Csak mondom

Csak mondom

A néger

2016. szeptember 10. - pettra01

Ez a szomáliai alaposan kiviselte magát. Szexuális ajánlatot tett egy nőnek a fővárosban, aki erre nemet mondott, ám emberünk ezzel nem tekintette lezártnak az ügyet, követte a hölgyet a lakásáig. Ennél tovább nem merészkedett, hogy útközben is folyamatosan molesztálta volna vagy fenyegetően álldogált volna az ablaka alatt, arról nem szól a fáma. Azért én szívesen hallottam volna részleteket is erről a zaklatásról, mert így akármit is elképzelhet az ember ugye. 

Migránsunknak egyéb bűnei is vannak. Belopózott valami szállodába és onnan ellopott ruhát, táskát és készpénzt 80 ezer forint értékben. Na de mindez nem marad megtorlatlanul, példás gyorsasággal elfogták a rendőrök - lehet, hogy nem is a rendőrök voltak, hanem a TEK, végtére készültség van. Már bíróság elé is állították, kezdeményezték előzetes letartóztatását, főleg a bűnismétlés és a szökés veszélye miatt - tudhattuk meg a hírekből. Azt is megtudhattuk, hogy a zaklató több mint egy éve él hazánkban, munkája nincs, lakása nincs, jövedelme nincs. Menekültstátusz iránt adott be kérelmet, de arra nem jogosult, viszont oltalmazottként élhet nálunk, ami azt jelenti, hogy nem kell elhagynia az országot, viszont ezek szerint semmi egyebet nem jelent. 

Azért érdekes. Ha nem utasítottuk ki, akkor értelemszerűen befogadtuk - mindegy, milyen jogcímen, de úgy látszik, ilyenkor se kosztot, se kvártély nem nyújtunk az illetőnek, amit kap, az annyi, hogy nem zavarjuk át a határon, nem ütjük agyon, viszont a kutya meg nem kérdezi tőle, hogy hát te, fiam, mihez fogsz itt kezdeni magaddal? Csak úgy eleresztjük, bele a vakvilágba, abban a reményben, hogy feltalálja magát, ha másképp nem, mint az ég madarai. Vagy esetleg kéreget, netán lop valamit. 

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal honlapján nem részletezik világosan, hogy kit mi illet meg, jobban mondva vannak információk, csak nehezen értelmezhetőek. Nem sikerült rájönnöm, hogy megilleti-e ugyanaz az ellátás az oltalmazottat, mint a menekültet? Mert ha igen, akkor nem értem, hogy ez a szomáliai miért nem részesült mindebben? Nem vette igénybe? Vagy neki nem jár? Vagy járna, csak elfelejtettek neki is szólni erről? 

Csak óvatosan kérdezem, hogy nem kellene a migránskérdést ezen a szinten is komolyabban venni? Ha már itt oltalmazunk ki tudja, hány embert, nem kellene legalább minimális szinten törődni velük? A szomáliai már több mint egy éve itt van, ha történetesen soha nem is fog továbbmenni, így fogja leélni az egész életét? 

Ja, nem. Most már bíróság elé kerül, ha szerencséje van, kap némi börtönbüntetést is, így az ellátása egy időre megoldódik...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr9011691811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2016.09.10. 10:22:19

Kedves Pettra!

Az eseményekből és a sajtó hangvételéből az olvasható ki, hogy itt a gazdáink, a nemzetközi nagytőke a világ fasizálására törekszik.

Ezért indították be a menekülthullámot jól nyomonkövethető, precízen kiszámított lépések sorával.

Én csak azt nem értem, miért?

Mert például mikor Hitlert és bandáját a németek nyakába varrták, akkor a szocdem és a kommunista párt össz szavazóbázisa 30% felett volt, és attól féltek, hogy bármikor jöhet egy baloldali fordulat, mikor radikalizálódnak, egyesülnek, és 50 % fölé kerülnek.

De a mai szocdemek, szocialisták ugyanúgy a nagytőke pincsikutyái, mint Orbán vagy akár Vona.

Akkor meg miért akarnak fasiszta rendszereket a nyakunkba ültetni?

pettra01 2016.09.10. 13:11:01

@ZorróAszter: Az én fantáziámnak vannak azért határai. Szerintem a menekülthullámot nem kellett beindítani, az beindult, más kérdés, hogy ki miért kapcsolódik bele és milyen tisztes vagy hátsó gondolatokkal. Az biztos, minél beljebb haladunk ebben az egészben, annál inkább kiszámíthatóak a következő lépések, és tényleg, a fasizmus áll a küszöbön toporog, van rá esély, hogy személyes tapasztalatokat szerezhetünk a mibenlétéről. Azt azért nem hiszem, hogy ezt akár a nagytőke, akár a jóisten irányítaná.

ZorróAszter 2016.09.10. 14:10:49

Kedves Pettra!

Az a gond, hogy gombnyomásra felejtjük el, amit a sajtó akar, hogy elfelejtsünk. Konkrétan hogy az USA és az EU megkurtította a menekülttáborok költségvetését, miközben tudták, hogy a menekülttáborok létszáma nem csökkenni, hanem drasztikusan nőni fog. Egyes helyeken állítólag már szabályosan éheztek az emberek.

Csak éppen mi az emlékezetünket a sajtóban tároljuk mint a ruhatárban a télikabátot. Ha a sajtó egyszercsak "elfelejt" emlékezni valamilyen eseményre, akkor mi is elfeledkezünk róla.

A világon a nemzetközi nagytőke uralkodik. A világsajtón - és a hazain - meg pláne.

Hitler se a havi egymárkás nácipárttagdíjból fedezte a hatalomrajutást. Se a 3 millió rohamosztagos zsoldját, egyenruháját, kocsmaszámláját.

Drizari 2016.09.10. 14:44:53

De, ugyanaz illeti meg az oltalmazottat is, mint a menekültet. Csak neki nincs választójoga, a menekültnek meg részben van: "a menekült a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása, valamint a helyi népszavazás kivételével nem rendelkezik választójoggal" - az oltalmazottnak ez nincs.

pettra01 2016.09.10. 14:59:47

@ZorróAszter: Ez így igaz, hogy minden hatással van mindenre, és az okosoknak éppen az lenne a feladatuk, hogy számoljanak minden cselekedet következményeivel. Tehát hogyha lebombázom az otthonaikat, akkor valószínűleg elindulnak valamerre, meg hogyha nem támogatom a menekülttáborokat, akkor ott ínség lesz és az ott lévők más megoldások után kezdenek kutatni - de hogy ebben olyan szándékosság lenne, hogy direkt csökkentem a támogatást, mert jöjjenek csak, na, ezt nem hiszem.

pettra01 2016.09.10. 15:04:35

@Drizari: Akkor azért csak nem stimmel valami ebben a történetben. Ha járt neki az ellátás, akkor miért volt földönfutó? Ha lenne valami kijelölt helye, azt is mondták volna, hogy de onnan elment, mert szabadságra vágyott vagy mit tudom én. De ezt, hogy se lakása, se munkája, se pénze, ezt úgy mondták, hogy még névleg sincs nekik semmiféle helye.

Drizari 2016.09.10. 15:54:02

@pettra01: A részletes szabályozást nem ismerem, csak a törvényből annyit, hogy menekültet - ha a törvény, vagy kormányrendelet kifejezetten másképp nem rendelkezik - a magyar állampolgár jogai illetik meg, és kötelezettségei terhelik. Ez érvényes az oltalmazottra is, csak neki semmi szavazati joga nincs.

Talán propaganda célból mutatják be így történetét. De az is lehet, hogy közmunkát kellene végeznie közmunkabérért, és nem dolgozik. Nem tudom.

pettra01 2016.09.10. 16:09:06

@Drizari: Nem a szomáliai jogainak védelmében mondom, csak mert egyik oldalról van ez a hisztéria, hogy jönnek a migránsok és mindenféle disznóságokat követnek el, a másik oldalról meg nem törődök vele. Idepottyan ez a szerencsétlen Afrikából, összesen húsz éves, nyelvet nem beszél, szakmája nincs, jó eséllyel még írástudatlan is, esélye nincs, hogy segítség nélkül kezdjen magával valami értelmeset. Törvényszerű, hogy marhaságokat fog csinálni.

Drizari 2016.09.10. 16:34:55

@pettra01: Belenéztem a végrehajtási rendeletbe. Egy sor bekezdés indén április 1-el vesztette hatályát. Például:
(3) Pénzbeli támogatások:
a)
b) az ország végleges elhagyásának támogatása.

Az a) pontban volt valami, de idén ápr. 1-től hatálytalan, ami megmaradt, azt viszont teljes költségében, vissza rep.jegy hajójegy stb.

A befogadó állomásokon 30 napig ingyenes a lakhatás, utána megszűnik az ingyenesség. Nem tudom, mennyi lenne a lakbér. Különféle segítőszolgálatokon keresztül tudnak munkához jutni, de végezhetnek munkát a táboron belül is, díja: az öregségi nyugdíj legkisebb összege 150%-ának a 85 %-a.
Gondolom, ez nem valami nagy halom pénz. Tb. ellátás, azaz orvosi ugyanaz, mint a magyar állampolgároknak. Támogatják a nyelvtanulást, azaz nem kell érte fizetni. Meg egy sor kedvezmény, ami egy magyar állampolgárnak pénzbe kerülne, pl. okmányai, kérelmei, beadványai fordítási díja stb.

Ami nekem szembetűnő, hogy a szabályok ismeretében csak az kéri a menekült vagy oltalmazott státuszt, akinek van Magyarországon stabil kapcsolata, aki elhelyezi őt lakni, meg munkát ad elfogadható fizetésért. A többek mennének tovább a németek vagy angolok felé.
( net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700301.KOR )

pettra01 2016.09.10. 17:53:20

@Drizari: Érdekes, hogy a sajtót ez a kérdés teljesen hidegen hagyja, én legalábbis nem találkoztam ilyen típusú írással, ami azt vette volna végig, hogy mi történik azokkal az emberekkel, akik végül nagy nehezen megkapják a menekült- vagy oltalmazotti státuszt nálunk és nem tudnak vagy ne adj isten, nem is akarnak tovább menni. Vannak ilyen hiedelmek busás ellátásokról, de hogy ténylegesen hol élnek, hogyan élnek, meg hogy ezek a különféle segítőszolgálatok mit csinálnak tulajdonképpen, arról semmit nem tudunk. Pedig hát jó lenne tudni...

Drizari 2016.09.10. 18:29:07

@pettra01: Volt integrációs támogatás, ezt idén június 1-el megszüntették. Talán pont azért, hogy ne akarjanak itt gyökeret verni. A lényege, hogy akikkel megkötötték a szerződést, azok ezután is megkapják, de újat már nem kötnek. Talán azért szüntették meg, mert kedvezőbb a magyar munkanélküliekkel szemben, mivel ez a pénz munka nélkül járt, és a gyerekek után is kapták. Egy család az első félévben maximum havi 215 ezer forintot kaphatott, aztán félévente csökken az összeg, és 24 hónapig adták.
Itt benne a forint táblázat, mennyi járt az egyedülállónak és mennyi a gyerekes családosoknak:
www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=461&Itemid=1216&lang=hu#

pettra01 2016.09.10. 18:43:54

@Drizari: Köszi, érdekes. Az egyből kiderül, hogy felületesen kidolgozott, nincs az a menekült, aki ezen eligazodna. Szóval most már nem jár semmi - ez hogyan van? Ezt nem szabályozza valami nemzetközi egyezmény? Azt mondták, hogy naponta 15-öt engednek be a határon. Nem sok, de azért hogyha felszorozzuk, havonta 450 ember, akik mondjuk megpróbálnak továbbmenni, de most már nem nagyon sikerül nekik, mert az osztrákok is őrzik a határt. Itt rekednek egy ellenséges környezetben, gondoskodás nélkül, hát nem éppen irigylésre méltó a helyzetük.

littke 2016.09.11. 16:39:53

Tul sok az ismeretlen a történetben ahhoz hogy itéletet lehessen vonni. Menekült vagy sem egy nőt zaklatni nem kóser.
A menekülteknek emberi viszonyokat, beleértve munkát kellene biztosítani, érzésem ez nem történik, ilyenkor egyesek bajba keverednek.
Vannak ismerőseim akik MO-on élnek és a házastársuk szines, el tudom képzelni milyen problematikus lehet ez, ha minden szinesben veszélyt lát az átlag magyar.

CsipkeRózsa 2016.09.11. 17:13:28

@Drizari: "az öregségi nyugdíj legkisebb összege 150%-ának a 85 %-a."

Miért nem azt mondja a törvény, hogy az öregségi nyugdíj legkisebb összege 127,5 %-a? Nem ugyanaz? Csak egyszerűbb volna, leírni is, és kiszámolni is.

pietnik 2016.09.12. 08:48:40

ujvilagtudat.blogspot.sk/2016/09/ezert-nem-lehet-regi-modszerekkel.html

pettra01 2016.09.12. 10:39:02

@littke: Anélkül, hogy védeni akarnám ezt a nyomorult négert, azért mégiscsak kíváncsi lennék, miben állt a zaklatás, mert ha abból, hogy ajánlatot tett és ment utána, hát akkor azért férfiak tömegét lehetne letartóztatni. Ebben már benne van egy jókora adag előítélet : migráns is, ráadásul néger, hát a fene se tudja, mire képes, ha nem viszi el a rendőr...Most a népszavazás előtt isteni adomány ez a médiának, egy ténfergő, szexuálisan túlfűtött migráns, akinek még a szeme se áll jól.

pettra01 2016.09.12. 10:41:05

@CsipkeRózsa: Az embernek az az érzése, hogy a törvények megfogalmazásakor a legfőbb szempont, hogy lehetőleg ne legyen világos. Olyan, mint a nyugdíjak kiszámítása, közzéteszik, hogy hogyan történik, csak éppen senki se igazodik ki rajta.

pettra01 2016.09.12. 10:44:03

@pietnik: Persze, ez így igaz, de ez is úgy van szerintem, mint amikor a sokgyerekes szegényekről van szó, amikor az is egy igazság, hogyha nincs lakásom, nincs munkám, nincs semmim, akkor talán nem kellene tíz gyereket a világra hoznom, de ettől még azon a tíz gyereken segíteni kellene valahogy.

pietnik 2016.09.13. 08:50:53

Pettra!
Nem egészen!Különböző hatalmak,szervezetek,egyének(pl.Soros!) rátelepedtek erre a mingráns válságra,és próbálnak hasznot húzni belőle,illetve,ha azt nem tudnak belőle,akkor másokat is terhelni vele!Amit pedig a prof elmond,az vastagon fedi a valóságot,ezen nincs mit meditálni!
Kezdetektől fogva ellenzem a migránsok befogadását,mert nem úgy igaz,ahogy előadják,rengeteg turpisság van a háttérben,nem beszélve arról,hogy ez a tömeg nem befogadható,alaptermészeténél fogva agresszív,kezelhetetlen,számtalan gyújtózsinórral átszőve!
Nem beszélve arról,hogy az ország a szegényeit nem tudja-akarja eltartani,az összes politikai szólam-játék-pofátlanság csak az Orbán-fidesz klán anyagi,és politikai hatalmát,túlélését szolgálja,bármi áron!
És a másik lényeges dolog,hogy a "nagyok",Orbán játékait nem tekintve,szintén játszóteret csináltak Európából,és fennáll Európa teljes iszlamizációjának a veszélye!
Nem tudom,mennyi van nekem hátra,de sem magamnak,sem gyerekeimnek-unokáimnak nem kívánok egy iszlám elnyomást!
Tessék a nagyhatalmak állítsák vissza a Közel-Keleten a rendet,és zsuppolják vissza az összes idevándorolt népességet,megélhetést biztosítva a számukra a saját hazájukban,és nem utolsó sorban biztonságot!!
És nem utolsó sorban számolják fel a volt szocialista országokban a bábjaik uralmát,fizessék töröljék el az adósságot,és segítsék ezen országok újjáépítését!
Ha ezek teljesülnek,akkor lehet majd beszélni arról,hogy befogadjunk menekülteket(ezek nem azok!!),de akkor meg már minek,ha nem lesz menekült!?
Itt és most humánumra hivatkozni kár,és nem is lehet, a fentiek nélkül!
Míg szocialista ország voltunk,addig a SzU-val egyetemben támogattuk az arab országok függetlenségi,és honvédő harcait!Mára,talán bosszúból is,de ellenünk fordították aljas célzattal az arab népeket!Olyan mértékben,,hogy egész Európa képtelen felfogni ennek a pofásnak az erejét,főleg úgy,hogy egyes politikusok nem is akarják,másrészt nincs is rá anyagi fedezet!!
Nem beszélve a morális különbségekről,és az integráció lehetetlenségéről!
Bár az utóbbi azért egy formában lehetséges lesz!Mi integrálódunk az iszlámhoz,elfogadva-k ényszerítve a sharija elfogadására!!
süti beállítások módosítása