Csak mondom

Csak mondom

NeszTEK

2016. december 21. - pettra01

Látom a tévében - szerencsére én csak a tévében -, hogy most már igazán semmi okunk a félelemre, mert az avatottak vigyáznak a biztonságunkra. Mutatták is a talpig felfegyverzett TEK-eseket meg a páncélautót, hát mit mondjak, elég röhejes egy ilyen harci eszköz egy karácsonyi vásárban, de az emberek már föl se kapják ilyesmire a fejüket. Úgy mennek el mellette, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. 

Azért kiállt a miniszterelnök biztonsági főtanácsadója és a hidegben tartott egy sajtótájékoztatót, előtte mikrofonok tömkelege, és elmondta, hogy ugyan semmi okunk rá, mert minket senki se fenyeget, de azért megtettük az óvintézkedéseket. Mert ugye az ördög nem alszik. 

Az ember meg belegondol, hogyha netán valaki végre akar hajtani egy terrorcselekményt, akkor ez a parádé mennyire képes ebben megakadályozni? Egy ilyen kamionos műveletnek pont az a lényege, hogy mire észleled, hogy valami nincs rendben, már meg is történt a baj. Mit tud kezdeni a helyzettel egy páncélautó vagy akár kettő? Tény, hogy egy terroristát elfogni vagy lelőni több az esély, ha a marconák a helyszínen vannak, na de megakadályozni? Hacsak nem egy kezdő merénylőről van szó, aki meglátja a fegyvereseket és menten összecsinálja magát. 

Lehet, hogy a többséget megnyugtatja a fegyveresek látványa, én például pont ettől lennék nyugtalan. Mert mi van akkor, ha éppen a közelemben fedeznek fel egy gyanúsan viselkedő valakit, sőt, mi van, ha én teszek valami olyan mozdulatot, amit félreértelmeznek és merő elővigyázatosságból szitává lőnek? Ugyanis a fegyvert nem viccből viselik, valószínű, hogy felhatalmazásuk van rá, hogy bizonyos  helyzetekben használják is. Na de mikor indokolt a fegyverhasználat? Egy tömegrendezvényen azért a kommandósnak se kellene lövöldöznie szerintem, még akkor se, hogyha a terroristát esetleg eltalálja, mert annak sokkal nagyobb az esélye, hogy a vétlenek közül is halomra lő többeket. 

Összességében tehát ennek az egész bohóckodásnak a világon semmi értelme. Legyenek szívesek a háttérben tevékenykedni, információkat gyűjteni, telefonokat lehallgatni, meg a csuda tudja, milyen hatékony eszközeik vannak erre, de ajánlatos lenne a páncélautókat visszaküldeni a garázsba. Normális ember ettől, amit most prezentálnak, nem lesz nyugodtabb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr4712066017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2016.12.22. 03:29:37

Hmm.
Az az érzésem hogy tévedsz. Ha ilyen erőt lát a terrorista, hát tovább áll, oda ahol ilyen nincsen.
Tavaly nyáron voltunk Londonban, a muzeumok közelében, gépfegyveres morcos járörök voltak, ujjukkal a ravaszon....
Ilyen kellett volna Berlinben.

pettra01 2016.12.22. 07:19:32

@littke: Ne a saját fejünkkel gondolkodjunk, ezek többnyire öngyilkos terroristák, nem ijednek meg olyan könnyen. Ha a londoni példát mondod, én meg a nyári francia esetet mondom, ott aztán voltak fegyveresek szép számban, agyon volt biztosítva az egész, aztán mégis átjutott a jégkrémes vagy milyen autóval. Nem azt mondom, hogy ne tegyenek semmit a terrorizmus ellen, csak éppen nem hiszem, hogy a tevésnek ez a formája nem lehet igazán célravezető.

Xilit 2016.12.22. 15:23:24

Azt gondolom, amit pettra is. Cirkusz, politikai marketing-fogás. Orbán most kiélheti háborús ambícióit, játszhatja a hadvezért, a hőst. Sorosnak egy vétke van, nem kicsi: ránk szabadította ezt a hordát.

pettra01 2016.12.22. 16:10:16

@Xilit: Na tessék, ennek is Soros az oka:)
Éppen ma hallottam ezt a Lomnici nevű cöfös majmot, hogy Soros cenzúrázni akarja a közösségi oldalakat, ő akarja eldönteni, mi a valódi és mi az álhír. A másik megbokrosodott díszhülye ez a Hollik István nevezetű főkeresztény. Mostanában állandóan sajtótájékoztatókat tart és ott adja elő a jobbnál jobb teóriáit. Mit mondjak, nagyon magvas a közmédia manapság, még szórakoztató is lehet, ha az ember úgy nézi, mint valami gyenge bohózatot.

Xilit 2016.12.22. 17:32:26

@pettra01:

Na de ki az a Hollik? Most nézzem meg?
Megnézem.
Szóval ő az, aki szagmintát vett a trehány újságírókról. :)
Ezzel a díszes társasággal ég az ország mint a Reistag. Én ugyan abszolút az egység híve vagyok, de van, amikor képtelenség meglelni vagy létrehozni. Legyen egy modern Magyarország XXI. századi szellemiséggel és legyen a keleti országrészben egy olyan, amilyet az ázsiai pöttyösök akarnak.
Én abba is beleegyeznék, hogy az ország nyugati felének az elcsatolásával mint önálló tartomány létezzünk a jövendő Európai Egyesült Államok egy régiójaként.
A társadalmunk egy számottevő része vállalhatatlanná vált.

Lehetséges, hogy a határon túliak is kaptak az Erzsébetből? Valami utalásfélét vettem ki az ATV Fórumának egy betelefonálója részéről. Lassan mi álljuk a határon túliak szociális kiadásait, oktatását, nyugdíját stb. Orbán pápa úgy csinál, mintha nagy Magyarország lennénk.
Hú, de rossz vége lesz ennek.

pettra01 2016.12.22. 17:58:21

@Xilit: Ha csak szagmintát vett volna, de minden alkalommal van valami elmélete az ellenzék gonosz ármányáról, most már kezd belezavarodni, mert nem tudja eldönteni, hogy a Jobbik vagy a DK a veszedelmesebb, ezért kacifántos párhuzamokra mutat rá. Annyira jelentéktelen ember egyébként, hogy észre se lehetne venni, ha nem feltűnősködne az összeesküvés-elméleteivel.

ZorróAszter 2016.12.23. 23:36:11

Kedves Pettra!

Az a fő baj, hogy az emberek azt hiszik, amit a bábszínházban mutogatnak nekik. Meg a hülyegyerekeknek szánt sajtóban írnak nekik. Így persze eszükbe sem jut, hogy kik is csinálták nekünk ezt az Iszlám Államot?

Mi is a családfája?

Az oroszok ellen amerikaiak által felbérelt hegyirablók voltak a mudzsahedek. Ezzel párhuzamosan az irániak ellen is felbéreltek terroristákat. Mellesleg azoknak is ugyanez volt a nevük. Aztán lett az afgán mudzsahedekből tálibok, meg az al-kaida. Aztán az Irán ellen amerikai pénzből harcoló mudzsahedekből meg iráni nemzetiségi terrorszervezetekből, plusz az iraki al-Kaidából lett ugye az Iszlám Állam.

Namármost van olyan hülye, aki elhiszi, hogy mindez véletlen, és hogy közben valamikor kicsúszott az irányítás az amerikaiak kezéből?

És van valaki, aki elhiszi, hogy a világ legerősebb hadseregei évek óta nem tudnak legyűrni pár ezer sivatagi rablót Szíriában? Csakmert Iszlám Államnak nevezik maukat?

Hát persze. Mindenki elhiszi.

Erre van a világsajtó.

pettra01 2016.12.24. 13:06:54

@ZorróAszter: Az embernek leginkább ahhoz lenne kedve, hogy kivonuljon a világból, már ha létezne olyan hely, ahol ez megvalósítható lenne, de hát nincs. Nem akarunk részt venni benne, de nincs más választásunk, mindig lesz valaki, aki irányt szab, hogy kit szeressünk és kit pusztítsunk el, persze az éppen aktuális cél érdekében minket fog felhasználni.
süti beállítások módosítása