Csak mondom

Csak mondom

A keszthelyi show

2016. október 21. - pettra01

Azért Tarjányi Péter se nőtt ma a szememben. Kálmán Olgával beszélgetett a Nagy Elfogásról az Egyenes beszédben, és a szeme se rebbent, amikor némi ellentmondásokba keveredett. Mert ugye egyrészt ott van a trükkös nyomozati munka, ahol előzetesen DNS-mintát is szereztek a lehetséges robbantó valamelyik rokonától, emellett csapatostul figyelték az illetőt már korábban, mégse mondta azt, hogy talán túlzás volt egy páncélozott hadsereget végigparédáztatni a fél országon. Már csak a vadászgépek hiányoztak és mondjuk egy szőnyegbombázás. És hogy miért kellett a páncélosok felvonultatása? Hát csak néztem. Mert ugye mindig fel kell készülni a legrosszabb variációra is, például megeshetett volna, hogy emberünk családtagjai ellenállnak (hogyan állnak ellen? nem nyitnak ajtót, vagy hogyan kell ezt érteni?), és akkor bizony a páncélossal kell bemenni esetleg a házba. Ebbe úgy belegondoltam, hogyha mondjuk az egyik fiam valami gyanúba keveredik és ellátogat hozzánk a TEK, akkor megeshet, hogy egyszer csak egy harci járművel találkozom a szobában, mert például rossz a csengőnk és nem megyek ki, hogy beinvitáljam őket? És ha utóbb kiderül, hogy a hozzátartozóm nem is csinált semmit, akkor elnézést kérnek? 

Eszem ágában sincs, hogy védjem a robbantót, akinek egyébként is olyan furcsa nézése volt - ezt mondta valaki a falujából. Meg hát sok tűz is volt azon a településen, mióta az a család odaköltözött, Tehát gyújtogattak is. Vagy nem, de ez már sose fog kiderülni. Miért jut eszembe a Kaiser-féle eset a móri lövöldözés ügyében? Ott is sokáig nem találtak senkit, aztán egyszer csak elkapták Kaisert és a társát, és olyan szépen a nyakukba varrták a históriát, hogy öröm volt nézni. Később aztán kiderült, hogy egészen mások voltak a tényleges tettesek, de azt már valahogy nem követte akkora nagy érdeklődés, Kaiseréket meg a fene se sajnálta, mert ebben az egy ügyben ugyan ártatlanok voltak, de volt mellette húsz másik bűnük.

A sajtótájékoztatót is volt szerencsém végignézni, de nem lettem okosabb. A rendőrség az rendőrség, az ügyészség nem különben, egyfolytában a nyomozás érdekeire hivatkoztak és tulajdonképpen nem válaszoltak egyetlen kérdésre se. Innentől kezdve Keszthely környékét ellepik az újságírók és megpróbálnak információkat szerezni a szomszéd Mari nénitől, és az ilyenekből meg a helyi konteó-elméletekből összehozott feltáró riportokkal szórják meg a nyilvánosságot. 

A lényeg, hogy Orbán Viktor már gratulált a bravúros elfogáshoz. Azt sem felejtette el hozzátenni, hogy rendőreink bebizonyították, hogy Magyarország egy biztonságos hely, ahol bűn nem maradhat büntetlenül.

Hát nekem nem pontosan ez jut eszembe erről az egészről...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr211825807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2016.10.21. 04:29:07

Itt is ilyen dirrel durral kezelik az ilyenfajta letartóztatásokat. Van páncél autó, robot, drón, 1:500 túlerő....amit akarsz.
Miért is ne lenne meg ugyanez a jó magyar rend őreinek?

Drizari 2016.10.21. 06:26:52

@littke:

Magyarországon nem lehet csak úgy besétálni egy fegyverboltba, és vásárolni bármilyen lőfegyvert, ez itt nem USA. A másik tévedésed, hogy a TEK nem tartozik a rendőrökhöz, ők teljesen különállók, közvetlenül Orbán Viktorhoz tartoznak. Végül a feltételezett robbantót már lekapták egy nyílt parkolóban, a BTR-ek csak ezután érkeztek. Teljesen felesleges volt riadalmat okozni Karmacson, ebben a kicsi faluban, ahol alakosság száma alig több 700-nál, ahol a nagymama lakik, a kölköt 13 kilométerrel arrébb, Keszthelyen fogták el. Itt a felvétel, amikor vonulnak Karmacson:

www.youtube.com/watch?v=rcE-ASaENI0

Arra számítottak, hogy a nagymama páncélököllel fogadja majd őket?

Egy régi piros Hondában ült az elfogásakor. A hátsó szélvédő valami nagyon sajátos módon van rögzítve, házi barkácsolással:

www.youtube.com/watch?v=hTQ83JtAvfM

Az történt, hogy Orbán Viktor személyi testőre Hajdú János túltolta az elfogást, verébre ment BTR-ekkel, ezért hajtatott 200 kilométert a célpontig harci járművekkel nappal, helyenként hatalmas riadalmat okozva.

Drizari 2016.10.21. 09:31:19

A mai híreket olvasva annyit helyesbítek, hogy a nagymama Taksonyban lakik, onnan költözött vissza apja és nevelőanyja házába Karmancsra.

Új hír, ma olvastam: "a szerda délután Karmacsra kivonuló terrorelhárítók nem találtak oda a Teréz körúti robbantó apjának házához, ezért egy helyit kellett megkérdezniük, merre kell menni. Ezután a mintegy 30 gépjárműből, köztük páncélozott csapatszállítókból álló konvojnak egy egysávos utcában kellett visszafordulnia".

Javaslom a TEK-nek, a legközelebbi bevetésre vegyenek autós GPS-t, vagy az okostelefonjukban használják menet közben a Google applikációs Magyarország térképét.

pettra01 2016.10.21. 11:10:33

@littke: Elhiszem, de ettől még nevetségesnek tartom.

Xilit 2016.10.21. 12:02:14

Akkor szoktuk bizonygatni a jóságunkat, az erőnket, az odafigyelésünket, a felelősségérzetünket és a hozzáértésünket, ha a jóság csak álca, ha gyengék, közönyösek és felelőtlenek vagyunk, s nemhogy hozzáértéssel nem rendelkezünk, de az amatőrök sem lehetnek ügyefogyottabbak nálunk. No, ilyenkor kompenzálunk ezzel a túltolással, ami az orbán-kormány legjellemzőbb viselkedési jegye.

Milyen jó, hogy nekem nem kell hivatalból megnéznem ezeket a riportokat.
S ha már ATV: a napokban kerestem valami hallgatható-nézhetőt, amíg vasalok, a Fórumra esett a választásom. Balogh Judit műsorvezető édeskedése, gyenge replikái nagyon zavaróak voltak, de elviseltem mindaddig, amíg a jobbik, nevezetesen Vona fényezésébe nem fogott.
Csak néztem: tényleg az ATV-n vagyok?

Ilyet bírt mondani Balogh Judit, hogy bár voltak régebben kifogásolható megnyilvánulásaik a jobbik vezetőinek, de mára konszolidálódtak, különösen Vona Gábor, majd e megítélésre fűzte fel további mondókáját, kissé zavarosan, mint aki nem tudja, jól teszi-e.

És akkor elkapcsoltam. Így múlik el a világ, jelen esetben az ATV dicsősége.

Xilit 2016.10.21. 12:19:11

Azt olvastátok, hogy a Cinege utcába, Orbán mellé költözött a mai napig egy terrorszervezetet támogató, s emiatt körözött arab "mecénás"? Azt ugyan nem értem, hogyan is folyik az a körözik, ha a körözőknek még arról sincs tudomásuk, hogy éppen a mi nem szeretett vezérünk szomszédol vele, de hát annyi mindent nem értek, hozzá csapom ezt is.

Ja: a fidesz meg gyorsan kiderítette - miután már hosszú évek óta köztudott lehetne, hiszen írtak róla a lapok - , hogy Vona a török Farkasok nevű terrorista gyülekezet tiszteletbeli tagja. A farkasok már jónéhány embert legyilkolásztak, hírhedt embercsempészek, a pápát is el akarták tenni láb alól, csak az nem sikeredett nekik.
Nem fér a fejembe, hogy a hívek össze tudják egyeztetni magukban az iszlámimádatot - a jobbik Irán leghűségesebb és elkötelezettebb híve (persze, érdekből) - a kereszténység piedesztálra emelésével, s mint jó keresztények, elfogadják a terrorizmust és üldözik a menekülteket.
Erre varrjunk gombot, feleim! :)
Nem baj, a lényeg a lényeg: az ATV szerint a jobbik már az elfogadható kategóriáéba tartozik.
Lassan Echo 2. lesz belőlük. A Hír Tv meg a mennybe megy. :)

Xilit 2016.10.21. 12:20:17

Nem a körözik folyik, hanem a körözés. Már ha folyik.

pettra01 2016.10.21. 12:32:19

@Drizari: Ezekből az apróságokból érdemes lenne összehozni egy vígjátékot, nagy eséllyel indulhatna az Oscar-díjért. A sajtótájékoztatón levetítették az elfogásos feltételeket, még nézni is szörnyű volt, ahogyan egy seregnyi bűnszakember rárontott az egy szál gyanúsítottra. leteperték és meghempergették a földön, hát az a is erős túlzás volt, ezzel az erővel már szitává is lőhették volna ott helyben, lerövidítve az eljárást. Csak az ember arra gondol, hogy végső soron még csak gyanúsított, kiderülhet, hogy semmi köze az egészhez, abszolút büntetlen előéletű, szóval bármelyikünkkel előfordulhatna ugyanez, és engem ez nem nyugtat meg, sőt.

pettra01 2016.10.21. 12:52:31

Xilit: A jobbikosok is csak úgy vannak vele, mint általában azok, akik elvakultan állnak be bármelyik csapatba. Gyakorlatilag fogalmuk sincs a lényegről, nem is érdekli őket, valami részlet megragadja a figyelmüket, és attól kezdve együtt mennek a nyájjal.
Nekem a hírműsoroktól már mérgezésem van, az az öröm, ha kifogok egy Egyenes beszédet, ott még van esély valami értelmes szóra, de mondjuk az M1, a TV2 vagy az Echo valóságos kínszenvedés. Ha nem dolgozom, még véletlenül se kapcsolok egyetlen hírműsorra se, az már túlzás lenne.

Xilit 2016.10.21. 13:23:19

@pettra01:

Amit a Drizarinak adott válaszodban vetsz fel, hogy még csak gyanúsított, egyáltalán nem biztos, hogy ő az elkövető, de mit műveltek vele, hányan rontottak rá! Én már azért is aggódtam, hogy kint volt ebben a hidegben a dereka, ráadásul úgy teperték le a földre, mintha a legkisebb ellenállást is kifejtette volna!
És, ha ártatlan, és életre szóló sérülést, betegséget szed össze a TEK közreműködésével? Akkor bocsi? Vagy még az az sem?
Irtózom ettől a mentalitástól. És ne feledje el sem a TEK egyetlen embere sem, sem maga Orbán vagy Pintér vagy bárki, hogy nem kapja vissza valamilyen formában, amit mások ellen elkövet.

Xilit 2016.10.21. 13:26:14

Már megint helyesbítek: a nem kapja vissza helyett visszakapja. De még mennyire! (Saját tapasztalat, nem a levegőbe beszélek. )

CsipkeRózsa 2016.10.21. 14:53:48

Úgy emlékszem, a múlt héten arról szólt egy hír, hogy mégsem a videón mutatott illető a gyanúsított, mást lehetett az elkövető.

Azt sem értem, miért kellett egy családtagtól DNS mintát venni, hiszen a család tagjai megtudhatják tőle, és az elkövetőt nem érheti váratlanul az elfogása.

A nagy felvonulást a harckocsikkal és a férfi erőszakos leteperését meg kellett valósítani, mert a TV-k időnként bemutatják a műsort. Szerepelniük kellett hozzá.

Drizari 2016.10.21. 14:55:38

@pettra01:

Szerintem szívatják Hajdúékat a társszervek. Ezért repültek rá Brad Pitt mozis géppisztolyaira, és ezért rontottak rá erre személyiségzavaros, túlsúlyos robbantóra is, biztos mondták a társszervtől, nem kizárható, hogy állig fölfegyverkezett. Az elfogás egy parkolóban történt, a felvételen látni, hogy mellé parkoltak be, és abból a kocsiból ugrottak ki őt elfogni. Ez a parkoló egy közismert sétány kezdeténél van, amin egyenesen végig lehet menni a keszthelyi mólóra jutva. A sétány mellett jobbra-balra a Balaton Szálló és a Hotel Hullám.

Valakit várhatott, mert a piros Hondájából rángatták ki. A várakozásról tudhatott a nyomozást és a megfigyelést végző Nemzeti Nyomozó Iroda, akik elfogási akciókban soha nem vesznek részt. Annyival előbb tudtak a robbantással gyanúsított parkolóban való várakozásáról, hogy volt idejük a TEK-eseknek szólni, akik Budapestről elvágtattak Keszthelyre. Innentől jöhet a konteo-gyártás: vajon kire várhatott, aki végül nem ment el a parkolóba? És miért nem indította el azonnal a Hondáját és nem kezdett el menekülni, ahogy beparkolt mellé az az ezüst színű alufelnis TEK-autó? Ki mondhatta neki, hogy ott parkoljon le, amikor onnan visszafelé el sem bírt volna szökni az autóval, mert az ellenkező irányban a sétány és a tó van? :))

Egy másik hírforrás szerint aznap Hévízen is volt akció, de elfogás csak Keszthelyen volt.

Drizari 2016.10.21. 15:06:06

@CsipkeRózsa:

Az anyjától volt a legegyszerűbb megszerezni, mert vel hosszú évek óta nincsen kapcsolata, így el sem mondhatta a fiának, hogy betört az egyik fényszórója, közúti ellenőrzésen leállították és egy régi fajta szondával megszondáztatták.
Az új szonda ilyen, ezt nem kell szájba venni:

zaol.hu/data/cikk/145/1152/cikk_1451152/0.jpg

A fényszóró búra betörése, a közúti ellenőrzés és szondáztatása az anyukának az NNI tervezett akciója volt.

pettra01 2016.10.21. 15:08:19

@Xilit: Hát hogy Orbán kitől és mit kap vissza, az a lista meglehetősen hosszú. Ebben az ügyben az ő szerepe mellékes, bár azért valószínűleg abban is benne volt a keze, hogy a TEK-nek kellett lerohanni ezt a boldogtalant, simán el tudta volna fogni néhány rendőr is, de vagy ez volt a külön óhaja, vagy már annyira lesik a gondolatait, hogy csak meg akarták örvendeztetni :)

pettra01 2016.10.21. 15:12:08

@CsipkeRózsa: Ez a DNS-szerzés valami nagyon körmönfont módon történt, a mama úgy látszik, szintén autós, és valami rutinellenőrzés ürügyén megállították és megszondáztatták. Hát tényleg, ha megállítanak sorban mindenkit az úton és belefújatják a szondába, ki gondol arra, hogy igazából csak DNS-mintát akarnak szerezni a fiam ellen?

ZorróAszter 2016.10.21. 15:15:30

@Xilit:

Tök érdekes, hogy magának is feltűnt.

Én már azt hittem, csak az én szemem káprázik, mikor azt látom, hogy az ATV az utóbbi kb. hónapban Vona és a JOBBIK népszerűsítésébe kezdett.

De nemcsak a hivatásos ATV tagok, hanem a külsősök is, például Havas Henrik is az utóbbi néhány Havas a pályánban.

ZorróAszter 2016.10.21. 15:16:30

Ja! Viszont valaki híres ember (egy darab) szóbahozta, de villámgyorsan leugatták.

pettra01 2016.10.21. 15:23:58

@Drizari: Feltehetőleg a békaembert várta ott a mólón :)
A Privátkopón olvastam, hogy náluk állítólag jelentkezett valami volt besúgó, aki már nem besúgó, mert csalódott a rendőrökben, és előadott valami zavaros históriát a múltjából, amikor egy fedett nyomozó összehozta őt egy szerb pasassal, és ő bizony ráismert, hogy ez volt az. Valami fegyverügylet kapcsán találkoztak állítólag, és ő tíz vagy hány év távlatából is felismeri. Hát a fene tudja, nekem annyira nem tűnt jellegzetesnek ez a pali, hogy így beégjen valakinek az emlékezetébe - persze attól még, hogy én kételkedek, még lehet akár igaz is.

littke 2016.10.21. 15:25:18

@Drizari:
Itt Kanadában is az a helyzet, és itt azért nehezebb fegyvert vásárolni.
De mindenütt az "overwhelming force"-t használják ami lefordítva "lehengerlő túlerőt" jelent. Ez van.

Itt megjegyezném, hogy ezen terror cselekmény után nem egy embertől hallottam kommenteket, olvastam még az akkori Népszabiban is olyan célzásokat poszokban és cikkeben is, hogy ezt robbanást maga a TEK, vagy a kormány rendezte meg (a referendumot segítendő)....

Mit beszélnek ezek most?
Bevallom az ilyen süket felelőtlen alaptalan beszéd nekem sosem tetszett. Egyesek elég mélyre sűlyednek.
Lenne most ezektől valami "mea culpa"??? Mert én nem hallok. Nagy a csend.

pettra01 2016.10.21. 15:29:48

@ZorróAszter: Ma hallottam az Alapjogokért Központ igazgatóját, aki állandó szereplője a közmédiának mostanában. Boros Bánk Levente udvari politológussal együtt vendégeskedtek a Kossuth Ütközőjében, és ez a Kovács azt mondta (mert a Jobbik húzásáról volt szó), hogy a Jobbik milyen kreatív, bezzeg a többi ellenzéki pártnak semmi ötlete nincs.

osszian 2016.10.21. 15:39:27

Nekem ne mondd már, Little, hogy Amerikában harckocsikonvojjal mennek egyetlen elkövetőt elfogni...

A TEK most bizonyítani akart, és ehhez nagy felhajtás kellett. Kb mint amikor Svejk és a tábori lelkész az utolsó kenetet ment feladni.

osszian 2016.10.21. 15:46:52

Bocs. Kanadában.

" Hát olajunk az már van - jelentette ünnepélyesen Švejk, miután visszatért a Polák cégtől -, hármas számú kenderolaj, príma minőség, bekenhetünk vele egy egész zászlóaljat. Nagyon szolid cég. Firnájszt, lakkot és ecsetet is árul. Már csak egy csengő hiányzik.

- Minek az a csengő, Švejk?

- Muszáj, hagy csengessünk az úton, hogy az emberek levegyék a kalapjukat, amikor az Úristennel megyünk, feldkurát úr kérem, ezzel a hármas számú kenderolajjal. Azt így kell csinálni, és már voltak sokan, akik fütyültek rá, és lecsukták őket, mert nem vették le a kalapjukat. Žizkovban egyszer a plébános elvert egy vak embert, mert ez nem köszönt egy ilyen alkalommal, és még le is csukták, mert a bíróságon rábizonyították, hogy nem süketnéma, csak vak, és hallotta a csengőt, és mégse vette, le a kalapját, amivel megbotránkozást keltett, pedig éjszaka volt. Ezt úgy kell csinálni, mint Úrnapján. Máskor az emberek le se köpnének bennünket, és most kalapot fognak emelni. Úgyhogy én máris mennék érte, feldkurát úr kérem, ha meg tetszik engedni.

Švejk megkapta az engedélyt, és egy fél óra múlva már hozta is a csengőt.
(...)
- Milyen nagy felhajtást csináltunk, feldkurát úr, kérem, és most ezek elrontották az egészet - mérgelődött Švejk, amikor az irodában közölték velük, hogy a két betegnek már semmire sincs szüksége.

S igaz is volt, hogy nagy felhajtást csináltak. Konflison jöttek, Švejk szüntelenül csengetett, a tábori lelkész kézben tartotta a szalvétába csomagolt olajosüveget, s komoly képpel megáldotta vele a járókelőket, akik levették a kalapjukat.

Igaz, nem akadt sok hívőjük, habár Švejk mindent elkövetett, hogy éktelen zenebonát csapjon a csengőjével.

Néhány ártatlan gyermek utánaeredt a konflisnak, az egyik hátul felkapaszkodott a kocsira, s közben a többiek kórusban kiabálták: - Ott lóg a kocsin, ott lóg a kocsin."

Na ilyesmit élhettek át a keszthelyiek, csak nagyobb volt a zenebona és meghökkentőbb a háborús készültség a harckocsikkal.

Drizari 2016.10.21. 15:59:28

@littke:

Nálunk ezt "elrettentő túlerőnek" mondják, és bankrablásnál, túszejtőnél, magát elbarikádozó fegyveresnél alkalmazzák.

De soha nem alkalmazzák egy megfigyelés alatt álló, magát biztonságban érző, nyílt terepen civilek között tartózkodó fegyvertelen gyanúsított ellen! És nem alkalmazzák házkutatás céljából se, minek?
Még az a szerencse, hogy a hülye TEK-esek, nem szirénázva mentek a parkolóba. Minden rendőri szerv utálja őket, aki teheti megszívatja Hajdúékat. Szerintem tuti megszívatták őket az NNI-sek, mondván: nem kizárható, hogy fegyvere van. És még az apuka házának helyét se voltak képesek azonnal megtalálni helyi lakos segítsége nélkül. Pedig volt idejük tájékozódni Budapestről elindulva, míg odaértek, akár a Google térképén utcaképet is nézhettek volna.

Pontosan mi vihette rá erre a robbantásra, talán a nyílt tárgyaláson valamit megtudhatunk. De azt sosem fogjuk megtudni, hogy ki volt az, és mi volt a szerepe, aki ebbe a keszthelyi parkolóba csalta. Valami elfogadható történetet a köznép megnyugtatására a "szerveknek" majd ki kell találni, hogy mit keresett, kire várt abban a parkolóban.

pettra01 2016.10.21. 16:14:17

@osszian: Jó ez a Svejk-párhuzam, kísérteties. A Keszthely környékiek biztosan sokáig emlegetni fogják. Erről az olajról eszembe jutott egy történet, ami mondjuk nem illik ide, de muszáj elmesélnem, mert elfelejtem. Amikor a háború után kimentek a németek az édesapámék falujából, hátrahagytak ezt-azt, egyebek mellett egy nagy hordó szép, sárga olajat is. Az emberek meg úgy döntöttek, hogy szép is, nem is büdös, akkor lehet vele főzni és pillanatok alatt széthordták. Nem lett tőle semmi bajuk, csak éppen egy ideig arról lehetett megismerni az ottaniakat, hogy mindenkinek a nadrágján hátul volt egy olajfolt...

pettra01 2016.10.21. 16:22:11

@littke: Az biztos, hogy látva ezt a demonstrációt, az ember nagyon nem szeretné, ha a TEK nála akár barátságból is megjelenne...
Felelőtlen beszéd: Az emberek a legtöbb esetben gyártanak mindenféle elméleteket, főleg, ha a kincstári magyarázat nem eléggé meggyőző. Az biztos, hogy a robbantás időpontja nagyon passzolt a népszavazási kampányhoz, most meg már olvastam olyan véleményeket is, hogy ezt az elfogást is Orbán időzítette mostanra az október 23-i megemlékezések előtt akarva egy kis hangulatot kelteni. Lesznek még ennél cifrább teóriák is, nem kell rajta csodálkozni.

littke 2016.10.21. 16:24:08

@Drizari:
Azt hogy fegyvertelen nem tudhatják. Ismétlem mindenütt így tartóztatják le a terrorizmussal gyanítottakat. Ez van.
Szerintem is túlzásba mennek, csupán azt mondom ez nem magyar szokás. Ezt átvették, vagy itt lettek kiképezve.

littke 2016.10.21. 16:26:52

@pettra01:
Én nem csodálkozom, én sajnálkozom.
Persze még jó hogy ez egy otthon született volt és nem egy migráns....

pettra01 2016.10.21. 16:27:51

@Drizari: Emlékszem, amikor a Budaházy-féle csapatot fülelték le nálunk, akkor is megszállták a kommandósok a várost, úgyhogy ez nem rendszerfüggő, ezek bevett módszerek. Mutattak már drogdíler-elfogásokat is, hát is is pont ilyen röhejes volt, hogy éjjel ütöttek rajtuk, ott pislogtak gatyában meg pizsamában, miközben állig felfegyverkezett erős emberek ordibáltak és teperték le őket a földre.

Drizari 2016.10.21. 16:30:34

@littke:

De tudták az NNI-sek, mert megfigyelés alatt állt. Szerte-szét elemezték a múltját, ismerősei és baráti körét, még azt is tudhatták, hogy reggel milyen színűt és állagút szart.
Hajdú túltolta, ebben persze benne lehettek az NNI-sek is, hogy megint megszívatták őket, mint Brad Pitt kellékes fegyvereivel.

Ez elfogások végrehajtása nem szokás kérdése, hanem szakmai alkalmazás. A TEK nem tartozik a rendőri szervekhez, egy teljesen különálló banda.

Drizari 2016.10.21. 16:38:06

@pettra01:

A parkolóban nem is volt fölhajtás, ott néhány civil autóval hajtották végre a zárást, és csak a kelleténél egy kicsivel durvább volt testi kényszerítés, az elrettentést Karmacson rendezték házkutatás gyanánt, a helybéliek ámulatára.

pettra01 2016.10.21. 17:14:17

Ilyenkor mindig sajnálom, hogy nem láttam magát az egész folyamatot. Élmény lehet egy ilyen bohózat élőben. Olvastam olyan véleményeket is, hogy már az elfogásakor el kellett volna törni kezét-lábát a nyavalyás robbantónak. Na azért álljon meg a menet! És ha mégse ő volt? Már a sajtótájékoztatón is furcsa volt, amikor egyszer Hajdu úgy nevezte, hogy elkövető. Ilyenkor ugye még csak gyanúsított... Nyilván nyelvbotlás volt, de azért az ilyenre nem ártana vigyázni.

Drizari 2016.10.21. 17:52:10

@pettra01:

Biztos, hogy ő volt az elkövető, akit lefogtak a keszthelyi parkolóban. Hatalmas hajtóvadászat indult ellene, ma már olyan eszközei vannak a nyomozó szerveknek, hogy bárkit képesek megtalálni, ha az illető ügye rendkívüli. Ebben az esetben a rendőrökre irányuló merénylet volt a rendkívüli, és az, hogy közterületen, forgalmas utcán vitte véghez távirányítású robbanóeszközzel. Azt sem lehetett kizárni, hogy nem akarna még további robbantásokat végrehajtani, ezért is kapták őt le a leghamarabb, amikor van ellene annyi bizonyíték, amik elegendőek a bíróságnak a vallomása nélkül is. Ami nyomozást folytattak, és amennyien ebbe bekapcsolódtak, az hatalmas összegbe került. Az eredményesség szempontjából lényeges: kezdettől fogva a lehető legtöbb nyomozószervet bevonták a hajszába, még a bűnügyi kutatóintézet is, ahol mikroszkopikusan is vizslatják a begyűjtött bizonyítékokat, minden munkájukat félre kellett tenni. Más bűncselekmények elkövetőinél nem csapnak ekkora költségű felhajtást.

ZorróAszter 2016.10.21. 20:25:35

Kedves Little!

Szerintem Ön elfelejti, hogy ez a Terrorelhárító vezér volt 2002-ig Orbán testőre.

Ma meg tábornok és a TEK vezetője.

Erre megy ki ez a szépségverseny és a látványterrorelhárítás.

Ez nem az első ilyen sztori. Ez már minimum az ötödik ilyen.

osszian 2016.10.21. 21:31:45

Little biztos, hogy hülyeséget állít itt csökönyösen. Vagy nem tudja, mit műveltek a tek-esek, csak szokása szerint okoskodik. Több hatalmas tankkal, páncélozott járművel dübörögtek egy kis település utcáin, a frászt hozva az emberekre - olyan volt, mint amikor 56 nov. 4-én bevonultak az oroszok a tankjaikkal.
Hogy egy bármennyire is veszélyes de tudvalevően magányos (l. Drizari kommentjét: mennyire biztosra mentek) elkövetővel szembe úgy fel kellene készülni olyan járművekkel, fegyverzettel, hogy azokkal Irakot el lehetne foglalni, vagy kilőni az összes IÁ-st, hát ilyen túlzást se Kanadában, se máshol nem csinálnak, ott ugyanis vigyáznak az adófizetők pénzére és ismerik a mértéket.

littke 2016.10.21. 21:53:44

@osszian:
"hát ilyen túlzást se Kanadában, se máshol nem csinálnak, ott ugyanis vigyáznak az adófizetők pénzére és ismerik a mértéket."
Menj végig a mellékelt linken:
www.dailymail.co.uk/news/article-3343309/At-TWENTY-people-gunned-California-mass-shooting-police-search-three-suspects.html

osszian 2016.10.21. 22:13:12

Little, te meg ezen:

"Mi nem annyira hisszük el, hogy akit elvittek, az tette. Én nem láttam mit történt, de tankokat meg TEK-eseket meg autókat láttak. Mit gondol valaki, ha tankot lát, ki ne ijedne meg? A gyerekek féltek, sírtak. Az én kis unokám is úgy sírt, hogy borzasztó.
A boltos is megszólalt a ZAOL-nak, és azt mondta,
én láttam, hogy nagyon sok civil autó jött, rengeteg volt, harminc-negyven biztos, meg a páncélos járművek. A hegybe mentek, találgatások vannak, hogy kihez. Ezen kívül nem tudunk semmit. Az idősek megijedtek, nem tudták, hogy mire véljék az egészet. Ilyen nem volt még Karmacson."

propeller.hu/itthon/3247662-gyerekek-feltek-sirtak-kiakadtak-karmacson-tek-akciojan

Miközben tudván tudták, hogy egy embert keresnek. Na mondjuk egy fegyvertelen Columbo tényleg kevés lett volna, na de nem a hajdani Etelközt akarták visszafoglalni egy hadseregnyi páncélozott járművel, + 40-50 egyéb autóval, hanem egy darab terrorcselekményt elkövetésével gyanúsított egyént.

littke 2016.10.21. 22:53:04

@osszian:
Mint mondottam szerintem is eltúlozzák.
De számukra ez a nagy alkalom mert ezek legnagyobb része, mint a tűzöltók, egyébként csak valahol ülnek és malmoznak.
Tűzöltőkról jut eszembe, csak látnád itt Kanadában egy hívásra hányan jönnek.! Sokszor egy kis konyhatűzre, vagy 5 létrás autó, óriási kűrtölés, csindatratta.
De kritizálni érdemes?
Az ő dolguk a tűzet oltani, nem az enyém.....

pettra01 2016.10.22. 00:47:33

@osszian: Az viszont tényleg igaz, hogy ezeknél az egyenruhásoknál ahogy valami a munkájukkal kapcsolatos, egyből teljesen megváltoznak, ezt már megfigyeltem. Ilyen kérdésekben nem lehet velük jópofáskodni, azonnal előjön a kincstári szöveg, a viselkedésük is megváltozik, a hivatalos zsargont használják, hogy ez foglalkozási ártalom vagy mi, azt nem tudom, de érdekes. Halálosan komolyan veszik magukat, Tarjányin is ezt éreztem, amikor most megnyiiatkozott, nem is tudom, miért számítottam valami másra...

Xilit 2016.10.22. 06:04:40

@ZorróAszter:

Építem le az ATV-t, éppen az Ön által is tapasztaltak miatt. Eddig is viszolyogtam a Hitgyülitől, de, amióta meghallgattam Németh kiselőadását a menekültekről, azóta már nem tudok úgy nézni a csatornára, mint régebben. Szerintem nem csak egy hónapja szívélyeskednek a jobbikkal, csak egyre nyíltabban, felvállaltabban, így feltűnőbben.
Olgára amúgy is nehezteltem, mert a szocikkal vagy a DK-sokkal elég meredek hangot engedett meg magának, míg a fideszesekkel kesztyűs kézzel bánt. Aztán fel-feltűntek a jobbikos képviselők, én meg leléptem a csatornáról.

ZorróAszter 2016.10.22. 09:28:13

Kedves Nyírfa!

Mint a múltkor mondtam, az ATV mögött nemcsak a Gyüli van, hanem a Gyüli mögött a CBN Pat Robertsonnal, mögöttük meg valószínűleg a CIA.

Szóval remélem, nem arról van szó, hogy a Nácipártot akarják most a barom Orbán után a nyakunkba ültetni a gyarmattartóink, hanem csak az amerikaiak keverik a szart hogy betegyenek a német gyarmattartóinknak. De persze csak módjával.

ZorróAszter 2016.10.22. 09:33:37

Kedves Little!

Mint említettem, szerintem Ön nem emlékszik, miket alakított ez a primadonna mióta kinevezték TEK-führernek. Miket alakított a hollywoodi színészek puskáival kapcsolatosan, vagy Tóásó hazahozatala kapcsán. És még volt pár dobása.

Arról nem beszélve, hogy eredetileg Orbán testőre volt. Értsd és mond: TESTŐR. Ha jól emlékszem, főtörzsőrmester.

Ma meg tábornok.

Én hiszek abban, hogy vannak értelmes emberek, akik jobban megállják a helyüket, mint a kontraszelektíven tenyésztett baromcsorda, akit elitnek szoktunk nevezni. De ez az ember nem ez a fajta.

Egyébként a baglyok tök aranyosak:

bestpictureblog.com/wp-content/uploads/2015/03/1107.jpg

Xilit 2016.10.22. 10:43:23

@ZorróAszter:

Meg kellett már néznem, ki ez a főtestőrből avanzsált TEK-nagyúr. Mert nem voltam képben. Azért nem voltam képben, mert ennyire nem jelentősek a fidesz emberei. Aztán beugrott, hogy ezt az embert már láttam a tévében. Ja, hogy ő az, aha, Szóval, ennyi, felejtős.

ATV: a csoda tudja, ki-mi van a háttérben. Hogy a CIA keze kapcsolgatná a Hitgyüli gombjait, most ezt mondjátok, majd így viselkedjetek, kicsit balra, kicsit jobbra, kicsit szélre, most jó............veszélyes játék.
Ha a CBN-nek - a CIA-nak? -. ilyen ráhatása lehet az európai döntésekre - és itt a döntéshelyzetben lévő államokra utalok -, akkor a nagypolitika nem több, mint egy folyamatos pókerjátszma.
Nagyjából ezt eddig is tudtuk, de az ember nagyon erősen akar hinni az igazságban és legeslegfőképpen a szabadságban, hiszen ez mindenek alapja.
Valahol kell, hogy legyen egy határ, amikortól fogva az emberek már nem zsarolják egymást, sem egyenként, sem csoportonként, sem nemzetenként.

Azon csodálkozom - azon is - , hogy vannak tanult, művelt, vagy egyszerűen csak értelmesnek gondolt személyek, akiket mindezek ellenére az orruknál fogva lehet vezetni.
A nyájban való melegedés biztonsága lenne az ok? Mindig a félelem az, ami eltántorít minket a józan eszünktől, a megérzéseinktől? De kell, hogy legyen az a határ, tudom, hogy van, amin túl már nem működik a manipuláció.

ZorróAszter 2016.10.22. 11:50:38

Kedves Nyírfa!

Ez a tökkeelütött baromcsorda évezredek óta így vezetgeti orránál fogva az emberiséget.

Karonpapírra festett ördögökkel és csalinak kartonpapírra festett cukorkákkal.

Nagyon ideje lenne már végetvetni ennek. Mert ez az elit tulajdonképpen csak egy tökkelütött baromcsorda. Valójában nem az eszével uralkodik rajtunk, csak az agresszív ostobaságával.

Szégyen, hogy a rabolt pénzből való búsás alamizsnáért értelmes emberek is szolgálják őket, ahelyett jól kicsesznének velük.

Régen is szakadékból szakadékba vezetgette ez a sok hülye az emberiséget, de most már jó ideje ezek a szakadékok sokkal veszélyesebbek. Mint voltak még pár száz éve is. Vagy még 100 éve is.

Nincs bizonyítékom rá, hogy a CBN mögött valójában a CIA áll.

Xilit 2016.10.22. 12:45:00

@ZorróAszter:

Mint ahogy nekem sincs a Vérmezőn tervezett kivégzéscunamira. Elmaradt, mert bejöttek az oroszok.
Ha nem így történik, ma én sem élek. 3 éves voltam, de apám után listázott kommunistacsíra, amit egyszer s mindenkorra ki kell irtani.

Hullahegyek borították volna a Várhegy alját, híven a nevéhez. Gyermekeké, asszonyoké, fiúké és apáké.
Ez lett volna A Forradalom, egy új élet kezdete? Soha nem fogom elhinni.

Az jutott az eszembe, hogy akkor fogunk egyenesbe kerülni, amikor az eszünk mellé felzárkózik az erkölcsiségünk. Globálisan. Akkor vége lesz.

pettra01 2016.10.22. 14:38:07

@Xilit: Tényleg nehéz elképzelni, hogyan tudják összeegyeztetni a hitgyülis kolompolást a politikai műsorokkal, de nyilván ez nem a sajtószabadság jegyében történik. Belógatják a mézes madzagokat, aztán a legyek odaszoknak, abban a hiszemben, hogy itt minden nagyon fincsi, és észre se veszik az édes között az édesítőszeres hamisságokat, ha vannak ott mérgezett pertlik, azokat is boldogan fogyasztják.
Hajdu: hihetetlen, micsoda pofák csinálnak itt karriert, lesznek belőlük tábornokok, főtanácsadók meg miniszterelnöki biztosok. Normális közösségben az ilyenektől még azt se kérdeznék meg, hány óra van, mert azt se lehet elhinni nekik, itt meg élet-halál urai lehetnek.

Xilit 2016.10.22. 14:49:09

@pettra01:

...hitgyülis kolompolás...:) Nagyon kifejező!
Hát ez az, pettra, élet-halál urainak képzelik magukat. Innen lehet nagyot tanyázni, fognak is, ez 100 %.
süti beállítások módosítása