Csak mondom

Csak mondom

Toroczkai mosolygó levele

2016. október 08. - pettra01

A Facebookon osztotta meg ma valaki ezt gyöngyszemet. A teljes irományt nem másolom ide, csak a magját

"...Hozzátette: amennyiben az ENSZ nem tesz eleget a felszólításnak, az ásotthalmi önkormányzat maga fogja elvégezni a szükséges munkálatokat, a borsos költségeket pedig kiszámlázza az ENSZ-nek. Ásotthalom ezen felül 150 ezer forintos bírsággal sújtotta a szemetelésért a migráció fő támogatójának számító nemzetközi szervezetet. „Muszáj lesz nekik, máskülönben küldöm a végrehajtót hozzájuk”- írta Toroczkai mosolyogva arra kérdésre megfelelve, hogy vajon az ENSZ reagál -e..."

Ezt úgy látom magam előtt. Amint Toroczkai ül az ásotthalmi polgármesteri hivatalban és mosolyogva ír. Meg határozott hangon mosolyog. Ügyes ember. 

A múltkor azt mondta egy ismerősöm, hogy nagyon tudnak ezek a fiatal, jobbos újságírók, olyan stílusuk van, hogy a régiek elbújhatnak mellettük. Hát a fene tudja...

Azt nem is mondom, micsoda kommentek érkeztek erre a magvas írásra. Az új egység megmutatkozott itt is a maga gyönyörűségében. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr8611779993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.10.08. 06:03:38

Nem vagy naprakész a hírekben, ez júliusban volt téma.

pettra01 2016.10.08. 10:41:43

@Drizari: Ezek szerint nagyon lemaradtam. Így jár, aki a Facebookon nézelőldik:)

Drizari 2016.10.08. 12:58:04

@pettra01:

A mai hírről le ne maradj: betiltották a Népszabadság print és online formátumát. A hivatalos verzió szerint csak felfüggesztették, amíg kijelölik az új és gazdaságos profilt. Mindeközben fölfüggesztették az újságírók munkaviszonyát, és az előfizetőknek vagy adnak egy másik lapot, pl. Népsportot, vagy visszafizetik a pénzt. Ez azt jelzi, hogy hosszú ideig nem lesz Népszabi, ha lesz egyáltalán.

pettra01 2016.10.08. 13:01:38

@Drizari: Elképesztő, hogy ez is megtörténhetett. És erre se lépünk semmit, hanem tudomásul vesszük?

Drizari 2016.10.08. 13:37:47

@pettra01:

Mit akarsz erre lépni? Tüntetni? Ismered a mondást: "Előbb-utóbb megunják, hazamennek."

pettra01 2016.10.08. 13:55:25

@Drizari: Majd Mészáros kijelöli az új irányvonalat, talál is hozzá megfelelő újságírókat és szépen minden megy tovább. Egy ilyen megszüntetésnek nem tanúja, hanem részese voltam, egyik nap még a szokott működés, másnap emberek jöttek elvitték a telefonokat és az írógépeket és szóltak, hogy lehet menni a végkielégítésért. Nem dőlt össze a világ. Először mindenki sokkot kapott, aztán viharsebesen új lehetőséget keresett magának, mert hát élni azért kell...

Drizari 2016.10.08. 14:24:20

@pettra01:

Most is ez fog történni. A többség biztosan talál magának valami fizetős állást. Olvasom a hírekben, minden párt megszólalt elítélőn, még a Jobbik is, csak a Fidesz és a KDNP hallgat.

pettra01 2016.10.08. 15:11:50

@Drizari: A Fidesz és a KDNP hallgat? Mit is mondhatnának? Ők inkább cselekszenek. Most éppen a Népszabadságot mentik meg...

pettra01 2016.10.08. 15:17:18

@CsipkeRózsa: Sajnos, a Népszabadság nem kormányzati közbenjárásra vesztette el az előfizetői többségét. Ami a nolbloggal történt, az is már ennek az előjele volt, tény, hogy maradtak ott néhányan, akik igyekeztek a régi vonalat képviselni, de a lap már egy ideje furcsa irányba mozdult. Úgy látszik, ez még mindig sok volt a hatalomnak, hát meddig tart az nekik, hogy megmutassák, nem úgy van az?

littke 2016.10.08. 16:58:10

Kár.
De egy olyan lap ami "elbocsájtotta" bloggolóit és helyette 2 hogyismondjam nem igazit futtatott, és azok kommentelő sleppjét, (az elején 3-at de Pupu talán nem jól húzta az igát), nehéz nagyon bánkódni.
Mindenestere ha anyagilag vesztes volt az ugye probléma. Mert úgy mégis, ki fizesse a költségeket?

CsipkeRózsa 2016.10.08. 17:09:42

@pettra01:

Szerintem, többnyire az okozta a nagy veszteséget, hogy nem kaptak állami hirdetéseket. Azt is megtiltotta a kormány, hogy az állami intézmények, cégek nem fizethettek elő a Népszabadságra. Még a repülőtéri olvasás is le lett róla állítva. A magánvállalkozások sem mertek, akartak előfizetni a lapra, mert "mit szól Orbán".

Ezek nélkül a támogatások nélkül a többi napilap is tönkre menne.

A Magyar Nemzetet anno Horn Gyula mentette meg a megszűnéstől.

Drizari 2016.10.08. 18:05:02

@littke:

És a nagyon veszteséges TV2 üzemeltetését ki fizeti? Odaadták banki hitelre Vajnának, és mellé kapott pár milliárd vissza nem térítendő állami forintot. A nézettsége semmit nem javult, de most pumpálják bele a reklámpénzeket.

littke 2016.10.08. 18:15:39

@Drizari:
Kedves D.

Ne légy naív. Ha a jövedelem nem jön be a hirdetések stb.-ből akkor valaki fizeti a különbséget.
Szóval a média az manapság függ a pénztől, tudom jobb lenne ha nem, de ez így van.
Ez a kapitalizmus.

Ez van, tanulj gyerek, csinálj pénzt, vegyél meg egy ujságot ha akarsz, oszt a véleményed ismertebb lesz. Az ismert nem azt jelenti hogy az emberek azt sajátjukká teszik, de persze ez nagy előny.Én már megszoktam, képes vagyok a saját világnézetem megalakítására. Nem lehetetlen.

Régebben gondolom MO-n Aczél et. hagyta jóvá mi jelenhet meg. Akkor is tudtam hogyan kell a sorok között olvasni, most is..

Most, utolsó soron a tulaj.
Az előbbi, ha szerettted is, nem jön vissza.

pettra01 2016.10.08. 18:58:46

@littke: Ha tisztán csak a piacról kellene megélnie a médiának, igencsak szűkös lenne a választék Magyarországon. Jó, azt mondod, ellenzéki lap, nyilván a hatalomnak nem célja,hogy támogassa. De hogy az ellenzék miért herdálta el, azt azért nehéz megérteni. Mondjuk évi ötmilliárdos veszteség az azért durva, párttámogatásokból azt már nem lehet fedezni. Az is tény, hogy a piaccal nem nagyon törődött a Nol, a blogot is nem megszüntetni kellett volna, hanem felfuttatni, jó marketinggel ment volna, de úgy látszik, ez nem volt szempont.

pettra01 2016.10.08. 19:04:23

@CsipkeRózsa: Nem ismerem az adatokat, csak annyit olvastam, hogy az előfizetők 70%-át elvesztette a Népszabadság. Ezzel együtt azt is nézni kellene, hogy az eladott lapok száma és az internetes olvasottság hogyan alakult, abból már lehetne valamit kikövetkeztetni. Azt hiszem, az állami hirdetésekkel mindig is ez volt a helyzet, hogy a kormánybarát média járt jól, nem tudom, az "elmúltnyócévben" kapott-e állami hirdetést mondjuk a Hír Tv vagy a Magyar Nemzet.

pettra01 2016.10.08. 19:08:17

Érdekes különben, amit az És csinál. Ők az internetet most már főleg önreklámnak használják, kis ízelítő az írásokból, ha érdekel, vedd meg a lapot vagy fizess elő. Jó lenne tudni, hogyan vált be náluk ez a szisztéma, lehet, hogy más lapoknak is ezt kellene csinálniuk.

Drizari 2016.10.08. 20:12:07

@littke:

Jelzem, nem vagyok naiv. Jelzem azt is, hogy ez nem az USA vagy Kanada piaca, ez magyarországi piac. Azt is jelzem, hogy a Magyar Hírlap megjelenik vagy 15 ezres példányban, ami el sem fogy, de ott Bayer Zsolt kereszteslovag a fő-fő újságíró és ezért nem számít a veszteség. Ne próbáld az általad ismert kapitalizmust ráhúzni a jelenlegi Magyarországra, mert itt teljesen másképpen működik. Itt most az uram-bátyám a fidesz a meghatározó, rajtuk kívül mindenki másnak fölkopik az álla. Céljuk az ellenzék megsemmisítése. Nem írtam el: céljuk a megsemmisítés. Természetesen nem sortűzzel és nem bebörtönzéssel, hanem ellehetetlenítéssel. Földönfutóvá tesznek mindenkit, aki nekik ellenáll. Lásd a valamikori haverjukat is kikészítik, a Simicska Lajost.

littke 2016.10.08. 20:17:47

@pettra01:
Azt hogy a NOLBloggot beszüntetik, mert nem tudnak valakit fizetni,hogy azzal törödjön azt meg lehet érteni. De, nem szüntették be, Jehu!!!, Földes és az elején PuPu "bloggja" lett.
Angolul mondom: They can fuck themselves!

A blog definíciója a széleskörű részvétel, nem egypár "akit mi szeretünk" platformja.
Ez elárulja (nekem) a vezetők dilettanizmusát, ami előbb utóbb oda vezetett, ahol most vannak.
Megint csak angolul: "They asked for it".

littke 2016.10.08. 20:43:05

@Drizari:
Persze MO-n más a helyzet, ahogy írod.

Meg ne tévesszen itt is meg akarnák folytani az ellenzéket, de nem tudják, mert sokan hallgatnak arra amit mondanak/írnak és köztük vannak pénzesek is.

De a piac az a piac. Ha a Népszabi olyat ír amit csak kevesen olvasnak, és/vagy elidegeníti az olvasó táborát, akkor csak a Fidesz kezébe jár.

Mindkét esetben, hacsak nem találnak egy cukros bácsit, a bolt be fog zárni.

pettra01 2016.10.08. 21:55:54

@littke: Nem tudtak valakit fizetni? Nem lett volna ez olyan mérhetetlenül nagy munka, ki kellett volna találni valami jó szisztémát, a kiemelést akár gépileg is meg lehetett volna oldani, hogy akár legolvasottabbak vagy a legkommenteltebbek automatikusan kiugranak és kész - persze ehhez az is kellett volna, hogy ne manipulálhassa senki a számlálót, mert azért tényleg voltak furcsa jelenségek...
De az, hogy meghagyták a két kiválasztott bloggert, és továbbra is blognak nevezték azt a rovatot, hát az a műfaj megcsúfolása volt. Nagyon szépen fel lehetett volna futtatni a blogot, kellett volna mondjuk valami pályázat, odavonzotta volna máshonnan a bloggereket, akik közül aztán sokan - ha jó a felület és van olvasottság, akkor maradnak is. Szóval ez volt a legegyszerűbb, bezárni a boltot.

pettra01 2016.10.08. 22:00:51

Közben kiderült számomra, hogy nem évi ötmilliárd a veszteség, hanem 2007 óta ötmilliárd, ami szintén borzasztó nagy szám, de azért mégse akkora. Ez se véletlen, hogy kilenc év veszteségét mondják egyben, éves bontásban talán nem nézne olyan nagyot az ember. Aztán hogy ellenzéki oldalon nincs már olyan ember, aki képes lenne egy ilyen ráfizetéses bulit finanszírozni vagy csak inkább kasélyokba meg a fene tudja mibe fekteti a pénzét, azt nem tudom.

Drizari 2016.10.08. 23:06:35

A következő ábrán lehet jól látni, hogy előkészített volt a veszteségre való hivatkozás:

a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fkep.cdn.index.hu%2F1%2F0%2F775%2F7753%2F77532%2F7753259_b85c5bf5977747fb99ddcc42ce5539b5_wm.png&key=urqwGVkKJdJgvnrLPLNX9g&w=600&h=477

A linktől nem kell megijedni, kör-diagrammok láthatók a hozzájuk tartozó adatokkal.
süti beállítások módosítása