Csak mondom

Csak mondom

Honnan az ötlet?

2017. május 11. - pettra01

Normális ember évekig tartó kemény munkával se lenne képest olyan baromságokat kitalálni, amiket a mi édesdrága vezetőink egyre másra nyomkodnak át a parlamenten. Ma éppen attól nyitottam tágra a szemeimet, amit Harrach és Kósa jelentett be. Nevezetesen, hogy a nyugdíjasok örömére létre akarnak hozni egy közboldogító szövetkezetet, persze nem minden nyugdíjasnak, csak akik nyugdíj mellett még dolgoznak. Ez valami olyan fantasztikum lesz, ami ép ésszel nem is fogható fel. Ahhoz, hogy tag lehessen az ember, vagyoni hozzájárulást kellene vállalnia, a megkeresett pénzt pedig közös alapba tenni, ahonnan szükség esetén önmaga és a hozzátartozói szükségleteinek kielégítésére vehet belőle igénybe. És ez azért lenne borzasztó jó, mert részben ugye a szövetkezeti formának hazánkban szép múltja van, másrészt így lenne biztosítva a társadalom egyre fájóbb munkaerőhiányának csillapítása, egyben az öregek tapasztalatai ugye nem mennének veszendőbe. 

Nagy kár, hogy nem lehet fogadásokat kötni, ki találta ki ezt a nagyszerű dolgot, valószínűleg azért volt az egyik bejelentő Harrach, mert ő az ötletgazda. Elképzelni se tudom, hogyan jut el valaki odáig, hogy egy ilyen megszülessen a fejében. Egyáltalán honnan jött az ötlet? Azt se fejtették ki, hogy ez egy lehetőség lesz, amit ha akad olyan hibbant, aki igénybe akarna venni, megteheti, vagy netán kötelezően írják elő? Mert például ez se mindegy. 

Valami célja biztosan van ennek, de nem tudok rájönni, hogy mi, pedig nagyon szeretném megtudni. Az ismertetés szerint a keresetet a közösbe kell betenni, majd pedig "a szövetkezet tagjának vagy vele közös háztatásban élő közeli hozzátartozójának a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális jellegű szükségleteinek a kielégítésére kell felhasználni". Tehát a szövetkezet fogja kezelni a pénzemet, kaphatok belőle indolt esetben? Mi ez, hogy egészségügyi szükségleteim kielégítésére? Elmehetek orvoshoz? Most nem mehetek el? 

Azt, hogyha az ember nyugdíj mellett dolgozik, a megszerzett jövedelméből ugyanúgy adózik, nyugdíjjárulékot fizet, egészségügyi hozzájárulást - utóbbi most is érdekes, nem mintha nagyon sok lenne az a 4%, de ahhoz képest igenis sok, hogy nekem az egészségbiztosítás amúgy is jár, de azért lazán duplán megfizettetik velem. 

Érti ezt valaki, hogy mi a jó fenét akarnak ezzel? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr2412497331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2017.05.11. 08:03:07

Ez már színtiszta kommunizmus. :))
Első gondolatom vót, hogy ki lenne a szövetkezeti lóvé kezelője. Meg hogy volt egyszer egy magánnyugdíj-pénztár. Meg hogy kibővítették és újraértelmezték a közmunka-programot. Szóval akadtak ilyen első gondolataim. Amúgy végig izgultam Kósa előadását, sikerül-e felmondania a napi leckét, mert vagy memóriazavarokkal küszködik, vagy ő maga is olyan abnormisnak tartja már a saját szereplésével egyetemben a fideszt, hogy közben-közben elveszíti a fonalat.

Hát, előre az ingyen melóért, mert még nem elég gazdagok a lelki szegények.

Xilit 2017.05.11. 08:07:08

Ja: ez a vagyoni kezességvállalás meg különdíjat érdemel. Ne féljetek beszedni a nyugdíjakat, jó lesz!
No, majd a CÖF-ösök szövetkeznek. Vagy annyira nem sürgős? :)

Érzik már, hogy bibi van az uniós pénzek körül, pótlás után néznek.

Xilit 2017.05.11. 09:18:22

Csúszik ki a lábuk alól a talaj, most ötletelnek, honnan is biztosítsák a továbbiakban az anyagiakat, és hogyan maradhatnak kormányon.

168ora.hu/mar-nem-tapsolnak-orbannak-ketyeg-nepparti-ora/

Gondolom, az oroszok és a kínaiak, no meg az arabok már dörzsölik a tenyerüket - milyen jó kis falat leszünk itt Közép-Európában. Most is átjáróház van, és ideje lenne felmérni, mi mindent adtak el az említett térségek "befektetőinek", nem kell megerőltetnünk a fantáziánkat, mi várna ránk Orbánnal.

osszian 2017.05.11. 11:16:41

Ez egy akkora baromság, hogy nem is értem.
Egyszerűen nem értem.
Ha a nyugdíja mellett dolgozik egy nyugdíjas, mit a szemforgató Tartuffe Harrach (2 milla a nyugdíja + a képviselői fizu, meg minden ami azzal jár), akkor ugyanúgy kap munkabért, mint bárki más.
Mi a lópikulának kell ehhez szövetkezet?
Ahol még csak nem is maga rendelkezik a megdolgozott béréért?
Na mindegy.
Most újabb humbug rezsicsökkentés jön, bele fogunk a propagandába süketülni.
Xilit, mi (ill. Orbán) csak addig kellünk Putyinnak és Erdogánnak, amíg uniós tagok vagyunk

Drizari 2017.05.11. 11:49:48

Túlbecsülöd Harrachot. Még hogy ötletgazda volna ....... A kiszámolósdiban (ecc-pecc kimehecc ...) most ráesett a törvényjavaslat benyújtásának kényszere. Kósáról meg köztudott, hogy ő csak tuszi-huszi-hutu-tuti szakértő, nem pedig kodifikátor. Úgyhogy a tájékoztatóikból nem lehetséges kihámozni, mi is akarna lenni ez a "közérdekű nyugdíjas szövetkezet".
Pl: egyformán tagja lehet aki aktív korában tudományos kutató volt, meg a volt esztergályos? Ha igen, akkor milyen tevékenységet fognak folytatni?

Xilit 2017.05.11. 12:20:53

Ha élne Hofi Géza.....oké, nincs ha, különben is van Kétfarkú Kutyapártunk, meg röhögni bírunk magunktól is, ha van min, és mostanában egész napra fussa, kiadósan, szavunk ne legyen.

Én most Drizari nyomán elképzeltem azt a szövetkezetet, közérdekűen, ahogy azt kell, a tudományos kutatóval meg az esztergályossal, meg Harrach-val, mert úgy dukál, hogy ő is a tagja legyen, látom, ahogy serénykedik mindenki, Orbán be-.belátogat, konzultálgat, ígéri, fog emelni, ha a számok úgy állnak, és esetleg jut pelenkára a köznek, amikor már rendszeresen összepisiljük magunkat a nevetéstől. Ja, Michelangelo is lejött a szövetkezetbe széklábat faragni, fog ez menni, tiszta ...nem, nem Amerika, Korea, az élszaki félről.

Xilit 2017.05.11. 12:21:56

Osszi, kellünk - kellenénk - az Unió nélkül is előretolt hadállásnak.

pettra01 2017.05.11. 12:26:27

@Xilit: Most már azt várom, ez is sürgősséggel kerüljön az Országgyűlés elé, aztán ha már ripsz-ropsz elfogadják, Áder pedig természetesen aláírja, akkor talán lassan kiderül, mire való az egész.

CsipkeRózsa 2017.05.11. 12:27:35

Szerintem, a készpénzt összegyűjti a szövetkezet, a nyugdíjas tag pedig zsetont, ill. Erzsébet utalványt kaphat. Azt ott költi el, ahol szabad.

A készpénzt könnyebb lenyúlni, azon kívül az utalványokon még haszon is van, azt mindenki fizeti, nem csak a szövetkezet tagjai.

osszian 2017.05.11. 12:30:17

168ora.hu/mar-nem-tapsolnak-orbannak-ketyeg-nepparti-ora/

Most a kis majom Pubi izmozik - nagy sikere lesz.

Egy bezárt kis ország nem kell senkinek.

Addig igen, amíg van némi befolyása az unióban - de anélkül ide se pislant se Putyin, se más.

osszian 2017.05.11. 12:31:47

Rózsa, de akad teljesen gyengeelméjű nyugdíjas, aki ebbe belemegy?
Ha akad, az már semmilyen munkára nem alkalmas, az tuti.

CsipkeRózsa 2017.05.11. 12:33:15

Eszembe jutott, hogy a szövetkezetnek kell egy vezető, titkárnő, helyiség, annak üzemelése, fenntartása. Adót is fizetnek majd, mi után? Sőt, a működésüket ellenőrizni is kell.

pettra01 2017.05.11. 12:33:30

@osszian: Ismertem egyszer egy pasit, az szervezett valami egyházat, ami egyebek mellett arról is szólt, hogy aki csatlakozik, az összes javaival csatlakozik, és aztán milyen jó lesz az a közösségnek. Aztán nem értette, miért nem tolonganak a jelentkezők. Hát ez pont olyan, az se világos, hogy mi a jó benne, a hátrányai viszont nyilvánvalóak. Ha valaki ilyet álmodik, forduljon inkább a másik oldalára, de ne akarjon már vele másokat boldogítani.

CsipkeRózsa 2017.05.11. 12:36:14

@osszian:

A nyugdíjasok közt sok a gyengeelméjű, vagy az Orbánpárti, ők meg akarnak felelni. Örülnek, a társasági életnek is.

pettra01 2017.05.11. 12:39:44

@Drizari: Harrach meg az ő előterjesztései, ha jól emlékszem, a csődvédelem is hozzá fűződik, sikert sikerre halmoz. Kósa meg még abba is belekavarodik, ami teljesen logikus, hát még abba, aminek se füle, se farka. Valami olyan is van benne, hogy közvetít is, szóval megint egy sóhivatal, ami sokba kerül nekünk?

pettra01 2017.05.11. 12:42:13

@Xilit: Előbb-utóbb tanulni fog tőlünk a világ, semmi kétség.

pettra01 2017.05.11. 12:48:43

@CsipkeRózsa: Egy vezető? Iroda? Székház, teljes infrastruktúrával, megyei, járási, helyi létezés, az ellenőrzéstől nyilván el lehet tekinteni, mert az nem szükséges. Meg különféle munkacsoportok milliókért, akik kitalálnak hozzá mindenféle elméleteket. Nem is vitás, hogy erre nagyon nagy szükségünk van.

pettra01 2017.05.11. 12:54:14

De szép is lesz, majd naplót is vezethetünk, beragasztgatjuk a színházjegyeket, bár most már inkább a stadionok látogatását fogjuk igazolni, ma az a menő. Meg a nemzeti konzultáción való részvételünkről is kaphatnánk igazolást, jól mutatna a naplóban.

Xilit 2017.05.11. 13:17:28

Szövetkezeti napló....:))

A kormány nem gondolkodik a nyugdíjasok gyámság alá helyezéséről? Mennyivel egyszerűbb lenne hozzájutni a vagyonunkhoz - kinek mije van -, a szavazatainkról nem is beszélve.

osszian 2017.05.11. 15:26:57

Rózsa, odáig rendben van - örülnek a közösségnek, társaságnak - na de valami munkát is kell végezni, ha jól hüvelyeztem ki.
De mit?

CsipkeRózsa 2017.05.11. 16:02:42

Azt csak a belépés után tudják meg, meglepi.

pettra01 2017.05.11. 16:03:12

Na, erőt vettem magamon, végigszenvedtem az egész törvényjavaslatot, annyi csavar van benne, hogy még. Egyetlen kitételében látok valami hasznosat: " A módosítás értelmében a közérdekű nyugdíjas szövetkezet öregségi nyugdíjban részesülő tagjának személyes közreműködése nem keletkeztet a társadalombiztosítás ellátásairól szóló törvény szerinti biztosítotti státuszt, így keresményéből sem nyugdíjjárulék, sem természetbeni egészségbiztosítási járulék nem kerül levonásra. "
Na de ehhez minek a szövetkezet? Ja, mert így a nyugdíjas csak maximum a bérminimum 30%-át kapja kézhez, viszont abból bizonyos járulékokat nem vonnak le - hát tényleg, a hülyének is megéri.

pettra01 2017.05.11. 16:06:30

@CsipkeRózsa: Micsoda kalandok várnak a nyugdíjasokra! Lehet, hogy mindig ott kell majd cselekedni, ahol a legnagyobb a szükség, hol bakter leszek, hol nővér, hol eladó. Jaj, de izgalmas!

pettra01 2017.05.11. 16:49:33

A nyugdíj melletti keresetből 14%-ot vonnak le teljesen jogtalanul, hiszen a járulék arra való, hogy státuszt keletkeztessen, tehát inkább ezt kellene beterjeszteni módosító javaslatként, vagyis ennek a törvénytelenségnek a megszüntetését, nem?

CsipkeRózsa 2017.05.11. 18:33:27

@pettra01:

Ez már olyan, mint az úttörők egyik pontja:

"Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget"

pettra01 2017.05.11. 18:43:47

@CsipkeRózsa: Ebből is látszik, mennyire ismerik, hogyan élnek az emberek. Szerintük a nyugdíjas azért keres elsősorban munkát, mert már elege van a nagy tétlenségből, hiányzik neki a közösség, elvégre olyan remekül kijön a nyugdíjából, hogy holmi kiegészítő jövedelemre semmi szüksége.

Xilit 2017.05.11. 19:20:00

Az ATV Egyenesében ma szó lesz a szövetkezetről. Már a felvezetésen muszáj volt mosolyogni, azt mondja Egon, munkahely, amelyért fizet a nyugdíjas, hogy bekerüljön, de fizetést a munkáért nem kap: mi az? Hát órán belül megtudjuk.

pettra01 2017.05.12. 01:23:35

@Xilit: Dávid Ferenc szerint ez jó, bár hozzátette, hogy ezt jóhiszeműen mondja. Valamiért nekem erről a munkaerőkölcsönző cégek jutottak eszembe, az is alapjában véve egy jó ötlet volt, aztán csupa zsiványok éltek a lehetőséggel, a munkáltató jól járt, a kölcsönző cég jól járt, csak aki dolgozott benne, az járt rosszul...

ZorróAszter 2017.05.12. 10:48:14

Szerintem ennyiből se a hátsószándék nem derül ki, se az esetleges jószándék.

Lehet, hogy csak a nyugdíjasok egy részét próbálják elcsábítani mint szavazókat.

De lehet, hogy szervezetté akarják tenni a nyugdíjas munkavállalást, hogy az is kaphasson munkát, akinek nincs kapcsolata, vagy ötlete, hogy mit dolgozzon.

Meg az is lehet, hogy csak bedobtak valamit, és tőlünk várják az ötletelést, hogy mi legyen konkrétan.

Xilit 2017.05.12. 10:51:25

@pettra01:

Dávid Ferenc egyébként is meglehetősen ellenszenves, de ahogy most felsrófolta magát, azt nem bírtam hallgatni, és elkapcsoltam. Inkább utána olvasok, de látatlanban is biztos vagyok benne, hogy
újabb pénzlenyúlási kísérlet indul.
Ha a nyugdíjasokat valóban visszavárják a munkahelyek, akkor tessék normális bérért foglalkoztatni őket rész- vagy teljes munkaidőben, ahogy az normális országokban szokás, és nem kell mindenféle machinációra szövetkezni. Szóval, lóláb.

Xilit 2017.05.12. 10:52:52

@ZorróAszter:

Látom lelki szemeim előtt a mészáros-féle szövetkezeti vagyonkezelőket.

ZorróAszter 2017.05.12. 11:19:44

@Xilit:

Lehet, csak nem ltom benne a nagy pénzt.

Xilit 2017.05.12. 11:32:30

@ZorróAszter:

Indulásként kaphatnak állami támogatásokat a szövetkezetek, sőt, uniós forrásokkal toldhatják meg a későbbiekben, amikor már látni, hogy mennyi pénzt lehet kiemelni ebből a vállalkozásból.
Az is lehetséges, hogy a fidesz készül lehajolni a " fillérekért " is, ha ürül a spejz.

Tudna segíteni? Kerestem olyan oldalakat, ahonnan információt szerezhetnék arról, hogy külföldön a nyugdíjasok milyen feltételekkel vállalhatnak munkát, de nem találtam. Csak azt, hogy melyik országban mennyi a nyugdíj, mikor és miért emelik vagy nem, mikortól vonulhatnak nyugdíjba.
Pedig szerettem volna konkrét adatokkal összevetni a mi lehetőségeinket.
Annak viszont örülök, hogy a nagyfiam a jelenlegi angol törvények szerint már jogosult a brit nyugdíjra is. Érte már nem kell aggódnom.

Xilit 2017.05.12. 11:37:17

@CsipkeRózsa:

....meglepi.... nagyon jó! :)

pettra01 2017.05.12. 12:41:41

@ZorróAszter: Mivel én érintett vagyok, van némi fogalmam, milyen helyzetben van, aki nyugdíjasként munkát keres. Szerintem nem kell hozzá semmiféle különleges kapcsolat, még én is találtam munkát, ami nekem is megfelel meg és is megfelelek, pedig semmiféle specialitásom, különleges tudásom nincs, ráadásul fizikailag szinte mindenre alkalmatlan vagyok, még bejárni se tudok egy munkahelyre. Évekkel ezelőtt próbálták népszerűsíteni a távmunkát, alakult szövetség, az ég tudja, hányféle ilyen-olyan kezdeményezés, amelyek gyakorlatilag nem jók semmire, tehát önmagában a lehetőség felvetése nem old meg semmit. Pedig az internet korában nagyon is lenne ebben is jövő. A lányom iskolás korában iskolaszövetkezeten keresztül vállalt munkát, volt eset, hogy rajtuk keresztül szerezte, de többnyire nem ők közvetítettek, hanem rajtuk keresztül fizetett a munkáltató - lehet, hogy igazából erre gondolnak. Tehát belép a nyugdíjas, és nem a munkáltató fizeti, hanem a szövetkezettől kap megállapodás szerinti összeget, és se neki, se a munkáltatónak nincs más törvényi kötelezettsége, amit az állam felé fizetni kell, azt a szövetkezet rendezi. Talán ez lenne?

pettra01 2017.05.12. 12:45:17

@Xilit: Azért ne felejtsük el, hogy Dávid a Munkáltatók és Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára, tehát ne várjuk el tőle, hogy munkavállalói szemmel nézzen bármit is.

Xilit 2017.05.12. 12:57:20

@pettra01:

Megette a fene, ha a vállalkozónak nem érdeke a munkavállalóé. A kapitalizmus akkor indult fejlődésnek, amilkor a dög tőkések felismerték, hogy a jól ellátott melós jobban és szívesebben fog kulizni.
Az érdek közös. Éppen azért nem szívelem Dávidot, mert az ő keze maga felé hajlik. Ha meghallom a sopánkodó magyarázkodásait, miért nem szabad bért emelni, kedvezőbb körülményeket teremteni, olyan pipa leszek, hogy ! :)

pettra01 2017.05.12. 15:04:33

Xilit: Itt van a mai M1 Híradóból egy hír leirata:
Mv: Egyszerre elégítenek majd ki gazdasági és társadalmi igényt a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek. Egyrészt csillapítják a munkaerőhiányt, másrészt kereseti lehetőséget biztosítanak sokak számára, erről a KDNP frakcióvezetője beszélt itt, az M1-en. Harrach Péter hangsúlyozta, a nyugdíjasok kétötöde térne vissza valamilyen módon a munkaerőpiacra.
Harrach Péter, frakcióvezető, KDNP: Vannak a nyugdíjasok között, akik szívesen dolgoznának, mert még munkaképesek, de, és ez a fontos a szövetkezet létrehozásánál, hogy nem egy teljes munkaidőben, napi nyolc órát minden nap, hanem azt mondják, hogy akár részmunkaidőben, akár pedig hetenként egy-két napot dolgoznának szívesen, van erre energiájuk, kedvük, és jól jön a nyugdíj-kiegészítés.
Ezt mondjuk el tudom képzelni, tehát van benned hajlandóság, belépsz a szövetkezetbe, ott regisztrálják, mikor és milyen munkákat vállalnál, aztán ülsz otthon szépen, ha szükség van rád valahol, telefonálnak és vagy vállalod, vagy nem. Tudod, hogy óránként mennyit fizetnek, azt havonta megkapod és kész, több kötelezettség nincs se neked, se a szövetkezetnek. Ha más dolgod van, beteg vagy, éppen nincs kedved, mondhatod azt, hogy inkább máskor. Ha egy munkáltatónak kell mondjuk szabadságolások idejére vagy más okból valaki, ő is a szövetkezetet keresi, hogy kér egyet. Lényegében munkaerőkölcsönzés. Gondolom, mellette megmarad az is, hogyha munkavállalóként teljes állást vállalsz, akkor ugyanúgy lehet, mint most, ugyanazokkal a jogokkal és kötelezettségekkel. Végül is nem rossz. Persze már az elején azzal kellett volna kezdeni a tájékoztatást, hogy a lényeget mondani, nem homályos utalásokkal iskolaszövetkezetekre, amiről a többségnek fogalma sincs.

Xilit 2017.05.12. 16:21:50

@pettra01:

Szóval, munkaerő-közvetítő. De mi az a vagyonával felel kitétel - Kósa ilyenekről nyögdécselt.
Nem tudom, pettra, nagyon nincs kidolgozva, bizalmatlan vagyok. De majd Harrach utat mutat a saját példájával.
Az biztos, hogy akármit ötletelnek ki, én nem fogom igénybe venni, ha megint dolgozni akarok. Azokat a körülményeket kellett volna megteremteniük, amelyek által biztosítva lett volna a korosztályunk folyamatos munkavégzése. A korosztályunké IS. (Hol van relatív? Most foldozzák a rongyos ruhát - járjanak benne ők.

Xilit 2017.05.12. 17:10:10

Annyira meg vagyok döbbenve, hogy itt ülök, és nem tudtam elkezdeni a mondókámat:

168ora.hu/aramot-vezettek-roszkei-hatarkeritesbe/

pettra01 2017.05.12. 17:11:02

@Xilit: A diákszövetkezetek működésének én csak az egyik végét láttam, a munkavállalói oldalról, de hogy itt a szövetkezet és a munkáltató között hogyan működik a dolog, azt nem tudom, nyilván a munkáltatónak kedvezőbb, ha a szövetkezeten keresztül foglalkoztat alkalmilag embereket. Megtehetné megbízási szerződéssel is, csak az nagy adminisztráció, meg valószínű, hogy pénzben is jobban jár. Egy tisztességes szövetkezetnél ez működhet normálisan, a munka ellenértékének egy része a munkavállalóé, és hát egy része a szövetkezeté, amiből fenntartja az egész kócerájt, meg képez olyan tőkét, amiből aztán fordíthat kultúrára, egészségügyre, szociális célokra, bár ez igazából nem egy munkavállalói közösség, tehát nem is értem, mit kell ez alatt érteni. Leginkább a legegyszerűbb munkák vállalására lenne így lehetőség szerintem, a fiamék cégénél például a szezonban kértek bérmunkásokat, olyan feladatokra, amikre gyorsan be lehet tanítani embereket, aztán ha nincs már rájuk szükség, nincs semmi bonyodalom, holnap már nem kellenek és kész. Nincs felmondás, nem mennek szabadságra, ha beteg, nem kap táppénzt, szóval aktív korúak számára ez borzasztó, nincsenek egyéb juttatások, csak az órabér. Ha jól tudom, a biztonsági őrök többségét is így foglalkoztatták, hogy léteznek-e még ezek a munkaerőkölcsönző cégek, azt nem tudom, egy időben nagyon sok botrány volt körülöttük, mert még a kötelező járulékokat se fizették be az emberek után. Ha meg is valósulnak, nagyon kockázatos, hogy megint a szerencselovagok terepe lesz.

pettra01 2017.05.12. 17:23:21

@Xilit: Hát már csak nem vezettek bele igaziból áramot, ezzel az erővel már aknazárat is telepíthetnének. Azt nem hinném, hogy a készülékek működéséhez kell, azt nem alacsonyan vezetnék, talán valamiféle villanypásztor lehet, bár az nem üt akkorát, hogy attól bárki is kórházba kerüljön. Igaz, hogy a sokkolótól is meg lehet éppenséggel halni, szóval nem tudom. Engem csapott már meg villanypásztor, amikor egyszer át akartam alatta bújni, de véletlenül mégis hozzáértem, hát nem kellemes. Ember elleni alkalmazása hungarikum, ilyen a világon nincs, nem csoda, hogy nagyon tagadják.

Xilit 2017.05.12. 17:42:33

@pettra01:

Nem térek magamhoz. A Propelleren a fasisztákhoz hasonlítják őket. Igen, így válnak azzá.

pettra01 2017.05.12. 18:03:15

@Xilit: Azt mondják, hogy az ellenzék a kákán is a csomót keresi, de hát az ég áldja meg őket, hol itt a káka? Csupa csomó minden.

Xilit 2017.05.12. 18:21:20

@pettra01:

Ha van Sorossal elszámolnivalónk, az az, hogy ránk szabadította a kollégistákat.
Jártál mostanában Maxval oldalán? Az az ember vagy beteg, vagy nem normális. Ezt írta egy válaszkommentjében 'Aszternek: " Az országot Brüsszel és a Soros-féle patkánycsorda irányítja. Őket kell kiirtani. " Hogy hanyadszor ír leplezetlenül a gyilkolási/gyilkoltatási vágyáról. És itt született, itt élt velünk, és most is van szavazati joga,amellyel hatalmon tartana egy súlyosan pszichopata miniszterelnököt az asszisztenciájával.
Ez nem történhet meg. 21-én óriástüntetésre hívnak mindannyiunkat, ezt már nem hagyom ki. Érezni akarom , hogy milyen sokan vagyunk ,és mennyire egy a célunk.

CsipkeRózsa 2017.05.12. 18:27:59

@Xilit:

nem lehet tudni a teljes igazságot, a BM cáfolja. Lehet, hogy külföldnek így kell eladni az áram híráramlást.

nepszava.hu/cikk/1129174-aram-a-keritesben-a-magyar-hatarnal---cafol-a-bm

pettra01 2017.05.12. 18:50:07

@Xilit: Max teljesen indokolatlanul mutogat Sorosra, végtére ő is ugyanazt csinálja, mint Soros, hát akkor mi a baja? Mindketten külföldön élő magyarok, akik a saját ízlésük szerint beszélnek bele a belügyekbe, azzal a különbséggel, hogy Soros nem blogot ír, hanem pénzzel támogatja a neki tetsző folyamatokat. Talán szavaz is, már amennyiben magyar állampolgár. Ha valakinek semmi alapja Soros ellen beszélni, az pont Max, szerintem.

pettra01 2017.05.12. 18:54:56

@CsipkeRózsa: Biztosan valamiféle villanypásztor, hogyha valaki át akar jönni a kerítésen, el kell, hogy vágja valami szigetelt fogóval, de akkor megszakad az áramkör és távolból is lehet érzékelni, hogy valami nincs rendben. Persze ha mondjuk például egy csiga zárja össze a villanypásztor drótját a kerítéssel, akkor is jelez, aztán kereshetik, hol történt a határsértés :) Ezt intelligens jelzőberendezésnek nevezni azért kissé túlzás.

Xilit 2017.05.12. 20:13:08

@CsipkeRózsa:

Áramhíráramlás: kedves CsipkeRózsa, Ön sziporkázik! :)

Lányok, én is olvastam azóta a BM-nyilatkozatot, amely egy külföldi hírportál megkeresése nyomán keletkezett, nekünk ez nem dukált. Azért az sokatmondó, hogy a külföldi médiák mennyire ráálltak a magyar eseményekre, bármi történik már információt kérnek. Ez jó. Hogy mi nem érdekeljük a kormányt, az nem jó.
Állítólag tényleg a sokkoló erejéhez hasonlít, fájdalmas, és ájulást okozhat, na most képzeljétek el, ha valakinek akár rejtett keringési, netán neurológiai problémái vannak.
Az előbb beszélt a szocialista Harangozó, láthatóan hülyén érezve magát vallotta be, hogy az érintésjelzőről tudomásuk volt a képviselőknek, hiszen megszavazták, Ő is.
Elküldtem magamban a francba. Nem is akarom, hogy a szocik váltsák le ezt a bűnbandát, mert harmatgyenge, opportunista karrieristák. Csak egyet mondjon valaki, aki nem. De az az egy, kevés.

Nem semmi, hova jutottunk. Ez egy épkézláb ország volt, de ezek szerint csak a felszínen.

ZorróAszter 2017.05.12. 22:42:14

@Xilit:

Ha ragaszkodni tetszik hozzá, megnézhetem, de az lehet a gond, hogy nálunk speciális szabályok vannak, és nem biztos, hogy külföldön nekünk és érthető módon magyarázzák el az ottani szabályokat. Vagy például mindenki számára világos, hogy mi a teendő, és valójában közvetlenül a törvényeket kellene böngészni.

ZorróAszter 2017.05.12. 22:47:09

@pettra01:

Én olyasmire gondoltam, hogy sok nyugdíjas szeretne dolgozni, de maga sem tudja, mit, illetve nincs kapcsolata.

Ezeknek a szövetkezet szerezne központilag olyasmit, amire senki nem is gondolt volna, hogy lehet.

De mint mondtam, az is lehet hogy szándékosan dobták így be a témát, és most kagylóznak a neten, hogy ki milyen ötlettel jön elő.

pettra01 2017.05.13. 01:53:38

@ZorróAszter: Ha arra épülnének ezek a szövetkezetek, hogy majd János bácsi bemegy és megmondja, hol, mikor is mit akar dolgozni, a szövetkezet meg csak leszedi a sápot, az túró. De fordítva is nehézkes. Például János bácsi vállal fűnyírást, egy cégnek meg pont kellene egy fűnyírós ember két napra. A szövetkezetet megkeresi, azt mondják, tudunk valakit, mindenki boldog , megegyeznek. Elmegy János bácsi, aztán olyan tempóban nyírja a füvet, hogy a kétnapos munkának töredékét se végzi el a két nap alatt, gyakran megáll pihenni, nem bírja a napot, stb. Csalódik a cég, nem János bácsiban, hanem a szövetkezetbe, és többet nem kér tőle senkit semmire, sőt, más cégeknek is azt tanácsolja, ,hogy a szövetkezettel ne nagyon álljanak szóba. János bácsit többé nem nagyon fogja kiközvetíteni a szövetkezet, de ha Pista bácsi is szeretne füvet nyírni, ő már nem kap munkát, pedig esetleg ő egy nap alatt végezné el a kétnapos munkát. A szövetkezet előbb-utóbb ellaposodik.

pettra01 2017.05.13. 02:04:39

@Xilit: Pont annál a cikknél, amit Csipkerózsa betett, van egy fotó, nagyon szemléletes. Van az égig érő kerítés, a kerítésen kívül temértdek pengés drót, aztán van az a sáv, ahol föl-alá őrjáratoznka lovon, kutyával, olykor biztosan autóval is, aztán megint egy égig érő kerítés, az ominózus intelligens dróttal, hát ehhez képest a kínai nagy fal kutyafüle. Azért lehet, hogy nem ártana még egy sor kerítés húzni, vagy kettőt, biztos, ami biztos, mert még így is vannak, akik átjutnak.

ZorróAszter 2017.05.13. 11:15:53

@pettra01:

Én nem munkaközvetítésre gondoltam, hanem hogy a szövetkezet elvállal munkákat, és aztán azt elvégezteti a jelentkzőkkel.

Szerintem van olyan gond, hogy egy nyigdíjas nem tudja, hogy lehet általa elvégezhető munkákat találni önállóan.

pettra01 2017.05.13. 13:29:27

@ZorróAszter: Gondolom, megadják a kereteket, aztán akik majd vezetnek egy-egy szövetkezetet, a saját tehetségük szerint töltik meg tartalommal. Arról, hogy a szövetkezet elvállal munkákat, az a példa jut eszembe, amit valami szociális szövetkezet csinált, abból is valami nagy szélhámosság kerekedett ki. szóval az ember már tele van előítélettel, hogy megint nyílik a kiskapu a zsiványoknak, mert mint mindent, ezt is lehetne tisztességesen csinálni, de mire a tisztességesek összeszedik a bátorságot, hogy egy ilyenbe belevágjanak, addigra se lehetőségük, se hitelük nem lesz ezen a területen.

Xilit 2017.05.13. 14:47:31

@ZorróAszter:

Nem tetszik ragaszkodni. Majd, ha már nem keresem, valahol rám köszön. De köszi a gesztust.

Xilit 2017.05.13. 14:55:56

@pettra01:

Akik még így is átjutnának, azokat leszedik a határvadászok, akik éles lőszerrel lesznek felszerelve.
És akkor végre kezdődhet az igazi vadászat . Horrorisztikus.

Xilit 2017.05.13. 15:10:54

@ZorróAszter:

Sok embernek megváltás,ha eléri a nyugdíj-korhatárt, mert felszabadul a munkanélküliség fenyegetettsége alól.
Viszont, ha számítanak ránk, elég az önkormányzatokhoz kirendelni egy irodát, amely közvetítőszerepet vállalhat munkaadók és munkavállalók között.
Ha kagylóznak, nem kérek ötletdíjat.

Egy tanácsom van azok számára, akik maguktól is lépnének valamerre. Mozgósítsák az ismeretségeiket, vegyék fel a kapcsolatot azokkal a régi munkahelyekkel - ha még nem számolták fel őket - , ahol megbecsülték őket.
Viszont óvakodjanak a magyar vállalkozók javától, mert náluk népnyúzóbb, alamuszibb népséggel még nem találkoztam - saját tapasztalatok. Én, ha újból dolgozni indulnék, csakis a kapcsolati tőkémre támaszkodnék.

pettra01 2017.05.13. 15:13:05

@Xilit: Aggódunk, hogy ki fognak vágni bennünket az unióból, holott egyre inkább az a veszély, hogy szétfúrjuk az uniót, mi vagyunk a gáton a vakond, aztán vagy agyoncsapnak minket lapáttal, vagy tönkretesszük az egészet.

Xilit 2017.05.13. 16:24:40

@pettra01:

Ahová egy magyar beteszi a lábát, igaz? Nem elég, hogy otthon nem bír békében lenni, az intrikus, irigy, ármánykodó jelleméből sehol nem bír kivetkőzni. Nem is akar. Elefánt a porcelánboltban.
Néztem a cikkek képeit, Orbánról úgy fotót készíteni, hogy zsebben a keze, már természetes, tök mindegy, hogy Felcsúton szotyizik vagy az Európai Parlamentben beszélnek hozzá.
Ez a velejéig romlott kormány a faragatlanság , a cselszövés megtestesülése.
S mielőtt bárki megbántódna, tisztelet a mindenkori kivételeknek, akikből egyszer kritikus többség lesz.
süti beállítások módosítása