amivel ki lehet kergetni a világból.

pettra01 2018.03.29. 01:08:15

@Edit exnolbloggerina: Az ilyeneken azért csodálkozom, mint Bangóné, mert jó-jó, van olyan is, hogy pártfegyelem, de azért például az ő esetében nagyon veszélyes játékot játszik. Ha egyértelműen ő lenne az esélyes, aztán mégis veszít a választáson, hát istenem, van ilyen, de így viszont na veszít, egyből ott a vád, hogy bezzeg a másik nyert volna, és ezt már nem lehet egy pardonnal elintézni. Juhász volt körzetében is ilyen helyzet lesz, szóval félő, hogy ezeket minimum megverik a csalódott választók.

Edit exnolbloggerina 2018.03.29. 11:27:08

@pettra01:

Az a jó a közvetlen demokráciában, hogy lehetőség kínálkozik a minden szempontból alkalmas személyek kiválasztására, jelölésére a tisztségek betöltéséhez. Itt viszont magukat, meg egymást ajánlgatják, szponzorálják, hirdetik, és, ami a legfelháborítóbb, mindezt közpénzen , sok esetben anélkül, hogy hozzáadtak volna valamit is a közöshöz, tettek volna bármit is a társadalmi jóllétért.

pettra01 2018.03.29. 11:48:40

@Edit exnolbloggerina: Sokat emlegetjük a demokráciát, ugyanakkor valójában elképzelésünk sincs a működéséről, tényleg ez lenne az alap, hogy tanuljuk már meg egyáltalán felfedezni, kik az alkalmas emberek a képviseletünkre. El is várjuk, hogy kínáljanak oda nekünk pár embert, aztán majd azok közül választunk, mert így a legkényelmesebb. Amikor meg ajánlanak valami mást, ugye a Párbeszéd már régebben javasolta az előválasztást, arra nem vagyunk vevők, pedig abban lett volna valami más lehetőség is. Igazából persze a pártok voltak leginkább ellene, szerintük ők jobban tudják, mi kell nekünk.

CsipkeRózsa 2018.03.29. 13:42:51

@Edit exnolbloggerina:

Az én körzetemben az a helyzet, hogy majdnem egyformán áll az MSZP-Párbeszéd (Váradiné Naszályi Márta(P)) és az LMP (Csárdí Antal).

Az MSZP-Párbeszéd-re nem szívesen szavaznék, a jelöltjüket nem is ismerem, az LMP-t nem szeretem, Csárdí Antal viszont elfogadható volna.

Kíváncsi vagyok, végül kit kapok a két kínálat közül.

Juhász Péternek örültem volna a legjobban, de ő visszalépett, hogy esélyt adjon az előtte álló jelölteknek, akik nem nagyon tudnak megegyezni, melyikük legyen a nyertes.

Kár, hogy nálad Szabó Szabolcs sem áll jól, ő lenne a legrátermettebb képviselő.

Listán a DK-ra szavazok, mert biztos, hogy rámegy a Fidesz-kormány elszámoltatására, és a határon túliak szavazati jogának megszüntetésére.

Karácsony Gergely azért tetszik, mert sok olyan intézkedést vezetne be, ami a szegénység csökkentését jelentené, így a feltétel nélküli alapjövedelem.

Edit exnolbloggerina 2018.03.29. 19:01:58

@pettra01:

Hazajövök, bekapcsolom a tévét, mit hallok? Seszták úgy lenyúlta a cégének a nem személyes befektetésre szánt uniós pénzt, mint a legpitibb kis csaló. Hogy ő nagyban játszik, fehér galléros bűnöző, még inkább visszataszító, mert pozicionáltsága folytán fokozott felelősséggel tartozik a magyar társadalom felé.
Az nem történhet meg, hogy EZEK megússzák a felelősségre vonást!

Edit exnolbloggerina 2018.03.29. 19:22:07

@CsipkeRózsa:

Nagyon sajnálom Juhászt, tényleg csak remény már, hogy valahogyan bekerülhessen a Parlamentbe, pedig, ha valaki megérdemelné, Ő aztán nagy Igennel!

Megnéztem, ki is a PM jelöltje, még csak nem is hallottam róla, mármint a Váradiné Naszályi Mártáról.
Pont ezt mondtam pettrának, hogy egy közvetlen demokráciában olyan nincs, hogy interneten kelljen utána nézni, ki fia borja az aktuális képviselőjelölt, hiszen mi, a választók aktívan beleszólunk a jelöltállításba, javaslatokat teszünk, vagyis ténylegesen mi választjuk meg a legautentikusabb személyeket. A mai rendszerben viszont a jelöltek próbálják lenyomni magukat a torkunkon. Nagyon nem tetszik.
Éppen friss információra leltem hazafelé tartva: Szabó Szabolcs már nincs kiplakátolva, Bangóné és a Momentumos fiatalember, igen. Nos, miután Dukán András (Momentum) néhány napja bejelentette a visszalépést Szabolcs javára, a legkevesebb, hogy ismét csatasorba állását támogassam a szavazatommal - ha már az Együtt feladta Csepelt.

Nagyon gondolkodom a pártlistán, lehet, hogy átpártolok a DK-hoz.

Edit exnolbloggerina 2018.03.29. 19:43:12

Ezt a hírt most találtam:

hirtv.hu/ahirtvhirei/az-egyutt-ragaszkodik-csepelhez-2456846

Nem lettek szimpatikusabbak a szocialisták. Igazából nekem is az a véleményem, hogy el kellene tűnniük a közéletből. Viszont egyre érthetőbb, miért hagyta ott őket Gyurcsány.

Edit exnolbloggerina 2018.03.29. 20:24:20

Eldöntöttem, én nem matekozom tovább. Az nem lehet, hogy Juhász ne kerüljön be a Parlamentbe, úgyhogy: Együtt.

444.hu/2018/03/29/juhasz-peter-szerint-allami-penzekrol-targyalt-orban-rahel

pettra01 2018.03.30. 01:35:28

@Edit exnolbloggerina: Hát szegény Juhásznak tényleg nem valami jól áll a szénája, pedig ha valaki sokat nyüzsgött, ráadásul nem is eredménytelenül, akkor az ő. Abban a körzetben az a kis tetű momentumos csúnyán bekavart, nagyon remélem, hogy egy parlamenti helyet se tudnak szerezni. Elbizakodott kis idióták, jó lesz őket nagyon gyorsan elfelejteni.

Edit exnolbloggerina 2018.03.30. 15:08:32

@pettra01:

Végig futottam a híreken, mondanám, hogy egyik döbbenetből estem a másikba, de kénytelen vagyok tárgyilagosan megállapítani, hogy hozott anyagból dolgozunk , amilyen a társadalom összetétele, olyanok a politikusai.
Orbán Nagypénteken sem mulasztotta el a kampányolást, valóságos horrort adott elő, hogy mit tesznek vele Brüsszelben, és hogy mi lesz itt, ha nem a fideszre szavaz a jónép.
Az, hogy konkrétan kétezer embert tartanak Soros-ügynökként megfigyelés alatt, már csak hab a nagypénteki szeretettortán.

A társadalom krémje Német Szilárdnak javasolta Angyalföldön, hogy, ha már , sajnos, halállal nem lakolhatnak az ellenzékiek, legalább az állampolgárságot vonja meg tőlük a kormány.

Mit lehet ehhez hozzá tenni? Ha valóban másképpen akar élni a többség, akkor tudja, mit tehet ezért. Ha meg nem, el kell menni innen, mert zombik országává válik Magyarország.

pettra01 2018.03.30. 15:29:42

@Edit exnolbloggerina: Kétezer? Szerintem újra kellene számolni, lényegében én is Soros-ügynöknek tekintem magam, attól még, hogy nem fizet érte senki, attól még önkéntes lehetek, nem?
Ma is kullancsokat szedtünk ki a kutyából, az jutott róluk eszembe, hogy amikor a kullancsokra nézek, ugyanazt érzem, mint amikor orbán megjelenik és kinyitja a száját. Ezt tudom nekik legkevésbé megbocsájtani, hogy én még ember ellen ilyen undort nem éreztem, mint amit ezek kiváltanak belőlem.

Edit exnolbloggerina 2018.03.30. 16:40:31

@pettra01:

A cikk utáni néhány komment egyike szerint 10 ilyen politikus elég lenne a demokrácia visszaállításához.

168ora.hu/itthon/juhasz-peter-levadaszom-orban-viktort-is-mar-elkezdtem-a-munkat-147478

Ezt az embert cserben hagyni? Nem.

CsipkeRózsa 2018.03.30. 18:54:39

@Edit exnolbloggerina:

Én is gondolkoztam azon, hogy mivel az egyéniben nem tudok Juhászra szavazni, a listán rászavazzak, de ha nem éri el az 5 %-ot, akkor elvesztt szavazat lesz, úgy tudom. Juhász nem lesz így képviselő.

Ezért kell inkább a DK-listát választanom, hogy legalább őket erősítsem.

CsipkeRózsa 2018.03.30. 18:58:25

@pettra01:

Szerintem nem csak 2 000 embert figyelnek meg, mindenkit megfigyelhetnek, akit akarnak. A 2 000 fő a szorosan vett Soroshoz kapcsolható létszám lehet.

Edit exnolbloggerina 2018.03.30. 20:08:41

@CsipkeRózsa:

Az utóbbi napokban éreztem úgy, hogy nem kell nekem feltétlenül a szocikra szavaznom, biztos, hogy a törzsszavazóik bejuttatják őket a Parlamentbe. Hajlottam a DK felé, mert Gyurcsány még mindig sokkal rokonszenvesebb, mint Molnár Gyula csapata , de közben bejött a képbe Juhász, hogy hogyan is lesz ő tagja az Országgyűlésnek. Hát úgy, hogy az Együttnek be kell jutnia, és teszek azért, hogy ez megtörténjen. Ha elveszik a szavazatom, sem lesz bűntudatom, mert a szívem szerint döntöttem, és Orbánnak így is, úgy is vége, ez meggyőződésem.

Szerintem az interneten is folyik jó ideje az ellenőrzés, és már régen le van nyomozva az IP-címünk.
süti beállítások módosítása