Csak mondom

Csak mondom

Ebből nem lehet jól kijönni

2016. szeptember 04. - pettra01

Szabó Zsolt államtitkár nagyon szeretheti Hatvant, legalábbis erre utal, hogy bár odahagyta a polgármesteri széket és elszegődött államtitkárnak, továbbra is magának érzi a várost. Olyannyira, hogy azt gondolta, ugyan most már más a polgármester, egészen normális, ha a polgármesteri kabinetüléseket ő vezeti. Talán azért hitte ezt, mert az új polgármester is fideszes, ráadásul Szabó Zsolt javasolta városvezetőnek. Horváth Richárd, az új főnök jámbor ember lehet, mivel egy évig békésen tűrte ezt a faramuci helyzetet, aztán mégiscsak megelégelte és véget vetett neki. Kirúgott mindenkit, akit Szabó Zsolt ültetett a nyakára és elkezdett önálló életet élni. 

Az államtitkár azonban nem nagyon akarja tudomásul venni a megváltozott szituációt. A két nagy ember pengeváltásának a városi Fidesz szervezet is áldozatul esett, feloszlott, aztán újra megalakult - Szabó Zsolt alakította meg, és az új szervezetbe egészen egyszerűen nem vették fel azokat, akiket nem találtak megfelelőnek, például az új polgármestert se. Így ő most úgy fideszes, hogy nincs neki szervezete.

A helyzet röhejes, ugyanakkor az ember azon gondolkodik, hogy vajon miképpen fogják ezt megoldani? Mert valamilyen megoldást kell rá találniuk, az nem vitás. Ha ezt az ellentétet ki lehetne békíteni, már megtették volna, a helyzet valószínűleg már annyira elmérgesedett, hogy a békés megoldás szóba se jöhet. A megoldás az lenne, ha a felek egyike kilép a mérkőzésből, az új polgármester leköszön, vagy az államtitkár távozik valami távoli helyre. Az már krimibe illő megoldás, hogy az új polgármesternek leesik a létrája a kocsija tetejéről, de hát még az is megtörténhet - mostanában azért nagyon drukkolnék a Fidesz helyében, hogy a közeljövőben a haja szála se görbüljön meg Horváth Richárdnak, mert ha bármi történne vele, senki se hinné el, hogy nem volt benne semmi szándékosság. 

Hogy a hatvaniak hogyan élik meg ezt az egész háborúsdit, azt el se tudom képzelni. Érdekes helyzetbe kerültek, azt hitték, hogy fideszes vezetővel a lehető legjobb pozícióba jutottak, erre most kiderül, hogy ez sem garancia. Eddig jól szerepeltek a pályázatokon, most valamiért sikertelenekké váltak - az új polgármester szerint az államtitkár keze van ebben is. Kíváncsi vagyok, meddig tart ez a villongás, de főleg arra vagyok kíváncsi, hogyan jönnek ki belőle, mert szerintem ebből nem lehet jól kijönni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr5411674057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.09.04. 10:41:13

Nem ez a lényeg, hanem az, hogy nincs a falvakban ATM és bankfiók, így nehéz lesz hozzáférni a készpénzhez. Olvasom, október 15-től minden nagyobb magyar banknak be kell vezetni az "alapszámlát", ami csak alapszintű szolgáltatást nyújt, és a számlavezetési díja is fixen rögzített lenne egy minimális összegben. Sőt, a rászorulók ingyen is megkapják. A célközönség nyilván a kisnyugdíjasok, meg a közmunkások, és ahol egyedüli bevétel, ott a családi pótlékkal se rohangáljon a póstás. Apropó, és mi lesz a póstásokkal? Szinte alig kézbesítenek valamit, újságokat is többnyire interneten olvasnak az emberek, zömmel csak sárga csekkekkel járják a címeket, amik az utóbbi időben kezdtek kifehéredni.

pettra01 2016.09.04. 12:11:52

Hát a posta tényleg nagy bajban van mostanában - bár nem egészen értem, hogyan kapcsolható ez a hatvani témához, de talán máshova akartad írni ezt a kommentet.
Lassan a magánlevelezés is digitálissá válik, nem is tudom, táviratot küld még valaki? Esetleg dísztáviratot...Az újságokra alig fizet elő valaki, aki még papír alapon olvas, inkább megveszi menet közben, előbb hozzájut, mintha a postást lesné. A csekkeket a többség már csoportos beszedéssel fizeti, ha nem, akkor átutalja, a csomagküldőkkel se versenyképes a posta, szóval marad még nekik a szórólap - bár az is egyre kevésbé, mert a szórólapozók is saját terjesztőket foglalkoztatnak. Vannak még a felszólítások, egyéb hivatalos levelek, hát majd arra is kitalálnak valamit, ötletben nincs hiány. Hogy hol juthatunk majd készpénzhez, hát az jó kérdés.

CsipkeRózsa 2016.09.04. 12:36:43

Az a baj, hogy mindenhol, mindenki mellé, fölé odatettek kormányhivatalnokokat, államtitkárokat, és egyéb új kinevezetteket. Sok a főnökként tetszelgő, többnyire fiatal senki, és mindegyikük szeretne még most meggazdagodni is.

pettra01 2016.09.04. 13:23:59

@CsipkeRózsa: Egyre szorosabbra fogják a gyeplőt, a legfontosabb az ellenőrzés - mármint, hogy a megfelelő vonalon mozog-e az illető. Az már kérdés, hogy ez a Szabó Zsolt simán csak szereptévesztésben volt, az mondjuk jó kérdés, hogy miért nem állították le mindjárt az elején, és mivel nem tették, ettől az ember hajlamos arra gondolni, hogy igazából nem is volt ez ellenükre.

Drizari 2016.09.04. 13:35:08

@pettra01: ideszántam, a felvezetését így kezdtem: "Nem ez a lényeg, hanem az, hogy ... " Amiről írtál az természetes, így történt a Gambino vagy a Bonanno családokban is. A főnök mondja meg mit és hogy, kerüljön bárhová.

pettra01 2016.09.04. 14:23:16

@Drizari: Ja, ha ez természetes, az más. Akkor az új polgármesterrel kell kezdeni valamit, mert ő nem tudja, hol a helye.

Drizari 2016.09.05. 07:17:45

@pettra01: Így valahogy. Mi csak annyit látunk, hogy él-virul a Garancsi család, a Mészáros család, a Tiborcz család, hogy aztán a nekik jutott "munkákat" ki jelölte meg, hogy csak ők végezhetik, azt nem tudjuk.

osszian 2016.09.05. 09:36:51

A postásoknak a nyugdíjkihordásért érte meg ott dolgozni, biciklizni, emeletet járni: a borravaló dobta fel a szánalmas fizetésüket. Úgy ott hagyják a postát, mint Szent Pál az oláhokat.
A hatvani esethez: Lázár ugyanezt csinálta sokáig Vásárhelyen - ma már nem ér rá, hát nagyjából békén hagyja a várost.
Csak ott nem lett szakadás.
Egyszer felfalják egymást, amúgy meg könnyen lehet, hogy csak kitör egy világraszóló korrupció, amibe belebuknak.
Ma a fiatalok 80%-a úgy látja, meg kell állítani az elképesztő kormányzati és egyéb fideszes korrupciót, ami át meg átszövi az egész országot, óriási károkat okozva - ez adhat reményt.

Drizari 2016.09.05. 09:56:14

A mai fiatalok 80%-a ma úgy látja, külföldön kell továbbtanulni (ösztöndíjas egyetemen) és külföldön dolgozni. A végzettek közel 50 %-a indul is.

Drizari 2016.09.05. 10:33:54

Na jó, kicsit módisítanom kell: a tanulni vágyó fiatalok 80%-a. A többi stimmel.

pettra01 2016.09.05. 11:49:01

@osszian: Tőlünk az egyik fideszes alpolgáermestert emelték ki valami fontos kormányközeli pozícióba, de neki azóta színét se láttuk. Nem mintha bárkinek is hiányozna...Helyi szinten a korrupció nem mutat változást, megvannak a bevált módszerek a város fosztogatására és a kör is nagyjából állandó.

pettra01 2016.09.05. 12:14:12

@osszian: Ja és a posta. Régebben is voltak időszakok, amik nagy változásokat hoztak a posta életébe, majd megtalálják a helyüket az új körülmények között, csak nyilván nem olyan rugalmas egy ilyen nagy cég, mint egy kicsi. Piacai jelentős részét elvesztette, és helyette nem nagyon tudott másikat fölvenni, próbálkoznak mindenféle hülyeséggel, csokit árulnak meg ilyenek, de ez nem pótolja a nagyobbakat. A bankkártya nagyon jó, persze, nem a postást fogják leütni a pénzért a jövőben, az öregek meg találjanak maguknak saját pénzszállítót. Nálunk és nem is foglalkozom a pénzzel egyáltalán, a gyerekek járnak a kártyámmal, nagy bajban vagyok, ha valakinek készpénzzel kellene fizetni, olyankor előre kell gondoskodni róla, hogy legyen itthon valami megfogható. De olyan már volt, hogy rászóltak a fiamra, hogy nem a saját kártyáját használja, nem győzött magyarázkodni, hogy a tulaj az ő anyja...

pettra01 2016.09.05. 12:33:17

@Drizari: Nagyon lassú a felzárkózás, ebben a tempóban a jövő évezredre érhetünk el arra a szintre, hogy érdemes legyen itthon maradni. A tanulás meg - hát nem tudom, milyen a színvonal a felsőoktatásban, de ha a költségeket nézzük, szerintem ma már nem kerül sokkal többe a külföldi tanulás, mintha itt fizeti valaki a költségeket. Nem is a tandíj, hanem a lakhatás, elképesztő pénzeket kérnek a lakásbérletért.
süti beállítások módosítása