Csak mondom

Csak mondom

A kömlői vízió

2017. november 05. - pettra01

Lassan már tényleg rajtunk fog röhögni a világ. Mi is térdünket csapkodnánk, ha nem lenne ez a helyzet egyre inkább sírni való. Az ember arra gondol, hogy valahol már készül erről egy film, sőt, talán  már készen is van, csak most még egy ideig dobozban őrzik, aztán ha vége lesz ennek a kornak - mert vége lesz, semmi kétség -, az utókor majd derülhet rajta. 

Hogy hogyan és miért pont Kömlőn született a vízió, talán sose fog kiderülni. Hihető magyarázat nincs rá, arrafelé még akkor se láthattak migránst, amikor még nyitva volt a határ. Ezzel az erővel zombiknak vagy farkasembereknek is nézhették volna az idegeneket, bár a tévéből, rádióból, újságból, plakátokról megkapták a szükséges információkat, hogyha itt valakitől félni kell, az a migráns, na meg esetleg még valami brüsszeli bürokrata, de azt nehezebben tudják elképzelni, mert azokat csak emlegetik, látni még képen se látták. Valami olyasmi lehet, mint Soros, de mégse, mert ugye az amerikai és spekuláns és mindenkit meg akar vásárolni, a kömlői gyanús személyek meg ezek szerint senkinek se kínálgattak se dollárt, se eurót. 

A falunak érdemes lenne egy uniós pályázatot benyújtani a közvilágítás fejlesztésére, ezzel ugyanis nagy bajok lehetnek arrafelé, máskülönben hogyan nézhették migránsnak még egy falubelijüket is, még szerencse, hogy csak rémüldöztek és nem csaptak agyon valakit merő faluvédelemből. 

Persze ha ilyen helyzetek előadódnak, akkor lenne ezzel tennivaló. Például minden falut körbe kellene venni kerítéssel, bevezetni a település lakóinak a helyi igazolványt, aztán valami útlevél-félére is szükség lenne, hátha az ottaniak néha azért ki szeretnének menni a falujukból, ez viszont újabb nehézségeket okoz, mert ugye a szomszédos településen ők már idegennek nézhetők. Talán ha egyenruhát viselnének, arról már messziről fel lehetne őket ismerni, ámbár ez se biztosíték semmire, mert mi van akkor, ha az idegen szert tesz egyenruhára, igazolványra és fondorlatosan mégiscsak bejut a faluba és ott ki tudja, mit művel. 

Nem kis kihívás lehet ott polgármesternek lenni. Eluralkodik a pánik, hívogatják telefonon, nem mondhatja az embereknek, hogy ez egy marhaság, megválasztották, azzal bízták meg, hogy képviselje az érdekeiket, tehát intézkednie kell, riadóztatni rendőrséget, polgárőrséget, egész éjjel járőrözni, szóval nem lepne meg, ha legközelebb már inkább nem akarna indulni a választáson. 

Kömlőn most már valószínűleg megnyugodtak a kedélyek, mi pedig hihetjük azt, mekkora nagy szerencsénk van, mert nálunk, velünk ez nem fordulhat elő. Pedig ez nem is olyan biztos. Ha ennek a folyamatnak nem szakad vége, bekövetkezhet, amit egy ismerősöm mondott, hogy lassan már egymást kezdik méregetni az emberek, még a családtagok is, hátha közöttünk bújnak meg ezek a veszedelmes migránsok. 

A korunkról szóló filmszatíra talán már kész. Ahhoz, hogy láthassuk, be kellene fejeződnie a mostani időszaknak. De félő, hogy a film második része is elkészülhet...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr10013175406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2017.11.05. 13:45:19

Ebben a rémségben az a jó, hogy most mindenki kimutatja a foga fehérjét. A zombi soha többé nem kelletheti magát angyalként, a buta nem adhatja elő az észkombájnt. Soha többé.
Én lázárnak élete végéig nem fogom elhinni, hogy civilizált európai fő, orbánnak, hogy rendben van a mentális élete, buggyant embereket a maguk és a közösség érdekében egyébként sem szabad felelősségteljes pozícióba delegálni.
Nincs nap, és nincs óra, hogy ne érkezne valami elképesztő hír a magyar kormány ténykedéséről, és az általuk sugalmazott hazugságok életveszélyes következményeiről.

Ez a kömlői eset végződhetett volna tragikusan is, mint ahogyan a panzióst megtámadó falubeliek akciója is, amelyhez orbán viktor még gratulált is.

Poros, fülledt középkori állapotok. Az nem véletlen, hogy innen a tehetséges emberek többsége lelépett, és lelép ma is.

pettra01 2017.11.05. 14:37:39

@Xilit: Hatalmas, és egyre nagyobb a sötétség. És mert értelemnek nyoma sincs, haszontalan bármiféle vita, akinek a NER jelöli ki a világa határait, azt lehetetlen lenne meggyőzni arról, hogy van élet a kerítésén túl is, ő szereti a maga ketrecét, elégedett vele. Olyan ez, mint a vakok országa, ahol hiába is magyaráznád, hogy mit jelent látni, nem tudnak és nem is akarnak. És aki lát, az tényleg jobban teszi, ha elhagyja ezt a környezetet, különben azt kockáztatja, hogy előbb-utóbb őt is megpróbálják megvakítani. Annyira idióta ország lettünk, hogy a kívülállók talán el se hiszik, hogy ilyen tényleg létezik.

Xilit 2017.11.05. 17:41:15

@pettra01:

Fiatal lányként elfilózgattam azon, hogy mennyi Magyarországon született, külföldön gyökeret eresztett Nobel-díjas munkálkodik, megbecsülve, mindenki javára. Hogy ezt a megbecsülést miért nem itthon kapta meg. Miféle átok ül ezen a népen, hogy képtelen a tiszteletre, nincs közösségteremtő ereje, de uralkodni, azt akar, fizikai erővel hódítani, izomból, ellentmondást nem tűrően.
Kádár idejében azt hittem, hogy egy modern országban élek, ahol új gondolatok, új igazságtartalmak merülnek fel, és valósulnak meg - idővel. Mára azonban kiderült, hogy Kádár volt modern, az ő hite, zseniális politikai képessége mozgatott mindent. Mi meg hagytuk, csinálja, nem vettünk részt a fejlődésben.

Kicsit - nem is kicsit - sajnálom Gulyás Mártont, a ligetvédőket, a lelkes jobbítani vágyókat. Magukra hagyjuk őket, ugyanúgy, ahogy Kádárt. Teszünk mindenre. Valaki csináljon jólétet, biztonságot, vagy azok illúzióját, mindegy is, csak ne kelljen megmozdulnunk, változni meg aztán végképp.

pettra01 2017.11.05. 18:13:40

@Xilit: Mind azt hirdeti, hogy ő aztán jót akar, és elvárná, hogy az összes többi őt támogassa, de hát ilyen önjelöltből most már több van a kelleténél. Ezen szoktam elgondolkodni, hogy tényleg ezek mind azt hiszik, hogy ők az igazi? Aki hatalmon van, látjuk, annál működik, hogy amilyen takarmányt szór a nép elé, azt eszik, és hát csúnya hasonlat, de a disznó is azt hiszi, hogy az ember is moslékot eszik. Az ellenzékkel már finnyásabbak vagyunk, és minél többféle vályú és többféle takarmány szerepel a kínálatban, annál nagyobb az esélye, hogy a többség nem kísérletezget az újjal, inkább a megszokottat választja.

Xilit 2017.11.05. 21:08:24

@pettra01:

Most olvastam, hogy az Anonymus mára tüntetést hirdetett, de az akciójuk érdektelenségbe fulladt.
Nem tudom, hogyan lett megszervezve, mert még csak nem is hallottam róla. Ha igen, sem tuti, hogy elmentem volna, de ki tudja - rokonszenvezem velük.

Kitartóan bírják a szimpátiámat Juhászék, Karácsony, de hát ez a néhány ember kevés a kormányváltáshoz, a két párt önmagában talán be sem jut a Parlamentbe. Pedig a legtisztességesebb formációk.

Nem értem Gyurcsányt. Nem a határon túliak szavazatmegvonása miatt, mert azzal maximálisan egyet értek, alá is fogom írni az ívüket. De már nem egy lehetséges , komoly államfő-jelöltet látok benne, mint néhány éve, hanem inkább egy kalandort. Nem értem, mit akar, hová tart, mit miért csinál.
A Momentum is......Juhász ellen? Erős, meglepő kezdés után nagyon gyenge folytatás.
És mennyire kár! Hiába értem az elveiket, az élet nem igazolja őket. Lehet a nyakasságukat a fiatalságukra fogni, de számomra a történtek inkább hitelességdeficitet mutatnak.

pettra01 2017.11.05. 22:23:07

@Xilit: Tegnap egy barátommal beszéltünk Gyurcsányról, nagyon jól megfogalmazta, hogy ez az ember most már egy celeb, ő is nagyon jól tudja, hogy semmi esélye, de baromira élvezi a szereplést. Lényegében egy unatkozó hülye milliomos, akinek valójában nincsen tisztessége, mert amit művel, azzal csak kárt okoz. Az MSZP-ről már beszélni sem érdemes, a Momentum már inkább szánalmas, kíváncsian várom, hova jutnak a hatalmas önbizalmukkal. Az Együtt tényleg nagyon jó, rengeteget güriznek, de valahogy pártot építeni nagyon nem tudnak, érdemes lenne tartósan összeállniuk a Párbeszéddel és találni valami hozzáértő embert, aki elmagyarázza nekik, hogyan tehetnék országossá önmagukat. A Kétfarkúakat nagyon kedvelem, de ők pontosan erre valók, amit csinálnak, el se tudok képzelni egy kétfarkú parlamenti frakciót. Ahogy a dolgok most állnak, hát tényleg nincs kitől félnie a Fidesznek - már a választásokon. Amúgy viszont egyre többen egyre mélyebben utáljuk őket, ez még akárhová is vezethet.
Ezt az Anonymus-dolgot nem is hallottam, ezek szerint ők is nagyon ügyes szervezők, kitalálják, hogy csinálni kellene valamit, aztán nem mondják el senkinek. Remek.

Xilit 2017.11.05. 23:01:17

@pettra01:

Egy ideiglenes kormány kellene, meghatározni azokat az erkölcsi és jogi normákat amelyek alapján kiírható egy új választás. Az alaptörvény az asztalával meg a krónikájával együtt mehet a levesbe.

pettra01 2017.11.05. 23:49:04

@Xilit: Biztosan volt már ilyen korszak, amikor a benne élők úgy érezték, hogy nincs remény ennek véget vetni. Békés úton ezektől nem lehet megszabadulni, hiába is nyerné meg akárki a választást, ezek a mocskok lehetetlenné tennék a normális életet. Elkergetni kell őket, hogy fussanak, vigyék azt is, amit összeloptak, bánja fene, de takarodjanak. Borzasztó még belegondolni is, hogy még négy évet ki kellene bírni ezzel a rohadék bandával.

Xilit 2017.11.06. 00:32:05

@pettra01:

Ha most kizárólag az érzéseimre figyelek, akkor az a helyzet, hogy nem látom őket hatalmon. Valami történik, ami elősegíti ennek az ideiglenes szakértői kormánynak a létrejöttét. orbán bukik, a sajátjai a túlélésük érdekében szabadulni is igyekeznek tőle. Ha a felcsúti kis zsebcézáron - by lusta - múlna, akár polgárháborúba is sodródhatnánk, hívná az ukrán maffiát , az orosz ex-KGB-s gyilkológépeket. De ezt éppen az a fideszes garnitúra fogja megakadályozni, amelyik nem akar orbánnal eltűnni a süllyesztőben.
Szerintem ne vigyék el a lopott közvagyont.

Erről jut eszembe: ma eléggé felcseszte az agyamat az erdélyi magyar pártok Gyurcsány szavazatmegvonó javaslatára adott reakciói. Egészen fel vannak háborodva, hogy elveszíthetik az anyagi támogatásokat , amelyek olyan nagyságrendet érnek el, amiről itthon csak ábrándoznak a legfontosabb szektorok. baloghnak még az a 20 millió is fájt, amit a hospice-háznak kellett volna kiutalni. Hogy elindult a közadakozás, rögtön kegyet gyakorolt. A kormány közben előírta a határon túli családok támogatását, iskola- és színházépítéseket. Stadionól nem esett szó.

Egyébként a Gyurcsány-kormány is tejelt a határon túlra, csak éppen tudták a mértéket.

ZorróAszter 2017.11.06. 02:42:07

Bocs, de elhiheti valaki éppésszel hogy a zsidók imádják a véresmaceszt főleg húsvét idején és főleg keresztény szűzek vérével?

És elhitték.

Aztán 1883-ban mindenki fellélegzett, győzött az igazság, a tiszaeszlári zsidókat szabadoneresztették és országszerte is alig vertek agyon pár zsidót.

Szóval mindenki fellélegzett, aztán csak 60 év múlva indultak a vonatok Auschwitzba.

Ha igaz hogy a történelem gyorsul, akkor úgy 2067 körül lesz meg Auschwitz II, és akkortájt indulnak majd a vonatok a mai migránsok unokáival.

Biztos úgy fogják nevezni hogy Orbán Viktor Express.

pettra01 2017.11.06. 12:18:20

@Xilit: Hát szerintem se vigyék el a lopott holmit, de ez is valahogy úgy van, mint egy nagyon rossz házasság, ahol igazából már nem számít a közös vagyon, semmiféle érdek, ahonnan kész akár egy ruhában is elmenni valaki, csak hogy szabaduljon. Most nem tudom elképzelni, hogy ezt a nagyon masszívnak látszó bűnszövetkezetet el lehetne tüntetni, de szerencsére történt már nem egy dolog, ami elképzelhetetlennek tűnt, aztán mégis megvalósult, szóval reménykedjünk.
A határon túliak most már azért észrevehetnék, hogy más a helyzet, mint sok évtizeddel ezelőtt, semmivel nincsenek nehezebb helyzetben, mint a határon belüliek, és hogy egyes területeken támogatásra van szükségük, például az oktatásban, az rendben van, de hogy miért kell mondjuk vállalkozásfejlesztési programot indítani a határon túl, ezt nekem nem lehet elmagyarázni, mert ez egészen egyszerűen pofátlanság.

Xilit 2017.11.06. 12:55:14

@pettra01:

Ja igen: a vállalkozásfejlesztést el is felejtettem. Úgy tesznek, mintha a határon túli területek Magyarországhoz tartoznának. A kintiek meg röhögnek a markukba, ők ebből csak profitálnak, számukra csak a most van, a jövő, a hosszú távú érdekek, akár a nemzeteké, akár Európáé , nem számítanak. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ez mikor szül nemzetközi feszültséget, mert egyrészt a körülöttünk lévő országok örülhetnek, hogy orbán levesz egy csomó anyagi terhet a vállukról, hát hadd fejlesztgessen a marhája, ami ott terem, az ott is marad, másrészt viszont ez totál beavatkozás az államok belügyeibe, és olyan nemzetiségi konfliktusokat szülhet, amik régebben háborúkhoz vezettek.

Egyre inkább érzem úgy, hogy Közép- és Kelet-Európa nem való az Unióba. Kell az a többsebességes modell, hogy ezek a népek, köztük a magyar, ne tudjanak érdemben beledumálni az Unió döntéseibe, és ne vegyék el az uniós polgárok pénzét. Azt megnézem, hogy mennyire lesznek nagylegények,
amikor Merkelék szorosra húzzák a nadrágszíjat.

A határon túliak követelődzésében a hab a tortán, hogy Gyurcsányt az összmagyar összetartozás szétrombolásával vádolják. Ez annyira képmutató orbáni duma, még azt a fáradságot sem veszik, hogy kitaláljanak maguknak valami saját hazugságot.

pettra01 2017.11.06. 16:23:50

@ZorróAszter: A jó és a rossz folyamatosan küzd egymással, és igen, olykor a rossz kerekedik felül, aztán újra meg újra megbukik, de aztán összekapja magát és más variációban kerül elő. És mert változtat itt-ott, el akarja hitetni, hogy ő már nem az a rossz, ami volt, és a sokaság ideig-óráig el is hiszi, és mire felismeri, mivel is áll szemben, az már úgy megerősödik, hogy nagyon nehéz legyőzni. Talán ha elővigyázatosabbak lennénk, ha nem volnánk ilyen naiv barmok, ha már a gyanú is óvatosságra intene bennünket, de hát nem, a bőrünkből kibújni nem tudunk, és mert a rossz szándék nagyon is jól ismer bennünket, ezzel visszaél és kihasználja.

pietnik 2017.11.08. 08:40:06

A kömlői viziló (sic) nem egyedi jelenség!Némely újságok,történeti szempontból megemlítik,hogy az 1930-as években,és a háború alatt is némely hegyvidéki osztrák faluban volt a legnagyobb az antiszemitizmus,holott sem azelőtt,sem a háború után egy fia zsidót nem láttak,még képen sem!!
A migránsokról!
Ha valakik csoportosan menekülnek az országukból a polgárháború,és a megélhetés nehézségei elől,az sok szempontból vizsgálandó kérdés!!A szíriaiak menekülése legalább három részre oszthatók szándék szerint.Az elsők az életüket féltők,akik mindegyik oldal elől menekül,nem akar ütköző zónában vétlen áldozat lenni,semmiféle politikai elkötelezettsége nincs!
Aztán van,aki asszadi rezsim elől menekül,de azok legtöbbje az ISIS soraiban harcol,vagy porlad valahol a sivatagban,és van,aki az elbukott dzsihád rá vonatkozó következményei elől menekül.
Nos ,ha "ezek" összetalálkoznak itt ,Európában ,és felismerik egymást annak beláthatatlan következményei vannak,lesznek!Havi 900 eurós munkanélküli jövedelem,no-go zónák stb,rejtett dzsihád,terror lesz a következménye!
Hazánk vonatkozásában ,nem azonosulva Orbán nézeteivel,nekünk egyenesen katasztrófa lenne(lesz is!) ezen körülmények "befogadása!Nyugaton már(a nejem egyik fia Angliában él, a másik Németo.-ban) katasztrófális a helyzet,a helyi lakosok körében hatalmasan forr az indulat,robbanás bármikor bekövetkezhet!Egyébként nálunk is,itt is lehet robbanásra számítani,Orbán akkor sem bír el még egy ciklust,ha megválasztják sem!!Nem tudom,miért érzem,talán ordenáré módon mondva,érzem a hugyomon!
Talán azért,mert ez az időszak a kapitalizmus végső vergődése,ez az állapot nem tarthat el még száz évig,mint ahogy egyes nyugati közgazdászok hajtogatják!
Tudom ,hogy itt nem hangzik jól a spirituális hírek emlegetése,de évek óta olvasva-figyelve őket azért fő vonalakban beteljesednek az előrejelzések,még ha nem is úgy,meg annyira,de azé''!
A fő mondás ezekben,hogy ha megérett a helyzet a változásra,akkor az be fog következni akkor is,ha azt senki sem kvánja!-hiszi!!
Ami pedig Gyurcsányt illeti!Valakinek egyszer el kell jutnia odáig,hogy a saját elveit,gazdagságát,egzisztenciáját kell bedobni ahhoz,hogy társadalmi szint(és világ-szinten is!) változásokat tudjon generálni!Ennek pedig ezekben a körökben kell megtörténnie!Orbán,és nagyon meredekké vált sleppje ebből kiesett,Gyurcsány a felismerés határán táncol,Simicska pedig eljátszotta ennek az esélyét a jobbikhoz csapódva!
Felfedni minden 30 éves galádságot,ármányt,saját magunkat is beleértve az nagy dolog!Itt még nem lépett szinre Saul,hogy Paullá változzon!
Valahogy úgy érzem,hogy a Paulokból lett Saulok már vissza nem változnak,valami ,vagy valaki más lesz a detonátor!

pietnik 2017.11.08. 08:41:27

Elnézést,még nem látok valami jól,ezért hibázok annyit....majd pár hét múlva.

pettra01 2017.11.08. 12:15:37

@pietnik: Ez jó, ez nagyon tetszik, ez a Saulból Paul vagy Paulból Saul átváltozás, hát igen, ezen is el lehetne gondolkodni, meg hogy mi vált ki egy-egy korszakot, mi a magyarázat erre, hogy most, amikor a körülmények, a lehetőségek éppen egy új felvilágosodás feltételei adottak, ennek pont az ellenkezője történik, talán nevezzük sötétedésnek? Például ez az Orbán-ivadék, aki Ugandában meghallotta a hangot, és azóta valamiféle prófétának adja ki magát, hát rajta nem is csodálkozom, mert abban a családban felnőni komoly megpróbáltatás lehetett, de hogy egyetemisták vevők erre, az azért megdöbbentő. Szóval vannak olyan zugai az elmének, amelyeket ezek szerint semmiféle oktatás nem ér el, ahol egészen másféle folyamatok mennek végbe, és ettől aztán a több diplomás, agyonművelt emberek képesek arra, hogy Orbán Gáspár zagyvaságai hatására extázisba esnek és fetrengenek a földön, és még csak drogokat se használnak ehhez.
Ez a spirituális magyarázat megnyugtató is, meg nem is. Ha elfogadom, akkor tényleg nincs itt szükség semmiféle ellenzéki mozgolódásra, sőt, talán szavazásra se, mert ha az események mintegy maguktól jutnak el bizonyos szintre, semmi dolgunk, sőt, teljesen fölösleges bármit tennünk, a változások nélkülünk is megtörténnek, akár el se kell mennünk szavazni, csak ülünk a tévé előtt és nézzük, hogy Orbán egyszer csak magától megbukik. Aztán jön helyette mondjuk Vona, juj, de szép, hát nem is tudom, várjam-e.

pietnik 2017.11.08. 17:41:26

pettra!
Az azért nem úgy van,hogy csak úgy jön magától a változás!Hogyan is mondta annak idején a foxi-maxi?!
Akkor jönnek el a társadalmi változások,ha az uralkodó osztáy már nem tud úgy kormányozni,hogy jó legyen,a tömegek pedig nem akarnak úgy élni,,ahogy addig,magyarul a társadalmi viszonyok olyan magas fokon válnak ellentmondásossá,hogy azt másképp nem lehet megoldani,mint forradalommal!
Most nagyon így nézünk ki,hiába nem vesz róla tudomást a hatalom,és hazudozik,és ömleng saját magáról össze-vissza!A bal-rad.-on van egy cikk,amelyben arról tudósít,hogy a NATO -országok tanácskoznak,mert nagyon veszélyeztetve érzik magukat!Az kiderül a cikkből,és minden egyébből,hogy ez ordas hazugság,azzal egyetemben,hogy a NATO ,az USA vezetésével pontosan az,amelyik ezt a világra szóló fesültséget gerjeszti!Ezt a kétszinű cinizmust ma már egyre nehezebb elviselni,mert a világ összes zugát át-meg átszövi ez a dezinformatív szarság,ezt az ellentmondást pedig érzékeli mindenki,és az adott körülmények között ,a száz majom-effektus révén terjed tova,hiába a média hazug dumája!
(Bocs,műtötték a szemem,és mondn jó ugyan,de pont ebben a tartományban nem látok egyenlőre,de mjada második műtét után!)

pettra01 2017.11.08. 18:15:12

A társadalmi viszonyok ellentmondásossága nem újkeletű, és nem is érzi mindenki egyformán. A többség csak a saját helyzetén át képes látni a dolgokat, és ha számára van valamiféle előnye a mostani rendszernek, nem fog ellene fordulni. A napokban meglepett a kisebbik fiam, most kapott fizetést, sokat túlórázott, meg most már az alapbére se rossz, és egészen szép fizetéshez jutott. És érdekes módon azon túl, hogy ennek örül, azt mondta, hogy közben elnézte azokat, akik ennek a harmadát keresik, és közben kidolgozzák érte a belüket is, szóval ő még valamiféle lelkifurdalást is érez, és ez nagyon jó és nagyon szeretem érte, és akkor az ember azon gondolkodik, hogy valami hasonló megfordul-e mondjuk egy Mészáros Lőrinc fejében?
Hályogod volt? Vagy mit műtöttek?

Xilit 2017.11.09. 11:18:52

Érdekes, amit pietnik mond: Gyurcsány a felismerés határán táncol......

@pettra01:

" És érdekes módon azon túl, hogy ennek örül, azt mondta, hogy közben elnézte azokat, akik ennek a harmadát keresik, és közben kidolgozzák érte a belüket is, szóval ő még valamiféle lelkifurdalást is érez, és ez nagyon jó és nagyon szeretem érte, és akkor az ember azon gondolkodik, hogy valami hasonló megfordul-e mondjuk egy Mészáros Lőrinc fejében? "

+++

pietnik 2017.11.10. 18:35:28

Azt hiszem,hogy GyF inkább a beismerés határán táncol!
Nem hiszem ugyanis,hogy mint országos KISZ korifeus,nem volt tudomása a készülő cirkuszról,arról,hogy 56 szellemét meglovagolva készítik elő a .terepet a rendszerváltásra.Nem véletlen ám,hogy 1 70-es évek végétől kezdődően egyre -másra jelentek meg könyvek 56-rólpl.Köztársaság-tér 56,Drámai napok,Ellenforradalom tollal és fegyverrel stb.
Ennek alapján biztosra veszem,hogy a készülő ideológiai háborúról az akkori politikai vezetésnek tudomása volt.
Nekünk(ezt már írta!) elmondta a közgáz tanár őrnagy,hogy úgy készüljünk,hogy nem ebből a rendszerből fogunk nyugdíjba menni(1980 ősze!)Tehát tudtak a kapitalizmus törekvéseiről,nyomulásáról,és az jóval elementárisabb volt,mint mi akkor hittük,és abban is biztos vagyok,hogy a vezetés (kommunistákról van szó!!) már akkor feladta a szocializmus eszméit,elárulta azt,míg a másik,radikálisabb,Kádár vezette szárny még küzdött azért,erről tanúskodnak akülönböző ideológiai,és gazdasági intézkedések,de a belső,és külső reakció,valamint az árulás erősebb volt,a folyamatot csak lassítani tudták.Gyurcsán y ekkor volt vezető a KISZ-ben,és őket ,mint a kommunisták utánpótlási vonalt messze bevonták ezekbe a dolgokba!!Tehát ő tisztában van azzal,hogy mi történt,és hogyan,csak egyenlőre nem l akarja-merni felvállalni a nyitást a valós tények,az árulás felé!
Persze,komoly személyes felelősséget kell felvállalnia,ha ezt teszi,és ez komoly személyes, kockázattal,sőt,veszéllyel jár!De csak ezen az úton lehet megtisztulni,és a következményeket vállalni!Ami esetleg börtönnel,sőt.... járhat!!
Most még csak úgy látszik,hogy vagyon-és politikai vesztéssel,de ha tovább fajulnak a dolgok,akkor ennél jóval súlyosabb következménye lehet rá,és sok cinkosára nézve!
Egyenlőre jó a tudatlanságba, a tájékozatlanság látszatát keltő naiív hitbe n tetszelegni,de ez csak látszat,és nem old meg semmi!

pettra01 2017.11.11. 18:25:22

@KapitányG: Kösz a linket, érdemes elolvasni.

pietnik 2017.11.16. 08:25:39

Haldoklunk,gyerekek?!

Xilit 2017.11.16. 10:25:41

Hali, én még élek, csak akkora képtelenség, amik történnek körülöttünk, hogy belém sül a mondanivaló.
Mario és a varázsló-érzetem van.

pettra01 2017.11.16. 10:56:42

@pietnik: Pontosan. Annyira lehangoló és kilátástalan, ami vár ránk, hogy ez már több, mint elviselhetetlen. Ahelyett, hogy kifelé mennénk belőle, egyre inkább elnyel bennünket. Megbocsáthatatlan, amit elkövetnek ellenünk.

Xilit 2017.11.16. 21:25:16

Ezek a dögök ki akarják csinálni Botkát.

24.hu/kozelet/2017/11/16/osszemigransozna-a-fidesz-kdnp-botkat/

De nem fog sikerülni.
süti beállítások módosítása