Csak mondom

Csak mondom

Társadalmi cél

2016. augusztus 13. - pettra01

Kezdetét veszi a népszavazási kampány. Igaz, hogy már hónapok óta teljes erővel folyik, de valójában csak most kezdődik. Néhányan panaszt tettek a Nemzeti Választási Bizottságnál, hogy kampányidőszakon kívül kampányol a kormány, de élből elutasították a beadványt, mondván, ők csak a kampány ideje alatti eseményeket vizsgálhatják. És mivel így szól a törvény, tudomásul kell venni. 

Érdekes, hogy azt senki nem teszi szóvá - vagy én legalábbis nem hallottam -, hogy a Fidesz közpénzen kampányol, azzal a magyarázattal, hogy mindez valójában nem kampány, hanem a lakosság tájékoztatása, és mivel lesz egy népszavazás, a kormánynak kötelessége is a választópolgárokat alaposan felvilágosítani arról, mi lesz a teendő. Másrészt az a magyarázat is elhangzott, hogy ezt a népszavazást tulajdonképpen a kormány kezdeményezte, és mint kezdeményezőnek, jogában áll saját álláspontját ismertetni. Faramuci helyzet. 

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a társadalmi célú hirdetés az lenne, ha szigorúan csak az időpontot, az eldöntendő kérdést ismertetnék, valamint azt, hogy mit kell tennie a szavazónak, ha mondjuk nem szerepel a listán. És kész. Az már nem tartozik bele, hogy hányan haltak meg terrortámadásban, hogy megerőszakolják a nőket, hogy városnyi menekültet akarnak ránk kényszeríteni, és hogy üzengetnünk kell Brüsszelnek. Az erről szóló óriásplakátok, tévés reklámok nem társadalmi célú hirdetések, hanem párthirdetések, és mivel közérdekű jelmezbe vannak öltöztetve, mindez arra szolgál, hogy megtévesszék a megtéveszthetőket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr10010408154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.08.14. 09:28:01

Hogy legyen már itt egy hozzászólás ... és kapcsolódna a címhez ... csak kérdőjellel a végén:

„A keresztények nem a muszlimok után jöttek ide” – szögezi le Victor Assouad, közel-keleti jezsuita elöljáró. „Ők az iszlám előtti időből származnak. Ők az őslakosok, akik eleinte baráti módon üdvözölték a muszlimokat.” Amikor azonban az iszlám meghódította a térséget és már a kalifák írták a törvényeket, a keresztényeket másodrendű polgárokká, alattvalókká tették, úgynevezett dhimmi-státuszba helyezték.

www.atv.hu/kulfold/20160812-eltunhet-a-keresztenysega-kozel-keletrol/hirkereso

Mi lehet az európai társadalmaknak a célja? Megőrizni a kultúrájukat, indentitásukat, vagy a humanitásra hivatkozva beengedni a muszlim menekültek és migránsaik tömegét?

ZorróAszter 2016.08.14. 12:52:48

Kicsit álságos mindez egy jezsuita szájából, akik ezeknek a keresztényeknek a többségét régebben megégettették volna mint eretnekeket. (a szír, a kopt, a maronita, ... egyházak a katolikusok szerint eretnekek)

Az se stimmel, ki volt ott előbb. A muzulmánok ugyanis nem betörtek oda, hanem a vallás helyben született, és megtérítették a helyi pogányokat, keresztényeket.

Szóval ezek megintcsak kis adalékhazugságok a témában.

De már megszoktuk.

pettra01 2016.08.14. 13:05:25

Na igen, aki előbb volt ott, annak több a joga? Az már húzhat kerítést és mindenki mást kizárhat arra való hívatkozással, hogy a régisége okán ő dirigálhat? Persze az, ha humánusan beengedek mindenkit, aki bajban van és menedéket keres, nem azt jelenti, hogy átírhatja a törvényeimet, szóval nagyon összetett kérdés ez.

ZorróAszter 2016.08.14. 16:12:49

Kedves Pettra!

Az itt a baj, hogy itt a népeket orruknál fogva vezetik.

Mindenki azt szajkózza, amit a kedvenc újságjában olvas, kedvenc tévéjében lát-hall.

Holott ezek a tévék, a jobbosok is, a balosok is, a nácik is ugyanazoknak a tulajdonában vannak, és bábszínházat adatnak elő nekünk.

A gondolkodásról meg rég leszokott itt már mindenki.

A önálló gondolkodásról meg pláne.

osszian 2016.08.15. 18:58:35

számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket.

Részletesebben:

"Azt gondolom, hogy minőségi, szeretetteljes és boldog életet csak olyan országban lehet élni, amely a tisztelet kultúráján alapszik, következésképpen a tisztelet hangján beszél. Magyarországnak annak a helynek kell lennie, ahol _mindenkit_ tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják és az iszlámot, a muszlimok, arabok civilizációs gyökereit is rendkívül nagyra értékelik. Az iszlám egy nagy lelki és szellemi építmény, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket. És nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük."

Drizari 2016.08.15. 20:06:05

@osszian: Ez igaz, ha az a muszlim mint befektető, pénzköltő turista, vagy mint meghívott vendég (pl. művész) érkezik legálisan az ország területére. Aztán jó élményekkel gazdagodva visszautazik hazájába.
süti beállítások módosítása