Csak mondom

Csak mondom

Kezdődhet az ördögűzés

2018. január 17. - pettra01

Jó, az egész egy tőről metszett baromság, amit ma megint összeizzadt a kormány, na ennek aztán végképp nincsen se füle, se farka:

"...továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat." 

Ez micsoda, tessék mondani? Nem lehet az, amit tegnap már szétkiabált az Origó, hogy Soros Györgyöt ki akarják tiltani Magyarországról, mert ha idegenrendészet, akkor idegenekre vonatkozik, márpedig Soros nem idegen, magyar állampolgár is, tehát neki állampolgári joga, hogy belépjen a saját hazájába. Ahhoz, hogy ezzel a jogával ne élhessen, meg kellene vonni az állampolgárságát, de mire föl? Hozhatnának esetleg egy törvényt, hogy mindenkinek csak egy állampolgársága lehet, persze akkor az mindenki másra is kellene, hogy vonatkozzon, azt meg ugye nem szeretnék, mert akkor hová lenne az a sok jó külhoni szavazat, más okosság meg még nem jutott az eszükbe. De ami késik, nem múlik, megint kezdetét veszi egy társadalmi vita, lesznek plakátok, fórumok, talán megint lesz egy nemzeti konzultáció, mit lehessen tudni. 

Gyanítom, hogy maholnap már az egész világ rajtunk fog röhögni, már csak az hiányzik, hogy ballisztikus rakétákkal kezdjünk kísérletezni, hátha azzal rá lehet ébreszteni Brüsszelt, hogy a magyarokat érdemes komolyan venni.

Sokkal többről van itt szó, mint egy ember, a főgonosznak kikiáltott Soros György kitiltásáról. Már ebben a törvénytervezetben is vannak eddig még soha és sehol nem látott kezdeményezések, mint egyes civil szervezetek által külföldről kapott támogatásokra kivethető 25%-os illeték, de van ennek más haszna is. Egyrészt lehetőség arra, hogy naponta minden létező tömegkommunikációs csatorna erről szóljon, nyüzsöghetnek megint a fellobogózott polgármesterek és elmondhatják naponta, hogy Magyarország az egész világon a legbiztonságosabb, ami természetesen a kormánypártoknak köszönhető, lehet esetleg békemenetet indítani különböző helyekre, akár még Brüsszelbe is, emellett komplett pártokra, szervezetekre rá lehet sütni, hogy szervezik a bevándorlást, és ezen az alapon hozzá lehet látni az üldözésükhöz. Konkrétan ugyanis nincs megfogalmazva, mit értünk bevándorlásszervezésen. Nem biztos, hogy csak azt, hogy valakit becsempészek az országba, hanem azt is, ha a véleményemmel támogatom a bevándorlást. És akkor már akár egy-egy emberről is szó lehet. Ettől fogva senki ne legyen nyugodt, ha véleménye nem egyezik a kormánypártéval, akár ő is lehet a soros. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr1313582809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinus67 2018.01.17. 16:38:19

Most mit nem lehet ezen érteni? Az idegenektől kell távoltartani őket!
A következő választás előtt jön az UFO- kampány/nemzetikonzultáció/népszavazás szentháromság! Harc a marslakók ellen! Valakitől csak meg kell védeni minket!

pettra01 2018.01.17. 17:10:40

@sinus67: tavaszra azért fokhagymával körbe kellene ültetni az egész országot, az is egy fajta védelem. Bár nem tudom, arra lenne-e uniós támogatás...

Xilit 2018.01.17. 18:02:43

Nem gondolnak a jövőjükre.

pettra01 2018.01.17. 18:16:57

@Xilit: Hát jobb is, ha nem gondolnak rá, mert nem túl szép jövő néz ki nekik.
Ezt hallva nekem leginkább most ahhoz lenne kedvem, hogy lemondjak az állampolgárságomról. Igaz, másik sincs, de ehhez valahogy egyre kevesebb közöm van.

CsipkeRózsa 2018.01.17. 18:30:28

Pintér Sándor beszélt egy új idegenrendészeti távoltartásról:

külföldi állampolgárokat távoltarthatnak az országtól,

magyar állampolgároknak pedig megtilthatják, hogy a schengeni külső határsávot megközelítsék.

Szerintem ez mindannyiunkra, vonatkozik, kivéve a kivételezetteket.

Nem tudom, a civil segítők hol szoktak előfordulni, talán őket valóban érinti.

pettra01 2018.01.17. 18:37:19

@CsipkeRózsa: Tisztára mint az átkosban. Határsáv, marha jó. Csak külön engedéllyel, vagy hogy?

CsipkeRózsa 2018.01.17. 18:37:48

@pettra01:

Nem lehet lemondani az állampolgárságodról, csak akkor, ha egy másik ország adott már állampolgárságot, és van ott egy bejelentett lakásod.

Engem ez már régebben is foglalkoztatott, és akkor olvastam el a tudnivalókat. Ezt a törvényt nem is módosították akkor, amikor olyan könnyűvé tették a kintiek magyar állampolgárságának megszerzését.
Könnyebben lehet valaki magyar állampolgár, mint az arról való lemondás.

CsipkeRózsa 2018.01.17. 18:41:34

@pettra01: határsáv

Abban a sávban kell lakniuk, vagy ENSZ-dolgozók vagy diplomaták.

pettra01 2018.01.17. 18:52:12

@CsipkeRózsa: Nem a hazámról akarok lemondani, hanem ennek az államnak nem akarok a polgára lenni. Lehetnék mondjuk hontalan, az egy létező státusz, nem?

Xilit 2018.01.17. 18:53:08

@pettra01:

Most akkor van Soros-terv, vagy nincs Soros-terv, merthogy Pintér sem tud róla, hogy lenne.

444.hu/2018/01/17/ket-ev-brutalis-kampany-utan-a-kormany-elismerte-nem-tud-arrol-hogy-soros-illegalis-migraciot-szervez

És háborítatlanul építik a diktatúrát, a most tárgyalt törvénycsomag is elsősorban ellenünk szól.

Nem is tudom, melyik a cikibb: a kormány vagy a nép.

Az tuti, hogy még egyszer ebbe az országba csak akkor születek vissza, ha Kádár nem kattan be, és fel tudja építeni azt a csapatot, amellyel megvalósítja a tervezett reformjait. Szívesen dolgoznék vele.

CsipkeRózsa 2018.01.17. 19:02:38

@pettra01:

Nálunk nem lehetsz hontalan állampolgár sem.

pettra01 2018.01.18. 00:44:29

@Xilit: Hát igen, még Pintér is belezavarodott, hogy most akkor hogy is van ez az egész, ahhoz képest, hogy mennyit spekuláltak rajta, eléggé szedett-vedett lett ez a javaslat-tervezet, már ott alapjaiban sánta, hogyha nincs Soros-terv és Soros akármikor bejöhet, akkor miért az a neve ennek a műalkotásnak, hogy Stop Soros? Lehetne Stop Mohamed vagy Stop allah, de hát tényleg, most már ideje volna meghirdetni a Stop fidesz programot. Az 1300 befogadottal se az a baj, hogy befogadtuk, de akkor mire föl kavarta össze a dolgokat a kvótákkal, befogadjuk, akit be kell és kész, nem kellett volna ez a cirkusz a kötelezettségszegési eljárással, meg még ki tudja, mit harcol ki nekünk.

Xilit 2018.01.18. 09:29:53

@pettra01:

A dolog pikantériája, hogy a befogadott 1300 emberből egy sincs az országban.

Xilit 2018.01.18. 12:47:59

A valóság látlelete:

24.hu/kozelet/2018/01/18/keri-laszlo-orban-a-giccskultura-hepciaskodo-hose/

Csak egyvalamiben nem értek egyet Kérivel, a fidesz-székház ügyében. Már akkor lehetett látni, hogy köztörvényes csalók, simlis karrieristák.
süti beállítások módosítása