Csak mondom

Csak mondom

A riadalmat keltő müezzin

2016. november 25. - pettra01

Amikor olvastam a hírt, először azt hittem, Érpatakról van szó, ott szoktak ilyen baromságok történni, aztán jobban megnéztem, és láttam, hogy Ásotthalom. Végül is, térben talán némileg távol vannak egymástól, de szellemiségben annál közelebb, akár testvértelepülésnek is választhatnák egymást. Na szóval Ásotthalmon feltalálták a spanyolviaszt. Az ottani önkormányzat ugyanis hozott egy helyi rendeletet, mely szerint a település közterületein betiltják a muszlim vallás mindenféle megnyilvánulásait. A továbbiakban ott senki se flangálhat csadorban, burkában meg más egzotikus cuccokban, amiknek a nevét se tudom, nem építhet minaretet, mecsetet vagy más olyan építményt, amely csorbítaná a helyi katolikus templom jelentőségét, továbbá a müezzin nem énekelhet nyilvános helyen, mert azzal riadalmat keltene a lakosság körében. 

Hogy erre mi szükség volt, azt Toroczkai László ásotthalmi polgármester tudná megmondani, meg a képviselő-testület, amelyik 5 igennel, két tartózkodás mellett elfogadta ezt a rendeletet. Nem látunk mi bele az ásotthalmi életbe, elképzelhető, hogy futótűzként terjed arrafelé az iszlám vallás, az utcákon folyvást csadorba burkolózott nők jönnek szembe, időnként pedig a müezzin kántál a főtéren, már ha van egyáltalán főtere annak a falunak. Ámbár ha itt, a helyi valóságomban találnám szembe magam egy óbégató emberrel, nem hiszem, hogy ez riadalmat keltene akár bennem, akár más itteniekben, inkább rácsodálkoznánk, aztán meg valószínűleg napirendre térnénk fölötte. Persze ezek mi vagyunk, az ásotthalmiak pedig az ásotthalmiak. 

A polgármester nagyon büszke az intézkedésre, és azt indítványozza, hogy más magyar települések is kövessék az ásotthalmi példát, mert ezzel aztán tökéletesen meg lehet védeni hazánkat a fenyegető veszedelemtől. Veszedelemben persze nincs hiány, mint mondja, két pogány közé szorultunk, egyfelől a muszlimok fenyegetnek bennünket, de nem kisebb veszedelem a másik irányból ránk leselkedő liberálisok ármánya, úgyhogy most már tényleg muszáj tenni valamit ezek ellen, és szerinte sok-sok ilyen helyi rendelet kellő biztosítékot adna a megfelelő védelemre. 

A rendelet nemcsak a muszlimokra tér ki, hanem egyéb tilalmat is megfogalmaz. A jövőben tilos lesz minden "olyan jellegű propaganda-tevékenység megvalósítása, amely a házasság intézményét nem az Alaptörvényben rögzítetteknek megfelelően egy férfi és egy nő között létrejött életközösségként mutatja be, ide értve bármilyen közterületi akciót, kiemelten a performanszokat, demonstrációkat, plakát-, röplap- és hangreklámokat." Ez ismét fölvet néhány kérdést, hogy vajon Ásotthalmon gyakoriak voltak-e a melegtüntetések, vagy mégis, mi a nyavalya indokolta, hogy ezt egy helyi rendeletben fogalmazzák meg? És persze hogy került ez a két dolog egy rendeletben egymás mellé? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr8411998006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2016.11.26. 11:46:36

"mi a nyavalya indokolta, hogy ezt egy helyi rendeletben fogalmazzák meg?"

Hát az, hogy a szélsőjobbosok között mindigis hemzsegtek a homoszexuálisok, pláne ha olyan szép egyenruhát kaptak, mint például a Magyar Gárda is.

Annak idején az SA-ban is hegyén-hátán voltak és nemcsak Ernst Röhm és "baráti" körében, de még az SS-ben is voltak szép számmal melegecskék. De ott már inkább nem reklámozták hanem igazi szélsőjobbos módra túlkompenzálták a dolgot.

Akárcsak Toroczkai László és "baráti" köre.

pettra01 2016.11.26. 12:04:11

@ZorróAszter: Érdekes, hogy amikor ezt a hírt olvastam, első dolgom volt, hogy megnéztem Toroczkait a Wikipédián, hogy vajon mi lehet a magyarázata ennek a bősz indulatnak, mert általában az embert nem érdekli ilyen túlzottan, ami nem rá tartozik, szóval nem megy el a Pride-ra se azért, hogy mellettük, se azért, hogy ellenük kiabáljon, nem gyűjt aláírásokat se mellette, se ellene.

ZorróAszter 2016.11.26. 15:02:17

Nékem is gyanúsak szoktak lenni ezek a figurák. Főleg mivel nagyon jól tudom, hogy mások ugyanúgy nem tudják, mikor tartják a melegek a parádéjukat, mint én. És mások is átlag 5 évente látnak homoszexuálist az utcán, metrón, kocsmában.

Szóval aki nem kifejezetten keresi a társaságukat, az azt se tudja hogy léteznek egyáltalán.
süti beállítások módosítása