Csak mondom

Csak mondom

Nincs bocsánat!

2017. augusztus 04. - pettra01

Igazából oda  se figyelne az ember, nincs abban semmi különös, ha valaki hülyeségeket beszél, pláne a veszedelmes kánikula idején. Dúró Dóra előadta az elméletét, mely szerint meg kellene vonni a választójogot mindazoktól, akik nem kellően iskolázottak. Most ezen háborog mindenki, ahelyett, hogy jókat nevetgélnénk, mert ez igazából egy vicc. Az összes pártok azon tepernek, hogyan tudnák jövő májusban a szavazófülkékbe édesgetni a választókat, valaki meg azzal hozakodik elő, hogy meg kellene tizedelni a létező szavazókat. Ez nem lehet komoly, talán valami kampánytrükk, mond valami égbekiáltót, csak hogy beszéljenek róla. És lám, bejött. Ma ezt harsogta az összes csatorna, hogy a Jobbik most éppen az időseket és a kétkezi munkásokat sértette meg és azonnal kérjen bocsánatot. Ezt is hozzá lehet írni a többihez, mert egy hete hárommillió nyugdíjast sértett meg Vona, amikor a remegő kezeket, a szemekben lobogó gyűlöletet és a szájból folyó szennyet taglalta a magukból kifordult nyugdíjasokkal összefüggésben. 

Nem mintha kicsit is kedvelném Vonát, akkor se szavaznék se rá, se a pártjára, ha kötelező lenne, de speciel amit a nyugdíjasokkal kapcsolatosan írt, abban nem látok semmi felháborítót, és ezennel üzenem, hogy tőlem eszébe ne jusson bocsánatot kérni, még akkor se, ha a nevemben is kapacitálják mindenféle fogadatlan prókátorok. Na és most megérkeztünk a lényeghez. Előbukkant a semmiből egy Semmelweis Ferenc nevű szivar, fogalmam sincs, hogy kicsoda, és most az összes nyugdíjasok képviseletében minden  létező helyen szónokol. Most az is kiderült, hogy létezik egy Nyugdíjas Szociális Fórum, aminek ez az ürge az elnöke. Furcsa módon valamiért ez a fórum egy másik fórumra emlékeztet engem, talán csak nem ugyanazok hozták létre? 

Szóval engem leginkább az érdekelne, hol, mikor és miért született ez a titokzatos szervezet, miben áll a tevékenysége, hány tagja van, kik és mennyivel támogatják, ki választotta meg elnöknek ezt a pasast, és miből gondolja, hogy őneki joga van az összes magyar nyugdíjas nevében bármit handabandázni? Kikérem magamnak, és ha valakinek itt bocsánatot kellene kérnie, akkor az a Semmelweis nevű pacák és főleg, aki bábozik vele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr4112719078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2017.08.04. 10:47:52

Tárgyilagosan nézve Vona semmi olyat nem írt, ami ne lenne valóságos. Ahány incidenst láttam a tévében a tüntetések közvetítésekor, azt mind a fideszes nyugdíjasok kezdeményezték. A legvisszataszítóbb mindeközben Orbán, akinek csupán eszköz a kezében durván 15 millió magyar, ha nyugdíjas, ha határon kívüli, ha cigány, ha zsidó - mindegy, csak szolgáljon.
Olyan jó lenne azt mondani, hogy felszabadultan fogok nevetni, amikor megszabadulunk tőle, na de ezt az embert , ugyan különböző indokoknál fogva, de egy egész társadalom tartja hatalomban. A társadalmat pedig nem lehet leváltani. Szokásom jövendölgetni, hogy majd a fiatalok, ők aztán érteni fogják a módját, miként lehet gatyába rázni ezt az országot. De hát, ez idő. Pedig nagyon szeretném megérni, hogy végre a jószándékú, értelmes emberek legyenek a kritikus többség.

Dúró Dórának olyan közönséges, durva arcvonásai vannak, hogy le sem tagadhatná, melyik pártban ügyködik. Az azért mindig megüt, amikor valaki nő létére nélkülözi az emberi lét alapvető értékeit.

pettra01 2017.08.04. 11:55:16

Ez egy jó kérdés, hogy Orbán rontja-e meg a társadalmat - idióta emberek mindig is voltak, lesznek, és ez nem korfüggő, sose felejtem el, az egyik nagynéném férje még a hetvenes években nyugdíjasként elszegődött valahova éjjeliőrnek és ott összekülönbözött egy másik öregemberrel, össze is verekedtek. Nagyon büszkén mesélgette, milyen nagy legény volt és hogyan repült el a másik apóka protézise, attól kezdve szabályosan kerültem a Józsi bácsit. Most ha élne, nagyon élvezné a jelenkort. Ezek az indulatok nagyon sok emberben benne vannak, a baj, amikor olyanná válik a közhangulat, hogy az ilyen alantas érzések szabad utat kapnak. Tegnap láttam az Echón Soltész Miklóst, őt még a visszafogottabbak közé soroltam eddig, hát most ő is belehúzott, elment egészen odáig, hogy Vona ellopta a Jobbik lelkét, szóval minden szinten baromi nagy zűrzavar van az emberek fejében, az értékrend teljesen felborult, és még nincs vége. A jószándékú emberek egyre inkább elszigetelődnek, főleg, mert most már ott tartunk, hogy az emberség számít devianciának. Nem szeretem ezt a XXI. századot, nagyon nem érzem benne otthon magam.

CsipkeRózsa 2017.08.04. 13:27:43

Dúró Dóra ötlete már fölvetődött Kósa Lajosnál is, úgy emlékszem, még a 2010-es választások előtt. Kósa az idősekről is beszélt, meg az iskolázatlanokról is, hogy melyik szavazat mennyit érjen.

Most Semmelweis Ferenc felhívása csak azt jelenti, hogy ő sem emlékszik arra, vagy csak mindenkit megint hülyének néznek. Semmelweis Ferenc csak a nyugdíjasok többségét szeretné megnyerni Orbán-szavazónak.

Vona Gábor csak a fideszes nyugdíjasokról beszélt, ezért nem érzem magam megsértve, sőt igazat adok neki.

pietnik 2017.08.04. 13:41:56

Nagy az Isten állatkertje!
Sajnos a rendszerváltás kinyitotta az ajtaját,mások pedig az alacsony kerítésen jutottak ki!
És pontosan azok a bentlakók irányítják az országot,,osztják az észt,vannak ellenzékben,akiket egykor ebben az állatkertben tartottak azért,hogy minél kevesebb kárt tudjanak okozni!
Duró Dóra ezeknek a jók képzett leszármazottja,csak éppen azt nem mondta ki,hogy milyen analfabéta-képzőt kell ahhoz végezni(nem),hogy postgraduális képzést elvégezve a Kádári alap.középfokú-é felsőfokú képzés tanításait,szakmai,és ideológiai oktatását feledve,szavazóképes legyek a DD.elképzelte választásokon!
Gondolom,hogy ez a választás arról szólana,hogy kétféle választási lehetőségem van e kurzus elvégzése után,hogy választhatom Vonát,vagy Zazriveczet,feledve,hogy a két név ugyanazon,történelemben buggyant felelőtlen zavarodott ,önjelölt történelemtanárt rejti!
Gondolom,hogy a tananyag a neohorthyista szellemet takarja,amely magában rejti 56 nagyon friss szellemiségét,amelynek alapján a magát baloldalinak mondó párt kilökte a soraiból azon csinos,éppen ezért érthetetlenül értelmes hölgy-tagját,aki azt merte mondani,hogy 56 ellenforradalom volt!
Persze,aki el akarja végezni a legújabb iskolákat,amire gondol DD.az várjon a tanulás megkezdésével,míg kellőképpen megemészti,és elméletei közé fogadja azon újratámadt tanokat,amelyeket a Fókuszban látva a heresérvig erőlködve röhögtem magam,és ami a lapos Föld elméletét tárgyalja újult erővel,és hatalmas bizonyítékokkal,mondván,hogy a gömb -elmélet et az a háttérhatalom erőltette ránk,amelyik Galilei idejében még a lapos-Föld elméletet hangoztatta,és küldte máglyára azokat,akik azt állították,hogy a Föld bizony gömbölű!
Szóval,mit is kellene tanulnom,hogy DD.(Debil Dúró!) igényeinek megfelelő lehessek?!

pettra01 2017.08.04. 15:09:25

@CsipkeRózsa: Hozakodnak itt elő mindenféle ötletekkel, közben meg azt trombitálják, hogy most már úgyse lehet változtatni a választási törvényen, szóval se a javaslatoknak, se a nagy háborgásoknak semmi értelme ezek szerint.
Egyébként sose szerettem, ha életkor szerint soroltak be valamilyen csoportba, az, hogy az ember nyugdíjas, az nem döntés kérdése, mire föl mosnak akkor össze azokkal, akik ott püfölik egymást a különféle rendezvényeken? Mellesleg az se tetszik, ha fiatalok hőbörögnek valahol, mint ahogy azon se fogok megsértődni, ha általában a magyarokra mondanak valami rosszat, ha az rám nem vonatkozik.

pettra01 2017.08.04. 15:12:35

@pietnik: Ezt nem is hallottam, hogy lapos lett a Föld, de nagyon tetszik. Elefántok tartják?

Xilit 2017.08.04. 16:07:42

@pettra01:

" Nem szeretem ezt a XXI. századot, nagyon nem érzem benne otthon magam. "

Dettó.

ZorróAszter 2017.08.04. 20:28:06

Szerintem vissza lehetne térni Dúró Dóra javaslatára, de csak azután, ha kitiltanák a Parlamentből és nem lehetne képviselő egy segghülye idióta sem vagy miniszterelnök egy machiavellista pszichopata, aki életében még egy könyvet el nem olvasott.

Drizari 2017.08.05. 10:09:47

Dúró Dóra álcázott javaslattal élt, aminek a fő csapásiránya, csökkenteni a Fidesz-szavazók táborát. Elterelő a magyarázata is: ha kell alapfokú végzettség a jogosítványhoz (2010-től előírás), akkor kelljen a választási szavazáshoz is.

Az ország önkormányzatai többségében Fidesz befolyásoltságú, vagy Fidesz-szimpatizáns, ez a jól felfogott érdekük is a pályázati támogatások miatt. Az önkormányzatok foglalkoztatják a közmunkásokat, a többségében alapfokú végzettség nélkülieknek ez az egyetlen - nem bűncselekmény útján - elérhető pénzkereseti forrás. Így ezek az önkormányzatok nagy befolyással bírnak a közmunkások voksaira. És mivel ezek az emberek semmit nem érzékelnek az uniós támogatásokból, sem az állami beruházások pályázati elnyeréséből, ezért azoknak a tanácsára hallgatnak, akik nekik munkát és pénzt biztosítanak, meg akiktől télen ingyen tűzifát, meg élelmiszercsomagot kapnak.

A közmunkások száma nagyságrendileg 200 ezer fő körüli. Ha azt nézzük, hogy számuk majdnem annyi, mint a határokon kívül élő kettős magyar állampolgárok leveles szavazati aránya, akkor a szavazás eredményét jelentősen befolyásoló tömegről van szó. Ugyanis a hazai 8 millió választásra jogosultak közül általában 3 millióan távol maradnak a voksolástól, ez várható jövőre is.

pettra01 2017.08.05. 11:37:30

@ZorróAszter: Hát igen, csakhogy a képviselőink alkalmasságát senki nem vizsgálja, végül is a mi hibánk, hogy mindenféle idiótát megválasztunk magunknak. A kontroll mi magunk lehetnénk, ha egyáltalán képesek lennénk felfogni az ebben való felelősségünket is.

pettra01 2017.08.05. 11:46:20

Ezt sose voltam képes megérteni, hogyan működhet ez a szavazatvásárlás vagy befolyásolás, hogyan létezik az, hogy a nyomorult emberek az őket folyamatosan megalázó, eltaposó jelöltekre szavaznak, hát legalább ott, amikor bemegy abba a rohadt fülkébe, kellene működjön, hogy csakazértse. Szóval ez nekem egy rejtély. Az lenne logikus, hogyha nyomorult vagyok, bárki másra szavazok, csak arra nem, aki ebben a nyomorban tart, mi a túrótól félek, ha nekem már rosszabb úgyse lehet?

Drizari 2017.08.05. 17:45:11

@pettra01:

A falvak lakosainak zöme szegről-végről rokonok is, és kezdetben valamennyien egy ideig a helyi iskolába jártak. Az ott élők rangsora (pl. felvég - alvég) akár a múlt század előtt kialakult, ezen a téesz világ sem volt képes véglegesen változtatni. Az önkormányzati "méltóságok" a saját embereit hozza helyzetbe és a hozzájuk alkalmazkodókat (behódolókat?). Az aluliskolázottak a röghöz kötöttek, akiknek nincs pénzük buszozásra-vonatozásra eljárni munkaalkalmasságot firtató interjúkra, mert nyolc általános híján egyből kiesnének a rostán. Marad a helyi foglalkoztatás, ami az önkormányzattól függ. Ha nem akar közülük valaki bűnözésből élni, akkor jelentkezik közmunkásnak. A függőség azonnal kialakult. Azt és úgy tesz, amit és ahogy az önkormányzati "méltóság" azt "kéri" tőle.

Hát így működik. Mert azt is tudja, hogy ugyan ma még a Józsi a polgármester, de jövőre ha a Margit lesz a polgármester, ő a Józsi rokona, vagyis a közmunkás számára változás nincs.

pettra01 2017.08.05. 18:53:16

@Drizari: Mint az érpataki modell? Tulajdonképpen az is valami ilyen rendszer alapján tud működni.
süti beállítások módosítása