Csak mondom

Csak mondom

Rejtély a húsboltban

2016. augusztus 11. - pettra01

A közszolgálatinak nevezett média naponta adagolja a migráncsos rémtörténeteket, hadd lássuk, milyen jó dolgunk van nekünk itt a béke szigetén. A minap hallgattam egy összefoglalót arról, hogy Horgoson őrszolgálatot hoztak létre a biztonságuk érdekében. Hogy mi tette szükségessé ezt az intézkedést, azt azzal támasztotta alá a riporter, hogy megszólaltatta a helyi húsbolt eladóját, aki elmesélte, hogy az idegenek bementek a boltba, nem mondtak semmit, nem csináltak semmit, csak álltak és néztek. Erre ő úgy megrettent, hogy bezárta a boltot, és csak akkor nyitotta ki újfent, amikor ismerős vevő érkezett. A továbbiakban kiderült, hogy igencsak jól működik ez a polgári őrszolgálat, baj esetén azonnal szólhatnak a rendőröknek, ámbár erre még soha nem volt szükség. 

Remek kis tudósítás volt, nem tudtunk meg belőle semmit, nem közölt semmiféle tényeket, viszont érzékeltette a határ túlfelén uralkodó hangulatot, ahol rémisztő tekintetű migránsok riogatják a henteseket. Lehet, hogy csak azon tanakodtak, vásároljanak-e valamit, de ezt már soha nem fogjuk megtudni...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr1610261626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.08.11. 17:17:52

Persze, az idegenek nem csak migránsok lehetnek.

Ha a hentes kirakott volna egy disznót a kirakatba, akkor a migránsok be se mentek volna. Talán baromfit kerestek. Vagy csak mumust játszottak.

pettra01 2016.08.11. 17:48:26

Én is próbáltam elképzelni a szitut, mitől lehetett olyan ijesztő a helyzet, hogy menten be kellett zárni a boltot? Lehet, hogy csak gondolkodtak, mit kellene venni, erre kitessékelték őket? Nem hiszem, hogy ott láttak először disznóhúst, hát már úton vannak egy ideje nem muszlim környezetben. Inkább csak belemagyarázásról lehet szó.

Drizari 2016.08.11. 20:27:16

Hülyeség. Horgos másik oldala Röszke. Teli van mindkét oldal rendőrökkel, a vajdasági hentesnek nem kell betojni. De lehet, megszállta őt a kamufrász. Vagy a riportert.

pettra01 2016.08.11. 21:41:56

@Drizari: Lehet, hogy van egy ilyen elvárás, hogy hány naponként kell szállítani valami vérfagyasztó hírt, aztán ha nincs, akkor kreálnak egyet-kettőt?

Drizari 2016.08.11. 22:11:41

@pettra01: Horgosnál menekültügyben mindig történik valami, ott várakoznak vagy félszázan magyarországi bebocsáttatásukra. A mi oldalunkon lassított az ügyintézés, hogy megunják alkalmi sátraikban a várakozást, ilyen körülmények között biztosan kóricálnak Horgoson. Aki rettegni akar, annak kéznél vannak ezek az emberek. Ők nem is tudják, menyire félelmetesek, hiszen még a levegőt is óvatosan veszik, nehogy a szerbek elzavarják őket a határ közeléből. A mi térfelünkön élőknek szólnak az ilyen hírek, hogy a nyári melegben lehessen borzongani.

pettra01 2016.08.12. 01:01:46

@Drizari: Hát igen, meg hogy megbotránkozzunk a kufárkodó migránsokon, akik az adományként kapott élelmiszereket megpróbálják az ott élőknek eladni. Ezek is olyan ferdített dolgok.

Drizari 2016.08.12. 16:04:23

@pettra01: Egy valamit kell világosan látni : ezek az emberek a Korán, a vallásuk szerint élik a mindennapjaikat, ez határozza meg a cselekvéseiket. Ez egyben nekik a törvény is. Ezen nőttek föl, így tehát sok minden, ami nekik elfogadott és természetes, az itt Európában törvénybe ütköző lehet. A konfliktusok zömét ez okozza. Egy hívő muszlim soha nem enged az európai törvényeknek, nem is engedhet, mert akkor a saját megszokott életrendjét kellene megtagadni, számára fontos dolgokat háttérbe szorítani, és a belőle viszolygást és undort kiváltókat alkalmazni. Egy egyszerű példa a sok közül: disznóhúst enni. Vagy a feleségét bikiniben látni. Akit bikiniben lát, az számára nem érték, azzal megtehet mindent, mert ez az ő törvénye. És elnyomva érzi magát, ha nem lehet több felesége, mert ez jelzi másoknak, hogy ő fontos ember, jól keres, el tud tartani több feleséget is.

pettra01 2016.08.12. 18:52:42

@Drizari: Az rendben van, hogy ahány ház, annyi szokás, de azért hogyha én megyek el egy teljesen más kultúrkörnyzetbe, akkor előbb fölteszem magamnak a kérdést, tudok-e hozzájuk igazodni. És ha nem, akkor inkább ne menjek oda,nem? Ezt mulasztjuk el szerintem, ezt kellene tisztázni velük, mielőtt Európába jönnek, hogy erre képesek-e. Ha annyira hívő muszlim, hogy képtelen más törvényeket elfogadni, akkor maradjon ettől távol és kész. Nem kell, hogy megegye a disznóhúst, egyen, amit akar, de ne követelje, hogy én se egyek.

Drizari 2016.08.12. 22:00:15

@pettra01: Az angoloknál már összetűzésbe kerültek egymással a disznóhús miatt. Egy muszlim negyedben őslakosok is élnek, akik a környéken nem tudnak a maguk konyhájára valókat vásárolni a muszlim kereskedők portékái miatt. A kerület vezetője felszólította a muszlim hentest, hogy árusítson a boltjában disznóhúst is az ott lakó angolokra tekintettel, különben bezáratja az üzletét. A hírből nem derült ki, lett e foganatja a felszólításnak, de szerintem biztosan nem árusít a muszlim disznóhúst, mert azt megfogni se hajlandó.

Igen, tisztázni kellene velük, felhagynak a muszlim életvitelükkel, vagy nem, s ha nem, keressenek maguknak másfelé menedéket.

pettra01 2016.08.12. 23:40:56

@Drizari: Na tessék, meg is találtuk a megoldást erre a muszlim-problémára :) Különben tényleg nem jó az, ha hagyják, hogy külön városrészekben lakjanak, mert úgy ott már egyből ki akarják alakítani a saját világukat.

Drizari 2016.08.13. 11:06:22

@pettra01: Ugye arról tudsz, hogy hozzávetőleg 20 országban életveszélyes keresztényként élni? További 30-ban állandó zaklatásnak vannak kitéve. Ehhez képest a muszlimoknak földi paradicsom európai országokban élni.

A gettósodásukat nem lehet megakadályozni, mindenhol kialakítják vallási közösségüket, mint azt már írtam - mivel a vallásuk a hétköznapi viselkedésüket és életvitelüket írja elő. Enélkül nem muszlimok és egy muszlim nem tagadhatja meg muszlim mivoltát. Feleség lehet nem muszlim, akár keresztény is, de a gyerekei csak muszlimok lehetnek, ebben a szellemben neveli őket, amibe az anya nem szólhat bele.

A több millió menekülésre kényszerült és táborokban várakozó muszlim, ha elindul, a könnyebb ellenállás felé indul meg, és jelenleg ez Európa. Szaúd-Arábiába nem mennek, mert oda idegen muszlimokat nem engednek be, ha kell, akár le is lövik az engedély nélküli illegális határátlépőt. Ha egy idegen muszlim országbeli kap munkavállalási engedélyt, azt szinte rabszolgakörülmények között dolgoztatják a szaudiak.

Drizari 2016.08.13. 11:15:00

Úgyhogy ami "megoldást találtunk erre a muszlim-problémára" az nem mosolyogni való. Hanem sajnos kőkemény válasz az iszlám területi terjeszkedése ellen. Rémkép? Ma többségében annak látják. Amikor a felismerés lesz a többség, akkor már késő lesz.

pettra01 2016.08.13. 12:11:40

@Drizari: Szívesen olvasnék arról, hogy hogyan érzi magát, aki átevickélt a tengeren, végiggyalogolt fél Európán, és most már megérkezett, hogyan látja a jelenét, a jövőjét? Valahogy úgy vagyunk a menekültekkel, mint az állatkerti tigrissel, hogy kapott ketrecet, enni is kapott, hát akkor mi baja lehet?

osszian 2016.08.13. 13:08:37

Muszlimok évtizedek óta vállalnak munkát Európában, Amerikában, és nagyon is tudnak alkalmazkodni, átvenni az ottani életformát.
Nem esznek sertést - hát sokan nem esznek, pedig nem is muszlimok - vannak vegák, vagy csak a könnyű baromfi esik jól nekik.
Ha a muszlim beilleszkedett, kutya baja, senki nem erőlteti semmire - az átkosban is voltak Szegeden muszlim orvosok pl. - mások is, de én ezeket ismerem.
Nem vesz 4 feleséget, a próféta nem írja elő kötelezően, és nyugodtan imádkozhat 5-ször, ha akar, ha van imaház, oda is nyugodtan eljárhat, és nem biztos, hogy az titkos terrorfészek, vagy fegyverraktár.
Nem szeretem amúgy az iszlámot, sokszor le is írtam , Zorroaszter a tanú - még Medve idejéből, a blogomon - s bár elismerem, amit Zorro hangoztatott (a 9.-10. században az iszlám képviselte a civilizációt), a gondolkodásmód iszonyúan idegen a számomra.
Így két dolog csap össze: az ellenszenv és a humánum. Nálam az utóbbi a döntő, amitől még annál is jobban iszonyodom, mint az oszmán terjeszkedéstől és felvállalt filozófiájától - az a mérhetetlenül aljas gyűlöletkeltés, az emberekből kihozni a legrosszabbat - holott ekkora sulykolással, propagandával, táblákkal, óriásplakátokkal, reklámok ezreivel, naponta ezerszer mindenütt - a jót is ki lehetne hozni - felszabadítani - az emberből.
A hazug összemosás a terrorizmussal, a nemi erőszakkal hajmeresztő: Mo-on naponta több nőt erőszakolnak meg, hetente csap agyon a férje, barátja, és a többi országban is hasonló a helyzet.

Terrorizmus?
Hogy úgy jöjjön ennek a gyalázatos maffiának, élén a világtörténelem leghazugabb élőlényével, Orbánnal, mint egy falat kenyér: A Charlie Hebdó volt a nagy alkalom.

Breivik 77 embert ölt meg, fehér, mint a fal, szőke és kopasz - na tessék.
És az IRA?
És az ETA?
És a 72-es müncheni olimpia?

Szerintem nem amiatt állnak rosszul hozzá a befogadáshoz Merkelék, mert befogadnak és segítenek, hanem mert nem teszik meg a minden normába beleférő intelmeket.
Kucsszó: KITOLONCOLÁS.

Ha nem értik meg a befogadó ország törvényeit.
Hogy ott tilos a nőket fogdosni, ha nincsenek is csadorban.
Ha nem fogod fel, Ali, Mehmed, Juszuf - hát visszatoloncolunk, de IZIBE, ahonnan jöttél.

Kell tanulni az ország nyelvét. Hát az első szó legyen németül: KITOLONCOLÁS. Ha... stb, mint fent.

Olyan szépen felfogják, hamar, ahogy a korábbi szír, iraki, iráni (ők nem arabok), stb muzulmánok felfogták: mert abban az országban akartak maradni, ahol nekik jó.

pettra01 2016.08.13. 14:02:10

@osszian: Hát ez az, ha igaz, hogy Németországban a strandokról kitiltották a muzulmán férfiakat, hát ez is megoldás, ha másképpen nem megy - bár már fenntartásokkal fogadom ezeket a híreket, mert annyi a ferdítés, hogy nem lehet már eligazodni. Nem vagyok világlátott ember, sose jártam Nyugat-Európában, ezért nem tudhatom, mennyi az igazság abból, hogy a nagyvárosok egyes részeire már a rendőrök se mernek bemenni a muzulmánok erőszakossága miatt. Ha ez igaz, hát szánalmas, ,mert olyan nincs, hogy a rendőr ne mehessen be valahova, szóval ha ezt egy ország eltűri, akkor meg is érdemli. Jó, elhiszem, hogy a menekültek többsége iskolázatlan, akár írástudatlan is, de hát nem hülye, ha világosan közlik vele, hogy mit szabad és mit nem, akkor ahhoz tartja magát. Persze, vannak ezek a szélsőséges eszementek, és most baromi zűrzavar van, nem lehet tudni, hogy ki kicsoda, de ki fog ez alakulni egészen biztosan.

osszian 2016.08.13. 14:22:12

"Persze, vannak ezek a szélsőséges eszementek, és most baromi zűrzavar van,..."

Hát épp ezeket kell kizsuppolni.
Legyen 5-10 ilyen jellegű kitoloncolás, Mohamed csökönyös hívei elgondolkodnak - és talán megértik: nem a vallássukkal van baj, azt nyugaton tolerálják, de legyen ez a magánügye Juszufnak.

Állítólag valami afgán, aki megfojtotta a feleségét, nem érti, miért kerül börtönbe.

Meg kell neki magyarázni, és a többinek is - ha nem érti, mehet a hegyekbe vissza, Afganisztánba, és élhet a saját törvényei szerint.

Ha nem akar, akkor annak az országnak a törvényeit kell tiszteletben tartani, ahol enni kap.

Humánum és következetesség.

Pettra, keress az indexre: mennyi gyerek ül Röszkénél a felázott földön, mennyi riadt, kérdő tekintet, a segélyszállítmányokat elhajtják, sátor kéne legalább, meleg takaró, meleg ruha : dicső kormányunk paralel önti a terrorista félelemkeltést - azok pénzén, akiket manipulálni akar.

pettra01 2016.08.13. 14:37:50

@osszian: Röszkét ne is mondd, az a világ botránya, ami ott történik. És még dicsekszünk is vele, hogy mi milyen frankón kezeljük a menekültkérdést.
Általánosságban nem lehetnek annyira tájékozatlanok, hogy fogalmuk sincs, milyen törvények vannak errefelé, Aki megszállott iszlamista, az nem lehet olyan nagyon sok, már kérdés, hogy egyiknek-másiknak olykor elborul az agya és verekszik meg tör-zúz, de hát ahhoz nem kell muzulmánnak lenni, a falusi kocsmákban is megtörténik, hogy agyba-főbe verik egymást, na jó, nem vallási ok miatt, hanem valami marhaságtól vezérelve.

Drizari 2016.08.13. 16:32:54

Erről a szemléletről talán meg kellene győzni a svédeket, a franciákat, az angolokat, sőt, a belgákat is. Utóbbiak már most prognosztizálják, náluk 2030-ra várhatóan többségbe fognak kerülni a muszlimok. A fő problémát abban látják, hogy a demokrácia és a muszlim törvények a saria, egymással kibékíthetetlen. Egy muszlim megveti a demokráciát. Erről itt:

www.youtube.com/watch?v=ZDKk15KcqNk

A videóban bekapcsolható a feliratozás és a szöveg magyarra fordítása.

pettra01 2016.08.13. 17:08:57

@Drizari: Megnéztem, hát elég vicces a fordítás, de azért a lényeg érthető. Világos, hogy szerintük az ő hitük az igazi, meg hogy nem szeretik a demokráciát, rendben van, de azt tudomásul kell venniük, hogy itt nem ők diktálják a szabályokat. Majd ha mi vándorlunk egy iszlám országba, akkor felvesszük a csadort.

Drizari 2016.08.13. 17:29:14

@pettra01: A vicces fordításból érthető volt az is, hogy jelenleg az iskolákban 44 százalékos a muszlim gyerekek aránya. Ebből következtetnek, hogy 2030-ra a többség muszlim lesz. S akkor majd lesznek muszlim törvények Brüsszelben.
Már a franciák is kapkodnak:

faktor.hu/faktor-burkini-muszlim-cannes-tengerpart?source=hirkereso

Lassan náluk is a muszlimok hozzák majd a törvényeket. Hamar lepereg az a pár évtized, amikor ez bekövetkezik.
És ezek az emberek nem a tavaly megindult menekülthullámból valók. Azok grátisz ráadás lesznek. Erdogan, ha bepipul Európára, errefelé irányítja a náluk letáboroztatott közel kétmillió menekültet.

pettra01 2016.08.13. 17:40:31

@Drizari: Kapkodnak? Ezt mondjuk fölöslegesnek tartom, ha valaki kabátban akar fürödni, hát lelke rajta. Nem értem egyébként, hogy ezek a szerencsétlen nők hogy-hogy nem lázadnak fel? Hihetetlenül jámborak, de nem lesz ez mindig így, azért előbb-utóbb őket is eléri az emancipáció. Nem tíz-húsz években kell ezt nézni, hanem hogy majd száz év múlva mi lesz.

Drizari 2016.08.13. 20:32:13

@pettra01: Itt egy újabb francia városról szóló hír:

www.origo.hu/nagyvilag/20160813-burkini-cannes-nizza-betiltas.html

Nem lázadnak, mert nem lázadhatnak. Ha lázadnak, az életükbe kerülhet. "Divat" a muszlim nőket a saria alapján halálra kövezni, vagy lefejezni.

ZorróAszter 2016.08.14. 13:01:20

Többször próbáltam már mondani, hogy a menekülteket kitervelten indították ránk azzal, hogy az EU és az USA csökkentette a menekülttáborok támogatását, miközben látták, hogy újabb hullám érkezik.

Tehát olyanoktól várjuk a jóságos megoldást, akik mindezt kitervelték és végrehajtották.

Ezeket a terveket nyilván előzetesen egyeztették Orbánnal még jóval az események előtt.

Orbán pedig nem renitenskedik, hanem a neki kiosztott szerepet játssza.

ZorróAszter 2016.08.14. 13:09:28

@Drizari:

"Ugye arról tudsz, hogy hozzávetőleg 20 országban életveszélyes keresztényként élni?"

Az arab világban a keresztény és zsidó közösségek több mint ezer éven keresztül fennmaradtak, míg Európából kiüldöztek mindenkit, akit csak lehetett.

Európa cseppet sem lehet büszke a vallási toleranciájára.
Egymást is irtották rendesen. Jobban, mint a muszlimok.

És ma sem lehet büszke egyébként.

osszian 2016.08.14. 14:02:38

"Orbán pedig nem renitenskedik, hanem a neki kiosztott szerepet játssza."

Pontosan, Zorro.

Ahogy 1989-ben a Horváth belügyér és veje kínálta a szerepet az álellenzéki bozontos cigány figurának - úgy szépen maradt a status quo, csak a körülmények változtak, és a kis geci megkapta, amit anno nem is remélt - hihetetlen gazdagságot. Hatalmat - hát ami egy kokasnak van a szemétdombon - kicsi szemétdombon - de annyi dohányt, amit azért ez a kis koszos suttyó el se tudott képzelni. Aztán evés közben megjött az étvágy.
Aztán kipukkad, mint a kisgömböc, a megbízói meg eldobják a szétfreccsent maradványokat, ahová kell.
Aztán a megbízók is szétfröccsennek. Egyszer.

ZorróAszter 2016.08.14. 15:00:30

Kedves Osszián!

Épp a múltkor mondtam MaxValnak, hogy nem tudok olyan valódi baloldaliról, aki Orbánt lecigányozná.

Holott emlékeznem kellett volna, hogy Te már korábban is megtetted. De elfelejtettem.

Mondd, miért csinálod?

Ez ellenkezik minden baloldali értékkel.
süti beállítások módosítása