Csak mondom

Csak mondom

Kapcsolat

2017. december 04. - pettra01

Most már megnyugodhat mindenki, darabra pontosan elárulták, mennyi konzultációs mifene érkezett vissza. Nagy az öröm fideszéknél, nem is tudom, mit kezdenek most a temérdek papírral, talán fölrakják egy teherautóra és kiviszik Brüsszelbe, és odaborítják az uniós bürokraták elé, hadd lássák. Mert ez egy bizonyíték mindenre a világon. Hogy itten demokrácia van és működik, lám, a kormány megkérdezi az embereket, azok pedig válaszolnak is neki, így ha a miniszterelnök azt mondja ott az Európai Tanácsban, hogy nem akarunk bevándorlókat, hát ő aztán nem csak úgy a hasára ütött, hanem mögötte áll az emberek sokasága. 

A szám önmagában csak annyira sokatmondó, mint bármely szám. Gyerekkoromban az 1999-es Ságvári Endre úttörőcsapat tagja voltam, akkor se tudtam, mit jelent az 1999, sőt, ma se tudom, hogy tényleg ilyen sok Ságvári nevű csapat létezett az országban, vagy csak úgy kitaláltak oda egy számot, és eszembe nem jutott volna utánajárni. Ez a konzultáció meg valójában nem konzultáció, szóval más név illetné, és még lehetne rajta finomítani, kár is rátenni többféle válaszlehetőséget, főleg, mert a kérdés nem is kérdés, hanem sugallat, de hát ezt tudja is mindenki, illetve nem mindenki, mert azért vannak elég sokan, akiknek amúgy nincsen saját véleményük és most nagyon boldogok, mert azt hiszik, hogy ők most elmondták a véleményüket és azt meg is hallgatták. 

Erről az egészről nekem azok a boldog idők jutnak eszembe, mikor valami Ki Mit Tud? alkalmából úgy szavazott az ország, hogy a villanyt kapcsolgattuk, na igen, akkor még jó világ volt, összesen egy tévécsatorna létezett nálunk, tényleg mindenki azt nézte, és amikor a kedvencünkre kellett szavazni, akkor rohangáltunk a kapcsolókhoz, egy riporter meg ott állt valami erőműben és nézték a mutatót, hogy mikor mennyire leng ki, de hát ma már ez kivitelezhetetlen ezer okból. Lehetne másképpen is konzultálni, ráadásul közpénzt a dolog nem is igényelne. Ha a miniszterelnöknek lenne egy kérdése, föltenné a Kossuth Rádióban, mert ő csak ott hajlandó ilyesmit megtenni, a népek meg emelt díjas sms-ben válaszolgatnának. Még tovább is lehetne finomítani a dolgot, mondjuk aki nem akar migráncsokat, az 500 forintért sms-ezhetne, aki meg akar, annak 1000 forintba kerülne, így talán még a megveszekedett ellenzékiek is jobb útra térnének és belátnák, hogy azért jobban megéri nekik a kormánnyal való egyetértés. A bevétel meg mehetne valami nagyon nemes célra, mondjuk állíttathatnának keresztet minden település főterére. 

Na szóval ez a konzultáció ha másra nem is, de arra jó, hogy az embernek újabb okos ötletei támadjanak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr2013426783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2017.12.05. 11:20:37

Kedves Pettra!

Szerintem a baj sokkal nagyobb. Az emberek egyébként is hajlamosak kitölteni a dühüket falkába verődve. De eddig az állam - legalábbis egy ideje - nem támogatta a falkaképződést.

De ha elkezdi támogatni, akkor ugyanolyan rémek szabadulnak el, mint szoktak, ha az állam legitimálja a gyűlöletet. Mint például a náciidőkben is, de nem csak akkor. Az ízelítő hogy ez milyen remekül működik, a 2006-os balhé volt. Az mutatta meg Orbánéknak, hogy ebből pazar politikai tőke fial.

pettra01 2017.12.05. 15:12:19

@ZorróAszter: Hát most a Jobbikot nagyon piszkálják, aztán hallani, hogy Toroczkai meg Novák forralnak valamit, nem lenne az jó, hogyha leváltanák Vonát és elindulnának a régi irányba, mert abból még akármi is lehet...

ZorróAszter 2017.12.05. 19:34:51

Tetszik tudni, a sunyi nácizmus rosszabb mint a nyílt. Auschwitzhoz se a Nemzeti Antiszemita Párt vezetett el nyílegyenesen, hanem amikor ők megbuktak, akkor az antiszemitizmus szétterjedt a magyar politikai elitben mint a pestis.

Most is az a probléma: nem az hogy van vagy nincs egy nyíltan bevándorlásellenes, nyíltan rasszista párt. Jobbik vagy Mégjobbik.

Hanem hogy a rasszizmus beszivárog a különféle nemnáci pártokba is. És onnan tud majd elrugaszkodni egy olyan párt, mint annak idején Szálasi pártja rugaszkodott el az akkoriaktól.

És ez vezet egyenesen Auschwitz 2-höz.

pietnik 2017.12.06. 09:26:55

Aszter kérem!

Most jövök Pupu blogjából,és riasztó híreim vannak!
Ugyanaz megy,mint itt!Azt már régóta tudom,hogy itt is megy a bevándorlás kérdése,és hogy valami humanitárius elgondolásból,vagy netán Soros-Calergi elv hamis értelmezése miatt támogatják a migránsok befogadását!
Talán mindenki azt hiszi,hogy a bevándorlás ellenzésével Orbánt támogatja,és Soros pedig valami isteni messiás szerepében tűnik fel!
Nézzük csak a száraz tényeket!Az államok közötti kapcsolatok,nemzetközi egyezmények,meg a f...ülem tudja milyen szabályok törvények alapján van -e lehetősége egyetlen milliárdosnak arra,hogy hogy nemzetek,országok sorsába akár pozitív,vagy negatív formában beavatkozzon,támogasson,létrehozzon az adott ország hivatalos politikája,államrendje ellen működő szervezeteket,azokat pénzelje,szines forradalmakat szítson,menekültek Európába nyomulását tervezze,és segítse elő,országok pénzügyi rendszerét támadja meg ,tegye tönkre,és az hogy,mint a vele készült interjúból kiderül,magát a pénze,és más beágyazása miatt nemzetek felettinek,olyan világpolgárnak képzelej,aki az emberiség törvényei felett áll,és bármit megtehet?!
Ha még érvényesek állam-és jogtudományi,és államigazgatási ismereteim,akkor ez lehetetlen,vagy annak kellene lennie!
Az,hogy mi most mit gondolunk erről,annak sok relevanciája nincs,mert a migráns-válság valószínüleg Európát olyan változások útjára sorolták,hogy abból még egyszer olyan Európa nem lesz,mint eddig volt,és ahova annyira vágyakoztunk!
Azt mondogatták,hogy egy fejlettebb kúltúra behatolása egy fejletlenebb kultúra területére nem váltott ki az alacsonyabb rendű kultúrára pozitív hatást,jó példa erre Amerika felfedezése,és Afrika gyarmatosítása!Miért gondoljuk azt,hogy az alacsonyabb kultúra,amit jelenleg a migránsok képviselnek,az majd felemeli Európát,köztük a katasztrófális állapotban lévő Magyarországot?!
Ez nem humanista dilemma,hanem nagyon is gyakorlasti kérdés!Nyugodtan mondhatjuk,hogy nálunk végszükség van,és ez szerepel a nemzetközi jogban is!Ez úgy került be a törvényekbe,hogy az egyik angol hajó(már elfelejtettem a nevét,de majd megnézem!) katasztrófája után úgy maradt életben a sodródó roncson négy fő,hogy a legfiatalabb hajósinast megették!!
A törvény halált kért rájuk,de az újonnan létrehozott végszükség törvény alapján felmentették őket!
MOst,ha Mo.-t nézzük,akkor a 4,5 millió éhező mellé befogadunk akár csak 14 ezer migránst,akiket 900 euró havi ellátásban kell részesíteni,az katasztrófa lesz,hiszen már legalább ennek a kétszerese itt van!Az a katasztrófa másik oldala,hogy Orbán ódákat zeng a világ felé Mo. helyzetéről,és a világ nem hisz az eltérő véleményeknek,pedig van tudomásuk róla,de az Orbán elleni látszat-harc elfedi ezeket a tényeket,és erőltetik a kvóta elfogadását,pedig nagyon jól tudják,hogy annak az árát nem Orbán,hanem a nyomorgó milliók fizetik meg!A végszükségre hivatkozva azt mondanám,hogy hogy ha azért okozunk hátrányt,másoknak,hogy a saját életünket mentjük nem róható fel senkinek,legfeljebb Orbánnak,úgy,hogy a törvény azt is kimondja,hogy nem mentesül a felelősség alól az,aki a végszükség helyzetét maga idézte elő! Tehát feleljen Orbán azért,hogy Magyarország jelenleg nem képes saját pusztulása nélkül menekültek tömegének befogadására,Soros György pedig azért,hogy más politikai bűnözőkkel egyetemben sok országban az állam rendjét felborítva ,polgárháborús helyzetet provokálva ,menekültek millióinak befogadását próbálja ráerőszakolni másokra!Magánemberként,minden politikai,és humánus felhatalmazás nélkül,még ha az utóbbinak a látszatát tartjai fent!!

pettra01 2017.12.06. 10:39:52

@pietnik: Hú, de sokat írtál. Kezdem a végén. Szó nincsen itt Soros istenítéséről, ahogy vélekedsz, az is egyféle túlértékelése a dolognak. Én nem ismerem Sorost, de te se, ezért aztán mindenki a maga szempontjai szerint ítéli meg a cselekedeteit és azok jelentőségét. Lényegében azt bizonygatod, hogy a sok pénz sok hatalmat eredményez, pedig hát nem, a pénz csak lehetőség, hogy akár hatalmat is szerezz. Gondold végig, ha nagyon sok pénzed lenne, szinte korlátlanul, te mihez kezdenél? Soros megélt jó pár dolgot élete során, neki arra ad módot a pénz, hogy támogassa az általa helyesnek tartott célokat. Igen, van, aki szerint Soros beavatkozása váltotta ki a menekültválságot, ezen lehet vitatkozni, de attól még, hogy a változtatás szándéka egyes helyeken fölfordulást eredményezett, még nem kellene úgy gondolnunk, hogy bizonyos országokban csak a diktatúra működőképes, tehát ha valakinek sok pénze van és azokat támogatja, akik nem szeretik a diktatúrát, ez rendben is van. Nem ő találja ki nekik, hogy mit gondoljanak, mit tegyenek, csak segíti azokat, akik szerinte helyesen cselekszenek.
Ne viccelj már, hogy a menekültek befogadása pusztulásra ítélné az országot, mondjuk a 900 eurót nem tudom, honnan szeded, hogy ennyibe kerül egy migráns finanszírozása, ezt ki lehet nyilván mutatni, ha beleveszünk mindent, a kerítésről a menekülttáboron át, ezzel a számmal lehet kábítani a népet, de nyilván erről szó nincs. Az ilyen kis ötletek minden oldalon megteremnek, éppen a napokban valami DK-s eszmefuttatást olvastam arról, hogy több mint kétezer ukrán kap magyar nyugdíjat, mert egy egyezmény alapján el tudták intézni. Persze, ha van egy rossz gyakorlat, akkor azt meg kell szüntetni vagy megváltoztatni, de azért ha őszinték akarunk lenni, nehogy már pár ezer ember ellátása bármiféle gazdaságot megrengessen, vagy ha igen, hát a fene megette.
Túl hosszú a kommented ahhoz, hogy most itt egyből válaszoljak, majd később visszatérek más témákra is, most csak még a hajóról. Hát igen, a törvények értelmezésében is nagy különbségek vannak. Ha végszükség, ha nem, van olyan helyzet, amikor az ember dönthet úgy, hogy megeszi a másikat, de úgy is, hogy azért nem biztos, hogy bármi áron túl kell élni mindent.

pettra01 2017.12.06. 10:46:52

@ZorróAszter: Nem hiszem, hogy most nácizmustól meg Auschwitztól kellene rettegnünk, bár lényegében el se tudok képzelni egy olyan országot, amelyet a Jobbik vezet, de nem gondolom, hogy elkezdenének irtani bennünket vagy bárkit. Inkább csak másféle baromságokat találnának ki, mint a Fidesz, de az azért úgyse történhet meg, hogy ők egyedül választást nyernek, egy koalícióban meg nem tudnak teljesen kibontakozni. Inkább az fordulhat elő, hogy a párszakadásuk jó nagy zűrzavart idéz elő, amikor a fontos dolgokat majd észre se vesszük, annyira csak rájuk koncentrálunk.

pietnik 2017.12.06. 21:40:09

Pettra!
Valahogy sosem értitek azt,amit mondani akarok!
Csak két alap,amire hivatkozom:
alternativhirek.blogspot.sk/rendkivuli-interjut-keszitett-az-rt.html

alternativhirek.blogspot.sk/2017/11/nigel-farage-felszolitotta-AZ-EU-T.HTML

aZTÁN MEG KELL NÉZNI EZT A KÉPET IS:
i.imgur.com/YkaKdNr.jpg

Vagy csak vissza kell emlékezni arra,mikor Soros megtámadta az angol fontot,ami majdnem padlóra tette Angliát,aztán ott van,mikor kölcsönkért több millió OTP észvényt,amit olcsón piacra dobott,és az OTP-nek többtízmilliárdos kárt okozott!Emlékszel?!Mikor szóvá tettem,akkor egy valami fűszernövény nick nevű csaj hatalmasan a pártfogásába vette azzal,hogy 450 milliós kártérítést kellett fizetnie,forintban!Hol van ez a közel 60 milliárdos kárhoz,amit akkor saccoltak!
Meg hát ott van alapvetően az,hogy egy "sima" üzletember a világpolitika irányítója!?És nem is akármilyen felforgató!Hogyan lehet ezt megengedni?!Ez valahogy nem szúr szemet,és képesek vagytok felmenteni,valamit a javára írni!Egyszerűen a hosszú "ismeretségünk" alatt nem tudok egyszerűen olyat írni-mondani róla,ami kicsit is pozitívum lenne!Olyan ez,mint Orbán fidesz-fanos dícsérete!Eladtá Sorosnak(ha neki,ha nem valami felette álló hatalomnak!!!!!))az országot,és 3 millió ember dícsérgeti!Ez fantasztikus téveszmékre utal,és ez érvényes a Soros mentegetésére is!Az semmit nem jelent,hogy a nagyobb gazember megtagadta a kisebbet,mert megteheti,miután elvégezte a kisebbik a rá bízott feladatot!Monddani mindent lehet!
Talán keressétek meg a Kádár videót a neten,ahol Kádár elmondja,hogy Soros mit tett akkor ,milyíen támogatást adott Orbánnak,aki aztán nem megengedett ,rendszerellenes beszédet mondott a parlamentben,amit az akkori vezetés megengedett!
Komolyan mondom,hogy veszek egy új billentyűzetet,eldobom a régit,és az újat,esküszöm,sosem fogom leporolni!
Minek?!Nézd meg pupunál,leírtam majdnem ugyanezt,és csak egy méltatta szóra azzal,hogy szövegértelmezési gondjaim vannak!
És csak emlékezz vissza aLEx barátunkra,hogy milyen támadást intézett a nolblogon ugyanezekért ellenem,és hogy szörnyűlködött azon,hogy nevén neveztem a dolgokat,hogyan lettem ávós gyilkos,sztálinista,majd fasiszta,meg elvakult kommunista!
Majd lesz időm levakarni ezeket a jelzőket,meg a sutba dobni minden értelmes gondolatot,észrevételt,mert azokra senki nem kiváncsi!

ZorróAszter 2017.12.07. 06:27:23

Kedves Pietnik!

Ön szerint mindenki az, aminek mondja magát?

Azok a Soros bérencek, akik Soros-bérencnek mondják magukat és azok a Soros-ellenesek, akik annak mutatják magukat?

Nem lehet, hogy Orbán parancsra teszi azt amit tesz? És addig migráncsellenes, amíg azt mondják neki, hogy játssza azt, és amikor azt parancsolják neki, akkor pont olyan hirtelen vált mint mondjuk Putyin és az oroszok esetében?

És mintha Ön is elfeledkezne a leginkább felejtendő és jó hatásfokkal el is feledett tényről:

A migránsválságot az EU és az USA szándékosan és összehangoltan indította el.
Azzal, hogy megkurtították a menekültellátás büdzséjét miközben tudták, hogy nem kevesebb menekültről kell gondoskodni világszerte, hanem sokkal többről.

Most arról hogy ki alapította az al-Kaidát és az Iszlám Államot, arról most ne is beszéljünk.

Soros:

Soros a koszos pár milliárd dollárjával csak cipőpucoló fiú a világ valódi urainak klánonként minimum több száz milliárd dolláros vagyona mellett. Soros, Gates, Trump, Kennedy, stb. pénze legfeljebb arra elég, hogy esetleg benősüljön ezekbe a klánokba.

Én Sorost azért utálom, mert a nyakunkra szabadította ezt a mocskos tolvaj patkánycsordát, akiket rendszerváltó elitnek szoktunk aposztrofálni. Orbántól Demszkiig, Antalltól Csurkáig - és talán még Vonáig is. Ezek mind az ő kreatúrái. Persze ez sem csak az övé, hanem főként inkább a BND-é és CIA-é. Mint ahogy egyébként a terroristák is.

ZorróAszter 2017.12.07. 06:32:45

@pettra01:

Kedves Pettra!

Én nem arról beszéltem, hogy Orbán vagy Vona építi fel Auschwitz 2-őt.

Hanem hogy most alapozódik meg európaszerte az az általános gyűlölet, ami itt marad, és megalapozza a pár évtized múlva Auschwitz 2-őt.

Mint ahogyan a Tiszaeszlár (az akkori galíciai pogromok kapcsán megindult akkori migránsválság) kapcsán megalapozott és szétterjedt gyűlölet szépen megalapozta az összes későbbi eseményt, és Auschwitzot is.

pietnik 2017.12.07. 09:11:35

Aszter kérem!
Fel tetszett ébredni?!
Valójában már évek óta azt mondom,amit a nekem szóló kommentben leírt!
Vagy ha én mondom,akkor másként hangzik?!
Végül is :lehetséges,de a lényegen nem változtat!
Egy a lényege,hogy rajtunk kívül szinte senki nem akarja elhinni...de mit is beszélek!Ezt nem el kell hinni ,hanem fel kell ismerni,csak akkor tudunk változtatni rajta!
Akkor,mikor azt mondtam,hogy a rendszerváltás előtt hangoztatott 56-os eszméket mondtam,akkor utaltam rá,hogy a CIA dolgozta ki azt az elméletet,Soroson keresztül kapták aztán fel a honi "ellenzék",és hangoztatja ma is,és utaltam arra is számtalanszor,hogy Orbán,Soros, Gyurcsány szinjátékot játszanak,és arról is írtam már rendszeresen,hogy a múlt feltárása nélkül nincs változás,ami azt jelenti,hogy ezt az összeesküvést kell feltárni,nevén nevezni, a bűnösöket a sötétből előhívni,hogy többé ártani ne tudjanak,és ez vonatkozik szinte a II vh utáni minden válságra ,háborúra, rendszerváltásra,gyilkosságra,terrorizmusra stb.stb -re egyaránt!
Csak gondoljunk bele!
A mai KNDK atomfegyverkezik,rakétákat ereget ,egyre nagyobb hatótávolságúakat,és fenyegeti szerencsétlen ,békeszerető,demokratikus,mindenkit a keblére ölelő USA világuralmi törekvéseit!Állandóan provokálja azt,sőt,az egész világot,nem győzik fenyegetni,hogy ne tegye!,mert baj lesz!!
És ezt az idióta,hisztérikus hazugságot bevette az egész világ,és mikor már évekkel ezelőtt mondtam,hogy ez nem más,mint É-Korea győzelmének revideálása,és a provokációk nem északról,hanem az USA által biztatott D-Koreától,és magától az USA-tól ,akkor miket is írtak nekem?!
És most,mintha felébredni látszana a világ,Putyin,Lavrov,Sojgu,és mások már napjainkban mondják,hogy ugyan elítélik a KNDK fegyverkezését,de azé' nem kellene állandóan provokálni!
És ez az igazság!Ez az állandó provokáció,amire É-Korea fegyverkezéssel,azaz önvédelmi képességeinek növelésével válaszol!És közben özönlenek rá a rágalmak,hogy a nép egymást eszi,mert az őrült Un fegyverekre költi a pénzt,ezért nyomorog a nép,meg verébre is légvédelmi gépágyúval lövöldöz,stb!Miközben egyre több tudósítás jelenik meg arról,hogy már jobban élnek,mint a demokrácia útjára lépett volt szocialista,mára Soros-nyomortelepekké vált országok!!
De nem folytatom!Sokszor leírtam ehhez hasonlókat,és mindig csak úgy fordul vissza hozzám az egész,hogy "tudja-e"!
Persze,hogy tudom!De akkor meg rosszul tudom!Na,ebből van elegem!Ebből az állandó visszaforgatásból,hogy aztán ne lássunk semerre sem!
Tudja,az engem nagyon irritált,hogy mikor Drábikot idéztem,akkor úgy állította be az egészet,hogy bedőltem Drábiknak,hiába mondtam,hogy egy pár dolgot idéztem tőle ,amiben igazat mondott,de az csak arra volt jó,hogy CIA-s múltját elfedje,tudjon szabadulni a (talán) vesztésre álló háttérhatalmi kötődésétől,viszont agyba-faszba dicséri Orbánt,pedig,amint látjuk Orbán is csak a Soros képviselte háttérhatalom képviselője!Azaz,egymást knock autoltuk,aztán maradtunk ugyanott,ahol tíz évvel ezelőtt voltunk,ugyanazt az avas szénát csócsálva!

ZorróAszter 2017.12.07. 09:47:18

Kedves Pietnik!

Azt, hogy én mit írtam, azt könnyebb visszakövetni, mert az összes firkálásom fenn van a neten most is szép tartalomjegyzékkel együtt.

Drábik és a többiek:

Csak arra az egyre nem válaszolt eddig, hogy hogyan választja ki a hazugságaik közül azokat a bizonyos pici kis tényszilánkokat? És honnan tudja, hogy pont azok igazak?

A forrásokkal meg csak az a baj (általánosságban), hogy ahogyan mondjuk a Scientologiai Egyházat a CIA alapította és tartja fenn, úgy a google-t és a facebookot is. Akkor pedig kényére-kedvére terelgetik a figyelmünket természettudományosan megalapozott technikákkal. Osztják meg a társadalmat elegendően apró részekre.

Egyébként az Észak-Koreával kapcsolatos szimpátiáját sem értem. Észak-Korea olyan messzire távolodott el a szocializmus elveitől elméletében és gyakorlatában is, hogy nehéz szimpátiával nézni. Ezzel nem azt mondom, hogy nem szocialisztikus kísérlet, mert az, de elképesztően eltávolodott a marxizmus elveitől és főleg a humanisztikus törekvéseitől, mint Pol Poton kívül senki.

Ezek annyira messzire távolodtak a marxizmustól, hogy nem dobhatók nekik olyan mentőövek, mint akár Leninnek vagy tán még Sztálinnak, Maonak is.

pietnik 2017.12.07. 12:03:29

Visszakérdeznék!
Honnan tudja,hogy Észak-Korea eltávolodott a szocializmustó annyira,mint amennyire mondja?!Ön "is" a CIA-tól tájékozódik?!Mert ami a magyar hivatalos hírekben megjelenik azokat is a CIA "írja!Jól tudom?!
Egyébként ha eltávolodás van ,rossz irányba,és bezárkózás,elszigetelődés történt,annak pontosan az az oka,hogy mivel kipiccsantották az USA-t(mindegy,hogy milyen segédlettel!) azóta folyamatos az elszigetelés,az embargó!
Egyébként egy veszélyeztetett országban nem meglepő a szigor,és ha árulásért kivégeznek valakit,az nem azonos azzal,mint amikor a kezdődő kapitalizmus a gyyyyarmatosítás során egéyz népeket ölt le,gyilkolt meg politikusokat ,csak azért ,hogy befolyását növelje,javaikat megszerezze!De valahogy ez a burzsuj köztudatban úgy ülepedik le,feledve saját mocsok politikájukat,hogy messze kerültek a keménységet mutató,önvédelemre berendezkedett országok az emberségtől,mint Kádár is ,ugye,aki állítólag,kivégeztette az ellenlábasait 56 után,kegyetlen megtorolta a békés lincselgetést,azt ország megcsúfolását!
Abban a pillanatban,mihelyst engedett a szigoron,megjelent a horthy-ista-fasiszta ellenzék,körbehujjogta a világot,hogy Kádár tömeggyilkos,!Na,kérem így kell az országát ,a szocializmust,az emberek államát szigorúan védőből tömeggyilkost csinálni!Tömeggyilkosok és bérenceik által!
Talán nem így volt?!
Aztán a másik kérdés,honnan tudom,hogy igazat mondanak?!
Drábik telejes egészében elmondja,hogy hogyan csalták tőrbe ,adósságcsapdába Magyarországot!
Ezt már akkor tudtam,hogyan csinálták,amikor még drábik a CIA seggét nyalta,és a szocializmus még úgy ,ahogy létezett!!Ezt a tendenciát maga Kádár is ismerte,erre jó pl.Moldova György :Kádár János c.-ű könyve!Ennyi egyezés ,tapasztalat alapján tudom,hogy ebben igazat mond!!A többi rizsából kiszűrve tudom,hogy hazugság a következtetése,amikor az egész eladósodást Fekete János nyakába varrja,szót sem ejt arról a minden szintű szabotázsról,amely a szocializmust érte nem csak a külföldtől,és a külső-belső ellenzéktől,hanem a hétköznapi kedvezményezettektől is(ameddig csak fizetgetnek,addig mi csak dolgozgatunk,holott,hogy fizetni tudjunk a munkáért,támogatás híján,csak akkor fizethetünk,ha a végzett munkának megkaptuk az árát tisztességesen-amint tudjuk ,nem így történt!!),és vastagon dicséri Orbánt,hogy Mo.-nak sosem volt olyan politikusa,aki annyit tett volna az országért,mint Ő!
Ebből a szarságból ön mit vont volna le?!
Ha nem hallgatom meg,akkor nem tudok dönteni,hogy mit karattyol,abból mi igaz,mi nem!A tévedés jogát fenntartva,persze!
Vagy másik!
Az új világtudaton Benjamin Fulford,a másik kedvencem,azt állítja,hogy Washington DC. tönkrement,a világméretű adósságát nem tudta fizetni,aminek a határideje '17,szetp 30.-a volt,ezért újabb haladékot most december 14.-ig kapott!Hogy a háttérhatalom megőrizhesse hatalmát ekkor le kell perkálni 1300 milliárd dollárt,amit úgy fognak megszerezni,hogy lenyúlják sokmillió kisember bank számláját!Most ezen a "hazugságon" harsányan lehet röhögni,hogy Bendzsinek nem lehet hinni,hiszen CIA-sde csak addig röhöghetünk,míg rajtunk nem csattan az ostor!
Na,figyeljen!Páromat felhívták a fővárosból,,bizonyos banktól,hogy figyeljen oda,mert alig tíz perce egyszer 86 eu-t,másodszor 65 eu-t vettek le a 3D.s hiddal védett számlájáról!!
Azonban biztosították arról,hogy a pénzt nem küldték el,észlelve a jogtalan behatolást,és azt ,mivel ma péntek van,hétfőn visszahelyezik a számlájára,úgy,ahogy azt kéri!A párom dühöng,hogy hogy a picsába lehet egy háromszoros védelemmel ellátott számláról levenni illegálisan a pénzt,na,de azonnal tegyék vissza a számlára!A bank-igen-úgy lesz.Hétfőn újabb telefon,ami útján közli a bank,hogy ugyan még ma nem ,de szerdáig biztosan visszamegy a pénz!Aztán szerdán bebaszott az alkotmánynak ,mert a központi bank közli a párommal,hogy a mai napon elutalták a pénzt az illegális felvevőnek,mert úgy látták bizonyos körülmények miatt,hogy az jogos!A párom pedig őrjöngött,hogy ez hogyan lehet,mire a nő flegmán közli,hogy mit ugrál többezer(valamihárom ezer!!!) esetben történt ez meg csak ennél a banknál,majd intézkednek!Aztán telefon le,nem elérhetőek!
Ezekből a történésekből ugye,ne következtessek arra,hogy bizony Fulfinak igaza volt!(?)
És hasonló élményben gyakran van részem,szerintem önnek is,meg a többieknek,csak em nagyon hisznek ilyen előrejelzésnek,mer " ugye,ezt már nem merik megtenni!Mindent meg mernek tenni,pontosan erre az idétlen álláspontra támaszkodva!!

ZorróAszter 2017.12.07. 18:19:35

Kedves Pietnik!

Hát például onnan, hogy a marxizmustól teljesen idegen a dinasztikusan öröklődő vezetés. Például.

"Ön "is" a CIA-tól tájékozódik?":

Magyarország úgy tűnik, elsősorban német gyarmat. Ezért a magyar újságok a német véleményt, propagandát szajkózzák, és nem a CIA-jét. Szerintem az ATV a CIA-jé egyedül. Újságjukról nem tudok, de nem olvasok minden újságot, úgyhogy lehet hogy van CIA újság is, csak én nem tudok róla.

Egyébként az ATV-t tényleg viszonylag sokat nézem. Háttérként is.

Benjamin Fulfordot valójában nem ismerem, úgyhogy nem tudom, ő CIA-s-e vagy sem, de maga mindig meglep vele, mi mindent el nem hisz neki. És hogyan fűzi tovább még azt is, amit tőle hall.

Nevezetesen itt azt, hogy a bank ahhoz, hogy mondjuk kisegítse az anyabankját, ahhoz a számlákról le kell szednie a pénzt.

Nem kell.

Amit Önök látnak, az csak egy papírrongy, aminek semmi köze ahhoz, hogy a banknak valójában van-e pénze vagy sem. Amit mutat az online felületen, az vagy igaz, vagy nem. A dolog akkor szokott kiderülni, mikor egy szép napon a kliens ki akar venni pénzt az automatából vagy át akar utalni, és az online felületen azt látja, hogy ott az 1 millió forint, de nem kap egy buznyákot se, mert a bank csődbe ment és nincs egy fillérje se.

Tehát ha ez egy Rockefeller bank lenne, akkor se látna egy ilyen tranzakcióból semmit a saját számláján.

Ilyen probléma nincs, amit Ön említ. Az amerikai 20000 milliárd dolláros államadósságnak más veszélyei vannak, de ez nem egy komment terjedelme.

pettra01 2017.12.07. 19:07:07

Ezek a világméretű problémák engem tökéletesen hidegen hagynak, teljesen hiábavaló lenne azon morfondíroznom, hogy mit akar a háttérhatalom, meg hogy létezik-e egyáltalán, körülbelül annyira, mintha vallásos lennék és azt isten szándékait kutatnám. Soroson is nagyon kár itt nekünk rugóznunk, nem hiszem, hogy itt bármelyikünket támogat vagy elvett volna tőlünk valamit, semmi okunk rá, hogy akár híveket toborozzunk neki, akár a rossz hírét keltsük. Annak idején rendesen mellényúlt a Fidesszel, de nem ő volt az egyetlen, még a kilencvenes években egészen máshogy néztek ki, mint ahogyan ma kinéznek, szokták mondani, hogy a legszebb kisbabákból lesznek a regrandább felnőttek, hát tényleg.

ZorróAszter 2017.12.07. 19:20:10

@pettra01:

Kedves Pettra!

Dehát Ön írt ezekről a témákról! Hát ez épp ilyen "világméretű probléma".

És a fő világméretű probléma szerintem, hogy hogyan vezethet bennünket a világsajtó annyira az orrunknál fogva, hogy ne lássuk meg például azt, amit nem is titkoltak annak idején, mert tudták, fél év múlva már senki nem fog emlékezni rá, annyira zombi már itt mindenki, hogy a menekültválságot maga az EU és az USA szándékosan és összehangoltan indította el. Mégpedig azzal, hogy lecsökkentették a menekültellátás anyagi támogatását. Miközben nagyon jól tudták, hogy nem kevesebb menekültről kell gondoskodni világszerte, hanem sokkal többről.

Ehhez képest miről beszélünk itt?

Ez az egész Sorossal vagy nélküle, mellette vagy ellene nem egyéb mint ocsmány szemfényvesztés.

pettra01 2017.12.08. 01:22:33

@ZorróAszter: És nem mindegy? Számít az, hogy ki idézte elő a menekültválságot, már ha egyáltalán lehet arról beszélni, hogy bárkinek ez lett volna a szándéka, mert azért ez már túl vad elmélet szerintem. Ezzel azt mondja, hogy lényegében az volt az egész közel-keleti összeomlásnak, sőt, a klímaváltozásnak is a legfőbb célja, pedig hát ez egy képtelenség, ez csak következménye sok-sok rossz döntésnek. Az nem jelent megoldást, ha támogatják a menekültek ellátását bármiféle táborokban, emberekről van szó, akiknek életük van, családjuk, nem rendezkedhetnek be tartósan az ilyen ideiglenes létre. Állandóságra, nyugalomra van szükségük, és ha nincs rá esélyük, hogy ez belátható időn belül bekövetkezik a saját szülőföldjükön, akkor elindulnak valamerre, ahol ezt remélik megtalálni, ez teljesen természetes emberi reakció, nem kell hozzá se CIA, se Soros, se senki.

ZorróAszter 2017.12.08. 08:30:04

@pettra01:

Kedves Pettra!

Hogyhogy " És nem mindegy?"

Higgyünk azoknak a krokodilkönnyeinek, akik valójában ezt az egészet szándékosan elindították?

"Ezzel azt mondja, ..."

Nem én mondom. Úgy látszik, a korabeli sajtót későn érte utól a cenzor. Littlének megmutattam a Guardian korabeli számát, ami arról szólt, hogy a menekülttáborok költségvetésének a megkurtítása azzal fog járni, hogy az éhező emberek nem maradnak ott, hanem továbbindulnak.

Ön sosem hajlandó tudomásul venni a nyilvánvaló tényeket amik azt mutatják, itt hazugságokkal vezetnek orrunknál fogva mindannyiunkat. És közben milliók életével játszadoznak.

pietnik 2017.12.08. 10:31:58

Hát igen!A kavarc!
Magyarország elsősorban német gyarmat,Ezen keresztül eu-s gyarmat!És az eun keresztül pedig USA-gyarmat!A szakadás most kezdődik az usa-eu között,de még sok mindenben közös a ló
Még mindiíg azt hajtogatja,hogy felülök bárkinek is!
NEM!Csak próbálok eligazodni a világban!Nehéz ,bizony,mert ami tegnap igaz volt,az ma már nem igaz,és fordítva is !Aztán meg semmi sem igaz!
Na,de mi van azokkal a dolgokkal,hogy pl. a háttérhatalom 1913-ban megszerezte az USA pénzkiadásának jogát,azóta szinte az egész világon kamatra kapja minden ország a pénzt--a magánbankoktól!?Ezen túl nehéz elképzelni azt,hogy ezzel a soha nem látott,csak érzett hatalommal szemben kialakult egy ellentábor!?
Vagy a Bielderberg -csoport miért is ülésezik zárt ajtók mögött,és csak onnan tudjuk,mit döntöttek,hogy olyan változások jönnek,amiket nem is sejtettünk,és teljesen ellene mennek minden hétköznapi érdeknek?!
Én azt javaslom,hagyjuk azt békén,hogy én mit hiszek,mit látok,tudok,értek,vagy éppen nem,mert teljesen az az érzésem,hogy a saját elméleteihez képest hülyébnek tart,vagy ha nem is naivnak,aki mindenkinek bedől!Ez még véletlenül sincs így,és ezen a ponton úgy vagyunk,hogy vitánk közepette csak a vita él,megegyezni,hasonlóan látni dolgokat nem tudunk!Ez most olyan,mint a magyar ellenzék összefogása,hogy azokat a pontokat keresik,hogy hol nem lehet összefogni,ahelyett,hogy azt keresnék ,hogy miben lehet!

Xilit 2017.12.08. 12:53:36

Az ember unásig mondja a magáét, Ti is, én is. Hogy ki unja meg előbb, a mondó vagy a hallgató, olvasó fél, abban lehetnek eltérések. :)
Szent meggyőződésem, hogy azért van forgásban a világ, mert ez a természetes. A fejlettebbek útnak indulnak, hogy tanuljanak azoktól, akiktől lehet, a védelemre áhítozók a biztonságot tartják szem előtt, bármi áron, a primitívebbek pedig az ártás, a fejlődés megakadályozása végett akcióznak,akár a hazájukban, akár a világ bármely pontján. Szóval, az evolúció folyamata egyszerűen megkívánja, törvényszerűsíti a változást, amely, mint tapasztalhatjuk a saját korunkban is a saját bőrünkön, nem úgy zajlik, hogy egyöntetűen verjük a mellünket világbékét mantrázva.
Úgy gondolom, valóban vannak olyan szervezetek, mozgalmak, melyek hangsúlyos befolyással bírnak , dominánsak, de legalábbis dominanciára törekednek a világgazdaságban- és politikában. Ezek részben ismertek, bár csak felszínes információkkal rendelkezünk róluk, részben pedig titkoltak a közvélemény előtt.

Találgatunk, elméleteket gyártunk, mi miért történik, de az én igazságom szerint mindenki a maga élete kovácsa - és gondoljátok csak el, hogy az emberiség sok milliárdja egyenként adódik össze.
Szóval, ennél az egynél kezdődik és végződik minden. Ha azt hiszitek, hogy az egy az kevés a változáshoz, akkor azt az egyet szorozzátok be a milliárdokkal.

Pietnik, szerintem sokan értik, miről beszélsz, csak túltolod, és nem a magad tapasztalataira építed
fel a gondolataidat, hanem olyanokra hivatkozol, akik hitelessége kétséges, ellenőrizhetetlen.
Nyilván sok igazság van a mondanivalódban, de hiányzik belőle valamiféle megfontoltság.

Hát, Észak-Koreán egy kicsit meglepődtem! :)

Ugye, hogy nem is olyan könnyű a szabadsággal élni! Mert, ha mindenkinek mindent szabad, akkor mi lesz a renddel? Erre a kérdésre az én válaszom az, hogy van az a bizonyos belső rend, amely a tehetségtől az ösztönös erkölcsösségig mindent magába foglal. Csak hát, oly' lelkesen neveljük ki a gyermekekből az önismeret lehetőségének még a csíráját is, hogy csodálkozni az eltorzult attitűdű emberi megnyilvánulásokon maga a megtestesült ostobaság.

És akkor vissza az eredendő mondanivalómhoz: fejlődni muszáj, egyenként, hogy egyszer együtt-té válhassunk. És ez, igen, járhat népvándorlással, mély sebek felszakadásával, elfojtások felszínre törésével, meglapulók ágaskodásával a hatalomért, bosszúállásokkal, leszámolásokkal.
A lényeg mindannyiunkra nézve az, hogy mit lép az az egy ember, aki most ír, olvas, gondolkodik, dolgozik, főz, kutat, felfedez, vagy a gyerekét viszi a játszótérre.

ZorróAszter 2017.12.08. 14:25:07

Kedves Pietnik!

Ezeket a háttérhatalmas gumicsontokat azért vetik az arra hajlamosaknak, hogy azon rágódjanak, és ne oda harapjanak, ahol esetleg valóban fáj.

Igen. Végülis ezt akartam mondani.

Hogy Önnek elég ha haraphat, és voltaképpen nem érdekli, hogy az csak egy odavetett gumicsont.

És ezzel Ön is besorolódik a tökéletes állampolgárok közé. Azt teszi amit köll :o)

pietnik 2017.12.08. 17:08:23

Aszter kéem!
Hogyan gondolja,hogy elég az,ha haraphatok?!
Gondolja,hogy nem nézem,hogy hova haraphatok,vagy hova kell?!

ZorróAszter 2017.12.08. 18:21:12

Csak vicceltem :o)

Úgy emlékeztem, régebben vevő volt a humoromra. :o)

ZorróAszter 2017.12.08. 18:35:31

Ja! De azt, hogy a háttérhatalmas gumicsontokat meg Drábikot, Fulfordot meg a többieket ugyanazok futtatják, azt komolyan mondtam.

Honnan lehet tudni? Például onnan, hogy a Google sztárolja őket. Jobban, mint ami a google publikált találati stratégiájából kijönne.

Vagyis a CIA tolja őket.

Viszont mi az amit például a CIA nem akar?

Például ezt a konstrukciót kizárt hogy csak én találtam ki most:

Sorosnak valójában nincs sok tízmilliárd dollárja. Amit annak hisznek, az valójában a CIA, az amerikai állam pénze.

Soros egyszerű, kicsit jobban fizetett CIA alkalmazott, de nem dollár tízmlliárdos.

Azokat a "zseniális" pénzügyi húzásokat valójában nem a saját kútfejéből pattintotta, hanem a CIA szerezte meg hozzá a belső információkat.

Nos mint mondtam, ezt ezer helyen meg kellene találni, mert egy ilyet kitalálni nem kell egy Leonardo Scaccia . Akkor meg hogyhogy nem találjuk meg sehol?

Hát mert a CIA, azaz a gugli nem akarja, hogy ilyeneket olvassunk, ezért ezt a sztorit "véletlenül" soha nem találja meg senkinél. Helyette ad nekünk egy kis Drábikot meg Fulfordot.

:o)

pietnik 2017.12.08. 19:05:20

Na,látja ,ez már mindjárt más!Ugyanis az,hogy Soros nem a saját pénzét költi,ennek feltételezése,ha jól emlékszem az egyik ,itteni kommentemben benne is van!
És ha a CIA pénzeli,akkor az a bizonyos,sehol el nem ismert háttérhatalom adja hozzá a lovettát!És biztos,hogy valamilyen szervezett fedésével utazik is,mert azt nehéz elképzelni,hogy Soros valamelyik nyilt repülőjárattal utazgatna,és az is,hogy valamilyen magángéppel!mert ha így lenne,valszeg nem élne már!Bár,ha őt eléri a végzete lesz helyette más!De nem Rothschildnak,nem Rockefellernek fogják hívni azt sem!
Más !Fullford!Feltételezhető,hogy van köze a CIA-hoz,hiszen saját maga is hivatkozik rá,és arra is,hogy a CIA vezetését a napokban rohanták le,és ,állítólag a régi formában már nem létezik!!Hogy aztán ebből mennyi igaz,azt ki tudja?!
Állítása szerint Trump a változások embere,de nehéz a dolga,mert nem az övé,hanem a háttérhatalomé a vezető szerep!Ma még!Aztán Trump meg csinálja a baromságokat,pl.Jeruzsálemet akarja Izrael fővárosának elismerni,és erre felbolydult megint az arab világ,a palesztinokkal az élen ,ráadásul Európában is kedvezőtlen a visszhangja!
És ami az új világtudatot illeti,azért olvashatná,mert segédlet nélkül nem tudom eldönteni,hogy mi az igaz,mi nem!(viccen kívül!nehéz is!!)
Ott megtalálja a CIA lerohanásáról a cikket,azt is,hogy ma Németországban az terjed,hogy az USA világhatalmi befolyása mára már "csak" történelem,és hogy Európának magának kell megtalálni az utat a jelenlegi helyzetből stb.stb.
Ha nem is veszi komolyan ,legalább lesz mit megvitatni,mert amit ma a magyar,és a világ hivatalos sajtói írnak-nyomnak,hát az talán még messzebb áll az igazságtól,mint egy-egy alternatív hirharang elképesztő híradása!
Tudja!Több szem többet lát!De az is lehet,hogy csak több csipa!
Mindegy !Ne egyoldalúan ítélje meg a dolgokat,és olyat tapasztal,ami ott sem felel meg a valóságnak,legfeljebb jót röhögünk rajta,mert a hivatalos híradáson csak keseregni lehet!
süti beállítások módosítása