Csak mondom

Csak mondom

Hígulás

2017. július 29. - pettra01

A kánikula mindenkit megvisel, kit többé, kit kevésbé. Én nem panaszkodom, jól bírom a meleget, de azért nyilván rám is hatással van a klíma, az meg főleg, amikor naponta tapasztalom, hogy a hőmérséklet emelkedésével egyre bonyolultabbá válnak az emberek. 

Ma kaptam egy értesítést, kitiltottak a Facebookon egy csoportból, mert kiviseltem magam. Nem tettem semmi különöset szerintem, csak merő jószándékból belebeszéltem egy hülye vitába. Ketten összevitatkoztak azon, hogy egy gyógyíthatatlan betegség gyógyítható-e, az egyik azt állította, hogy nem, mire a másik fölhorgadt, hogy de, márpedig igen. Szó szót követett, mire én belepofáztam, hogy nehogy már összevesszenek ilyen marhaságon. Ezt nem kellett volna, az egyik illető személyes sértésnek vette a dolgot és kitiltatott a csoportból. Nem egy borzasztó dolog, csak szomorú. 

A hírek is egyre-másra megörvendeztetnek, persze lehetséges, hogy ennek nincs is a meleghez semmi köze. Ma például ez a Rétvári Bence nevű államtitkár hozott ki a sodromból kissé. Nincs pedig semmi rendkívüli a stílusában, ez az általános gyakorlat, különösen az EMMI-nél, hogy ugyanazt százszor bejelentik, és mindig úgy, mintha még sose mondták volna, de ez a mai, ez kiverte nálam a biztosítékot. Látom a hírekben, hogy az államtitkár, arcán büszke mosollyal közli, hogy tekintettel a tanévkezdésre, ami ugye egyes családokban nagy anyagi megterhelést jelent, a kormány úgy döntött, hogy augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok. Közben mindössze arról van szó, hogy augusztusban kifizetik a szeptemberi családi pótlékot is, tehát nem dupla pótlékot kapnak, hanem előbb kapják meg néhány héttel az ellátást. Nem hazudik, csak picikét elferdíti az igazságot. 

A nyár fénypontja mindenképpen a tusványosi búcsú volt, ahol a haza megmentője celebrálta az ünnepi műsort, és nagy élvezet volt, mint rendesen, most már lassacskán megvalósul a lyukas birodalom, Orbán olyanná tette az országot, mint az '56-os lyukas zászló volt, a közepét már jórészt elveszítette, bázisának a java egyre inkább a határokon kívül található, majd ők megválasztják nekünk levélben. Már olyan ötletet is hallottam, hogy a határon túliaknak tulajdonképpen korhatár nélkül kellene biztosítani a szavazati jogot, elvégre miért is ne szavazhatnának a gyerekek nevében a szülők? Hát tényleg, tulajdonképpen a néhaiak meg a leendők nevében is szavazhatnának, vannak itt még lehetőségek. 

Hát így telnek napjaink harminc és negyven fok között. De sebaj, majd jön az ősz, a furmányos Soros már szervezi az ürgebőrös hálózatát, tehát forró őszre van kilátás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr3212698305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2017.08.02. 10:32:23

Soros biztosan székely is, úgyhogy Orbán akár szerethetné is, mert igazi furfang kellett ahhoz, hogy az ici-pici fakockát a metróajtó nyílásába csempésztesse. Most nyomoz a rendőrség, Tarlós lefényképeztette magát a nylonba csomagolt bűnjellel, ezt csak tudatosan, értik? tudatosan! lehetett odatenni, mondta , komolyan, meggyőző nyomatékkal, ahogy az egy főpolgármesterhez illik. Vagy egy ápolthoz.

Ami a határon túliakat illeti, le sem tagadhatnák, hogy magyarok, és ezt nem dicséretnek szántam.
Egy erdélyi vagy székely illetőségű politizálással foglalkozó semmirekellő fel is szólította a kinti jónépet, hogy eszükbe se jusson másra szavazni, mint a fideszre, mert csak velük dől a lé.

Azon csodálkozom, hogy a román vezetés nem rugdalja ki Orbánékat , ugyanis a belügyeikbe való durva beavatkozás miatt megtehetnék.

Az meg több mint sértő, hogy a határon túliak tejcsarnoknak néznek minket.

pettra01 2017.08.02. 11:15:14

@Xilit: Nagy erőfeszítésembe kerül, hogy Erdéllyel kapcsolatban ne szóljak egy szót se, mondván, hogy a személyes érintettségem okán egészen biztosan elfogult vagyok...
Tegnap Iványi Gábort volt szerencsém nézni a Hír TV-n, élmény az az ember, miért is nem ilyen az összes keresztény? Mindjárt könnyebb lenne szeretni őket.
Ez a fakocka-ügy is amolyan magyar kabaré, már csak az hiányzik, hogy DNS-vizsgálatokat végezzenek. Nem is értem, miért nem jutott még eszükbe, hogy kiépítsék az országos DNS-adatbázist is, mekkora könnyebbség lenne az ilyen borzasztó bűncselekmények felderítésében, hát nem?

CsipkeRózsa 2017.08.02. 13:17:26

Nevetséges, hogy egy ilyen ok miatt kitiltanak valakit a Facebook csoportból, hiszen nem volt sem gyűlöletkeltő, sem egyéb bántó értelmezése.

Amikor Rétvári bejelentését olvastam a családi pótlékról, az első mondata után azt hittem, hogy egy végleges további időszakra vonatkozik. Csodálkoztam is, hogy a kampány időszakára milyen rendesek, gondolnak a rászorulókra is, hiszen 9. éve nem emelkedett a családi pótlék összege.

A székelyek nemzetiségi kisebbséget szeretnének Magyarországon, mint ami a meglévő 13 kisebbségnek van. Már be is adták a Nemzeti Választási Bizottsághoz a kezdeményezést, ahol elfogadták azt. Persze, kell hozzá a szükséges aláírás a létszámhoz, és vannak még előírások, amelyeknek meg kell felelniük. A parlament majd dönt róla.

CsipkeRózsa 2017.08.02. 13:40:56

Tisztelt Pettra,

ha nem szólt hozzá senki a blogodhoz, akkor az legyen gyanús, és próbáld megnyitni az írásodat, észre fogod venni, hogy valami nem egyezik.

pettra01 2017.08.02. 15:29:33

@CsipkeRózsa: A családi pótlék miatt úgy kikeltem magamból, hogy a Facebookra is kiírtam, csak annyit, hogy micsoda csúsztatás, mert nem duplát adnak, hanem csak előbb. Jött pár érdekes hozzászólás, egy nő például odaírta, hogy osszátok meg, segítsünk! Hogy kinek és hogyan képzeli a segítséget, ezen azóta is gondolkodom, bár ez egy ilyen nagy állatvédő nő, lehet, hogy csak véletlenül ehhez írt, de máshoz akart hozzászólni. Egy másik nő meg értetlenkedett, hogy most mit vagyok ezen kiakadva, amikor engem nem is érint.
Ezek a Facebook-csoportok érdekesek, vannak, akik itt élik ki az ilyen rendcsinálási hajlamaikat, és büntetgetnek ész nélkül, nagy a fegyelem.
Tőlem aztán azt csinálnak a székelyek, amit akarnak, vannak itt egyébként jó sokan, hát legyen nekik saját kisebbségük, ha ettől boldogabbak lesznek. Csak tőlem ne akarjanak semmit, mert nálam kiviselték magukat.

pettra01 2017.08.02. 15:31:14

@CsipkeRózsa: Most nagyon elnéztem a térképet, visszamentem, megnyitottam az exnolblogger oldalról és nekem megnyitotta, pedig tényleg nem volt élesítve.

Xilit 2017.08.02. 17:11:25

@pettra01:

Te egy hamisítatlan különlegesség vagy, ilyen is csak veled fordulhat elő, hogy senki nem éri el a posztodat, csak Te, és ebben nincsen semmi rendkívüli. :)

Képtelenség, hogy a székelység Magyarországon bejegyzett kisebbségként éljen akár Romániában, akár Magyarországon. Ezzel a kezdeményezéssel, amely egyébként nem is a romániaiak ötlete, túlmentek minden határon. Hogy itthon egyáltalán foglalkoznak a dologgal, no, ez az igazán vérlázító.

A kádári időkben még sajnáltam őket, de ma már a hátamon is feláll a szőr tőlük. Az biztos, hogy senkire nem fogok szavazni, aki továbbra is tutujgatni akarja őket.

Drizari 2017.08.02. 17:22:59

Óóóó, a kocka ügy! Ez egy fennforgásos szabotázs bűncselekmény! Tarlós el is mondta, hogyan történt: a rosszakaró cipőfűző kötözést imitált, és eközben csempészte a résbe a méretre szabott fakockát! Ez a magyarázat indította a közlekedési cég vezetését a rendőrségi feljelentés megtételére. A rendőrség ezt annak rendje és módja szerint fogadta, és megindította a bűnügyi eljárást. Most forró nyomon szemtanúk után kutakodnak, akik látták a cipőjéhez lehajló merénylőt.

Xilit 2017.08.02. 18:16:16

@Drizari:

Most képzeljük el azt a szegény kis lurkót, aki a metrón veszítette el a fakockáját, és azóta is utána sír, mert hiányzik a készletből. Most már az anyuka és az apuka csak azért drukkol, hogy ki ne derüljön, az ő gyerekük az elkövető.

De az is lehet, hogy egy orosz apuka zsebéből esett ki, miközben ellenőrizte a szerelvényt.

Ha nem, akkor maradnak a gyíkemberek.

pettra01 2017.08.02. 18:21:07

@Xilit: A mi városunkban is van mindenféle kisebbség, a szerbek azok már több száz éve itt élnek, mára erősen vegyültek és nagy nehezen még őrizgetik az identitásukat, de egyre kevésbé sikerül nekik. Vannak görögök, románok, horvátok, egyszer még örmény kisebbségi önkormányzatot is akartak, de nem jött össze, mert nem voltak elegen. Ezek már nagyon mesterséges dolgok, néha üléseznek, néha kirándulnak, nagyjából ennyiből áll az ő nemzetiségi létük, nem is zavarnak senkit. Az erdélyiek mindig is mások voltak, tényleg egy külön kaszt, ha lesz nekik itt kisebbségük, az biztosan nem lesz problémamentes, de hát erről se kérdeznek meg bennünket.

pettra01 2017.08.02. 18:23:49

@Drizari: Ilyen ez a Soros-maffia, körmönfont trükköket alkalmaz, bármire képesek, akár egy fogpiszkálóval is megbéníthatják a tömegközlekedést.

Xilit 2017.08.02. 18:33:31

@pettra01:

De ők csak másik országban lehetnek kisebbség, az anyaországban nem! Ha jól értem ezt a legújabb agyrémet, nem is akarnának ide jönni, csak egyfajta életbiztosításnak, meg jól használható státusznak szánnák ezt a lehetőséget. Ami különösen visszataszító, az az, hogy nem is kérelmezik, hanem egyenesen követelik, de hangsúlyozom, ez nem a romániai székelyek agymenése, hanem egy , az USA-ban élő székely indítványa. Hogy vannak követői, az baj.

Drizari 2017.08.02. 18:42:46

Igen, furmányos egy helyzet alakulna ki a székelyek magyarországi népcsoporttá honosításával :D Ők lennének az első olyan honos kisebbségi népcsoport, akiknek a tagjai soha nem éltek magyarországi területen. :))) És abban is az elsők lennének, hogy nemzetiségi kisebbségként azonos nyelven beszélnek a magyarokkal. :))

pettra01 2017.08.02. 18:49:24

@Xilit: Szerintem nagyon nagy számban lesznek követői, és nem kétséges, hogy szabad utat kapnak.

pettra01 2017.08.02. 18:51:31

@Drizari: Ők éltek magyarországi területen, csak közben a terület státusza változott meg, szóval kacifántos. A nyelvük meg, ha őket kérdezzük, csak ők beszélnek magyarul, mi itt már elfajzottunk.

ZorróAszter 2017.08.02. 22:56:57

Kedves Pettra!

Én azt a müdszert választottam még a NOLBLOGon, hogy aki megcenzúrázott vagy kitiltott, azt többé nem olvastam. De szerintem másoké is, mert rendkívül gyorsan elfogyott az olvasójuk, és társaloghattak saját magukkal.

Erdélyi magyarok:
Szerintem az RMDSZ figyelmeztette a saját szavazóit (szép csendben mindenkit), hogy ne folyamodjanak magyar állampolgárságért, mert az idők változhatnak, és könnyen kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy mondjuk a Vátra kormány és Funár belügyminiszter feldob egy rendeletet, ami a kettős állampolgárokat megfosztja román állampolgárságuktól, és 24 őrán belül max. 50 kg-os csomaggal mint Nemkivánatos Személy hagyja el Románia területét.

Én csak azt nem értem, hogy az RMDSZ mirt sutyiban csinálja ezeket. Miért nem ment neki nyiltan és hangosan a FIDESZnek a sok baszakodás után. Beleértve Tőkés László karrierjét is.

pettra01 2017.08.03. 02:02:02

@ZorróAszter: A Facebookon ez nem működik, különösen csoportban nem, ott csupa vadidegenek vannak, csak a téma közös. Itt a pikkelysömör a közös téma, mindenkinek ez van, irkálják a tapasztalatokat, ki mit használ, az egyiknek ez a jó, a másiknak az, mert a pikkelysömör ahány, annyiféle, csak egy a közös, hogy átmeneti javulást el lehet érni, de gyógyulás az nincs. És akkor itt áll neki királykodni valaki, hát teljesen hülye az illető, na, mindegy, oda se megyek többet.
Orbánnál mindig azt érzem, hogy ott érzi igazán jól magát, nagyon szívesen lenne erdélyi basa vagy valami fejedelem, csak hát az még Magyarországnál is kisebb, bár mióta feltalálta az egyetemes magyarságot, mintha kicsikét jobban lenne.
süti beállítások módosítása