Csak mondom

Csak mondom

Fütyülnek rád

2016. október 14. - pettra01

Milyen érzés lehet? Ott állni egy csomó ember előtt egy parádén, és a megjelenésedet nem elcsendesült várakozással fogadja a közönség, hanem akkora füttykoncerttel, hogy egy ideig bele se tudsz kezdeni a mondandódba? Főleg akkor lehet ez kínos, ha nem ehhez vagy szokva, ha eddig nem ez volt a szokás. Hogy tapsolnak, lelkendeznek, akár még kezet is csókolnak, azt már megszoktad, el is várod, talán bele is tervezik a beszédeidbe a hatásszünetet, amikor időt hagysz az üdvrivalgásra. De mi a teendő füttykoncert esetén? 

Végül is el tudtad mondani a mondókádat, amely természetesen most is tele volt remek fordulatokkal például tóról és békáról, már csak a lószar és a veréb hiányzott. Hogy közben, meg utána mit gondoltál, azt sose fogjuk megtudni. Vajon elgondolkodtál azon, mi lehetett ennek a fogadtatásnak az oka? És ha igen, mire jutottál? Valamilyen magyarázatot kellett adnod minderre, legalább magadnak. 

Érdekel egyáltalán, hogyan éreznek, mit gondolnak az emberek? Vagy szerinted jobban tudod, mint ők maguk, mert miért is ne lennének elégedettek? Hiszen  jobban élünk, mint hat éve, az ötven vagy száz évvel ezelőttihez képest meg főleg. Teremtettél nekik munkahelyeket, nem igaz? Közmunkát? Na és? Aki azzal nem elégedett, találjon magának jobbat, informatikusokból például mekkora nagy hiány van. Tanulni, tanulni, tanulni! Nem háborogni és követelőzni kell, jó szakmát kell tanulni meg diplomát szerezni, akkor majd kinyílnak előttük a lehetőségek. 

Az azért biztos, hogy MTK-meccsekre nem nagyon fogsz járni. Talán arra jutottál az egészből, hogy ezeknek kár volt ilyen szépséges stadiont építeni. Pedig milyen tenger sok pénzbe került! Még az a szerencse, hogy néhány szívedhez közeli vállalkozó azért igencsak jól járt vele...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr3711807909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.10.14. 23:34:19

A Fradi-pálya átadásán Kapott már füttykoncertet, hozzászokott ehhez az üdvözléshez. Hanem, valami történhetett Csányival, mert nem volt a megnyitón, mint az MLSZ elnöke. Az okot másképp írta a 444.hu, a hírforrásuk is eltér a Nemzeti Sportétól (ami a Mediaworks lapja), az utóbbi az MTK-tól szerezte az információt, az internetes portál meg az MLSZ egyik munkatársától.

Szóval, az egyik hír szerint az MTK apparátusa addig szervezte és bonyolította az ünnepi megnyitóünnepség protokollját, hogy Medveczky Ilonát több ízben is értesítették a meghívásról, míg Csányi Sándornak és az MLSZ munkatársainak elfelejtettek meghívót küldeni. A programfüzetben viszont szerepelt meghívottként Csányi, aki rövid beszédet is mondott volna ez alkalomból.

A másik hírközlés szerint Csányi gépkocsivezetője a délelőtt folyamán járt a stadionnál, hogy megnézze a számukra fenntartott parkolóhelyet, de a sportvezető délután, nem sokkal az ünnepség kezdete előtt, halaszthatatlan ügyei miatt lemondta a részvételt.

Ha az utóbbi hír az igaz, nagyon em szép dolog Csányitól, hogy nem ment a focimeccsre. Orbán Viktor is minden országló dolgot félretesz, ha egy neki fontos meccsnézéséről van szó, így tett legutóbb a Lettország - Magyarország "viadal" esetében is.

pettra01 2016.10.15. 00:54:28

@Drizari: Mindössze üdvözlés lett volna?
El nem tudom képzelni, mi történhetett Csányi körül - hát lehet, hogy még a végén ő is kegyvesztett lesz. Nem is gondoltam volna, hogy Medveczky ilyen fontos szurkoló :)

Xilit 2016.10.15. 14:22:14

Az a füttykoncert zene volt füleimnek! Sziasztok! :)

Szerintem Csányi és Demján egyaránt a vezér bögyében van, a két "öreg" valószínűleg látja a pusztulást, és pofákat vág hozzá, talán ki is evickélnének Orbán mögül, csak senki nem ígér nekik balról, vagy, ha igen, keveslik.

Medveczy...., hát, ez a nő, kabaré! :)

pettra01 2016.10.15. 15:31:47

@Xilit: Hát lehet, hogy vágnak hozzá pofákat, de azért a húsosfazék komoly vonzerő lehet - hogy milyen, azt mi hál' istennek sose fogjuk megtudni.

pettra01 2016.10.15. 15:33:33

@Drizari: Vajon milyen apropóból volt ott? Kinek a kije mostanában? Egyébként a fenét se érdekelné, csak bosszantó, amikor a szánalmas nyugdíjáról panaszkodik...

CsipkeRózsa 2016.10.15. 15:50:11

Orbán nagyon ritkán kap ellenvéleményt, füttykoncertet. Igyekszik is elkerülni az ilyen megnyilvánulásokat, ezért beszél többnyire csak a válogatott, hűséges emberei előtt.

Örülök, hogy Medveczky Ilona el tudott menni az eseménye, úgy tudtam, beteg. Lehet, hogy ez kihagyhatatlan volt az életéből.

pettra01 2016.10.15. 16:00:17

@CsipkeRózsa: Biztosan régi szurkolója a csapatnak:)
Olvastam pár fideszes hozzászólást ezzel kapcsolatban, ők úgy magyarázzák, hogy a libsibolsik, akiket a meccs nem is érdekelt, képesek voltak azért jegyet venni, hogy ott fütyülhessenek. Na persze, az kizárt, hogy egyszerű halandók ne lelkesedjenek Európa eszéért.

pettra01 2016.10.15. 16:02:21

@CsipkeRózsa: Ja, éppen nemrég olvastam, hogy valahol egy 102 éves öregasszony bakancslistáján szerepelt, hogy tartoztassák le a rendőrök, akik teljesítették a kívánságát, még meg is bilincselték. Rettentő boldog volt ettől - hát ilyen is van.

pettra01 2016.10.16. 01:57:24

@CsipkeRózsa: Ügyes. Amikor örült a gólnak a közönség, úgy vágták be, mintha Orbánnak örülnének. Kicsit mondjuk fura, hogy miközben beszél, javában megy a meccs, de hát ilyen apróság kit zavar?

pettra01 2016.10.16. 16:37:40

@Drizari: Az utolsó kettőre nem jövők rá.

Drizari 2016.10.16. 18:39:16

@pettra01:

A negyedik : Moldova György, az ötödik : Csukás István.

pettra01 2016.10.16. 18:53:32

@Drizari: Csukást így most már felismerem, de Moldovát...
süti beállítások módosítása